View tracker

halloj halloj.

Denna tid har varit väldigt stressig med renovering av lägenhet och midterms. Det har blivit att vara i skolan, plugga samt att hålla koll på hantverkarna så att de gör rätt i lägenheten.

Jag har nu officiellt flyttat in i min egen lägenhet här nere i Budapest. Det är ett rum med stort loft. Är även ett litet badrum och köksvrå för det mest nödvändigaste matlagande. (Bacon).

Just nu väntar man på svaren från alla Midterms sen är det bara att ta tag i att plugga inför Final exam på denna termin. Det blir dock Jul och nyår innan dessa så det är ett tag kvar tills detta. Detta är ganska skönt för man känner inte samma stress just nu, utan man har lite tid att fatta nästa del av kursen.

Men innan detta blir det en resa hem till Norrköping under nyår så att man kan träffa lite vänner och bara ha roligt i några dagar.

Tack för mig och vi hörs lite senare idag.

Rebecka

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hallo!

Detta är en diskussion som jag vet många har med sina föräldrar och kompisar.

Det gäller just detta om tatueringar, jag kommer t ex från en familj som inte är jätteförtjusta i dem men som kan erkänna att vissa kan vara riktigt fina. Jag själv har just nu två stycken som jag skaffat under kort tid, ena på min arm och den andra på mina revben.

Mina föräldrar är inte jätte glada att jag har skaffat dem men dom tycker dom är snygga, de vill dock inte att jag ska skaffa några mer vilket jag har sagt till dom att det inte kommer hända just nu men jag kan inte lova dem att de inte blir några mer.

Dom flesta jag känner från skolan har börjat skaffa tatuering och på så sett ser man att tiden har förändrats, så som folk tänker på tatueringar numera är inte den stigman som förut fanns över dom utan de börjas se mer som ett mode eller iallafall ett sätt att uttrycka sig samt att jämt ha med sig ett minne om just en sak i sitt liv.

Det är just vad mina tatueringar betyder för mig, jag har skaffat båda under tider som har påverkat mitt liv. Den jag har på armen är ett minne från resorna i Makedonien samt att jag tog studenten sedan är den på revbenen från min flytt till Budapest eftersom jag gjorde den dagen innan jag åkte ner. De har självklart en mening mer än det men det kommer nog vara den största påminnelsen.

Detta tycker jag är det roliga med tatueringar, att man kan från att se den komma ihåg en viss tid i sitt liv och den kommer ju att sitta där hela livet.

Bye Bye!!


Likes

Comments

View tracker

​Hallo! 

Denna helg har den hänt både mycket och lite. I fredagskväll var jag och kolla på en lägenhet som mäklaren hade rekommenderat oss, den var riktigt bra. Ligger väldigt centralt samt är den en ganska bra storlek på det stora rummet. Det är även ett loft i det rummet med bra höjd till taket, går att stå upprätt på båda planen. 

När jag hade kollat färdigt på lägenheten så prata jag med mina föräldrar om just denna och det resulterade i att det kommer bli den lägenheten som vi kommer att köpa. Behövs lite renovering men inte mycket. Ska till mäklaren på måndag för att förbereda kontraktet tills min pappa kommer ner. Det resulterar i att jag om ungefär en månad kommer på i min egna lägenhet i Budapest, 5 minuter gång från saluhallen. 

Men nog om det, på måndag börjar min skolgång här nere på riktigt med de första lektionerna. Jag kommer gå sammanlagt 26 timmar i veckan denna termin, det är mycket matematik och fysik på schemat samt lite engelska. 

Men bara för att det är 26 timmar så kommer det ej vara slappt, jag räknar med att kommer vara mycket pluggande utanför skolan för att man ska klara av detta. Nu kommer det vara mycket med skola och att fixa min lägenhet. 

Jag har i helgen förberett allt jag tror jag kommer behöva till imorgon samt har jag försökt att lista allt jag kommer behöva till lägenheten. Senare i veckan har jag tänkt att åka ut till ikea för att se hur mycket allt kostar som man behöver. 

Men men. nu gäller det bara att ta det lugnt så att man är pigg inför lektionerna imorgon. 

Bye Bye!! 

Likes

Comments

​Hello!!

Jag tänkte idag prata lite om det universitet jag nu har börjat på. 

Det heter på engelska Budapest University of technology and economics vilket den heter på ungerska med. Det är ett av dom äldsta universiteten i världen och det första universitet i Europa som utbildade ingenjörer. Det startades 1782 och är rankad bland några av dom bästa universiteten i världen. 34 of the professors and reseachers är del av den ungerska akademin inom science. 

De finns åtta olika departement inom olika ämnen men de äldsta är civilingenjör och mechanical engineering. 

Det är fyra nobelpristagare som har studerat på BME men det finns även många som varit uppe på kartan för att få nobelpriset, det finns även många olympiska medaljtagare som har gått på detta universitet. 

De har även två av de första biblioteken i Budapest som har fått stå emot mycket under hela Ungerns historia. Det är även från detta universitet som den ungerska revolten 1956 kom ifrån, med studenter samt professorer som gick i det första protesttåget. 

Detta påverkade hur den ungerska efterkrigs historian ser ut med en revolt som tyvärr slutade med att ungern spenderade mer än 20 år till under järnridån. 

Med detta sagt är jag väldigt stolt av att kunna säga att jag är student på detta anrika universitet. 

signing out. Becka  

Likes

Comments

Hejsan!

Detta med bloggen blev inte riktigt som jag tänkt mig med uppdateringar och allt sånt men men. Det kan bara bli bättre från nu.

Så som ni vet nu då så har jag kommit in på universitet nere i Budapest och jag har nu bott här i två veckor idag. Jag kan verkligen se mig själv bo här de kommande fem åren även fast det har varit lite jobbigt med att man inte känner någon så bra här som man gör hemma i Norrköping.

Det började med att jag kom ner den 27 augusti vilket är min födelsedag, så det blev en väldigt annorlunda födelsedag med resa hela dagen. Söndagen sen blev att leta sig fram till rätt byggnad på universitetsområdet (som är huge). Det blev även att bara ta det lugnt, äta lite mat och handla det lilla extra som jag behövde.

Sedan på måndagen började allvaret med matematiktest som gick sådär mest för att matematiken är så annorlunda emot vad vi fokuserar på hemma i Sverige. Det blev sedan fysiktest på tisdagen vilket gick väldigt mycket bättre än vad jag trodde det skulle mest för att jag inte pluggat så jättemycket fysik under min skoltid.

Tisdagen så gick jag även och träffade kvinnan som är ansvarig för de internationella eleverna på skolan, hon var väldigt trevlig om inte lite allvarlig i vissa situationer. Onsdagen blev att sitta igenom ett engelska test vilket jag klarade galant enligt mig, det var dock väldigt gammal engelska med ett test från typ årskurs tre med att man skulle välja rätt ord.

Sedan var det bara att vänta på svar hur det gick på testerna och vart man blev placerad vilket vi fick svaret på fredagen och då registrera jag med mig som en officiell elev på skolan. 

Förra helgen blev att säga hejdå till farmor som åkte hem samt att bara ta det lugnt för att man blev ganska trött mentallt sett med att sitta på tester flera timmar om dagen samt hålla koll på att man kom rätt hela tiden. 

I måndags blev det att hämta ut det schema för veckan som sedan visade sig att inte stämma för mig pågrund av att jag klarade engelskan. Så nu har jag inte haft nåt denna vecka i skolan sen blir det samma sak nästa vecka. Det blev så att jag fick två veckor utan lektioner. 

Denna vecka har min pappa varit nere så vi har kollat runt på lägenheter som vi har hittat, detta kommer jag göra nästa vecka med för att se om det finns något bättre än den vi har hittat. 

Han åkte hem för några timmar sedan och nu sitter jag på ett fik vid st stephen basalika och kollar på att som är ute i denna värme som blev idag. 


Now I´m signing out. Love Becka. 

  • 116 readers

Likes

Comments

hallo!

Mitt namn är Rebecka och jag är 18 år, jag skaffade denna blogg för att lät kunna visa folk hur mitt liv nere i Budapest kommer vara från den 27 augusti. jag ska flytta ner dit för att studera till Mekanisk ingenjör på Budapest University of technology and economics.

så jag kommer dela med mig av mitt dagliga liv men även resor som kommer göras, lite mode kommer inkluderas samt även hälsa. Kommer ge tips om vad man kan göra nere i Budapest både de största turistställena men även de gömda små smultronställena.

Men fram tills detta så kommer ni få höra och se om alla förberedelser som kommer fram till den 27 augusti.

Likes

Comments