• Twitter
  • Snapchat
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Life, Plans & Dreams

Idag mellan 8:00 och 13:00 så var det musikal genrep. Sen fick vi sluta, så skönt!
Trots att de som sköter musikalen inte kunnat vara med på alla repetitioner så tror jag att det kommer bli ganska bra faktiskt.

Efter genrepet åkte jag hem, duschade och åt lite innan vi satte oss i bilen och åkte mot Stockholm.
Så just nu står jag i kö till insläppet på Shawn Mendes konsert(!!), som jag längtat.

Imorgon är det premiär för musikalen, ganska så jättenervös! Förhoppningsvis går det bra, men jag och min scenskräck...

Likes

Comments

Tankar

När jag var liten handlade det om rättvisa mellan mig och min syster. Nu handlar det om rättvisa mellan män och kvinnor.
Jag är så trött på att höra att vi kvinnor bara gnäller, 'för det är ju faktiskt jämställt'. Ja, det är klart att ni män tycker det för att det drabbar inte er. Det är inte ni som har sämre lön, det är inte ni som blir sämre behandlade och det är inte ni som "får skylla er själva" om ni blir våldtagna när ni går ensamma ute i mörkret.
Vad är det som gör att folk tycker att tjejer är mindre värda? Vi är faktiskt människor och den största och enda skillnaden är våra könsdelar.
Och jag kan inte låta bli att bli irriterad över hela situationen. Hur många gånger har man inte i debatten angående om feminism är relevant i Sverige eller inte hört “men hallå, det finns ju faktiskt folk i andra länder som har det sämre.” eller “men är det inte lite pinsamt att ni tycker det är så viktigt att tjata om att få samma lön när kvinnor i andra länder faktiskt blir dödade”. Att säga “gråt inte, andra har det värre” är ju lika dumt som att säga “skratta inte, andra har det bättre”. Typ som om vi ska vara nöjda bara för att vi får gå ut i shorts i Sverige, får jobba och får lov att rösta nu förtiden. Men så resonerar de i de länderna ni refererar till också.

För många är jämställdhet något som kvinnor ska kämpa för. Varför? Är det inte bättre att män och kvinnor, barn och djur kämpar tillsammans?

Men har majoriteten av alla killar någonsin ens reagerat när de går av bussen och det är bara en enda man som går av samtidigt och därför funderat på att åka vidare en hållplats och ta en lite mer befolkad omväg för att de inte vågar ta risken? Har de valt bort att åka taxi för att de inte velat vara utlämnad till en man ensam i en bil? Har de någonsin stannat i tunnelbaneuppgången och väntat på folk innan de vågat gå ut för att någon gett lite för många ”komplimanger”? Har de ångrat att de inte tog på sig en längre kjol eller lägre klackar just där på hemvägen för att inte väcka så mycket uppmärksamhet? Har de kastat sig in i porten, tryckt igen dörren så hårt de kan bakom sig och andats ut med skakande andetag och tänkt att de klarade sig den här gången? Har de funderat över att det inte är deras saker någon vill åt utan deras kroppar?

Killar blir också misshandlade och utsatta för oprovocerat våld och rån och överfall. Killar kan också känna sig otrygga och vara rädda. Men jag pratar om någonting annat, en annan känsla. En känsla som näst intill alla tjejer känt, bara för att vi är just tjejer. Det är ingenting en kille någonsin kommer att förstå.

Bilder från We Heart It.

Likes

Comments

Life, Plans & Dreams

Ber om ursäkt (...igen...) för den kassa uppdateringen. Jag vet inte ens vad som händer. Det är inte så att jag har lite tid för det har jag, massor med tid men det händer inget att skriva om liksom.

Mina dagar är inte så speciella. Jag går i skolan, pluggar lite då och då. Övar till musikalen som jag ska vara med i, med premiär på torsdag. Sen så försöker jag sluta bita på naglarna, har liksom tidigare lyckat av och till men nu funkar det bara inte så nu har jag löst det med Stopp och Väx. Hela dagen, jag skojar inte ens det är hela dagen, idag har jag lyssnat på Zara Larssons och Noel Flikes podd, Den Fantastiska Resan. Runt tre hade jag på det här Stopp och Väx och nu vid halv fem så hade jag glömt det och fick det i munnen på grund av några vindruvor, lyckat!

Jag saknar Ariana Grandes konsert tidigare i veckan, så mäktigt! Men nu taggar vi Shawn Mendes på onsdag, YAY!!


Likes

Comments

Stallet

Idag var nog bästa hopplektionen hittills. I början var hon lite seg, men sen blev hon mycket piggare. När vi red igång skulle vi galoppera och hon gjorde en superfin galoppfattning till en superfin galopp. Sen räknade vi galoppsprång, gick superbra. Vi höjde ena hindret och även det gick bra. Sen höjde vi det andra och tyvärr rida i högervarv, så det gick inte så bra då Penny är väldigt svag i det hållet.

Innan vi slutade hoppade vi ett tredje hinder på andra långsidan. Och hon hoppade såå bra! Älskade plutt.

Likes

Comments

Resor & Äventyr

Igår efter skolan åkte vi upp till Stockholm, då vi fått konsertbiljetter i julklapp. När vi kommit fram till Friends Arena och Mall of Scandinavia så parkerade vi och sedan gick vi för att äta.
När vi ätit klart och så ställde vi oss i kö. Jättekallt och insläppet blev försenat typ en timme. Sen kom vi iallafall in och satte oss och så började det.
Konserten var superbra. Vi var på hennes förra konsert här i Sverige också men jag tycker att denna var mycket mycket bättre, trots att jag då var ett fan av henne men inte nu.
Sen på vägen hem gick det inte så bra, pga vägarbete så missade vi en avfart om och om igen. Så det tog ungefär en timme längre att komma hem. Men till slut, sådär tjugo över ett, kom vi hem.

Likes

Comments

Inspiration, Q&A

JAG MÅSTE: Plugga mer inför varje prov, vill så gärna kunna säga att jag kan allt till proven.

JAG LÄNGTAR TILL: Ikväll för vi ska på Ariana Grandes konsert, nästa onsdag för då ska vi på Shawn Mendes, nästa hopptävling och sommarlovet.

JAG BORDE: Bli bättre på att tvätta ansiktet. Jag märker så stor skillnad på när jag gör det och när jag inte gör det, tyvärr och så är jag expert på att slarva.

JAG VILL: Volontära men är tyvärr för ung, måste vänta i minst två år till.

JAG ÄTER: På tok för lite fisk.

JAG LYSSNAR: På alla nya låtar av Ed Sheeran.

JAG HAR BÖRJAT: Lyssna på UFO-podden, så intressant.

JAG DRÖMMER: Om att efter gymnasiet få volontära.

JAG ÄR: Supertrött

JAG TITTAR PÅ: Riverdale, Grey's Anatomy, Farang, NCIS: New Orleans... den här listan kan göras lååång.

JAG LÄSER: Just nu Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren och Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart.

JAG SPARAR: Just nu, inte till något speciellt.

Likes

Comments

Stallet

Idag var jag med i min första hopptävling någonsin. Superkul, trots resultatet.
De första tre hinderna gick ganska bra, dock höll vi inte galoppen och jag hoppade före Penny. Sen fjärde hindret, ett titthinder - snorgrönt med mörkgröna prickar, där vägrade hon först gå fram till det sen blev hon rädd och vände hastigt för att sedan sticka. Utan mig för jag ramlade av. Sen lite senare startade jag samma höjd igen för revansch. Gick inte så mycket bättre då heller då hon vägrade tre gånger på samma hinder, så vi blev uteslutna.

Men är ändå nöjd, det var trots allt min första hopptävling och jag var både stressad och nervös. Men nu blickar vi framåt och hoppas på att det kommer en ny hopptävling snart.

Likes

Comments