View tracker

För ett par veckor sedan var jag på ambassaden i Stockholm för att göra min visumintervju. Fick stå ute i kylan och vänta i över 1.5h innan jag fick gå igenom säkerhetskontrollen och få sätta mig inne och vänta. Efter en kvart fick jag gå in till min intervju vilket tog ca 2min, han frågade vad jag skulle göra i USA, vart jag skulle och om barnen, och sen var jag godkänd. Två dagar senare kom mitt pass och visum på posten.
Processen innan intervjun var dock inte lika smärtfri. Fick fylla i massa information på nätet innan jag kunde boka intervjun. Det var massa fel på sidan, men efter tre försök, någon vecka och massa mejl med organisationen jag åker med, så gick det tillslut.

Här om dagen fick jag ett mejl från min värdmamma där hon sa att den minsta pojken har tjatat om att få prata med mig i flera veckor, så idag fick jag skypa med honom och den nuvarande au pairen. Det var väldig roligt och han visade massa leksaker, och fick reda på lite nya saker - vad han gillar att göra, om huset och familjen etc.
Ju mer jag pratar och mejlar med dem, ju mer ser jag fram emot det här.

69 dagar kvar till jag sätter mig på flyget!

Likes

Comments

​Vill sammanfatta min matchningsprocess och tankar kring det.

Jag blev antagen till matchningen för lite drygt en månad sen. På helgen fick jag två matchningar, sen två veckor senare fick jag två till matchningar och sen min sista helgen efter det. Allt som allt hade jag alltså kontakt med fem familjer.

Matchning #1: En familj från Ridgewood, NJ, som hade tre barn som var 2, 7 och 13 år. Pappan var från Sverige så de ville ha en svensk au pair främst för att dottern ville lära sig svenska. Jag skypade med dem en gång, och det kändes bra men ville få prata med fler familjer så jag hade möjlighet att jämföra. Det kändes inte helt 100 med den här familjen och vi hade ingen vidare kontakt.

Matchning #2: Den här familjen bodde i Round Lake, NY, och hade två tvillingdöttrar som var 8år. De verkade väldigt trevliga och ville jättegärna prata mer, jag svarade att jag ville prata mer och vi bestämde att vi skulle höras den helgen. Hörde inte av dem och mejlade dem efter helgen men fick inget svar från dem.

Matchning #3: MIN FAMILJ. De bor i Westport, CT. När jag matchade med dem hade jag nästan gett upp på fler matchningar ifall jag inte la upp en video. De har tre söner som är 4, 9 och 11 år. Pratade med mamman samma kväll som vi matchade och hon ville fortsätta prata. Det kändes bättre för varje gång vi pratade och jag fick även prata med barnen och den nuvarande au pairen!

Matchning #4: En familj från Ardsley, NY, med fyra barn som är 5, 6, 8 och 14 år. Mamman verkade verkligen vilja prata mer med mig och kom direkt med förslag på när vi skulle skypa. Jag föreslog en tid men fick inget svar, dagen efter min föreslagna tid så mejlade jag henne igen och frågade om de fortfarande var intresserade men fick till svar att de hade ändrat sig.

Matchning #5: Lafayette, SF, de hade två döttrar som är 3 och 7 år. När jag matchade med dem hade jag mer eller mindre bestämt mig för att jag ville matcha med familjen i Westport, men ville ändå prata med dem. Främst eftersom att de bodde på västkusten. Pratade med mamman samma kväll men det kändes inte helt bra. Eftersom att jag tyckte så bra om den andra familjen gick jag dock in med inställningen att jag inte villee tycka om dem, vilket nog påverkade en hel del.


Allt som allt tog min matchningsprocess knappt en månad och jag är väldigt nöjd. Tyckte dock att det var väldigt tråkigt att två av de familjerna jag fick kontakt med bara slutade svara, men jag är jättenöjd med min familj!
Nu är det bara allt som ska göras efter att man matchat kvar, och i slutet av februari åker jag!


Likes

Comments

​Imorse skrev jag till familjen i Westport att det fortfarande kändes bra och att jag ville matcha med dem, och fick svar att de ville matcha med mig också! Det känns jättebra och jag är jätteglad!

Detta innebär att i slutet av februari så åker jag till NY för ett par dagar med orientation innan jag åker upp till min familj i Connecticut!

Nu behöver jag "bara" fixa visum, internationellt körkort, lungröntgen, hälsoundersökning osv osv, sen är det bara att åka!

Likes

Comments

​Direkt efter att jag pratat med barnet i familj 3 igår så hörde mamman i familjen från Lafayette av sig och ville skypa.

Det här är den 3e familjen jag skypat med, så har ju inte jättemycket erfarenhet, men vet vad jag vart ute efter och vad jag vill få för intryck av familjen. Mamman var trevlig, deras värderingar och svaren på mina frågor var allt väldigt bra.
Mitt största problem var dock att det kändes som att jag var på en arbetsintervju, vilket det ju egentligen är men man vill ändå få en lite mer familjär känsla av familjen. Tyckte dock att det var rätt skönt eftersom att jag verkligen fastnat för familjen i Westport, så gick in med inställningen att jag inte ville tycka om den här familjen, även om de nog är väldigt bra, fast att jag inte ville tycka om dem.

Vi bestämde inget vidare, och jag bestämde mig för att det här inte var min familj.
Likes

Comments

​Har precis skypat med familj nummer 3, från Westport, eller snarare med deras nuvarande au pair och den minsta pojken.

Allt har känts väldigt bra med den här familjen, men jag kände att jag ville prata med barnen innan vi bestämmer något helt. Åtminstone den minsta eftersom det är honom jag skulle få spendera mest tid med.
Han var väldigt glad och pratig så det var jättekul att få prata med dem, frågade vad han tyckte om att göra och han fick berätta och pratade på om allt möjligt. Frågade även vad han tyckte om att få en ny au pair och han svarade att det skulle bli kul "if it will be you!", bestämde mig ju nästan där och då haha, så himla söt.
Sen mot slutet frågade han när jag kommer och och om han kunde få hälsa på mig i Sverige, så det kändes som att han tyckte om mig vilket är väldigt roligt!

Sa till mamman att jag hör av mig imorgon, så har hon även möjlighet att prata med dem om samtalet också! Sen bestämmer vi förhoppningsvis hur vi ska göra!

Likes

Comments

​Idag har jag matchat med familj nummer 5. De bor i Lafayette, utanför San Francisco, vilket gör det lite jobbigt för mig eftersom att jag verkligen, verkligen älskar San Francisco och så gärna hade velat bo där. Även om jag inte har velat att det ska påverka mitt val av familj så påverkar ju det lite extra att jag vill prata med den familjen.

Hur som helst har de två jättesöta döttrar som är 7 och 3år. Det verkar vara en familj med mycket att göra, men de verkade också väldigt trevliga och har haft många au pairer tidigare. Har ju redan en familj som jag pratar med och tycker väldigt bra om, men vill få lite mer information av den här familjen innan jag bestämmer något.

Likes

Comments

​Idag har jag pratat med Connecticutfamiljens nuvarande au pair, jag ville höra saker ur hennes perspektiv och jag tror att både hon och familjen ville att hon skulle få en uppfattning av mig också, för att hennes åsikt betyder mycket för dem.

Vi pratade i 50min (kändes som 20), och jag frågade mycket om vad hon tyckte om familjen, hur hennes au pairår hade varit, hur staden är och om hennes fritid osv.
Allt som allt av de två skypemöten jag haft med mamman, "info"/frågemejlet hon skickat och nu av au pairen, så har jag fått en väldigt bra uppfattning av den här familjen och känner att jag tycker mer och mer om dem för varje gång och ju mer information jag fått.
Vi ska höras mer i veckan, så får vi se hur det blir!


Likes

Comments

​Igår hade jag mitt andra skypemöte med familj nummer 3, som bor i Westport Connecticut.

Tanken var att jag skulle få prata lite mer med barnen, hälsade på den äldsta och den yngsta men sen sprang de iväg. De verkade trevliga iallafall, och den minsta verkade väldigt livlig och glad.
Sen pratade jag lite mer med mamman och hon berättade lite mer om dem och hade lite frågor till mig. Hon berättade bland annat att de hade kontakt med en annan au pair också, men att det enda som egentligen gjorde henne osäker på mig var att jag hade pojkvän. Den andra de pratat med hade också skickat lite frågor, så hon mejlade svaren på dem till mig också så att jag fick lite mer information.

Just nu är jag inte helt 100% på den här familjen, känner att jag vill ha lite mer information och kontakt med dem först, innan vi bestämmer något.
Ska be om att få prata med deras nuvarande au pair också, så att jag kan få lite mer av hennes perspektiv eftersom det är så jag kommer ha det.

Jag har iallafall fått mammans mejl med mer information, så jag ska svara på det och ställa lite fler frågor. Sen får vi se vad som händer!

Likes

Comments

Idag har jag matchat med en fjärde familj.

​​De bor i Ardsley, New York, och har fyra barn som är 5, 6, 8 och 14 år. De har även två katter och en hund.
Föräldrarna verkar jobba rätt mycket men tror inte att det är ett problem. De är också väldigt intresserade av baseball och är öppna för att ta med deras au pair på deras familjeaktiviteter eller på fritiden (plus för det!).
Känns dock lite jobbigt med fyra barn, varav två är under 10 år, speciellt om båda föräldrar jobbar mycket.​

Har skrivit till mamman och hoppas på att vi kan prata någon dag så jag kan få veta lite mer iallafall!

Likes

Comments

​I eftermiddags fick jag min 3e matchning! Var nästan inställd på att inte få fler matchningar om jag inte la upp en video, för föreningen har varit jättepå med att det nästan är omöjligt att matcha annars. Så jag blev jätteglad!

Fick mejl av mamman vid halv två. De bor i Westport, Connecticut och har tre pojkar som är 11, 9 och 4år.
Svarade ganska snart och vi bestämde att vi skulle skypa ikväll, så det gick väldigt fort.

Mamman var jättetrevlig och jag fick veta mycket om dem, det kändes också som att hon är ärlig med vad hon tycker och tänker vilket är bra. Det känns viktigt för att jag inte ska känna som att jag kommer till en helt annorlunda familj än vad jag pratat med
​De är judar men levde inte jättemycket efter det, och var ok med att jag är kristen, vilket deras nuvarande au pair också är. Hon tyckte även att det är bra att jag tycker om att träna för att de tycker att träning och hälsa är viktigt.
Mina dagar hade främst bestått av att ta hand om 4åringen när han kommer hem på eftermiddagarna. Fick säga hej till mellanbarnet också så det var roligt.

Det kändes väldigt bra iallafall och vi ska försöka skypa igen i veckan, och då ska jag förhoppningsvis få prata med 4åringen också eftersom att jag kommer spendera mest tid med honom.

Just nu känner jag bara att jag hoppas att det fortfarande känns bra efter det skypemötet och att jag matchar med dem, vill ju ha allt bestämt nuuu!

Likes

Comments