I detta ögonblick sitter jag och äter i solen vid Donau. Har varit hos veterinären med Charlie så kunde tyvärr inte gå till universitetet idag. Vilket är ganska skönt för att det är 20 grader och gasande sol. Ni kan ju bara se bilden över.
Denna helg har varit ganska lugn bara träffat lite kompisar, käkat och varit ute i solen med Charlie.
Det kommer nu stanna så här och bara bli varmare. 😎
Nu ska jag njuta av solen så hörs vi senare.
Ha så bra.
Rebecka

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 168 Readers

Likes

Comments

Budapest, Familj, Hälsa, Sverige

Hej.

Nu har jag varit här i Budapest 7 månader ungefär och det börjar kännas. Har vuxit så mycket de senaste månaderna, man har upptäckt att det man trodde att man ville kanske inte är det man riktigt vill.

Jag vet att jag vill stanna här i Budapest med detta folk jag har kommit väldigt nära nu. Men att jag kanske inte vill just bli ingenjör så jag får se vad som händer vid nästa terminsstart. Har varit väldigt bra den här sista tiden men även väldigt stressigt, även fast det inte har varit mycket så har bara jag känt mig irriterad över småsaker och bara velat leva mitt liv.

Har ju nu även skaffat en hund, en liten vit räddningshund. Detta har gjort att jag känner ännu mer att jag vill leva här några år till. Livet i just Sverige var aldrig något jag riktigt trivdes med och jag hade jämt drömmen att flytta ut ifrån Sverige.

Självklart kan jag säga att jag saknar familj och vänner i Sverige men jag har nu även set vilka som verkligen var mina vänner, kan även säga att jag nog aldrig varit lyckligare med det liv jag nu har.

Regards Rebecka.

Likes

Comments

Budapest, Familj, Lägenhet

Hej hej

En stor del av mitt liv just nu förutom skolan är att försöka få till min lägenhet, den är en stor röra när det gäller hur det ser ut. Jag har min ide om hur det ska se ut men på grund av att det fortfarande är lite som måste göras i badrummet och hallen. Då man fortfarande inte satt upp glasväggen till duschen eller överskåpet så kan man inte fixa det sista i badrummet.

Medans i hallen så vet jag inte riktigt hur jag vill ha och jag har heller inte hittat något som inspirerat mig. Problemet i hallen är att det är så smalt så det kan kännas väldigt trångt om det är för brett eller för mycket på väggarna. Jag kommer försöka hitta nåt skåp eller hyllor kanske som är tillräckligt smala, då kan jag få in lite saker som kan vara bra att ha i hallen. även för att bara kunna lägga småsaker på.

Men men, jag tänkte att när jag är någorlunda färdig med lägenheten kommer ta bilder runt den. Visa er hur det blev samt lite inredningsdetaljer.

Bye Bye for now

Likes

Comments

Budapest, Resor

Hej hej.

Nu ett tag så här jag funderat vad jag kan göra under all den tid som jag inte har nåt att göra för att det är väldigt mycket tid. JAg har det dagliga livet att plugga, äta samt träffa kompisar. En sak som tar upp tid är ju just detta med bloggen men jag har utöver detta väldigt mycket tid över, så har haft en ide att starta en youtube kanal.

Det har inte hänt mest för att jag inte har någon aning om vad den ska handla om och det har jag inte riktigt kommit på än. Men inom en tid kommer det nog dyka upp en video här på bloggen. Detta när jag väl har kommit på logistiken runt det samt vad som det ska innehålla.

Man har några ideer men håller dom för mig själv just nu. Har ju lite inspo från olika youtubers som man följer. det största just nu är väl att fixa till min kanal och sånt så att det är som jag vill.

Men men vi får se när i framtiden detta kommer komma till. kanske tidigare än ni och jag tror.

Bye Bye for now


Likes

Comments

Budapest, Familj, Hälsa, Sverige

Hej hej.

Efter det senaste inlägget var det svårt för mig att hitta tid för att skriva, mina föräldrar kom och vi sprang runt som galningar under den veckan dom var här för att kunna hitta och fixa massa saker till min lägenhet. så just pågrund av detta blev det knappt någon tid för att ens hinna ta det lugnt kändes det som. Vi tog det även lugnt med maten och käka väldigt mycket både mat och fika.

Vi åkte även hem till Norrköping den 30 december så jag firade nyår med några kompisar, sen tog jag det bara lugnt. Var ute hos mormor i Skärblacka, åt även mat som jag verkligen har saknat. Tog bara lite tid av nu innan nästa termin börjar. Jag har nu även bara två veckor kvar här i Budapest sen åker jag tillbaka till Norrköping i en vecka för lite avslappning och hemmatid innan jag kommer behöva vara här i Budapest hela våren för terminen.

Jag kan dock säga att det var en väldigt konstig känsla att åka hem till Sverige och veta att jag inte lever där längre, även fast det alltid kommer vara mitt hem så kändes det inte som att det var de på ett sätt. Jag kände verkligen på mig att mitt liv inte längre är där utan här nere i Budapest. Det var verkligen jobbigt att lämna Ungern denna gång och jag har väl kommit på att det inte längre är stället som jag anser hemma längre i Sverige utan det är mina föräldrar och vänner. Tror detta stärker den känslan jag har nu att mitt liv är delat på två, tillochmed jag är delad på två, jag är en person här i Budapest med mina vänner här och det är ett liv, sedan har jag den person jag är i Sverige med mina vänner där.

Just nu kan jag säga att jag inte vet var jag riktigt har mitt hem, jag kommer nog alltid från kunna säga att jag nu kommer ha mitt hem i lägenheten i Budapest men att mitt familjehem kommer vara i Norrköping. Vi får väl se hur detta utvecklas för jag tror mycket beror på att det är två helt olika kulturer samt sätt att leva.

Jag var ju fortfarande ett barn när jag bodde i Norrköping med att jag inte gått ut gymnasiet, inte behövt växa upp. Medans här så behöver jag göra allt för mig själv, jag fick växa upp väldigt fort pågrund av att jag inte hade några föräldrar att luta tillbaka mig på.

Ja, men jag tror väl detta få vara nog med detta just nu. vi kommer nog komma tillbaka till detta nångång.

Bye Bye for now.

Likes

Comments

Budapest, Mode, Resor

Hej hej.

Pågrund av inlägget igår om vad jag har i min väska så tänkte jag visa er några av de väskorna som jag vill ha men även de som jag tycker är optimala för någon som normalt inte använt en väska tidigare.

Första jag tycker man ska tänka på är vad man ska ha den till och ha i den men även hur mycket man ska bära runt på den.


Likes

Comments

Budapest, Sverige, Familj

Snart är det julafton, bara 5 dagar kvar nu. Jag har en väldigt annorlunda jul framför mig med att inte vara hemma i Norrköping. Jag brukar spendera julen med mina föräldrar hemma, kolla på julfilmer och äta nåt gott. Nu kommer det bli annorlunda med att vi kommer spendera julen här i Ungern, inte behöva åka runt till släktingar. Det ska nog bli en väldigt konstig tid mest för att man är van vid all mat och resor.

Nu ska vi ta det lugnt och äta gott på någon av de alla öppna restauranger, men sedan kommer jag åka hem den 30 december för att spendera 5 dagar i Norrköping. Så då kommer det bli mycket åkande för mig att hinna träffa alla jag vill träffa samt måste träffa.

Förhoppningsvis så kan jag få till att min mormor kan laga lite julmat så att jag verkligen kan äta det. Man behöver ju bara äta det en gång varje jul blir ju för mycket annars.

Men men vi hörs lite senare från detta hörn av Europa.


Likes

Comments

Budapest, Hälsa, Mode, Sverige

Hej hej.

Nåt som verkligen har ändrats med mig sen jag flyttade hit är att jag nu jämt har en väska med mig. Hemma i Sverige så gjorde jag det enkelt för mig med bara min telefon och dom viktigaste korten. Detta har dock ändrats sen jag flytta hit mest för att jag knappt är hemma på dagarna och då måste ha allt med mig.

Jag försöker dock minimera detta just pågrund av att jag inte tycker om att bära runt på saker, detta har gjort det enkelt att ha en ryggsäck istället för nån annan väska. Har båda händer fria då. Har till och med kommit till att jag nu måste köpa en ny ryggsäck för att den har blivit så sliten.

Men jag tänkte ta upp det viktigaste för mig att ha med sig hela tiden, för att klara mig igenom alla lektioner samt alla spårvagnar och tunnelbanan. Man gå in och ut från värmen just nu samt att lektionssalarna är väldigt kalla.

Det viktigaste är hygienservetter som är antibakteriella samt även handdesinfektion. Man överlever på dom så att man inte blir mer sjuk än vad man behöver bli på vintern. Har även en eller två packet av näsdukar i min väska hela tiden. Just dessa köper jag flera åt gången så att hela tiden har hemma och inte panikköper.

Har även min powerbank till min telefon hela tiden. Även läppsyl vilket är forevers, har typ 5-6 av dom.

Detta är det absolut viktigaste men har även oftast min dator med mig eller min ipad så att jag kan plugga, vilket ofta händer.

Detta var en liten inblick i min väska, kommer komma en mer ingående lite senare antigen här eller på youtube.

BYE BYE for now.

Likes

Comments

Budapest, Resor

Hej hej

Igår hade jag en bra kväll, jag gick ut med några kompisar till en klubb och vi hade bara roligt. Skämtade runt samt dansa lite, eller mycket kanske.

Det är roligt att bara ta det lugnt och inte tänka på något, även fast jag själv inte tycker om just denna klubb pågrund av killarna som är där.

Det är överlag här i Budapest med killarna, man måste vara bered på väldigt mycket tafsande och verkligen folk som inte fattar ett nej. Man vet ju hur man ska bli av med dom men efter flera timmar av sånt betende när man bara vill ha roligt så blir man väldigt trött. Man vill bara gå hem och gömma sig under täcket, det värsta jag tycker är att dom är värre när dom hör att man pratar nåt annat språk än ungerska. Många gånger ser jag hur många ungrare går till just de kända klubbarna för att hitta internationella studenter eller turister, just så att dom kan säga att dom varit med en fransk tjej t ex.

Just detta gör mig lite arg och besviken för jag vet hur dom beter sig när det handlar om ungerska tjejer eller någon dom dejtar, då är dom några av dom finaste killarna i Europa. det tycker jag iallafall. Men jag tror att jag har ett väldigt unikt perspektiv på detta för det händer när man t ex är på en klubb och killen börjar dansa med en så frågar dom var man är från och jag säger att jag är ungersk/svensk så blir dom helt andra personer. Mycket lugnare än vad dom är med mina kompisar, mest pågrund av att jag även förstår när dom pratar ungerska.

Men men det är ju så världen funkar och man får leva med det, förhoppningsvis hittar man någon med.

Bye Bye for now.

Likes

Comments