Nu är det ungefär 5 veckor kvar tills jag är klar med min praktik nere i Belgien och jag börjar nu istället börja känna att jag kanske vill stanna längre... eller? Jag vet helt ärligt inte riktigt vad jag vill just nu. För jag trivs så bra på min praktik och staden är jätte fin och bra på alla sätt samtidigt som jag självklart vill komma hem till familj och vänner igen. Väldigt förvirrande.
Men jag ser åtminstone fram emot att gå till jobbet varje dag även om dagarna är långa och hårda vilket är ett väldigt bra tecken för det hade ju kunnat vara så mycket sämre!
I helgen nu så var jag ute med kollegorna och spelade bowling och biljard vilket var väldigt roligt för att annars så sitter jag bara hemma och kollar på datan.
Nu sitter jag och pratar Skype med Edwin och William som är i Skottland och bara har det gött. Imorgon är det jobb som vanligt.
Här kommer lite bilder från veckan.

  • 35 readers

Likes

Comments

Nu har jag kommit tillbaka till vardagen igen efter att ha varit hemma i Sverige över jul och nyår vilket var otroligt skönt! Men nu är jag tillbaka vilket faktiskt inte känns så hemskt som jag trodde att det skulle vara. Idag har jag gjort min vanliga måndags rutin, tvättat, handlat och käkat en go middag. Idag lyxade jag till det med oxfilé och till det hade jag brysselkål och sockerärtor. Mums. Nu ser jag fram emot den sista tiden här nere och ser även fram emot en rolig sommar med antagligen en hel del jobb. Jag har även börjat skicka ut lite mail till olika fina krogar runt om i Sverige för att se vad framtiden har att ge. Jag kommer att slänga in en del bilder nedan som kommer att gå från att jag åkte hem, var hemma och att ju nu är tillbaka. Men tills nästa gång, simma lugnt och ha det bäst! Med vänliga hälsningar Eran Marcus Wastenson.

And to chef if you read this, i only write Good thing about you and the restaurant. I promise!

  • 57 readers

Likes

Comments

Nu är det bara 4 dagar till jag åker hem på ett efterlängtat jullov! Ska bli helt underbart.
Idag har jag shoppat julklappar till familjen. Bara lite mer att hitta och kanske något till mig? Sen är jag klar med det och då blir det att gå hem och börja packa väskan eftersom att jag inte hinner det i veckan. Sen efter det blir det middag och kanske lite Skype med polare.
Men ni får ha det bra och simma lugnt så hörs vi!
Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

  • 79 readers

Likes

Comments

Nu har det gått mer än halva tiden! Redan? Samtidigt långt kvar känns det som. Det infinner sig ett lugn i mig när jag vet att det har gått halva tiden redan samtidigt som jag får lite mer hemlängtan när jag förstår att det ändå är halva tiden kvar. En mycket konstig känsla helt enkelt där jag varken vet om det går fort eller långsamt. Men jag ska ju hem över jul åtminstone vilket kommer vara väldigt skönt!
Sitter just nu och väntar på att tvätten ska bli klar och lyssnar på Gyllenetider, sommartider för att få lite energi och att förstå att snart är det sommar och sol!
Här kommer även lite bilder.

Ha det bäst och simma lugnt så hörs vi.
Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

  • 96 readers

Likes

Comments

  • 101 readers

Likes

Comments

Hej alla!
Längesen jag skrev nu men nu är jag tillbaka i rutiner igen.
Jag har tagit en hel del bilder nu när jag kan med min nya telefon så ni kommer att få se ännu mer bilder än innan vilket jag hoppas ni uppskattar.
Det gick ungefär som förväntat i tävlingen, alltså ingen vinst men det var otroligt roligt ändå. Jag fick ju träffa familj oh vänner också vilket betydde väldigt mycket för mig!
Nu har jag precis varit och tvättat, jag har avslutat mitt gymnasie arbete och känner mig rätt nöjd med mig själv. Vi har dock problem med varmvatten i byggnaden vilket betyder att jag inte kan duscha och värmen är av eftersom att det är samma varmvatten till elementen i denna byggnad. Alltså så sitter jag med ett täcke runt mig och sover i mjukis och tjocktröja för tillfället. Men annars är allt väldigt bra!
Vi hörs i nästa vecka igen.
Men tills vidare, ha det gött och simma lugnt. Med vänliga hälsningar, eran Marcus Wastenson.

  • 143 readers

Likes

Comments

Snart smäller det och jag åker hem för att köra finalen i Unga Eko Kockar! Jag är svin taggad för att komma hem och tävla med mitt grymma team. Jag känner dock att oddsen är emot oss men vad vet man, det kanske är det som gör det?! Jag hoppas ju såklart att vi vinner men går samtidigt in med inställningen att bara ha kul då vi inte har haft samma möjligheter med träning osv. Men jag skall ju självklart kämpa för att dra hem vinsten till rätt skola och stad! Kom igen nu grabbar så tar vi hem detta!! Nu skall jag sova strax och sen är det en arbetsvecka kvar tills jag landar hemma i Göteborg! Ser fram emot att även få träffa familjen och bara umgås med dom bästa i världen.

Men tills nästa gång, simma lugnt och skicka gärna peppande meddelanden inför tävlingen haha för det kan behövas! Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

Likes

Comments

Nu har det gått ytterligare en vecka och jag stormtrivs! Jätte bra kollegor, roliga uppgifter och även nya grejer hände denna helg. Det är nämligen så att det finns en jätte stor och känd mässa här ner i Belgien som heter Culinaria och den har funnits i ca 10 år och pågår i 10 dagar varje år. I söndags så hade ´´min`` krog ett bås där jag och min chef. Alltså köksmästaren stod hela dagen. Vi serverade en variant på shushi som var väldigt god och uppskattad. Jag träffade en massa människor och där inkluderat en Dansk kock som jag pratade lite med senare på kvällen när alla som arbetat där under dagen minglade och drack skumpa. Som sagt det var väldigt trevligt och roligt att få göra något annorlunda. Nu är jag ledig fram tills på torsdag eftersom att krogen är stängd tisdag och onsdag på grund av Halloween. Skönt att få lite extra ledigt! Ska man kanske ta tåget till Amsterdam imon? vi får helt enkelt se. 

Men tills nästa gång, simma lugnt och ha det underbart! Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

Ps. En bild på mig från i söndags som köksmästaren la ut på sin Facebook. 

Länk till mässans hemsida: http://www.autumn.brussels/

Likes

Comments

​Nu har det redan gått en vecka på praktiken! och imorgon (tisdag) börjar nästa vecka och då kommer jag att få min egna station! Jag kommer att göra 2 stycken aptitretare och så kommer jag att göra kaffe fikat. Jag ser fram emot detta och det kommer att bli svin kul! Samtidigt kommer det bli min största utmaning än så länge i min karriär då det alltid måste vara perfekt för att det kan ju vara så att en av tallrikarna går till guid michelin och om det inte är perfekt så kan ju restaurangen tappa sin stjärna och det vill man inte ha på sitt ansvar...

Men jag tror att det kommer gå bra om jag hela tiden är på alerten och gör mitt bästa. Jag jobbar från 0.30 till 23.00 tisdag till fredag och på lördag jobbar jag ca 13.30 till 00.30 kanske beroende på hur gästerna kommer och går. Men det är väldigt roligt och jag har bra kollegor så det är inte jobbigt att arbeta många timmar. Men det är en påfrästning endå med tanke på att jag aldrig har jobbat så här mycket innan.

Men nu ska jag sova och jag hoppas även att Wifi skärper sig tills imorgon så att jag kan hålla kontakten med alla där hemma ordentligt!

Men tills vidare, simma lungt och ha det gött. Hälsningar eran Marcus Wastenson. Pöss o kramis.

Likes

Comments

​Nu är det inte långt kvar och igår besökte jag min praktik! Det är en restaurang väldigt nära Antwerpen centrum och jag bor ju nästan mitt i centrum vilket gör att det inte alls är långt till jobbet. Väldigt bra tycker jag. Jag kommer att länka webb adressen till deras hemsida där ni kan läsa meny och liknande. 

Jag tycker verkligen om stället än så länge. Trevlig personal, ägaren som även är köksmästare vann årets kock här i Belgien förra året och är väldigt känd här nere med tv program och liknande. Maten dom lagar är modern och dom hämtar influenser från hela världen, även Sverige.

Första bilden är ifrån matsalen som är väldigt fin. Men som sagt så får ni läsa mer på deras hemsida för det är så otroligt mycket att skriva annars. Men jag är åtminstone väldigt nöjd med min plats än så länge, och jag tror jag kommer att förbli det.

Andra bilden är på mig med min ny inköpta rock. Super nöjd.

Men tills nästa gång, simma lungt och ha det så bra! Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

Länkadress: http://www.restaurantkommilfoo.be/home.jsf?nav=492&lang=4

Likes

Comments