View tracker

Var hos gyn i måndags och han såg en äggblåsa på 20 mm som borde spricka i dagarna sa han, vi bestämde också att jag skulle dit på tisdag så vi kan se så ägget släppt. Vet dock inte hur man ser de men de är han ju specialist på och borde veta...


Jag kom hem på kvällen och kissade på ägglossningstestet som visade glad gubbe så de var bara till att mysa till de på kvällen. Tanken var att vi skulle mysa till det även på tisdag men min feber och förkylning ville annat... Så nu får vi hoppas en gång räckte, men sen tänker jag varför skulle de gå denna gången?! Men man kan bara hoppas!

Så nu går vi i väntans tider, först inför tisdag för att se så ägget släppte ordentligt sen på att mensen ska komma.... men förhoppningsvis kommer den inte.,.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tog ägglossningstest nu ikväll som visade en tom cirkel, de ska vara en glad gubbe om värdet är ökat... så ingen ägglossning idag om man kan tro på testen men de borde man kunna.... Gyn sa de borde ske i helgen så får testa hela helgen.

De är ändå väldigt tråkigt när man försöker bli gravid att det blir en bebisverkstad och de var det sista Mr.Big ville....nu planerar man verkligen sexet... vi hade sex igår och idag var inget utslag, nej men då avvaktar vi med sex idag o kör i morgon bestämmer vi.. Men de blir så himla uppgjort och då börjar man tänka otroligt mycket och de kanske påverkar bebistillverkningen... men alla andra tänker väl också eller?

Vi har köpt tabletter nu också Zink till Mr.Big då de ska ge gynnsam spermaproduktion och folsyra till mig som är bra att ta innan och under graviditet. Innan graviditet ökar de fertiliteten sägs de..

Likes

Comments

View tracker

Idag var det dags att köra till gyn för ett vaginalt ultraljud för att se efter om äggblåsorna utvecklats på pergotimen. När jag körde dit tänkte jag inte så mycket utan ville mest få de överstökat. Ville veta hur de såg ut och om jag kunde sluta ta tabletterna, biverkningarna börjar bli tydligare nu med svårt och sova samt otroliga svettningar från och till....           Väl inne hos honom hoppar jag upp i stolen (första gången var jag nervös, men nu är de en vardag att han tittar och undersöker min fifi) han tar fram sin maskin/kamera eller vad man kan kalla den och söker efter äggblåsor. Efter en liten stund hittar han en på 14 mm, jag får hoppa ner och klä på mig så vi kan fortsätta prata inne på hans rum.         Ja, enligt honom såg allt bra ut och för att vara på dag 12 i min cykel såg de "normalt" ut, nog första gången jag får höra de.  Vi bestämde att de räckte med tabletterna och han beräknade att ägglossning bör ske fredag/lördag. Så vi vet vad vi ska göra i helgen.... 😂            Denna gången tänkte jag faktiskt prova med ägglossningstest också för att se om de kan hjälpa mig. Ska på återbesök hos gyn nästa vecka för o se så de skett en ägglossning eller om en eventuell spruta behövs tas för att få ägget o släppa. Innan jag gick pratade vi kort om IVF och jag fick med en burk hem till Mr.Big då hans spermer måste undersökas på sjukhus om de blir aktuellt med IVF. Han skulle ha klart remisserna när jag ska dit nästa vecka.                    Men jag hoppas ju de går vägen denna gången men så tveksam till det och hoppet börjar ge upp. Men vi måste kämpa och försöka, positiva tankar ska ge positiva handlingar sägs de...vi får väl se. 

Likes

Comments

Så 6 dagar in på kuren och känner inte av biverkningarna på samma sätt som tidigare två gånger vilket är skönt. Blir lite varm i mellanåt men de är det ända vilket är skönt.

Börjar bli nervös inför besöket hos gyn på tisdag. Kommer där vara någon äggblåsa som är större eller är alla för små så jag fortsätter med pergotime.....

känns redan som man gett upp hoppet lite att detta ska gå så redan börjat titta på IVF och kostnaden vis privatkliniker, om det är långtid till landstinget...

Annars har helgen spenderats med Mr.Big och vi var ute och åt för att tänka på annat och eftersom jag var så ledsen förra helgen kändes den bara tråkig. Vilket är skönt att denna helgen inte gjorde utan att denna har varit riktigt skön och mysig i varandras sällskap. Vi har bara varit och gjort saker tillsammans som vi mår bra av.

Likes

Comments

Ringde idag till gyn för att bestämma hur vi ska gå tillväga denna gången. 

Vi bestämde ny kur pergotime en tablett om dagen fram till jag ska till honom. Han skulle haft semester nästa vecka men bröt den på tisdagen för att ta emot mig, de kallar jag engagerad och de betyder mycket för mig/oss. 

Så i morgon tar jag första tabletten och tar de fram till dag 12 på min cykel. Så får vi se hur de ser ut då, jag hoppas på att där är minst en äggblåsa nära 20 mm.

Så hur mår jag på tabletterna ? Mår förhållandevis bra med lite huvudvärk men sjuka klimakteriebesvär där jag får fina så kallade "körningar" där jag blir jätte varm och svetten kannästan rinna...får se hur jag mår denna gången... 

Likes

Comments

För exakt 5 år sen idag visste jag att min nuvarande fästman också skulle bli mina barns pappa. Detta var alltså första gången vi träffades jag och Mr. Big.

Efter vi varit tillsammans och bott ihop sen just den där första riktiga dejten köpte vi ett gemensamt hus efter 1,5 år tillsammans. Ett hus som vi såg potential i och där även vår familj kunde växa i.

Sommaren 2015 blev jag färdig med studierna och fick mitt drömjobb, i slutet av sommaren slutade jag med mina P-piller (Yaz) för vi då kände oss redo att bilda familj. Naiva som vi var trodde vi att det skulle gå direkt eftersom alla i vår omkrets lyckats bli gravida inom 3 månader. Mensen kom första månaden efter vi slutade med p-piller men sen kom den inte, då började ju tankarna direkt "oh jag är gravid", och jag skickade iväg Mr. Big att köpa ett test, detta visade negativt och mensen uteblev några veckor, som blev månader...Mensen kom igen i Januari och har sedan dess kommit var 6-7 vecka.

Jag trodde den var oregelbunden och kontaktade en barnmorska i mars/april som berättade att min mens var regelbunden men min menscykel varväldigt lång. Hon var väldigt behjälplig och hjälpte mig räkna ut när eventuell ägglossning skulle ske och jag hade nu installerat två appar på min telefon som hade med mens och ägglossning att göra. För att börja förstå min cykel.

Sommaren 2016 köpte vi ägglossningstest men de visade aldrig något tydligt så var svårt att säga om jag hade ägglossning ens. Det var då jag kontaktade en privat mottagning med gynekolog.

Första mötet med gynekologen var både jag och Mr. Big med på och när läkaren kallade in oss gav vi varandra en blick som sa "han är lastgammal, hur ska detta gå?". Vi gick in och han undersökte mig med vaginalt ultraljud. Jag trodde då att jag skulle ha ägglossning när vi var där men mina äggblåsor var bara 8 mm. (De ska vara 20 mm för att lossna).

Vi fick en tid två veckor efter för att komma tillbaka för att titta om mina äggblåsor blivit större samt att Mr. Big skulle ha med sig ett spermaprov. Mina äggblåsor hade fortfarande inte vuxit sig större de var nu ca 12 mm. Mr. Big lämnade sitt prov och där var lite spermer men de som fanns var pigga så detta oroade inte vår läkare nu. Vi gick med honom in till hans rum och han berättade att jag inte hade ägglossning, men att det fanns tabletter jag kunde ta som hjälpte mig med detta.

Jag fick ett recept på pergotime utskrivet som jag skulle börja med på min cykels femte dag. Första kuren började jag ta 5/9 en tablett om dagen i fem dagar. Den helgen åkte vi till på en weekend och min sambo gick ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom, självklart blev svaret JA. Undermedvetet tänkte jag nog under hela den helgen tänk vilken perfekt helg de kunde blivit, han friade och jag blev gravid. När vi kom hem hade jag återbesök på mottagningen för att se hur de gått med tabletterna, de var fortfarande för små, men där var två äggblåsor som var större. Jag fick utskrivet en ny kur och tog fem nya tabletter och skulle tillbaka veckan efter. Veckan efter kom jag tillbaka och äggblåsorna var inte där, han trodde de släppt. Veckorna gick och jag väntade på att mensen skulle utebli, men den kom...

17/10 var jag hos gyn igen då jag ätit en tablett Pergotime i åtta dagar, de fanns en tydlig äggblåsa på högersida men som fortfarande inte var stor nog, så en kur pergotime till och nytt besök 24/10. Denna gången var äggblåsan 20 mm (den skulle släppa vilken dag som helst). Jag fick en spruta utskriven som jag skulle ta samma dag som skulle göra så ägget lossnade. Tog sprutan vid lunch och berättade för Mr. Big att vi fick ha vuxenmys nu i ett par dagar. Pressen var stor för honom och det blev jobbigt att prestera men vi lyckades och vi hoppades nu. Veckan efter jag borde fått ägglossning fick jag jätte ont i magen (hade läst man kunde få de när ägget fäster i livmodern) så hoppades på något positivt. Samma vecka var jag tillbaka hos gyn som sa att jag haft ägglossning då han kunde se rester från den och då blev hoppet ännu större. Jag frågade innan jag körde därifrån när jag skulle ta ett eventuellt graviditetstest om mensen uteblev. Han sa den 10/11.

Den 10/11 kom och mensen hade fortfarande inte kommit hade en konstig känsla i magen och bröstvårtorna ömmade... skickade återigen iväg Mr. Big för att köpa test, testade och de var negativt. Med en stor förhoppning tänkte vi de kanske var för tidigt. Men så var inte fallet... utan 11/11 dagen innan vår femårsdag kom mensen. 

Då brast det för mig, tårarna forsade och jag kände hur nära jag var att gå in i en depression....Mr. Big sa att vi inte får ge upp utan att vi kämpar tillsammans ska vi klara det här. Så här är vi nu, på måndag ska jag ringa gyn igen för att boka tid och höra om jag ska börja med pergotime 15/11.

Fortsättning följer.... 

Likes

Comments