• Twitter
  • Snapchat
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Stallet

Red Luba för första gången idag. Väldigt pigg häst och hon har en tendens att bara dra iväg när man rider på rakspår. Men hon var väldigt lätt kontrollerad på böjt spår.

I början gjorde vi mycket övergångar. Sen efter ungefär halva lektionen gjorde vi Working Equitation. Superkul. Men väldigt svårt eftersom hon vägrade stå still när hon skulle göra det och vägrade gå nära ett bord vi skulle lyfta upp en flaska med vatten.

Det gick iallafall mycket bättre med Luba idag, än med Kate igår.

Likes

Comments

Stallet

Precis som förra veckan hade jag Kate, men idag var det inte hoppning. Tyvärr gick det mycket mycket sämre idag. När vi red på två volter vägrade hon gå fram. Sen blev hon alldeles för pigg och jag fick inte riktigt stopp på henne.
Efter ridpasset gick jag och några andra tjejer ut till hagarna med kvällsmat till hästarna.

Nästa vecka, om det är bra väder, ska vi rida ut. Önskade Penny så hoppas det blir så. Längtar!

Likes

Comments

Stallet

Hoppning igen! Superkul! Jag red Kate, en åttaåring som tidigare tävlat fälttävlan.
Trots att hon var hur pigg och taggad som helst gick det faktiskt väldigt bra. Dock så tog det ungefär halva lektionen för att lära mig henne tillräckligt bra för att det inte skulle bli katastrof. Och mot slutet gick det väldigt bra. Innan vi slutade hoppade vi en oxer. Sista gången jag hoppade den hoppade jag i galopp (till skillnad från innan då jag bara travhoppade), och det blev nog det bästa på hela lektionen.

Hon är extremt lik Millan, som jag red för ett år sedan. Men till skillnad från då så var jag idag inte rädd. Och det har jag nog bara Millan att tacka för.

Efter lektionen var jag supertörstig, jättetrött och hur lycklig som helst. Detta var första gången jag red Kate, men är så nöjd.

Likes

Comments

Life, Resor & Äventyr

Efter lunchen åkte jag, Oliwia och Raven till Eskilstuna för Pride. Såklart gick vi med i paraden, men har tyvärr inga bilder därifrån.
Efter paraden gick vi till ett fik och satt där ett tag innan vi bestämde oss för att gå runt och kolla i affärer.

När affärerna stängde köpte vi jordgubbar som vi åt upp i Stadsparken. Eller Oliwia köpte jordgubbar, och så bjöd hon oss... bästa. Sen kom någon läskig kille så vi bestämde oss för att gå.

Fick ett sår på ena foten pga att skon skaver, har väldigt ont i vaderna och är ganska solbränd, men det har varit en väldigt bra dag.

Likes

Comments

Stallet

Uteritt med bästa Zebra.

Hörde förra gången jag var i stallet att Zebra är den absolut bästa hästen att rida ut på för han blir inte rädd för någonting.
Men jag ska säga en sak; ingen har träffat den Zebra som jag red på idag.
På grund av att Zebra är minst hamnade vi sist, vilket gjorde att om hästen framför var mer än sju meter bort blev han rädd och skulle absolut skynda ifatt. Första gången vi skulle galoppera var i en riktigt stor grusgrop, väldigt långt ifrån stallet. Han galopperar på som bara den men hinner ändå inte med, blir rädd för att vara själv så han kutar ännu mer. Sen inser han att det går alldeles för sakta att galoppera så han bryter av till trav och travar i 190. Och tro det eller ej, men det gick fortare i trav än galopp. Ett tag efter kommer vi fram till en kort men ganska brant uppförsbacke 100-200 meter ifrån en motorväg. Vi ska precis innan backen bara trava ifatt de andra så kommer en långtradare i 200 km/h, Zebra blir livrädd och skenar uppför backen. Mot slutet kommer vi fram till en grusgrop, som ligger precis vid stallet, där ska vi galoppera en bit. Såklart hinner inte Zebra med de andra på grund av sina korta ben, så han blir rädd och galopperar på som bara den för att komma ifatt.

Jag måste bara tillägga att denna ponny är inte direkt den smalaste och han är hur ovillig som helst till att i vanliga fall ens skritta.

Likes

Comments

Life, Plans & Dreams

Idag mellan 8:00 och 13:00 så var det musikal genrep. Sen fick vi sluta, så skönt!
Trots att de som sköter musikalen inte kunnat vara med på alla repetitioner så tror jag att det kommer bli ganska bra faktiskt.

Efter genrepet åkte jag hem, duschade och åt lite innan vi satte oss i bilen och åkte mot Stockholm.
Så just nu står jag i kö till insläppet på Shawn Mendes konsert(!!), som jag längtat.

Imorgon är det premiär för musikalen, ganska så jättenervös! Förhoppningsvis går det bra, men jag och min scenskräck...

Likes

Comments