Header
View tracker

On our way back! Har en känsla; nice!

Jag kan först och främst berätta att jag för första gången typ har haft användning av mina bra betyg i Engelska och Tyska! Silvana pratar nämnligen bara de språken. Så jag har nu sedan klockan fyra pratat mest de språken. Jag måste faktiskt ge mig själv en applåd som kan förklara så bra👏🏽 och inte bara det, jag fattade vad hon sa!

Beauty var mycket bättre, men hon hade fortfarande lite ont och fick därför en till behandling i ryggen. Ni skulle sett sprutorna! Nålarna var ca 20-25 cm!!! Så nu ska hon gå lite utan ryttare i 4 dagar.
Sen får jag rida lite, dag för dag ska jag trappa upp och om 14 dagar kan jag rida precis som vanligt. Silvana sa att hon kommer kunna bli helt bra även om hon redan nu är mycket bättre. Så som sagt, min känsla är NICE.

Drogad och sprutad. Inte sitt snyggaste men definitivt sitt lugnaste❤️

Likes

Comments

Hmm.. har inte jag skrivit detta inlägget tidigare? Jo! Men denna gången ska vi bara på återbesök. Även om Beautis har varit jättefin så är jag lite nervös. Det har ju nästan gått lite för bra! Vi har liksom nästan legat i nivå med hur det var när vi var i toppform i somras, superkul men nästan lite skrämmande! Jag har ju inte upplevt särskilt mycket framgång på häst den senaste tiden om man säger så😉 därför är det ju en aningen chockerande när det plötsligt går bra.

Beauty fick iallafall en välförtjänt vilodag igår. Jag var ganska glad för det jag också, det var ju värsta snöstormen! Jag måste ju vara förståndig och inte köra på så hårt bara för att det går så bra, vi har ju liksom precis börjat rida i ridhus och träna lite mer med mer krav och sådär.
Samtidigt drar jag mig lite för vilodagarna. Att vara ledaren över Beauty är inget jag kan lösa genom att bara knäppa med fingrarna. Det tar tid. Och i tisdags så hade vi verkligen en fin kommunikation där jag ändå var ledare. Det kan lätt ändras om man inte rider en dag, då är det omstart på den fronten! Aja, nu har jag iallafall hittat tillbaka till hur man rider - då lär det gå lite lättare med det mesta😉

Hörs när vi är klara hos veterinären så får ni veta hur det har gått!

Sånhär lyx kan man ha om man har en häst! Tack till mamma och pappa som tar ledigt från sina jobb för att kunna fixa detta också!❤️❤️❤️

Likes

Comments

3 dagars träning! Behövligt? JA!!

Dressyrträning, bara tränat på att hitta tillbaka till känslan och "hur" man rider.
Shit vad både jag och Beauty fick jobba! Men Gud vad fin hon var.
Efter uppvärmingen så gick hon lika bra som hon gjorde när vi var på topp i slutet av sommaren! Väldigt skönt att vi hittade tillbaka så snabbt!

Beauty har ju en viss attityd och det var någonting som visade sig en hel del i början. Då fick jag tips på vad jag ska göra för att överlista henne. T.ex om hon skjuter in bogen, inte vill gå ordentligt genom hörnen eller på något så t sätt "fuska" så ska jag bara göra en volt. Funkar det inte med en volt så lägger jag två, funkar inte det så lägger jag yttligare en till. Och det funkade superbra!

Så nu är jag såå taggad på att börja hoppa! När Beautisen har kommit igång i kroppen och är ordentligt varm så hoppar hon fantastiskt! Hon blir rund och fin i sprången och det blir så cool känsla att rida.

Tyvärr blev det nästan ingen film, mamma och pappas förmåga på att ta upp kameran är inte så stor😉

Likes

Comments

Vet ni hur mycket jag vill just nu? Jag har typ kommit i ett mood så jag vill så gärna utveckla min ridning och trappa upp ett steg.

Asså jag har liksom alltid drömt om en gård men nu är längtan lite extra.

Och en till häst! Det är något jag har velat ha sedan Beauty blev skadad. När jag inte har ridit så har jag ju verkligen pausat helt. Och jag har inte kunnat hålla igång med tävlingar. Har man två hästar kan man ju alltid ha en boll i luften. Men det är inte ekonomiskt möjligt att stå så som vi gör nu med 2 hästar.

Jag har hittat DRÖMGÅRDEN! Den är perfekt på alla sätt!
Och det här är till dig mamma:
Tänk om du också kunde få ha en häst, vi hade kunnat hitta på så mycket roligt tillsammans😉 och tänk vad kul om jag kunde ha Beauty och en till ponny, så hade jag haft ännu roligare😉

Dröm på hörrni, en dag blir det kanske verklighet✊🏽❤️

Men sålänge får jag nöja mig med Beauty, här ser ni oss träna på hur man ska ha öronen när man blir fotad.😉

Likes

Comments

Jag är väldigt emot att trycka ihop hästen med hjälp av t.ex snodd elr graman. Men igår så tog nyfikenheten över.

Beautys ryggkotor är ju lite nära varandra. När hon tar upp huvudet så trycks de ihop och hon blir spänd och svårriden. När hon däremot går i form eller bara har huvudet lågt så är hon avslappnad och jobbar med kroppen på ett helt annat sätt.

Så igår, när jag för första gången skulle trimma lite mer på riktigt i ridhuset så tog jag på snodden. Helt ospänd. Den verkligen hängde helt helt löst. Men den uppmuntrade henne till att ha huvudet lite lägre, och därmed sökte hon stöd i på bettet.

Och det blev verkligen ett bra pass. Hon var såklart lite ofokuserad emellanåt, men man får ju tänka lite unghäst ibland nu såhär i början. Men största delen av ridpasset var helt fantastiskt. För 2 veckor sen kunde vi inte ens trava. Framsteg!

Idag är det dock -9 grader. Jag tänkte först rida ut, men frågan är om det är för fruset för det? Jag väntar med att rida till i eftermiddag. Nu ska jag och träna min egen kropp på JUMP. Jag lär inte frysa när jag är klar där😉

Likes

Comments

2016. Ett väldigt blandat år. Mycket motgångar, misstag och otur. Men det är väl sånt man lär sig av?

Men det har ju inte bara varit dåligt. Jag och Beauty har haft massor av kul också!

Vi debuterade båda två på terrängbanan. Och generellt sätt har det gått väldigt bra. Jag har verkligen lärt mig jättemycket. Bästa läraren har varit misstagen. Både de små och stora. Som t.ex första tävlingen där vi räknade fel på tiden och hade jättelite uppvärmning innan dressyren. Oj vad jag grät efter ritten! Men det gick ju jättebra ändå. Vi kom 2:a och fick pris för dagens bästa terrängritt.

Vi red vår andra tävling. Den var i eketorp och det var första gången vi skulle hoppa p80. Den var två dagar lång och terrängen var ganska maxad. Men Beauty var grym! Dock så fegade jag lite med farten så vi fick lite tidsfel. Men vi var ju nybörjare, det är ju då man ska göra misstag, och ta lärdom.

Sen vid skolavslutningen ungefär så behandlades Beauty i ryggen. Då hade hon börjat bli lite konstig. Men det löste sig fint efter behandlingen och sadelbyte.
Tyvärr så gjorde jag ett stort misstag i samband med detta. Jag tävlade i Öved. Riktig dumt gjort. Jag skulle låtit Beauty kommit igång mer. En stor fet tabbe. Det kommer inte hända denna gången.

Sen blev Beauty riktigt fin. Helt plötsligt satt dressyren. Ojoj vilket flyt vi hade där. Hela hennes kropp var riktigt biffig och hon hade väldigt bra kondis.
I samband med detta så tävlade vi i Hermanstorp. En av de bästa starterna vi har gjort. Hon gick klockrent i terrängen. Även dressyren var riktigt bra. Hoppningen var som vanligt no problems.

Sen inför lag-SM började vi ju gå neråt. Hade jag varit klok hade vi avanmält oss. Detta är årets största misstag. Eller var det ens ett misstag? Var det bara ett otroligt idiotiskt beslut? Nu i efterhand kan jag ju väldigt tydligt se att B inte mådde bra. Usch och fy vad jag skäms.. men det gav mig en väldigt stor tankeställare. Jag har lärt mig otroligt mycket av det här. Och jag lär ha mer kvar. En lång resa börjar se ljuset i tunneln.

Så jag summerar detta som ett tufft år. Jag har ju verkligen lärt mig den tuffa vägen. Fått mer skinn på näsan. Och lärt mig njuta av stunderna när allt stämmer. För det kan gå så snabbt. Ena dagen är allt på topp. Andra dagen är allt det där borta. Eller tvärtom.

Hoppas ni får det grymt på nyår! Fira in det nya året ordentligt nu!

Likes

Comments

Jag fortsätter på samma visa lovet ut tänkte jag. Alltså rida ut, rida ut, rida ut. Kanske blandat med lite tömkörning också.

I måndags hoppade vi för första gången. Gissa hur? Några små terränghinder såklart. Varför sitta och vara allvarlig i ett ridhus och skutta över rosa bommar när man kan vara ute i naturen? Där jan man ju busa, öka, minska tempot. Rida slalom mellan träd. Använda en pinne som bom. Och man kan framförallt miljöträna.

Det gjorde vi i måndags. Jag mötte nämligen på några andra från stallet när jag kom upp till skogen. Och där red vi sen. Hästar som galopperade bort, kom tillbaka. Jag hoppade en stock. Någon red på banken. Någon gjorde halt och WOUPS!, där kom en häst i full fart ifrån skogen.

Det bästa var att Beauty skötte sig väldigt fint. Det brukar hon göra i sånnahär sammanhang. Men det värmer ju lite extra att hon är så glad nu när vi verkligen har varit nere på den djupaste botten. Ni kan ju fatta lyckan när vi gjorde en riktigt bra galoppfattning! Och hennes galopp var så luftig och härlig! Fylld med lust och energi. Ville iväg, men var ändå kontrollerbar. Gissa om jag njöt. För 1,5 vecka sedan kom jag inte ens ihåg hur en riktigt härlig galopp känns!

Utan att vara alltför euforisk kan jag iallafall säga att we're on the right way!❤️

Sen börjar vägen tillbaka på riktigt! Först ska vi bara sätta en ordentlig grundglädje i ridningen för oss båda. Den svajade ju lite under hösten😉

Likes

Comments

I ungefär två timmar har vi åkt. Inte ens havvägs. Men det gör inte så mycket, det är otroligt mysigt att sitta här under en filt. Käka chips, kolla ut genom rutan. Se Sverige rulla förbi i solnedgången. Slås av vad glad jag är att bo här. Fantisera om uterittsvägar, se backar som hade varit perfekta att galoppera upp för.

Perfekt tillfälle för att bara tänka. På det som varit, är och kommer. Lugnt, skönt. Tryggt.

Förhoppningsvis ska jag och mamma ut och handla imorgon. Annars blir det på torsdag. Blir nog dock inga hästsaker. Har allt jag behöver, dessutom så känns det dumt att shoppa loss för 1000 tals kronor när jag inte vet hur länge till jag har Beauty. Och nej, jag menar inte att hon ska säljas eller tas bort. Jag menar bara att framtiden är lite oviss. Enkelt. Inget att oroa sig för nu. Jag är bara glad att denna veckan verkligen har varit ett enda stort framsteg. Det var längesen!

Ta hand om dig!❤️❤️

Kommer sakna Beautisen nu när vi är borta! Men vi syns ju om 3 dagar igen!❤️

Likes

Comments

Nu ska jag rida ut igen... haha! Förvånade? Nepp, tänkte väl det😉
Men idag har jag faktiskt sällskap av ingen mindre än pappa och hans cykel! Jan hänger med ut då och då och Beauty tycker verkligen att det är kul. Hon brukar tävla med cykeln, så pappa får cykla för sitt liv om han ska vinna. (Beauty vinner alltid😂)

Så det är verkligen ett tips till er som har mamma/pappa eller annan bekant som har en cykel. Gärna mountainbike eftersom att den är smidigast att cykla på när man hänger med en häst ut på tur. Så ta med personen ut så får ni en mysig stund tillsammans. Och jag kan garantera att den som cyklar får ett ordentligt träningspass!

Hoppas att du har en fin juldag. Och även om du är trött, passa på att rida idag. Imorgon ska det bli storm. Iallafall här i Skåne under eftermiddag och kväll🤔

Bara ett litet tag sen när jag bara stod på marken. Och nej, Beauty är inte fet! Bilden är bara tagen ur en dålig vinkel😉

Likes

Comments

Nu har jag ridit i en vecka. Uteritt alla dagar utom onsdagen, då vi busade på linan i ridhuset. Beauty har alltså gått lite mer ordentligt denna veckan. Igår red jag ju ett styrkepass i backarna och Beauty var verkligen jättepigg. Det är ju kul att hon var så pigg och glad, men ska jag låta henne pausa nu någon dag? Bara skritta långtur så hon får röra på kroppen men inte anstränga sig det minsta?
Risken finns ju att hon blir en aning stel, men jag vill ju inte köra henne in i kaklet.

Är det någon som har en åsikt i hur man bör lägga upp något sånt här? Beauty är ju en häst som mår mycket bättre när hon aktiveras regelbundet men jag vill inte överanstränga henne nu i början.

Lämna gärna en kommentar om din åsikt😉

Likes

Comments