View tracker

Heej igen!

Tänkte ta tillfället i akt och berätta lite om Menorca! Och jämföra det lite med Mallorca. För er som inte vet är Menorca en av öarna bredvid Mallorca. Skulle jag välja mellan Menorca och Mallorca skulle jag i första hand välja Menorca först! Med tanken på turistmängden. Men båda öarna är jätte fina till naturen och speciellt det fina vädret.

Har inte sett hela Mallorca men stora delar av Menorca, så kommer bara att jämföra vad jag har sett från båda öarna.

Utgår man från turistmängden tycker jag Menorca är mycket bättre just för att det knappt finns några, iallafall när vi var där för ca 4-5 år sedan. Att hitta resor till Menorca är inte det lättaste om man jämför med andra platser, just för att de inte vill ha så stora mängder turister på örn.

Vattnet är ju självklart lika fint på båda öarna men just Menorca är det lite speciellare. Stranden vid vårt hotel vart väldigt liten just för att stranden låg, vet inte riktigt hur jag ska förklara, men ungefär mellan två klippor. Se bild tre för en lite lättare förståelse av hur det ser ut. Lite här och där vid klipporna fanns det trappsteg ner till vattnet, som bild två. Vilket gjorde det lättare att ta sig ner i vattnet om man inte ville hoppa, gjorde det även lättare att ta sig upp. :)

Vårt hotel på Menorca var jätte fint och verkligen jätte mysigt. Det bästa enligt mig var att vi valde att bo i en lägenhet men ett litet kök, lite vardagsrum och ett sovrum. Vilket gjorde att vi hade mer frihet, alltså vi behövde inte hålla koll på när frukosten var och middagen och så. Utan vi kunde sova hur länge vi ville på morgonen. Vilket gjorde att det kändes som om vi hade flyttat dit för en vecka. Låter kanske konstigt men det var härligt att inte behöva hålla kolla på tider och sånt utan bara kunde flyta runt och ta det som det kommer!

Ciutadella de Menorca är en stad som jag skulle rekommendera om man åker till Menorca just för den, iallafall den delen av staden vi var i, är så härlig. Alla små gator med deras mindre restauranger och alla små butiker var extremt mysiga. Det var heller inte mycket folk i den stadsdelen som vi var i, vilket gjorde det mindre stressigt. Blir lätt stressad av för mycket folk på en för liten yta annars.

Av alla ställen jag varit på, vilket inte är extremt mycket än, skulle Menorca vara ett av de ställe som jag definitivt skulle åka till igen!

Blev ingen jätte stor beskrivning av Menorca, mest för att jag inte orka skriva mer, men hoppas ändå att ni fick lite förståelse om hur det är på Menorca och hur mysig ön är. :)

Tack för mig!

Prinsotel La Caleta! Foto från vår balkong, från när vi var där!
Jag vid stranden/klipporna i närheten av Sa Caleta och Cala Santandria!

Lånad bild från klipporna nära vårt hotel!

Ciutadella de menorca!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vet att jag sa att jag inte skulle skriva så mycket men kände att för er som undrar, om det är någon som ens gör det, vad det är för bild som jag har som bakrund så tänkte jag berätta det nu hehe! :)

Bilden har jag själv tagit i Augusti när jag och min bror åkte till Mallorca för första gången och för första gången gjorde en resa själva! Skulle dock inte rekommendera Palma Nova till dig som vill åka till ett område med så lite turister som möjligt. Men vill du däremot åka för vädrets skulle, rekommenderar jag verkligen Palma Nova. Vi hade fint väder hela veckan förutom en dag då det var dimma största delen av dagen! Men ändå runt 25-30° grader:)

​Min bror Sebastian i Palma Nova

Likes

Comments

View tracker

Tjo igen!

Tänkte ta tillfället i akt, när jag ändå tänker på det, att tipsa om tre serier som jag tycker är ett MÅSTE! Och verkligen ett måste! Kanske inte ett måste men ändå, ett måste för mig! ;)

De första två är Arrow och The Flash! Dock finns det en jobbiga sak med dem och de är att man måste, eller kanske inte måste men det är en fördel, kolla på varannat avsnitt, iallafall av Arrow och The Flash när man kommit till säsong 2 av The Flash och säsong 3 av Arrow ungefär. Lovar inget här men tror de är de säsongerna som de verkligen börja hänga ihop!

Den tredje serien är Legends of tomorrow. För att förstå den måste man se Arrow och Flash annars fattar man inget av vad huvudrollerna menar med sina skämt och si och så. Dessutom kommer i princip alla huvudrollerna från Arrow och Flash!

Alla tre serier handlar i princip om rädda världen, bortsätt från att Arrow och Flash håller sig till största delen i sina städer, Star city och Central City medan Legends of tomorrow försöker undvika jordens undergång!

Arrow är typ den enda av serierna där man får återblickar av Oliver Queen´s ( som huvudrollen heter ) liv i typ varje avsnitt. Man få dock det i de andra serierna med men inte lika mycket och heller inte på samma sätt, ni tänker säker vadå inte samma sätt? Kollarna ni på serierna kommer ni att förstå hur jag menar. Känner att om jag berättar det nu kommer det vara en extrem spoiler för Flash! Och för Legends of tomorrow.

Känner att ni lär kanske inte förstå exakt vad jag skrivit nu men kolla ni på serierna så kommer ni förstå exakt! ;)

Tack för mig igen!

Arrow, The Flash och Legends of tomorrow

Likes

Comments

Heej Alla!

Eller ja ni som har lyckats hitta min blogg! Är nya på det hela så ni får ha tålamod med mig. Ska försöka mitt bästa. Men ni som lyckats hitta min blogg och tycker den är eller tror den kommer att bli intressant får gärna fortsätta att läsa den när ni känner för det!

Tack för mig!

Mallorca: Palma Nova 11 augusti 2016

Likes

Comments