Vad kul att se att det är så många som har hittat hit, hej på er! Vilka är ni?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jaha, då kom den där mensen ändå. Ovanlig och annorlunda jämfört med hur den är i vanliga fall men den är garanterat här nu. Ovia- appen hade mot förmodan mer rätt än Naturalcycles. Konstigt eftersom jag inte använt ovia särskilt länge och NC har aldrig haft så fel när det gäller mensens ankomst som nu.

Nu laddar vi upp för den kommande månaden och hoppas på mer tur. Jag står i valet och kvalet om jag ska ta en paus från tempande och vad allt appar heter för att istället låta naturen ha sin gång men samma minut som jag tänkt färdigt den tanken kom jag på mig själv att beställa hem några ägglossningstester.

Är det någon av er som hört om bisolvonmetoden?

Likes

Comments

Natten till igår fick jag lite ljusrosa på papperet efter toabesöket. "Jaha, då var det dax" tänkte jag och förberedde med en binda men mensen har liksom inte kommit igång än. Enligt en av mina appar är jag 8 dagar efter ägglossning och den andra skickar meddelanden om att mensen skulle komma igår.

Det är bara att vänta och se så kan jag nog klura ut vilket av apparna som faktiskt stämmer bäst.

Likes

Comments

 För 5 år sedan blev tillsammans med mitt livs kärlek. Vi har fått en nästan lite väl krokig väg längst åren. Vi har gått hand i hand genom storm, ösregn och snöstorm metaforiskt talat. Vi har kämpat och försökt ta oss framåt men det har tagit tid och vi har mer än en gång gett upp. Vi har hoppat av, inte velat kämpa oss igenom ovädret tillsammans för ingen av oss såg solen där och då. Men, även detta är en solskenshistoria för vi bevisade att "ensam inte är stark" i vårt fall är verkligen tillsammans så mycket starkare att vi en dag bestämde oss för att ta ett hårt tag om varandras händer och rida ut stormen. Vi hittade solen och idag har vi det bättre än någonsin tillsammans.

26 år och ensambarn som länge drömt om en stor familj av den enkla anledningen att jag är ensambarn och det många gånger faktiskt var skit tråkigt, därför vill jag ha en massa ungar runt köksbordet på helgerna när hel familjen äter pannkakasfrukost tillsammans. Jag har så länge jag kan minnas alltid velat planera allting i minsta möjliga detalj. Det är omöjligt, vissa saker ska inte planerad. Lär dig det kvinna!! (Omöjligt att ta in hur många gånger jag än säger det till mig själv). Hur som helst, när jag va 22 ville jag ha mitt första barn, tänkte jag. Efter en kort stunds klurande kan man då snabbt komma fram till att jag ligger 4 år efter min egen tidsplanering. Det om något borde få mig att inse att man inte kan planera såna här saker, det är så mycket annat som ska passa in, matcha och klaffa sådär perfecto. Som en riktigt härlig all dente- pasta eller något, mycket ska till för att en sån ska bli bra. Så svårt det där men att få till den där perfekta pastan.

Har två utbildningar i bagaget men jobbar bara inom den ena, kommer nog inte berätta exakt vilka det är. Inte ännu iallafall eftersom jag ska försöka hålla mig till det där lite anonyma hållet men jag kan berätta så mycket som att jag jobbar inom kommunen. Jag bor i en mindre stad med min man och har tagit tjuren vid hornen som
min kära pappa ofta uttrycker sig.. Jag har tagit körkort, det var rätt nyligen så det är jag stolt över att jag faktiskt gjorde. Det är bra att ha när bebisen kommer var nog det jag mest tänka på om jag ska vara ärlig. Vi slipper vara så styrda av att pappan i huset måste vara hemma och tillgänglig för att köra oss dit eller kanske hela vägen dit bort någon dag. Jag planerar som sagt, detta ingår i planeringen. Kortkort innan barn. Check!

Vi börjar sådär, är det något ni skulle under över så svarar jag mer än gärna på era funderingar!

Likes

Comments

Jag kan ju inte låta bli, jag snöar in mig och går in lite väl mycket i diverse saker ibland. I skrivande stund, det här med den Kinesiska Könskalendern. Så himla roligt! Enkelt, man kollar bara på raden för mammans ålder och månaden då befruktningen ägde rum och så vips vet man vad det blir för kön på bebisen. Så himla smidigt och enkelt måste jag säga.

Eller hur va det nu, är det någon av er som detta faktiskt stämt på?

Likes

Comments

Jag använder Naturalcycles- appen där man varje morgonen ska mäta temperaturen det första man gör. Jag blir ibland lite osäker på hur reglerna ser ut, man ska ha minst 3,4,5 sammanhängande timmas sömn. (Läst väldigt olika när det gäller dessa timmar) men om jag gått upp och kissat, vaknat till och druckit vatten eller gosat in mig under sambons varma täcke. Kan jag inte mäta min temperatur då när klockan ringer och spelar den där låten jag noga valt efter humör kvällen innan?

Egentligen inte om jag inte haft dessa oklara timmars sammanhängande sömn, jag brukar ta tempen sådder klockan ringer ändå & lägga in det i min app och hoppas på det bästa. Jag måste kissa på nätterna ibland då jag tillhör den majoriteten av folk med liten blåsa som måste kissa ofta. Plus att jag dricker vatten på natten, det blir man också kissnödig av och sist men inte minst har jag gosedagar alla dagar i veckan. Jag fryser jämt så vad passar bättre då än att krypa in under sambons täcke och värma mig en stund innan jag rullar över till min kalla sida och svalkar av mig. Dessa tre sakerna gör man till viss del halvvaken men långtifrån i den sömngrad man bör vara i för att räkna det som sammanhängande sömn.

Såhär ser december månads kurva ut. Bra jobbat, fortsätt så! 

Likes

Comments

Jag antar att jag tycker om tryggheten o att veta att den här bloggen finns dom gångerna jag väljer att pyssla ihop ett inlägg. Väljer jag sen att radera orden som i sin tur ska bilda någon form av mening, som någorlunda speglar vår ocensurerade vardag på ett eller annat sätt så är även det en trygghet för mig att veta att det faktiskt är en valmöjlighet jag har. Att posta eller radera orden som bygger dom där meningarna om mitt liv, min vardag och kanske en av dom i vanliga fallen ganska känsliga stunderna i ens liv. Vägen till plusset.

Man eller jag ska nog skriva jag rättare sagt, är ingen person som pratar öppet på jobbet i fikarummet om hur jag och killen bestämt oss för att försöka skaffa barn.
Men det är själva tanken med den här bloggen som faktiskt ska bli min bästa vän här framöver, ett bollplank helt enkelt. Ett ställe där jag kan låta mina tankar bubbla över, det där supermysiga stället jag väder mig till när jag behöver ventilera tankar & känslor helt öppet och ärligt. Perfekt! Jag är taggad! Nu kör vi!

Likes

Comments