Hej

Sen några dagar tillbaka har Zimba inte mått tipp topp med tassen, snön och isen påverkar artrosen negativt och han har varit stel efter vila. Bestämde mig i måndags för att besöka Redog i Tumba för att kolla på ett armbågsskydd, som ska vara bra mot stelhet, smärta och svullnad. När jag kom dit kände de igenom honom och konstaterade att han hade fått en inflammation i leden, nu äter han smärtlindring och har precis fått 4 cartrophen sprutor, dock finns inflammationen kvar så vi bokade in ett pass den 23 januari på vattentrasken, där han även kommer få lite laser och vibb. Jobbigt det här med artros, att den kan vara så lömsk, lite stelhet och det visar sig vara inflammation, dock är dem ju bra grymma på att dölja smärta. Inflammationen vill man helst bli av med så snabbt som möjligt då den äter upp allt brosk invändigt, och det vill vi ju spara så mycket vi bara kan på. Förra vintern hade vi exakt det här problemet, snön kom och han blev stel/halt och vi visste inte då hur vi skulle hantera det. Trodde att det bara var att låta det vara och vänta ut snön, vilket resulterade i att inflammationen som satte sig i leden fortsatte trots att snön försvann. Därför han fortfarande var halt där i våras, och det bara förvärrades och förvärrades.

Armbågsskyddet har för övrigt varit guld värd, så jävla bra. Sätter på det efter promenaden när han ska vila och jag har knappt märkt någon stelhet alls, så himla skönt. Ska se vad de säger nu på måndag, hoppas inflammationen har börjat lägga sig. Annars hoppas jag med lite laser och vattentrask att den ska göra det. Som tur är så älskar ju Zimba vattentrasken.

Likes

Comments

View tracker

Återbesök hos veterinären idag för Zimbas öron. Han har nu haft öronrens varannan dag och så tog vi bort kortison dropparna. Jag har märkt att öronen blivit värre under dessa 2 veckor vilket bekfräftades idag. Så spolning av Zimbas öron har bokats in den 31 januari, självklart känns det inte tipp topp att behöva söva honom men det är ju för det bästa. Zimbas öron kommer aldrig bli helt bra, det vi kan göra är att försöka hålla dem i schack med öronrens och kortison droppar några gånger under veckan. Om vi vill bli av helt med problemen måste vi ta av Zimba från smärtlindring och sätta han på kortison tabletter. Men biverkningarna av kortison är många och ganska obehagliga. Min största rädsla är att han ska tappa muskel massa och tassen ska bli sämre. Då har vi helt plötligt 2 problem istället för 1. Så vi skulle hålla oss (än så länge) med att göra öronrens så vi hamnar med rena öron, sen måste vi hålla dem i schack med öronrens.

Idag fick Zimba även rått renben, första saken han får testa sen allergi utredningen, om 2 veckor inför vi färskfoder till killen.

Likes

Comments

View tracker

I lördags åkte jag och Pontus till vår farmor i Katrineholm. Vilket var trevligt, vi fikade, tog promisar och åt middag. Tror vi var hemma runt 9 tiden. Jag och Linus kollade lite SKAM innan vi somnade. Igår såg vi sista avsnittet av säsong 3. Vill bara ha säsong 4 nu😂 Men den kommer inte förrän till våren. Måste säga att serien verkligen var så bra som alla hade sagt, trodde först den skulle vara sådär, det är ju norskt tv och jag har till och med svårt att se svenskt tv. Men den förvånade mig, så bra var den. Så nu gör jag som resten av Sverige, längtar till säsong 4!!!

Likes

Comments

Just nu hänger vi lite hos Linus föräldrar, vi har ätit middag här och fikat. Så skönt med fredag, solen sken och trots att det var fredagen den 13 så har dagen varit bra :)

Imorgon ska vi åka till Katrineholm och hälsa på min farmor, Zimba kommer bli överlycklig att få hälsa på Hera igen. Tråkigt nog måste Zimba ta det väldigt lungt då han är lite stel pga kylan och snön. På något sätt önskar jag att snön försvinner men ändå tycker jag det är så fint med snö, svårt det där ;)

Likes

Comments

Har varit och köpt rått kött, renben. Första gången vi köper sånt här men det verkar ju bra smarrigt för vovven, plus att vi ej ska ge torkade ben så måste vi försöka hitta bra allergi vänliga alternativ som fortfarande är gott och stillar Zimbas godis sug. Men men, nästa onsdag får han äntligen testa.

Annars har vi just nu storm i Stockholm, blåser och snöar massor ute och de har utfärdat klass 1 varning. Riktigt busväder med andra ord. Jag har även satt Zimba på smärtstillande igen, kör en 10 dagars kur så vi undviker att han får någon förslitning invändigt. Igår när vi tog sista Cartrophen sprutan kände de igenom honom lite och han var pytte lite mer svullen, men varför låta de bli stelt när man kan motverka det med smärtstillande. Snön är bra jobbig.

Likes

Comments

View tracker

Hej

Nu har det varit en liten break här i några dagar, har bara tagit det lungt. Jag och Linus har börjat kolla på den norska serien SKAM, som för övrigt är riktigt bra. Har sett en hel säsong och började precis på den andra. Igår blev det även plusgrader och snön började töa bort, fruktansvärt onajs. Blött överallt och halt. Zimba har det kämpigt just nu, han har blivit lite stel/halt efter vila igen. Som vanligt när snön blir för djup. Han ska ju gå på gräset men nu när snön har varit 4 dm djup har det inneburit massor av pulsande, och på asfalten är det ju halt och hårt, alltså ingen bra kombo alls för honom just nu. Ikväll ska vi till veterinären för att ge den sista cartrophen sprutan, hoppas den ger lite effekt, även om jag tror att det nog inte blir bättre än såhär. Snön och kylan är bra förjävlig och fortsätter det får vi nog sätta in smärtlindring eller börja simma 1 gång i veckan istället för 2. I alla fall nu under den värsta tiden, han ska helst inte bli halt eller stel överhuvudtaget då det sliter på leden invändigt.

Ikväll kommer vi fortsätta SKAM tittandet och bara ta det lungt. Längtar redan till helgen haha. Bilderna är ifrån söndags när vi var ute och njöt av det fina vädret. Helt perfekt var det med sol, 7 minus och alldeles perfekt snö (som ej var blött).

Likes

Comments

Inatt föll det massor av ny snö över stockholm, promenadspåren var inte skottade och det var bra svårt att ta sig framåt. Var även tvungen att skotta ut bilen innan skogspromenaden. Alltid lika jobbigt hahah. Vi åkte till skogen och pulsade tills vi kom till den inre delen där stor stigen var. Då blev promenaden lite lugnare. Det är bra fint just nu med all denna snö som ligger som ett täcke, både på alla träden och över marken. Zimba är överlycklig av att få pulsa i snön och leka.

Skönt med lite långledigt, lördag bara idag och det känns bra skönt att vi har en till kväll och en hel dag innan helgen är slut. Just nu kollar jag lite på jane the virigin, sen tänkte vi nog kolla på the travellers.

Likes

Comments

Oj vad kallt det har varit igår och idag, nu sjunker graderna och de har utfärdat en klass 1 varning för snö i stockholms området, vilket innebär att det kommer komma ca 10 cm till. Helt galet, vi som redan nu har jätte mycket. Igår blev det närmare 17 minus och det var nästan olidligt, Zimba får sådana köldkramper i tassarna att han blir 3 bent och bara står stilla med tassen i luften vilket gör att jag måste ta av mig vanten och värma honom, sååå onajs för en själv som också fryser häcken av sig, men vad gör man inte för lilla vovven ;) Om det fortsätter såhär får vi börja kolla på lösningar, han måste ju ha sina promenader.

Efter jobbet igår åkte jag hem till Linnea på fika och middag, trevligt och gott var det. Efter åkte jag hem, Alex var över och vi kollade på nya säsongen av jane the virgin som äntligen släppts på netflix. Han sov över och idag har vi bara chillat, Linus och alex har spelat och vi har skiftat mellan serier och spel. Vi har tagit en långpromis runt råcksta träsket och njutit av det fina vädret, sol, snö och minus grader. Ikväll blir det serie tittande på jane the virgin och bara ta det lungt, njuta av ledigheten.

Likes

Comments

Nu kör vi slutspurten på Zimbas öron, jag har 2 veckor på mig att få bukt på detta nu, lyckas jag inte kommer det kräva att vi söver ner honom och genomför en spolning. Då vi har kört, en hel drös med metoder, både öronresningar och kortison utan något vidare resultat, svampen är fortfarande kvar och frodas. Troligtvis har Zimba haft dessa problem under en vääldigt lång tid och under tiden hunnit fått resistenta svampar i öronen som ej försvinner utan en spolning.
Nackdelen är väl att allt har en risk, både nersvöningen men också risken att hunden kan bli helt/delvis döv. Däremot är det risk att låta det vara kvar också då han även där kan bli helt/delvis döv. Lite som pest eller kolera. I alla fall hoppas jag att öron problemen försvinner nu här inom loppet av 2 veckor.

Idag är det även sista arbetsdagen innan långledigheten, ska bli skönt att spendera lite dagar hemma och kanske passa på att gå ut och njuta utav snön? Bara det blir liiiite varmare imorgon, är runt 12 minus idag och det är lite i det kallaste laget tycker jag haha. Efter jobbet idag blir det till att inviga helgen med middag hos Linnéa, blir en trevlig start :)

Likes

Comments

Den 4 januari kom snösmockan mot stockholm, närmare 3 dm snö landade på marken under natten. Jag hade förberett för att sopa bort snö från bilen, däremot hade jag inte räknat med att det skulle vara så mycket att jag vart tvungen att skotta. Det tog sin lilla tid till jobbet men jag kom fram i alla fall. I övrigt har trafiken rullat på bra utan några större störningar. Sen är det ju till det positiva så otroligt vackert med all denna snö.

Idag hade vi även återbesök hos nacka djurkliniken för Zimbas hudbesvär. Nu har det gått 10 veckor och foder utredningen börjar närma sig sitt slut så nu måste vi börja testa att ge honom saker igen. Vi ska börja med att vänja av medicinen vilket kommer ta 2 veckor, efter dessa 2 veckor får vi lägga till något så vi har valt att lägga till ben. Dock får det ej vara kyckingben eller torkade ben, utan måste vara färska och allergivänliga ben, tex märgben osv. Efter 2 veckor på ett sorts ben får vi byta ut något annat, denna gången tänkte vi byta ut fodret. Jag är lite sugen på att testa färskfoder och efter att ha suttit hela kvällen och googlat runt på en bra färskfoder kedja som ej använder kyckling (kan innehålla esbl, resistenta bakterier mot antibiotika) så verkar jag ha hittat ett foder jag gillar. Nordic hundfoder. Sen fortsätter processen bara, lägg till en produkt, utvärdera 2 veckor osv osv. Vi fick även svar på blodprovet som vi tog för en månad sedan och det visade positivt mot 2 sorters kvalster, förrådskvalster och husdammkvalster.

Likes

Comments