Kanske handlar det inte om att jag ska hitta tillbaka till mig själv. Utan att jag behöver hitta mig själv. Den jag är.
Jag vet vem jag vill vara. Men jag vet också att jag ställer orimligt höga krav på mig själv. Och att den ångesten jag känner inför att möta någon jag känner, oavsett vem det är, är kopplat till att jag ställer högre krav på mig själv än vad jag klarar av att leva upp till just nu. Så på något sätt så måste jag sänka ribban. Och acceptera mig själv och de begränsningar som faktiskt till stor del styr mig just nu. Medan mina vänner pratar om drömmar och resmål de har, precis som jag gjorde en gång i tiden. Så ligger mitt fokus på hur jag ska klara ta mig igenom dagen. Men jag är sjuk. Det är jobbigt just nu. Och det är okej. Jag måste inte vara den glada, spralliga, drivna Rebecca som jag alltid varit. Jag behöver bara vara mig själv. Omtänksam, empatisk och ärlig. Det är de enda krav jag behöver ställa på mig själv. Inte högre än så just nu. Om jag lyckas med det kanske ångesten kan minska lite. Kanske gömmer jag mig inte då när jag råkar se någon jag känner på gymmet. Kanske är jag inte så nervös så jag mår illa inför att träffa en kompis. Kanske måste inte de självkritiska tankarna dominera i mitt huvud. För jag är jag. Och det är okej. Mer än okej till och med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Depression, Tankar, Ångest, ECT

Jag är nervös inför att vara i sociala sammanhang just nu. Mycket pga att mitt minne är så påverkat vilket gör att jag inte kan svara på de enklaste frågor. Detta gör att jag känner mig väldigt dum. Jag vill inte verka oengagerad eller som att jag inte bryr mig. Jag är van vid att ha koll på det mesta vilket gör att detta är väldigt ovant. Det dåliga minnet beror ju framförallt på ECTn men även depressionen. Men jag får lära mig att vara mer accepterande mot mig själv. Acceptera att jag inte har stenkoll på allt just nu. Det är okej.

Likes

Comments

Tankar, ECT

Hej! Idag har jag fått ECT igen. Vaknade tyvärr redan vid strax efter 6 och hade inte ECT förrän 9.30 vilket var lite jobbigt eftersom jag varken får äta eller dricka innan ECTn. Så hungrig som bara den fick jag snällt försöka fördriva morgontimmarna. Nu efteråt är jag mörbultad och har huvudvärk men annars mår jag bra. Men som vanligt väldigt förvirrad.
När jag kom hem åt jag frukost och sedan gick jag och la mig och sov fram till mamma hade gjort dagens lunch, som idag bestod av bananpannkakor, klar. Tillsammans med frukt och mormors goda svart-vinbärs-sylt satte vi oss i solen på altanen. Resten av dagen spenderar jag nog i soffan och ute i solen. Vad har ni för er idag? 😊

Fast jag lär väl bli väldigt rastlös trots att det värker av trötthet i hela kroppen 😄🙈

Likes

Comments

Tankar, Ångest

Har haft ganska mycket problem med panikångestattacker det senaste. Kan inte riktigt sätta ord på vilka tankar som sätter igång dem men det är väl de där tankarna som surrar i min hjärna konstant som till slut blir för mycket för mig att hantera. Jag börjar dock känna igen de fysiska tecknena redan innan den värsta attacken slår till. Jag blir yr och det susar i öronen vilket jag gissar beror på syrebrist till hjärnan. Sen börjar jag skaka ganska mycket. Min strategi hittills har varit att försöka distrahera mig för att typ fly från känslan trots att jag egentligen förstår att det inte kommer hjälpa för det eskalerar och bryter ut ändå. Det blir liksom ingen hållbar lösning. Så ja, jag måste lära mig att när de fysiska tecknen börjar komma så behöver jag fokusera på andningen. Andas i fyrkant eller liknande. Långa, djupa andetag och försöka att bara fokusera på det. För det brukar hjälpa även om det kan ta tid. Det är bara så himla svårt att göra när man är mitt i paniken om ingen sitter bredvid och håller om mig och påminner mig. Men det är väl en träningssak så jag kämpar på med det. Det är det enda som jag har märkt fungerar än så länge. (Eller ja stesolid också, men det är inget jag brukar ta till eftersom jag vill klara mig utan det och lära mig mer funktionella strategier.)

Likes

Comments

Tankar, Depression, Ångest, Ledsen

Idag grubblar jag alldeles för mycket. Den typen av grubblerier som bara gör att jag får mer ångest och mår sämre. Försöker ventilera dem med mamma och pappa för att få en annan synvinkel och de hade i princip samma svar. Ett bra svar dessutom. Jag vill ju må bättre men jag vet inte hur jag tar mig dit. Så katastroftanken som snurrar i mitt huvud konstant är att jag kommer sitta här om 10 år och om 20 år osv. och fortfarande må lika dåligt och bara "vänta" på att må bättre. För att jag inte kan komma på exakt hur jag ska göra för att må bättre. Och mina föräldrar påminde mig "men du väntar ju inte bara. Det måste få ta tid och du behöver lära dig att koppla av. Men du gör ju det du kan. Att du har inbokade tider hos kurator, psykolog, ECT-uppföljningsbehandling, gruppterapi, sjukgymnast osv. Samtidigt som du försöker lära dig hitta balans och hitta tillbaka till dig själv. Men mitt i allt det här så måste det få ta tid. Det hjälper inte att pressa sig själv för att tillfriskna utan det behövs tid för återhämtning och att kunna ta små steg i taget för att så småningom kunna må bättre." Och trots att jag vet att de har rätt så fortsätter jag grubbla men försöker påminna mig om detta genom att skriva ner det.
Så ja det är en sån dag. Då jag grubblar för mycket. Vilket ger mig ångest. Har i alla fall tagit en promenad i solen, lagat en god lunch och varit på Apoteket och i mataffären med mamma. Idag är en återhämtningsdag. Det har varit väldigt mycket i helgen så det behövs. Hur mår ni idag? ❤

Likes

Comments

Tankar, Depression, Ångest, Familj

Mardrömmarna har avlöst varandra i natt och jag har vaknat gång på gång med andan i halsen och hyperventilerat. Kommer ihåg varenda en in i minsta detalj. Obehagligt men skönt att det bara var drömmar.
Igår hade vi en bra dag i alla fall. Fick se väldigt vacker natur och utsikt. Och vi umgicks hela familjen vilket var mysigt. Jag ville inte säga något när vi var iväg för jag ville inte låta mitt mående vara orsaken till att vi åkte hem men mot slutet av dagen var jag helt slut. När vi kom hem var jag så trött så jag mådde väldigt illa och allt snurrade. Men det var det värt. För dagen var supermysig, då gör det inte så mycket när man får ta konsekvenserna sen. På något sätt så gav det energi ändå.

Likes

Comments

Tankar, Familj

Hej på er! Nu sitter jag i bilen på väg mot ytterligare "äventyr". Började dagen med hotellfrukost med familjen vilket var jättegott. Goda frallor, supergod frukt och äggröran var helt underbar. Fick även i mig en cappuccino, vilket faktiskt inte var så illa 😄☕️ It's getting better 😁
Nu har vi med oss Milo och så ska vi till Omberg för att vandra runt lite i naturen. Tror det blir en mysig dag det här! Älskar ju hotellfrukost så starten var minst sagt bra❣️

Likes

Comments

Tankar

Nu har jag (lite halvt om halvt seriöst) fått för mig att jag ska lära mig dricka kaffe, haha! Åtminstone kunna ta någon kopp i socialt sammanhang ☕️ Med mycket mjölk i och en eller två chokladbitar till så går det faktiskt. Smakar inte alls särskilt illa. Helst ska man ha chokladbiten i munnen samtidigt som man dricker kaffet. Den söta smaken från chokladen gör att kaffet inte alls blir lika beskt tycker jag. Min pappa skrattar åt mig och mina ansträngningar 😄 Fast det gör nog jag också haha. Men det mesta brukar ju gå att lära sig det mesta om man bara upprepar det tillräckligt många gånger. Tyckte ni om kaffe direkt eller har ni någon erfarenhet av att lära er dricka kaffe? Haha! 🙈

Ser ju så himla mysigt ut ☕️

Likes

Comments

Tankar, Depression, Motivation, Glädje

Hej på er! Äntligen har det vänt lite. Efter tre väldigt jobbiga dagar så känner jag mig idag äntligen lite lättare till mods. Och oavsett hur länge det varar så är jag tacksam när inte ångesten trycker på så mycket så att allt känns som oöverstigliga berg. Det är dessa stunder som gör det värt att fortsätta kämpa igenom alla tuffa dagar.
Sov i alla fall länge idag, småslumrade lite fram till halv tio. Därefter åt jag en god frukost och planerade morgondagen innan jag tog på mig träningskläderna och promenerade mot gymmet. Där körde jag ett riktigt härligt och bra benpass. Kände mig stark (jämför inte med någon annan än mig själv) och tyckte det var superhärligt. Det var knappt inget folk där idag heller vilket jag uppskattar väldigt mycket eftersom det blir ännu lättare att bara fokusera på mig själv.
Efter en lång dusch och en god lunch bestående av pasta, (vegetarisk) korvsås och en god sallad sitter jag nu i soffan. Pappa blandade i lite fetaost i salladen och det blev faktiskt väldigt gott. Ikväll ska jag till killen så tror det här blir en bra dag. Vad har ni för er?

Likes

Comments

Tankar, Familj

Nu sitter jag i bilen halvvägs till Vetlanda. Vi ska lämna in bilen för reparation och kommer spendera dagen hos mormor och morfar. Därefter ska jag träffa en vän när vi kommit hem ikväll. Jag hoppas jag inte tagit mig vatten över huvudet nu med för mycket socialt på en och samma dag. Men förhoppningsvis ska det gå bra. Vad har ni för planer denna fredag?

Likes

Comments