Hemma i Kungsbacka på snabb visit, med bank möte i morgon, och åker hem till Uppsala i morgon eftermiddag igen. Anledning till bankbesöket kommer jag att berätta om lite längre fram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 11 readers

Likes

Comments

Uppsala Slott.

  • 4 readers

Likes

Comments

Denna försommaren blev det ett besök på Skansen tillsammans med Cissi, där vi tittade på djuren, fikade och tittade i Skansenbutiken, det var en fin och varm dag, insåg att jag nog inte varit där på 10 år. Det är en fin plats att vara på det är en lugn och stillsam plats mitt i Stockholm pulserande storstads miljö. Tänkte då att det är synd att man är så sällan ute på Djurgården.

  • 7 readers

Likes

Comments

  • 6 readers

Likes

Comments

I dag har jag varit på Gröna Lund, tillsammans med en klasskompis vi möttes vi Slussens Tunnelbanestation och gick ner och tog Djurgårdsfärjan över till Gröna Lund där vi åkte en massa karuseller och åt mat, det blev en heldag där, det var varmt och fint väder. Det blev även båt på väg tillbaka till Stan.

  • 6 readers

Likes

Comments

I helgen så var jag och några klasskompisar på Finlandskryssning med m/s Galaxy. Det var en trevlig resa med god mat, shopping i taxfree och häng i nattklubben. Vi har haft fint väder hela resan, var dock inte ute så mycket på däck, eftersom det fanns så mycket att göra inne i båten. Blev dock inget besök i spa avdelningen, men nästa gång kanske.

  • 10 readers

Likes

Comments


Här är bästa kommunerna att bo i
I Stockholm bor man bäst.

Stockholm är återigen landets bästa kommun att bo i.
Men väger man in bostadspriser är det Norrlandskusten som gäller, visar Fokus årliga Bäst att bo-ranking.
För tolfte året presenterar nyhetsmagasinet Fokus sin lista över de kommuner som är bäst – och sämst – att bo i. Storstäder och storstadskommunerna dominerar. Stockholm är återigen den bästa kommunen att bo i, följt av Uppsala och Mölndal.
Stockholm
Uppsala
Mölndal
Piteå mest plånboksvänligt
Men väger man in bostadspriserna i förhållande till livskvalitet blir bilden en helt annan. Då hamnar plötsligt Stockholmskommuner som Danderyd, Lidingö och Solna i den absoluta botten. Istället är det till Norrlandskusten man ska söka sig för plånboksvänlig livskvalitet.
Piteå
Skellefteå
Sundsvall
Piteå rankas som den kommun med bäst livskvalitet i relation till vad man får betala för sitt boende. Där kostar en villa i genomsnitt 13 000 kronor per kvadratmeter. För två miljoner kronor för du alltså en villa på drygt 150 kvadratmeter. Ska du köpa en villa av motsvarande storlek i Danderyd måste du i snitt hosta upp över 10 miljoner kronor, enligt Svensk Mäklarstatistik.
–  Vi vet att på platser där folk tjänar mer kostar det också mer att bo. I Stockholm till exempel är inkomsterna högre, men inte så mycket högre att det väger upp för skillnaderna i bopriset jämfört med ställen där huspriserna är låga, säger Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Internationella handelshögskolan i Jönköping och ansvarig för Bäst att bo-undersökningen, till Fokus.
Huvudstaden bäst för arbete
När det gäller arbetsmarknad ligger däremot Norrlandskommunerna i lä. På rankingen över kommunerna där det är bäst att arbeta är det huvudstadsregionen som dominerar.

Solna en av de bästa kommunerna att arbeta i.
Stockholm
Solna
Sundbyberg
I Stockholm ligger arbetslösheten på 6 procent, vilket är 1,5 procentenheter lägre än för landet i stort. Ännu mer imponerande är siffrorna för Solna, där bara drygt 4 procent saknar arbete. De har också en av landets lägsta kommunalskatter på drygt 29 procent.
Fokus rankar kommunerna inom ytterligare tre områden:
Bäst för unga
Lund
Solna
Luleå
Bäst för äldre
Stockholm
Falun
Göteborg
Bäst för familjer
Nacka
Kungsbacka
Värmdö

Piteå havsbad

Solna

  • 6 readers

Likes

Comments

Lunchpromenad genom ett vårvackert Stockholm.

  • 10 readers

Likes

Comments