Header
  • Twitter
  • Snapchat
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Follow me on Nouw

Stable

Bild 1 & 2: Nelly, Bild 3 & 4: Kaxe

Idag på lektionen var det hoppning. Hade Golden som förra veckan. Var ganska taggad innan lektionen då jag tycker det är jättekul med hoppning.

Men det gick jättedåligt. Han ville inte galoppera, och jag fick ingen riktig chans att verkligen få till galopp eftersom han först måste öka traven och sedan kan man fatta galopp men precis när han ökat farten kommer ett hinder eller så måste man svänga in mot hindret och då vill jag inte försöka eftersom det är bättre att ta hindret rätt och i trav än att det blir fel men i galopp.

Likes

Comments

Life

​+ Ikväll var jag och besökte ett gymnasium då de hade en infokväll. Har alltid varit lite anti mot det men nu tycker jag att det verkar jättebra.

+ Hade en håltimme istället för den längsta lektionen, så vi satt i cafeterian och spelade kort.


- Skola 8:00-15:10, längsta dagen idag.

- Glömde stänga luckan till Skrållans bur i morse så under dagen hade hon hoppat runt, kissat, bajsat och gnagt över hela övervåningen

Likes

Comments

Life

Monday
Idag gick jag i skolan 8:00-14:20, kortaste dagen i veckan. Efter skolan åkte jag hem, tog en macka och satte mig sedan på golvet och lekte med Skrållan. Just nu sitter jag och fikar med mamma, mormor & morfar.

Tuesday
Skola från 8:00 till 15:20. Sen kanske jag ska ut och fota med Oliwia. Och sedan på kvällen ska jag till ett gymnasium i närheten, för de har någon info kväll för alla i 9:an.

Wednesday
Skola 8:00-14:25. Sen plugga. Åka till pappa för att byta om och hämta ridväst & hjälm. Sen vara i stallet 17:45-20:30. Hem, duscha och byta om.

Thursday
Skola 8:00 till 14:25. Plugga och sedan på middag hos m&m. Och sedan plugga lite till.

Friday
Skola från 8:00 till 15:20, usch! Längsta dagen på hela veckan. Efter skolan ska jag till Västerås med alla konfa-assar. Vi ska först äta och sedan ska vi på Yoump.

Saturday
Äntligen helg! Kommer nog ha träningsvärk från fredag så ska nog mest ta det lugnt, kanske plugga lite. Sen är det födelsedagsmiddag hos m&m.

Sunday
Inget inbokat, vilket är superskönt då jag haft massa inbokat varje dag de senaste veckorna. Och det är skönt denna vecka då det inte är supermycket att göra.

Likes

Comments

Life

Har idag hunnit med att städa alla kaninburarna, fylla på hö och halm till Bus & Wille, diskat deras vattenflaskor, rensat bort några av plantorna i krukan med Aloe Vera, städat lite i mitt rum och sorterat min smuts tvätt. Sen har jag sett några avsnitt av How to get away with murder, packat det som ska med till mamma och bäddat min säng. 

Vid fyra ska jag och HannaH åka till mamma. Resten av dagen består av att se fler avsnitt av serien, packa upp och antagligen följa med och handla mat till nästa vecka.

Likes

Comments

Life

​Vid 9 imorse satte vi (jag, pappa, HannaH, Nina, Moa & Philip) oss i bilen och åkte mot Linköping. Fast stannade vi och åt och sedan gick vi in på Saab-arena för TubeCon.

Var på TubeCon i januari också men eftersom det var första gången i Sverige var det kaos. Köerna var för långa, det var ganska oorganiserat, för kort tid på Meet & Greet osv. och eftersom det bara var en gång så var det mycket folk.

Men nu var det jättemycket bättre. Det var längre tid till Meet & Greet, de stängde av köerna på ett annat sätt, fler youtubers ute och träffade fans utan M&G.

Förut träffade vi inga youtubers då köerna var alldeles för långa så de stängde av innan vi kom fram och det var inte många som träffade fansen utan att det var M&G. Och nu träffade vi många; Kammi, Anja, Daniel H, SaraSongbird, HejaInternet, Pojkendrömmer, Amanda Axelsson, Manfred och Bea. Och Johannes, men han är ingen youtuber.

Likes

Comments

Inspiration

3 godisar / sorbisar, hallonskalle, yoghurthallon (naturgodis)

3 filmer / Marley and me, Jack Reacher, First time

3 mysfaktorer / filtar, mjukisbyxor, sockor

3 måsten / filmkväll, myskläder, god mat

3 rätter / tacos, något grillat med potatisklyftor, hamburgare

3 tips / ha myskläder, ät gott, kolla på en bra film

Likes

Comments

Inspiration

2 1/2 vanliga skedar blåbär

3 vanliga skedar hallon

1 vanlig sked mango

1 halv mandarin/clementin/satsuma

1/3 banan

1/4 hackad morot

1 kiwi

1 oliv

1 msk havregryn

Chiafrön

Linfrön

Kokos

1 dl vatten eller mjölk

Likes

Comments

Stable

Idag hade vi markarbete. Fick Golden som förra veckan. I början av lektionen var han seg som sjutton, blev så arg på honom men han vägrade gå fortare. Sen fick jag ett spö, behövde inte ens använda det för så fort jag fick det blev han superpigg.
Resten av lektionen gick superbra, han kanske va lite för övertaggad men det gick bra. Han kan ju iallafall inte slå Millan i pigghet och snabbhet.
Den övning vi la mest tid på var att galoppera 6-7 språng mellan två bommar på ena långsidan, vilket var jättekul.

Likes

Comments

Stable

Vare sig det är en kompis, partner eller släkting, många hästmänniskor har turen att ha icke-hästmänniskor som medhjälpare/supporter. Oturligt nog för dessa stackars felinformerade själar, att vara en icke-häst person i hästvärlden medför några förvirrande och ofta motstridiga etiketter som de måste följa. För tydlighetens fysiska och psykiska trivsel för de icke-hästiga supportrarna, har jag listat några exempel på vanliga fel dessa icke-hästmänniskor gör.

1. Det är gulligt att du bryr dig om hur jag mår, men för guds skull, om jag ramlar av FORTSÄTT FILMA! Jag överlever, ...antagligen.

2. Om du filmat klart och jag ännu inte kommit på fötterna, snälla fånga hästen INNAN du kollar om jag överlevt.

3. Jag kommer vara ungefär lika trevlig som en T-Rex med tandvärk efter ett dåligt ridpass. Om du försöker säga att ”det var väl inte så dåligt” eller ”det går bättre nästa gång”, eller egentligen vad som helst, så kommer jag hitta en anledning till att det var ditt fel troligtvis bita huvudet av dig! Du behöver vara OK med det.

4. Du borde ha satt en flaska vatten i handen på mig redan innan jag hunnit ut från banan/ridhuset. Jag bryr mig inte om ifall du är långt bort på andra sidan för att filma/ta kort ur bästa vinkeln. Det är inte mitt problem att du inte kan teleportera.

5. Erbjud mig aldrig mat innan jag ska in i tävlingsmomentet. Jag är inte hungrig, jag är nervös! Det spelar ingen roll att min mage låter som ett stort åskmoln. För du mat inom en 10 m radar runt mig så kommer jag kaskad spy i ditt ansikte. Du har blivit varnad!

6. När jag tävlat färdigt är jag vrålhungrig! Om cafeterian har stängt och du inte har någon mat att erbjuda mig, så kommer jag äta DIG!

7. Du kommenterar inte mina gräsfläckar, svettiga hår och kläder, eller lukten. Jag är en idrottare, inte en prinsessa. Använd din fantasi tills jag nått min vanliga nivå av attraktivitet.

8. Om jag vinner så applåderar du, du ställer INTE till med en scen. Du kramar och gratulerar mig trots att jag är svettigare än en folieinslagen sumobrottare i en bastu.

9. Om vi inte vann tack vare tur efter en dålig runda. Jag är där för att prestera bra, inte för att vinna. Det är inte alltid samma sak. Att gissa om jag har uppnått mina mål eller inte kommer vara lite som rysk roulett för dig. Men en liten hint: Om jag hänger på sidan av hästen medan den tog mig genom en vinnande omhoppning så är jag troligtvis inte särskilt nöjd med min prestation.

10. Om du står nära hästen och jag går därifrån, så är det meningen att du ska hålla hästen! Om du låter den smita så kommer du bli satt på mockningstjänst. När jag kommer tillbaka förväntar jag mig att du ska veta exakt när jag ska ta hästen så att du kan släppa och gå ur vägen.

11. Din kropp är inte ditt tempel. Den är min frakt bil. Du bör alltid vara försedd med reservdelar som sporrar, vantar, tyglar, gjordar, bett, morötter, vatten, grimmor och med mer tvättservetter än ett barnhems förråd.

12. Om mina stövlar är smutsiga, torka av dem. Men försök ALDRIG torka dem om jag är upptagen, sen eller stressad!

13. Jag kommer alltid vara upptagen, sen eller stressad, och det kommer alltid vara ditt fel!

14. Trots de faktum att pressen av en hästtävling förvandlar en snäll tjej till en demon, så kom ihåg att jag faktiskt älskar och uppskattar dig. När tävlingen väl är över så kommer jag komma ihåg det också, … troligtvis.

15. Var ABSOLUT INTE i vägen, under några omständigheter.

Likes

Comments