View tracker

Att ha något betydelsefullt är som en påminnelse i vardagen. Alla har något som betyder lite extra, som påminner en om en själv.

För 3 år sedan, under julaftonskvällen, satt jag ner med min faster. Vi diskuterade, argumenterade och jag berättade precis vad jag tänkte utan någon notis till förändring. Ett år senare på min 16 års födelsedag, får jag ett armband. Där fanns två berlocker, ett hjärta och en kristallpärla. Året därefter fick jag en till berlock, denna gång en röd ros. Jag fyllde 17 år och ja livet var inte precis på topp men varje gång jag bar armbandet påmindes jag av min faster, min otroligt starka faster!

När jag fyllde 18 fick jag en ny berlock, denna gång en hand som symboliserar frid. Tillskillnad från tidigare år, tog min faster även stunden till att hålla ett tal. Ett mycket ärofyllt tal. Hon hade då under min 18 års firande berättat hur jag för 3 år sedan fått henne att sluta röka. Jag stod där med stolthet! Inte över mig själv utan för min faster. För att min faster hade stått emot all rökning under de senaste åren. Så oerhört stolt att jag nästan fylls av glädjetårar när jag skriver.

Armbandet som jag fick skapade en tradition mellan mig och henne. Varje år får jag en oväntad berlock som enligt henne beskriver en bit av mig, och varje gång jag får en så vet jag att hon har klarat av ännu ett år. Mitt armband påminner inte bara hur jag för länge sedan ledde min faster in på en friare väg i livet. Armbandet är beviset av min fasters styrka och den sträcker sig in i min själ varje gång jag bär det. Mitt armband är inte bara en kedja med saker som dinglar. Den har en betydelse för mig i högsta grad. För när jag hittar mig sittandes med förlorat hopp, kan jag ta upp mitt armband och påminna mig om styrkan som finns i var och varje berlock. Alla har något betydelsefullt i livet och för mig är det armband från min älskade faster! ♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vara på topp. Vara påtopp. Varpåtopp!? Det är ett ständigt susande i öronen och hjärtat slår tungt. Lungorna känns urgröpta och det svider i magen. Nästan lika mycket som ögonen.

Hela tiden ska jag försöka ligga på topp. Satsar mot A på varje läxa som om det vore prov. Nu känns det som livet inte består av mer än prov. Prov på att fixa en uppvisning med A kvalitet. Prov för hur personliga presenter alla nära och kära förväntas få. Ett ständigt prov helt enkelt och jag börjar gå på högvarv! Luften jag andas känns nästan lika tungt som vatten. Jag vill bara lägga allt ifrån mig. Fokusera på det jag vill göra och inte det jag måste. Jag vill leva fridfullt och balanserat. Istället drar jag mig upp ur sängen och pressar ut den sista droppen ambition tills jag inget mer är förutom ett skal. Jag känner igen den här känslan. Det här humöret..de här tankarna om prestation. Jag skulle vilja säga att jag inte gör det men om man en gång i väggen gått blir det enklare att snubbla in i en annan. Det är lite som att bryta benet.  Man lär inte bryta benet på samma ställe på samma sätt eftersom benet har förstärkts. Däremot har kanten av läkningen en svagpunkt och går lättare sönder.

Jag fruktar den där svagpunkten, men jag känner hur den står bakom mig och kommer ta emot mig när jag faller. För stunden finns det en debatt i huvudet. Ska jag falla och låta väggen komma tidigare. Eller ska jag fortsätta och låta väggen överraska mig. Jobbigt värre..Hur som är det bara att bita ihop, kanske skrika och slå lite i kudden, men sen är det bara att ta ett djupt andetag och fortsätta framåt. Om det är något jag faktiskt är bra på så är det att fortsätta frsmmåt, genom att fortsätta kämpa.

Likes

Comments

View tracker

För tillfället är jag under så oerhört hög stress. Jag har somnat vid 1 flera nätter i rad, försovit mig och blivit försenad till lektioner..flera. Hur som, jag hittade Oatly mjölk på Ica med Chai smak? Tänkte det var värt att pröva. Värmde chaimjölken i micron och hällde ner det tillsammans med lite extra kaffe. Resultat = lovely 👌 nästa gång ska jag lyxa med lite soyagrädde också hehe

Likes

Comments

Benen darrar som rasplöv, händerna skakar som maracas och det känns som jag kommer spy...härligt! Okej innan ni tror jag är helt virrig så är detta känslan efter dagens rehab. Det gick riktigt bra! Skog mitt rekord i chinups, lyckades hitta musklerna för mina nya övningar och även lite spagater börjar komma tillbaka. Nu efteråt är jag helt slutkörd, men det känns såå skönt! Äntligen lite mer sting i rehaben. Jag har börjat få träningsverk och motivationen kryper sakta tillbaka, inte helt på full topp men sakta kryper den fram.

Ibland känner jag hur långt efter jag egentligen befinner mig...jag menar de flesta i mitt lag har nu börjat skruva i dubblarna...MEN just nu efter dagens rehab känner jag mig stolt och det var ett tag sen. Det är svårt att känna sig stolt, tycker jag, men när det verkligen glöder i kroppen och man känner hur man fortsätt kämpa med positiv inställning utan att ge upp, ja då brinner det stolthet från hjärtat! Ibland glömmer man varför man fortsätter men det är när man kämpar och håller sig över ytan som man märker hur allt slit lönar sig.

Likes

Comments

Jag är den personen som inte gillar saft, men vatten är inte speciellt gott det heller om det inte är iiiiiskallt! Jag har därför börjat införskaffa mig dessa påsar för att smaksätta vattnet. Det liknar pulverpåsar för ice tea fast nyttigt! Smaksättning innehåller inte mängden socker som finns i ice tea utan är mer stevia liknande. Jag tycker det smakar riktigt gott! Har redan prövat några bland annat hallon och mango. Nu har jag bara kvar äpple, annanas och melon (som jag prövat idag, gudomlig!)

Såklart finns det mycket fler smaker att välja mellan, tipsar er verkligen att pröva! Produktens namn är Bolero

Likes

Comments

Eftersom jag är riktigt galen i gröt haha så tänker jag dela med mig av mina senaste toppings ♡

1. Chokladgröt med rivet äpple och jordnötssmör

2. Peanut Butter&Jelly style av Chokladgröt med jordnötssmör och jordgubbssylt

3. Gröt med skivad banan, blåbär och chiafrön

4. Gröt med tyngre kladdkakepulver, toppat med jordnötssmör, kokosflingor, questbar bitar och hackade dadlar

5. Gröt med granola, chiafrön, mango och hallon

6. Gröt med jordnötssmör och varma bär

Likes

Comments

Hittade en ny artist idag! Hon heter Paloma Faith och gud vad bra hon kan sjunga! Tycker jag iallafall, riktigt djup jazzy men clazzy melodi, så bra!

Likes

Comments

1 Frusen Banan

1/2 Frusen Mango

Vatten

Topping: Chiafrön, Skivad Banan, Dadlar


Mixtra samman den frusna bananen, mangon och vattnet (eller annan vätska) i en matmixer.

Häll i en skål när konsistencen är glassliknande och toppa med gosaker. Jag toppade med chiafrön, skivad banan och dadlar.

Enjoy!

Likes

Comments

instagram/@Beccspo@beccspo

"All great champions began where you are today, they just never gave up. So why should you?"