Horses

Den allra sötaste och yngsta ponnyn jag ridit. Hans hela fem år utmanade helt klart min ridning till max.

Jag har aldrig ridit en häst där jag måste kämpa med att håll kvar fokuset och koncentrationen på mig så det tog ett tag innan ridningen faktiskt gick bra.
Eftersom att han är så ung måste man även vara väldigt bestämd vilket jag inte är särskilt bra på. Fram tills att jag faktiskt bestämde mig så var han svår att kontrollera både på vägar och fart, och så var han väldigt vinglig och slingrig.

Men när jag bytte plats så att han inte tänkte tävla mot hästen framför så lyssnade han bättre på mig. Han travade inte alls lika fort och så ställde han nacken riktigt fint i serpentinbågarna.

Lillkillen blev även utsatt för luciatåg, haha. Men han störde sig inte på glittret som jag hade lindat runt pannbandet. Glittret gjorde dock att han blev lite svår att tränsa av men det förstår jag, han är ju ung och nyfiken.
Svårt att stå stilla har han också, så bilderna blev ju inte särskilt bra. Riktigt söt är han iallafall. En kompis spelade upp ett klipp från när hon och en annan kompis sjöng och Zesar blev så lugn, stod bredvid mig och lyssnade, höll nästan på att somna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Life

Sötaste lillkillen // Pinchos förra fredagen // Gulligaste mulen

Julbak // Min nya kaktus, giiillar!! // En bild på mig en morgon innan jag skulle till bussen

Likes

Comments

Life

Åh vad dålig jag är på att uppdatera. Kan tyvärr inte skylla på att jag inte haft tid eller något för det har jag. Det är bara jag som helt enkelt inte haft lust att skriva något. Jag ska inte lova att jag ska bli bättre för jag vet att jag inte kommer kunna hålla det.

Vad ska jag säga? Nej men min dag har väl varit bra. Gick dock väldigt väldigt dåligt på matten, hade hur många fel som helst och ändå är matte det enda jag inte behöver oroa mig för att inte få högt betyg i.

Jag har de senaste veckorna insett att vi styrs så mycket av jantelagen. Varför ska vi inte få tycka att vi är bra!

Idag fick vi sluta lite tidigare vilket är så skönt eftersom sista lektionen är över två timmar lång och dessutom ett ämne jag inte gillar.

Oj vilket mixat inlägg men tycker att sådana är lite charmiga.

Likes

Comments

Horses

Oj, vad vi måste slåss för att lektionen ens ska bli dålig och inte skit. Har aldrig träffat en ridskola höst förutom Penny som ska bråka om att gå bredvid spåret istället för i eller för att inte följa väggen istället för att göra det.

Idag skulle vi galoppera på stora mittvolten. Hon är stel som jag vet inte vad.

Är ändå väldigt nöjd då jag trots allt vann 99% av fighterna.

Hon är sån där hennes ”boxhumör” berättar hur hon kommer var på lektionen. Jag har ridit henne hur mycket som helst det senaste året men idag var det ett nytt humör. Hon nafsar, står och trampar och lyssnar väldigt mycket. Hon verkade lite orolig och stissig men så var hon nog riktigt godis sugen hon skulle nosa i händerna, buffa på jackfickor och sträckte sig så långt hon kunde så fort barnen prasslade med påsar osv.

Likes

Comments

Life

Hade egentligen planerat att skriva ett blogginlägg om filmer jag gillar men orkar helt ärligt inte sitta och leta bland alla filmer jag har sett. Har sett hur många som helst och tycker att alla är ungefär lika bra. Så det blir en blogglista istället.

3 saker jag ser fram emot:

→ Ett nytt avsnitt av Spöktimmen imorgon och Noel & Ludwigs podd på fredag. Typ de bästa poddarna någonsin.

→ Jullovet bara för att det är skönt med sovmorgon.

→ 2018 eftersom jag tycker att den här tiden som kommer nu är riktigt meningslös, man gör inget, hittar inte på roliga saker att göra och man går bara och väntar på att nästa år ska komma.

3 saker jag är rädd för:

→ Att inte räcka till. Jag är så rädd för att såra folk och jag hatar att behöva säga nej till saker bara för att min tid inte räcker till eller för att jag inte kan vara på två ställen samtidigt. Det känns som att det blir mitt fel.

→ Mörker. Samtidigt som det är så mysigt så är det så oinbjudande och det är så mycket som kan gömma sig där.

→ Att vakna en morgon och ingen ser mig. Jättekonstig rädsla men men.

3 saker jag borde:

→ Ta det lugnt, det behöver inte hända saker hela hela tiden.

→ Ta hand om mina blommor. Finns nog inget jag ägnar så lite tid till som mina blommor.

→ Skaffa fler kompisar, det är absolut inget fel på de jag har men det vore ändå kul att känna många.

3 saker jag kan:

→ Spela lite fiol, jättekonstigt egentligen men tog lektioner när jag var liten för att jag tyckte att det verkade kul slutade dock ganska snabbt då det inte alls var kul.

→ Mycket onödig fakta, det är sånt som jag inte behöver kunna och onödiga fakta jag kommer ihåg bara av att läsa eller höra det en gång.

→ Dra igång projekt.

3 saker jag inte kan:

→ Fokusera på något en längre tid.

→ Anteckna genomgångar på datorn. Älskar att skriva på datorer men det blir kaos i mitt huvud om jag ska anteckna vad folk säger på dator.

→ Göra saker jag måste göra.

3 saker jag blir lugn av:

→ Att vara i stallet. Trots alla dåliga människor där och negativa energier så är det och har alltid varit en frizon.

→ Att tänka att allt har sin mening. Att oavsett vad jag gör kommer jag ändå komma försent till det där mötet.

→ Att skriva ner mina tankar.

3 saker jag blir stressad av:

→ Att inte räcka till.

→ Min tidsoptimism. Jag tyckte härom veckan att vi kunde åka till skolan en kvart innan det började fast jag vet att det tar minst tjugo minuter, tänkte att det kanske går fortare om man tar en kortare väg.

→ Oorganiserad röra.

Likes

Comments

Life

I fredags efter en konsert som två av mina kompisar var med på så gick vi till Pinchos och åt då ingen av hos riktigt hade ätit kvällsmat.

Vi hann inte med nio bussen så vi fick vänta två timmar på nästa buss. Vi fördrev tiden genom att hänga på stan och så köpte vi dricka på McDoanlds, som typ var det ända som var öppet.

I lördags under eftermiddagen stod det julbak på schemat. Efter det ville Hannah locka mitt hår. På kvällen skulle både mamma och Hannah iväg och jag ville inte va hemma själv så jag bjöd hem några kompisar.
Idag var det ännu mera julbak.

I lördags var det någon som gjorde inbrott och tände sedan eld på högstadieskolan i byn där jag bor. Polisen utreder mordbrand, vilket egentligen är konstigt då det var sen eftermiddag en lördag. Vem är i skolan då?

Vad tycker man att man tjänar på att tända eld på skolan? De förstörde byggnaden med cafeterian vilket seriöst är det enda bra på hela skolan och man förstörde inte för eleverna som går där eftersom skolan flyttar till nya lokaler efter jul.

Likes

Comments

Life

v. 48-49
Ikväll kanske jag ska träffa några kompisar, troligtvis inte verkar det som.

onsdag är det volleybollturnering så antingen ska jag dit och kolla eller så är jag helt ledig, lite oklart just nu. Ridning!!!!

Nästa söndag är det adventsfika med en del av familjen.

v. 50
onsdagen är det Lucia, tror vi ska firandet på skolan men är lite osäker. Har börjat på en ny skola i en annan stad och känner att de är ganska dåliga på att informera. Det är även ridning på onsdagen.

söndagen, tror jag, fyller en kompis.

v. 51
Onsdag och sista ridlektionen denna termin.

torsdagen är det sista dagen i skolan och sedan får vi lov.

lördagen, 23 december, ska jag och några kompisar spela ett julklappsspel. På kvällen är det Uppesittarkväll.

Söndag är julafton, vilket firas hos min pappa i år.

v. 52
Måndag är juldagen och då ska vi fira jul med mamma.

Under veckan har jag en del inlägg att skriva.

fredagen fyller en annan kompis.

Och sist är det söndag och nyår. Passande med årsskifte och veckoskifte samtidigt ändå. Då ska vi eventuellt till några kompisar i Stockholm och fira in det nya året.

Likes

Comments

Horses

Det känns som att jag bara rider Penny. Hade för några veckor sedan varit glad över att rida Penny så mycket men inte idag. Fy vad jag var irriterad, men tycker att det är så tråkigt att rida henne så mycket speciellt när det inte är frivilligt (det är ju inget tvång men fattar ni vad jag menar?). Hade henne 80% av lektionerna förra terminen och det blir typ lika denna termin.

När jag skulle tränsa nä då vägrar hon det. Hon brukar göra det på grund av tidigare skador så jag har hittat en teknik som funkar men inte idag. Kämpade i tio minuter, sedan var vi så sena att jag var tvungen att be om hjälp.

På lektionen så var hon så svår. Seg, skulle vända in till mitten hela tiden och så är hon så stark och stel så man kan inte vända hur som helst. Hon har även fått för sig att hon inte kan göra volter. Hon måste, bara måste, gå i rumpan på hästen före annars kan man inte gå överhuvudtaget och eftersom det varken är kul ridning eller funkar när det är självständigt arbete så blev det ju världens fight om vem som va envisas.

Men beröm ska hon ändå ha lite av för hon gick såå fint i slutet. Mycket bråk och en väldigt arg ryttare senare så gick hon fint, travade i volter och hade inget beroende av hästarna framför.

Likes

Comments

Life

Känner mig så sugen på att skriva ett blogginlägg men vet inte vad jag ska skriva om... Jag har alltid miljoner tankar och åsikter i mitt huvud men jag kan inte skriva ner något för jag tänker aldrig särskilt mycket om varje sak. Alla miljoner tankar gör det svårt att avsluta mina texter också så jag har hundra (överdriv lagom) texter som bara är halvt klara för att mitt i har jag börjat fundera på hur jag kan skriva en text om ett annat ämne.

Det värker i fingrarna för att jag så gärna vill skriva men inte vet vad jag vill skriva om.

Jag vill skriva något inspirerande, något som berör och om något som behöver uppmärksammas men som folk inte pratar om. Sådana ämnen är var jag fastnar för men jag har ingen erfarenhet inom de områdena. En dag ska jag skriva en text som berör, något som inspirerar. Det är mitt stora mål just nu.

Jag vill förändra världen, bryta normen men hur gör man det om man är osynlig? Fick på papper förra veckan att jag var osynlig i grundskolan. Har aldrig tänkt på det innan jag trodde det var jag som valde att vara tyst. Satt och reflekterade över det på idrotten och insåg att jag har mycket att säga och att jag lärt mig att hålla käften. Sen gör sånt här mig arg. Jag blir så frustrerad över att jag bara inte kan banka in lite vett i skallen hos vissa, t.ex. sexister, nazister etc.

Det kanske blev lite rörigt och lite kort men det är så min hjärna fungerar just nu. Jag ska försöka bli bättre men tycker ändå att det är lite charmigt så här också.

Likes

Comments

Choose to be happy.