Header

Torsdag: Ledig från jobbet och kommer spendera större delen av dagen på Dressyr Meeting & med min pojkvän.

Fredag: Jobb 9:30- 15:30, därefter blir det en sväng på Dressyr Meeting.
Lördag: Jobb 9:30 - 15:30, även denna dag blir det en sväng på Dressyr Meeting.
Söndag: Dressyrmeeting

AAAH, va taggad jag är på Dressyr Meeting nu i veckan! Fick ingen riktig chans att få fota dressyr under Grand Prix veckan, då det bara var ett par stycken starter den dagen jag hade pass. Men nu har jag hela 3 dagar med dressyr, såå kul!

Nikon D7100 / Tamron 70-200 f/2,8

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Detta blir mitt första foto tips inlägg och tänkte skriva lite om hästs sport fotografering, men med mer djup ingående på hopptävling! Vad är egentligen en bra hoppbild?

Det saker jag brukar tänka på när jag skickar iväg bilder till ryttare eller lägger ut på Instagram/Facebook/hemsida är:
- Skulle jag vilja ha denna bilden? Med andra ord kollar jag på hur hästens teknik ser ut, hur hästen ligger på hindret och hur ryttaren ser ut. Om det var jag skulle jag vilja ha en bild med relativt bra sits och att min häst har fin hoppteknik. Två exempel finns ovan.

En annan sak jag ALLTID tänker på framför allt annat så som brus, det är - är bilden skarp? Om inte, då kastar jag den. Att skärpan ligger bra är prio ett för mig och såklart att sits och hoppteknik är bra. Det är en självklarthet vid alla fototillfällen att bilden levereras skarp. Jag hade inte velat betala för en oskarp bild.

Här kommer exempel på bilder jag inte skulle levererat till en ryttare.

Här har till exempel ekipagen kommit för långt över hindret. Vilket inte är så jätte snygg hoppbild! Jag skulle heller aldrig leverara bilder där bilden är fotad bakifrån, alltså att hästen hoppar ifrån dig istället för att hoppa mot dig som fotograf. Bäst blir det om man fotograferar när hästen hoppar mot dig som fotograf, antingen mer rakt ifrån eller från sidan.

Lite kortfattat vad man borde tänka på

Detta borde du tänka på, på plats:
- Ställ dig på ett bra ställe där det går att fotografera.
- Försök fokusera på bara 1-3 hinder, enklast så.
- Är det i ridhus, försök ställ dig där ljuset är som bäst. Av egna erfarenheter vet jag att vissa ridhus är ganska mörka.
- Försök fånga när ekipages är på hindret eller innan avtrampet.

Detta bör du tänka på under efterabetet:
- Skulle jag vilja ha denna bilden? Kolla så hoppteknik och sits är ok.
- Kolla så bilden är skarp.

Detta bör du undvika:
- Bilder på ekipages som är tagna vid tex landning efter hindret
- Bilder som är tagna bakifrån.
- oskarpa bilder/bilder ur fokus.
- Bilder när ett ekipages river hindret.
- Bilder på ekipages som har fel/konstig sits tex händerna för högt, "fel"/konsitg hoppteknik, tex det ser ut som hästen " dyker" över hindret.

Exempel på bild jag skulle levererat till en ryttare:

Hoppas ni gillade inlägget! 🤗

Likes

Comments

Nikon D7100 / Tamron 70-200mm f/2,8
Trottsade min förkylning och åkte till Tosseryd RF idag för att fotografera utomhus tävling. Det är ett par år sedan jag fota hoppning utomhus! Oj vad kul det var! En helt annat sak än att fota i ridhus, eftersom ridhus oftast är så mörka. :)

Likes

Comments

Minns ni att jag hade odlat ärtskott? Här om dagen var dem så höga att det var dags att skörda. Och jag hade världens bästa hjälp till det! Även fast ärtskotten förstördes en aning haha!
Tyvärr var jag ett riktigt klant och överexponerade bilderna på Jack, då solen sken jätte starkt rakt in genom fönstret.. Så dumt av mig!

Kolla jorden på den lilla söta nosen 😍

Alltså HUR SÖTA är dem inte?

Likes

Comments

Nikon D7100 / Nikkor 50mm f/1,8
Bjussar på två bilder från min senaste fotografering bland massa vitsippor.

Likes

Comments

" men ni vegan äter ju bara gräs" Nej, nej & nej! Vi äter inte bara gräs! Det finns mycket godis som är veganskt idag, både segt godis och choklad.

Mitt första tips på vegan godis är Fazers Tuttifrutti. Det finns i flera olika sorter men se upp för E120 & E901 i vissa av dem.

Många företag är duktiga på att skriva när godis är gelatin fritt. Men bara för det står gelatinfritt kan det innehålla E120/Karmin som är löss eller E901/bivax som kommer från bin. Så bara för gelatinfritt står på påsen betyder det inte alltid att godis är helt 100% veganskt. Men om man frågar mig så är det helt klart bättre att köpa gelatinfritt godis än godis med gelatin. Det lilla valet, kan ändå göra lite skillnad!

Förtydliga att E120/karmin är då färgen röd. Även färgerna lila, rosa, orange innehåller det, då man till exempel måste blanda rött och blått för att få lila.

Likes

Comments

Alltså hur fint är det inte att fota i vitsippor? 😍 Nu är en av dagena fotograferingar avklarade, nu är det dags att invänta nästa! 

Likes

Comments

Vädret idag!! Så varmt och fint! Idag invigde jag balkongen genom att käka frulle där - Bananhavre pannkakor med bär , hur goooott? Samtidigt som jag åt min frukost lyssnad jag även på Fråga vad du vill i P3, där Therese Lindgren nämligen gästade. Bjussar såklart på recept nedan på min frukost.

För 2 portioner behöver du:
1,75 dl sojamjölk eller annan växtmjölk
1,25 dl havregryn ( för glutenfritt, använd glutenfri havregryn)
1 banan
0,5 dl bovetemjöl eller fullkornsmjöl
1 tsk bakpulver, jag brukar utesluta detta, då jag inte vill dem ska resa sig.
Lite salt

Gör såhär:
Lägg i alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slätt smet. Har du ingen matberedare går det lika bra med stavmix. Värm upp en stekpanna och klicka ut plättar och stek tills dem fått fin färg. För att få bananpannkakor med blåbär kan man lägga i lite blåbär i smeten och några på plättarna i stekpanna. Ät det med bär eller frukt. MUMS!

Nikon D7100 / nikkor 50mm f/1,8
Hoppas ni får en fin lördag!

Likes

Comments

Idag börjar jag jobbet klockan 12, så passade på att ta sovmorgon till 8:30 och frukost på sängen framför serie. Skönt efter att ha gått upp innan 7 & stressat i mig frukost på mornarna 3 månaders tid! Enda minuset när man börjar jobba sent är att man också slutar sent.. Idag slutar jag klockan 20, vilket kanske inte är så lockande som att börja klockan 12.

Hoppas ni allihopa får en fin onsdag!

Likes

Comments