Just because it's black in the dark
Doesn't mean there's no color


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Här om dagen blev det en liten photoshoot av hamstrar, men denna gången är det inte jag som fotat dessa bilder. Utan en annan fotograf - konstratrummet. 

Detta är bara en liten del av alla bilder! Men jag är såå nöjd och jag har så fina hampisar <3 

Likes

Comments

Hur ser ljuset ut?
Det första jag brukar tänka på när jag ska fotografera mina hamstrar är ljuset! Oftast använder jag mig av dagsljuset som finns, vissa dagar ligger ljuset fint in i vardagsrummet och då brukar jag passa på.

Om jag inte använder mig av dagsljus brukar jag använda mig av lampor. Det två lamporna jag använder är till för produktstudio. Ibland använder jag mig av en ljuskälla för att skapa low key eller "titta ut från mörkret" bilder, som många kallar det. Och ibland använder jag två ljuskällor för att få ett jämt ljus.

Här har jag använt mig av ljuset från ett fönster. Ljuset kommer alltså bakifrån.

Är hamstern samarbetsvillig idag?

En annan sak jag brukar tänka på är, är hamstern villig att sammarbeta idag? Vissa dagar kan jag uppleva att hamstrarna bara vill springa. Då brukar jag oftast ta fram godis eller någon mat att locka med. Eller så försöker jag göra ljud som till exempel prassla med påse eller skramla med någon burk. Funkar inget av detta, brukar jag göra ett nytt försök en annan dag, istället för att fortsätta att bråka!Bakgrund och vad finns runt omkring?
En annan sak jag brukar tänka på är bakgrunden. Jag vill helst undvika en bakgrund som är allt för stökig, tex är tvn igång kanske man inte ska fotografera mot tvn. Jag försöker hålla mig till enfärgad bakgrunder som till exempel vitt, svart, rosa osv. Men om jag har en vit hamster brukar jag oftast undvika vit bakgrund, då det kan hända att hamstern smälter in i bakgrunden. Likadant när det kommer till svart hamster och svart bakgrund.För att få lite variation brukar jag använda mig av vardaglig bakgrund som till exempel här. Eller att fotografera i burarna. Då använder jag mig också av dagliga ljuset. Ibland ser det verkligen runt ut sagt förjävligt ut i bakgrunden. Men ibland tycker jag personligen att det funkar.

Redigering!

Detta tycker jag är A och O när man fotograferar, jag tycker det är viktigt. För även fast din bild ser sådär ut, brukar oftast lite redigering göra det bättre.

Använd inte blixten på kameran!
Många använder säkert blixten på kameran när ni fotograferar. Men gör inte det, eftersom det ger ett direkt ljus på motivet och kan även ge hårda skuggor. Använd istället av lampor eller dagsljuset. Fotograferar man manuellt kan man öppna bländaren mer eller höja iso:t.

Här har jag fotat med två ljus källor, en på vardera sida.

Enjoy 

Likes

Comments

You eat what?

För ca 7 år sedan valde jag att ta bort kött ur min kost och allt eftersom så tog jag bort mer och mer animaliska produkter . För 7 år sedan hade jag inte alls någon koll på hur kött produktionen gick till eller hur djuren hade det, därför slutade jag bara att äta kött för det inte var gott och kunde inte "svälja" det.  
​Idag äter jag inte kött eftersom djuren far illa ut och för växtbaserad kost är så otroligt mycket godare! Kött känns inte naturligt att äta.

Allt eftersom tiden gick så började jag tappa ner mer och mer på mejeriprodukter, eftersom det inte fick mig att må speciellt bra. Jag började testa Sojamjölk och även havremjölk, idag äter jag inga mejeirprodukter överhuvudtaget. På senaste tiden har jag även allt mer tagit bort ägg ur min kost. För djurens och min hälsas skull! 

Vågar du se? Varnar känsliga tittare!

Jag personligen tycker att alla människor borde tänka och vara medvetna om vart den där köttbiten kommer ifrån och hur den har hamnat där. För sättet det massproduceras kött är inte naturligt!

Om ni kollade på filmen, tänk till en extra gång. Tycker ni det är värt att djuren ska behöva lida detta för människors skull? För någon ska få den där köttbiten till middag? Iallafall välja bort kött någon gång i veckan.

Likes

Comments

​Nikon D7100

2 från när jag fotograferade denna sötnos igår kväll, och mer mops bilder kommer det bli! ;) 

Likes

Comments

En lååång springtur i sängen fick det bli för Fluffe, vilket han uppskattar. Han älskar verkligen att sitta på mina kuddar och kolla ut över sängen, söten! 

Likes

Comments

​Fröknäcke 
En plåt, ca 10 portioner 


​1 dl sesamfrön 
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl eller rismjöl
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 olivolja
2 dl kokande vattenSåhär gör du:
Sätt ugnen på 150 grader och lägg bakplåtspapper på plåten, ca 30x40 cm. Blanda alla ingredienser och rör i olja samt vattnet. Bred ut smeten tunt på plåten och grädde i mitten av ugnen i ca 1 till 1 1/2 timme. 

Likes

Comments

​Hur gulligt är inte detta då? En av mina dvärgisar hade sovit en stund i sandbadet, klart man måste sträcka på sig så man vaknar till ordentligt! 

Likes

Comments