View tracker

Idag har jag varit hemma från jobbet pga huvudvärk, inte kul alls. Tog mig ut i skogen och plockade mossa till amaryllisen mamma gett mig. Det var ganska mysigt då det började snöa då precis. Jag har börjat packa lite glas, tallrikar och annat från köket som vi inte använder så mycket. Känns härligt att börja packa i lådor, då känns det inte så långt tills vi ska flytta! Har även bakat i ordning en äppelpaj till söndagsfikat👍🏻 hoppas ni andra haft en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

👆🏻

Likes

Comments

View tracker

Hallå hallå! Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg. Sist skrev jag att det hade varit lite jobbigt ett tag och jag har nu varit i kontakt med läkare som konstaterat att jag är psykiskt utmattad. Väntar på att få komma till psykiatrin och få samtala lite med någon där. Jag kommer jobba på som vanligt då jag inte riktigt tror på att ligga hemma och tycka synd om sig själv och göra det hela värre. Visst man behöver vila men jag har lediga dagar och dom tar jag verkligen vara på! De på jobbet vet också hur situationen ser ut så det är skönt att de vet så man slipper smyga runt och hitta på ursäkter till varför man inte är på topp varje dag. Läkaren tjatade om antidepressiva men jag tjatade "nej" tillbaka då jag inte riktigt tror på att endast lindra symptomen. Det är viktigare för mig att reda ut orsaken och vad jag själv kan göra för att må bättre. Man får då istället "verktyg" man kan använda sig av om det blir jobbigt även senare i livet. Medicin dämpar symptomen här och nu. Nog om detta! Ikväll ska jag laga mat och dricka gott vin och goda drinkar med en god vän! Ser fram emot en härlig kväll. Egentligen är jag dödstrött och skulle kunna sova 24h sträck känns det som men man måste försöka göra roliga saker och ha något att se fram emot. Imorgon ska vi äntligen börja packa på riktigt! Känns lite pirrigt nu när det snart bara är en månad kvar till flytt. Nu i veckan kommer vi bli ägare på radhuset (1/11) så då blir det att skriva på lite papper oså. Blev ett blandat inlägg men kände att jag ville dela med mig lite av det senaste! Hoppas ni har en bra lördag kväll och en härlig söndag! Kramar

Likes

Comments

Nu har äntligen hösten kommit🍁 jag har inte varit så bra på att uppdatera på ett tag men jag har det ganska jobbigt just nu med flera olika saker som tar all min kraft och energi. Men så är livet- ibland är det jobbigt helt enkelt och man får ta en dag i taget och försöka tänka på allt som är bra. Fast ibland orkar man bara inte vara "den starka tjejen" "den glada tjejen". Ibland behöver även den starka få vara svag och luta sig mot någon annans axel. Ensam är inte stark. Jag återkommer nästa vecka förmodligen, kram! 💙

Likes

Comments

🍁Nedan följer en härlig lista på filmer som är perfekta att kolla på i höstvädret. Gör en god kopp choklad- värm lite grädde med kakao och socker och ha sedan i mjölk och smaka av☕. Sätt dig framför Netflix inkurad i din mysigaste filt och njuuuut! Här är mina absoluta "höst/mys filmer" av olika kategorier.🍁

 • Breakfast at Tiffany´s - Klassiker från 1961 med Audrey Hepburn. Audrey spelar en lycksökerska vid namn Holly som blir förtjust i mannen som flyttar in i hennes trapphus. Holly Golightl är en charmerande excentrisk playgirl i New York City som är fast besluten att gifta sig rikt.
 • Pay it forward- Älskar den här filmen! Trevor får läxa av hans nya lärare att komma på ett sätt som kan rädda världen. Kevin går helhjärtat in i uppgiften och blir besviken när han tror att hans sätt inte funkar. Det uppstår en romans mellan läraren och mamman. En journalist långt bort får höra om en kedjereaktion av goda handlingar och börjar nysta och kommer närmre källan till kedjereaktionen.
 • Sleepless in Seattle- En romantisk berättelse där Meg Ryan och Tom Hanks innehar huvudrollerna. Tom spelar en ensamstående far. Hans son ringer in till ett radioprogram och önskar en ny mamma som julklapp. Meg- en förlovad journalist- blir rörd av pojkens samtal och skickar ett brev.
 • Chocolat- Romantisk film där en ensamstående mamma flyttar med sin dotter till en liten by på landet- där det tillfälligt råder förbud mot sötsaker- och öppnar en ovanlig chokladaffär. Hon möter motstånd och kärlek. Johnny Depp och Peter Stormare är några kända namn som medverkar i filmen.
 • Höstlegender- En svepande och episk berättelse om överste Ludlow som ensam uppfostrar sina tre söner i sekelskiftets amerikanska västern. De tre bröderna är oskiljaktiga, ända tills Susannah kommer in i familjen. I rollerna finns bland andra Brad Pitt och Anthony Hopkins.
 • Döda poeters sällskap (finns ej på Netflix)- Filmen utspelar sig i 50-talets USA. Internatskolan Welton Academy har fyra hörnstenar: Disciplin, tradition, briljans, heder. En ny lärare, spelad av Robin Williams, blir ett hot mot den ärevördiga skolan när han inspirerar pojkarna att tänka självständigt.
 • Stepmom (finns ej på Netflix)- En av mina absoluta favoritfilmer. Jag blir rörd varje gång jag ser den. Hnadlar om två skilda föräldrar som jonglerar med vardagen. Pappan har hittat en ny kvinna i sitt liv- vilket barnen inte alls samtycker till. Men allt sätts i perspektiv när de får ett jobbigt besked och alla tvingas hjälpa varandra. Susan Sarandon och Julia Roberts innehar nyckelrollerna.
 • Love Happens- Vi får följa Burke Ryan (Aaron Eckhart) som efter att ha förlorat sin fru skriver en bästsäljande bok om att kunna hantera sorg. Han stöter på den spontana Eloise (Jennifer Aniston) och inser att han inte lever som han lär.
 • Du har mail- Ännu en fantastisk film med Tom Hanks och Meg Ryan i en ny romantiskt drama/komedi. De två hittar varandra via mail men har ingen aning om att de redan träffats.
 • When Harry met Sally- Återigen stöter vi på Meg Ryan. Sally och Harry verkar stöta på varandra lite titt som tätt. Kan kvinnor och män bara vara kompisar? Åren går och de börjar inse att de kanske är mer än bara vänner.
 • Ferris Bueller´s day off (finns ej på Netflix)- Ferris Bueller är en kaxig tonåring som dessutom är proffs på att skolka från skolan utan att någon märker det. Nu planerar han en fridag tillsammans med flickvännen men hamnar i oväntade äventyr.
 • Mona lisa smile- Filmen utspelar sig i USA 1953. Den fritänkande Katherine Watson (Julia Roberts) accepterar ett nytt jobb som konstlärare på flickcolleget Wellesley. Hon ser flickorna som framtidens ledare, inte hemmafruar. En av mina favorit filmer!
 • Brokeback mountain- Klassiker. Två cowboys letar jobb. De får ett jobb som fårväktare uppe i bergen över sommaren. När sommaren är över har hela deras tillvaro förändrats dramatiskt och livslånga band har knutits. Hur länge kan de dölja sin kärlek?
 • Helens små underverk- Kate Hudson spelar moster till 3 barn vars föräldrar dör i en olycka. Hon lever singellivet i storstaden och jobbar på en het modetidning. Hennes liv vänds upp och ner då hon får vårdnaden för hennes systers barn.
 • A little bit of heaven- Kate Hudson här igen. Hon spelar en ung kvinna som får obotlig cancer. Hon är övertygad om att hon aldrig kommer finna kärleken. Trots allt smyger sig romantiken in i hennes liv. Ganska sorglig film men den är bra och jag gillar Kate Hudson!
 • Casablanca- Super klassisk film i svart/vitt! Casablanca är en amerikansk romantiskt dramafilm från 1942. Rick Blaine, en cynisk café ägae, tar inga risker för någon. En gammal flamma, som spelas av Ingrid Bergman, river upp gamla sår.
 • Fullt hus- Riktig familjekomedi! Familjen Baker flyttar från en liten stad i Illinois till en storstad efter att pappan i familjen, Tom Baker, får ett drömjobb som tränare för ett fotbollslag. Samtidigt får hans fru sin första bok publicerad, när hon åker bort för att göra reklam för boken så måste Tom både ta hand om fotbollslaget och sina 12 barn.
 • Om ödet får bestämma- Romantik igen. Två främlingar stöter på varandra och känner att det är något speciellt mellan dem. De är båda upptagna i andra förhållanden. Några år senare möts de igen.
 • New in town- Här kommer Reneé Zellweger! Älskar henne. Hon spelar Lucy Hill som är en ambitiös karriärskvinna som bor i Miami. När hon blir erbjuden ett tillfälligt projekt - mitt ute i ingenstans - för att omstrukturera en fabrik, hoppar hon på eftersom hon förstår att en befordran ligger nära. Men hon får ett minst sagt kyligt bemötande..
 • Livet från den ljusa sidan- Härlig film med Jack Nicholsen och Helen Hunt. Romantisk komedi om den osannolika förbindelsen mellan tre helt olika New York-bor: En snabbkäftad romanförfattare med tvångssyndrom, en servitris som även är en ensamstående mor och en homosexuell konstnär.
 • Min brors flickvän- "När den ensamstående pappan Dan Ashburn träffar släkten stöter han oväntat på sin drömkvinna, som samtidigt råkar vara hans brors flickvän. Dan upptäcker snart att det är väldigt svårt att följa sina egna råd, även när man alltid har svar på allting"
 • Da vinci koden- En riktigt spännande film! Tom Hanks i huvudrollen. När Harvard professorn Robert Langdon och en kryptograf kallas in efter att ett mord begås på Louvren har han ingen aning om att han snart kommer bli indragen i en jakt, inte bara på honom utan även något som kan vara den största hemligheten någonsin.
 • The notebook- Den här filmen känner nog de flesta tjejer till- och pojkvänner! Två unga själar med helt olika bakgrund möts och blir kära. Krig och klasskilnader skiljer dem åt. Fler år senare möts de igen. De unga paret spelas av Ryan Gosling och Rachel Mcadams!
 • The boy in the striped pajamas- En ung pojke, Bruno, flyttar med sin familj från Berlin till Polen, där hans pappa är befällhavare på ett koncentrationsläger. Detta hålls hemligt för Bruno som söker omgivningen på egenhand. Han träffar en jämngammal judisk pojke- på andra sidan stängslet.
 • Allt för min syster- Vid två års ålder fick Brian och Marges dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Hon stämmer sina föräldrar för att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död. Mamman spelas ac Cameron Diaz.
 • Eternal sunshine of the spotless mind- Jim Carrey i en seriös roll (för en gångs skull). Joel upptäcker att hans före detta flickvän Clementine har raderat alla sina minnen av deras tumultartade förhållande genom att undergå en experimentell behandling. Desperat beslutar sig Joel för att undergå samma behandling och glömma bort Clementine.
 • American beauty- En uttråkad förortspappa intresserar sig i sin dotters kompis varpå mamman svara genom att gå till sin kollega. Deras äktenskapskris leder till en rad märkliga händelser i deras på ytan perfekta tillvaro. Pappan spelas av Kevin Spacey.
 • You again- När Marni får träffa sin brors färstmö slutar det i en kamp mellan gamla highschol rivaler.
 • Runaway bride- Tidig film med Julia Roberts. Julia spelar en kvinna som har ett rykte om att hon lämnar sina män vid altaret. En journalist snappar upp ryktet och vill skriva en artikel om det, men det är inte så lätt som han hade trott.. Julia Roberts och Richard Gere möts återigen i en romantisk film.

🍁Vissa filmer utspelar sig inte på hösten men har en härlig feeling som funkar lika bra! Hoppas ni tycker om min oerhört detaljerade och långa film lista haha! Kan vara skönt att ha lite alternativ när man är sugen på en film men vet inte riktigt vad. Enjoy!🍁

Likes

Comments

Nu är det två månader kvar till vi flyttar, hösten har gjort sin entré och förhoppningsvis börjar jag plugga i Januari. Ska bli såå skönt att komma ifrån jobb ett tag. Jag har jobbat på olika jobb sen jag tog studenten. Vilket i sig inte är en lång period men jag vill jobba med det jag intresserar mig av.  I skrivande stund har jag bröd i ungen och ska kasta ihop lite maccarons. Blir att ta en promenad i det fina höstvädret och sen en fika till en härlig höstfilm. Jag har ganska bra koll på musik och filmer överlag så tänkte göra en liten härlig höstlista på film och musik som passar den här tiden på året och verkligen boostar höst/mys känslorna. 

Jag har haft en riktigt jobbig vecka. Mitt atopiska eksem har börjat smyga sig tillbaka vilket suger. Pappa ringde mig när jag var på jobbet och var packad. Jag kallades för Pia, Pernilla och Eva. Bara sådär. Bara sådär blev jag påmind om att jag har en pappa med alkoholproblem. Det är så jäkla svårt att leva vidare när man blir påmind om det titt som tätt. Jag trodde (som så många andra gånger) att han började komma på banan igen med det nya jobbet. Han gör mig så besviken jämt. Jag är den enda som tror på honom när han säger att allt ska bli bättre. Ändå har jag aldrig blivit bevisad motsatsen. Varför fortsätter jag att hoppas och tro? Jag sätter mig själv i den här sitsen. Men som jag sagt tidigare; det är min pappa. Han ringde och frågade om jag kunde komma och hälsa på. Jag var jätte sugen på det innan han ringde och var full. Samtidigt tänker jag att jag kanske inte kommer se han så mycket mer. tänk så dör han eller blir dålig. Det är många tankar som snurrar och jag önskar att det inte hade varit på det här viset. Det var lite jobbigt att han ringde när jag var på jobbet och pratade. Kändes så konstigt att sen bara jobba vidare som om inget spec hände. Men man har ju lärt sig att bita ihop och kasta på ett leende. Man får försöka fokusera på det positiva i vardagen- i nuet. Likes

Comments

Här är våra två härliga katter! Alfons är röd tabby och Atlas silvertigrerad. De är en sibirisk kattras som är allergivänlig (trots all päls). Oliver är väldigt allergisk mot katter men han reagerar ingenting på varken Alfons eller Atlas! Hur bra som helst:) innan vi köpte Alfons så var vi till ett test hem som det kallas- vi hälsade på hos en som hade två fullvuxna sibiriska katter och oliver testade sin allergi och det gick bra! Det skiljer tre månader på dom ungefär. Alfons blir ett år i November, då blir det party!

Likes

Comments

God förmiddag! Idag har jag en ledig dag- full med grejor att göra. Vi ha sagt upp lägenheten nu så ska iväg och lämna alla papper, scanna mina betyg då jag äntliiiigen har hittat en utbildning för mig! Har jag tur så börjar jag plugga i Januari till behandlingsassistent :) Många undrar om jag verkligen kan jobba med det utan att bli påverkad, eftersom jag själv varit med om saker, då jobbet kan "riva upp" gamla minnen. Absolut! Jag har bearbetat mina minnen och känslor och känner verkligen att jag kan hjälpa andra och har alltid varit intresserad av att jobba aktivt med människor.

Idag ska jag även börja packa lite- sånt som man inte använder tex sommarkläder, lakan, handdukar oså sen ställer vi bara det i källaren och har kvar 2-3 uppsättningar. Ska även försöka orka rensa torrvaror! Jag är expert på att handla på impuls eller handla till något speciellt som bara står sen. Har massor med grejer som vi aldrig använder så idag ryker allt som bara står! Nu ska jag gå upp och göra ordning en sen frukost till mig och Oliver då han är sjuk och hemma idag.
Ha en bra dag:)

Bild på en av mina gosiga katter- Atlas heter han💕

Likes

Comments

Halli hallå! Här kommer info om HSP samt en snabb info om maksrosblomman! 

Maskrosbarn kallas barn som vuxit upp i en hård miljö men som ändå klarat sig bra. Precis som en maskrosblomma som kan växa igenom asfalt och ändå blomma.

För att göra det enkelt för mig och er så har jag klistrat in en bra beskrivning från http://www.hspsverige.se .

"HSP är en förkortning för 'Highly Sensitive Person'. På svenska blir det fritt översatt 'högkänslig person' eller 'högsensitiv person'."

Typiska kännetecken för HSP:

(även detta taget ifrån http://www.hspsverige.se)

 • Föredrar att stå vid sidan av snarare än att kliva rätt in i en ny social eller rumslig situation, för att därigenom få tid på sig att observera och reflektera innan man aktivt engagerar sig i situationen.
 • Är väldigt medveten om detaljer, nyanser och små kontraster.
 • Vill överväga alla detaljer och möjliga konsekvenser innan man handlar. "Gör det en gång och gör det rätt." Detta medför att man som HSP fattar beslut långsammare än många andra, är mer medveten om risker och möjligheter, och anses långsam men korrekt eller rent av perfektionistisk.
 • Är mer medveten om andras tankar och känslor än vad de flesta är, p.g.a att man är duktig på att fånga och tolka sociala icke-verbala signaler. Vilket gör att man ofta gissar rätt med hjälp av sin intuition.
 • Åsamkas ofta större lidande p.g.a. dåliga uppväxtförhållanden än vad andra gör, men kan också ha vunnit mer än andra om man har vuxit upp under goda förhållanden.
 • Handlar mer samvetsgrant än andra p.g.a att man är så starkt fokuserad på orsak och verkan (d.v.s. risker och möjligheter). Vanligt är därför att man som HSP tänker att "Tänk om alla lämnade skräp efter sig på det viset" eller "Om jag inte blir färdig med mitt jobb i tid kommer jag att sinka andras".
 • Är ovanligt bekymrade över sociala orättvisor och miljön, samt uttrycker ofta ett starkt känslomässigt engagemang. T.ex. "Jag kunde inte bara stå där och låta det hända henne" eller "Jag försökte under flera år aktivt att få andra att förstå innebörderna av den globala uppvärmningen".
 • Behöver inte så mycket stimuli för att bli överstimulerad eller upphetsad. Detta leder till att man ofta har sämre prestationsförmåga än andra, t.ex. vid tävlingar, framträdanden, vid tal i offentliga sammanhang eller när man träffar en välomtalad människa för första gången, om man observeras av andra när man utför en syssla, vid tidsbegränsade tester samt på platser som är högljudda eller vid större folksamlingar.
 • Är begåvad, är konstnärlig eller har en passion för att ta del av olika konstformer.
 • Har ett starkt spirituellt intresse och utövar det.
 • Beskriver ofta en större känslomässig reaktion än andra vid olika händelser.
 • Upplever ofta förändringar i tillvaron som stressiga.
 • Har ofta ovanligt livliga eller färgstarka drömmar.
 • Minns att man haft sådana här särdrag redan som barn.
 • Klagar mer än andra över att man är överstimulerad eller över att vissa miljöer upplevs som obehagliga.
 • Har en större sensorisk känslighet — darrar lätt, har ett mer reaktivt immunförsvar och har en lägre smärttröskel. Får ofta större reaktioner av koffein och mediciner än vad andra får.
 • Pratar på ett hänsynsfullt vis, ibland på ett indirekt sätt. Ger antydningar i stället för direkta uppmaningar.
 • Tycker att naturen har en särskilt helande och lugnande effekt, eller att man oftare än andra blir rörd av dess skönhet. Förtjust i djur, växter och att vara nära eller i vatten.


Alltså. Summan av kardemumman så har jag en högkänslig personlighet PLUS personlighetsdrag från min uppväxt. Det är inte så konstigt att man har svårt att sova om nätterna. Jag menar- nu är klockan 01.34 och hjärnan går på högvarv. Det skulle vara skönt att hitta någon som man kan prata med och ventilera sig lite; man vill ju helst inte ventilera sig hos sina nära och kära. Just nu är bloggen min ventilation och jag älskar känslan av att får ur mig alla tankar. Tror du att även du är en högkänslig personlighet så gå bara in på http://www.hspsverige.se och läs mer. Jag kan säga att det är jävligt skönt att veta de här grejerna om sig själv för de är först då man förstår varför man gör vissa saker och tänker som man gör och det är först då man kan jobba på sig själv och på att må bra- vilket jag gör idag :) 

Likes

Comments

Goddagens! Ligger och väntar på att kvällen ska dra igång. I min stad ikväll är det kulturnatt. Det är något av de bästa på hösten enligt mig. Super mysigt. Stan bjuder oss på massor av kultur- teater, dans, musik, cirkus, shower och mycket annat ända in på småtimmarna och avslutas sedan med ett stort välarbetat fyrverkeri och eldshow. Nu på dagen kastade jag ihop en äppelpaj med äpplen jag plockat hos Olivers mormor och morfar. En kär vän kom över på fika, super härligt och mysigt. Hoppas ni andra också har en mysig lördagskväll med nära och kära🍁

Likes

Comments