Nu är det bara 99 dagar kvar till Bf! Vi är nere på tvåsiffrigt. Helt sjukt! Tiden rullar på som bara den och veckorna bara flyger iväg.

Nu känns det som att vi går framåt med stormsteg. Magen växer i super fart och sparkarna och rörelserna ifrån skrutten blir bara starkare för varje dag. Och jag blir mer och mer nyfiken på vad det är för en liten krabat där inne 😍

Under dessa veckor utan inlägg så har vi hunnit med att vara inne en vända på förlossningen.
Det var för någon vecka sedan som jag inte kände en enda rörelse på en hel dag. Jag ringde in till förlossningen och rådfrågade om vad jag skulle göra. Jag blev ombedd att åka in till dom och ta en titt. Tack och lov så såg allt bra ut.
Plus att vi fick en liten titt på Danderyds förlossning som vi har valt.
Dock så vet jag inte ännu om det blir en vanlig förlossning eller planerat snitt.
Jag fick en tid för ultraljud den 30 oktober, och då ska vi få svar på detta.

Jag har även hunnit med en andra urinvägsinfektion och ska in idag och lämna ett prov för att se att allt är borta.

Men nu är det dags att avrunda då jag ska med Robban snart och skriva på papper för att fastställa faderskapet idag också. 🤗


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har Robban haft sin första arbetsdag efter semestern och det känns att det har blivit vardag igen. Nu längtar jag faktiskt tills det blir riktig höst och några dagar närmare Bf 👶🏼😇

Vi var inne på ultraljud igen för att kolla moderkakan. Dom konstaterade att jag hade en lågt sittande moderkaka som satt för utgången.
Dock så kunde dom inte bestämma ännu om det blir kejsarsnitt eller inte. Då livmodern fortfarande ska växa massor så kan jag ha tur att moderkakan flyttar på sig och då blir det en vanlig förlossning.
Men nu väntar vi på en tid för återbesök i vecka 32 då dom kommer bestämma helt om hur det blir.
Så nu får jag försöka släppa alla tankar kring detta och avvakta tills det är dax att kolla igen.

Lillen i magen har verkligen börjat märkas mer och mer. Jag har känt rörelser i ett par veckor iallafall men dom senaste dagarna har han verkligen blivit stark. Magen har växt rejält och vissa sparkar känns på utsidan. En helt magisk känsla ❤

Likes

Comments

Oj vad jag har längtat efter den här dagen!
Jag har varit nervös och spänd i över en vecka nu.

Idag var det äntligen dags för rutin ultraljudet.
Vi har spekulerat och diskuterat vad vi trott att det är för någon som gömmer sig därinne i magen.
Både jag och Robban har trott på en pojke.
Av alla vi frågat så har dom flesta trott på en pojke. Skrutten var väldigt blyg därinne idag.
Både händer och fötter gömde både ansiktet och könet. Men efter lite bökande så trodde barnmorskan att hon såg en liten snopp.
Så troligtvis så blir det en liten pojke.
En liten mini Robban!
😍

Allt såg bra ut med lillkillen men hon tyckte vi skulle dubbelkolla könet på måndag då vi fick en läkartid för att göra ett vaginalt ultraljud.
Det var nämligen så att min moderkaka hade satt sig för livmoderhalsen. Så som det såg ut idag så har inte bebisen någon väg att komma ut.
Hon sa att det troligtvis kommer bli planerat kejsarsnitt, men att läkaren som vi ska träffa på måndag får avgöra hur vi går vidare.

Jag blev såklart orolig och började googla när jag kom hem. Det jag hittade var något som heter Placenta Previa... Jag är alldeles snurrig av allt som stod och vill inte behöva gå och oroa mig i onödan, så nu ska jag försöka avvakta till måndagen och se vad som sägs då helt enkelt.

Men jag hoppas verkligen att vi åtminstone får höra något lugnande. Nu när vi äntligen kommit så här långt så vill jag bara att allt ska flyta på så gott det går.


Likes

Comments

Nu är det en månad sedan jag var inne här och skrev. Tiden bara springer iväg och jag är i vecka 17 redan. Det har hänt en hel del sen jag skrev sist.
Vi har gjort kub testet som gick jätte bra. Den lilla såg ut att trivas där inne i magen och vi fick en väldigt låg risksiffra.
Magen växer och jag har även fått foglossning. Inte speciellt kul, men ändå skönt att man känner av graviditeten nu när illamåendet är över.
Nojig som jag är så har jag hellre ont och vet att det händer något där inne än att inte känna av något alls och vara orolig över att det hänt något med lilla skrutten.
För lång tid sittandes eller för mycket ståendes och gåendes gör att jag får super ont. Så nu är jag sjukskriven för det.

Imorgon är sista arbetsdagen för Robban som går på fyra veckors semester. Ska bli så härligt att få ha honom hemma och kunna njuta av sommaren tillsammans. Vi har inget speciellt planerat på semestern, men vi har båt så om vädret tillåter så blir det till att åka ut på sjön. Sen någon form av bilsemester ska försöka planeras in. Jag skulle vilja åka till Göteborg och bara mysa runt där.
Gå på Liseberg och kanske åka en sväng till Ullared. Men vi får se om Robban går med på det, brukar bli det varje år så han kanske vill se något annat
😆

Den 26:e juli är det dags för det stora ultraljudet! Jag längtar så mycket att jag tror jag spricker.
Vi hade egentligen bestämt oss för att inte kolla vad det blir för kön MEN vi har hunnit ändra oss.

Så det ska bli så spännande att få se om det är en liten pojke eller flicka som gömmer sig där inne!Likes

Comments

Oj vad tiden har gått snabbt nu dom senaste veckorna. Jag är redan i slutet på vecka 12 och går in i vecka 13 imorgon. Känns så himla skönt! Att få nå det delmålet betyder så sjukt mycket.

Idag hade jag ett läkarbesök på MVC.
Jag visste inte riktigt vad det var som jag skulle göra där, men fick svara på lite frågor, ställa mina frågor och funderingar som jag hade samt så fick jag göra ett ultraljud. Jag hade inte alls räknat med det, så det blev verkligen en glad överraskning!
Det var helt magiskt att få se det lilla livet i magen som låg och sparkade och viftade med armarna för fullt. Så himla overkligt att det faktiskt är på riktigt. Och att det är i min mage som den där lilla filuren ligger och sprattlar. ❤

Nästa vecka den 14/6 så har vi tid för Kub.
Vi var lite osäkra på om vi ville göra det först, men bestämde oss ändå för att göra den första delen med blodprov och ultraljud. Med tanke på att min syster fick en liten pojke för 3 år sedan med down syndrom, som hon innan födseln var helt omedveten om att han hade, så kände vi ändå att vi ville göra kub så man kan få vara lite förbered.
Dock så ger ju kub bara en sannolikhets siffra, men då vet man att man eventuellt kan vänta sig det. Så då blir det ultraljud igen. Super kul för Robban som inte var med idag och fick se vårt underbara barn ❤


Likes

Comments

Just nu så finns det nog inte någon som är lyckligare än jag. Idag var det äntligen våran tur att få göra vårt första tidiga ultraljud.
Vi såg ett fint foster med super fina hjärtslag!
Wow! Det här känns så overkligt. Är det verkligen på riktigt våran tur nu..?
😍

Jag har varit så sjukt nervös dom senaste dagarna! Jag har försökt sova bort det mesta av dom. Jag har mått dåligt och varit sjukt illamående. Jag har inte ens tagit mig utanför dörren för att jag varit så nervös.
Efter ultraljudet som jag gjorde på gynakuten för ett par veckor sedan så trodde jag verkligen inte detta skulle gå vägen.
MEN till min stora förvåning så såg allt bra ut.
Jag blev verkligen chockad när barnmorskan visade allt på skärmen och sa att allt var helt normalt. Och jag måste säga att Robban var nog också rätt förvånad. Han har väl inte riktigt trott att det skulle fungera med tanke på våra tidigare erfarenheter. Men han blev så lycklig! Det syntes verkligen i hans ögon.

Så just nu så svävar vi på moln.
Vi hoppas och ber att våran lilla älskling vill stanna där inne ett bra tag nu


Likes

Comments

Förra veckan har verkligen varit upp och ner.
Då jag har haft svåra smärtor i nedre delen av magen och även feber till och från så blev det ett besök på gynakuten i Danderyd. Läkaren gjorde ett VUL och kunde se fostersäcken som var i rätt storlek samt gulesäcken. Så långt såg allt normalt ut. Det som hon påstod iallafall var ganska vanligt var att vi inte såg något foster. Hon sa att det kunde vara för tidigt för att se. Hon frågade också om vi hade något återbesök till Huddinge där vi gjort våran ivf. Och sa då att förhoppningsvis så syns fostret då. Jag fick åka hem med en oro och ännu mera väntan.

Valborg spenderades hemma hos min syster med hennes familj, mamma var också med. Vi åt en god middag och sedan var jag, min syster och Nova och kollade på en brasa. Senare på kvällen så satt vi och spelade lite tv spel och umgicks. Något som var obehagligt var att när jag var på toa och torkade mig så kom det som små små mörka, nästan svarta klumpar.
Det såg ut som koagulerat blod. 3-4 små klumpar.
Jag ville direkt gå hem och första tanken var att åka till akuten. Efter att ha läst lite på internet så kom jag fram till att stanna hemma och invänta mera blod. Jag somnade nästan på en gång och när jag vaknade på morgonen så var jag livrädd för att gå på toa. Som tur är så har det inte synts till något mera blod ännu.
Och idag blir det till att besöka MVC för första gången. Jag måste erkänna att jag är lite nervös.
Men det ska ändå bli skönt att få komma dit så jag kan fråga om dessa små klumpar som kom i söndags. Dock så tror jag inte att dom kan göra en gynundersökning där. Men dom kanske kan lugna mig alternativt rekommendera hur jag ska göra. Om jag borde ta mig till en gynekolog eller vänta tills den 11:e när vi ska till Huddinge.

Usch, nu börjar jag verkligen bli nervös.
Nu ska jag bara göra mig iordning och sedan åka dit. Hoppas det blir en bra dag!

Likes

Comments

Det känns fortfarande helt overkligt..
Nu är vi inne i vecka 6. Tänk att jag får sitta med dessa gravid appar nu. Att det äntligen är våran tur.. om allt går som det ska förstås. Jag vågar inte tro något annat. Jag känner ju verkligen av graviditeten, så det måste ju vara på riktigt.

Jag tog ett till graviditetstest igår kväll. Det var ett sånt billigt stick test. Vi fick två jätte starka fina linjer. Men kände att jag var tvungen att kolla då allt känns så sjukt nervöst och overkligt nu.

Jag ringde MVC i fredags och meddelade om graviditeten. Barnmorskan jag pratade med var trevlig och grattade oss. Jag berättade att vi har gjort en ivf och att vi ska in och göra vårt första ultraljud den 11 maj. Jag fick en tid redan den 2 maj till MVC för mitt första besök. Känns skönt ändå att jag fick en tid så snart så jag får träffa en barnmorska och bolla alla mina funderingar.

Jag har börjat känna mig illamående till och från undrar hela dagarna. Ingen spya ännu iallafall

Jag är sjukt trött och brösten har börjat ömma nu, vilket känns skönt då jag inte känt något alls där tidigare. Så känns som en bekräftelse på något vis. Annars så har värken nere i magen fortsatt som tidigare. Men det var ju helt normalt sa ju barnmorskan på Karolinska. Men något nytt är också att jag får feber till och från under dagarna. Ibland är tempen helt normal och ibland ligger den på 38,5 ungefär. Jag är ju inte sjuk eller förkyld eller så.
Jag läste någonstans att man kan ha så i början av graviditeten. Men jag blir lite orolig ändå och funderar på att åka till gynakuten. Det är helt omöjligt att få en tid på vanliga gyn här där jag bor. Man får vänta i flera veckor på en tid.
Men känner att det kanske är värt att åka in en gång för mycket hellre än att det skulle var något och så händer det något med vår lilla där inne i magen.
Svårt! Detta måste kollas upp imorgon!


Nu blir det lite soffmys innan sängdags.
Imorgon börjar en ny vecka.

Likes

Comments

Jag vågar knappt tro att det är sant.. Vi har fått ett positivt graviditetstest! Eller snarare tre! Lyckan är så stor! Är det äntligen våran tur nu?! 😍

För att vara helt ärlig så har jag faktiskt tjuvtestat, men inte våga skriva något om det ifall att det inte skulle varit positivt idag. Jag har haft sjuka menssmärtor som oroade mig , så jag var liksom tvungen att ta ett test.
Tack och lov så lugnade barnmorskan i Huddinge mig idag. Jag ringde och meddelade vårt positiva resultat, och frågade också om dessa smärtor. Hon sa att det var helt normalt då det växer och drar där inne just nu.
Jag berättade också att jag vaknat inatt flera gånger och haft väldigt kraftiga kramper och inte kunnat sova pga smärtorna.
Då sa hon att om det blir så pass smärtsamt igen så ska jag söka mig till akuten. Hon sa att det mycket väl kan vara växtvärken, men att det kanske kan vara något helt annat också som inte nödvändigtvis har med graviditeten att göra.
Och då är det bra om jag söker vård för att kolla.

Men vi fick iallafall en tid för vårt första ultraljud den 11/5 kl 11:00. Jag är såååå spänd! Det är hela tre veckor dit och jag vet inte hur jag ska klara av denna väntan. Jag vill veta NU att allt ser bra ut. Att vi inte har något att oroa oss för.
Men det är väl bara bita ihop och hoppas på mera känningar av graviditeten som kan lugna mig.

Jag blev även ombedd att ringa till MVC och meddela om det positiva testet.
Ja visst tänkte jag.. Sen kom funderingarna om hur allt kommer gå till där sen. Hur ska jag klara mig utan kliniken i Huddinge? Det är ju dom som jag känner mig trygg med. Dom som har gjort allt detta för oss och som vi trivs med. Hur ska detta gå?

Mycket tankar som snurrar nu, men en sak är säker. Så här lyckliga har vi aldrig varit! Glädjen är så enormt stor och allt känns så spännande nu!

Likes

Comments

Idag så känner jag mig glad. Jag har försökt mig på inställningen att tänka positivt nu. Jag njuter av denna tiden istället för att vara orolig. Och förhoppningsvis får vi ett plus denna gången.
Vid våran första IVF så var jag ständigt orolig och gick bara och väntade på att få testa. Så nu vill jag verkligen försöka njuta och må bra.

Igår stod kalas på schemat. Min systerson Jack fyller hela 3 år idag, men det blev kalas igår. Helt sjukt vad tiden går fort. Så det blev fika och mat och massa bus med mina fina systerbarn.

Efter kalaset så åkte vi vidare till en båtklubb som hade pubafton där halva Robbans släkt var. Det var riktigt trevligt trots att jag fick hålla mig till vatten hela kvällen ;)

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har haft en sjukt jobbig huvudvärk hela dagen som inte verkar vilja gå över. Tror det kan vara Lutinus som spökar. Det är ju trots allt en vanlig biverkning av dom.


Likes

Comments

Wiihoo! Allt gick enligt planerna idag och just nu har jag vårt lilla embryo i mig. Upptiningen hade gått jätte bra och embryot återhämtade sig jätte fint och såg riktigt bra ut! Det var så pass utvecklat så att om allt går som det ska så kommer den lilla att sätta sig inom 24 timmar.
Själva återförandet gick snabbt och smärtfritt. Jag fick en fantastisk barnmorska som jag haft vid tidigare tillfällen också, så det kändes jätte skönt.

Det känns så overkligt just nu. Jag tänkte det värsta på vägen in idag. Tankarna gick åt att förbereda mig på att den inte skulle klara upptiningen. Men som ett litet mirakel så gick allt bra. Det känns så bra just nu!

En fundering jag hade innan var varför jag inte fått mera Lutinus utskrivet. Men det fick jag svar på väl inne på kliniken. Det är tydligen så att när man får tillbaka ett fryst embryo så går man ju efter sin egen cykel. Och kroppen producerar då eget progesteron, vilket gör att man inte behöver ta Lutinus som man gör vid ett färskt försök.
Jätte skönt att slippa tänkte jag.

Men efter allt var klart så blev jag tillfrågad om att vara med i en forskning som gick ut på att 500 kvinnor som gör ett frysförsök skulle få ett varsitt kuvert. Hälften av kuverten var tomma och hälften hade lappar där det stod att man skulle ta Lutinus två gånger om dagen, för att sedan kunna se om det gjorde någon skillnad. Att det faktiskt kanske hjälper till lite att få extra progesteron under den första tiden. Jag fick också veta att det absolut inte kan påverka negativt, men man vet inte ännu om det påverkar positivt. Men det skulle inte vara någon fara med att ta dom.
Jag kände direkt att det var något jag ville ställa upp på. All forskning som får denna metod att gå framåt är värd att stödja.
Så jag fick ett kuvert. Jag blev kvinna nr 406 i undersökningen. I mitt kuvert låg det en lapp. Jag ska nu ta Lutinus två gånger om dagen fram till testdagen till och börja med.
Det ända jag behövde göra där var att skriva på ett papper och lämna ett blodprov, som dessutom tog lång tid innan dom kunde ta då mina ådror har en tendens att dra sig undan. Men det känns ändå bra att kunna få vara med och hjälpa till med en sådan här undersökning. Alla kvinnor borde kunna få barn om dom vill. Förhoppningsvis så kommer den ofrivilliga barnlösheten vara mycket mindre i framtiden! Det är iallafall vad jag hoppas på.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alltså redan i fredags, ett par timmar efter mitt tidigare inlägg så fick jag ett positivt ägglossningstest! :D
Jag ringde till kliniken direkt och meddelade detta.
Vi fick en tid inbokat imorgon 6/4 för att få tillbaka vårt lilla ägg. Bara glädjen att få ett positivt test på rätt dag så vi inte behövde vänta tills nästa månad kändes helt underbart! Nu ska vi bara hoppas att den lilla klarar upptiningen och att allt går bra imorgon.

Jag är så spänd över morgondagen.
R har fått ledigt ifrån jobbet hela dagen, då det tar ett tag att åka också. Och dessutom så hoppas jag på att få kunna fira med en god lunch eller så efter allt är klart :)

Ha en toppen onsdag!

Likes

Comments

Äntligen så är vi igång igen!
Jag var på kliniken i tisdags och gjorde ett VUL.
Jag hade en äggblåsa som var 13 mm och det var troligtvis denna som ägglossningen kommer ske ifrån då alla andra var betydligt mindre.
Jag fick dock veta att om ägglossningen skulle infalla på söndag eller måndag så måste vi vänta tills nästa mens. Då vårat lilla ägg i frysen har legat och grott i 6 dagar så är det alltså 6 dagar efter positivt test som vi får tillbaka det. Och är testet positivt på söndagen eller måndagen då blir återförandet på helgen, som tyvärr inte går då dom har stängt på helgerna...

Men nu har vi preppat med test och håller tummarna på att detta går vägen.
Vi fick faktiskt köpa test av kliniken för ett mycket billigare pris än vad det kostar i vanlig butik.
Jag hade redan test hemma, men det var såna där stickor som man ska läsa av två streck på. Dom kan vara lite otydliga ibland av tidigare erfarenhet.
Så dom vi köpte nu var clear blues ägglossningstest. Och dom är super enkla att läsa av! Det blir en rund ring om testet är negativt och en glad gubbe om det är positivt. Super enkelt! :)

Gårdagens test var negativt, och nu inväntar jag att ta dagens. Barnmorskan trodde det skulle bli positivt på lördag eller söndag ungefär. Så vi får hoppas att det blir på lördagen i sådana fall :)

Och nu är det fredag redan igen, så förhoppningsvis hittar vi på något kul ikväll!

Likes

Comments

Nu är det bestämt. På onsdag nästa vecka så ska jag in till kliniken för att göra en VUL undersökning för att få hjälp att beräkna ägglossningen. Jag ska starta med ägglossningstest redan på tisdagen å sedan fortsätta med dom tills vi får ett positivt resultat. Sen planerar dom in rätt dag för återförandet av vårat lilla embryo som ligger i frysen och väntar på oss :)

Så nu känns allt lite lättare. Det känns som vi äntligen är på gång igen :)
Och jag måste säga att jag verkligen längtar nu! Nu vill jag att den dagen ska komma då jag sitter på sängen på kliniken i dom där super snygga kläderna och känner all den där glädjen som jag bara upplevt där förut. Att känna hopp, att våga tänka lite på framtiden och också få känna lite rädsla blandat med förtjusning!Likes

Comments

Men hallå måndag!
Jag har precis ringt till kliniken i Huddinge och ska bli uppringd av en barnmorska lite senare.
Mensen kom äntligen igår! :D
Märkligt det här egentligen att man för första gången under dessa år med att försöka skaffa barn är otroligt glad att se mensen. Första gången som man verkligen längtat efter att den ska komma. Men nu är den här, och allt känns genast lite bättre igen :)

Nu hoppas vi bara på att allt ska gå som planerat och att dom bokar in mig för ett VUL om någon vecka för att beräkna ägglossningen.
Dock så hoppas jag allt är normalt nu då mensen är lite konstig. Jag brukar alltid ha en sjuk huvudvärk och jätte mycket mensvärk ett par dagar innan mensen och sen ha väldig ont dom första dagarna. Men nu har jag inte känt av alls att den skulle komma och har inte heller någon mensvärk nu.
Så hoppas verkligen kroppen är återställd men att smärtorna bara uteblev denna mensen.
Jag har faktiskt ingen riktig koll hur det fungerar efter en IVF.
Kan det vara så att ägglossningen inte kommer igång direkt? Att det tar ett tag för kroppen att återställa sig till det normala?
Dom har inte informerat om något sådant på kliniken, men tankarna finns ju så klart att det kan vara så efter all stimulering å det.

Om du vet eller har upplevt det själv så skriv gärna och berätta lite om eran upplevelse efter ett misslyckad försök och hur lång tid det tog innan ni kom igång med nästa :)

Ni får inte heller glömma bort att rocka sockorna imorgon för allas lika värde, och vara med och stötta sånna som min underbara systerson Jack, som har down syndrom!Likes

Comments

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev någonting här. Jag har haft en väldigt jobbig period med mycket tankar och funderingar.
Vi går fortfarande och väntar på nästa mens som är sen dessutom. Det kanske blir så efter alla sprutbehandlingar och så. Kroppen är inte helt återställd med andra ord..

Nu längtar vi bara tills den kommer så vi kan få ringa kliniken och sätta igång med vårat nästa försök. Våran lilla som ligger i frysen och väntar på oss. Nu vill jag bara att kroppen ska bli redo!

Under dessa veckor har det inte hänt speciellt mycket. Har inte jobbar speciellt mycket då jag inte mått så bra. Vi försöker hitta på något varje helg för att hålla humöret uppe. Just nu är det snart dax att äta middag, som blir bakad potatis med en skagenröra. Sen kanske vi går över till min syster och hennes man och tar ett glas vin :)

Ha en fortsatt fin helg allihopa, så kommer det mer uppdatering om allt sen :)Likes

Comments

Nu var det några dagar sedan som jag orkade skriva.
Jag fick påhälsning av mensen i torsdags. Så tyvärr så finns inte den lilla kvar där inne i magen längre.
Det har varit och är väldigt tufft även om vi visste att det kunde gå såhär. Självklart blir det ett sorgearbete att gå igenom när man hoppats så mycket. Varför skulle inte vi få lyckas på en gång? Jag följer flera andra som lyckats på första försöket. Hur blir det nästa gång?
Kommer embryot ens klara upptiningen?
Så mycket funderingar just nu..
Jag ringde iallafall till barnmorskan så fort mensen kommit, och dom tror att den var sen pga Lutinusen. Hon förklarade också hur nästa steg ser ut, som är följande,

-Invänta nästa mens och ringa till kliniken för tid för ultraljud.

-Åka på ultraljud och beräkna ägglossning.

-Börja ta ägglossningstest på utsatt datum ifrån kliniken.

-När testet är positivt så ringer vi till kliniken och bokar insättning sex dagar efter positivt test , då embryot legat och grott så länge.

Men sex dagar.. är det normalt? Är den sen i utvecklingen? Tänker jag för mycket?
Mår väldigt konstigt just nu. En tom känsla som jag aldrig tidigare haft. Som tur är så kan jag ventilera mig med mitt hjärta. Han är ju i exakt samma sits som mig, så ingen förstår mina känslor så bra som han gör just nu.
Så jag är så tacksam att det är med just honom som jag delar denna resan med. Och om vi lyckas tillslut så vet jag att han kommer bli världens bästa pappa!

Nu försöker vi fylla dagarna med massa roligheter så man kan tänka på annat. Det är inte lätt att släppa tankarna helt, men det är helt klart värt att försöka.
Få ägna tankarna på något roligt och oss själva för några dagar är vi värda i denna omtumlande resa.
Likes

Comments

Nu sitter man här och väntar igen. Denna gången på Danderyds sjukhus. Är inte här för min egen del, utan har skjutsat pappa hit idag för en dagoperation som han ska göra idag. Så jag har några timmar framför mig av lite tidsfördriv på sjukhuset.

Jag ringde förresten till Karolinska i måndags. Dom trodde att det kunde vara Lutinus som gjorde att mensen var sen. Dom ville att jag skulle sluta med den och ringa tillbaka på onsdagen om den inte kommit,
för att sedan få göra ett test med blodprov istället.

Nu är det onsdag och jag ringde för ett tag sen.
Mensen har alltså inte kommit ännu, vilket jag tycker är konstigt då jag tog ännu ett graviditetstest igår som var negativt. Jag fick prata med en annan barnmorska idag och hon tyckte vi skulle vänta till på måndag med att ta detta testet om mensen inte hade hunnit komma då förstås. Jag hade ju tyckt att det var skönare att bara få ett svar. Även om det är negativt så vore det skönt att veta så man kan gå vidare med nästa steg. Få planera vidare liksom. Men nu är det bara till att vänta igen. Men jag är förberedd på en oförutsägbar påhälsning av mensen iallafall. Jag går alltså konstant runt med en binda för tillfället. Inte jätte bekvämt, men praktiskt.

Igår var det alla hjärtans dag också. Då jag låg hemma sjuk och knappt hade ork att resa mig ur soffan så blev det en lugn kväll hemma. R fixade super god hemlagad wok och så hade vi filmmys. En perfekt kväll enligt mig.

Nu peppar jag bara för att bli frisk och självklart att det ska ske ett magiskt under att mensen inte kommer.
Man kan ju alltid hoppas iallafall..
Likes

Comments

Nu blir det ett sent kvällsinlägg då jag mått piss dela dagen. Jag kände redan igår att jag började bli förkyld. Och imorse när jag vaknade så hade jag hög feber och ont i halsen som tusan, snorig och ont i kroppen.
Så nu är det min tur att bli sjuk.. Jag fick även ringa och sjukanmäla mig till jobbet idag eftersom jag skulle ha jobbat ikväll. Men när man mår så här så är det ingen idé att gå och jobba också med tanke på pensionärerna som är väldigt mottagliga. Så nu är det bara till att äta alvedon, vila och hoppas det går över snart.

Idag var även våran testdag. Jag hade laddat upp med testet ifrån kliniken samt ett Clearblue Early test som jag köpt själv. Clearblue testet ska man egentligen kunna ta sex dagar INNAN missad mens. Testet kan detektera mycket små mängder av hCG i urinen. Testets känslighet är 10 mIU/ml. Medans känsligheten på andra test vanligtvis är ca 25 mIU/ml.
Så med väldigt lite hopp trots att mensen inte kommit så tog jag båda testen imorse. Jag hade på känn att det inte skulle få gå denna gången. Och det verkar som jag hade rätt tyvärr.. Inget av testerna var positivt.

Jag var ju fortfarande fundersam eftersom min mens inte kommit, men efter några minuters googlande så förstod jag varför. I Lutinus tabletterna så är det progesteron som ska hjälpa till att behålla embryot. Dock så kan det också orsaka utebliven eller förskjuten mens, vilket jag tror har hänt mig nu.
Jag ska självklart ringa kliniken imorgon och se vad dom säger. Men troligtvis så får jag sluta med Lutinus och så kommer förmodligen mensen någon eller några dagar senare.

Så inte nog med att jag legat och mått dåligt pga feber och förkylning idag, så har jag också mått dåligt och varit ledsen över ett negativt graviditetstest.
Både jag och R har varit ledsna idag. Även om han inte visar det lika mycket som jag så märks det tydligt.
Han är ju annars väldigt bra på att försöka få mig att må bra och hålla mitt hopp uppe. Men idag har vi låtit oss själva vara nere. Man måste nog låta sig själv ha sånna dagar när man går igenom sånt här. Det kommer nog ta några dagar innan jag känner mig på bättre humör, men jag tänker låta mig själv få vara ledsen nu.
Det måste väl ändå vara okej..?Likes

Comments

Ännu en kväll med ett negativt graviditetstest från imorse. Dock så finns ännu hoppet, då mensen inte har hälsat på ännu. Just nu så går hoppet upp och ner hela tiden. Tankarna går ifrån att detta inte alls kommer att gå, till att drömma om att mysa med gravidmage och få handla bebiskläder.
För alla som inte genomgår eller har genomgått detta själva har nog väldigt svårt att förstå hur jobbig denna resa faktiskt är. Att det inte bara kan få gå på ett normalt och enkelt sätt. Att man måste lägga ner tid, pengar, hopp och sin själ i detta. Jag tror att vi ofrivilligt barnlösa är dom ända som kan förstå hur jobbigt detta faktiskt är..

Idag fick vi äntligen hem ett brev ifrån Karolinska!
Där stod det att av våra två resterande ägg som hade klarat den första delen av befruktningen så hade ett klarat sig bra och ligger nu i frysen. Så om det inte skulle fungera med det lilla ägg jag har i magen nu så har vi iallafall ett som är klart för återföring direkt, utan att jag behöver göra om allt med alla sprutor å så.
Så det känns som en stor lättnad :)

Och denna dag har även bjudit på kalas för lilla Nova.
Eftersom jag sov hemma hos syrran inatt så fick jag även vara med och sjunga för henne imorse. Super mysigt! :) Vi blev bjudna på super god mat och fick marängsviss till fika. Nova fick massa paket och var jätte nöjd med dagen. Härligt att få se en nöjd och glad sjuåring!

Nu är vi hemma igen och vattnet är tillbaka! :D
Så skönt att få mysa på sin egen soffa igen.
Uttrycket "Borta bra men hemma bäst" stämmer faktiskt rätt bra. Så nu tänker jag ligga här på soffan och försöka hitta något att titta på innan jag kryper ner i sängen.
För imorgon tar vi nya tag och laddar med fredagsmys.Likes

Comments