Allt är en förberedelse. En förberedelse för att till sist hitta den perfekta maken - för nu är jag ju den perfekta bruden? 

Den maken som ska behöva forma om mig så lite som möjligt för att jag ska vara så som han behagar. Hans första uppgift kommer att vara att "uppfostra" mig. Är han nöjd med resultatet av hans verk så behåller han mig - annars så har han valet att slänga iväg mig och hitta ett nytt offer. Annars så kan han ta in en till person att utforma efter hans behag, eller ja. 3 personer till.

Varför måste mitt liv kretsa runt den mannen jag aldrig mött? Varför måste varje steg jag tar kretsa runt honom? Varför har han kraften att uppfostra om mig? Varför måste jag gå från att bli uppfostrad av mina föräldrar till att bli uppfostrad av min man? 

Ska mitt liv både börja med att någon ska uppfostra mig och ta slut på samma sätt? Litar ni inte på mina val? Det gör jag. Jag behöver inte dig, du perfekta make. 

Jag är en tjej. Jag är 20 år. Jag föddes i Sverige. Jag växte upp i Sverige. Strikta föräldrar. Lever två olika liv. Det här är jag. Du kommer ALDRIG kunna utforma mig efter dina behov.   

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blod. En röd fläck. Ett vitt lakan. Människor jag aldrig träffat tidigare. Alla är i vardagsrummet. Alla väntar - väntar på blodet.

En tjej blir en kvinna då hon förlorar oskulden. En tjej blir en kvinna under sin bröllopsnatt . Om inte - ja men då är hon oren. Då är hon inte värd något annat än döden.

Blod. Misshandel. Tortyr. Hedersmord.

"Döda hon som inte blöder under sitt första samlag. Döda henne. Döda personen vars blod inte hamnat på lakanet under första samlaget. Våldtäkten."

Jag precis som många andra tjejer har som ett krav att bibehålla vår oskuld tills bröllopsnatten. Då mannen utan förspel ska penetrera flickan. Han ska göra mig till en kvinna. För ni vet ju alla - jag kan inte ens bli en kvinna utan hjälpen av en man.

Jag som kvinna förväntas att blöda när han djuriskt penetrerar mig under den natten. Jag får inte säga nej. Jag får inte göra motstånd. Jag ska ligga där och hoppas för mitt liv att jag kommer att blöda. För blod. Ja blod är allt dem vill se. Hur jag mår? Det spelar ingen roll. Jag är fast. Jag är hans. Han ska göra mig till kvinna. Den mannen. Den våldtäkten.


Likes

Comments

Min kultur. Mitt hat. Något jag inte önskar mina allra värsta fiender. Inlåst i den kulturen i 20 år. Rädslan att ta sig ut ur den är för stor. Var. Den var för stor.

Min kultur lär mig att jag som tjej är svagare än killar. Min kultur lär mig att jag har mindre rätt än killar. Min kultur säger att om en kille får göra något så får inte jag som tjej göra detsamma.

Min kultur håller mig fast. Håller alla tjejer bakom en linje. Iallafall alla tjejer som har föräldrar så som mina. Bakåtsträvande.

***

"Vad gör du ute tills den här tiden? Ser du inte? Solen är på väg att gå ner. Klockan är 19.00"

- Men kära mor, vi slutade 17.00 och du bad mig att handla. Du bad mig att även gå hem och inte ta bussen. Du ville att jag skulle ta chansen att förlora några kalorier...

- Men kära mor, jag stannade kvar för att skriva klart en uppsats...

- Men kära mor, du sa att jag fick stanna ute och fika med mina vänner...

- Men kära mor, du vägrar prata med mig tills att jag tappar 10 kilon. Så jag sprang till gymmet...

- Men kära mor, du sa att jag kunde hjälpa din väns dotter med matematiken. Jag var där...

- Men kära mor, allt jag gör är för din skull...

Kära mor, blir du någonsin nöjd?


Men far - Kära far- Varför håller du bara med henne? Varför säger du inget?


Min kultur. Du som har hållit fast mig under alla dessa år. Come at me bitch.


Likes

Comments

Personlighet. Religion. Utbildning. Tre punkter - tre punkter som nu har etsat sig fast på min näthinna. I den ordningen skulle min mor uppfostra mig. Först och främst kommer personligheten, därefter religion och till sist utbildning. Skulle jag brista i någon av ovanstående punkterna så skulle jag inte vara en så kallad godkänd dotter. Min framtid skulle kollapsa.

"Män som vi vill beskydda dig ifrån tills den dag vi tycker att du är redo att gifta dig, ja dem kommer inte vilja ha dig om du brister någonstans. Det finns inte någon eller något som är perfekt i denna värld. Vi ska bevisa för alla att du är den perfekta. Den och det enda perfekta som finns"


Jag var sex år gammal - då började jag att formas. Formas för att bli perfekt. Perfekt för min framtida man. 

Likes

Comments

"En flicka är lika mycket värd som en diamant. Skör som glas. Hon är någon som vi tänker beskydda på vårat sätt - mot dem. Vi måste skydda henne mot dem som är män. Vår flicka är vår stolthet men hon är även vår akilleshäl. Hon är vår stolthet i allt hon gör - förutom för det vi misstycker, då är hon vår akilleshäl. Hon är vår stolthet i studier och personlighet. Hon är vår stolthet i bemötande av äldre. Hon respekterar oss. Oss föräldrar. En fin flicka ska göra allt hon blir tillbett att göra, agera som att hon gör det helhjärtat. Vi är hennes föräldrar - vi bestämmer över henne så länge vi lever. Säger hon emot - ja, då förlorar hon hennes familj. Hon förlorar då oss."


20 år. Född i Sverige. Uppvuxen i Sverige. Utländsk bakgrund. Strikta föräldrar. Lever två liv.

Ena livet bakom ett galler - så som dem vill ha det.

Andra livet som är deras akilleshäl - ett liv så som jag vill ha det.


Hela mitt liv har jag präglats av mina föräldrar. Hela mitt liv har jag försökt vara den jag inte är. Jag ville inte vara deras akilleshäl. Det var då jag valde, dem behövde inte veta allt om mig. Inom snar framtid blev jag den bästa lögnaren jag känner till. Stolt? Jag kommer undan allt dem hatar, så ja.

Det här är mitt liv ​Behind Bars


Likes

Comments