View tracker

WOHO 2 inlägg på en dag! Här tänkte jag lista lite saker jag kommer sakna och saker jag inte kommer sakna med Beijing! Allt som allt har det dock varit VÄRLDENS BÄSTA termin och jag kunde inte önska mig mer. Wow vad häftigt det har varit och wow vad fort det gått. Kan verkligen inte begripa att vi inte ska tillbaka till vårt hem - Yanshan hotel. Tack Beijing, alla utbytisar, all knasig lokalbefolkning och framförallt TACK Alexander för att du är den bästa tänkbara (rese)partnern i precis alla lägen, jag älskar dig!


Kommer inte sakna:

- Publika toaletterna.... hål i golvet är INTE mysigt

- Urinstanken från skoltoaletterna. Deras idé av städning verkar vara att moppa utan att byta vatten

- Luften! Har inte känt av det på något sätt men man vet ju att det är dåligt. Dock börjar den värsta tiden tydligen först nu på vintern när kolen börjar eldas så som tur är hinner vi inte utsättas för det så länge!

- Kinesers hygien. Dom flesta använder inte toapapper (man tar med sig från en behållare vid handfaten innan man går in så man märker...) och inte heller tvättar dom händerna, som bäst med endast vatten

- Bara restaurangmat, saknar att kunna laga mat

- Att cash is king för oss som inte har e-betalning som alla kineser använder via WeChat

- Allt harklande med efterföljande spottloska på gatan, man får akta sig för att kliva i spott exakt överallt

- Småbarn utan blöja på stan under sommaren = kisspölar

- "Beijing Bikini" - googlade fram att detta var namnet för trenden med män med upprullad t-shirt på stan

- Brist på säkerhetsbälte i taxibilarna

- Det faktum att ingen förstår en, ingen förstår engelska och kinesiska är omöjligt

- Maten - det finns som tur är massvis med toppenbra restauranger, men "vanlig" kinesisk mat är helt enkel inte bra. Det är generellt mycket oidentifierbara ingredienser, onyttigt och bara läbbigt helt enkelt.

- All otydlighet från all auktoritet. Polisen, skolan, flygplatserna. Allting tar 10000 år och dom försöker inte ens.

- Lärarnas attityd. En lärare svarade när vi bad om instruktioner till ett case "that's not my job, don't you have friends you can ask".

- Bristen på service på restaurangerna! Förstår ju att dom inte är så motiverade då dom inte tar dricks, men att börja städa och ställa upp stolarna en timme innan stängning är inte så trevligt...

- INTERNET. Det är helt katastrofalt. Wifi som 4g. Vi har inte kunnat kolla på Netflix sedan augusti.

- Närvarokrav + frekventa presentationer i skolan. Som sagt lägre svårighetsgrad men tar ändå väldigt mycket tid

- Brist på promenadstråk/allmänna parker. Inte så mysigt att promenera på trottoarer. Parkerna är långt bort och tar dessutom inträde då dom alltid är placerade vid något heligt tempel.

- Pustarna av hemsk lukt utomhus. Var samma i Shanghai, måste vara dålig sophantering eller så.

- Nudlar!! Ätit orimliga mängder på hotellrummet...

- Kinesernas smaskande! (och bordsskick över huvud taget) Jag brukar aldrig störa mig särskilt mycket på när folk smaskar men kineserna har tagit det till en helt ny nivå. Fruktansvärt obehagligt ljud!

Kommer sakna:

- (Nästan) allt det negativa - gör hela grejen till en spännande upplevelse!

- Billig taxi! 13 yuan (ca 17 kr) för dom första 3 km sen 2,30 yuan (ca 3 kr) per km

- Billig mat & öl ute. Finns riktigt härliga restauranger och många barer med stort ölutbud

- Ingen dricks. Personalen tar inte emot dricks! På vissa finrestauranger gör dom det men generellt så skulle dom tacka nej och ge tillbaka pengarna (har sett det

- Ljusare dagar än höstterminen i Sverige, det blir mörkt vid 18 nu i december

- Sommarvärme (runt 30 grader) september ut, sen lång höst! Fortfarande ca 9 grader om dagarna i december.

- Vädret, jag tror att jag kan räkna på fingrarna hur många gånger det har regnat sen vi kom hit

- Billig tunnelbana! Max 7 kr per resa

- Känns tryggt, det är inte särskilt kriminellt här

- Våra favoritrestauranger; Great Leap Brewery, Mr.Shi's dumplings, Wagas, Lost Heaven

- Bo på hotell = nytvättade handdukar och städning varje dag

- Den lägre svårighetsgraden i skolan, tar bitvis mycket tid men känns inte så seriöst.

- Utelivet - gratis inträde, gratis drinkar, bra musik

- Att man kan ta 5 timmars tåg för en weekend i grymma Shanghai

- Kinesiska muren, så sjukt häftigt

- Gatorade, så gott att dricka på gymmet!

- Finns alltid lediga löpband på gymmet

- Uppskuren ananas, melon, drakfrukt osv billigt i butik

- Sommarpalatset, så mysigt och vackert att promenera omkring där!

- Silk market, trist att pruta men grymt utbud, särskilt av skor

- KTV, kareokerum med massa öl & fruktbuffé!

- Global warehouse - bästa barhänget med gigantiskt ölutbud, tärningsspel och beerpong

- Och så klart att få vara med Alexander 24/7! Då har vi även gjort precis allt plugg ihop, grupparbeten som tentaplugg. Häftigt att man inte tröttnar på varandra efter att ha gjort allting tillsammans i över tre månader

Denna härliga man klippte alltså tånaglarna på en parkbänk på campus.....

Great leap <3<3<3

Wagas!

Underbara sommarpalatset.

Mr.Shi's dumplings! <3333

Shanghai och Vezzo <33

Kinesiska muren! Vill verkligen tillbaka, häftigaste jag sett.

Dålig bild men grymma klubben Sirteen

Vics!

Global warehouse! Alex å Jean-Hughes i beerpong turnering

KTV!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Vips så var terminen över, typ. Nu befinner vi oss i Thailand och har alltså lämnat Beijing för gott, förstår fortfarande inte! Nu i veckan hade vi alltså våra tre sista tentor, det gick verkligen helt tvärtemot mot vad vi hade trott. Strategic management i tisdags trodde vi båda att vi skulle spika men nästa halva tentan bestod av en analys av det kinesiska företaget Tencent som bla skapat WeChat som alla kineser använder till allt; chat, resebokning, betalning i affärer osv. Det kändes måttligt orättvist mot oss utbytesstudenter som knappt vet något om detta och sen skulle analysera deras corporate strategy... Men jag pratade med läraren och det slutade med att jag fick ta ett annat företag, så jag tror att det löste sig! Sedan onsdag och dags för Supply chain management och kinesiska. Supply chain hade vi knappt pluggat till då det kändes helt omöjligt, ca 140 powerpoint slides per kapitel (totalt 8 kapitel) fyllda av olika ekvationer och teorier. Det kändes dessutom helt nytt alltihop då läraren inte går att lyssna på, grov kinesisk brytning och ett tonläge som i en mening går från skrik till en viskning. Detta förstärks även av dom fyra mikrofonerna framme vid tavlan som han envisas med att ha på trots att vi är 10 pers i ett rätt litet klassrum. I alla fall, det kändes rätt hopplöst.. Tentan är bara 30% av betyget i denna kurs så det var väl inte panik men det kändes ändå ENORMT härligt då det första läraren säger när vi sätter oss ned är att alla som skriver tentan idag får godkänt så länge en inte fuskar eller pratar. Då försvann plötsligt all nervositet och vi fyllde kvickt i alla multiple choice & true or false frågor och fick plötsligt upp hoppet om att till och med kunna få bra betyg i kursen.

Efter lunch var det dags för kinesiskan. Halvtimmen innan var inte nådig, riktig klump i magen för muntliga delen.. Skriftliga delen gick faktiskt riktigt bra och snabbt, fyllde i allt och det kändes som en rättvis tenta. Efter alla hade skrivit klart var jag först ut på muntliga delen, som tur var gjordes det individuellt utan publik! Det började med att man fick läsa upp ordpar som uttalas olika beroende på vilka apostrofer dom har = helt omöjligt. Detta hade vi inte pluggat på alls (går ju typ inte utan läraren) så jag vet inte alls vad jag sa egentligen haha. Trots att jag tror att hon skrattade till någonstans i mitten så måste det låtit okej ändå då hon sa "very good" efteråt. Efter detta ställde hon en lång rad frågor från alla olika kapitel, jag förvånade mig själv med att kunna svara på varenda en!! Dock var jag väldigt nervös så jag sa det och stammade vidare varpå hon sa "don't be nervous you are very, very good, so you don't need to be nervous". SÅ SKÖNT! Det gick super även för Alexander så euforin var total när vi promenerade ut från Renmin University campus för sista gången!

Sista kvällen i Beijing spenderades först på Central Perk, ett kafé i Chaoyang som är en replika av Central Perk kafét samt Joey's vardagsrum i serien Friends. Dom har även en TV som konstant spelar Friends avsnitt, underbart! Här tog vi en snabb öl och fotade alla små roliga detaljer dom har. (För Friends nördar; fanns bla böckerna Love me forever & what to expect when you're expecting, en stor Toblerone, "famous baby" tavlan, en liten huggsy och en skål med potpurri!). Sedan promenerade vi vidare för att äta sista kinesiska middagen på ett bra tag; världens godaste dumplings på Mr.Shi's dumplings i Sanlitun. Det var minst lika gott som sist (aah jag vill ha nu när jag skriver detta..) och vi föreviga även vårt besök med att skriva våra namn på väggen! Vi vandaliserade alltså inte vår favorit restaurang utan väggarna på alla Mr.Shi's är fulla av olika namn, flaggor och hälsningar. Därefter tog vi en sista öl på Great Leap Brewery och tog en taxi hem!

Nu är vi dock som sagt i Thailand, i Ao Nang i Krabi närmare bestämt! Vi har det verkligen helt magiskt. Det är strålande sol, varmt vatten, sanslöst häftiga berg, fina stränder, färska juicer, underbara frukt & nutella pannkakor och, framförallt, ljuv LEDIGHET. Idag har vi tagit en promenad på stranden + på vingliga trappor i djungeln, åkt long tail boat till PhraNang beach, solat, badat, utforskat grottor (bla en fylld av träpenisar??) och så har vi även tagit en sväng till hotellpoolen. Nu ska vi strax sätta oss på balkongen och ta en öl i solnedgången! PUSS OCH KRAM.


Likes

Comments

View tracker

Ni hao!

I protest mot pluggandet tänkte jag skriva lite grann! Våra dagar såhär på sluttampen ser ibland ut så här:
08.00-09.00 - Första larmen går. Jag stänger av snabbt och hoppas att Alexander inte vaknade ordentligt så vi kan sova lite till.
09.00-09.30 Någon av oss tvingar sig upp och hämtar varsin yoghurt ur kylskåpet och slår på Modern Family på datorn.
09.30-11.00 Somnar pinsamt nog ofta om efter yoghurten... Vaknar var 20onde minut och säger "bara ett till avsnitt...."
11.00-12.00 Här får jag ofta få lite plugg-ångest och tvinga oss båda upp ur sängen. Då äter vi antingen nudlar i sängen (kommer inte att sakna nudlar) för att spara pengar eller så går vi till Circle Café, en restaurang på campus för lunch.

Härefter beror det lite på om vi har skola eller ej (vi har ju bara 3 lektioner över 2 dagar i veckan nu). Men antingen går vi och tränar och sen sätter oss på Maan Coffee och pluggar, eller så blir det föreläsning -> gym (hemsk gym-tid pga fullt med folk samt massa spännisar) --> Maan Coffee. Sen middag på ngn restaurang på campus eller nudlar hemma! Ibland åker vi iväg för middag men pga pengabrist och tidsbrist borde vi lugna ner oss på den fronten.

Helgen då, helgen var mysig! Jag har varit förkyld i veckan så vi tog det rätt lugnt. Middag på Great Leap i fredags (fjärde och sista gången pga FÖR mycket matkoma...) sen tog vi det väldigt lugnt i lördags då jag mådde rätt kasst. Hade ont i bröstet och kände mig trött, dåsig och anfådd. Detta fortsätte även in på söndagen så när vi satt och skulle plugga på Wagas i Sanlitun bestämde jag i samråd med mamma på Whatsapp att jag skulle kolla upp detta. Så vi åkte hem och hämtade försäkringspapper osv och begav oss till IMC, international medical center för att kolla så jag inte hade hjärtmuskelinflammation. Som tur är var det helt folktomt där så jag fick hjälp direkt. Tydligen lät det som min högra lunga andades tyngre eller vad han nu sa så jag fick utöver EKG göra lungröntgen för att se om jag eventuellt hade lunginflammation. Här hann jag bli rädd för lungcancer och allt vad man nu kan tänkas hitta i lungorna så jag var väl inte superglad. Efter lungröntgen fick jag lägga mig på en brits varpå en sköterska satte blöta klämmor på mina hand- och fotleder samt några sugproppar med sladdar på bröstkorgen (konstig mening men orkar inte omformulera...). Allt detta då för att göra EKG för att kolla mitt hjärta!
Efter den snabba undersökningen fick jag klä på mig och rätt omgående gå till läkaren igen. På den korta promenaden dit hann jag hålla tummarna riktigt hårt och be för att det inte skulle vara något farligt.
Som tur var var det inte det! (Vad dom såg i alla fall../obotlig hypokondriker).
Tydligen såg allt normalt ut och så vips så fick jag betala 2400 kr och gå! Allt gick väldigt smidigt och vi fick ett jättetrevligt bemötande, alla pratade engelska! Nu ska vi bara komma ihåg att skicka in kvitto + blankett till försäkringsbolaget hemma sen. Jag har dock fortfarande stundvis ont i bröstet/övre delen av magen så jag och Google börjar misstänka att jag har magsår... Jaja!
Efter detta firade vi med en mysig middag på Modo deli i Sanlitun och sen såg vi Fantastic beasts and where to find them på bio. Superbra var den!!

Nu ska vi fortsätta lyssna på julmusik och eventuellt koka lite te!

Liten salig blandning av bilder kommer lastat;

Här sitter jag med fantastisk hållning och lyssnar på resultaten!

Fick ta med min röntgenbild hem! Oklart vad jag ska göra av den nu dock....

Idag unnade vi oss varsin portion våfflor! Ångrade oss omedelbart efteråt då illamåendet var överväldigande

Fascinerande att detta räknas som godkänd presentation här!

I desperat behov av julkänsla - juliga bilder på yours truly

Spritutbud i en mataffär nära oss.. Vodkadunk anyone?

Underbart sötpotatispommes på Great Leap!

  • 71 readers

Likes

Comments

Ni hao!

Inte lika lätt/spännande att uppdatera just nu då vi inte gör särskilt mycket nytt... Vi har snart våra tre sista tentor, så sjukt! Vi har haft ett projekt i en kurs som har tagit upp den mesta tiden denna vecka, men nu är vi äntligen klara så vi "bara" har tentaplugg + en kort presentation kvar!
Senaste veckans höjdpunkt var helt klart vår middag på Mr.Shi's dumplings i Sanlitun. Det var helt ofattbart goda dumplings, dessa kommer man verkligen att sakna hemma i Sverige - finns inga liknande! Annars har vi mest pluggat, gymmat, ätit på våra vanliga restauranger och tagit det lugnt! Det har varit ett par minusgrader här den senaste veckan och vi har frusit SÅ mycket. Det har tydligen alla andra också gjort då folket verkar ha lämnat sina mopeder och tagit till kommunaltrafiken istället. Dom två senaste gångerna vi tagit tunnelbanan har det varit lång kö in i vagnen och folk har knuffats och trängt sig helt otroligt mycket.
Som tur är verkar temperaturerna vända lite nu och det ska bli ca 9 grader om dagarna istället, härligt!
Om två (!!) veckor åker vi dock till riktiga värmen i Thailand!

På kafét "Maan cooffee" där vi alltid sitter och pluggar! (Sitter här just nu också)

Fint och gult här nu! Kom minimalt med snö häromdagen men den försvann illa kvickt. Har på senaste varit väldigt soligt och blått om än kallt.

Här en väldigt civiliserad tunnelbanekö

Mr.Shi erbjöd mindre bild-vänlig belysning

Utanför vårt gym! Gymmet är dock bara på våningen högst upp, annars infinns en liten arena och tydligen en bio någonstans också.

Här åt vi middag och drack lite öl en kväll i Wudaoku

  • 86 readers

Likes

Comments

Första dosen av hemlängtan kom i måndags då vi åkte till IKEA... Vi åkte dit för att äta köttbullar och gravad lax <3 vi åkte väl egentligen främst dit för att köpa marabou men väl där så upptäckte vi att det inte fanns!! Katastrofalt. Vi köpte ingenting men klappade nostalgiskt på en del grejer i matbutiken.

Tråkigt nog hittade vi bara en sovande kines i butiken! Dock var dom flesta sängarna obäddade så vi var väl bara där fel tid.. Det är alltså standard för kineser att komma till Ikea och ogenerat bädda ner sig i sängarna för en tupplur. Många tar även med matsäck och äter vid display-matborden!

Bio!! I söndags hängde vi först på Wagas för att utnyttja internet och boka Thailand. Det blir 3 hotell, först vid Ao Nang Beach, sen Railay Beach och till sist Phi Phi Don! På kvällen gick vi och såg Doctor Strange på bio i Sanlitun. Sjukt mysigt!

Här har vi ett praktexempel på en "gymmande" tjej här i Beijing! En hel del killar som kör liknande också. Generellt är det många som helt enkelt vill ta närvaro på gymmet. Sedan står dom utanför med ena benet uppe på ett räcke och stretchar, denna position oavsett vad dom "tränat"

Underbara sötpotatis pommes på Great Leap Brewery <3 Råkade bli två middagar där i helgen.....

Baren på Great Leap Brewery!

Lyssnar på lite podcast på tunnelbaneturen till Sanlitun

Haha... apropå valet. Vi satt på kinesiska lektion när det hemska, förvirrande, bisarra resultatet blev officiellt

En slide ur en powerpoint i Cross-cultural management.... För sjukt för att ens finna ord!

  • 147 readers

Likes

Comments

Ni hao!

Denna helg spenderades helt och hållet i Sanlitun! Världens bästa Alexander överraskade mig i fredags med att ha bokat in oss på ett hotell i Sanlitun över helgen! Så himla himla härligt och mysigt, blev superglad!!

Vi bodde på det helt nya hotellet CHAO, väldigt coolt och trevligt. Vårt rum var grymt och vår säng helt fantastisk, det var smärtsamt att lämna den imorse! Det underbara gymmet och frukostbuffén kommer man ju också sakna lite grann...

Väl i Sanlitun passade vi på att äta på vår favorit Wagas, så himla fräsch och god mat! Vi fick även till lite plugg och.... flygbokning!! Vi ska till Thailand i december! Vi spenderar två veckor där innan vi återvänder hem till lilla Sverige. Det ska bli riktigt härligt att avsluta vår grymma höst med lite sol!

Annars passade vi på att äta middag på två nya ställen. Great leap brewery åt vi på i fredags och det var super! Stort utbud av öl + underbara burgare = vinnande koncept. I lördags blev det Gung Ho pizza där vi delade på en 4 cheese pizza och sparris inlindad i parma, också super!

Allt som allt en perfekt helg som gick på tok för fort. Tusen tack till jordens bästa pojkvän!!!

Vårt rum som med utsikt över vår favorit stadsdel i Beijing. Vi hade förövrigt gratis minibar! Läsk, öl och juice som fylldes på varje dag. Dessutom hade vi en nespressomaskin!

Det underbara gymmet! Helt nytt och dessutom folktomt

Vart tog mina armar vägen....?

Wagas!

Great leap brewery!

I fredags tog vi varsin drink i hotellets mysiga bar.

Gung Ho pizza!

Frukosten imorse <3

  • 218 readers

Likes

Comments

Riktigt kallt var det denna helg!

Fina sommarpalatset

Där står familjen Pettersson!

Här klättrade vi ut på en annan del av muren

Ovanför förbjudna staden!

Likes

Comments

Ni hao!

(Detta skulle kommit upp igår men internet på datorn vägrar samarbeta så här kommer det med mobilbilder istället för dom från kameran! Får återkomma)

Ännu en super-plugg-vecka.. Har förberett tre case + presentationer och skrivit en tenta. Ikväll lyxade vi dock till det och pluggade på nya favorit restaurangen Wagas i favorit området Sanlitun! Imorgon har vi veckans sista presentation och efter det blir det äntligen helg igen!! (Dock har vi ju i och för sig tenta på måndag.....)

I helgen som varit har vi däremot inte pluggat, vi fick nämligen äran att visa runt Alexanders föräldrar + lillebror i vår nya hemstad! Dom anlände i fredags och vi spenderade sedan helgen med att bocka av alla Beijing-måsten så som dumplings, Pekinganka, mat-marknad, kinesiska muren, sommarpalatset, fejk-marknad, förbjudna staden och himmelska fridens torg. Vi hann även shoppa loss på Uniqlo (familjen Pettersson har härmed anammat familjen Elvins kärlek till denna butik) samt visa vårt hotell, campus, vår standard lunch och vår favorit restaurang!

Vi hade en superhärlig helg med väldigt fint (om än kallt) väder och massa aktiviteter. Det var SÅ mysigt att få träffas igen och att få dela med oss av vårt Beijing!! Efter helgen åkte dom vidare till Doha och gör oss nu avundsjuka med bilder på sol, bad och god mat...

Annars har det nu blivit riktigt kallt här! Idag var det visserligen ca 12 grader igen men tidigare i veckan och i helgen var det nere på minus om morgnarna. Vi håller tummarna för att vi ska slippa snö medan vi är här... Vi har nu fem helger kvar här och ska verkligen försöka ta vara på det så gott det går! Har sparat massvis med restauranger vi vill besöka i tripadvisor.

Nu ska vi kika lite på Entourage innan läggdags!

Fun fact:

(Dock bara superäckligt) kineser tycker att det är okej att klippa naglarna offentligt. Såg en tjej stå och klippa naglarna inne på Uniqlo, vår taxichaufför passade på att klippa lite vid ett rödljus och värst av allt var en kille på campus som klippte TÅnaglarna på en bänk...


Vi upptäckte en ny del av muren, vid denna plats kunde vi klättra ut genom ett fönster till en ofixad del av muren där vi var relativt ensamma jämfört med den restaurerade biten. För att ta sig ner från muren sen åkte vi rutschkana!

Rutschkana!

Familjen Pettersson bodde på ett underbart hotell i Wangfujing där vi underbart snällt nog fick göra dom sällskap vid hotellfrukosten två morgnar. Efter endast en liten fruktyoghurt var varje morgon i några månader så var detta extra välkommet!

Mr. Shi's dumplings!! Bästa dumplingsen någonsin. Här åt vi i fredags.

I söndags åt vi Pekinganka! Det var gott utan sås då den var riktigt speciell. Alexander berättade efter jag ätit den att det ju var ankblod.... Lite läbbig smak

  • 243 readers

Likes

Comments

Ni hao!!

Inte mycket tid till bloggen nu med allt plugg.. Vi var iaf i Shanghai i helgen och det var helt sjukt kul!! Det gick dock alldeles för fort.. Det spöregnade dessvärre hela helgen men vi var glada ändå!

Vi spenderade vår tid på olika restauranger, barer och shoppingcenter. Vi mötte även upp Vezzo och Camilla en kväll! Vi drack först lite öl med Vezzo och sen åt vi alla fyra en sushibuffé till middag. Efter middagen hann vi med en till bar, ett svenskt förkrök, ännu en bar och till sist en snabb visit på en klubb! Det var SÅ kul att få hänga igen :)))

Alla ställen vi var på var helt otroligt bra, vi hittade till alla genom rekommendationer av min kära vän Alice, otroligt tacksam!! <3

Anyway - här kommer 50000 bilder från helgen!

Spännande med tåg! Åkte ca 120 mil på 5 timmar, var riktigt bekvämt och vi sov precis hela vägen!

Framme! Vi åkte till området Tianzifang och åt lunch på Kommune café. Supermysigt område med smala gränder kantade av små butiker, gallerier och restauranger.

Regnig shopping på Nanjing road

Här på Citizen drack vi en av de bästa drinkarna någonsin! Basil drop hette den och var helt fantastisk. Vi fick dessutom grymma snacks till

Här vid skyline! Dessvärre var det ju riktigt dåligt väder så man såg inte så tydligt haha. Men det var coolt ändå!

Lite middag på Boxing Cat Brewery. Åt otroligt goda pulled pork quesadillas! Mummmmms

Lördag! Vi åkte till financial district, fick titta lite närmre på denna coola byggnad. Vi gick runt i en mall för lite shopping och så åt vi sushi till lunch

Som sagt blev det sushi även till middag! All you can eat and drink för 228 yuan. Det lät bra men ölen var utspädd med vatten (vi såg personalen göra det) och maten sådär... dock väldigt härligt ändå och tur att sällskapet var fabulöst!

  • 302 readers

Likes

Comments

Ni hao!

Inte alls något att uppdatera om egentligen... Vi har egentligen bara rört oss mellan skolan och hotellet senaste veckan och det beror på världens värsta kurs - quality management. Vi har haft ett riktigt invecklat case som vi fick en vecka på oss att lösa efter en hastig genomgång av en simplare, liknande uppgift. Det tog alldeles för många dagar utan någon egentlig framgång och idag har vi fått ett nytt case... Så det blir mycket plugg denna vecka också!

MEN i helgen åker vi till Shanghai!!! Ska bli så himla roligt! Då åker kameran med och uppdateringen blir förhoppningsvis lite roligare.

Väldigt tråkigt att plugget tagit över så mycket nu, känns som om tiden här går alldeles för fort!! Vill ju utforska staden mycket mer. I fredags skulle vi ut på klubben Sir teen med lite folk, men det slutade med att vi åkte fel och klockan blev för mycket så vi tog en taxi hem haha...

Fun facts:

*Många (främst tjejer) gymmar i vanliga kläder, typ jeans å blus! Sen är också nästan alla tjejer på gymmet bara på konditionsmaskinerna. Vissa sätter sig och kör på lättaste nivån på någon maskin medan dom förstrött pillar på mobilen.

Vårt rum! Vi fick byta rum för att få kylskåp och så hamnade vi på 12e våningen och inte rökrum, så skönt!

Hotellet utifrån!

Här på kursen strategic management. White boards finns ej här

  • 354 readers

Likes

Comments