Oj herrigud så nätt man mår idag då (typ sådär som på bilden, måendet har inte mycket ändrats från förmiddagens krapulapizza). Tänkte att denhär helgen ska jag bara ta det lugnt, få massa saker gjort osv. De gick inte så. Men hade en grymt bra helg ändå så ska inte klaga. :D Det blir lite bokföring som avslut på denna dag, ska bli så skönt att ha det undan även om det e rätt kul att göra det. :) Sen väntar en jobbputki på 11 dagar innan det bär av till Sverige. Så att sånt på gee hos mig. Ha d gött. Hej sen!

Likes

Comments

Postad i: everyday

tje. gungar lite ännu efter kryssningen. ganska låger idag så att säga. har haft så sjukt kul helg! på fredag kom Soran Ismail och Magnus Betnér på besök till Ekenäs. det var genialiskt, så värt 38 ege. passade på att dricka lite gott på fe med Janne innan, har typ inte haft lust att göra nåt socialt på länge så det var guld! på lördag morgon bar det av till Åland, utelämnar sinnessjukt roliga detaljer och de allra mest fantastiska bilderna. :D men kan säga att fysatan så jävla roligt vi hade! denna resa blir nog svårslagen. detta lever jag lääänge på. har så fantastiska kollegor. ❤ så mycket love!

Likes

Comments

Postad i: everyday

Alltså excuse the peilikuva and gymselfie (vem är jag ens som tar såna bilder??) men så jävla go fiilis efter helgen! Kände mig som en gladiator efter lördagens och dagens pass, haha, i spegeln fanns dock ingen gladiator. :D Älskar att träna, skulle så vilja spela typ handboll eller innebandy. Men jag kan int spela höntsä, utan om jag ska spela så är det ordentligt och det har jag int tid med. Så sku ju bara kunna försöka att anpassa hjärnan med att spela på skoj. Anyway, jag är typ sist i världen med att prova äta propud men fysatan så gott. Dog liiiite.

Annars rätt myky söndagsfeelis här. Både jag och Meego. Spenderat tid med släkten och sett några avsnitt Rederiet. Färgat håret och haft tumistid med mammi. Vakio söndag. Nästa helg är det Åland som gäller feat kollegorna, tror det är rätt bra att va utvilad tills dess... :D

Likes

Comments

Postad i: everyday

TJENIXEN! Ganska nice dag idag som omväxling. Börjar gilla morgonturer när jag har dem oftare, men idag steg jag upp 06.15 (normalt typ 05.15) och ba tog ut hundarna, kasta lite food åt dem, slängde smink i naaman, tog ut hundarna och vips va jag på jobb. Och vips så var klockan 15. :) Bestämde mig mentalt för att inte stressa med någonting idag och det har hållit i sig (bara det att båda pauserna på jobbet skrev jag mötesprotkoll och medlemsbrev).... Efter jobbet slängde jag ihop världens godaste tacopaj som jag bjöd pappsen på. Alltså seriöst så SJUKT GOTT. Är ganska dålig på vardagsmat, typ enda gången jag orkar kocka någonting är till helgen. Undrar vad jag äter i veckorna? Heh. Fick ett kostdagbok som jag borde fylla i till min PT också, men det kom jag ju ihåg ca en halv dag... Vakio!

nu ba soffläge n netflix / the very najs tacopajs.

Har någon form av helgfiilis, fastän jag jobbar några timmar i butiken imorgon och har en massa jobb inom föreningar att göra. Men ändå, det är något så skönt med helg fastän man ska jobba. I don't know. Typ att de kommer Fångarna på fortet och Gladiatorerna. :D Sallu 8 år liksom. Plus att jag vart nykter flera helger nu, så sköööönt. Man waste:ar inte varje söndag på att må reve (typ istället på soffslitage).

Likes

Comments

Alltså det här med att be om ursäkt för sin hälsa. Jag vet inte. Men, det är ju 2017. Det är synd om alla, alla är sönderstressade och till en del så accepteras detta. Men detta nedvärderas också till en stor del. Ja, det är lite av ett syndrom och så fort man har något man inte vill göra så säger man att man blir stressad. MEN. MAN. BLIR. Jag ivarjefall. Jag blir också superstressad av att göra saker jag tycker om att göra. Alltså jag jobbar stenhårt på att hitta en balans mellan att göra saker jag vill göra och göra saker som jag måste göra (som också till en del är saker jag vill göra). Man väljer ju trots allt en del av sina måsten och hur man strukturerar dem. Men vi lever i en tid där allt ska vara perfekt. Där man ska sova lika mycket som man jobbar, ha ett perfekt hem och så vidare och så vidare. Man ska vara allt. Överallt.. Och samtidigt må så jävla bra. Och så säger man till någon att man är stressad. Det vanligaste svaret: "men du kan ju vila då och då". Hmm. Min hjärna vilar aldrig, den sover aldrig. Före jag somnar tänker jag massor och när jag vaknar mitt i natten tänker jag massor, när jag ser på tv tänker jag massor. På jobbet. Tänker. Jag. Massor. När jag pratar med någon om någonting så tänker jag massor. Jag känner hela tiden en press på saker som jag MÅSTE göra. Så nej, jag vilar inte då och då. Ett annat vanligt svar: "äh, alla e ju lite stressade". Jaha. Det angår inte mig destu mer, och gör mig inte mindre stressad heller. Och så mitt favoritsvar "du är ju ung?". JA? JAG ÄR VÄL DET. Jag har MASSOR att göra och jag är ung. So? Och ett annat favoritsvar "ja ha också klara av att jobba o skaffa barn o..." - ja, jag har inga barn, så jag kan inte uttala mig - men den stress jag upplever har fortfarande INTE NÅGOT ATT GÖRA MED NÅGON ANNANS STRESS. Skulle någon se resultatet av mina senaste blodtryck skulle de nog hålla käft, till en del. Men det är just det. Man måste bevisa hela tiden. Svar på tal, svart på vitt, för känslor är ingenting längre - bara fakta. Måste jag gå med ett sjukintyg i väskan hela tiden, redo för att bevisa att jag är stressad och ursäkta mig för att jag inte orkar göra ALLT som begärs av mig?

Jag är så HIMLA trött på att be om ursäkt för min hälsa. För att känna mig dålig över att jag tar hand om min hälsa. Men min hälsa är det ENDA jag har och det enda jag verkligen måste sköta om. För utan den är jag inte mycket. Jag har varit stressad ett år nu. About. Nä, längre, men ni vet - sinnessjukt jävla stressad i ett år. Mycket jobb, lite jobb, pengar - finns och finns inte ibland, medverka, hjälpa till, hålla ihop ett förhållande, vänskaper. FInnas här och där. Ja, jag hjälper så hjärtans gärna till med det mesta jag kan hjälpa till. Men när jag säger NEJ eller när jag säger att jag INTE KAN, så gör jag det inte för att jag är lat. Utan för att jag inte KAN, inte har tid. Och måste tänka på mig. För INGEN tackar mig för det skitjobb jag gör mer än vad jag tackar mig själv när jag känner ro. Och ro, det har jag inte känt på...? LÄNGE!

Grejen är väl att kunna organisera, att bli van. Är man van med något uppstår inte stress fastän det kanske borde. Men det är så mycket nytt i mitt liv just nu och schakki, jag är så sinnessjukt stressad. Jag kan glömma bort att äta flera dagar för att jag inte hinner. En dag i månaden kan jag släppa det och tänka "jag gör det sen". Men jag hatar ordet sen. Och när sen kommer så kanske jag har jättemycket huvudvärk, eller är jättetrött, eller har en jättedålig dag. Und so weiter. Känslor styr mig. Inte andras känslor, utan mina: som jag borde kunna påverka. Men det är mycket med stress som gör en handikappad på känslofronten. Jag kan inte göra något om jag inte är in the mood - kanske min största svaghet. Visst kan man pusha sig til att vara in the mood, men det kräver mycket. Från mig. Från andra.

Ja och varför skriver jag det här? Jag vet inte. Men jag är så sjukt SLUT på att hela tiden be om ursäkt eller hitta på ursäkter för att inte hinna med att göra allt. Jag har inget emot det, tvärtom: men prova själv att jobba skiftes. Det är tungt till en del, men jag gillar det. Men att göra skitjobb på sidan om, sköta om hundar och kanske, kanske, få sova en hel natt då och då. Jo tack. Skitjobb tar tid. Ingen vet hurdan tid det tar. Och energi. Som en bekant sa: "ska man ställa upp på något mellan kl 14-16 en ledig dag, så är man fortfarande psykiskt på plats från det att man vaknar tills det är över". Bra sagt, tycker jag. För så är det. Som sagt: jag älskar att jobba skiftes, variation är bra. Men allt annat som (just nu finns i mitt liv) och örväntas av mig blir lidande. Men jag gjorde en såndär "måsten + och -" lista imorse. Blev ganska klart och tydligt vad som tar energi av mig och vad som ger. Jag kan ju säga såhär: jag älskar mitt jobb och mina hundar. Där fanns INGA minus på de punkterna. Men med allt annat i mitt liv finns det en del att jobba med.

Ifall ni undra.

Over N out.

Likes

Comments

Dagen då jag fick upprett i lägenheten. Finally! Alltså inte helt och hållet naturligtvis, men kaosköksskåpet som hade bröd, skor, mobilladdare, lampor och vetemjöl har nu organiserade hyllor. I och för sig har jag hundkläder och vetemjöl i samma skåp, but hey, de e mitt problem. :D Jag klarar inte av oordning. Är ledig ännu imorgon och då jävlar ska det vara som att någon med städmani som typ kammar mattfransarna bor här. Eller någo ditåt.

Lite dramatik blev det också när Meego (alltså bilden ovan, han är bara världens vackraste!!!) kände för att tugga och försöka svälja någon stentråd eller whatever, det förblir oklart vad han tänkte kvävas av. Ingen veterinär på plats i Tenala, just typiskt: hon kom ju dock inom en timme så jag gör allt annat än klagar. Men då var ju redan situationen över, så jag betalade 50 euro för att de kunde konstatera att han hade haft någonting i halsen. :'D Men, hönsmamma som man är så behöver jag bekräftelse på att allt är fine för att kunna gå vidare liksom. Så att såna juttun i mitt huvu. Eller som idag när vi sku gå på teater med Malin så fick jag PANIK och ba "jag måste kör hem via o se att jag dragit av plattången". Eller inte alls SOM det, men ett konstaterande på hurdan kontrolltant jag är.

Ja, vi var på teattää. Tenala UF:s "En nyckel för två". Gillar revyer. Och gillade kvällens sällskap! Najs kväll, I tell you! Och helt nice dag. Kanske vetskapen om att jag är ledig ännu imorgon spelar in. Fullt program helahalva dagen, lite måsten och lite hobbiiies!

Förresten hur sexigt är det inte med människor som brinner för något (/är bra på något)? JÄTTE!

Haha, hejdå. Ha de!

​bild2: Så glad över att ha bokat reissu till Sveariket! Jönköping, I will be in you!

Likes

Comments

​fotnot. har inte o göra med någon speciell människa, utan en viss sorts typ av människor. bara det att ibland är man så trött på att göra saker som tar en massa jävla tid och man får inget ut av det! varför skulle jag slösa tid på sånt när jag kunde netflix and chilla? eller ha kvalitetstid med mina hundar? eller bara ta det lugnt för första gången på en månad? man undrar...

Likes

Comments

Fredag, fem dagar undan och två dagar ledigt väntar. Fattar ni, ledig helg it is, med dårarna på bilderna ovan :)! Inga planer har jag heller, helt frivilligt. Ska ba' slöa. Eller asså jo. Två föreningars bokslut, en annan förenings fakturering samt bidragsansökningar. Men i övrigt. Ledigt... But first, let me open a karpalolonkero.

Helt fint väder idag / jag med PANNBAND!!

Likes

Comments

Ohjävlar vad jag är SVINTRÖTT på att svara på frågor som jag inte ens vet svaren på. Hela tiden. Och om jag visste svaren kanske jag inte ens hade orkat berätta dem för varendaste en typ som går förbi mig? ENIVÄJ, det har gått (nästan) en vecka igen. Har jobbat, jobbat och jobbat. Och druckit lite vodka. Och myst med hundarna. Och fått ångest över min näsa (bilden på mig och Sofie, shit vilken fågelholk :-D). Nä, men vet ni. Livet just nu. Jobb, hundarna, vänner och vodka. Att drömma. Om lång borta.

Likes

Comments

Postad i: everyday

Typisk kvällstur dag men ändå inte. Jag har nästan alltid kvällstur, typ 80% av alla mina turer. Gillar, men har så svårt att få något vettigt gjort före eller efter. Får nog oftast, men liksom det e svårt. :D Före: ut med hundarna, duscha, laga mat och vips var klockan jobb. Efter jobb: ut med hundarna, äta, sova. Och så repeat. Men idag slutade jag 2h tidigare än vanligt, because jobb i storstan, och GUD vad konstigt att efter jobbet umgås med människor. Värsta lyxen. Men också värsta lyxen att få komma hem till bejbisarna som var färdigmotionerade (pappa e bäst) och redo att mysa i soffan. <3

Likes

Comments