Jag är ju uppenbarligen inte jättebra på att uppdatera vad som händer i mitt liv mellan de här månadsuppdateringarna. Men varje dag är detaljerat nedskriven i min dagbok för min bok jag ska skriva efter detta äventyr, med alla roliga historier från mitt år. Det finns en hel del kan jag lova, och inte ens halva tiden har gått än...

Den senaste månaden har sprungit förbi extremt fort (som alla andra månader). Det känns som igår mina vädbarn gick på sommarlov, men nu är vi redan inne på 4e veckan med camp och på söndag åker de två äldsta iväg på sleep away camp i 3.5 vecka. Sen har jag semester och då har jag vart här i ett halvår redan.
Dessa campveckor har varit väldigt tuffa. Jag har oftast haft ett lättare schema men minstingen som varit iväg längre dagar än vanligt har inte alls varit på humör. Det har verkligen varit ett test, men förhoppningsvis blir det bättre till hösten. Eftermiddagarna spenderar vi ofta i poolen - då är han glad. Att åka till Barnes & Noble och leka med ponnys och äta cupcake är också populärt.

Några av mina kompisar har åkt hem / på deras travel month. Det är jättetråkigt för mig eftersom jag har 7 månader kvar utan dem. Men jag har också lärt känna väldigt mycket nya människor den senaste månaden vilket har varit väldigt roligt. Det här är nog den månad jag har träffat och lärt känna mest nya människor. Det är något av det bästa med det här äventyret, alla nya kompisar.
Det har uppenbarligen blivit en hel del mat, framförallt pizza. Matvanorna här borta är inte de bästa, och träningsvanorna ännu sämre efter bilolyckan. Kan dock inte beskylla den för utebliven träning längre då jag inte alls har lika ont längre (men fortfarande ont, faktiskt!) Men det är mat, det är okay. Min plånbok håller dock inte med.

Vad mer har jag hunnit med... Det har blivit några vändor in till city, jag har fått turista, gått alldeles för många mil, fått alldeles för många skavsår och ätit pecis lagom mycket mat. (Ett återkommande ämne i mitt liv är mat.)
Jag har upplevt 4th of July! Vilket inte var så exalterande som jag kanske hade tänkt mig, men en rolig upplevelse.

Det är runt 25-35 grader varmt om dagarna och jag försöker njuta medan jag kan, samtidigt som jag försöker undvika att smälta.
Tiden här borta blir bara bättre och bättre och roligare och roligare. Förhoppningsvis kommer det fortsätta så!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den här veckan markerar 5 månader för mig här i USA, helt sjukt. Så det startade med att jag i söndags behövde köra saker till barnens sleepaway camp ettt par timmar upp i Connecticut.
Jag körde fel, såklart, vi känner ju mig. Sen kom jag till en väg som var avstängd och var tvungen att försöka hitta en väg runt. Här visar min telefon (med gpsen) att jag bara har 15% kvar. Underbart. Började bli lite stressad men lyckades ta mig dit, och kunde använda min svenska mobil med gps på vägen hem.
Hur som helst var det väldigt fint där uppe, körde mitt bland massa berg och skog och njöt av att slippa all trafik. Ganska ovanligt här omkring...
Det var mitt måndagsäventyr. Återkommer med en 5månadersuppdatering!

Likes

Comments

Mina söndagaar är oftast de mest händelserika dagarna i mitt liv just nu. Veckorna springer dock förbi så himla fort att det inte gör så mycket.
Förra veckan han jag med en frukostdejt och en middagsdejt (de bästa sätten att prata ikapp med kompisar), var på ett mall och shoppade lite, jobbat en hel del och haft ett väldigt stressigt schema.

I söndags åkte jag och Sarah in till city för en hel dag i Manhattanvärmen. Vi köpte med fika från Magnolia Bakery, första gången jag testade deras banana pudding och den var verkligen underbar, satte oss i Bryant Park och skvallrade ett tag. Sen gick vi runt i lite affärer och kollade innan vi letade upp ett ställe med $1 pizza, och gick tillbaka till Bryant Park.
Sen tog vi tunnelbanan upp till The Met och gick runt där ett tag innan vi promenerade tillbaka till Grand Central genom Central Park.
När vi kom hem åkte vi till en restaurang för en hejdåmiddag för en av våra kompisar som är klar med sitt år. Alla dagar som inkluderar mycket mat är bra dagar.

Likes

Comments

Igår var min lediga dag för förra veckan (även om jag i princip var ledig 4th of July också) så jag bestämde mig för att ta sovmorgon. Lekte lite med mina värdbarn, pratade med mamma och se med Ella. Sen åkte jag och åt brunch på en mysig liten uteservering.
På eftermiddagen hämtade jag upp en kompis och vi åkte till stranden och åt pizza och satt och pratade. Senare på kvällen åkte vi hem till en kompis som åkte hem idag, för att säga hejdå till henne.
Inser ju mer och mer hur du tidpunkt jag åkte hit, eftersom att de flesta kommer/åker under sommaren. Så alla kompisar jag fått åker tyvärr hem snart. Det innebär ju iförsig också att lika många nya människor flyttar hit...

De där kakorna, med mörka och ljusa chocolate chips är nästan lika goda som flaming hot cheetos, vilket är något av det bästa som finns.

Likes

Comments

I söndags fick jag med mig Ellinor in till city för att gå över Brooklyn Bridge, vilket jag inte har gjort än. Vi tog subwayen ner, och missade självklart vårat stopp i samma sekund som dörrarna stängs och jag säger att "det hade ju varit typiskt oss att missa at gå av". Och ja, så blev det ju uppenbarligen.
Men det gjorde inte så mycket, vi fick promenera ett par gator extra och sen kom vi upp på bron.

Det var ungefär 30 grader och vi var inte de enda som tyckte det var en bra idé att promenera till Brooklyn. Det var iallafall väldigt kul och in utsikt. Nästa gång ska jag dock ta subwayen till Brooklyn och gå åt andra hållet, kan tänka mig att det är finare att se Manhattan skyline än att ha den i ryggen.

Vi gick bort till Dumbo och hittade denna väldigt populära plats med utsikt över Manhattan Bridge. Promenerade runt ett tag på små, folktomma gator (mina favoriter). Nästa gång, då jag promenerar över bron åt andra hållet, ska jag utforska mer av Brooklyn också.

Hittade även en liten marknad med matstånd och massa vintagesaker. Jag hittade ett donutställe och kunde självklart inte motstå denna chocolate sea salt caramel donuten. Jag hade choklad i hela ansiktet efteråt men jag har nog aldrig varit så lycklig.

Likes

Comments

Något av det roligaste med att bo i USA är helt klart att jag får chansen att uppleva högtider.
Igår var det 4th of July vilket i princip innebär att alla umgås med vänner och sen är det massa fyrverkerier. I måndags, den 3e var det fyrverkerier vid stranden där jag bor så vi var och kollade på det, var inte jättemärkvärdigt.
Igår, den 4e, fick jag vara ledig och åkte in till city med några kompisar och spenderade dagen där.
Åt pizza, åkte taxi, var på en rooftop, åt pringles och trängdes med tusentals människor på väg ner till vattnet för att titta på Macy's fyrverkerier. Vi var där 1.5h innan det startade och satt och väntade, helt fullt med folk överallt. 9.25 började fyrverkerierna (värda $7millioner) och höll på i en halvtimme. Det var självklart en häftig upplevelse, men det är fortfarande "bara" fyrverkerier. Kul att uppleva iallafall, speciellt med alla andra tusentals människor som är där!

Påväg ner till East River.

Happy 4th! Kändes lite som nyår...

Likes

Comments

Nu är det fyra månader sen jag satt i en lokal någon stans i New York, precis landat, lyssnade på information och längtade efter att få somna efter 36 ganska tuffa timmar. En tredjedel av mitt år i USA har gått och helt plötsligt känns det som att 8 månader kvar är väldigt lite...

Så, vad har hänt den senaste månaden?
Jag har ätit ute en himla massa och det har vart värt varenda krona. Jag har spenderat alldeles för varma dagar på Manhattan och övervägt om det är fysiskt möjligt att smälta bort...
Det har varit ett par poolpartyn här i mitt hus och jag har fått träffa min värdfamiljs släkt och vänner. Jag har lärt känna en hel del nya kompisar - vilket alltid är något positivt.
Jag har gått på bio ett par gånger, ätit ännu mer, spenderat dagar vid poolen i stekande värme och shoppat alldeles för mycket.

Det största som hänt denna månaden hände dock för en vecka sedan när jag var påväg till Ellinor för en förmiddag i poolen. När jag crashar rakt in i en bil som kör in framför mig i en korsning.
Den senaste veckan har alltså varit väldigt annorlunda från tidigare. Jag har jobbat lite mindre, kört betydligt mindre och dessutom en annan bil som jag inte alls är lika bekväm med.
Vad olyckan gett mig är dock en annan relation till min värdfamilj, och det känns som att vad som redan var bra nu är ännu lite bättre.

Något annat relaterat till olyckan är att min redan extremt pratglada minsting alltid har en konversationsstartare med alla vi träffar - "Becky crashed the black car!" Jag har alltså behövt förklara mig en hel del det senaste...

Annars då.
Jag "saknar" vanliga, svenska hus, som inte är stora som små herrgårdar och man inte går vilse i.
Jag saknar svensk mat och veta vad jag håller på med när jag lagar mat.
Minstingen kom med ett "jag önskar att du kunde stanna här föralltid... du kan få låna min säng när jag inte är här!" Och där någonstans kände jag att - okay då.
På torsdag börjar sommarlovet, barnen börjar på camp och jag tänker fira midsommar. (Äta tårta och förhoppningsvis pizza och förmodligen sova bort hela min lediga helg.)

De här fyra månaderna har verkligen varit en av de absolut bästa perioderna i mitt liv och det blir bara bättre och bättre. Rutiner och relationer blir lättare, vädret blir bättre och jag har nog aldrig varit på så här konstant bra humör och så här yckligare tidigare.

Likes

Comments

Jag har kört i den här korsningen flera hundra gånger. Det är grönt, jag kan köra rakt fram.
Och sen är det inte grönt längre. Det är inte fritt längre.
Framför min bil är det inte längre väg, det är en bil.

Jag hinner tänka att det här är ironiskt, för för några veckor sedan var min kompis i en bilolycka. Jag måste flytta foten och bromsa men jag kan inte röra mig. Jag vill lyfta min fot men det går inte, det känns som när man springer i en dröm och allt bara är segt.
Det är vitt och mörkt på samma gång. Gör det ont någonstans? Nej, okay jag mår bra. Jag öppnar ögonen och min bil står vänd åt ett annat håll. Motorhuven är krossad och det ryker ifrån air bagen.
Vad gör jag nu? Ska jag gå ut? Jag knäpper upp mitt säkerhetsbälte. Nej, vänta nu... Det är massa folk i denna korsningen, jag ska bara sitta här, de löser detta.
Andas. Djupa andetag.
Dörren till passagerarsätet öppnas och en man frågar om jag är okay, har jag ont? Det kommer gå bra, polis och ambulans är påväg, jag ska inte röra mig. Det var inte mitt fel, han såg allt och olyckan var inte mitt fel. Jag hade grönt, det var inte mitt fel, bara sitt still...
Andas.
Mitt i chocken samlar jag mig, ber honom ta min mobil och ringa min värdpappa.
En tjej kommer in i baksätet. Hon presenterar sig och säger att hon kommer hålla stilla mitt huvud så jag inte kan röra det om något skulle vara fel med min nacke. Det blir vita prickar överallt och jag ser mindre och mindre för varje sekund. Jag ber om min vattenflaska och efter lite vatten går det över. Allt jag vill är att blunda, sova.
Andas.
Polisen kommer och ber om mitt körkort, jag säger att han kan rota i min väska. Mitt internationella körkort finns i min plånbok.
Jag ser min värdpappa, han vinkar och pratar med vittnen och poliser.
Ambulanspersonal kommer och tjejen i baksätet, Claire, försvinner. Jag får en nackkrage och de ber mig ta ner mitt säte helt så de kan bära ut mig genom baksätet. Jag trycker ifrån med fötterna och hamnar på en bår.
Andas.
Jag blir inskjutsad i ambulansen. Min värdpappa kommer och säger att han möter mig på sjukhuset. Allt jag vill är att sova. Min värdmamma kommer och frågar om hon ska åka med, men jag vill bara vila.
Mannen i ambulansen frågar frågor, tar blodtrycket, säger att mina värdföräldrar är väldigt oroliga för mig. Men det kommer gå bra.
Jag undrar om jag får somna, eller om jag måste va vaken. Jag orkar inte fråga, är så trött och skakig.

Olyckan händer 10.45. Klockan 11 är jag i en ambulans och 11.10 körs jag in på sjukhuset.

En massa människor kommer in med hundratals frågor, varav hälften jag inte kan svara på. ”Eh, nej, jag kan inte mitt telefonnummer...” ”Jag vet inte vad jag har för försäkring, jag minns inte...” "Mitt namn är Rebecka, eller juste jag står nog som Sara, det är mitt andranamn..."
En doktor kommer in. Jag berättar var jag har ont. Mitt knä, min hand, min axel, min nacke... Jag körs in på röntgen och när jag kommer tillbaka är min värdpappa där. Han pratar i telefon "det var inte hennes fel, ja hon har försäkring, hon är våran au pair..." och sen körs jag iväg för en cat scan.
Kvinnan som kör runt min lilla säng borde byta jobb.
Dunk i vägg, dunk i dörr, dunk i bänk... Hade jag inte ont i huvudet innan har jag ont nu.
Jag kommer in i nästa rum för nästa röntgen och får stå upp för första gången. Det går bra, jag har inte ont. Undra om jag kan somna nu? Förmodligen inte. Jag kan vara vaken en stund till...
När jag är klar får jag åka tillbaka till mitt rum. Dunk, dunk, dunk... ”Vi kommer med resultaten om en havltimme.”
Jag tittar på tv, min värdpappa går och äter, doktorn kommer – allt är bra. Jag kommer ha ont, men allt är bra. Jag ska få ett recept så jag inte har lika ont, men vi kan åka hem nu. Klockan är 13.15.

Jag fick se bilder på min bil. De kommer få skaffa en ny bil, den är totalt förstörd. Men jag mår bra, mannen i den andra bilen mår bra. Allt är okay och allt jag vill är att gå och lägga mig.

Likes

Comments

I söndags träffade jag Judith och vi gjorde vad vi gör bäst - åt. Hon hämtade upp mig och vi åkte till Donut Crazy och köpte donuts innan vi hämtade upp en ny au pair och åkte till stranden och åt.
Jag som har varit sugen på donuts (okay, jag är alltid sugen på donuts) ett bra tag var väldigt lycklig över min S'mores donut!

Sen åkte vi och köpte snacks innan vi åkte till bion och såg Everything, Everything. Helt okay film. Här någonstans blev det dags för middag, så vi åkte till Frank Pepe's och åt pizza. Det är ett väldigt populärt pizzaställe, vilket är förståerligt då deras pizzor är helt otroligt goda. Vi tre delade på en stor pizza och sen körde vi hem Nina.
Trots allt vi hunnit med att äta kände vi att vi behövde efterrätt. Så vi tog oss till Dairy Queen och köpte blizzards (tänk en McFlurry, fast 10 ggr bättre) och åkte till stranden. Sen satt vi i bilen och pratade till det blev mörkt och dags att åka hem och sova.

​Helt klart en av de bästa dagarna på väldigt llänge, och väldigt behövlig!

Likes

Comments

Nu var det ett par veckor sedan jag skrev sist, och inte mycket har hänt sen sist. Jag har jobbat på som vanligt och vädret har också varit som vanligt - svensk sommar.
Här är en liten inblick i mitt liv via min mobil från de senaste veckorna.

1. Det har varit så varmt att allt man orkat är att ligga vid poolen. 2. Jag och Ellinor har testbakat en tårta - vi har mycket dumma idéer för oss. Tårtan blev dessutom inte god.

1. Jag har ätit nutella och jordgubbar till lunch. Mådde inte så bra resten av den dagen. 2. En morgon när minstingen var på myshumör och kröp upp i mitt knä och åt frukost.

1. Vi har hängt på stranden och lekt. 2. En dag tog vi med matsäck. Han skulle bestämt bära väskan - okay med mig. "I'll get it, don't worry" sa han när jag frågade om jag skulle bära.

1. Och så blev det juni. "When it's June we will say Happy June, right? Right, Becky?" Och ja, det är klart vi gjorde. Speciellt när 1 juni bjöd på underbart sommarväder.
2. Sommarkvällarna har jag spenderat promenerandes i timmar på ett av mina absoluta favoritställen i världen.

Likes

Comments