Header

Någonstans efter klockan 5 imorse begav sig jag, syrran & hennes kompis mot Malmö för kattutställning. Vi hade med oss 2 sphynxar & 3 Cornish Rex. Ingen storseger för någon, men alla fick sig en rosett.

Nyfiken mer på rasen Cornish Rex? Vår vän föder upp en liten mängd Cornish Rex, så in och kolla både facebook och hemsida. En helt fantastisk ras som kommer på en andra plats efter sphynx på favoritraser.

Facebook: Catgold's Cornish Rex

Hemsida: catgolds.weebly.com

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå alla där ute! 

Känner mig fortfarande inte tillräckligt intressant för att uppdatera bloggen dagligen så ni får helt enkelt nöja er med lite drop in i mellan åt och så slipper jag tråka ut er med min dryga vardag. 

De senaste veckorna har det inte alls hänt mycket mer än att jag blivit med glasögon och legat i influensa. Deltog för ytterligare några veckor sedan i en deltävling till en karaoke tävling i närheten av där jag bor, så då tänkte jag, why not? Karaoke är roligt för man behöver inte vara bra och jag älskar att sjunga och tro fan att jag knep mig en plats till finalen som var IGÅR! 

Rond 1 fick jag mest poäng utav alla 8 finalister. Hela 76 poäng. Vi var 5 stycken som gick vidare till rond 2 där det inte utdelades poäng. Tanken var från början att kora vinnaren redan här, men tack vare att juryn var så oeniga fick det bli en rond 3 där jag blev involverad. Ingen av oss 3 som gick vidare var förberedda med en tredje låt så det var bara att improvisera och köra in i det sista. Så som jag ville vinna! Men det gick inte hela vägen, utan jag hamnade på en ärlig 3:e plats. (Man kunde vinna en resa till London för 2, så ni förstår nog mig)

Bortsett från att det var en tävling så hade jag så grymt roligt! Hade världens bästa hejaklack med mig. Lina, Kim, Nellie, Lizzy, Gilla, Diosmar, Tina, Viktor, Linus och min syster Emelie. 

Likes

Comments

Det första de flesta tänker nu är att jag skadar mig själv medvetet och möjligen med rakblad eller vad man nu gör när man skadar sig på det viset för att jag mår dåligt psykiskt.

Jag lever inte i någon depression längre för jag är sedan ca 2 år tillbaka friskförklarad (woho)! Men istället har jag längs med åren byggt upp en riktigt dålig ovana, ett tvångssyndrom som också bär namnet dermatillomani. För dig som inte vet det så är:

"Dermatillomani(derma=hud tillo=rycka) även känt som "skin picking" är ett slags tvångssyndromkallat ICD (Impusle Control Disorder, impulskontrollstörning) som innebär att man tvångsmässigt rycker loss bitar av sin egen hud eller på annat sätt orsakar sår genom att t ex klämma och peta på pormaskar och ojämnheter i huden."

Dag ut och dag in hittar jag något att riva sönder. Det gör ont, men inte direkt skrik ont, utan mer behagligt ont. Jag vet, det verkar helt puckat, men det är så det är. Det går inte att förstå det om man inte lider av det själv. En vän till mig lider av samma problem. Dock syns det inte på henne vilket jag är något sjukt avundsjuk på.

På ryggen är det ärr och sår överallt. Axlarna har ärr, brösten har börjat ta stryk, benen ser helt sönderslagna ut och värst av allt, ANSIKTET!
Ser ut som en jävla prickigkorv. Varför? Få stopp på skiten!

"men vadå? det är bara att sluta"

nej! det är som en rökare. Måste pilla, måste måste måste. Blir nervös om jag inte får pilla. Klarar inte av att låta min hud vara ifred.

Kan vakna med att det är en stor blodfläck på kudden. Då har jag i sömnen legat och rivit upp sår i ansiktet. Inte fräscht för fem öre. Sen så ser man ut som ett freak med intorkat blod i ansiktet, nybildade sårskorpor, röd och irriterad hud och sen en gnutta smärta. Ska man sminka över det ser det bara ännu värre ut.

Har verkligen ingen aning vart denna hemska ovana kommer ifrån. Bort ska den hur lång tid det än tar. Min tid som prickigkorv är över.

Det roliga är att precis nu i denna sekund pillar jag bort en sårskorpa från panna, mumma. Även om jag ber vänner och familj att påpeka när jag pillar så bryr jag mig knappt. Dom blir irriterade på mig och jag blir irriterad på dom. Jag måste vara dum i huvudet eller något. Im the pillar queen.

När mina framtida barnbarn frågar om alla min ärr ska jag säga att det är äkta krigsskador eller ärr från slagsmål. Tänk och ses som en badass mormor/farmor, men så är sanning en riktig flopp. Ett skämt.

nää men jag hade inget liv, utan satt och pillade och riv på min hud tills att blodet rann och huden svullnade. jadåååå!

Likes

Comments

​Fredagen den 22/1-2016 var egentligen en helt vanlig fredag. Var på min praktik där det inte hände alls mycket mer än att det slog mig att jag vill göra en tatuering, nu! Började sedan spåna idéer om vad jag skulle vela ha och bestämde mig snabbt utan att tveka en sekund. Kontaktade studion "Raindog Tattoo" som hade drop in mellan 12-16, passade mig perfekt eftersom jag slutade 12.40. Fröken Fräken, som hon kallas, skissade upp en mer detaljrik pil som sedan skulle pryda min nacken resten av mitt liv. 

Varför så hastigt beslut? För mig var det enkelt då jag redan har en del tatueringar på kroppen och har alltid velat ha något i nacken. Pilen symboliserar mig själv, att jag är stark oavsett vad. 

När jag skulle köra hem körde jag i en fantastisk atmosfär genom stan. Helt otroligt vackert snölandskap som hade skapats under dagen och slängde mig på kameran så fort jag kom hem. Som den amatörfotograf jag är blev det inte alls några bra bilder. De såg bra ut på kameran, men när jag förde över dom till datorn blev alla bilder orättvisa. Men tomhänt är jag inte.


Likes

Comments

9/1-2016 brakade min efterlängtade 20-årsfest loss. Jag är så lyckligt lottad som har så fina vänner. Helt galet vad vi hade roligt. Förberedde mig inför att värsta, men det värsta som hände var att det blev totalstopp i toaletterna så att jag fick ringa värden för lokalen sådär 21.40 på en lördagskväll och förklara läget. De beklagade sig och kom efter en stund för att försöka fixa problemet då vi inte lyckades lösa det själva. Slutade med att 2 av 3 toaletter fick stängas för att inte överbelasta avloppen. Tydligen hade det hänt något med rören så när alla gick på dass rann inte allt vatten med. I vilket fall klarade vi oss utmärkt med en toalett. 

Vet ärligt talat inte hur många utav mina vänner som tar sig tid och läsa detta, men för de som gör de ska de ha ett stort tack för att ha gjort min siffra värd. Ett ännu större tack till de som tog sig tid och hjälpa mig att plocka undan så mycket det bara gick innan vi alla begav oss hem, guld värda hela bunten!

Trött som jag är nu vill jag inte ens nämna städningen idag, haha. 

Bjuder på några härliga bilder och för dig som inte vet så var temat fransk maskerad.
Ni kommer också att se en och samma person med olika folk en hel del då alla ville ha en bild med charmören själv, enjoy!

Pk.B

Likes

Comments

Ja, vad hände egentligen med år 2015?

Mitt 2015 har varit väldigt spännande, händelsefullt och lärorikt. Har fått bita i det sura äpplet och tagit mig fan på att jag ska nå mina mål och det har jag gjort tack vare min envishet. Var på äventyr i England i Februari, träffade kärleken på studentkryssningen, gick på bal, tog studenten, hade mitt sista "riktiga" sommarlov, är arbetslös, tog farväl av en vän som stack till Thailand, träffat massa nya vänner, fyllt 20 bast, firat jul och nu är vi på slutspurten innan vi firar in 2016.

Känner på mig att det kommer bli ett väldigt händelserikt år det med då jag nu kan söka in på högskola vilket öppnar upp en helt ny värld då det kommer att innebära flytt. 

Önskar er alla redan ett Gott nytt år, 2016 här kommer jag!

Likes

Comments

Nu mina vänner är mina 4 veckor med PT i grupp avklarade. Det har varit jobbiga veckor men också lärorika och roliga. Målet för mig var att lära mig att tycka om att träna och det är ett mål jag helt klart att uppnått. Kommer att flitigt fortsätta med tränandet och hoppas på mer resultat såklart.

4 veckors tid är inte mycket, men tillräckligt för att märka någon liten skillnad.

12/11 började jag på 69.9 kg och idag 14/12 står jag nu på 68.0 kg, alltså - 1,9 kg vilket jag är helt ok med.

Bröst och lår har ingen förändring, men det kommer med tiden.

Vader har jag gått från 40,5 cm till 38.5, - 2 cm
Höft från 91 cm till 90, - 1 cm
Mage från 86 cm till 77, hela - 9 cm !
Armar från 31 cm till 30, - 1 cm
Rumpa från 107 till 104 cm, - 3 cm

Kommer att fortsätta att lägga upp resultat längs med tiden, fast med större mellanrum. 


Likes

Comments