Header
View tracker

Alltså hur fina är inte dessa "lådor" fyllda med blommor? Jag är förälskad, det skulle vara en så fin inredningsdetalj här hemma! Jag ska genast börja leta efter fina lådor och fylla med mina favoritblommor, puderrosa och vita pioner, dock i plast då så att de håller en lång tid framöver. Perfektion!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Shopping, Tips

Likes

Comments

View tracker

Graviditeten, Tankar

Här kommer en lista med myter som "avslöjar" könet på bebisen i magen. För oss så spelar det verkligen ingen roll vad mini har för kön, såvida han/hon är frisk. Dock tycker jag verkligen att det är så roligt att spekulera om vem som gömmer sig därinne, enligt den kinesiska befruktningskalendern så är mini en pojke och enligt skallteorin och nub teorin en flicka. Alla i vår närhet tror att mini är en liten pojke, därför har det blivit så självklart att det är de. Men desto närmre BF vi kommer så tror jag på en flicka.

1. Söt- eller saltsug. Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke. Jag: Det här var faktiskt inte helt lätt. Mina cravings har verkligen pendlat mellan surt och sött och varierat från vecka till vecka. Resultat: Oklart.

2. Hjärtljud: På mvc så kollar barnmorskan alltid bebisens hjärtljud. En puls över 140 innebär flicka och en puls under 140 innebär pojke. Jag: Pulsen låg på 143 vid mitt senaste besök och har legat ganska högt varje gång. Resultat: Flicka

3. Dålig hy: Om man har problem med huden under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet. Jag: Jag har otroligt dålig hy just nu, i vanliga fall så är den jätte fin. Resultat: Flicka.

4. Illamående

Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka. Detta är faktiskt till och med vetenskapligt belagt,
Jag: Jag mådde inte alls illa. Däremot så mådde jag inte illa en enda sekund med Celine heller.
Resultat: Oklart

5. Dåliga matvanor
Dåliga matvanor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit säger det.
Jag: Jag har haft normala och ganska nyttiga cravings och ätit normalt "dock lite mindre än vanligt faktiskt" . Med Celine däremot så åt jag verkligen för mycket och hade jätte stor aptit så denna myt känns lite motsägelsefull.
Resultat: Oklart

6. Magens form
En mage som är spetsig och putar framåt och inte syns bakifrån, är enligt en myt en pojkmage, medan gravidmagar som är breda och syns bakifrån är en flickmage. Jag: Min mage syns inte ett dugg bakifrån och putar mest framåt. Med Celine så var magen bred och syntes bakifrån. Resultat: Pojke

7. Hormonrand

Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka. Jag: Jag har ingen hormonrand och hade ingen med Celine heller. Resultat: Oklart

8. Magens höjd
En låg mage innebär en pojke, medan en hög mage innebär en tjej.
Jag: När man jämför min mage nu och min mage med Celine så är det helt klart skillnad. Jag bär bebisen högre denna gången. Resultat: Flicka

9. Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga mödrar väntar en pojke.
Jag: Oj vilken svår fråga! Vad räknas som smidigt ? Jag tycker fortfarande att det känns som att jag kan om jag vill typ. Med tanke på att jag fortfarande rakar fiffi och fixar tånaglarna själv så borde jag väl anses som smidig ?
Resultat: Flicka

10. Humörsvängningar
Humörsvägningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.
Jag: Mina humörsvängningar har börjat komma nu mot slutet, dock inga allvarliga. Jag känner mig mycket mer harmonisk nu än när jag väntade Celine.
Resultat: Pojke

11. Svullna ben
Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala ben innebär flicka.
Jag: När jag väntade Celine så hade jag jätte svullna ben och nu inte alls.
Resultat: Flicka

12. Mayaindianernas uträkning
Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då befruktningen ägde rum. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke.
Jag: Jag plussade i år och var 23 år gammal.
Resultat: Pojke

13. Sovläge
Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
Jag: Jag sover alltid på vänster sida. När jag väntade Celine så låg jag på höger sida.
Resultat: Pojke

14. Halsbränna
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.
Jag: Ja jag lider verkligen! Novalucov är min bästa vän.
Resultat: Pojke

15. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Jag testade med familjelivs kinesiska befruktningskalender.
Resultat: Pojke

Enligt detta test är mini en liten pojke ♡

Likes

Comments

Celine, Tankar

♡ Jag älskar när Celine säger "tack tack" så fort jag ger henne något.

♡ Jag älskar när Celine pysslar om, pussar, klappar och "matar" sina mjukisdjur och dockor, hon kommer verkligen bli världens bästa storasyster.

♡ Mammahjärtat smälter när Celine har något hon vet att hon inte får ha i munnen, då flinar hon alltid retsamt åt mig och när jag säger "mamma tack tack" och sträcker ut handen så spottar hon snällt ut det.

♡ Celine säger kärleksfullt "mamma" och ser på mig med tindrande ögon minst hundra gånger per dag.

♡ Hon vet ungefär när pappa kommer hem från jobbet varje dag, det är precis när vi ska äta middag, då pekar hon upp mot dörren och säger "pappa" och då lyfter jag upp henne och vi står och kikar i fönstret i dörren. Lyckan i hennes ögon när hon ser T kliva ur bilen och gå emot oss är underbar.♡ Celine är väldigt svårväckt, det tar minst fem minuter för henne att kliva upp på morgonen, direkt när hon öppnat ögonen så klappar hon mig varsamt i ansiktet och skiner upp med världens största leende. Bättre start på morgonen finns inte!

♡ Efter frukosten på morgonen så vill hon alltid dansa. Hennes dans är så rolig, hon skuttar och stampar med fötterna samtidigt. Det ser verkligen urgulligt ut ♡

Likes

Comments

Vardagsglimtar

Jag är en person som tycker om att vara ute i god tid när det gäller julklappar, det är både snällare mot plånboken och skönt att slippa stressa. I år började jag redan köpa julklappar i oktober men trots det så känns det som att jag aldrig blir riktigt färdig. I år så ska det bli så himla underbart att se lyckan i Celines ögon när hon får sitta i tomtens knä och öppna julklappar. Förra året var hon så pass liten så hon inte förstod särskilt mycket. I år har vi förhoppningsvis mini hos oss också. Jag längtar!

Julgranen är redan på sin plats. Dock måste jag inhandla lite mer kulor och glitter för att fylla ut den. I vanliga fall brukar vi ha en äkta ädelgran men i år så valde vi att ha en i plast istället då det känns mer praktiskt.

Likes

Comments

Graviditeten, Vardagsglimtar

Medans Timmie lagar middag så sitter jag med Celine och klippar, klistrar och fyller på hennes fotoalbum. Idag fick vi även en jätte mysig bok till Mini, ni vet en sådan som man klistrar in första locken i och liknande. Jag älskar att fylla i sådana böcker, Celine har tre stycken som verkligen är fullproppade med allt från bilder, dop/födelsedagskort, datum när hon tog sina första steg, fick sin första tand och ja listan kan göras lång.

Såhär ser Minis fina bok ut. Jag ser verkligen fram emot att få klippa av den första locken och skriva ned allting om minis första tid utanför magen. Det är inte långt kvar nu, 25 dagar till BF. Vi längtar efter dig mini!

Likes

Comments

Shopping, Inredning

Det här fina detaljerna har idag fått flytta in i vårat badrum. Flaskorna är så fina att jag inte ens kommer vilja använda dem.
Dem är även perfekta att slå in i julklapp och ha i en fin spakorg eller liknande.
Jag älskar små detaljer som gör det där lila extra i ett rum.

Likes

Comments

Graviditeten

Min blogguppdatering suger just nu precis som mitt mående. Jag har verkligen mått oförskämt bra under hela graviditeten men de senaste dagarna så har krämporna börjat visa sig. Dock är det irriterande att allting ska komma samtidigt.
Jag har börjat få sura uppstötningar från helvetet, det svider verkligen och bränner till i hela magen och halsen vilket gör att jag spyr och får så svårt att äta (vilket egentligen är sjukt viktigt speciellt nu när mini måste lägga på sig mer vikt) Igår kväll var det så illa att vi nästan tänkte åka in till akuten.
Jag har även börjat få värmevallningar som slutar med flimmer för ögonen och att jag svimmar. Igår tog det mig 20 minuter att få på mig ytterkläder då jag inte kunde böja mig ned pga bäckensmärtor, jag lyckades även få värmevallningar i samma veva så att jag blev tvungen att klä av mig alla kläder.
Att ta mig upp från sängen eller bilen är inte heller särskilt lätt längre. Jag känner mig verkligen så klar med graviditeten nu och jag hoppas att mini lägger på sig mer så att han/hon känner sig färdig och vill komma ut till oss snart. Vi längtar så himla mycket.

Likes

Comments

Vardagsglimtar, Graviditeten

Igår när jag kom hem så hade min svärmor och farmor ordnat en babyshower åt mig. En riktig överraskning. Det var litet och mysigt med bara de närmsta i familjen närvarande.

Kolla vad fina ballongerna var! Alla är så säkra på att mini är en liten pojke och har gett honom smeknamnet harri haha.

Mini fick en hel del välbehövliga kläder, mest neutralt och pojkkläder då alla är så säkra på en pojke. Är så glad, det var en riktigt fin överraskning!

Likes

Comments

Vardagsglimtar, Graviditeten

Vilket flyt jag har idag, jag vann denna praktiska bedsidecrib från jollyroom på en instagramtävling! Jag är så glad, den är verkligen perfekt eftersom Celine fortfarande samsover med oss och det kommer att bli väldigt liten plats i sängen när mini kommit.
Den är smal och så praktiskt vilket är välbehövligt i vårat lilla sovrum. Jag tänker att jag ska sätta upp en liten sänghimmel och så småningom en spjälsängsmobil som mini kan ligga och titta på.

Celines fjärilsmobil är så fin! Om mini visar sig vara en tjej så vill jag att hon ska ha en liknande. Och om mini visar sig vara en pojke vill jag ha en med ljusblåa och vita svanar. Detaljer gör så mycket!

Likes

Comments