Header

Häst, Spottiger

Tiger har nu varit halt i totalt 2 veckor och 4 dagar.
Han blev behandlad förra onsdagen med akupunktur, han har fått en muskelbristning i ett fäste uppe på korset. Han har gått i vanlig hage och vi har promenerat cirka 30 minuter varje dag i ridhuset på ordenering av en kiropraktor. Han här även fått stå med en spikmatta på rumpan i 20 minuter innan varje promenad för att hjälpa muskeln att läka fortare.
Idag var den nervösa dagen då jag äntligen skulle få sitta upp på honom igen och känna om han fortfarande var halt.

Tiger älskar verkligen att jobba och vantrivs att bara stå i hagen och inte göra någonting annat än att få gå korta promenader i ridhuset. Han sken upp som en sol när han fick en sadel på sig igen och förstod att han skulle få jobba igen. Han fick lite glädjefnatt på väg ner till ridhuset.

Jag skrittade fram fort eftersom att jag ville kolla om han var halt innan jag eventuellt började jobba honom ordentligt. Känslan att äntligen få sitta upp på honom igen var underbar, de har ju inte gått så lång tid egentligen men de känns som de var en evighet sedan jag red senast.
Vi travade liten men eftersom att han nästan alltid är lite tjafsig i början så är de svårt att känna någonting i traven, i galoppen känns de jätte tydligt så vi försökte galoppera lite. Han studsade upp och ner och jag tror inte att han tog ett enda riktigt galoppsprång. Han var så himla pigg men tillslut kunde han galoppera normalt. Tyvärr kändes de inte bra..
Jag satt av för att jag ville se hur han rörde sig i trav när jag longerade, jag såg på en gång att han var halt.. Akupunkturen hade alltså inte hjälpt.. Fan.

De känns som att de bara är min och Emelies häst som de händer massa skit med hela tiden..

Jag bara grinade och kramade Tiger. Tillslut ringde jag till kiropraktorn som vi kommit överens om och han ville att jag skulle åka in och göra en hältutredning på kliniken. Tiger står så konstigt med bakbenen för att avlasta muskeln som gör ont så istället får han ont i bakknäna.
Så på måndag åker vi ner till kliniken Emelie, Tiger och jag. Och tills dess måste jag lösa problemet med att vi bara har en sjukhage i stallet och den är upptagen..

Uppdateringen här har ju varit sämst.. jag tappar suget för att skriva så himla fort.. Jag ville mest bara skriva av mig då de gör så ont i mig att se att Tiger har ont och veta hur tråkigt han verkligen tycker att de är att inte få jobba varje dag.

I wanna live with you
Even when we're ghosts
Cause you were always there for me
When I needed you most

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Häst, Spottiger

Förhoppningsvis har jag lyckats hitta en hoppsadel som ska passa Tiger.

Vi va iväg till Kramfors och hämtade den igår kväll så jag hann bara lägga på den lite snabbt på honom, ska prova rida i den idag. Jag hoppas verkligen att den här sadeln passar för jag har tappat räkningen över hur många sadlar vi har provat på honom.

Likes

Comments

Häst

Idag kunde vi äntligen rida igen! Tiger har haft en del skador och vi har problem att hitta en sadel som passar, men jag tänkte skriva mer om det i ett annat inlägg.

Jag har fått låna en westernsadel av min faster och jag tycker att de är jätte skönt och mysigt att bara lulla runt i en westernsadel, dock sätter de lite stopp i planeringen som vi hade i sommar så jag fortsätter att leta en hoppsadel. Självklart har jag ju redan blivit utskrattad i stallet för att jag har en westernsadel men jag orkar inte bry mig, det är de som passar Tiger just nu och jag vill ju kunna rida honom.

I alla fall så skrittade jag och Emelie ut och bara babblade på om allt mellan himmel och jord, jätte mysigt! Tiger va avslappnad hela tiden och jag red på hel långa tyglar nästan hela tiden så han bara fick sträcka ut sig.

Likes

Comments

Häst

Jag blir så ledsen. Under ridpasset idag kändes han så fin (bitvis lite tjafsig) men när jag sen tittar på videorna som Linus har varit snäll att filma så ser allt bara skit ut. Inte ens i skritten ser de bra ut, han bara slänger med huvudet och skjuter ut bogarna åt alla håll och kanter.

Då måste de ju verkligen vara mig de är fel på, mig problem sitter hos, när de känns jätte bra men ser förjävligt ut.

Jag håller på med hästar för att jag verkligen älskar det och tycker att det är kul, men de känns som att jag inte har någon aning om vad jag sysslar med.

Likes

Comments

Häst

Skrittade ut en sväng tillsammans med Nora och AC men vi fick vända då de började regna jätte mycket.

När vi va tillbaka vid stallet igen så hade de slutat regna så vi gick ner på uteridbanan en stund. Jobbade på i skritt och ställde igenom och försökte hålla koll på bogarna och placera dom rätt. Testade att ta lite galopp på långsidorna eftersom att de va så länge sen vi galopperade. Han vart väldigt pigg och glad men de gick bra.

Likes

Comments

Häst

Idag gick det mycket bättre. Jag tog min egen dressyrsadel, den verkar ändå ligga hyfsat, får se hur han ser ut i ryggen imorgon.

Jag provade att byta bett till nova bettet och de verkade han tycka om. Tog även på mig sporrar för att kunna komma åt honom ordentligt.

Började med att skritta fram länge och ställa igenom honom ordentligt samtidigt som jag försökte hålla koll på bogarna. Travade fram på fyrkanten och några stora volter.

Sen la vi oss på en normalstor volt för att bara ligga och rulla på i ett lugnt, jämt tempo, började i skritt och försökte sedan gå över lugnt till trav. Han sprang bara ifrån mig ifrån början, men efter ett tag gick det bättre. Han la sig mot innerskänkeln hela tiden och försökte gena(?) igenom volten, jag fick vara ganska hård emot honom för att han skulle lyssna och inte köra över mig totalt. Men han blev jätte fin mot slutet och jag kunde använda mig av finare hjälper.

Likes

Comments

Häst

Idag skulle vi äntligen få släppa ut hästarna på betet! Vi skulle ha släppt dem i onsdags egentligen men så vart ju Tiger behandlad i ryggen och fick inte springa någonting förens idag.

Men de var ju även den efterlängtade dagen då jag skulle få rida Tiger igen efter sammanlagt 3 veckors vila.. Jag trodde att han skulle vara som en tickande bomb men han var helt tvärtom, skänkeldöd och seg. Vi skrittade och travade bara eftersom att Sune J hade sagt att vi skulle ta de lugnt dom första dagarna, tyvärr vart de ganska mycket på böjt spår då de var andra i ridhuset. Hade helst bara velat ligga på fyrkanten och sedan rida stora serpentinbågar.

Ifrån början så kändes han ganska fin i traven men allt eftersom tyckte jag att han lyssnade sämre och sämre för mina hjälper, han gick och sköt in bogen och sen sköt han ut den, kunde inte gå rakt på rakt spår och höll på.

Eftersom att han är en unghäst och han har vilat under en period så vet jag att jag måste sänka mina krav ner till botten in princip och de hade jag gjort, de ända jag begärde va att han skulle ställa, om så minsta lilla, när vi gick på böjt spår. De gick inte i trav utan vi fick gå ner till skritt och jag fick nöja mig med att de gick hyfsat och jag hade lite koll på bogarna.

Efter att jag red så skulle vi släppa dem på bete, eftersom de står ganska många hästar här så måste  dom gå i tre olika hagar, i Tigers hage är dem sammanlagt sex valacker. De vart lite skrik och en del sparkar men de såg inte ut som att någon blev träffad. De första Tiger gjorde innan han hälsade på någon var att rulla...knäpp häst. När Tiger hade letat rätt på vart Wille var någonstans så ville han nästan bara beta.

Jag och Linus flyttade Tiger och Wille till vinterhagen efter någon timme eftersom att de var ett tag sedan Tiger fick gå och beta.

Likes

Comments

Häst

Som jag saknar dig.

Likes

Comments

Allmänt

De går ju lika dåligt varje gång när jag ska försöka börja blogga...

Men för ett tag sen så började jag skriva i en stallbok där jag har skrivit om ridpassen och träningarna vi har gjort. Jag funderar på om jag ska skriva in de här också?

Likes

Comments

Häst

Hade tänkt rida ut men jag behöver trimma igenom honom inför helgen när Filippa ska komma och hälsa på.

De gick bättre idag när jag inte var stressad. Men jag var tvungen att ställa igenom honom mycket i traven, speciellt i höger varv. Jag tror att de sitter i min ridning, att jag måste bli mer liksidig.

När vi skulle galoppera blev han helt knäpp i vänster varv, de vart bara fel galopp och han rusade iväg och vart spänd och stressad. Han sparkade bakut och bockade en gång. De funkade till sist när vi låg på mittvolten och "fattade" ute på spåret och red lätt, fick tok smacka.

Han vart väldigt trött i galoppen eftersom att vi fick tjafsa så mycket. Fin och mjuk när jag travade av.

Hoppas han sköter sig på fredag när Filippa ska rida honom.

Likes

Comments