Jag sade upp mig idag.

En stor del av min barndom har jag levt med "man kan inte göra si och så för att...". "Man måst fundera va andras tänker" osåvidare. Vad jag än har föreslagit så har det kommit något negativt emot. Man får inte skämmas och man får inte göra fel. Kommer ju verkligen från rätt käft brukar jag säga, högt. "Det där klarar du inte ändå". "Men gör vad du vill men JAG DÅ?!"... O så vidare. Meningar, ord och känslor som ekat i mitt huvud så länge jag kan minnas. Det har aldrig handlat om mig. Just kanske därför, flyttade jag till Vasa, ensam, som 16åring.

Dedär meningarna som ekat i mitt huvud har format mig som person enormt. Tyvärr. Jag tror inte på mig själv och jag litar inte på andra.

Så när jag ringer och berättar att jag ska flytta till Vasa och har fått jobb i Österbotten och du ifrågasätter så gott som allt borde jag inte bli sårad. Så dumt av mig att tro att reaktionen skulle vara någon annan. Jag blir så sinnessjukt jävla arg för att det aldrig får handla om mig.

Det är första gången jag gör ett beslut baserat på BARA mig. På bara vad jag vill. Jag diskuterade inte saken med en endaste en själ, förutom Christopher förstås. Och det känns så bra. Att verkligen göra ett EGET beslut.
Jag lämnar allt. Min fulla semester, mitt fasta jobb, min familj, mina vänner.

Och vet ni vad? Det har aldrig känts mer rätt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅhhhhhhhhhhh.

Vad det händer mycket skojsigt just nu. :)

Man hinner liksom inte riktigt med. Men vad gör nu det.

Likes

Comments

Här har det varit tyst. Vet inte riktigt varför, tycker inte jag varit så busy? Mest bara slöat före o efter jobb. Vad gjorde jag ens på helgen när jag inte bloggat om det? Haha. Inget märkvärdigt, såg hela första säsongen av Midnight Sun och städade tror jag. Slog huvudet på jobbet och hade huvudvärk så sov bort typ hela helgen? Sen gick jobbveckan i ett huj och avsluades med kassatur i Karis som tog slut 19.30, körde efter det till Vasa. Kändes som världens längsta jävla bilresa, var framme typ halvtvå. I Vasa har vi bara chillat och ätit typ. Haha, så sega. Vi såg visserligen tuntematon sotilas på Rex. Bra lagad måste jag säga. 5/5. Sen åt vi, oj, på Pancho Villa, Pikku Quattro, nån random pizzeria på Brändö.. känns som att jag missat nåt men ni hajar - årets "äta ute budget" har spruckit. Nu är det såklart skönt att vara hemma med djuren och så, men lite tomt och tråkigt utan Tofflan min.

Alltså pikkuquattros pizzor är guld. Varje gång när man tänker på de är man sådär "nej de kan it va så gott" å så när man äter pizza därifrån inser man sen att de va ännu godare än va man minnst. omnomonom. Fuck the fitness.

Likes

Comments

Jaha hörni. Lite ovant att leva ensam på 70 kvadrat när man levt två stycken på 27 kvadrat ett par dagar. Lite tomt kanske, lots of air att dansa i och så. Fast inte på ett bra vis. Hade kvällstur idag, så hade helt missat snön - men herregud vad det va svårt att köra hem. Sån jävla snöyra. Körd typ 40km/h, såg absolut ingenting. Ingen vägbelysning mot Hulta heller - enda gången jag såg mer än 5 meter fram var när det kom en bil emot. Nu är det ingen belysning hemma heller. Lagom mysigt.. En jävla dag dethär, började med världens nervsammanbrått då jag redde upp skrubben (läs: kastade bort halva skrubben och lade allt annat skit in tillbaka som jag kastar nästa gång), strömmen for då jag lagade mat o hade bråttom till jobbet och nu ligger man här i mörkret o får inte sömn. Ska vara tidigt imorgon på Terveystalo å operara bort min LIMPPP, lagom pigg o fräsch till kommande två 10 timmars jobbdagar gissar jag...

Skulle ju va passligt nu att titta på film halva natten men akkun dör just :) skoj.

Likes

Comments

Det känns som söndag men kalendern visar tisdag. T hade höstlov hela förra veckan och var nere men på lördagen for vi upp till vasa, smått slöa efter vinochöl fredag i Lappvik. For ändå på hockey då vi anlände till Vasa, såg Sport förlora efter en dålig match, slöade hela söndagen och måndagen... Såg filmer och va ut o gå. Så skönt att inte ha någo planer alls. Idag startade jag med buss 14.00 från Vasa o va hemma typ nio. Slöer pjäs kan jag säga. Och jävligt tråkigt att va hemma igen, hade ingen som helst lust. Förstås skoj att återförenas med djuren <3 men thats about it.
Nu väntar nio jobbdagar på tio kommande dagarna och sedan bär det av till Vasa igen ! Nu borde jag typ gå å sova så jag kanske sku vara pigg imorgon före jobbet = kanske sku orka göra någonting hemma? 

Likes

Comments

Åh vilken lyckad helg ! Eller söndagen lär har varit jobbigt för somliga. Själv mådde jag ypperligt - iallafall om man jämför med sällskapet jag hade med mig. :D Den årliga oktoberfesten - min födelsedagsfest som ju också var lite utav inflyttningsfest. Blev så jäkla lyckat. Klassiska olympiaden med frågesport, toarullstävling och jucka-apelsin-tävling. Sen lite beerpong som va sjukt onödigt eftersom alla var tillräcklig fulla innan det haha.

På kvällen for vi till Bjärnå efter mat med T. För att jo, jag bor närmare Bjärnå än Ekenäs haha. Så såg vi två ganska värdelösa filmer. Ena va The Assassination of Richard Nixon, alltså det var en såndär film som KUNDE varit så jävla bra men slutet va helt värdelöst. Alltså det var ju based on a true story så kanske lite svårt att ändra slutet men men. :D:D:D

Nu är Toffer nere hela veckan och sen tänkte vi eventuellt fara till Vasa på helgen då jag har 5 (FEM!!!) lediga dagar starting on Friday. Påtal om T. Bilden där är tagen in the moment på festN, SEER ni hur lycklig han gör mig? Gör ni det? Skoj. Hehe. Moin.

Likes

Comments

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nåt nytt och nånting underbart
För mig, för mig, för mig
När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Och jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
Med dig, med dig, med dig

Ja vet ni, det va många herrrrrans år sen denhär gamylen var kär. Så låt mig ba va töntigt kär nu. :D På fredag kom toofer alltså ner sådär jävligt spontant <3. Vi flytta lite shaiss och så for vi till Öby ett varv. Jobbade 9h på lördagen och vi hade typ noll energi efter det så vi for ba till stan o hälsa på mamma, åt lite mat och sen somna vi typ framför got. Va så djävuslskt trött igår så när T for hem slöa jag bara, men på något vis har jag fått uppackat alla flyttlådor? Bra jobbat Salander!

Finns fortfarande grejor att hämta från gamla lägenheten, men har ju sisdär 20 dagar på mig så tänker inte stressa just idag. Har suttit i soffan och pajat på hundarna, lyssnat på Winnerbäck och känt mig löjligt harmonisk denna lediga måndag. Vad bra allt kan bli, sådär bra som man aldrig trodde det skulle bli. Det är lugnet som aldrig finns, finns plötsligt.

Likes

Comments

Ja det var allt jag hade å säga typ. :) Flyttdag idag och ikväll får jag sådär passligt spontant besök från Vasa. ❤️

Likes

Comments

Ni kan aldrig gissa vad jag gjort... A juste. Skrivit på ett nytt hyresavtal. Alltså eufori. Som alla redan vet så hade jag en mindre trevlig incident i förra veckan med ett allvarligt hot. Kan nog inte uttala mig mer om det såhär men ja, alla vet ju redan, så. :D Vilket ledde till att jag ska flytta, because. Well, ja. Eh. Så jag bor ju på laande nu. Men nu ska jag bli ännu mera laande. Allt känns SÅ rätt. Får nycklarna imorgon. Så här lär va tyst en vecka på bloggis. Kansheee. Har trivdas så bra under mitt ett år i min lägenhet, men under omständigheterna kan jag inte bo kvar. Men visst har jag längtat efter lite fräscha ytor. Och allt tajmades så rätt bara. Finns en mening med allt. Sjuttio kvadratmeter, nyremppad och förmånliaste hyran ni kan tänka er. Ska ju ha inflyttningsfest nästa vecka, haha, alltså skulle vara försenad inflyttning (+ min födelsedagsfest) till den lägenhet jag bott i ett år, men blir inflyttningsfest på nyer paikka. Bra tajming va? See you later. H. Hon som inte kan sluta le.

Likes

Comments

Alltså någon annan än jag som missade denhär övergången från "sommar" till höst? Plötsligt var alla löv bara färgglada och det var mysväder. Har haft grym energi hela förra veckan. Stigit upp tidigt, gått ut på promenad innan kl sju liksom. Men idag är det lite måndagsfiilis. Vaknade typ halvtio, for till stan ett varv, kom hem, duschade, nu sitter jag i morgonrocken i tjockaste täcket och fryser. Ska på kvällstur och har inga planer på något vettigt före det hehe. Ska nog bädda ner mig och lyssna på Winnerbäck. För så gör man bara när det är höst. Så mysigt.

Likes

Comments