Idag var vi i Bungenäs, vilket är typ mitt favoritställe här på Gotland. Det är så coolt så jag håller på att smälla av varje gång jag kliver in där.

Det är ett gammalt militärt område. Det har alltså varit stängt för allmänheten förr i tiden och varit hemligt, just för att militärerna tränade och gjorde övningar osv där. Men för ett par år sen öppnade stället, då har det fixats och donats där inne. Man har byggt hus, öppnat hotell och restauranger. Men man har bevarat alla gamla hus och byggnader.

Så det här stället är min absoluta favoritplats. För jag tycker det är så coolt. Det är så sinnessjukt ballt tycker jag. Jag är ju väldigt intresserad av det militära och historien bakom det. Så att platsen har så himla mycket historia och att det har bevarats är något jag tycker är så läckert, spännande och intressant.

Man går igenom en grind. Längre fram finns det cyklar man får låna, som militärerna använde under den här tiden (!!!!) som har rustats upp. Bara det?! Hur coolt som helst.

Sen cyklar man in på området. Det är så enormt. Och det är så ball miljö bara. Kan typ inte sätta ord på det. Matsalen där militärerna åt i finns kvar. Skyltar som visar vilka vägar som går var finns kvar. Men ni hör ju!!

På restaurangen som ni ser här ovan har helt OTROLIG mat. Den restaurangen öppnade för typ 5-6 år sen och det är så satans.jävla.gott.

På vägen hem från Bungenäs så åkte vi förbi Rute och köpte bröd. Det stället är absolut med på min top 5-lista av favoritställen. Man blir typ lugn av att åka dit och sätta sig där och käka frulle på morgonen när solen skiner.

Sen kom vi hem och jag hann ligga en stund i solen.

Älskar hur man inte behöver bry sig på semestern. Idag åt vi middag klockan halv nio och började kolla på en serie klockan halv tolv. I vår familj är det inte ofta det händer då vi är en bunt pensionärer här, som brukar somna klockan tio och går upp klockan sju. Nu sover vi ut, skiter i att tvätta håret och äter när & vad vi känner för.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments