Endelig var det min tur til å kunne si at jeg er ferdig utdannet. Siste karakterene er fått, og det gikk over all forventning. Hvor jeg oppvarmet med en B i Ledelse, samarbeid og utvikling. Avslutningsvis skaffet jeg meg min første og siste A (❕) på selveste bacheloroppgaven jeg skrev. Ferdig utdannet barnehagelærer, og må si jeg er klar for arbeid. Søkingen er for fullt i gang, men konkurransen er stor! Da gjelder det å krysse alle fingrer og tær, og ikke gi opp!

Her inne har det vært litt stille først på grunn av eksamens perioden. Deretter ble det mye venting og en følelse av tomhet. Noe som også gjør at en ikke har så mye å skrive og dele. Jeg har også begynt å jobbe litt som vikar i en barnehage 👍 Blir feiring av bacheloroppgave karakteren på fredag, mens i dag blir det tidlig i seng så jeg er opplagt til en ny spennende dag i barnehagen.

I sommer har jeg tenkt å hente frem igjen skisser og idéer til barnebøker, maleri og lignende. Det er tid for mye kreative sysler! Jeg har også en barnebok som jeg lagde ferdig på NKF i 2012, men den har ikke blitt gitt ut. Kanskje grunnet manglende masing fra min side på forlaget som enda ikke har gitt svar på grunn av ferieavviklingen som jeg fikk beskjed om at ville forsinke prosessen i 2012. Tenker å prøve på nytt med den, men også å sende illustrasjoner med ulike teknikker ut. Kanskje får man napp! Spennende😊

​Hva er dine planer for sommeren? ☀

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Nå er det snart 17. mai, og de forrige årene har jeg egentlig ikke feiret dette noe særlig. Dagen har bestått av eksamenslesing og nrk i bakgrunnen for å få med seg litt hva som skjer i Norge. I år skal det være annerledes. I dag skal jeg koble av. Ta en dag fri. Jeg har lenge hatt lyst å prøve å lage pavlova, men har aldri kommer så langt. Men i helgen prøvde jeg ut bakekonas oppskrift på mini pavlova, og jeg må si: jeg er positivt overrasket. Grunnet til dette er at det er en oppskrift nesten uten sukker, og "kremen" er noe så enkelt som vaniljekesam. Så nå er planen å lage denne enda en gang til 17. mai, men da skal jeg så klart lage litt større porsjon.

Til 6 små mini pavlova:

2 eggehviter

50 g sukrin melis (er også mulig å bytte litt av det ut med sukker).

1 ts hvitvinseddik

1/2 ts maizenna

1 boks vaniljekesam

ønsket topping


Pisk eggehvitene og sukrin melis til det har blitt en tykk og glatt marengs. Denne skal piskes i minst 5 minutter (jeg brukte maskin). Rør inn maizenna og hvitvinseddik forsiktig. Jeg tok marengsen over på en pose, og klipte hull i ene tuppen og lagde små pavlovaer på bakepapiret.

Stek i 40 minutter på 120 grader. Avkjøl de så på rist (gjerne i noen timer). Ha på fyll først når de skal serveres, blir de stående med fyllet i blir de mer myke. Ha en klatt vaniljekesam, ønsket topping og eventuelt strø over med melis.

De siste dagene har vært fantastiske, med en fabelaktig temperatur. Deilig å lese til eksamen i sånt vær må jeg si. Eneste problemet jeg har er at jeg trenger mye kaffe når jeg skal lese, men på slike dager passer det bedre med noe kaldt i glasset. Da vil jeg anbefale iskaffe.

Har du kaffe på kannen som du ikke drikker opp en dag, kan du lage is biter av disse.

Du trenger:

4-6 kaffeisbiter (spørst på størrelse på glass)

1 ts brunt sukker

melk

Så enkelt - så godt!

​Ha en god dag alle der ute! Karma (på bilde) hilser også! Nå skal jeg bestille noe greier, jobbe litt på bacheloren. Så skal jeg ut å lese til eksamen i solen. ☀

Likes

Comments

Smoothiebolle

1/2 banan

1 dl melk

1 dl yoghurt

Frosne bringebær eller annet etter eget ønske

Toppes med ønsket fyll. Feks. jordbær, 1/2 banan, druer, litt hakket sjokolade, ...

Kjøleskapsgrøt

1 dl store havregryn

1 dl melk

1 dl yoghurt

liten klype salt

pittelitt sukker


La det stå natten over i kjøleskapet, og topp grøten etter eget ønske.

Likes

Comments

Stress og negative tanker er kastet bort.

Jeg har fått en bedre hverdag! Det er ikke tull når jeg sier at bøkene til Erik Bertrand Larsen har gjort noe med meg. Jeg har blitt rett og slett en bedre utgave av meg selv. Jeg kjenner jeg tar han på alvor. Jeg har aldri lest en bok så fort som når jeg leste "bli best". Den traff meg, og jeg tok det til meg.

For de som kjenner meg godt vet at jeg elsker å planlegge, ha to do lister og kontroll. Jeg har opp gjennom tiden hatt en rekke almanakker, og har nå for litt siden funnet mitt favoritt. Den passer meg midt i blinken. En passion planner, som du ser på bilde under. Der kan du se en ferdig uke og en uke som ikke har vært enda. Jeg bruker planneren som en kalender og planleggingsbok, men fører også inn endringer og har den som en slags dagbok. Hver uke, og faktisk hver dag skal du velge et fokus. I tillegg lager man mål for uken som både gjelder på den personlige front, men også knyttet til skole eller arbeid.

​Ved å jobbe med meg selv ved å lese Bertrands bøker, og aktivt ta i bruk kalenderen hvor jeg stadig setter meg mål, motiverer meg. Jeg har fått et innblikk i hvordan jeg faktisk disponerer tiden min, og hvordan jeg faktisk ønsker å bruke tiden min. I tillegg kommer boken med ukens sitat og liten oppgave til meg selv. Denne uken skal jeg gi slipp på negative tanker om en person fra min fortid, og vinkle det om til positive tanker👍

Hvordan motiverer du deg selv?
​Har du en almanakk? 

Likes

Comments

Vi skulle hatt flere timer i døgnet. Flere timer til å få gjort alt det man vil gjøre. Det er ikke slik at jeg har mye som MÅ bli gjort til en hver tid, men jeg har så mye jeg ønsker å gjøre. Jeg er snart ferdig utdannet, og veksler for øyeblikket mellom å skrive bachelor og lese til eksamen. Og oppi det hele lager jeg denne siden her, og dette kanskje for å kunne flykte litt unna. Og så klart.. Når man har ting som må bli gjort så gjør man så klart alt mulig annet.

Jeg har tidligere utdannelse som illustratør, men tiden og samvittigheten strekker dessverre ikke til. Jeg nedprioriterer det jeg er aller mest glad i å gjøre. Nemlig å male og tegne. Dette er noe jeg ønsker å bli flinkere til å bruke tid på fremover.

I tillegg til det kreative har jeg i løpet av de siste to årene fått en økt interesse for dyrking av grønnsaker, og har tatt fordypning innen bærekraftig utvikling i studiet. For de som lurer så er jeg snart ferdig utdannet barnehagelærer. Jeg har tre avokadoplanter som koser seg i leiligheten, eller rettere sagt i yttergangen. Karma, katten/sjefen her i huset, er en luring som liker å grave ut avokadosteinen (rip. første planten) eller lekekulene i toppen av potten. Jeg har også en mangostein som står i vann, så får vi se hvordan det går med den. Et tips til dere der ute er å plante hvitløksfedd i jord i en liten potte når de begynner å bli litt gamle. Dytt de litt nedi jorden, med skallet på. Og VOILA.. opp vokser det hvitløksgress, som jeg personlig synes smaker bedre enn hvitløken i seg selv (og jeg er veldig glad i hvitløk). Dette kan også gjøres med putte og vårløk. Dytt de nedi, så kan de brukes en gang til eller to.

Helsen har blitt mer og mer viktig for meg. I 2011 kuttet jeg ut brusen for godt, og den er ikke savnet. Toro posene er borte fra hyllen, og maten blir laget fra bunnen av. Jeg prøver ut nye ting stadig vekk, og har nå begynt å eksperimentere og lager noen middagsretter fra eget hode. Slik som denne quinoagryten på bilde under.

Jeg går på spinning 2-3 ganger i uken, og må si jeg var skeptisk i starten. Men nå kan jeg helt klart si - jeg elsker det. Og ellers går det i egentrening hjemme og turer ute. Jeg har en polar A360 klokke som virkelig hjelper på motivasjonen, og som sier i fra at "hey! opp å hopp, nå har du vært uten bevegelse for lenge". Jeg vil nå 100 % hver dag, og jeg skal.

Ikke minst har helsen kommet mer i fokus, men også den mentale helsen. Jeg trodde jeg hatet å lese bøker. Virkelig hatet. Jeg klarer sjelden å komme meg forbi side 30 i en bok, og står på samme sidetallet i flere år. Helt til jeg ville lese Bertrands bøker: "bli best", "helvetesuka" og "nå". Jeg har aldri lest bøker så fort før. og jeg har lest de første to opp til tre ganger. Det beste er at jeg jobber med meg selv når jeg leser de. Jeg jobber for å bli bedre, og bli den beste utgaven av meg selv. Dette er noe jeg også motiverer meg med når jeg er på spinningtimene: Kroppen tåler mer enn jeg tror. Og jeg ender faktisk alltid opp med å gi mer enn jeg trodde jeg hadde inni meg.

- MarianneLikes

Comments