Det känns så sjukt att jag sitter och skall skriva min egna förlossningsberättelse nu, efter att jag har läst så många under tiden som jag var gravid. Känner att jag vill skriva en för min egen skull, så jag kan kolla tillbaka här och minnas, precis som med mina vecka för vecka inlägg. Det är så roligt att kolla tillbaka på dem och jag tycker faktiskt att om man orkar ska man skriva lite kort om varje vecka för att sedan kunna kolla tillbaka på. Guld värt!


Onsdag 30/8:

Min slempropp gick på morgonen och sedan startade mina värkar runt klockan 23.00. Jag hade haft några små värkar under dagen, men runt kvällen började det bli riktigt onda och då hade jag ganska regelbundna värkar med 10-20 minuters mellanrum. Detta innebar en sömnlös natt, men jag var ändå supertaggad och tänkte att nu MÅSTE det vara på gång!


Torsdag 31/8:

Jimmy åkte till jobbet som vanligt, och mina värkar fortsatte att komma, jag bad honom ringa till förlossningen från jobbet (min mobil var död), han ringde och de bad oss ta alvedon, duscha varmt och använda värmedyna osv, allt detta hade jag givetvis redan gjort. Men fortsatte med det, och jag nästan gick och väntade på att värkarna skulle avta. Kändes overkligt att det skulle starta på riktigt. Jag satte mig och kollade film och fortsatte mitt stickade som jag börjat med någon dag tidigare, och emellan tog jag värkar på pilatesbollen och försökte hålla mig lugn. Runt 08- tiden kom Jimmy hem från jobbet och jag upplevde att värkarna började avta och tyckte att det kändes onödigt att han kom hem.
13.57 hade jag så ont så jag började skriva upp varje gång en värk kom, och hur ont dem gjorde.
De var fortfarande runt 10 minuter emellan värkarna och jag började bli riktigt trött och hade så ont.

Några av anteckningarna, till sist slutade vi skriva styrkan på dem, haha!


Jimmy bestämde sig för att ta en powernap om det skulle vara så att vi behövde åka in och eftersom jag inte kunde ju inte sova försökte jag bara ta det lugnt i soffan mellan värkarna. Vid 16- tiden hade jag så ont att jag ringde till förlossningen igen, då hade jag nästan två värkar på tio minuter och ibland tre. Vi fick en tid att komma in för kontroll vid 21.00 om värkarna fortsatte att komma.

Det fortsatte och vid 21.00 åkte vi upp till förlossningen, där kom vi till ett undersökningsrum där de tog CTG på mig och bebisen, samt mätte mina värkar och kollade hur öppen jag var. Då var jag 2 cm öppen och man är tvungen att vara 3 cm öppen för att få stanna. De såg dock på mina värkar att det gjorde riktigt ont och de ledde oss till ett rum där jag fick bada för att se om värkarna ökade eller avtog. Det ökade och Jimmy fick stå och vifta med en handduk på mig varje värk då de kändes som jag skulle tuppa av på grund av smärta.

Barnmorskorna skulle ta beslut om vi skulle direkt till förlossningen och föda eller om vi skulle få ett patientrum och sova, eftersom jag inte sovit något kvällen innan. De beslutade sig om att vi skulle få komma till ett rum och sova, här var mina värkar outhärdliga tyckte jag och de kom 3 på 10 minuter. Jag fick morfin som skulle hjälpa mig sova + tabelleter som skulle göra att värkarna avtog. Jag blev riktigt dåsig av morfinet och trött, men värkarna fortsatte att komma och jag låg bara hela natten och väntade på att det skulle avta. Värkarna var så kraftiga men istället för 3 på 10 minuter fick jag kanske 2 på 10 minuter.

ONT men glad! Första är innan vi åker in och andra är efter vi gjort ctg och snart ska få hoppa i plurret.

" JAG BARA MÅSTE HA BEDÖVNING, NU! GE MIG ALLT NI HAR! "Fredag 1/9:

Runt 06-tiden stod jag inte ut mer, utan bad Jimmy ringa på klockan. Känslan jag hade då: "JAG BARA MÅSTE HA BEDÖVNING, NU! GE MIG ALLT NI HAR!" Mitt mål var ju att klara allt utan bedövning, men efter att ha haft en latensfas på över 30h, så fanns det inte på kartan längre. De undersökte mig och jag var öppen 4 cm. Vi fick äntligen komma till ett förlossningsrum, där vi fick en helt underbar barnmorska, hon hade jobbat där i 30 år och jag kände mig super trygg. Hennes mål var att så snabbt som möjligt ge mig bedövning eftersom jag hade "lidit" såpass länge. Jag fick lustgas och sedan kom en läkare väldigt snabbt in och gav mig Epidural. Jag kunde ääääntligen prata lite igen, och kände mig lite levande ett tag. Klockan 08.30 tog de hål på mina hinnor och vattnet gick! Jag kände mig under hela denna tiden lite borta, som att jag var där men inte där! Var väldigt noga med att Jimmy skulle ta anteckningar på vad som hände, för jag vet att alla säger att man glömmer så snabbt.


Eftersom jag hade haft värkar så länge hade jag inte kunnat kissa något, så vid 10.00 gjorde de en urintömning på mig med hjälp av kateter och tömde hela 1.4 liter (!!), detta gjorde det enklare för bebis att "glida ner". I samband med detta kopplade de även på ett värkstimulerande dropp, då värkarna hade börjat avta.

Här var jag inte tuff, somnade nog lite mellan varven. Här har jag fått min bedövning och värkstimulerande droppen är i kopplad.

" Har aldrig i hela mitt liv tagit i så mycket och varit så fokuserad på något!" 


De ökade dosen hela tiden och klockan 11.30 var jag öppen 10 cm, nu var det snart dags att börja krysta.

Krystvärkarna var det sjukaste jag varit med om, det var som att något i kroppen bara ville ta sig ut (och det var det ju). Mina krystvärkar startade 12.30 och ska vara helt ärlig, denna fasen kändes det som att jag skulle bajsa, det kändes som att jag kämpade för att få ut en bajskorv så att jag sedan kunde fokusera på att föda. Haha! Bajskorven som skulle ut var i själva verket bebis som tryckte på ändtarmen.
Fattade ingenting när de sa att huvudet var halvvägs ute och jag skulle börja flåsa som en hund. Jag väntade ju på den brännande smärtan som skulle komma eller också kallat "ring on fire", det enda jag kunde höra barnmorskornas direktiv och gjorde precis som de sa, kämpade emot mina krystvärkar när dem sa att jag inte skulle krysta. Här hade jag varken koll på tid och rum.... fanns bara en grej och det var att få ut bebis!

Har aldrig i hela mitt liv tagit i såhär mycket. Och varit så fokuserad på något!
POFF sa det (kanske inte riktigt poff 😉) och 12.52 kom han ut, jag kände mig helt borta, förstod knappt, plötsligt låg han där helt blek, men perfekt! Han grät inte, men jag var inte orolig för barnmorskorna sa att han var okej! Jag fick upp han på bröstet och det första jag såg var hans fina fransar, samtidigt som jag grät, så sa jag "åh kolla vilka fina fransar"!
Han vägde 3280 g och var 51 cm lång.

Lyckligast i hela världen och troligtvis tröttast! Vår fina lilla kille!!
Vi hade glömt mössa till han i bilen, så han fick ha en strumpa på huvudet, haha.Jag hade turen att inte spricka något, så jag behövde aldrig sys, detta var något som jag varit lite orolig över och nästan räknat med att jag skulle göra. Vid 13.03, lossnade min moderkaka, vilken konstig känsla. Barnmorskan höll upp den och förklarade lite om den, men vi kommer knappt ihåg detta, vi var så inne i vår bebis som låg i famnen.

Det tog ett tag innan han fick färg, så Jimmy fick gå iväg med honom till neo och ta lite tester bara för säkerhetens skull, allt såg jätte bra ut. Under tiden som de var borta så kopplade man in en kateter på mig, bara för att jag inte kunnat kissa tidigare. Denna hade jag i några timmar innan den kopplades ut för att se om jag kunde kissa och det kunde jag!


Vid 20-tiden rullade vi upp mot BB och det var sån konstig känsla att helt plötsligt bli ensamma med vår bebis. VÅR bebis! 💙


Vi stannade på BB i två nätter innan vi åkte hem, han var en superlugn bebis och vi var nästan lite oroliga, de gjorde lite extra tester på honom, men allt såg bra ut och de sa till oss "Ni kan nog bara njuta av att han är lugn och tillfreds", så skönt att höra <3 Personalen på BB var helt fantastiska!

​Efter att få ha bett om det själva fick vi ÄNTLIGEN den berömda brickan med mackor. Första jag åt sen 20-tiden kvällen innan.

Bilder från BB. En sån jäkla målbild att se Jimmy bära ut bilbarnstolen till bilen!!! ❤


Om jag skulle sätta ett betyg på min förlossningsupplevelse, och jag tror att jag och Jimmy är ganska eniga, så skulle den få 9/10 i betyg!! Vilket ändå måste vara jäkligt bra? Det enda som drar ner det är att min latensfas var så fruktansvärt lång. Men aktiva fasen har jag absolut INGET att klaga på.

Hade absolut kunnat göra om det!! ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

"Det är hur mysigt som helst att amma!" - önska jag att jag kunde säga och känna att jag menade det. Det har skett några gånger att jag känner åh, detta är så mysigt och det är verkligen värt att kämpa för amningen!


"Jag har så det räcker och blir över till en hel bebis armé! "

Den senaste veckan har jag bara känt mig extremt ledsen över att min produktion aldrig ställer in sig ( 5 veckor har gått sedan han kom), vet inte hur lång tid det ska ta och hur länge man ska orka kämpa. Mitt problem är säkert ett lyxproblem för de mammor som kämpar med att få upp produktionen, jag kämpar istället med att minska produktionen då mina bröst fortfarande producerar tok för mycket mjölk. Jag är extremt tacksam att jag har mjölk, så det får ni inte tro något annat! Men jag har så det räcker och blir över till en hel bebisarmé. De är ständigt ömma= kan knappt ligga åt sidan, duscha, krama någon osv. De sprutar hejvilt = jag måste ha minst 2 st kräkhanddukar redo varje gång för jag sprutar ner allt i min omgivning, detta gör att jag blir låst hemma eller får panik så fort jag ska röra mig utanför hemmet, ifall jag skulle behöva amma. Frank sätter i halsen och vågar knappt ta bröstet igen för att han blir rädd när de är sånt tryck i dem.


Jag har de senaste dagarna testat en blockmetod, det innebär att man ammar ett och samma bröst i 3h, inte i sträck, utan under 3h får han endast amma på bröst A, sen byter man till bröst B. Inatt gav jag upp, kände att det inte alls var värt det. Gjort så ont, vaknade av att jag kallsvettades för jag hade så ont.


Just nu känns det ganska hopplöst, jag känner mig dålig och jag är så trött på att vakna upp och det är blött i sängen......
Jag vill verkligen inte ge upp amningen, men just nu känns det bara ångestfyllt!

TÄNK OM JAG VISSTE INNAN HUR TUFFT DE KUNDE VARA MED AMNING, man trodde att det bara skulle fungera.

Jag ska kämpa vidare ett tag till, så får vi hoppas att det rättar till sig VÄLDIGT snart!Likes

Comments

HAPPY BIRTHDAY BABY!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är min underbar pojkväns födelsedag, hurra hurra hurra! 
Jag älskar dig oändligt, du är bäst i världen ❤


Det är inte bara Jimmys födelsedag utan vår lilla son har även namnsdag, Frank 💙
Sen får vi inte glömma nämna att det även är kanelbullens dag. 


Snacka om festlig dag. 4 Oktober!​​​

Likes

Comments

Idag är jag och Frank hemma själva första gången och han bjussar på ett riktigt grinigt humör.
Han har aldrig tidigare varit såhär, gnäller och gråter mest. Kan det hända att han saknar pappsen?

Nu ligger han i bärsjalen och sover, han blev tyst så snabbt jag satte på den, så det är nog mest närhet han vill ha.


Tufft att få en sån här start känner jag, eftersom jag för det första inte sov mycket inatt, för att jag inte alls är van vid att Frank gråter och för att det är stökigt hemma. Haha sista punkten är så rolig, men jag kan verkligen inte slappna av när det är stökigt och jag kan inte göra något åt det!


Nu håller jag iallafall på att laga lite mat medans han är i bärsjalen. Sötpotatis och halloumi står på menyn, haha.
Väntar att se om jag får äta maten varm eller kall....


Jimmy slutar om en timme och jag (vi) längtar, saknar honom här hemma ❤

Likes

Comments

En månad, fyra veckor som mamma till Frank.
Tänkt att jag har en bebis, min egna bebis och jag kommer alltid vara hans mamma. Hur stort är inte det?
Det är det mest självklara någonsin. För mig var det, det iallafall.
Vet att det kan ta ett tag innan man känner så, men jag gjorde verkligen det direkt! Jag är så glad och tacksam för att allt har gått så bra.

Eftersom jag tidigare i livet haft en period med psykisk ohälsa var jag rädd att jag skulle hamna i eventuell förlossningsdepression, men jag känner verkligen inget annat än lycka och har aldrig tidigare känt mig såhär lycklig och hög på livet. Jag och Jimmy är nog kärare än någonsin och vi har så roligt ihop. Kunde inte valt en bättre partner och pappa till mitt barn. Ser fram emot livet tillsammans med honom och vår familj!


Frank så fin och jag älskar honom fruktansvärt mycket. Man märker redan en massa små utvecklingar hela tiden och det blir bara roligare och roligare, vill inte sluta titta på honom. Blir lite gråtig när jag tänker på att han ska bli stor och stå på egna ben en dag, men oj vad det ska bli kul att följa och älska/stötta honom hela livet!


Helt plötsligt sätter man någon annan i fokus och det är verkligen skönt.
Saker som tidigare var "viktiga" är nu helt oväsentliga, han är det viktigaste nu!


Trodde inte jag kunde bli såhär cheesy, men tydligen, haha!

Likes

Comments

Godmorgon!

Nu har jag startat denna dagen, mina grabbar ligger fortfarande kvar i sängen och sover.
Frank har sovit så bra inatt. Somnade igår vid 22 och vaknade vid 02 och sedan vaknade han vid 06 och sen vid 08.30. Vi har minst sagt blivit ganska bortskämda med sömn sedan han började sova i sin egen säng! ✨
Dessutom så somnar han i den själv, vilket de på BVC sa var en enorm fördel. Brukar efter jag ammat honom gå upp på toaletten och käka något smått, då lägger jag honom i hans säng och när jag kommer tillbaka har han i princip somnat. Tussen.


Idag ska jag och Frank hälsa på mitt jobb, jag är så taggad. Saknar dem väldigt mycket på jobbet, så det ska bli roligt! Har beställt lite nya skor också, som ligger på jobbet och väntar på mig. Så spännande och se om några passar!


--

Igår var vi på BVC och Frank hade gått upp som han skulle och växt 2 cm på längden!
Nu väger han något runt 3800g. <3

Efter vi varit på BVC tog vi bilen mot Göteborg för en shoppingdag. Fick endast med mig 2 plagg hem, märker att jag blivit extremt kräsen och att gå i butik är inte min grej. Så rörigt och mycket folk överallt! Haha. Vi ammade i bilen innan vi skulle gå och sen sov Frank i två timmar i vagnen, sen när vi kom till bilen igen var det dags för att amma igen och mina tuttar bara spruta ner ALLT, hahah alltså får ingen kontroll på dem. Börjar tryta på mig, så orolig att jag ska behöva amma offentligt, för det GÅR ju inte. Blir ett samtal till amningshjälpen idag. Det slutar inte med att jag spruta ner hela mig, Frank och bilen med bröstmjölk, utan han valde att bajsa precis när jag tagit av blöjan för att byta, hahah! INGET BLIR SOM MAN TÄNKT SIG MED BARN, och det är underbart! Vi skratta så mycket, och löste de också! 😂Nu ska jag fixa till mig lite och väcka upp Frank för att sen åka.
Hoppas ni får en toppen dag. Puss och Kram


Likes

Comments

Åh jag är så shoppingsugen, aldrig någonsin varit såhär sugen på att fylla på min garderob med lite nytt och fräscht!
Samtidigt lever jag numera på mammapeng, och det är inte fett vill jag lova.

Plockade ihop ett collage på mina absoluta favoriter just nu.
De två överdelarna och jeansen kommer från MANGO II Väskan, hatten och skärpet från Ginatricot II Skorna från Vagabond II Halsbandet har jag redan och det är från Jane Koenig II Läppglanset är från Clarins.

----


Så kul att sitta lite vid datorn ikväll, läsa lite bloggar, få lite inspiration, pilla med polyvore och "fönstershoppa".
Frank har kämpat med att hålla sig vaken även idag, han somnade precis och har varit vaken sen klockan 16. Han var inte pigg vill jag lova, men väldigt envis. Tur han är så satans söt, för det blir lite frustrerande när inget funkar och han vaknar för inget, samtidigt som han är så himla trött, lillen ❤


Tror jag ska passa på att skrapa ihop några timmar sömn nu, känner på mig att hans sömn inte kommer bli speciellt långvarig. Godnatt!

Likes

Comments

Jag tror Frank har gått in i fas 1 nu, jag tror ju stenhårt på att bebisar går igenom olika faser och att det finns en förklaring till varför dem kanske gråter osv. Laddade ner appen WonderWeeks igår och mycket riktigt så står det att han kan gå in i en fas väldigt snart.

Det står att första fasen är speciellt utmanande för Frank för det är den första fasen i den mentala utvecklingen.
Han har precis blivit van vid livet utanför magen och hans värld har ändrats dramatiskt. Han behöver dig nu och hans lilla kropp gör det inte lätt för honom då han kan ännu inte sträcka ut armarna mot dig. Han kan endast visa att han behöver dig via hans kroppsspråk och röst.


Signaler:

- Gråter utan anledning t.ex byta blöja, hunger, trötthet.

- Endast tyst när han är med dig.

- Vill ha mer fysisk kontakt, vill endast somna när han ligger kropp mot kropp med dig.

- Vill amma oftare, vilket är normalt och bra. Amma när din bebis vill det. Vill han amma, så låt honom amma.


--


Igår var han för första gången vaken flera timmar i sträck och hade jätte svårt att finna ro, grät mer än vanligt (inte supermycket) och ville bara vara nära hela tiden. Närmare 00- tiden var han så trött så att ögonen gick i kors och han ville ha nappen hela tiden, så fort nappen trilla ut så vaknade han. Efter ett tag fann han äntligen ro till att somna! Tyckte så synd om honom, man märkte att han tyckte det var frustrerande. Men samtidigt var han nöjd emellanåt, bara nappen eller tuttis var i munnen.

Idag har vi märkt att han har väldigt svårt att finna ro och vill även idag ha nappen eller tuttis hela tiden. Jag ammar när han vill amma, men börjar få ont i mina nipples så får emellanåt ge han nappen! ❤
Han riktigt kämpade med att hålla sig vaken nu hela förmiddagen och har nu äntligen somnat lite.

Detta kanske inte är en fas, men känns som att det kan vara början till en fas.


Tar gärna emot era tips och råd, men ingen kritik om hur vi gör med vårt barn, tror vi känner bäst vad han vill! <3

Fick en ny mössa till hösten/vintern igår, ser ut som han gillar den, eller hur? 😉

Likes

Comments

24 dagar med Frank har gått, det är helt sjukt. Vet inte när jag kommer sluta känna så, kommer nog känna så hela livet? Tiden bara springer iväg!


Här går dagarna in i varandra, vi bebisgosar för fullt, äter mängder med gottesaker, kollar film, busar, går på café, somnar lite på soffan, byter blöja, luftar pattarna, går barnvagnspromenader, middagar med vänner/familj, osv! Älskar det.

Nu är Jimmy hemma endast denna veckan också, sen skall han tillbaka till jobbet. Det känns självklart jätte konstigt, men tror det kommer gå jätte bra, dagarna går så fort när man har en liten bebis! Tror jag och Frank kommer hinna vakna och ut på en promenad och sen kommer pappsen va hemma igen.


I helgen ska vi till Hamburgsund och stanna där över natten, det blir spännande, första natten borta.
Vi är laddade, ska bli skönt att komma iväg till kusten också, vi har varit ganska instängda i lägenheten nu sen han kom, det har iofs varit skönt det med! (Har blivit väääldigt hemmakär nu och längtar hem när vi varit borta någon eftermiddag, haha!)
Hur mår jag?
Jag mår väldigt bra!
Svettas på nätterna som en tok fortfarande, men antar att det är all vätska som skall ut ur kroppen. Nu passar mina byxor igen när jag står upp, MEN inte en chans att jag kan sätta mig ner, haha, så väntar nog ett tag till med att använda dem.
Kan fortfarande känna av lite eftervärkar (tror jag att det är), det ilar till i nedre magen. Är lite orolig att det har blivit någon inflammation i livmodern, men det säkert inte så allvarligt!


Frank är så mycket mer med nu och blir roligare för varje dag. Vi tycker han är väldigt stark och är väldigt bra på att lyfta huvudet om man har han på bröstet! Hans vaken perioder är mycket längre och man märker att han vill vara med och inte somna ifrån oss!

- Vi har även märkt att han gillar reaggae, så det dansar vi loss till mycket här hemma och då är han supernöjd. Att bada och vara naken är också en favorit helt klart!

- Han har även börjat få sova i sin säng bredvid oss och det gör att både jag och han sover bättre tror jag. Jag vaknar ju av varenda liten rörelse om han ligger bredvid mig och eftersom han drömmer så mycket och rör sig, gjorde det att jag vaknade väldigt mycket i onödan. De 3 senaste nätterna som han sovit i sin säng, har vi båda fått sova 3-4h i sträck och det är så skönt!
Hade hellre haft han bredvid mig hela tiden dock, och får lite abstinens, så när det närmar sig morgon, så lägger jag han i sängen bredvid oss! ❤

- När vi var på BVC förra veckan följde han kurvan jätte bra och väger nu 3640g. När han kom vägde han 3280g.
Vi tycker absolut att vi ser att han har blivit större och fylligare i ansiktet, man inser verkligen att det kommer gå så fort nu!

- Han var lite rosslig två dagar och jag var super nojig. Vi ringde till 1177 och efter det kände jag mig mycket lugnare.
Vi fick rådet att köpa koksalt spray och spraya in i näsan. Vi köpte det, men har inte använt det. Vi prövade med bröstmjölk istället och det funkade verkligen så bra! Bröstmjölk verkar vara mirakel kur. Nu mår han bättre igen som tur är, så det var nog bara något tillfälligt!

- Måste lägga till denna: HAN ÄR VÄRLDENS BÄSTA BEBIS!!!!!! - man blir så mallig som mamma, helt sjukt. Tror ALLA kan relatera!!!

Likes

Comments

1. Amningsinlägg från MAM - Amningsinläggen går som smör här hemma, då mina tuttar fortfarande producerar jätte mycket mjölk. Det absolut bästa kommer från MAM, de är lite dyrare, men absolut dem skönaste.
Jag köper även de från Libero, de är inte alls lika sköna, men använder dem hemma, för att vara lite ekonomisk 😉


2. Mjölkuppsamlingskupa från Medela - Dessa använder jag hemma så mycket jag kan. Det är en "kopp" man sätter på de bröstet man inte ammar samtidigt som du ammar den andra, då hamnar den mjölken som läcker i koppen och man kan spara det i kylen eller frysa in. Vi har fryst in jätte mycket mjölk, och det känns skönt ifall jag skulle vilja gå iväg några timmar.
Vi har även sparat i kylen kvällen innan så att Jimmy kan gå upp på morgonen och ge Frank mat och jag sova vidare en sväng. Guld värt! Mjölken står sig i kylen i 3 dagar. Ska du frysa in mjölken måste du göra det samma dygn som du pumpat/samlat mjölken.


3. Medela "pump and save" bröst mjölkpåsar - Dessa är perfekta att spara mjölken i som skall frysas in. Det finns så att du kan skriva in datum och ml. Perfekt. Däremot är det mindre ekonomiskt, när dem har tagit slut skall vi testa frysa in i iskuber och sen lägga ut isbitarna i en vanlig fryspåse. Funkar nog lika bra det med!


4. Multimam kompresser - Räddade mina nipples när de hade blivit lite såriga. Jag tog en på varje bröstvårta i en halvtimme och när jag tog bort dem, var såren nästan borta. Vet inte hur det funkar, men så himla bra!!


5. Pure lan - En salva som man smörjer på bröst vårtorna. Använde den supermycket i början, nu bara ibland. Riktigt bra! Ett måste när man skall börja amma.


6. STORA trosor - Haha japp, ni ser rätt. Innan jag skulle föda beställde jag ett sju pack, sjukt fula trosor i storlek 44 och det har varit så skönt att ha dem efter förlossningen eftersom man måste ha en mega binda pga avslag. Nu är det ju superskönt att kunna ha sina vanliga trosor igen och slippa de mega trosorna, men så glad att jag köpte dem.


7. Amningsbh/ amningslinnen - Detta är också ett måste. Jag måste ju numera sova i BH, jätte jobbigt och längtar tills jag kan sova utan. Men köpte i storlek Large från Lindex i mjukis material och utan några hårda spännen på, de har funkat perfekt under natten. Mina amningslinnen är också från Lindex och finns att köpa i 2-pack.


8. Kräkhanddukar - Okej, detta är nog det viktigaste vi har just nu. Använder kanske 10 stycken dagligen, MAN KAN INTE HA FÖR MÅNGA KRÄKISAR. Vi har 80 stycken och de går åt! Varje gång jag ammar, måste jag ha en för att skydda min bh/kläder och en redo ifall bröstet sprutar, så jag inte sprutar ner hela Frank, haha! Sen är de perfekta att ha vid skötbordet och även till kräkolyckor.Vi köpte från Ikea 10-pack för 29 kr. KRAMA heter dem, tips!


9. Myskläder - Ett lite finare mys set, let's face it, direkt efter en förlossning är det en hel del mys som gäller. Dessutom är man inte sugen på att ta på sig vanliga kläder direkt efter. Vi är inne på vår tredje vecka med bebis och vi myser för det mesta runt här hemma i endast trosor, bh och filtar, så när vi får besök är det skönt att hoppa in i myskläder. Jag köpte ett lite finare i velour från Bikbok innan som kommit till stor användning.


10. Lyssna på kroppen och stanna i bubblan så länge du vill- Verkligen. Det är superviktigt! Man har precis genomgått en förlossning och kroppen skall återhämta sig! Ge det tid. Vi har gått ut och gått en barnvagns promenad nästan varje dag, för att få luft och vissa dagar känns det riktigt tufft i bäckenet och då är det viktigt att inte pusha sig för hårt till att gå långt, sen nästa dag kan det kännas super bra och då klarar man av att gå längre. Som sagt lyssna på kroppen och ta det lungt! ❤ Samma med bebisbubblan, det är så mycket känslor och en ny liten människa som betyder mest för en, det är svårt att veta vart man ska göra av all kärlek och det är HELT okej att låsa in sig ett tag tillsammans med sin familj och bara mysa och njuta av tiden, vi är fortfarande kvar i bubblan och myser dagligen! Kan inte fatta att det redan gått 20 dagar!! - Känns fortfarande som bara två dagar.
Vi börjar ta oss ut på små trippar och träffa vänner mer och mer och det har gått super bra, men låt även denna fas ta tid!

Don't stress it !!! 😘

Sista bilden på magen innan Frank valde att kika ut. Kan inte fatta att det var lilla du som gömde dig där inne! 💙

Likes

Comments