View tracker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 17 readers

Likes

Comments

View tracker

Hej alla!
Längesen jag skrev nu men nu är jag tillbaka i rutiner igen.
Jag har tagit en hel del bilder nu när jag kan med min nya telefon så ni kommer att få se ännu mer bilder än innan vilket jag hoppas ni uppskattar.
Det gick ungefär som förväntat i tävlingen, alltså ingen vinst men det var otroligt roligt ändå. Jag fick ju träffa familj oh vänner också vilket betydde väldigt mycket för mig!
Nu har jag precis varit och tvättat, jag har avslutat mitt gymnasie arbete och känner mig rätt nöjd med mig själv. Vi har dock problem med varmvatten i byggnaden vilket betyder att jag inte kan duscha och värmen är av eftersom att det är samma varmvatten till elementen i denna byggnad. Alltså så sitter jag med ett täcke runt mig och sover i mjukis och tjocktröja för tillfället. Men annars är allt väldigt bra!
Vi hörs i nästa vecka igen.
Men tills vidare, ha det gött och simma lugnt. Med vänliga hälsningar, eran Marcus Wastenson.

  • 59 readers

Likes

Comments

View tracker

Snart smäller det och jag åker hem för att köra finalen i Unga Eko Kockar! Jag är svin taggad för att komma hem och tävla med mitt grymma team. Jag känner dock att oddsen är emot oss men vad vet man, det kanske är det som gör det?! Jag hoppas ju såklart att vi vinner men går samtidigt in med inställningen att bara ha kul då vi inte har haft samma möjligheter med träning osv. Men jag skall ju självklart kämpa för att dra hem vinsten till rätt skola och stad! Kom igen nu grabbar så tar vi hem detta!! Nu skall jag sova strax och sen är det en arbetsvecka kvar tills jag landar hemma i Göteborg! Ser fram emot att även få träffa familjen och bara umgås med dom bästa i världen.

Men tills nästa gång, simma lugnt och skicka gärna peppande meddelanden inför tävlingen haha för det kan behövas! Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

Likes

Comments

Nu har det gått ytterligare en vecka och jag stormtrivs! Jätte bra kollegor, roliga uppgifter och även nya grejer hände denna helg. Det är nämligen så att det finns en jätte stor och känd mässa här ner i Belgien som heter Culinaria och den har funnits i ca 10 år och pågår i 10 dagar varje år. I söndags så hade ´´min`` krog ett bås där jag och min chef. Alltså köksmästaren stod hela dagen. Vi serverade en variant på shushi som var väldigt god och uppskattad. Jag träffade en massa människor och där inkluderat en Dansk kock som jag pratade lite med senare på kvällen när alla som arbetat där under dagen minglade och drack skumpa. Som sagt det var väldigt trevligt och roligt att få göra något annorlunda. Nu är jag ledig fram tills på torsdag eftersom att krogen är stängd tisdag och onsdag på grund av Halloween. Skönt att få lite extra ledigt! Ska man kanske ta tåget till Amsterdam imon? vi får helt enkelt se. 

Men tills nästa gång, simma lugnt och ha det underbart! Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

Ps. En bild på mig från i söndags som köksmästaren la ut på sin Facebook. 

Länk till mässans hemsida: http://www.autumn.brussels/

Likes

Comments

​Nu har det redan gått en vecka på praktiken! och imorgon (tisdag) börjar nästa vecka och då kommer jag att få min egna station! Jag kommer att göra 2 stycken aptitretare och så kommer jag att göra kaffe fikat. Jag ser fram emot detta och det kommer att bli svin kul! Samtidigt kommer det bli min största utmaning än så länge i min karriär då det alltid måste vara perfekt för att det kan ju vara så att en av tallrikarna går till guid michelin och om det inte är perfekt så kan ju restaurangen tappa sin stjärna och det vill man inte ha på sitt ansvar...

Men jag tror att det kommer gå bra om jag hela tiden är på alerten och gör mitt bästa. Jag jobbar från 0.30 till 23.00 tisdag till fredag och på lördag jobbar jag ca 13.30 till 00.30 kanske beroende på hur gästerna kommer och går. Men det är väldigt roligt och jag har bra kollegor så det är inte jobbigt att arbeta många timmar. Men det är en påfrästning endå med tanke på att jag aldrig har jobbat så här mycket innan.

Men nu ska jag sova och jag hoppas även att Wifi skärper sig tills imorgon så att jag kan hålla kontakten med alla där hemma ordentligt!

Men tills vidare, simma lungt och ha det gött. Hälsningar eran Marcus Wastenson. Pöss o kramis.

Likes

Comments

​Nu är det inte långt kvar och igår besökte jag min praktik! Det är en restaurang väldigt nära Antwerpen centrum och jag bor ju nästan mitt i centrum vilket gör att det inte alls är långt till jobbet. Väldigt bra tycker jag. Jag kommer att länka webb adressen till deras hemsida där ni kan läsa meny och liknande. 

Jag tycker verkligen om stället än så länge. Trevlig personal, ägaren som även är köksmästare vann årets kock här i Belgien förra året och är väldigt känd här nere med tv program och liknande. Maten dom lagar är modern och dom hämtar influenser från hela världen, även Sverige.

Första bilden är ifrån matsalen som är väldigt fin. Men som sagt så får ni läsa mer på deras hemsida för det är så otroligt mycket att skriva annars. Men jag är åtminstone väldigt nöjd med min plats än så länge, och jag tror jag kommer att förbli det.

Andra bilden är på mig med min ny inköpta rock. Super nöjd.

Men tills nästa gång, simma lungt och ha det så bra! Med vänliga hälsningar eran Marcus Wastenson.

Länkadress: http://www.restaurantkommilfoo.be/home.jsf?nav=492&lang=4

Likes

Comments

Hej alla där hemma! Jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering det sista. Men nu ska jag försöka bättra mig.

Nu är det en vecka kvar till jag ska gå på praktik men vet ännu inte vart. Jag tror och hoppas att jag kommer vara kvar i Antwerpen åtminstone men utöver det så har jag inga speciella önskemål. Jag kommer att lära mig en massor oavsett vad. Men nu är det som sagt bara 1 vecka kvar tills allvaret börjar med tidiga mornar, sena kvällar och hög press. Jag ska försöka lägga ut så mycket bilder och texter om min praktik som det bara går men vill inte lova allt för mycket nu i förhand.

Jag vet tyvärr inte riktigt vad jag ska skriva om mer idag då det inte är så mycket märkvärdigt som har hänt det sista. Det har liksom varit ``som vanligt´´ det sista även om det låter konstigt. Jag har också svårt att hålla kontakten med alla för min telefon är ju trasig men jag har en lånetelefon för tillfället så det går att ringa eller smsa men det är inte att rekommendera då det kostar mer så om ni vill höra av er är det enklast på Facebook eller min mail som jag kollar minst 1 gång per dag.

Men tills nästa gång, ha det bäst och simma lugnt. Hälsningar eran Marcus Wastenson. Puss och kram.

Ps. En bild ifrån gårdagens middag. Coca Cola som dryck.


Likes

Comments

Ja det va en lång rubrik. Men det får ni leva med.

Jag har alltså bytt lägenhet med Logan så att han har den lägenheten jag hade för att jag och Janis kommer bättre överns med varandra och vi umgicks mer så det var enklast så. Sen har jag också lyckats att göra sönder skärmen så mycket på min telefon att man inte ser något över huvudtaget.... bra mackan, bra.

Men nu till något intressant! Mat! Idag så hade vi alla i klassen praktisk lektion och då blev vi utdelade i andra klasser, jag var själv i deras restaurang där dom normalt har gäster från utsidan. Dock öppnar dom inte för gäster för ens nästa vecka så idag lagade vi den menyn dom egentligen har för oss själva och det var en helt ny upplevelse för mig! Med andra ord så var det klassik matlagning vilket jag inte är jätte van med men det var kul och framför allt gott att äta 5 rätters lunch och dricka ett gott vitt vin till lunch. Jag behövde heller inte göra så mycket då läraren var lite nervös inför öppningen nästa vecka då eleverna bara var i 15-16 års åldern och inte riktigt där han ville. Så jag gick mest runt och smakade, skev ner och lärde mig massa om klassisk mat. Observera också att alla har höga hattar, varför? Ser dock rätt coolt ut när alla har det och att det är en enda stor glas vägg ut mot restaurangen. Jag fick också ett jättebra bemötande av läraren i köket som också sa att jag verkade duktig samt skulle hjälpa mig att få en bra praktikplats, och ja jag skryter lite om det men det ör för att jag är så jävla bra att jag kan göra det.

Ps. Jag har skickat ett mail till dig mamma, kolla görna. 

Puss från Belgien på er alla. Simma lungt, hälsningar eran Marcus.

Likes

Comments

Lite bilder ifrån igår när vi paddlade i ca 6 timmar. God öl på vägen också!

Likes

Comments

Hej alla!

Jag ber om ursäkt för att jag inte har skrivit men jag har inte riktigt haft tid att blogga för ens nu då det har hänt grejer hela tiden! Det första jag borde skriva är att flygresan gick smidigt och jag fick tag i alla väskor och liknande. Sen när jag kom till flygplatsen i Bryssel så fick jag och en kille som redan landat (Från England) vänta ett ganska bra tag då tjejen från Ungern hade svårt att hitta sin väska, men tillslut hittade hon den och då körde min lärare mig, Logan och Beatrix till Antwerpen som ligger ca 40 minuter ifrån Bryssel. När vi kom fram till lägenheterna där vi skulle bo så delade dom ut nycklarna till våra små student lägenheter. Jag har en egen lägenhet på bottenvåningen med dusch, säng, graderob, kök och toa. MEN min toa är inte i lägenheten utan den är precis utanför, och extremt liten... men annars är det väldigt fint måste jag säga. Sen så träffade jag Janis och Anna från Lettland som också går i min klass. Jag, Janis och Logan fick direkt en uppgift som var att bygga upp en ikea garderob åt Janis och Logan då deras var trasig sen innan. Det gjorde att vi redan nu efter 2 ½ dagar är jättebra vänner med tanke på att vi var tvugna att sammarbeta. Senare på kvällen kom en tjej ifrån Finland ner och då gick vi alla ut och gick samt åt lite mat för att sen gå hem och sova.

Dagen efter det, alltså igår under skrivande stund så kom våran lärare och hämtade oss för att hon skulle visa oss runt lite snabbt i stan samt visa vägen till spårvagnen som går till skolan. Sen när vi kom till skolan, vilket är den största skolan jag sett tror jag så fick vi en rundtur av en annan våra lärare och det är en helt magisk skola! Alla köken är helt ny renoverade, dom har speciella kök där man t.ex. bara jobbar med chocklad, kött, socker och så vidare i all evighet! Skolan är byggd för ca 2000 elever med det går endast 800 elever på skolan och det är i åldrarna 13 till 21 och alla lagar mat hela tiden nästan. Galet imponerad av skolan som till och med odlar egna päron från hela landet samt har en egen vinodling. Jag kan skriva hur mycket som helst tror jag men för att jag inte riktigt orkar skiva mer helt ärligt så avlutar jag med att säga att efter tredje dagen och yttligare en rundvandrig i hela staden så är jag riktigt taggad för dessa 5 månader och jag längtar tills jag får jobba i köket! Sen kan jag inte sticka under stolen att jag saknar alla där hemma men jag vet också att det kommer gå ganska snabbt om jag kommer ha så här kul!

PS. Jag pluggar alltså holländska också, extremt svårt men faktisk väldigt kul!                                                      (Janis i grå tröja och Logan i svart tröja.)

Men tills nästa gång, simma lungt. Med vänliga häslningar, eran Marcus Wastenson.

Goede nacht - God natt.

Likes

Comments