Dag två i helvetet..
Man har sovit tre timmar inatt sen kom en man och knacka på dörren för martin hade inte ställt klockan, snabbt iväg. Jag somnar om och sover 6 timmar, det va behövligt!
Jag har sån smärta i min rygg så jag får dra mig upp ur sängen, tacka gud för våningsängar där! Försöker röra på mig, men känns som man har sträckt hela ryggen. Imed jag har fel på ryggraden tog den mer styck än vad jag trodde. Så nästan hela dagen har jag varit sängliggande förutom när jag var ute och leta sändning till telefonen för att söka jobb så vi kan ta oss här ifrån! Martin kom hem med tårarna i ögonen och är så färdig så han kastar sig på golvet, efter 10 timmars jobb med knappast någon rast, jag tänker inte se min pojkvän hela jävla utmattad för ägarna som lever på 1800 talet tar dom som slavar.
Men på söndagar är man ledig! Tills en dam kom och knacka på dörren och ger mig schema för att jobba, jag skulle plocka lime vilket som är ännu jobbare än att packa. Jag säger nej tyvärr alltså.. så nu ska jag och martin försöka fixa nytt jobb, men vi kan bo här från till torsdag. Men i denna miljön med ödlor och massa djur i rummet vill man bara iväg.
Jag är så tacksam att jag och martin har varandra! Mamma fick ett samtal där jag fick små panik och bara grät och ville hem.

Dag tre
Martin vakna upp helt uppsvullen i hela huvudet, värsta läpparna jag har sett, ögonen helt svullna.. hela ansiktet var så stort så det såg ut som en helt annan människa!
Martin har en ovanlig sjukdom som gör att man får detta när han är utmattad b.la så i söndag tog vi bara en film dag, käka godis och bara försvann från verkligheten ett tag och släppte alla problem.

Dag fyra
Det är måndag och vi försöker fixa detta, vi pratar om att sticka till Sydney och börja om, leta jobb och boende. Annars har vi en ko farm som vi kanske kan jobba på, men de började om några veckor och vi behöver jobba nu. Så vi får se vad som händer. Känns som allt har gått åt helvete för nästan hela gänget sen vi gick åt olika håll.
Eric fick lämna sitt ställe för det var bara strö timmar och hamna i ett gäng som var super tajta.. inte det lättaste att komma in i gänget då!
Så nu är han i Sydney med Linus och börjar om från ruta ett.
Tobbe är på en ö, som för 2 dagar sen hade en storm som var ganska så kraftig, ännu har vi inte lyckats få tag i honom, kan vara att dom inte har någon sändning på ön.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi har testat på vår första dag, och herregud.. kunde vi lämnat hade både jag och martin gjort det.
Jag kom på en farm med ett par som skötte stället, mannen första ord var hej, är du inte duktig får du sparken.
Jag kommer dit och vet absolut inget om mangos, inte direkt en favorit frukt till mig direkt. Kvinnan säger storleken snabbt till mig, detta är en 14, 12, 10, 8, 9 man bara okej? Alla ser likadana ut! Sen skulle man packa alla mangos på olika sätt, vända dom speciellt och sånt. Och det var 10 olika sätt och vi var 7 tjejer.
Alla tjejerna hade sina stationer och jag fick den svåraste som ingen ville ha.. packa 14 st i en liten låda!
Kvinnan går igenom med mig snabbt, jag kollar hur dom andra tjejerna packa för det var svårt att förstå hennes engelska. Packar och det blev fel. Sen kommer hennes man och hjälper mig, går igenom det sakta och kommer fram till mig efter åt några gånger och kollar mig, samtidigt säger om jag inte fixar detta får jag sparken. Jag fortsätter med mangosen och mannen kommer fram och ger mig beröm och säger jag är duktig och säger det till hans fru också. Efter den börjar mitt helvete! Frun kommer över till mig säger jag gör fel, gör om alla dina lådor. Jag gör om alla mina lådor, sen när dom blev godkända av personalen som jobba där, kom hon med en låda.. nej jag gillar inte detta! Jag bara okej varför? Hon svarar inte och går. Jag gör om igen! Hon fortsätter och komma till mig var 10de minut bara för att kasta mer skit och hota om att sparka mig, där ville jag bara bli sparkad. Vi fick inte snacka med någon när vi jobba, inte gå på toa, knappast inte dricka.
Och denna kvinnan var bara på mig..
efter dagen var slut kom hon fram och sa att alla mangosen jag har gjort kommer hon få göra om, då säger jag sorry nonchalant och går, så skriker hon efter me sorry!! Där visste jag att jag har absolut ingen jobb här imorgon och fyfan vad jag är glad för det! Sen kommer debbi som är chef på hostelet som fixar jobb till oss alla och säger att mannen på farmen hade ringt och undrat om jag ändå kommer och jobbar imorgon. Debbi frågar vad som hände imed att han ringde henne, jag sa att visst jag behöver pengarna men aldrig att jag tar sån skit så säg till honom att jag inte kommer imorgon.
Kan säga att min rygg gör så otroligt ont att jag blir sängliggande hela dagen idag.
Man är ingen slav, utan människor och då behandlar man varandra med respekt och som man själv vill bli behandlad!

Martin gick det lite bättre för, han plocka mangosen från träden men det var samma med att hota och ha sig, martin skämtade bort och charma mannen istället så då var det roligare. Däremot var det en annan man där som jobbade som inte prata så jätte bra engelska som blev hotad att mannen som höll koll på dom skulle slå honom.. alltså detta är inte okej! Samma regler där, inte snacka med varandra, ingen musik, däremot fick dom dricka mycket vatten.
Martin kom hem igår med så stora blåsor på händerna.

Vi ska leta annat jobb, för vara här i en månad på detta stället gör inte många. Känns som man lever och jobbar i ett fängelse. Man sover i dessa obekväma sängarna kanske 3 timmar per natt, sen upp och jobba klockan 5 och komma hem halv 7.
Snålar med rasterna, så man äter på 15 minuter istället för 30.
Jag är så färdig med detta stället, här vill man inte vara! Och imed jag tacka nej till att jobba dröjer det längre till att få ett annat jobb, så i värsta fall kommer jag åka hem i slutet av januari. Men det gör jag hellre alla dagar i veckan än att vara på detta skitställe!

Likes

Comments

Herregud vilka galna kvällar det har varit nu innan alla sprider sig till olika håll! Man har lite separations ångest och det känner alla.
Vi har sagt hejdå till två underbara töser som kom från Skottland som vi lärde känna på Frasier Island, och dom har vi stött på 3 gånger på olika platser sen dess.
Så självklart mötte vi upp gänget en sista gång och dansa tills vi var nyktra! Men till slut tog det roliga slut för min del, lite för snabbt.. för jag ser ett glas på dansgolvet som en av töserna var nära på att trilla på så då kastar jag bort glaset lite fint med foten och självklart kom det på vakten. Jag bara yes its was me! Han viskar i mitt öra varför gjorde du så? Och jag bara hör direkt hur dålig engelska jag fick, lite för mycket att dricka och andfådd.. han bara what?! Jag bara no im going! Han följer mig ut som den gentleman han är haha! Sen kom martin snabbt och vi gick hem, halva vägen till hotellet hade vi sällskap av två vakter.

Nu är vi påväg till vår farm där vi ska plocka och packa mangos!
Alkohol och drogförbud vilket som är riktigt bra! Så om en 1 är vi framme på vårt hostel och imorgon börjar allvarligt, kommer bli 12 timmar om dagen och jobba för män som är kvar i 1900 talet, även kvinnosynen för dom lämnar aldrig sina gårdar, det varna redan kvinnan (Lissy) jobb agent. Så det blir spännande detta. Men 3 månader står man ut!

Och tro att jag och martin har levt livet nu dessa tre dagarna! Lyx hotell, frukost, middag, roomservice.
För nu kan vi absolut inte lyxa till med något! Vi bor i ingenstans, billig mat, storkok och vatten! Mängder av vatten!

& jag och mannen har klappat på ormar, krokodil, ödlor. Såg lite obehagligt ut när ormen klättrade sig runt om halsen på tjejen som jobbade på zoo, speciellt när hon blev helt röd i huvudet. Men det var vanligt för ormen trodde att halsen var ett träd.. vet inte riktigt om jag köpte dedära..

Likes

Comments

Det är mycket mixade känslor nu när vi alla ska på varsitt håll, vi har varit som stor familj där vi har varit så trötta på varandra, Men jag kommer saknar dessa pågarna! Men nu börjar verkligheten på riktigt.

Eric ska till jervis bay och jobba som lite servitris, och bygga upp ett hostel och lite allt i allo.
Tobbe ska till Frasier Island som volontär i någon månad sen vidare till sin vän scott och hjälpa han bygga på sin gård.
Linus ska till Sydney och ta en engelskakurs och fortsätter njuta av semester.

Och jag och martin ska jobba på farm i 40 grader, jobba så mycket som möjligt i ca 3-6 månader beror på hur länge vi pallar. Sen pratar vi om att resa lite till Asien beror på hur mycket pengar vi har, för man ska ha lite i plånboken när man kommer hem till Sverige.

& vi har hittat en svenskbutik med svenskmat och fika och massa godis! Tro att jag blev glad!

Likes

Comments

Nu är vi påväg till Cairns där mitt och Martins hem kommer vara i några månader, för där ska vi jobba och bo på hostel. Nu är det bara två dagar kvar i husbilen sen ska jag och mannen på lyxhotell i 3 dagar och bara njuta, och jag ska sova utan tröja! Det förtjänar man efter ha bott i denna lilla husbilen i 7 veckor, från så kylliga nätter när man sover med jeans, 2 tjocktröja, vanlig tröja sen sovsäck och sin handduk över.. till 28 grader varmt på natten, där linnet är så blött när man vaknar. Nu under denna resträckan har vi kört från malmö till Bagdad i mil, genom alla små byar som storstäder. Så det lär dröja innan vi tar såna sträckor igen haha.

Idag ska vi äntligen till badland! Det har jag längtat så mycket till! Viktigt att ha barnasinnet kvar. Sen ikväll blir det lite middag tillsammans, kanske någon drink imed det är lördag och vi är i en större stad! Men innan allt detta får vi hitta ett sushi ställe för nu har martin varit utan det för länge haha!

Likes

Comments

Nu är vi i mission beach och vi ska vara här i tre dagar. Finns tyvärr inte så mycket att göra i denna lilla lilla by.. dom har kanske 10 restauranger på en liten gata och en liten mataffär där matköttet ser ut som det är 3 dagar gammalt och så dyrt! Martin köpte vindruvor ca 1 kg för över 100 kronor.
Så tyvärr får vi fortsätta äta ute.. som vi har 6 dagar i veckan haha.
Här finns det så sjuka djur! Vi såg en ödla som var över 1 meter och en skalbagge som var så sjukt stor! Vi har inte sett kasuarer ännu, lite tacksam för det faktiskt! Vet inte riktigt hur man hade reagerat imed dom kan döda en människa på direkten. Så man får inte springa! Men när paniken kommer i kroppen vet man aldrig hur man tar det

Imorgon ska pågarna hoppa fallskärm och jag kommer stå på land och heja på! sen ska vi iväg till vattenfall

Likes

Comments

Idag har vi snorklat i världens största korallrev, tyvärr var det mycket som var förstört och värre lär det bli. Så jag är glad att jag fick uppleva detta!

Vi alla fick våtdräkt men den täckte inte händer, huvud eller fötter så om man hade extremt otur hade man kunnat bli tagen av maneter men alla klara sig fint! Jag blev extremt glad för dom hade avlånga flytmaskar som jag var först med att ta! Vi såg massa olika koraller gult, lila, grönt, blått, två olika färger och en massa fiskar, stora som små. Efter vi hade snorklat kom vi till en strand som hade en av den finaste sanden och med sanden kunde man polera sitt smycke, och där berättade ledaren en rolig sak. Han sa att en tjej hade polerat sin ring som hon fick av sin pojkvän som också va med på denna resa, men det som hon inte visste var att ringen inte var äkta silver utan ringen blev grön istället haha..
man fick inte ta med sig snäckor eller sand hem. Men svårt att låta bli med peeling sand för den var magisk! Så jag smuggla hem sand i en flaska som jag gömde fint i min handduk. När jag tog sanden visste jag inte att man kunde få böter mellan 5 till 20.000 dollar så det är allt mellan 35 till 130.000 svenska kr.. så i de läget hade jag redan tagit min sand och kunde inte bara lämna den på båten. Dumt av mig! Men hem kom jag med min sand och lite solbränd

Likes

Comments

Nu har vi kommit en bra bit uppåt i Australien och det märker man tydligt! Här är så mycket varmare och kvällarna / nätterna är inte svala.
Men vi kommer vänja oss vi det.
Uppe i airlie beach är havet så otroligt vackert! Men tyvärr får ingen bada i det för det är för stor risk för att dö.
Så här finna pooler överallt.

Imorgonbitti ska vi snorkla, så vi hyr badkläder så det är säkert att hoppa i vattnet. Dom hade visst världens störta korallrev som vi ska se. Så hela dagen är vi ute på havet!

Idag har även pågarna bokat för att hoppa fallskärm! Jag kommer stå på marken och titta på haha.. jag utmanar mina rädslor med havet, ikke med höjden!

Likes

Comments

Igår låg jag ensam på stranden och lyssnar på Thomas stenström - slå mig hårt i ansiktet. Och jag mår för jävla bra! Denna resan under denna tid har både varit sjukt jobbig och riktigt bra. När man lämnar allt hemma som är sin trygghet med nära och kära, jobb, inkomst. Och sticker hit.. detta är absolut det bästa jag har gjort, jag har spenderat så mycket pengar bara under snart två månader men allt har varit värt det. Att vara iväg och mestadels tänka på sig själv har varit det bästa jag kunde göra mot mig själv, för när man är hemma kan man inte det på samma sätt. Och man har insett så mycket under denna tid. Familj och vänner är det dyrbaraste man har, för utan dom blir livet blir lite svårare.

Men vår sista dag i 1770 var jätte mysig, jag gjorde köttbullar med spagetti, sen hade martin fixat en liten dejt på stranden med skumpa, med termosmuggar mysigt! och där kom frågan.. - på tal om ring
(fria) jag säger nej innan han hinner säger mer, för den pågen ser man igenom på mil om han skojar eller är allvarlig. Vi båda börjar skratta för det var lite kliché. Sen gick vi tillbaka efter solen hade gått ner.

Nu har vi 8 timmars körning uppåt, och nu kan man inte vara på stranden mer, eller bada i havet. För det finns dödliga djur, så som krokodiler och små maneter som gör att man dör på mindre än två minuter. Så strandpromenad lär det inte bli!
Så nu har vi bara tre stopp kvar och 9 dagar kvar sen ska vi lämna vår husbil.
Sen är det jobbletande, kan faktiskt säga att jag längtar så mycket till att jobba!

En extra tanke till er alla som jobbar i Handels nu under jultid! ☃️❄️

Likes

Comments