Efter några timmars sömn och lite frukost tog jag mig ner till downtown och mötte upp Ellinor och co. Vi åkte upp i Willis Tower, vilket kändes som en av de mest turistiga saker som man måste göra i Chicago. Vi hade tur och vädret var ganska klart så utsikten var fantastisk.
Kan också rekomendera att komma dit relativt tidigt, vi kunde i princip gå rakt in och köpa biljett och åka upp, men när vi gick var det långa köer.

- After a few hours sleep and some breakfast I took the train downtown and met up with Ellinor. We went up Willis Tower, which seemed like one of the most touristy things you can do in Chicago. The view were fantastic.

När vi var klara gick vi åt var sitt håll - och jag hade en vecka utan sällskap framför mig. Tog mig till HERO coffee bar för lunch innan jag promenerade vidare genom stan, med målet att så småning om ta mig till Navy Pier.

- When we were done we said goodbye - and I had a week all by myself in front of me. I went down to HERO Coffee Bar for some lunch before I continued my walk through the city, with the plan on getting to Navy Pier.

Att ta mig till Navy Pier var lättare sagt än gjort. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag hamnade i ett lägenhetsområde som jag inte alls lyckades ta mig ifrån. Efter alldeles för lång tid, och efter att ha förföljt människor som verkade veta vad de höll på med, tog jag mig ner till en park. Sen var jag inte alls ledsen över att ha gått vilse för den här parken var så himla mysig och nästan helt folktom.

- Getting to Navy Pier was easier said than done. I don't really know how it happened, but I ended up in an apartment area and I couldn't manage to get out. After a while, and after stalking a few people who looked like they knew what they were doing, I ended up in a park. And then I was pretty happu about getting lost, cause this park was amazing and almost empty of people.

Jag hade visat bilder på både parken och piren och allt jag hade för mig, men jag har inga bilder. Jag förstod mig inte riktigt på grejen med Navy Pier, men så hamnade jag även på baksidan av ett parkeringshus - så jag kanske missade något intressant.
Hur som helst, vad jag har bild på (3 stycken till och med) är den här fantastiska cupcaken från Mollys cupcakes. Har man vägarna förbi kan jag rekommendera en Nutella Peanut Butter cupcake därifrån.
Sen tog jag mig tillbaka till hostelet och efter ett par timmars vila tog jag mig ut och åt middag, det var ungefär vad jag hann med den dagen.

- I'd show you pictures of both the park and the pier, but I don't have any. And i didn't really get the hype with the pier. But also, I did end up on the back side of a paking garage, so that might have something to do with it.
However, what I do have pictures of (3 pictures!) is this amazing cupcake from Mollys cupcakes. If you get the chance I recommend a Nutella Peanut Butter Cupcake.
I got back to the hostel and after resting for a while I got out to find some dinner, and that was pretty much that day.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För 3.5 vecka sedan (???) hade jag min semester, som började med en resa till Chicago.
Lördagen den 19e augusti tog jag tåget in till Grand Central, sen en shuttle ut till LaGuardia där jag tillbringade natten för att sedan ta ett tidigt flyg till Chicago. Var framme runt 8 Chicago-tid och lyckades ta ett tåg in till stan.

- My vacation started of with a trip to Chicago August 20th - after a night at the airport. Around 8am I finally landed and managed to get a train in to the city.

Att jag var trött när jag kom fram, efter att ha varit vaken i ca 24h, är väl en underdrift. Men jag letade upp ett litet fik (Intelligentsia, gå dit) och satt där en stund innan jag började utforska stan. Hittade en park, gick in på ett museum, ner till vattnet, till Buckingham Fountain och Cloud Gate...

- To say that I was tired after being awake for 24h hours would be an understatement. But I found a café (Intelligenstia) before I started to explore the city. I found a park, went to a museum, down to the water, to the Buckingham Fountain and Cloud Gate...

Någonstans på vägen kändes det som att det var dags för lunch och att försöka ta mig till mitt hostel. Promenerade upp via Magnificent Mile, stannade för en snabb plocksallad och gick sen ut till Oak Street Beach upp genom Lincoln Park och vidare till hostelet.
Checkade in och bara vilade några timmar innan jag mötte upp Ellinor som av en händelse också befann sig i Chicago, och vi åkte till Lou Malnati's för deep dish pizza.

- After a while it was time for lunch and to go find my hostel. I walked through the Magnificent Mile, stopped for a salad and then continued on to Oak Street Beach and walked up to Lincoln Park before I reached the hostel.
Checked in and rested for a while before I met up with Ellinor and we went to Lou Malnati's for deep dish pizza.

Not a very flattering pizza picture, but it tasted amazing.

Min första dag i Chicago var hur bra som helst, hade kunnat vara lite piggare kanske men det var solsken och varmt och jag bara njöt över att äntligen vara där. Har velat åka dit flera år och jag vart verkligen inte besviken!

- My first day in Chicago was great. I could've had a bit more energi but it was sunny and warm and I was happy just to be there. I've been wanting to go to Chicago for years and I was not dissapointed!

Likes

Comments

Om allt gått som det ska borde jag äventyra runt i Chicago just nu. Så här kommer ett inlägg om mitt senaste äventyr på Manhattan för några veckor sen!

En söndagsmorgon i början av augusti sprang jag till tåget och han med på sekunden. Mest för att jag inte ville sitta och vänta en halvtimme på nästa tåg... Kom in till Manhattan och tog tunnelbanan upp till 86th st och gick bort till The Met.
Vet inte hur många timmar jag sammanlagt spenderat på det muséet, men nu har jag i princip lyckats gå igenom alla avdelningar... Tror jag...

Tillslut kände jag mig ganska färdig för denna gången, och hungrig. Så jag tog mig ner till Wall Street, köpte en muffin och fikade lite medan jag laddade min telefon och vilade mina ben.
Promenerade förbi the Oculus at World Trade Center påväg upp mot Greenwich Village och gick in på den svenska godisbutiken Sockerbit. Köpte lite (dyrt) godis som var borta inom ett par minuter, men det var värt varenda krona. I närheten ligger även en liten falafelrestaurang som jag velat testa i evigheter så jag passade på att gå dit och äta sen lunch. Gillar man falafel ska man helt klart gå dit!

Sen åkte jag upp till Central Park och mötte upp några kompisar som jag spenderade resten av eftermiddagen med innan vi åkte hem.

Likes

Comments

Idag är det precis ett halvår sedan jag åkte hit, och idag åker jag till Chicago för semester, och sen vidare ner till San Francisco.
Den senaste månaden har mina två äldsta värdbarn varit på camp så de har varit relativt lugnt med bara minstingen hemma. Vi har varit på akvarium, haft play dates med mina kompisar, badat i poolen och haft några dagar helt själva (då han var som allra bäst).
Utöver det har jag ätit en väldans massa pizza, tänk er mycket. Och tänk den gånger 2, ungefär så mycket. Druckit orimliga mängder Fresca, av allt jag kommer sakna härifrån så är Fresca nog en av de saker jag kommer sakna mest...
Jag har sagt hejdå till min kompis som åkte hem till Tyskland, och gråtit som aldrig förr. Kan inte minnas när jag sist grät så mycket, om jag någonsin har... (Vi har redan börjat kolla flyg Sverige - Tyskland för när vi ska kunna ses igen...)

Jag har självklart spenderat en del tid i NY. Gått på MoMA och The Met. Ätit koreanskt, falafel, grekiskt. Havt dödsskräck i en uber genom halva Manhattan. Att åka bil med Amerikanare är illa i sig, men mitt i New York är en helt annan historia... Det krävs pratglada Amerikanare för att övertala mig till det... Och förhoppningsvis aldrig igen.
Även hunnit med en road trip oh upptäckt några fler stater och städer (och ätit lite mer pizza). Fått en liten leverans med svenskt tuggummi och kexchoklad också, så jag njuter av livet just nu. Just det, Bronx Zoo hann jag med också!

Känner fortfarande ingen hemlängtan utan är mer förvirrad över att nu är det halvvägs, istället för att räkna dagarna jag varit här kommer det gå neråt nu. Och vad ska jag göra när jag är klar här borta? Ska jag åka hem? Förlänga? Pluuga? Jobba? Resa? Flytta?
Just nu vill jag inte åka hem, men mer än ett år känns lite väl mycket här i CT. Jag har iallafall ett par månader till innan jag måste bestämma mig.

Likes

Comments

I helgen blev det en liten roadtrip igen. Blev upphämtad lördag morgon med planer på att åka till New Hampshire. Det var ungefär så långt våra planer sträckte sig... Vi åkte i alla fall upp till Portsmouth som ligger precis på gränsen mellan New Hampshire och Main.
Väl där promenerade vi upp till ett litet hamburgarställe som jag lyckats leta upp. Om ni mot förmodan skulle befinna er i Portsmouth någon gång kan jag rekomendera att gå till Lexie's Joint, mysigt, billigt och gott.

Portsmouth kändes som en typisk liten turist/sommarstad, med inte jättemycket att göra. Vi gick ner mot vattnet och promenerade över Memorial Bridge till Kittery, mest för att kunna säga att vi faktiskt har haft fötterna i Main. (Även om det inte riktigt räknas...) Utsikten var i alla fall underbar medan solen hade börjat gå ner.
När vi kom tillbaka gick vi genom Prescott Park, in i en mysig liten "trädgård", stannade till och tittade på en dansföreställning innan vi fortsatte ut mot Four Tree Island.

Sittandes ute på Four Tree Island i solnedgången lyckades vi hitta ett billigt motel i Leominster som vi bokade innan vi promenerade tillbaka mot bilen. Tog en sväng ner till Old Harbor som var ett väldigt mysigt område, hade vi haft planer på att gå ut - och inte åka ner till Cape Cod på söndagen - så hade detta varit ett perfekt område.
Ett par timmar, ett stopp på Target och efter att blivit tilldelade ett redan upptaget rum fick vi äntligen sova.

Söndag morgon åt vi lite frukost på motelet innan vi åkte ner till Cape Cod och ut till Provincetown.
Vi gick mest bara runt, halvnjöt av värmen, köpte fudge (efter att ha smakat på hela sortimentet kände vi oss illa tvugna att köpa), gick in i konstiga små butiker och doppade benen i det varma havsvattnet. Efter några timmar hade vi gått runt i princip hela Provincetown och åkte upp till Race Point Beach.

Vid 3.30 kände vi oss klara med att titta på sand, och ville inte komma hem för sent - vid detta laget vet vi hur trafiken mot NYC är på söndagskvällar. Efter ett stopp på Dominos och 6h senare var vi äntligen hemma.
Som vanligt spenderades mest tid sittandes i en bil, men det var det värt!

Likes

Comments

I slutet av augusti, när jag varit här exakt ett halvår, har jag min första semestervecka. Det tog mig säkert 2 månader innan jag bokade allt för min semester, mest för att jag inte visste vad jag ville göra.
Så en månad innan min planerade semester kände jag att det var dags. Tog en kväll och spontanplanerade resan.

Det slutade med att jag bestämde mig för Chicago och San Francisco.
Jag kommer åka till Chicago en söndagsmorgon och ha 3 hela dagar där, på onsdagsmorgonen åker jag till SF och har 5 dagar där innan jag åker tillbaka till NY på söndag kväll.
Jag kommer bo på ett stort hostel i Chicago och ett litet, privat hostel i SF. Och har inte en aning om vad jag ska göra i någon av städerna. Anledningen till at det slutade med dessa destinationer var i princip att hade jag väntat längre hade det blivit ännu dyrare occh omöjligt att hitta boende.

Ser väldigt mycket fram emot en vecka ledigt, barnfritt och lite miljöombyte. Och komma tillbaka till SF, såklart.

Likes

Comments

Jag är ju uppenbarligen inte jättebra på att uppdatera vad som händer i mitt liv mellan de här månadsuppdateringarna. Men varje dag är detaljerat nedskriven i min dagbok för min bok jag ska skriva efter detta äventyr, med alla roliga historier från mitt år. Det finns en hel del kan jag lova, och inte ens halva tiden har gått än...

Den senaste månaden har sprungit förbi extremt fort (som alla andra månader). Det känns som igår mina vädbarn gick på sommarlov, men nu är vi redan inne på 4e veckan med camp och på söndag åker de två äldsta iväg på sleep away camp i 3.5 vecka. Sen har jag semester och då har jag vart här i ett halvår redan.
Dessa campveckor har varit väldigt tuffa. Jag har oftast haft ett lättare schema men minstingen som varit iväg längre dagar än vanligt har inte alls varit på humör. Det har verkligen varit ett test, men förhoppningsvis blir det bättre till hösten. Eftermiddagarna spenderar vi ofta i poolen - då är han glad. Att åka till Barnes & Noble och leka med ponnys och äta cupcake är också populärt.

Några av mina kompisar har åkt hem / på deras travel month. Det är jättetråkigt för mig eftersom jag har 7 månader kvar utan dem. Men jag har också lärt känna väldigt mycket nya människor den senaste månaden vilket har varit väldigt roligt. Det här är nog den månad jag har träffat och lärt känna mest nya människor. Det är något av det bästa med det här äventyret, alla nya kompisar.
Det har uppenbarligen blivit en hel del mat, framförallt pizza. Matvanorna här borta är inte de bästa, och träningsvanorna ännu sämre efter bilolyckan. Kan dock inte beskylla den för utebliven träning längre då jag inte alls har lika ont längre (men fortfarande ont, faktiskt!) Men det är mat, det är okay. Min plånbok håller dock inte med.

Vad mer har jag hunnit med... Det har blivit några vändor in till city, jag har fått turista, gått alldeles för många mil, fått alldeles för många skavsår och ätit pecis lagom mycket mat. (Ett återkommande ämne i mitt liv är mat.)
Jag har upplevt 4th of July! Vilket inte var så exalterande som jag kanske hade tänkt mig, men en rolig upplevelse.

Det är runt 25-35 grader varmt om dagarna och jag försöker njuta medan jag kan, samtidigt som jag försöker undvika att smälta.
Tiden här borta blir bara bättre och bättre och roligare och roligare. Förhoppningsvis kommer det fortsätta så!

Likes

Comments

Den här veckan markerar 5 månader för mig här i USA, helt sjukt. Så det startade med att jag i söndags behövde köra saker till barnens sleepaway camp ettt par timmar upp i Connecticut.
Jag körde fel, såklart, vi känner ju mig. Sen kom jag till en väg som var avstängd och var tvungen att försöka hitta en väg runt. Här visar min telefon (med gpsen) att jag bara har 15% kvar. Underbart. Började bli lite stressad men lyckades ta mig dit, och kunde använda min svenska mobil med gps på vägen hem.
Hur som helst var det väldigt fint där uppe, körde mitt bland massa berg och skog och njöt av att slippa all trafik. Ganska ovanligt här omkring...
Det var mitt måndagsäventyr. Återkommer med en 5månadersuppdatering!

Likes

Comments

Mina söndagaar är oftast de mest händelserika dagarna i mitt liv just nu. Veckorna springer dock förbi så himla fort att det inte gör så mycket.
Förra veckan han jag med en frukostdejt och en middagsdejt (de bästa sätten att prata ikapp med kompisar), var på ett mall och shoppade lite, jobbat en hel del och haft ett väldigt stressigt schema.

I söndags åkte jag och Sarah in till city för en hel dag i Manhattanvärmen. Vi köpte med fika från Magnolia Bakery, första gången jag testade deras banana pudding och den var verkligen underbar, satte oss i Bryant Park och skvallrade ett tag. Sen gick vi runt i lite affärer och kollade innan vi letade upp ett ställe med $1 pizza, och gick tillbaka till Bryant Park.
Sen tog vi tunnelbanan upp till The Met och gick runt där ett tag innan vi promenerade tillbaka till Grand Central genom Central Park.
När vi kom hem åkte vi till en restaurang för en hejdåmiddag för en av våra kompisar som är klar med sitt år. Alla dagar som inkluderar mycket mat är bra dagar.

Likes

Comments

Igår var min lediga dag för förra veckan (även om jag i princip var ledig 4th of July också) så jag bestämde mig för att ta sovmorgon. Lekte lite med mina värdbarn, pratade med mamma och se med Ella. Sen åkte jag och åt brunch på en mysig liten uteservering.
På eftermiddagen hämtade jag upp en kompis och vi åkte till stranden och åt pizza och satt och pratade. Senare på kvällen åkte vi hem till en kompis som åkte hem idag, för att säga hejdå till henne.
Inser ju mer och mer hur du tidpunkt jag åkte hit, eftersom att de flesta kommer/åker under sommaren. Så alla kompisar jag fått åker tyvärr hem snart. Det innebär ju iförsig också att lika många nya människor flyttar hit...

De där kakorna, med mörka och ljusa chocolate chips är nästan lika goda som flaming hot cheetos, vilket är något av det bästa som finns.

Likes

Comments