00:13. lördag natt. Jag är framme vid gatan där jag bor. Jag tittar åt höger och vänster. Bra, ingen bil, då går jag över vägen. När jag kommit halvvägs ser jag en bil svänga in från rondellen 40 meter bort. När den ser mig gasar den.

Min instinkt får mig att springa den sista biten som är kvar över vägen, innan jag medvetet tagit beslutet att göra det. Jag hinner precis ta mig till trottoaren när bilden susar förbi i hög hastighet på platsen där jag sekunden innan befann mig. Den för mig ansiktslösa föraren tutar högljutt när den kör förbi.

Att en okänd person precis varit nära att döda mig chockar mig och gör mig väldigt rädd. Den ansiktslösa föraren såg en ensam tjej i natten gå över gatan och beslöt sig i nästa stund för att skrämma henne, få henne att förstå att hon inte ska känna sig trygg.

Jag skriker tafatt ”jävla dåre” efter bilen. Det är det första jag får ur mig och jag känner att det är så lite, att jag åtminstone vill skälla ut personen eller få den anmäld. Men det är såklart lönlöst, förövaren kan inte längre höra mig. Det enda jag kan se av bilen nu är de röda baklyktorna som blir mindre och mindre.

Då hör jag en man bakom mig upprört ropa: ”Man skulle skjutit sönder däcken på den!”. Jag vänder mig om och ser ett pensionärspar som blivit vittne till händelsen. Vi är alla chockade. Jag ropar tillbaka ”verkligen”. Allt känns så fel. Egentligen vill jag rusa efter dåren, förövaren, personen som precis hade kunnat göra mig väldigt illa, till och med dödat mig - men jag är för chockad och rädd. Jag stirrar efter bilen samtidigt som jag håller i handtaget till min port som jag nu står vid, endast två meter från där allt hände för bara ett ögonblick sedan.

Jag bestämmer mig för att gå in, pensionärsparet står fortfarande kvar, uppenbart uppskakade. Varken de eller jag vet vad vi ska göra och jag säger ”tack och .. ha en bra kväll” och går in.

Det känns overkligt att det uppenbarade sig en främling som omänskligt nog valde att gasa sin stora svarta bil när denne såg mig gå över gatan. Det är extremt obehagligt. Men det som gör den här händelsen extra olustigt är att det hänt mig förut.

Hur är det möjligt?

En kväll för kanske tre år sedan var jag på väg hem. Jag gick Hamngatan upp och på ett övergångsställe mellan NK och H&M valde en förare att gasa när jag kommit halvvägs över. Jag reagerade som tur var även den gången instinktivt och började springa för att precis hinna över när bilden tutandes susade förbi precis bakom mig.

Vill dessa förare på riktigt döda? Vill de skrämma? Jag vet inte. Det enda jag vet är att de gör ett val som innebär att utsätta en annan person för stor fara. En ouppmärksam stund kan i ett sådant läge bli den sista.

Kan man på något sätt få fast förövaren? De två gånger det hänt mig har jag inte hunnit kolla på registreringsplåten. Jag har inte heller hunnit kolla bilens märke. Det hela känns hopplöst när det enda jag vet är att bilen i lördags natt var någon slags stor svart ”jeep”-aktig bil.

Det här handlar oavsett vad om sjuka människor som med okänd avsikt utsätter andra för livsfara.

Nu undrar jag om detta hänt fler? Har du varit med om det eller hört någon annan som har? Och finns det något sätt man kan få fast dem på?

Likes

Comments

Hej! Kolla vilket fint smyckeskrin jag äntligen hittat! Har länge bara förvarat mina smycken på en hylla i badrumsskåpet, så ni kan ju tänka er att det blev lite rörigt bland dem ibland... Men nu har jag ett superfint skrin som ju också fungerar som en snygg inredningsdetalj, och jag tänker njuta av det länge! Var det kommer från? H&M Home ✰

Likes

Comments

Kappa - H&M, Keps - Weekday, Polotröja - Mango, Strumpbyxor - H&M, Skor - Bershka

Idag blev det höst på riktigt och jag trivs så bra med det! Älskar hösten - årets mysigaste årstid!! För att klara mig i det kalla vädret har jag massor av härliga kappor. Den camelfärgade är en av mina favoriter, den här är från H&M. Imorgon ska jag upp tidigt för ett frukostseminarium vi håller på jobbet, i Berghs lokaler. Ska bli kul!

Likes

Comments

Igår firade jag och Oskar ett och ett halvt år tillsammans! Det är helt sjukt hur fort tiden går, kan knappt tro att det gått så "lång" tid, samtidigt som det känns som det självklaraste i världen att vi är tillsammans. Hur vi firade? Genom att mysa hemma hela dagen! Var så härligt och välbehövligt efter min första vecka på nya jobbet! Jag började nämligen som projektledare på influencer-/YouTubenätverket United Screens förra måndagen efter att tidigare jobbat som projektledare på contentbyrån Nice One.

Veckan har verkligen gått undan - det brukar ju vara så när man får massor av nya intryck, är ny i gänget och upplever nya saker hela tiden. Dessutom var jag på två AWs i torsdags för att sedan gå på Hyper Islands 20 årsfest (där jag pluggade tills i julas förra året), så var ganska trött på fredagen! På fredagkvällen bredde jag på det ytterligare genom att hänga ute med Oskar och några kompisar till sent på natten. Så på Oskars och min dag igår myste vi bara hemma hela dagen. Vi orkade inte gå ut och hitta på saker - istället åt vi god mat, kollade film och tände ljus - så mysigt att det blivit lite ruggigare nu så att vi kan tända levande ljus och elda i den öppna spisen!

Hoppas din helg varit supermysig också!

Likes

Comments

Hej power people!

Något som jag verkligen brinner för är att peppa både mig själv och mina vänner att följa sina hjärtan. Tyvärr har uttrycket ”följa sitt hjärta” blivit en klyscha som för många bara är tomma ord. Men jag tror att jag har klurat ut innebörden av att följa sitt hjärta. Det handlar om att hitta något som, när du sätter igång med det, får tiden att gå så snabbt att du knappt märker att en hel eftermiddag swishat förbi. Och när du håller på med det ler du utan att ens märka det. Det handlar om att hitta något som DU verkligen älskar att göra.

Många förväxlar ”att följa sitt hjärta” med att uppfylla någon annans önskningar. Dina föräldrar har ju under hela din uppväxt sagt att ekonomiprogrammet är den bästa och mest säkra utbildningen att gå, om du nu inte känner för att studera till läkare eller ingenjör. Och du vet ju själv inte vad du vill så du rycker på axlarna och följer deras råd, bara för att senare hamna på en arbetsplats som säkert är helt ok, eller kanske till och med bra. Men det du då inte vet eller inser är att det antagligen finns något i världen som hade kunnat göra dig lycklig på riktigt, nästan varje dag. Och om du hade vetat om det och vågat satsa för att följa ditt hjärta hade du tillslut nått dit.

Jag är på den banan nu. Jag tror till och med att jag insett vad det egentligen är jag skulle vilja ägna mitt liv åt. Det gör mig glad men också stressad. Jag blir glad för att jag vet att det är få förunnat att ens komma fram till en insikt om vad det är de älskar att göra. Och jag blir stressad för att mitt dåliga tålamod inte tillåter mig att skynda långsamt. Jag känner mig ofullkomlig varje dag för att jag inte redan är där. Samtidigt vet jag att resan ofta är målet. Jag vet också att när jag väl ”kommit fram” dit jag vill kommer jag fortsätta sträva framåt. Det finns inget Nirvana där jag kommer att känna mig ”content” för resten av livet. Jag kommer antagligen fortsätta sträva framåt för alltid - men jag vet att jag kommer bli som lyckligast när jag befinner mig på en plats där jag får göra det jag älskar. Vad det kan vara kommer jag skriva mer om i ett senare inlägg.

Likes

Comments

Idag kändes det mer som vår än höst och det njöt vi ordentligt av under vår brunch på Klang. Hoppas er dag var magisk!

Likes

Comments

Tröja - Cubus, Jeans - Levis, Bomberjacka - H&M, Skor - Nike, Väska - Parfois

Hittade en stor vägg med snygg grafik på i Köpenhamn igår. Älskar den staden så mycket att jag just nu känner mig säker på att jag kommer flytta dit någon gång inom de närmaste åren.

Likes

Comments

Vägen från stranden in till Juan-les-Pins är så fin och leder lägligt nog direkt till strandrestauranger där man kan äta moules frites. Väldigt gott efter en heldag på stranden!

När vi var i Juan-les-Pins 9-18 juni märktes det tydligt att den 15 juni var någon slags brytningspunkt då det plötsligt ploppade upp mängder av turister, både franska och andra nationaliteter.

Note to self: res dit veckorna innan den 15 juni, då är vädret perfekt och stränderna är ännu inte packade med folk.

Likes

Comments

Instagram@belindaols