Life

1. Beroende av?

Fotografering, hästar och choklad.

2. Du måste klä dig i en färg resten av livet, vilken?

Utan minsta eftertanke, SVART, kan tyckas tråkigt men det är en färg som funkar att ha mycket av utan att det blir för mycket.

3. Vad får du oftast komplimanger för?

Troligtvis mina ögon eller mitt hår. Förstår verkligen inte mitt hår då det dissa dagar är råttfärgat och andra dagar en nyans av orange-brun, en väldigt ful nyans.

4. Dina planer resten av 2017?

Höstlov, vilket ska bli sååå skönt och så kul! Sen kan det bli lite ändringar för mig i skolan men jag kommer inte skriva mer förens jag vet exakt hur det blir. Sedan är det ju jul, tagga!!

5. Brukar du skratta för dig själv?

Skratta nej, men jag kan ofta sitta på t.ex. bussen och le för att jag kommer på något kul minne eller liknande.

6. Vad är det konstigaste du ätit?

Vilken svår fråga. Det konstigaste för mig är nog ändå typ bläckfisk.

7. Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är extremt extremt blyg, jag önskar att jag inte var det men jag jobbar på det. Förut gick jag alltid och kollade ner i marken, pratade knappt med någon och gick med armarna i kors som ett sätt att skydda mig och eventuellt slippa kontakt med folk jag inte känner. Men nu har jag aldrig armarna i kors då det är väldigt obehagligt, jag försöker att inte alltid vara den som flyttar mig för andra i korridorer (visst det är väl trevligt att man flyttar sig, men på det sättet jag gör det är det ganska osunt) och så försöker jag lyfta blicken från golvet vid alla tillfällen. Oj, skulle kunna skriva en bok om detta ämnet haha.

8. Vilken stad vill du bo i för resten av livet?

Här i Sverige typ Stockholm eller Mariestad. Utanför Sverige hade jag gärna bott i Toronto (Kanada), Tel Aviv (Israel), någon spansk stad eller Verona (Italien).

9. Hur ser din morgonrutin ut?

På vardagar går jag upp vid halv sju, går ner och fixar frukost och tar sedan med den upp till mitt rum och äter den i sängen. Efter frukosten sminkar jag mig och klär på mig. Veckorna jag är hos mamma matar jag kaninerna och sedan tar jag mig till bussen som går tio i åtta. Sedan en bussfärd på tjugo minuter och så börjar skolan nästan alla dagar tjugo i nio.

10. Vad längtar du efter?

Höstlovet!! - sovmorgnar, Mall of Scandinavia, hälsa på kompisar, vara ledig, osv...

11. Serier du följer just nu?

Framförallt Grey's Anatomy och Riverdale, sedan har jag även tänkt börja kolla på Prison Break.

12. När brukar du oftast gå och lägga dig?

Oftast någon gång mellan 22 och 23.

13. Vem kallar du dina bästa vänner?

De jag kan lita på till 100% och kan prata med om allt och lite till. Även att det inte är stelt när ingen säger något.

14. Vad finns alltid i din handväska?

Plånbok, med alla kort. Paraply. Vantar, även på sommaren. Läppsyl. Och en del av en laddare.

15. 3 bloggar du följer?

Janni Delér, Kenza och Bianca Ingrosso.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Horses

Hoppning med denna envisa dam. Några hopp var helt ok men de allra allra flesta var riktigt dåliga.

En envis ponny och en trött ryttare med träningsvärk är kanske inte den bästa kombon. Men man lär sig inget om livet är en dans på rosor, ”tyvärr”.
Iallafall var det ju inte i närheten av den bästa lektionen men jag hade definitivt inte bytt den mort en bättre och enklare lektion heller. Lektioner som denna är de som får mig att utvecklas och att gilla ridningen.

Även om man ibland kan önska att varken ridningen eller livet var så, tror jag att det behövs och tyvärr kom livet och ridningen samtidigt. Men men... vad är väl en bal på slottet?

Likes

Comments

Inspiration

Det här inlägget är inte till för dig som tränar regelbundet och tycker det är kul, utan det är till dig som vill börja träna men det händer aldrig.

Jag gillar inte träning... dels för att det är något man helst ska göra regelbundet, dels för att det för mig skapar en sort stress och panik, dels för att jag har så dålig kondition att all sorts träning blir jobbig och dels för att det tar sån tid.

När det kommer till träning behöver jag helst ett program att följa, det gör att det inte tar lika lång tid som det gör när jag innan varje träningspass måste bestämma vad och hur jag ska träna. Att planera mitt träningspass gör mig stressad... eller ja, inte själva planeringen men när det kommer förhinder så som sjukdom, skador eller att jag helt enkelt inte har tid. När jag sätter mig och planerar träningspassen för några veckor framöver lägger jag schemat så att det passar min ridning och när jag en dag inte, av någon anledning, kan träna blir jag jättestressad och får panik eftersom hela veckan blir helt annorlunda.

Eftersom jag så himla gärna vill träna regelbundet blir det ett slags måste och då blir det bara jobbigt. Jag HATAR när jag måste göra något.

Bild från Kaboompics.com

Mitt sätt att träna kanske inte är det mest ultimata men om du är som jag stressa inte över träningen. Jag har även de senaste veckorna insett att det går att få till ett riktigt bra träningspass på fem till tio minuter. Och träna bara när du har tid, ork och lust annars blir träning bara ett jobbigt moment.

Jag har även börjat tagit promenader vilket faktiskt hjälper motivationen till annan träning också.

Likes

Comments

Life

Just nu sitter jag i sängen och äter frukost, så skönt med helger eftersom man slipper stressa. Jag ska efter att jag bloggat klart lämna in en skoluppgift och sedan kolla på youtube. Snart är det nog även dags för att byta om och sminka mig eftersom jag ska på kalas. Innan kalaset måste jag även packa då jag ska till mamma efter kalaset.

Vid lunch ska jag på kalas eftersom m&m fyller år nu i oktober. Efter kalaset ska jag packa upp mina grejer och sedan hoppas jag att jag ska ta en promenad och sedan fota lite annars blir det att packa upp mina grejer, fota, äta och sedan ta en promenad.

Likes

Comments

Contains affiliate links Life

Ett // Två // Tre

Vart har fredagskänslan försvunnit? Har inte haft någon som helst fredagsfeeling de senaste veckorna. Tillsammans med en världens längsta religionslektion blir det ju inte den bästa fredagen i mitt liv. Nej, ska inte gnälla det är en kurs på en termin så det är bara nitton lektioner kvar, härligt!

Har nu under eftermiddagen försökt göra klart en engelska uppgift och läsa klart en bok till svenskan. Har även hunnit tagit en promenad, lyssnat på två poddar och kollat på youtube. Har börjat lyssna på en podd där de berättar om kidnappningar, olösta mord och seriemördare osv, det är så spännande! Brukar inte vara så känslig med vid ett av morden var jag tvungen att pausa och så hade jag ingen lust att fortsätta lyssna.

Likes

Comments

Horses

Det är jättesvårt med ny häst, speciellt när de är så olika med ändå så lika. Sen bara skillnaden mellan en c-ponny och en storhäst, på 167cm dessutom (höll på att skriva km, haha).

Markarbete idag, vilket betyder hoppning nästa vecka. Yay!!

Vi är en grupp som vanligtvis inte är så snabba på gasen så att säga men idag var vi riktiga fartdårar. Ganska kul ändå, när alla får och kan galoppera.

​Fick äran att rida denna skönhet idag!

Likes

Comments

Life

Idag var en sån dag där bussturen skulle behöva vara lite längre. Jag tycker att det är så skönt att åka buss, det ger mig tid att ta det lugnt, bara sitta och tänka eller bara stirra ut genom bussen. Tycker vanligtvis att bussturen är lagom lång, inte för kort för att inte hinna varva ner och släppa skolan och inte så lång att jag blir rastlös och använder mobilen.

Mitt humör påverkas så mycket av hur vädret är och nu har det regnat i princip varje dag i typ två veckor. Så under hösten har jag inget motivation till någonting, knappt ens till att kolla på serier, och tyvärr är det bloggen och framförallt skolan som får ta smällen. Det är just nu på året mitt humör är som allra bäst liksom... skämt åsido hade sovmorgon idag så skönt på måndagar. Slutar tyvärr vid kvart i fyra men har hellre sovmorgon och slutar sent en måndag än att börja tidigt och sluta tidigt. Hann träna i eftermiddags vilket var superskönt då det har krupit i kroppen i flera dagar.

Likes

Comments

Inspiration, Life, Travel

1. Safari i Kenya

2. Jobba utomlands

3. Skriva en bok

4. Ha en betydelsefull konversation med en främling

5. Resa jorden runt

6. Rida på en strand

7. Rida i havet

8. Simma med (vilda) delfiner

9. Segla

10. Ta dykarcertifikat

11. Stå på internationella datumlinjen

12. Driva eget företag

13. Bli kär

14. Besöka Venedig

15. Donera minst 1000 kr till en hjälporganisation

16. Mjölka en ko

17. Ha en häst

18. Testa Wakeboard

19. Bo utomlands

20. Tågluffa i Europa

21. Fira nyår på Times Square

22. Sova en hel natt på en floatie i en pool

23. Jobba med 10 olika yrken/på 10 olika ställen

24. Donera blod

25. Göra egen sushi

Bilder från We Heart It

26. Resa runt i USA

27. Se norrsken

28. Rädda någons liv

29. Gå på en filmpremiär

30. Sova på is-hotellet

31. Åka hundspann

32. Se Grand Canyon, Arizona, USA

33. Gå på Kinesiska muren

34. Ha en onödig samling (minst 20 objekt)

35. Hoppa bungyjump

36. Se en film på en utomhusbio

37. Testa fallskärmshoppning

38. Göra pasta

39. Hoppa in i en taxi och säga “Följ efter den bilen”

40. Vara med i ett Color run

41. Surfa

42. Ta B-körkort

43. Coachella

44. Besöka Verona

45. Testa flyboard

46. Gå på Falsterbo Horse Show

47. Åka spårvagn

48. Ta ett BE-körkort

49. Tälta tre nätter i rad

50. Besöka Israel

Bilder från We Heart It

51. Föreläsa om någonting

52. Bo på Montana Magica Lodge Hotel

53. Bo i en bungalow

54. Ta en rolig bild vid Salar de Uyuni

55. Bestiga ett berg

56. Gå på Lantern Festival i Chiang Mai

57. Springa ett maraton

58. Snorkla i Stora Barriärrevet

59. Hoppa från en klippa ner i havet

60. Gå på en Fashion Show

61. Titta på solnedgången i Santorini, Grekland

62. Lära mig åka skidor

63. Lära mig åka snowboard

64. Skicka flaskpost

65. Gå på karnevalen i Rio

66. Plantera ett träd

67. Smaka Churros

68. Äta Paella i Spanien

69. Äta Fish and Chips i England

70. Äta Tamales i Honduras

71. Tatuera mig

72. Bada isvak

73. Åka till Formentera

74. Gå danskurser

75. Skriva en låt

Bilder från We Heart It

76. Flytande kunna prata 5 språk (utöver Svenska)

77. Lösa en rubikskub utan hjälp

78. Hyra en ateljé och måla en hel dag

79. Delta i en dressyrtävling

80. Delta i en hopptävling

81. Dubba en roll i en tecknad film

82. Äta Raw-food i 30 dagar

83.

84. Göra 100 armhävningar i rad, utan paus

85. Testa poledance

86.

87.

88. Se en vild känguru i verkligheten

89. Ha en podcast

90. Tävla i pardans

91. Jobba som bartender

92. Fira 17 Maj i Norge

93. Gå med i 10 000-metersklubben

94. Hoppa 1m utan sadel och träns

95. Lära mig spela gitarr

96. Jobba på larmcentralen (112)

97. Lära mig magdans

98. Adoptera en hund

99. Bilda familj

100. Gifta mig

Bild 1: Elvira Löfdahl, Resten av bilderna är från We Heart It

En del av punkterna är tomma och det är för att jag inte vet vad jag ska ha för något där, och några punkter är redan avklarade. Denna lista är allt från saker jag gärna skulle vilja lära mig, saker som gör att jag utvecklas som person, saker som gör att jag utmanar mina rädslor och framförallt saker jag gärna skulle vilja se och uppleva bara för att liksom.

Likes

Comments

Horses

Idag red vi Ruter Ess. Så fick vi välja om vi ville rida barbacka eller med sadel fast utan stigbyglar. Som jag längtat efter barbacka, har funnits lektioner tidigare men då har ingen annan velat rida barbacka så då har jag struntat i det, men idag var vi två.

Vi red först Ruter Ess i skritt, sen trav och sen galopp. Kan ju säga att det var väldigt många år sedan jag red barbacka sist så jag var väldigt ringrostig. Har dessutom aldrig galopperat barbacka. Jag har även en hemsk träningsvärk från midjan och neråt på grund av fysträningen på idrotten igår.

Höll på att ramla av flera gånger och vägarna var långt ifrån perfekta, men det var riktigt roligt.

Likes

Comments

Life

På en supermysig restaurang i Mariestad // Vår roliga naturkunskapslärare var tvungen att skriva på tavlan att han hade spräckt en tand // Typ det enda godiset jag ätit på några månader

Pizzakväll med tre kompisar. Här bestämde vi oss även för att gå på IT, och av någon anledning sa jag ja till att följa med trots att varenda cell i hela min kropp hatar skräckfilmer, men det var faktiskt inte så dumt val då den faktiskt inte var läskig // Jag fastnade för denna text av någon anledning // Jag och finaste ponnyn på senaste hopplektionen

På bio - American Made // Jag på ett cafe i Stockholm // En groda på fotbollsplanen där vi bor, tyckte den var så söt

Måste bara ge en shoutout till Zayn för hans nya låt Dusk Till Dawn, den är så himla bra. Första gången jag hörde den blev den en favorit. Alla hans låtar är så bra, men denna är så mycket bättre än alla andra.

Likes

Comments

Choose to be happy.