De som kjenner meg godt vet at jeg har en lidenskap for planlegging. Rett og slett. Har en planleggingsbok fra passion planner, som jeg digger. Hele boken begynner ved at du skal lage et road map. Du skal sette deg mål for 3 mnd frem, 1 år, 3 år og livstid. Her gjelder det å ikke holde igjen og drømme seg vekk. Så går man nærmere målene man ønsker å jobbe mot, og jobber mot dette hver eneste uke. For min del handler det mye om at jeg jobber hver uke med å bli bedre og bli til et bedre menneske. Etter hver måned reflekterer man over måneden. Brukte man tiden slik man ønsket? Hva kan man gjøre bedre neste måned? Osv. Det har hjulpet meg til å se at jeg faktisk ikke bruker tiden min optimalt, noe jeg skal jobbe med. For det er mye jeg har lyst å gjøre, men føler aldri jeg har tid. Men tid er noe jeg har, jeg må bare GI det jeg ønsker tid. 

Nå skal jeg igjen gå tilbake til personligalmanakk ved årsskifte. Hovedgrunnen for dette er egentlig at de også har fått en bok i A4. Livet mitt består av mye, og i allefall mange gjøremål å holde styr på, så jeg trenger plassen. Det er alt i fra planlegging av mat, trening, jobb, oppgaver i hjemmet og bedriften min. Passion planner har mange gode kvaliteter, og jeg har lært mye av å bruke den, så de tingene jeg likte best kommer jeg til å ta med meg videre i min almanakk fra personlig almanakk. :) Personlig almanakk har sine kjempe fordeler ved at det sendes fra Norge, så det havner fort i postkassen, i tillegg til at man kan bestemme mye selv hvordan den skal se ut både utvendig og innvending. 

Må også legge til - har en større livsglede og godfølelse etter at jeg begynte å bruke passion planner. Og dette rett og slett fordi jeg har reflektert mye over meg selv, og ser fremgang ved meg selv. Blir stolt av å være meg. 


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Over et år har gått siden forrige innlegg. Jeg må si.. Det har virkelig vært en jojo siden. Sist skrev jeg om at jeg var ferdig utdannet barnehagelærer (Jippi!), men det jeg aldri fikk sagt etter dette var hvor vanskelig det faktisk var å få seg jobb. Høgskolene burde virkelig si mer om hvor vanskelig dette er, og anbefale alle å melde seg inn i vikarbyrå allerede under utdannelse. Tror faktisk at jeg gikk 4-5 måneder arbeidsløs. Ingen inntekt. Null.. Nada. Det var virkelig en tung periode, både økonomisk og psykisk. I oktober fikk jeg en jobb, vel og merke bare et 2 måneders vikariat, men det var en fot innenfor. Endelig var man i gang. Og dette etter utallige jobbintervju, hvor jeg flere ganger ble tatt videre i prosessen, og havnet som en god nummer to. God og god. En rotten nummer to, tenker nå jeg. 

Januar, og 2017, kom. Det var tid for å finne en ny jobb. Noe jeg fikk allerede en av de første dagene i januar. Jeg skulle begynne ved månedsskifte (Jippi). I en uke var jeg på jobb, før det smalt. Jeg fikk en sykdom som ligner veldig på kyssesyken, og ble slått helt ut.. frem til sommeren var jeg sykmeldt, men i ulik grad. Kom meg delvis mer og mer. Det som var aller tyngst denne perioden var den skyldfølelsen man hadde overfor en ny arbeidsplass. Det tærte på meg. Ikke har jeg så mange nære venner som bor i området, og jeg følte meg trist og mye alene. Sommeren kom, og nå ser jeg tilbake på aug 2016 - juni 2017 som en av de verste tidene jeg har hatt. 

Samtidig har det vært oppturer. I november hadde jeg kunstutstilling hjemme på bygden. Kjempe skummelt, men en god erfaring å ha med seg videre. Jeg fikk jobb.. Jeg og kjæresten kjøpte leilighet. Vi fikk privat visning av leiligheta, så ingen andre hadde sett den. Vi fikk den til takst, og har endelig kommet oss ut av kjellerleiligheten. Det at vi har flyttet er nok også en STOR grunn for at jeg ble friskere, og at jeg rett og slett ble mer og mer lykkelig mot sommeren. Har blitt mer positiv.

August, og jobb stod for tur igjen. Denne gang begynte jeg med blanke ark. Jeg trives ekstremt på jobb. Føler en ro i kroppen. Hadde vi bodd i kjellerleiligheta enda er jeg sikker på at jeg allerede hadde vært forkjølet 3 ganger, men vi bor i fjerde etasje, og har så vidt vært snufsen i nesen. Jippi

Nå smiler livet til meg, og jeg smiler tilbake. Men søren for en jojo det har vært. 

Likes

Comments

Endelig var det min tur til å kunne si at jeg er ferdig utdannet. Siste karakterene er fått, og det gikk over all forventning. Hvor jeg oppvarmet med en B i Ledelse, samarbeid og utvikling. Avslutningsvis skaffet jeg meg min første og siste A (❕) på selveste bacheloroppgaven jeg skrev. Ferdig utdannet barnehagelærer, og må si jeg er klar for arbeid. Søkingen er for fullt i gang, men konkurransen er stor! Da gjelder det å krysse alle fingrer og tær, og ikke gi opp!

Her inne har det vært litt stille først på grunn av eksamens perioden. Deretter ble det mye venting og en følelse av tomhet. Noe som også gjør at en ikke har så mye å skrive og dele. Jeg har også begynt å jobbe litt som vikar i en barnehage 👍 Blir feiring av bacheloroppgave karakteren på fredag, mens i dag blir det tidlig i seng så jeg er opplagt til en ny spennende dag i barnehagen.

I sommer har jeg tenkt å hente frem igjen skisser og idéer til barnebøker, maleri og lignende. Det er tid for mye kreative sysler! Jeg har også en barnebok som jeg lagde ferdig på NKF i 2012, men den har ikke blitt gitt ut. Kanskje grunnet manglende masing fra min side på forlaget som enda ikke har gitt svar på grunn av ferieavviklingen som jeg fikk beskjed om at ville forsinke prosessen i 2012. Tenker å prøve på nytt med den, men også å sende illustrasjoner med ulike teknikker ut. Kanskje får man napp! Spennende😊

​Hva er dine planer for sommeren? ☀

Likes

Comments

Nå er det snart 17. mai, og de forrige årene har jeg egentlig ikke feiret dette noe særlig. Dagen har bestått av eksamenslesing og nrk i bakgrunnen for å få med seg litt hva som skjer i Norge. I år skal det være annerledes. I dag skal jeg koble av. Ta en dag fri. Jeg har lenge hatt lyst å prøve å lage pavlova, men har aldri kommer så langt. Men i helgen prøvde jeg ut bakekonas oppskrift på mini pavlova, og jeg må si: jeg er positivt overrasket. Grunnet til dette er at det er en oppskrift nesten uten sukker, og "kremen" er noe så enkelt som vaniljekesam. Så nå er planen å lage denne enda en gang til 17. mai, men da skal jeg så klart lage litt større porsjon.

Til 6 små mini pavlova:

2 eggehviter

50 g sukrin melis (er også mulig å bytte litt av det ut med sukker).

1 ts hvitvinseddik

1/2 ts maizenna

1 boks vaniljekesam

ønsket topping


Pisk eggehvitene og sukrin melis til det har blitt en tykk og glatt marengs. Denne skal piskes i minst 5 minutter (jeg brukte maskin). Rør inn maizenna og hvitvinseddik forsiktig. Jeg tok marengsen over på en pose, og klipte hull i ene tuppen og lagde små pavlovaer på bakepapiret.

Stek i 40 minutter på 120 grader. Avkjøl de så på rist (gjerne i noen timer). Ha på fyll først når de skal serveres, blir de stående med fyllet i blir de mer myke. Ha en klatt vaniljekesam, ønsket topping og eventuelt strø over med melis.

De siste dagene har vært fantastiske, med en fabelaktig temperatur. Deilig å lese til eksamen i sånt vær må jeg si. Eneste problemet jeg har er at jeg trenger mye kaffe når jeg skal lese, men på slike dager passer det bedre med noe kaldt i glasset. Da vil jeg anbefale iskaffe.

Har du kaffe på kannen som du ikke drikker opp en dag, kan du lage is biter av disse.

Du trenger:

4-6 kaffeisbiter (spørst på størrelse på glass)

1 ts brunt sukker

melk

Så enkelt - så godt!

​Ha en god dag alle der ute! Karma (på bilde) hilser også! Nå skal jeg bestille noe greier, jobbe litt på bacheloren. Så skal jeg ut å lese til eksamen i solen. ☀

Likes

Comments

Smoothiebolle

1/2 banan

1 dl melk

1 dl yoghurt

Frosne bringebær eller annet etter eget ønske

Toppes med ønsket fyll. Feks. jordbær, 1/2 banan, druer, litt hakket sjokolade, ...

Kjøleskapsgrøt

1 dl store havregryn

1 dl melk

1 dl yoghurt

liten klype salt

pittelitt sukker


La det stå natten over i kjøleskapet, og topp grøten etter eget ønske.

Likes

Comments

Stress og negative tanker er kastet bort.

Jeg har fått en bedre hverdag! Det er ikke tull når jeg sier at bøkene til Erik Bertrand Larsen har gjort noe med meg. Jeg har blitt rett og slett en bedre utgave av meg selv. Jeg kjenner jeg tar han på alvor. Jeg har aldri lest en bok så fort som når jeg leste "bli best". Den traff meg, og jeg tok det til meg.

For de som kjenner meg godt vet at jeg elsker å planlegge, ha to do lister og kontroll. Jeg har opp gjennom tiden hatt en rekke almanakker, og har nå for litt siden funnet mitt favoritt. Den passer meg midt i blinken. En passion planner, som du ser på bilde under. Der kan du se en ferdig uke og en uke som ikke har vært enda. Jeg bruker planneren som en kalender og planleggingsbok, men fører også inn endringer og har den som en slags dagbok. Hver uke, og faktisk hver dag skal du velge et fokus. I tillegg lager man mål for uken som både gjelder på den personlige front, men også knyttet til skole eller arbeid.

​Ved å jobbe med meg selv ved å lese Bertrands bøker, og aktivt ta i bruk kalenderen hvor jeg stadig setter meg mål, motiverer meg. Jeg har fått et innblikk i hvordan jeg faktisk disponerer tiden min, og hvordan jeg faktisk ønsker å bruke tiden min. I tillegg kommer boken med ukens sitat og liten oppgave til meg selv. Denne uken skal jeg gi slipp på negative tanker om en person fra min fortid, og vinkle det om til positive tanker👍

Hvordan motiverer du deg selv?
​Har du en almanakk? 

Likes

Comments

Vi skulle hatt flere timer i døgnet. Flere timer til å få gjort alt det man vil gjøre. Det er ikke slik at jeg har mye som MÅ bli gjort til en hver tid, men jeg har så mye jeg ønsker å gjøre. Jeg er snart ferdig utdannet, og veksler for øyeblikket mellom å skrive bachelor og lese til eksamen. Og oppi det hele lager jeg denne siden her, og dette kanskje for å kunne flykte litt unna. Og så klart.. Når man har ting som må bli gjort så gjør man så klart alt mulig annet.

Jeg har tidligere utdannelse som illustratør, men tiden og samvittigheten strekker dessverre ikke til. Jeg nedprioriterer det jeg er aller mest glad i å gjøre. Nemlig å male og tegne. Dette er noe jeg ønsker å bli flinkere til å bruke tid på fremover.

I tillegg til det kreative har jeg i løpet av de siste to årene fått en økt interesse for dyrking av grønnsaker, og har tatt fordypning innen bærekraftig utvikling i studiet. For de som lurer så er jeg snart ferdig utdannet barnehagelærer. Jeg har tre avokadoplanter som koser seg i leiligheten, eller rettere sagt i yttergangen. Karma, katten/sjefen her i huset, er en luring som liker å grave ut avokadosteinen (rip. første planten) eller lekekulene i toppen av potten. Jeg har også en mangostein som står i vann, så får vi se hvordan det går med den. Et tips til dere der ute er å plante hvitløksfedd i jord i en liten potte når de begynner å bli litt gamle. Dytt de litt nedi jorden, med skallet på. Og VOILA.. opp vokser det hvitløksgress, som jeg personlig synes smaker bedre enn hvitløken i seg selv (og jeg er veldig glad i hvitløk). Dette kan også gjøres med putte og vårløk. Dytt de nedi, så kan de brukes en gang til eller to.

Helsen har blitt mer og mer viktig for meg. I 2011 kuttet jeg ut brusen for godt, og den er ikke savnet. Toro posene er borte fra hyllen, og maten blir laget fra bunnen av. Jeg prøver ut nye ting stadig vekk, og har nå begynt å eksperimentere og lager noen middagsretter fra eget hode. Slik som denne quinoagryten på bilde under.

Jeg går på spinning 2-3 ganger i uken, og må si jeg var skeptisk i starten. Men nå kan jeg helt klart si - jeg elsker det. Og ellers går det i egentrening hjemme og turer ute. Jeg har en polar A360 klokke som virkelig hjelper på motivasjonen, og som sier i fra at "hey! opp å hopp, nå har du vært uten bevegelse for lenge". Jeg vil nå 100 % hver dag, og jeg skal.

Ikke minst har helsen kommet mer i fokus, men også den mentale helsen. Jeg trodde jeg hatet å lese bøker. Virkelig hatet. Jeg klarer sjelden å komme meg forbi side 30 i en bok, og står på samme sidetallet i flere år. Helt til jeg ville lese Bertrands bøker: "bli best", "helvetesuka" og "nå". Jeg har aldri lest bøker så fort før. og jeg har lest de første to opp til tre ganger. Det beste er at jeg jobber med meg selv når jeg leser de. Jeg jobber for å bli bedre, og bli den beste utgaven av meg selv. Dette er noe jeg også motiverer meg med når jeg er på spinningtimene: Kroppen tåler mer enn jeg tror. Og jeg ender faktisk alltid opp med å gi mer enn jeg trodde jeg hadde inni meg.

- MarianneLikes

Comments