View tracker
  • Twitter
  • Snapchat
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Life

Äntligen fredag!
Började dagen på gymmet, haha går vanligtvis aldrig till gymmet men nu är det ju så att vi ska gymma på idrottslektionerna i skolan.
Sen hade vi håltimme i nästan tre timmar. Efter det mentorstid, kemi, biologi och engelska.
Helg!!

Nu har ju Trump blivit president, hur känner ni över det? Jag kan ju säga att jag inte tror det kommer bli några fantastiska fyra kommande år. Men det faktum att det finns människor som inte tycker att alla är värda och sen att en sån människa blir framröstad till president över en av världens mäktigaste länder, då blir man ju nästan lite mörkrädd.

Likes

Comments

Life

Har inte hänt så mycket idag. Hade sovmorgon till 9:25, sen matte och sen bild. Matten var helt ok, inte lika enkelt och tråkigt som det brukar. Sen på bilden var det nästan bara att vänta då jag skulle skriva ut en bild och de före mig i kön tog nästan hela lektionen på sig. Sen lunch. Efter lunchen var det Elevens val, då skulle alla nior som ville va med börja med musikalen, ska bli så kul. Sen spanska, och läxförhör.

Har nu på kvällen mest pluggat och just nu sitter jag framför TV:n och kollar på Jack Reacher: Never Go Back.

Likes

Comments

Stallet

Idag var det markarbete, och jag hade Penny. Finaste Pellsan var hur duktig som helst. Stannade ett fåtal gånger men annars gick hon jättebra.

När vi red över bommarna på mitten snubblade hon inte en enda gång, så duktig. Sen på ena långsidan var det slalom, hon gick lite för nära konerna men annars gick det väldigt bra. På andra långsidan var det två bommar och så båge emellan, hon gick jättefint där kanske att hon snubblade några gånger och vände för snävt men men.

Hon var jättefin i galoppen. Hon hade väldigt mjuka galoppfattningar idag, hon brukar ha ganska jobbiga fattningar men det gick super idag.

Likes

Comments

Q&A

10 favoriter:
Färg: Roseguld
Mat: Wok
Band: Har nog inget
Film: Point Break
Bok: Som jag vill vara - Katarina von Bredow
Sport: Ridning
Årstid: Våren
Veckodag: Lördag
Glassmak: Choklad
Tid på dygnet: Eftermiddag

9 för tillfället:
Humör: Trött
Smak: Inget
Kläder: Svarta jeans & en grå luvtröja
Bakgrund: På mobilen - Arianne
Nagellack: Inget
Tid: I skrivande stund 19:34
Omgivning: Sitter i vardagsrummet, Moa & Philip spelar tv-spel
Irritationsobjekt: Min kliande näsa


8 första: (första alltså…inte nu)
Bästa vän: Sagah tror jag
Screen name: Kommer inte ihåg
Husdjur: En katt
Piercing: Hål i öronen när jag var runt 11
Förälskelse: Tror de va en av mina barndomskompisar (nämner inga namn då vi fortfarande är kompisar)
Musik: Första musik?
Bil: Någon leksaksbil
Kyss: Inte haft den

7 sena
Cigarett: Aldrig rökt
Mat: Köttbullar och stuvade makaroner
Dryck: Vatten
Biltur: Till skolan i morse
Kyss: Aldrig
Spelad låt: I don't wanna live forever - Zayn Malin & Taylor Swift
TV-program: Tanked


6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nope
Brutit mot lagen: Nope
Blivit arresterad: Nope
Badat naken: Ja, när jag var liten
Varit med på TV: Inte vad jag vet
Kysst någon du inte känner: Nope

5 nej tack:
Kläder: Rutigt
Mat: Fisk
Musik: Hård Rock
Dryck: Svart kaffe
Personlighetsdrag: Självupptagen


4 saker:
Du gjorde igår kväll:
Pluggade, åt, kollade på en serie & gjorde nån video med Moa & Philip
Du kan höra just nu: Moa som beskriver hur man spelar Fifa för Nina, Sessan som sover, min lampa som låter på nått konstigt sätt
Du inte kan leva utan: Min familj, mat, luft, vatten - haha tråkigt jag vet
Du gör när du har tråkigt: Kollar Instagram, snapar, sover, dagdrömmer

3 personer:
Du kan berätta allt för: Typ mina kompisar eller nå
Du tycker om: Svårt å välja, gillar många
Du inte gillar: Tänker jag inte säga här

2 val:
Kaffe eller te:
Te
Vår eller höst: Vår

1 önskan: Att jag uppfyller min Livs bucketlist

Likes

Comments

View tracker

Tankar
Soltecken

Soltecken är det man vanligtvis kallar stjärntecken. Vilket stjärntecken man är bestäms genom vilket astrologiskt tecken solen befinner sig i när man föds.

"Väduren, zodiakens förstfödda, är ett ledande eldtecken som agerar spontant, impulsivt och är sällan långsint. Rastlös och otålig rusar Väduren genom livet med en tävlingsinstinkt som få andra har. Stolthet är överlag ett av de tydligaste dragen som Väduren bär med sig. Deras främsta egenskap är förmodligen att dra igång saker. De kommer med idéer, är ofta optimister och har inga problem med att leda en grupp – även om de inte har behov av att leda andra, som till exempel Lejonet. Istället är Väduren lika stark på egen hand. Väduren har nämligen ett rykte om sig att vara ett väldigt självcentrerat tecken som sällan tänker på andra.

Vädurar har ofta bråttom dit de ska, går ofta snabbt och har ibland, som sagt, inte det bästa detaljfokuset. Väldigt ofta drar de snarare mot en naivitet som kan vara väldigt charmig, där de helt enkelt glömmer att tänka i detaljer. Tidsplaner spårar ofta ur om Väduren får bestämma, och om man frågar en Vädur hur någon är eller ser ut. ”Snäll och glad!” svarar de glatt, eller kanske ”hen har ögon, näsa, mun.. hår!” Däremot är Väduren otroligt medveten om vad de vill och vilka genvägar som är bäst för att nå sina mål. De verkar veta exakt hur de ska få saker att hända och är väldigt obekväma om de måste sitta still alltför länge. Väduren är ett otroligt innovativt tecken, de är ofta först med saker och orädda för nya saker – tvärtom verkar de ibland tolka hela världen som en utmaning – vilket gör det roligt att vara bland dem. Modiga och vågade är ett avslöjande drag hos många Vädurar – även om en del av dem kan vara blyga, känsliga eller försiktiga på ytan. En lycklig Vädur är en Vädur som ständigt är på väg någonstans, och på många sätt är de som små barn. De minsta utmaningar eller nyheter kan göra dem otroligt glada och engagerade – lite som en glad hund som får syn på ett koppel och förstår att de snart ska få gå ut."

Cusp

Cuspar är de som är födda på den där dagen som på vissa ställen till exempel räknas som Lejon, och på andra som Jungfru, eller motsvarande, oftast de som är födda mellan den 19 och 22 en månad, är med stor sannolikhet cuspar. Cusp är det engelska ordet för ”på gränsen”, och det betyder alltså att de är födda på gränsen mellan två tecken. Det här gör att de bär på två tecken inom dem, och har lite speciella egenskaper. Anledningen till att det inte finns ett specifika datum varje år där stjärntecknen börjar är att solen rör sig varje år i lite olika takt. Det innebär att vissa år går solen in i ett tecken den 22, nästa år den 21. Så varje år är olika! Det finns alltså ingen specifik dag som ett visst tecken övergår i ett annat, utan solen bestämmer.

Vädoxe kan man vara om man är född mellan den 16 och 22 April, vilket betyder att jag kan vara det.

"Vädoxarna har Vädurens självförtroende och Oxens envishet vilket gör dem väldigt självständiga. De vill gå sin egen väg och tycker inte om att anpassa sig efter auktoriteter som de inte håller med till 100%, eller tills det åtminstone finns en gemensam överenskommelse. Deras kraftiga vilja och ambition får lätt andra att undra om de inte kommer bränna ut sig. Det kan stämma att dessa individer inte har den bästa insikten i sina egna känslor, men de har å andra sidan en otrolig förmåga att envist få igenom de målbilder som de satt upp för sig, vilket berikar dem djupt och ger dem ny energi. De har heller inte lika bråttom som Väduren, utan tar sin tid för att uppnå resultat. Även om de mår bra själva kan de dock behöva komma ihåg att inte köra över andra runt omkring sig."

Ascendenttecken

Det tecknet som var på väg upp på horisonten när du föddes och som utmärker starten på din personliga chart och påverkar hur du är och fungerar i vardagen.

"Man kan ofta få en känsla av att man redan känner ascendenten i Kräftan, även när man träffar dem av en slump för första gången. De är stilla varelser som plötsligt dyker upp, och kanske har de suttit där bredvid dig i soffan i en kvart utan att du ens märkte att någon slog sig ner. Utan att kräva uppmärksamhet är de bara plötsligt där, och även om de verkar coola på utsidan så kan dessa individer ofta vara väldigt nervösa på insidan. De är känsliga för sin omgivning, känner av varje vibration, och speciellt i nya situationer eller bland mycket folk så kan de bli extra inkännande och oroliga. Ascendenten i Kräftan är mer än något tecken inställt på att skydda sig själv. Deras känsliga natur gör att de inte i onödan berättar eller avslöjar särskilt mycket om sig själva, eftersom de vet att de på insidan är oerhört sårbara.

Blyga, försiktiga och avvaktande, men även omtänksamma, oskyldiga och ibland lite naiva uppfattas de ofta som. Deras anspråkslöshet gör att många dras till dem enbart för att de är så trevliga, men det tar tid innan man kommer igenom det skal som är ascendenten i Kräftan. En del av dessa individer använder denna ascendent som ett skydd, speciellt om de har en mer spontan och intensiv sol (till exempel Väduren, Tvillingarna eller Skytten). Vissa Kräft-ascendenten kan dock ibland vara så tillbakadragna att de inte ens framstår som blyga, utan bara avstängda. Dessa individer bär på något alldeles speciellt som de skyddar, och man bör vara extra försiktig kring dem.

Kräft-ascendenten dras intensivt till personer som är strukturerade och trygga, hos dessa kan de slappna av, visa omsorg och långsamt släppa fram sina känslor. Partnerskap är väldigt viktigt för dem, och de vill mer än gärna ha en stark och känslomässigt stabil relation, och att det är ordning på ekonomin är ingen nackdel heller. De känner sig även lite extra trygga när det finns bestämda regler i relationer, och många Kräft-ascendenter överger gärna sin individuella frihet för att få bygga något tillsammans med andra. Så hur tysta drömmare Kräft-ascendenten än framstår som, så har de ofta en hel del idéer kring hur en relation ska och bör se ut, och i kärlek släpper de inte gärna taget om den de valt till partner."

Måntecken

Månen representerar våra djupaste personliga behov, våra grundläggande vanor och reaktioner och vårt omedvetna. Man kan säga att månen är skuggan av solen. Solen står för vår identitet, det vi vet om oss själva. När solen agerar, reagerar månen. Våra instinktiva reaktioner på problem, känslor och behov avslöjas alla i vart vår måne står. Det är väldigt vanligt att vi associerar månen med ”mamman” och feminin energi i allmänhet. Hos månen landar känslor, och det är den mest lyhörda, mottagliga och reflekterande planeten i vår chart. Månen visar också hur vi skyddar oss själva och hittar trygghet på de mindre uppenbara områdena i livet.

"Det finns inga som är så uppmärksamma och observanta som människor med månen i Vattumannen. De har helt enkelt MVG i att studera och analysera mänskligt beteende. Deras fria och gränslösa i sin personlighet, och har en benägenhet att känna sig lite annorlunda och udda, speciellt medan de växer upp. Totalt ointresserade av att följa strömmen kan Vattumans-månen ofta upplevas som något av en enstöring som kör sitt eget race, samtidigt som de är otroligt kärleksfulla i sina relationer. De bär ofta på en inre känsla av att de inte riktigt passar in, vilket leder till att de ofta kör ganska hårt på olika försvarsmekanismer om de blir utmanade eller konfronterade. Det är viktigt för Vattumans-månen att aldrig bete sig förutsägbart, att förvirra sin omgivning eller komma med idéer och uttalanden som skakar om andras tankemönster.

Deras uppgift och drivkraft i livet är att upplysa andra om saker de missat genom att fokusera på detaljer, istället för att se bortom konventionella idéer och tankar. Starkast i personligheten för dessa individer är den idealistiska och progressiva ådran, och det är ofta denna som de beundras för. Problemet för dem är att de ofta förnekar eller ignorerar en del känslor som de anser sig stå över, såsom svartsjuka, habegär eller rädsla, för att försöka stå över vad de anser vara ”småsaker”. Om det här pågår under ett längre tag kan de lätt bli känslomässigt blockerade, distanserade och frånkopplade. Vattumans-månen har en stark och rebellisk vilja, som ofta syns hos dem tidigt. Deras behov av att vara självständiga kommer alltid först. Samtidigt bär de på en stark stolthet över sin familj och det kan ibland nästan upplevas som att de skryter om sina nära och kära.

Ofta identifierar sig dessa personer med väldigt höga ideal och nästan omöjliga mål, och trots att de är så skickliga på att förstå andras beteenden och motivation så kan de ibland bli lite hemmablinda och tappa bort sig själva. Den emotionella kontakten inåt är helt enkelt lite glapp. Om de inte rannsakar sina egna målsättningar då och då kan de lätt känna sig lite tomma och förvirrade. Deras humanitära sida, att vara goda medmänniskor och se till andras bästa, är ofta välutvecklad till en hel livsfilosofi, som ibland missar att infatta dem själva. Deras omtänksamhet uppfattas dock inte så lätt hos dem som inte känner dem väl, eftersom de överlag tänker att människor är lika starka och självständiga som de själva är. Men i nära relationer har de full förståelse för alla sorters egenheter och knasiga beteenden.

Så länge Vattumans-månen har utrymme att få vara sig själv, vara självständig och inte känna sig fängslad av andra, så är de otroligt pålitliga och lojala, hur motsägelsefullt det än låter. De lever verkligen upp till ordspråket om att inte hålla för hårt i det man älskar. Om de känner sig pressade, som att någon annan kräver saker av dem, tappar de genast tålamodet och blir till ganska opålitliga rebeller. Även om de ibland, i sin envishet, verkar orättvisa för att deras inre logik ser annorlunda ut, så finns det inga som bryr sig så mycket om mänskliga rättigheter, och har så stark drivkraft för att kämpa för rättigheter och jämlikhet. De är känsligare för kritik än vad de låter påskina, och visar sällan vad de egentligen tänker och känner om de inte vill att du ska veta, men ger aldrig upp när de bestämt sig för något. Om de får kritik för något de själva tror på är det inte ovanligt att de fortsätter göra exakt samma sak om och om igen, bara för att bevisa en poäng. De förväntar sig att andra ska acceptera dem precis som de är, på samma sätt som de accepterar andra, och trots sin oförutsägbara personlighet och rebelliska ådra är deras charm ofta oemotståndlig. Ovanliga och oändligt intressanta, Vattumans-månen gör världen till en udda och fantastisk plats för alla som är omkring."

Midheaven

Midheaven är en av de viktigaste aspekten av vår chart när det kommer till vem vi vill bli, vilken livsväg vi vill vandra, vilken slags framtid och vilket jobb vi drömmer om. Vår sociala position, ställning och vad andra tycker om oss i en mer offentlig eller professionell ställning påverkas av detta. Vår roll i samhället, vad vi åstadkommer, presterar och den mer övergripande rollen vi tar i världen och samhället avgörs av vår midheaven. Så, leta inte efter känslor och mer personliga drag när ni läser om er midheaven, utan ni kommer mer känna igen hur ni vill att andra ska se er och vad ni gör i livet, ur ett större, bredare perspektiv.

"Den känsliga midheaven i Fiskarna suger åt sig sin omgivning som en svamp. Energier, vibbar, känslor – allt det ”flummiga” som andra kan rynka på näsan åt är en stor del av dessa individers vardag. Detta gör dem försiktiga, ibland passiva, och de tar sällan snabba, impulsiva beslut, utan rör sig försiktigt framåt tills de plötsligt gått om alla andra. De gör saker i sin egen takt, på sitt eget vis, och låter sig inte manipuleras – trots att de ofta är oerhört trendkänsliga. Deras behov av att smälta in är lika starkt som deras vilja att utvecklas, och dessa två dragningar skapar en egen balans som ibland är svår för andra att förstå, och ofta reduceras till ”hen är osäker”.

Midheaven i Fiskarna är full till bredden av insikter, känslor och intuition, och med så mycket ”information” inom sig blir de allt försiktigare med att ta tydliga beslut. Deras ”vänta och se”-strategi är en överlevnadsinstinkt, och det att de kan ta det lugnt ger dem förmånen att hitta inspiration på helt nya platser. Deras kreativa och konstnärliga förmåga är stark.

Deras ideella drag är starka. De tycker om att hjälpa andra, bär på enorma mängder omsorg, och när de väl bestämmer sig för att agera är det ofta just denna känsla av att ta hand om och hjälpa som driver dem. Midheaven i Fiskarna har en speciell förmåga att se livet som ett kretslopp, och håller sig därför alltid i en gråskala, istället för att dra saker till sin spets och sätta svart mot vitt. Det händer att personer med denna position på ren trots ständigt tar en extrem position för att utmana sig själv och sin omvärld, ofta på grund av rädslan för denna insikt om att livet är flytande och ej går att kontrollera.

Andra undviker smärta och rädsla allt de kan, med risk för att inte kunna uppfylla sitt behov av att hjälpa. Det är därför viktigt för dessa individer att hitta former av återhämtning som passar dem. Deras ständiga intag av vibrationer omkring dem gör dem lätt trötta och utmattade, och de behöver ibland långa sessioner av vila, helt ensamma, för att hitta balansen igen. När de fått detta är de däremot starkast av alla när det kommer till att peppa, lösa problem eller hitta ljuspunkter när allt annat ser svart ut.

Midheaven i Fiskarna har en stor utmaning framför sig – att inte låta andra dränera dem på energi och känslor. Deras behov av att hjälpa behöver få tydliga gränser, och ofta upptäcker de detta den hårda vägen. Efter ett par smällar inser de dock snabbt att de behöver öva på att lämna saker bakom sig, och att deras förståelse av världen är begränsad. När de hittat rätt balans sätter de stopp med kärlek och förlåter nästan allt, och går vidare rikare.

De passar utmärkt som offentliga personer och syns gärna i media eller på scen, samtidigt som de får akta sig. De bär på stor potential, men drar lättare än andra till sig skandaler. Ibland njuter de av det och kan använda det i sitt arbete, ibland drabbar det även personer i deras omgivning. En lyxig, glamorös aura följer dem genom livet, oavsett var de hamnar, och andra känner ofta att de bär på något stort. Midheaven i Fiskarna bär på stor potential, och drar ibland till sig skandaler lite lättare än andra. Om deras kreativitet inte får utlopp på deras jobb blir de lätt frustrerade, eller har ett väldigt aktivt kreativt liv utanför jobbet."

Jag tycker att det är så himla intressant med astrologi och skulle verkligen vilja ha typ en Astrologiblogg men då vill jag ha månadensastro, veckansastro osv och sånt kan jag inte. Vill verkligen kunna mer, det är så intressant och häftigt.

All info har jag hittat på Veckorevyn - Astrobloggen, länk här

Likes

Comments

Plans & Dreams

Min bucketlist under 2017. Tycker att det verkar som en jätterolig idé att ha en liten bucketlist för detta år.

1. Donera pengar till någon välgörenhetsorganisation.

2. Lösa en rubikskub. En dröm sen jag var liten och fick en rubikskub.

3. Äta mer nyttigt.

4. Överleva året utan godis. Har vid flera årsskiften tänkt att jag inte ska äta godis under hela året men det har aldrig blivit av.

5. Träna mer. Jag behöver verkligen träna - är väldigt svag och har dålig kondition.

6. Köpa en ny kamera. Den jag har nu har en ful fläck som blir på varje bild och känner för en liten uppdatering efter såhär 2-3 år.

7. Säga "Hej" till folk på stan. Liksom sprida glädje och positivitet, vara allmänt trevlig.

8. Sommarjobba.

9. Måla tavlor. Målade två tavlor för några år sedan *går och kollar datum-märkningen på tavlorna* *host* sju år sen *host*.

10. Skriva en krönika. Har så länge velat skriva en krönika men har inte riktigt hittat något jag vill skriva om.

11. Rädda ett djur.

12. Åka på en utomlandsresa.

13. Börja på gymnasiet.

14. Göra om i ett av mina rum. Ska försöka få mer plats och möblera om i mitt rum hos pappa.

15. Börja med planering osv till ett eget företag.

Likes

Comments

Life

Äntligen helg! Känns som att det gått flera veckor sedan vi hade jullov fast det egentligen bara har gått fyra dagar.

Världens stökigaste halv-klass förstörde hela kemilektionen så jag fattade ingenting trots att kemi är en av de enklare ämnena och så lämnade läraren lektionen i 15-20 då det blev för stökigt.
Idag slutade vi 14:10 istället för 15:20 vilket var superskönt.

Nu ikväll har mamma typ tjejkväll så jag får hänga i mitt rum. Inte superkul men har sett några filmer och just nu sitter jag och spelar onlinespel som jag spelade när jag var liten.

Likes

Comments

Life

Runt fyra åkte vi till min kusin för att hjälpa henne med att bygga lite möbler till hennes och hennes killes nya hus.

Efter att ha byggt ihop en pall, ett soffbord och en byrå för att sedan behöva plocka isär byrån och sedan bygga ihop den igen så är vi äntligen klara och på väg hem.

Hade en lite paus där vi åt mat men annars har vi bara satt ihop möbler.

Likes

Comments