Att klippa navelsträngen!

Igår flyttade vi ut sängen hit till lilla rummet, sov hur bra som helst i 2,5 timme sen legat vaken mellan 00:30-04:00.
Börjar sakta men säkert nu förstå att jag flyttar ut.
Det har varit riktigt psykiskt jobbigt att flytta ur huset även då jag samtidigt är glad över det, för jag känner jag är på min väg nu.
Har verkligen fått lära mig ännu mera om att släppa taget, har aldrig varit orolig att det inte skulle bli bra utan lära sig att släppa taget och kontrollen.

Det kanske verkar som en liten sak för många, men för mig är det nog en av de största grejerna jag gjort sen min mamma gick bort. Har haft så stark koppling till mamma också genom huset så det är också en del av det som varit svårt att acceptera.

Att rensat saker i huset har också varit psykiskt påfrestande, har inte hunnit tänka så mycket över hur det har känts, för nu den här tiden har jag varit så uppe i varv för att hinna bli klar, förstod det igår kväll för då kom allt ikapp mig.

Men jag vet också att allting har sin tid också med att jag har bott i det här huset tills nu, och att allt som sker har en mening, jag tror ej på tillfällighet och slumpen.
Idag knyter jag ihop påsen efter att klippt navelsträngen på riktigt. I 2,5 år har jag bott i huset själv nu, och det känns så skönt att gå vidare, det har varit en busshållplats för mig så som rummet också är nu men samtidigt ger mig så mycket mer frihet att göra det jag vill.

Just nu vet jag bara att jag ska till Gotland och jobba på fina Ekegården, sen vet jag inge mer! Längtar!
Litar helt på att allting är precis som det ska och det blir som det är meningen att det ska bli!

Godmorgon! Hoppas alla har en fin dag :) Maria/Belight

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När man äntligen börjar se skillnad!

Åker om EN vecka, datumet har blivit ändrat till den 20:de så åker på onsdag.
Igår städade jag ur rummet ute som jag ska bo i så länge när jag är hemma, pappa och min bror hjälpte till att flytta ut dom tyngsta grejerna så idag blir det att flytta över resten dit!

Så skönt, när man faktiskt börjar se lite skillnad mitt i allt kaos när det är massa grejer överallt! Hade en period här för någon dag sen jag trodde det aldrig skulle ta slut..

Har även börjat märka skillnad på mina kläder, flera byxor som jag inte kunnat använda på jätte länge som jag ändå sparat som passar nu!

Igår blev det ett frisörbesök mitt i flytt städet också, nu snart är jag sommar klar för Gotland.

Kika in på
www.ekegarden.com 
Om du eller någon du känner är intresserad av att åka till Gotland, det är på detta underbara stället jag kommer att jobba i sommar!
Kolla även båt priser på www.gotlandsbaten.se Hoppas alla har en fin dag! Maria/Belight

Likes

Comments

Att lita på processen

Känner mig som en snurrig höna, mycket tankar i bollen nu. Dom senaste dagarna ha min bror och jag flyttat grejer/möbler så nu känns det som ett flytt kaos! Sover dessutom i mitt gamla lilla rum nu igen då den stora sängen är isär plockad.

Att det kan vara känslomässigt svårt att plocka och sortera grejer känner nog många igen sig i.
De senaste åren tycker jag ändå jag blivit bättre på det att ta bort min känslomässiga anknytning till föremål och kunna göra mig av med det.
Men sen tänker jag ändå när det är mycket saker, jag kanske inte vill ha det här nu men sen? Beslutsångesten kommer smygandes.

Igår kväll kom ångesten, är väldigt sällan jag har ångest längre men samtidigt vet jag nu att den försvinner. Det är mina gamla hjärnspöken som hälsar på, dom som egentligen bara är oroliga, rädda och vill ha kontroll över allt och alla. På en gång är det autonoma systemet igång i hjärnan!

Förr har det varit viktigt för mig att spara på Allt, för varje sak har ett minne liksom. Men jag har förstår att det går tyvärr inte att spara allt ;)

Just nu tar det här huset så sjukt mycket av min energi, det är så mycket grejer överallt, varje liten pryl. Ibland känns allt övermäktig när 80% av sakerna är mina föräldrars som nästan fyller 100%, så det egentligen inte finns plats för dom 20% som jag själv äger.. Dessutom ska deras grejer/möbler sorteras.

Att äga så lite som möjligt är frihet för mig, att ha grejer som lyfter istället för att dränera på energi!
Idag blir det till tippen en sväng iallafall, med en del rangliga saker som knappt håller ihop.

Men som alla saker har sitt slut så har även en flytt det också, det känns som en sån här seg mellan period när man bara vill att allt ska va över och det nya kan börja!

Samtidigt dyker massa gamla rädslor och tankar upp så jag ska bara försöka vara i det. Vila i den känslan, att allt är okej som det ska va.

Det är ju nånting i det här ja ska lära mig, att acceptera och släppa taget om det gamla.
Med det menar jag inte att jag tycker det här är jobbigt på det sättet att jag vill vara kvar och fortsätta bo här i huset utan mina gamla tanke sätt.

Litar på att allting är som det ska och det är meningen att det ska kännas så här nu, ibland behöver man gå igenom vissa saker för att komma någon annanstans. Att lita på processen, ibland lättare sagt än gjort, men släppa kontrollen är det ända jag kan göra och lita på att är som det ska.

Ska försöka still mig, meditera, andas djupa andetag och fylla lungorna, stilla hjärnan och dess tankar och vara medveten i allt jag gör. Mindfullness kanske det kallas?! att försöka vara i medvetenhet . Nästan som att man mediterar i allt man gör.

Det är det som funkar best på mig när jag känner oro, stress och rädsla eller ångest.
Stilla sig och lita på att allt som är och händer är för dit eget bästa!

Godmorgon! Hoppas på en fin lördag :)
Maria/ Belight

Likes

Comments

Som en stenåldersmänniska i sen storstad

Bilden är 3 år gammal, då mitt liv mest kretsade runt bakelser..

Det är typ så jag känner mig med det här bloggandet, jag jag skrev från telefonen förra gången och som jag gör nu men jag visste inte hur man skulle ändra texten, så första inlägget var texten jätte stor men lyckades ändra det nu!
Det är förmodligen lättare att skriva från en dator, men hör och häpna! Jag har ingen dator!!!! Så nu känner jag mig ännu mer som en stenåldersmänniska. Men snart så behöver jag nog in skaffa mig en.

Vad kul att så många peppade och gav stöd att jag hade börjat skrivit också, vissa kanske inte vet än men den 21 april åker jag till Gotland för att jobba över hela sommaren! Så kommer skriva om det också.

Så förutom att jag håller på och ändrar min kost, försöker bli hälsosammare och lyssna på kroppen vad den vill och behöver, så är det flytt på gång här hemma och nytt jobb :)

Mår verkligen så mycket bättre av att ha lagt om kosten, har aldrig några problem med magen längre sen jag slutade med snabba kolhydrater och framför allt bröd/ mjöl och socker. Har förstått att det är ingen snabb fix utan ett sätt att leva iallafall för mig då.
Jag trodde aldrig att jag skulle kunna leva utan mackor och fika, men suget är bort nu, vill inte ens ha det längre och det är så skönt.

Min diet= kosthållning de senaste 7 åren har varit mycket skräpmat, pizza, hamburgare, godis, chips, glass, sockrade yoghurtar med flingor gjorda på socker och sylt, mjukt bröd, bullar, kakor, alla bakelser man kan tänka sig och choklad.
Listan är lång, oboy, läsk och juice, alkohol i stora mängder med sockrade drycker. Lagade kanske "vanlig" mat 1 gång i veckan. Åt gröt till frukost och ägg men sen när det blev lunch och middag det var då det ballade ur för mig. Hade aldrig någon planering! Förstår också nu att mycket av detta påverkade mitt psykiska mående då jag var länge i depression och stressad.

Sedan 2011 började jag arbeta på konditori/ fik och har varit inom det yrket sen dess på olika ställen. Tänk vilket sjungande blodsocker hela tiden när allt var så lättillgängligt, fika varje dag nästan, en kaka hit en chokladpralin dit, räknade att jag åt ca 20 semlor på våren 2014!

Har tänkt flera gånger, tänk om jag hade att diabetes, då hade jag aldrig kunna leva så här som jag gjort...det hade inte varit bra för hälsan, vilket det kanske inte är vare sig man har en sjukdom eller inte..

Jag räknade också ut att på 3 år sedan 2013- 2016 har jag gått upp 10 kilo, det är 3,3 kilo per år som blir 0.2 kilo per månad.
Det kommer smygandes så långsamt så jag knappt fatta det själv, så nu hoppas jag självklart att vågen kommer gå neråt, men det gör inget om det tar lång tid eller om den ens gör det.
Att byta kosthållning har gett mig så mycket mer, en perfekt fungerande mage då jag hade någon slags stress eller Ibs mage förr. Mer energi, sover Aldrig middag längre, normala hungerkänslor och mättnadskänsla och inget sug längre, gladare humör, inte samma svänggropar!

Men för den som vill vet så sen i slutet av februari tills förra veckan var det iallafall -3,7 kg på vågen sammanlagt och ca - 7/8 cm i midjan!
Nu blir det flytt packning, hoppas alla har en fin dag!
Maria/Belight

Likes

Comments

​​                  Som en nål i en höstack!


Mitt första blogg inlägg i denna djungel!


Maria heter jag, är snart 24 år och kommer från Dalarna län i Sverige. Jag vill välja att dela med mig av min vardag som kan handla om allt mellan himmel och jord så som mat och hälsa, personlig och andlig utveckling, tankar, känslor, kärlek. Som sagt allt!

 Jag tänkte börja med de förändringar som händer i mitt liv just nu. 

För ca 1,5 månad sedan (slutet av februari 2016) började jag sakta men säkert utesluta  socker, snabba kolhydrater och gluten i min kosthållning. Min avsikt var från början att gå ner i vikt och bli smal, för att sedan kunna börja äta sådan mat igen när jag hade nått mitt mål. Åtminstone så var mitt tanke sätt när jag startade. Men utan internet hade jag varit helt borta, så efter ca 2 veckor som var påbörjade av denna livs förändring som det faktiskt håller på att bli började jag förstå att det var allt eller inget för mig. Jag skulle inte kunna gå tillbaka och äta dessa saker igen som jag hade tänkt.


Så som många gånger förut har jag försökt att gå på olika dieter för att bli smalare dessutom i smyg för jag skämdes över att jag behövde bry mig om vad jag åt. Jag förstår nu vilket ohälsosamt förhållande jag haft till mat den största delen av mitt liv, även då jag inte haft någon så kallad sjukdom som många människor drabbas av som anorexia eller bulemi har det ändå funnits en slags ät störning. Ett stört tänkande kring mat.


 Ett sockerberoende som jag förstår nu. Tankar om mat som jag tror många människor har, man vill äta men man vet att man inte borde men man gör det ändå. Men är man sockerberoende som jag är och inte ens vet om det, nej inte konstigt att det inte är lätt då. 

Jag klankade ofta ner mig själv över att jag inte kunde hålla mina löften till mig själv, jag föll alltid för frestelsen för sötsaker och mackor, mjölprodukter med mycket socker och fett. En favorit var pizza, mjuka mackor, fikabröd och mjölkchoklad.  Måendet efter att gett in för frestelsen var stor ångest och ånger, varför varför varför?!?

 Det resulterade också istället i överätning istället för att äta med måtta. Sedan kompensera upp det med att tänka, ja ja man lever bara en gång för att döva ångesten, skulden och skammen.


Jag förstår nu att allting går bara det finns balans, balans i allt vad det än gäller.. När det gäller mat för mig förstår jag nu att jag behöver ha en balansgång. Men jag har alltid ett val, att tänka ett steg längre, gynnar det här mig och min kropp?  Eller är det hjärnan som får en kick?  Innan jag tar beslutet så försöker jag att  hinna tänka steget längre, beroendet får inte kontrollera mig längre. För ca 5 månader slutade jag och snusa efter ca 4 år, jag fick bara nog en dag! 


Det finns många paralleller mellan det snus beroende jag hade och mitt sockerberoende som jag håller på att överkomma! Alla har vi laster och jag har ett nässprays beroende kvar att ta tag i också, men jag tar en sak i taget.

Efter det kommer något annat att ta i tu med. För mig när det gäller maten  väljer jag mat som ja tycker passar mig och är en lagom balans gång som jag klarar av mellan lchf/paleo. Alla har sin egen balansgång! Älskar att skriva och vill dokumentera så kommer att skriva här på Nouw, som finns tillgänglig för dem som vill läsa :)

                   Maria/ Belight 


Likes

Comments