Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För det första har människor runt om i världen tagit feminismen på en helt ny nivå. Tjejer tror att feminismen står för att man ska trycka upp kvinnorna i samhället så att de får mer makt här i världen, men det egentligen feminism står för är jämställt mellan kön och ickekön.
Jag blir själv väldigt irriterad när tjejer i dagens samhälle använder feminismen på ett dåligt sätt som att de har börjat hänga ut män på sociala medier att dom är skräp och att dom förrycker kvinnor osv.
Ett bra exempel på en tjej som hatar på män är ingen mindre än Zara Larsson.
Skillnaden mellan manshat och feminism är självklar.
Feminist en sån som jag är. Jag vill ha jämställt mellan alla kön och så länge jag vet så är män också ett kön. En manshatare är en sån som hatar män, ja det hör man ju på ordet.
Så varför är just Zara manshatare?
1- På Zaras Instagram har hon många gånger hängt ut män och kallat män för skräp. Dock säger hon "män i grupp är skräp." Hade Zara skrivit "män som våldtar, män som förrycker osv är skräp." Så hade det varit en annan femma för då hänger hon bara ut de männen som verkligen gör något. Genom att skriva att män i grupp är skräp får henne till att hänga ut alla män i grupp, även dom som inte har gjort något.
2- Jag har aldrig någonsin sett Zara skriva på sin Instagram att kvinnor gör fel också. Det finns kvinnor som våldtar män, det finns kvinnor som trakasserar män, men konstigt nog har Zara aldrig ens nämnt dom? Nej för att hon skyller allt på männen? Männen gör detta, männen är bara i vägen osv. Hennes snack gör mig galen.
Jag hatar också vissa män i grupp som gör dumma saker men jag hatar också kvinnor som gör dumma saker. Man kan inte bara döma ett kön som Zara gör.
Hon går emot sig själv? Hon säger att hon hatar när män kränker och trakasserar kvinnor men själv så skriver Zara hat till männen på sin Instagram? Gills inte det som trakasserier och kränkningar?
Det finns en massa saker som jag kan skriva om Zara men det jag blir mest irriterad på är att människor ens gillar hennes åsikter? Utan män hade vi aldrig funnits? Man kan inte bara döma ett kön så och säga att allt är deras fel?
Så problemet med detta är att människor tror att feminismen i sig bara handlar om att lyfta upp ett kön? Nej feminism handlar om att lyfta upp alla könen så att man sedan kan bearbeta problemen som finns i dagens samhälle.

Jag tänker inte skriva så mycket mer men det jag ville säga att feminismen handlar inte om att kränka män utan om att sammarbeta med männen så att det kan bli jämlikt?

Likes

Comments

Hej igen, har varit sjukt dålig på att vara aktiv här på min blogg. Men att börja dagen med lite tränings pulver lättar alltid upp stämningen.
Jag kör 4-5 gånger i veckan på gym. Några dagar tränar jag bara 1 timma och andra dagar kan jag träna upp till 2 timmar, det beror lite på hur min form är.
Som många andra tränare så tränar jag varje del på kroppen en dag, som igår var det leg day och idag ska jag träna rumpan.
En väldigt bra övning man kan göra hemma om man inte har tillgång till gym just nu är att göra kickbacks eller utfall för att träna rumpan. Det ger dig en fast och fin form ganska snabbt.
Dock fungerar olika övningar olika snabbt på olika kroppar eftersom att det skiljer mycket på hur snabb din kropp är på att bygga upp sig. För mig tog det bara några månader innan jag såg form på min kropp. Oftast de 2-3 första månaderna är de månader som din kropp utvecklas mest, sen kräver din kropp mer och mer och din kropp kommer också kräva att du börjar trappa ner på din träning och på så sätt när du lägger i en högre växel så ökar din kropp.
Man ska inte träna samma sak varje dag. Så väljer jag att träna rumpan idag så kan jag inte träna rumpan i morgon heller. Kroppen har inte hunnit bearbeta din träning från idag vilket betyder att du inte kommer få någon effekt om du tränar samma i morgon, det är bara meningslöst.
Om du väljer att träna rumpa på fredagen så skulle jag rekommendera att träna rumpan på tisdag eller måndag. För så mycket tid behöver kroppen att bearbeta din träning.

Jag kommer senare att berätta mitt tränings schema någon annan gång men ni får nöja er med lite tips från idag.

När du sedan ska köra denna övningen på bilden här uppe, se till att ha någon bakom dig som kan hjälpa dig om det skulle bli för tungt så att du inte skadar dig. Det är bara en säkerhet.

Likes

Comments

Hade tänkt och skriva lite kortfattat om mig själv.
Hur gammal är jag?
-
Jag är 18 år (97a)
Vart bor du?
-
Göteborg
Hur ser din familj ut?
-
En lillebror, mamma och pappa.
Vad vill du bli när du blir äldre?
-
Jag älskar att hjälpa människor, så att jobba med handikappade är en dröm för mig.
Jobbar du med något nu utanför skolan?
-
Jag har hand om en kille nu på gymet, alltså personlig tränare med andra ord.
Vad gör du på din fritid?
-
Jag spenderar mest tid på gymmet och vara med vänner.
Hur ofta gymmar du?
-
Ungefär 5 gånger i veckan.
Förhållande/singel?
-
Just nu är jag singel
Hur lång är du?
-
168cm ungefär något sånt.
Äger du några sociala medier?
-
Jag finns både på Instagram, Vine, Tumblr, Ask.fm och många andra medier.
Hur ofta kommer du att vara aktiv på din blogg?
-
Så mycket jag bara kan.
På tal om träningen, kommer du tipsa oss om hur man kommer i form?
-
Ja, jag har fått många frågor om hur jag tränar min kropp så tänkte det var dags och visa dom.
Beskriv dig själv med 3 ord?
-
Väldigt sprallig, trevlig och öppen för allt.

Likes

Comments