Personal Stuff

Ibland upplever jag saker känns väldigt likt. Det kan vara en vardaglig syssla, en vanlig situation eller bara en viss dag då något väcks i baksidan av mitt huvud och jag..

HATAR DET!

Visst är det vackert med minnen. Hur de bevaras i hjärnan och tar fram våra bästa stunden. Tyvärr glömmer vår fina hjärna att man inte vill återuppleva ens jobbiga gamla minnen, man kan ibland inte ens höra ord som relateras till minnet för de drar ner ens humör så starkt. Detta inträffar mig oftare än jag vill erkänna. Nästan varje dag får jag flashbacks och det känns som jag vill verkligen slita sönder baksidan av huvudet, riva ut alla relaterande minnen och klösa upp allt jobbigt...få bort det från kroppen. Det har till och med inträffat att jag hoppat in i en dusch med tanke att få bort allt genom en ordentlig skrubbning. Det fungerar i ett tag, man känner sig liksom fräsch och avslappnad igen. Dessvärre återkommer minnena som inflammerade finnar. De bara sätter sig på kroppen och värker.

Fast man lär sig ändå av flashbacks. Det är konsekvenser till ens handlande, även ifall de är hemska. Alla flashbacks är såklart inte konsekvenser utan även förödande händelser som inträffat av otur. Däremot lär man sig av konsekvenser, minnen och återblickar. Det utvecklar ens erfarenheter, kunskaper och framtida val. Jag är såklart den jag är idag på grund av mina händelser, goda som dåliga, från mitt förflutna. De har bildat mig, stärkt mig och format den jag är.

...

Dock skulle lite lugn och ro för hjärnan inte sitta fel..

Så fort någon frågar mig om min tidigare ätstörning, ställer jag upp och informerar om dem hur det var, vad jag tänkte och varför jag gjorde som jag gjorde. Jag vill ju hjälpa och medföra min kunskap till alla andra för att förhindra att fler ska drabbas! och jag förstår varför folk frågar, de vet inte hur det är och ja man förstår inte folk som villigt skulle göra så mot sig själv. Samma sak gäller när de frågar varför jag blev mobbad under grundskolan och högstadiet, varför jag gjort mig illa och varför allt jag gått igenom har inträffat just mig. Jag svarar alltid så ärligt jag kan, men självklart vågar jag aldrig berätta allt, aldrig vågar jag berätta det mörkaste från mitt förflutna.

...

Det gör det dock inte lättare för mig. Jag mår fortfarande pyton av alla mina återblickar, de liksom gnager sig i mina ben, men när jag berättar för personer med frågor känns det konstigt nog bättre! jag får nämligen en chans att prata ut om mina minnen så de inte gnager i mig senare. Ifall andra pratar och påminner mig blir det däremot jobbigt för då sitter jag tyst med alla gamla känslor som väcks på nytt. De är så starka att de lika gärna kunde ha inträffat under gårdagen. När jag får dessa tillbakablickar så behöver jag antingen skriva eller berätta om dem för annars äter de upp mig inombords. patetiskt? Jo det kan tyckas, men det är svårt att leva med ett glas fullt. man behöver tömma det då och då för att rymmas med nya minnen.

det är därför jag hatar flashbacks, De påverkar mig så starkt och oftast inträffar de under situationer där jag förblir tyst i mina egna negativa tankar. Det är egentligen då jag behöver någon som bara frågar om det går bra med allt. Jag vet att det låter konstigt, men för mig känns det som en livlina sträcks ut och drar mig upp från "havet av minnen". Jag nämner det därför igen för att förtydliga. Jag kan prata om dem men jag hatar när jag får dem överraskande uppkörda i facet..man blir liksom fast i sina egna tankar och det fruktar jag, för jag vill aldrig sitta fast i sådana tankar igen!

RB

...

for a full english translate, please copy the text and translate it in google translate, it became a bit to much for me to translate on my own this time.

Likes

Comments

Food & Recipes

Du behöver:

banan
hallon
mango
yoghurtkvarg med vaniljsmak

...

A satisfying smoothie

You will need:
banana
raspberries
mango
yoghurtquark with vanilla flavor

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en bunke

mixa allt med enstavmixer

häll över i ett glas, drick och njut

...

How to do:
Put all ingredients in a bowl
mix it all with a stick blender
pour in a glas and enjoy


inte mitt recept, denna smoothie gjordes av lagkompisen Linnea :)

RB

Likes

Comments

Food & Recipes , Gympa & Gym, Photography
Brunch med Gympalaget

Efter gårdagens tävlingsgenrep åkte hela laget hem till en av oss där vi tillsammans gjorde denna mysiga brunch. Så härligt! Mat, prat och solsken som brände våra ryggar. Bättre tror jag inte det kunde blivit. Vi taggade inför helgen, det är dags att visa lite sneak peak på vad vi i norrort kan göra! Ingen vila, bara fullt ös medvetslös! Imorgon går vi in i gympabubblan, tagga!!

...

After yesterdays rehearsal practice before the big competition this weekend, My team and I went over to one of us where we made this cozy brunch in the sun. It was the best moment in days! Food, talking and the sunlight that tanned our backs and faces. It could not have turned out better, I think. We made peptalks about the weekend, because it is time for these strong chicks to show a little sneak peak of what we can do! No rest! Fight to finish or Fake it till you make it! Tomorrow we are of to the competition, lets do this!

RB

Likes

Comments

Personal Stuff, Health & Lifestyle

Ibland fastnar jag i mina egna tankar. Jag tänker för mycket på vad jag ska göra och vad som kommer att bli av mig senare i livet, att jag helt glömmer stunden man lever i. Istället för att ha kul så pressar jag mig själv och min kropp till det yttersta... istället för att leva i stunden tänker jag tillbaka på mina misstag som mig ner i en oro om framtiden.

Detta leder mig bara till en mörk spiral, och den värsta är att jag helt glömmer att leva för stunden! Jag ångrar mig sedan då jag ser hur tiden har gått utan att jag tagit en del av den. Det är ju såna här småsaker som är svåra att lära om, svåra att förändra. Fast det är inte omöjligt! Mitt nya mål för nu och i framtiden ska bli att leva för stunden! Mindre slit Mera solsken (haha gud va kliché men men, sant ju) Man ska göra det man älskar och göra det med hela ens hjärta!

...

Sometimes I get lost in my own thoughts. I am thinking to much about what to do and what will become of me later on, that I forget about the moment. Instead of having fun I am pressing my body to its limit..instead of feeling the moment I am thinking of my mistakes in the past and start to worry about the future.

This only leads me into a dark twist, and the worst part is that I forget to just live in the moment. Later on I regret my mistake to not enjoying the moment. Somethings are hard to change but it is not impossible! My goal now and further on will be to live more in the moment! Less working More workout! Start doing what you love and do it with all your heart!

RB

Likes

Comments

"All great champions began where you are today, they just never gave up. Then why should you?"

Instagram@rebeccabillger