Header

Hej! Så i helgen , på lördagen såg jag the avengers 2: age of ultron (Den var jätte bra!) och igår kväll såg jag och min brorsa på den första captain America filmen på Netflix. Om ni inte visste det är jag ett jätte stort marvel fan! Älskar nästan alla marvel filmerna men min favorit just nu är captain America: the winter soldier. Nästa film jag längtar sjukt mycket efter är captain America: civil war, är jätte spänd! Den verkar redan vara jätte bra och många av mina favorit karaktärer kommer vara med i filmen. Verkar som det kommer bli helt otroligt spännande och vill att 6 maj ska komma snabbare! Om ni inte vet vad marvel är ska jag berätta lite.
Marvel comics är ett amerikanskt serieförlag som grundades 1939 och är ett av det största serieförlagen (det andra är DC)
Serierna följer olika superhjältar och dom flesta utspelar sig inom ett gemensamt universum. Några exempel på dom kändare superhjältarna från marvel är hulk,thor, captain America , iron man och the fantastic four, men det finns så klart jätte många andra.

Som sagt är captain America 2: the winter soldier min favorit marvel film just nu men här kommer några andra av mina favoriter

Dom 2 första Spider-Man filmerna
Dom 2 första x-men filmerna
X-men: first class
X-men: dags of future past
The avengers
Guardians of the galaxy
Captain America 1
Thor och 2:an (ganska bra)

Iron man
The avengers


Kommer inte på några mer.
Så civil war kommer ut 6 maj (tror jag) och jag kan inte vara mer spänd! Så om du inte har sett någon av filmerna innan borde du se den innan civil war. Kommer därför inte säga handlingen på civil war. Det kommer också flera marvel filmer ut i framtiden som i sommar kommer ANT-man och sen the fantastic four (reboot). Längtar till det också. Några andra filmer jag längtar mest till i framtiden är black panther och doctor strange men jag längtar då klart till alla andra också!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fyra veckor efter en mystisk , obotliga virus sprider hela Storbritannien , en handfull överlevande försöker hitta fristad. Huvudkaraktären heter Jim och han vaknar upp från ett koma efter viruset har spridits och måste snabbt anpassa sig till världen och försöka att överleva.

Så jag tror att 28 days later är den bästa "zombie" filmen jag har sätt! Den är jätte spännande och läskig! Film stilen är också lite speciell. Den känns mer riktigt även om den inte har den bästa kvalitén , så blev man mer rädd och det kändes som man var med i filmen.
Så stor rekommendation till dig som gillar skräck, zombies eller bara bra filmer!

Jag ger filmen en 8.5/10

Likes

Comments

1. Min granne totoro

När två flickor flyttar till landet för att vara nära sin sjuka mor , träffar dom härliga skogs andar som bor i närheten och åker på ett äventyr.

Stor rekommendation för dig som har barn eller bara den som vill se den för sen är en jätte gullig, härlig film som jag tycker att alla borde se.

2. Spirited away

Under hennes familj flytt till förorterna , vandrar en tystlåten 10 -årig flicka i en värld som styrs av gudar , häxor och monster , och där människan förändras till djur och där börjar hon jobba på ett badhus för andar.

Absolut en av mina favorit filmer. När jag var yngre såg jag den här flera gånger och ser den fortfarande ofta! Helt underbar , vacker film men ibland ganska läskig (meningen att vissa av karaktärerna är ganska läskiga, tyckte i alla fall det när jag var liten) för yngre tittare.

3. Eld flugornas grav

En tragisk film som täcker en ung pojke och hans lillasyster kamp för att överleva i slutet av andra världskriget i Japan.

Super bra film men jätte tragisk! Stört grina till den här! härInte kanske nått för barn men annars är den helt underbar film!

Likes

Comments

Funny games är en nyinspelning av den österikisk thriller av samma namn med samma regissör. Så funny games handlar om två psykotiska killar som tar en mor, far och son gisslan och tvingar dem att spela ett sadisikt "spel" med varandra för deras eget nöjes skull.

Jag var förvånad hur mycket jag gillade filmen. Jag är inte ett sånt stor fan av thrillers och läskiga filmer men den här var absolut en av dom bästa jag har sett. Funny games var inte särsligt läskig men verkligen spännande. Det var inte så myket action eller sånt man brukar se i thrillers men ändå blev man underhållen.

Det ända dåliga jag hittade med filmen var att den ibland drog ut på scenerna (Asså vissa scener hållde på så länge och man ville bara gå vidare)

Jag tror själv inte att alla kommer att gilla den här filmen men den var ovanlig vilket var fräsht i thriller och skräck genren. Vet inte om orginalet är bättre men kanske kommer se den senare.

Så funny games var en knasig, spännande thriller och om du gillar sånt kommer du gilla den här!


Funny games får 8/10

Likes

Comments

Pulp fiction är regisserad av Quentin Tarantino och berättar historien om två mob män , en boxare , en gangster hustru , och ett par café banditer flätas samman i fyra berättelser om våld och förlåtelse.
Jag och min kompis såg den på Netflix men den finns säkert på swefilmer.com och tubeplus.me.

Jag tyckte verkligen om Pulp fiction! Filmen hade många roliga och konstiga karaktärer och mycket action. Man var spänd nästan hela tiden och den hade jätte bra musik! Förstår varför den är en klassiker!
Så stor rekommendation till dig som gillar action och komedi!


Jag ger Pulp fiction 8.8/10

Likes

Comments

Serier jag rekommenderar:

Serie: supernatural
Genre: skräck, fantasy
Åldersgrupp: tonår och uppåt.Supernatural handlar om två bröder, Sam och Dean winchester som har blivit uppfostrade som jägare( eller vad dom kallar dom i serien hunters). Hunter är folk som slåss mot övernaturliga väsen som änglar, demoner, monster och mycket mer. Efter sin mamma blev dödad av en demon när dom var unga har deras pappa varit på en hämd resa för att döda alla demoner som han kan hitta med hjälp av Sam och Dean. Men Sam ville vara normal och tog den första vägen ur familjen och åkte till College .
Serien börjar när deras pappa försvunnen och Dean måste åka och få hjälp av sin lille bror och hitta sin försvunna far. Men också ha en roadtrip och döda onaturliga varelser över hela USA 
Supernatural är full med action och humor och  roliga och älskvärda karaktärer. Såg hur många säsonger som helst på hur kort tid som helst! En av dom första serierna som jag började kolla på och den första fantasy serien jag började kolla på.
Det finns 10 säsonger ute och 8 på Netflix och jag tror det finns i alla fall det finns 10 på swefilmer också (kanske bara 9 eller 8)
Det kommer en elfte säsong ut också.

Likes

Comments

Love ,Rosie handlar om Rosie och Alex som har varit bästa vänner sen dom var små. Filmen börjar när dom är kanske 30 års ålderns och berättar lite om deras barndom och sedan från Rosies 18års födelsedag och ända fram tills dom är 30. Så för att förkorta lite handlar filmen om hur svårt det kan vara att hitta kärleken även dom den finns rakt framför dig. Filmen är 1H och 40min och finns på swefilmer.
Jag tyckte att Love , Rosie var en riktigt bra film! Den var gullig, lite rolig och Alex och Rosie var riktigt söta tillsammans. Det ända negativa med filmen var kanske att den kändes lite lång ibland.

Jag ger filmen en 7,5/ 10

Likes

Comments

Så såg om captain america: the winter soldier idag och också den nya filmen the duff

Likes

Comments

Jag brukar inte kolla på skräck filmer men det finns några jag har sett som jag tycker om. Kommer förklara väldigt kort på alla dom här filmerna för jag tycker att man inte borde säga för mycket om vad filmen handlar om.

1. The cabin in the Woods

Så the cabin in the Woods följer 5 vänner som åker till en stuga mitt i skogen på sitt lov. Dom märker snabbt att allt inte är som det ska och måste försöka komma ut tillsammans.

Så jag förklarade inte den här filmen så bra men när du ser den kommer du förstå varför jag inte ville säga så mycket. Det typ en pilot twist som jag vill att ni ska få se med era egens ögon.

2. Silence of the lambs

En ung F.B.I. kadett måste anförtro en fängslad och manipulativ mördande kannibal (Hannibal Lecter) för att få hans hjälp på att fånga en annan seriemördare som flår sina offer.

3. The shining

En familj åker till ett isolerat hotell för vintern där en ond och andlig närvaro påverkar fadern till våld , medan hans psykiska son ser fasansfulla aningar från det förflutna och framtiden.

4. The conjuring

Paranormala utredare Ed och Lorraine Warren arbetar för att hjälpa en familj terroriseras av en mörk närvaro i deras bondgård .

Likes

Comments

Jag har en ganska lång lista av böcker jag vill läsa men det här är några av dom

Kommer skriva handlingen om enskild bok. Bara så ni vet tar jag informationen av handlingen från andra sidor (har ju inte läst böckerna än)


1. Dangerous girls

Det är spring break, Anna, hennes pojkvän, hennes bästa vän Elise och ett fåtal andra vänner har fått en resa till Aruba som kommer bli någonting dom aldrig glömmer. Men när Elsie hittas brutalt mördad finner sig Anna själv fångad i ett land som inte är hennes eget. hon vill hitta sin väns mördare men det börjar bli tydligt att alla runt om henne inte bara tror att hon är skyldig utan, men farlig.

2. Cinder

Cinder är en sago berättelse om Cinderella (Askungen) men i en framtida Bejing. nu är Cinder en cyborg (En människa som har delar av den gjord av metal) och en begåvad mekaniker.  Cinder är den första boken i the lunar chronicles som består av

Cinder= askungen

Scarlett= röd luvan

Cress= rapunzel

Alla tar plats i olika länder och har olika berättelser att tala om men alla är sammanbundna på något sätt.       Den fjärde boken är winter och jag tror den ska ha Snövit i den.


3. Vicious

Vicious  tar plats under två tidzoner. En när Victor och Eli var college rumskamrater, bästa vänner, arroganta , ensamma pojkar som vila lura livet och få superkrafter

Den andra , tio år senare när Victor bryter ut ur fängelse fast besluten att hitta sin gamla vän Eli- nu fiende. 


4. Since you've been gone

Emily gick aldrig på fester, hon pratade knappt med några killar och vågade aldrig göra något galet. Möt hennes bästa vän Sloane. Social tornado och den bästa typen av vän som alltid försöker tvinga ut Emily ur sitt skal. Men precis innan vad som borde ha varit en episkt sommar bara försvinner Sloane. Inga meddelanden, inga samtal, Ingen Sloane. Det är bara en slumpmässig att göra lista på tretton bisarra saker Emily ska göra den här sommarn. saker som Emily aldrig skulle göra. Men det kan leda henne till hennes bästa vän. med hjälp av Frank Porter har Emily en lista full av saker hon måste göra och en episkt sommar att längta till. 5. Rebel Belle

Harper Price, offörneklig södra belle, föddes redo för en homcoming tiara. Men efter en märklig kröning på dansen genomsyrar henne med otroliga förmågor, Tar Harper öde en vändning till det otroligt konstiga

Hon är en Paladin, en gammal linje av väktare med superkrafter, super styrka och dödliga kamp insikter. men när Harper får reda på vem hon ska skydda-David Stark blir allt ännu mera jobbigt eftersom Det är Harpers minst favorit person i hela världen.  


6. My heart and other black holes

Sexton år gammal fysik nörd Aysel är besatt att tänka ut sin egen död. med en mamma som knappt kan kolla på henne, klasskamrater som viskar bakom ryggen och en pappa soms våldsbrott rockade hennes lilla stad , Är Aysel redo att göra det- ta självmord

det finns ett problem- hon våga aldrig göra det själv. Då hittar hon Roman , en kille hon har ingen ting gemensamt med förutom sina trasiga liv. men när Aysel ser hur hon och Roman har någonting emellan dem  börjar hon ifrågasätt om hon verkligen vill göra det här men Roman är inte lika lätt att över talaSå det är alla böcker! 

Likes

Comments