Header
View tracker

... fast denna gången var det ju inte Beauty som var sjuk, utan jag. Gick hem under första lektionen med förkylning och feber. Men Beauty var ju iallafall tvungen att motioneras så att jag och pappa gick en runda på ca 20 min. Lite piggare nu efter promenaden.
Får alltid så mycket energi av att vara i stallet!

Men det var ju lite skönt att jag och Beauty har bytt plats på sjukfronten😉 mig är ju lite lättare att bota!

Bakade 2 supersmarriga baguetter idag. Men jag fick inte nog så att jag svängde ihop luftiga och riktigt saftiga ostbullar också. Definitivt nya favvorecept!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

1. Elfstrands blogg. Jag tycker att både Emma och Anna verkar vara otroligt vettiga människor. De för riktigt bra stallvideos och verkar vara allmänt sköna hästmänniskor!

2. Amanda sternberg. Hennes goprovideos från olika terrängtävlingar är helt amazing! Hon är typ en av anledningarna till att jag började med fälttävlan haha! Så kolla in hennes kanal! Den är grym och man får riktigt mycket motivation.

3. Jennifer Bratt. Hennes videos är så mysiga. Man blir så sugen på att dra ut till stallet när man har sett hennes videos. Hon känns också som en genuint snäll och rolig tjej. Dessutom rider hon väldigt bra tycker jag. Också en riktig motivationskälla!

4. Alice Petersson. Kollar en del på henne. Inte min favorit men hon gör ganska bra videos med bra kvalité.


Har ni några hästyoutubers som ni gillar? Tipsa gärna isåfall i kommentarerna!

Likes

Comments

View tracker

Mmm... godmorgon..!

Gissa om det finns en tröttis här?
En tröttis som är jätteförkyld och har ont i hela kroppen. Kan sammanfatta mig själv som ganska skör fysiskt.

Jag ska ändå ta mig till skolan idag. Måndagar är chilligaste dagen, lätt! Och efter skolan så ska jag baka bröd innan jag fixar med Beauty. Jättekul!

Nu är sista veckan som stallet tar lite mindre tid, då får man ju passa på att göra lite andra grejor som man tycker om men sällan har tid med. Ellerhur? ;) nästan så att jag hoppas på en riktig sjuka nu under denna veckan så är årets vintersjuka över för mig så att jag kan rida!
Tänk lixom om jag blir jättesjuk nästa vecka? Hade varit så himla typiskt!

En bild från helgen. Om ni bara visste hur brant och högt det var..!

Likes

Comments

Kan man det? Kan man bli lika bra som man var före?
Ja.
Om man kämpar, har ett mål. Då kan man tillochmed bli ännu bättre än man var före.

Jag är så taggad nu på att komma igång. Inte stressad. Har inget att stressa för.
Samtidigt lite nervös. Nu har vi lagt mer massor av pengar tid och mina föräldrar är så himla engagerade som verkligen lägger så mycket av sina liv på mig. På mitt intresse.
Tänk om inte det här hjälper?
Tänk om vi kommer fortsätta likadant som nu under hösten?
Men nej. Det är ju inget att oroa sig för nu.
Nu är det bara dags att lägga upp en plan, och tänka på vad vi behöver jobba på för att bygga muskler, kondition och glädje.❤️

Bild från i somras bär hon var riktigt omusklad om rumpan. Inte så fint.

Här är en bild, tagen ca. 1,5 mån senare. Mycket mer biff.
Ska vi göra samma sak en gång till? Nepp. Vi ska göra det ännu bättre!

Likes

Comments

Godmorgon på er❤️ Som jag skrev igår så ska jag iväg under helgen. Jag ska bo ute i skogen så att det kommer inte finnas möjlighet att blogga, buuuut, jag har tidsinställda inlägg till er. De jag ska ut med har jag aldrig träffat, sett eller hört. Vet inte ens vad vissa heter! Men en sak som ni inte visste om mig är att jag ÄLSKAR att vara ute i skogen. Så jag tänkte att det kan ju vara kul att prova på detta. Jag är ju inte särskilt blyg, iallafall inte när det kommer till att prata och diskutera så att jag håller tummarna för att det blir kul.

Mamma fixar Beauty. Det är ju inte så mycket som behövs fixas med henne nu denna veckan när hon ska vila så att jag kan släppa lite på mitt kontrollbehov och låta mamma sköta henne i 1 eller två dagar. Förhoppningsvis åker jag till stallet imorgon, beror lite på hur trött jag är.

Har börjat få världens förkylning också! Okej nej inte riktigt världens förkylning men jag tror att jag kommer bli rejält förkyld inom den kommande veckan.

Denna platsen är så fiin! Vi sov där förra året, det var riktigt mysigt.

Likes

Comments

Mamma ringde för nån timme sen, när jag satt i skolan. Gissa om jag var nervös?

Hur tror ni de gick?

Bara bra faktiskt! Mamma berättade att Beauty hade varit som en annan häst, bra då😉 De hade röntgat, behandlat ryggen och ska kolla hennes kiss för att utreda om hon har urinvägsinfektion. Plus att de hittade att hon hade ont i muskeln i halsen. Det är alltså anledningen att hon har blivit så orolig och stissig varje gång jag har ryktat halsen. Väldigt skönt att de har hittat problemen nu!

Ett plus var också att hon hade jättefina leder, mitt arbete för det har alltså lönat sig.

Nu väntar en veckas vila, sen så för vi så smått börja komma igång igen.
Hon kommer att få ridas som en unghäst ungefär, allt ska vara kul och steg dör steg trappa upp arbetet lite. Så jag kommer kunna rida på jullovet!! Jiiiuppii!

Mamma skickade en bild när de stod och väntade på sin tur, Beautis trött och smutsig och med en fräsig mittbena. Klassiskt😉

Likes

Comments

Godmorgon hörrni! Äntligen fredag, tack för det.

Beauty ska iväg till veterinären igen nu under morgonen. Mamma åker själv med henne dit för jag måste ju tyvärr vara i skolan. Idag hoppas jag att de kan hitta vad problemet är så att vi kan komma vidare någon gång. Har ju inte fått något besked om någonting nu på 2 veckor så att det har ju verkligen varit "dötid".
Ingen vet ju vad man får eller inte får göra, när vi inte ens vet vart hon har ont.

Aja, vi hörs senare. Så uppdaterar lagom hur det gick på veterinärbesöket!

Ha en bra fredag❤️

Nej, ingen häst har öronen fram hela tiden😉

Likes

Comments

Idag red jag ut med Ida. Det var första gången våra hästar skulle träffas men allt gick superduperbra! Jag red barbacka, väldigt mycket mysigare så.
Både jag och Beauty tycker om att rida i mörker, och det är ju aldrig fel att gästas av sin bästa kompis😉

Nu ska jag packa inför helgens äventyr! Mer om det sen! Hörs!

Blev tyvärr ingen bild, det var ju kolsvart😉

Likes

Comments

Igår var det tre år sedan min lilla prickiga B-ponny Ådi fick avlivas. Jag kollade nyss på några filmer och minns med så mycket glädje denna tid.
Allt var ganska enkelt. Vi busade så mycket, gänget i stallet.
Ådi som var blind. Trött på ridskolelivet. Ganska ful och inte så omtyckt. Jag ska nog ändå vara ärlig och säga att det är den hästen som jag har älskat allra mest i mitt liv.

Vi fick hitta på så mycket annorlunda. När de andra hopptränade fick jag ibland sitta i hans box och prata med honom. Han kunde ju inte hjälpa att han var sjuk ibland.
Jag fick lära mig åka buss helg själv i när jag var 10 år. Jag åkte så snart jag kunde efter att skolan hade slutat och de ensamma eftermiddagarna tillbringade jag själv i stallet med Ådi. I ridhuset. Bara han och jag, tränade på vår grej.

Han stod ofta inne om dagarna, när de vuxna tyckte det var för ljust för hans ögon att gå ut. Han behövde mig, han behövde en kompis under dagarna.

Jag minns den hemska dagen när mamma berättade att det var dags. Paniken. Ringde till Annie som hade Ådis absolut bästa vän, Karl Kantarell. Det blev en mycket mycket fin kväll i stallet. Och en mycket sorgsen morgon där efter. För då var han ju borta.
Jag grät och grät i två dagar. Sen kom Lollo in i mitt liv, men det är ett annat kapitel.

Fina fina Ådi, jag är så tacksam för tiden vi fick❤️

Likes

Comments

Bbbbrrr..! Vilket höstväder det är nu.
Kallt och blåsigt.. Man kan säga att jag hellre hade cyklat hem och lagt mig under en filt med en kopp te. Men ska man ha häst så får man inte vara lat. Ellerhur? Dagar som denna är det faktiskt ganska skönt att inte behöva rida. Men Beauty vilar ju dock inte helt. Idag ska vi träna mer frihetsdressyr. Så jag lär bli varm när jag har sprungit runt ett ta😉

Likes

Comments