Checka in på vår facebooksida och få tillgång till Gratis Wifi
För våra väntande kunder på Salongen som ofta sitter med sina mobiler innan sina behandlingar har vi nu kopplat in FBwifi så att ni kan surfa fritt på vårt nätverk :)
Den här skylten förklarar hur du gör för att få tillgång 

Våra kunder frågar ofta efter Wifi och då var vi tvungna att säga det konstiga namnet på nätverket som inte hade ändrats sedan vi skaffade routern och lösenordet med massa små och stora bokstäver blandat med siffror, ganska störande och jobbigt faktiskt haha

Nu när vi har skaffat vår FBwifi-koppling så söker bara kunden efter vårt Wifi-namn "Beauty Corners Wifi" och klickar på anslut, vilket tar dem vidare till en landningssida där man checkar in och skriver vilken behandling man ska göra, så är allt så mycket enklare, och det är jätteroligt för oss att kunna följa våra kunder som checkar in och läsa alla deras roliga inchecknings-statusar :)

Driver du också en verksamhet inom skönhetsbranschen och vill veta mer om hur du kan använda FBwifi så kontakta dem genom länken och säg att du hittade dem via Beauty Corner så får du extra snabb hjälp :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här hittar du alla Datum för BC-Academy's mycket populära Skönhetsutbildningar

Nu har du den bästa möjligheten att ta nästa steg och utbilda, eller vidareutbilda dig inom skönhetsbranschen!
Med vår expertis inom branschen och mångåriga professionella erfarenhet utbildas du till en stark helhet som direkt kan börja arbeta på hög nivå efter avslutad utbildning!

Vi tar som absolut MAX emot 4 elever per kurs tillf'älle.
En av våra unika fördelar är att vi ser till att ge varje elev våra fulla uppmärksamhet för att skapa en PERSONLIG utbildning för att hjälpa dig att hitta rätt tekniker och utföranden som passar just dig för dina framtida behandlingar.

Här nedan ser du alla kommande datum för alla utbildningar på BC-Academy
Klicka dig vidare till information om varje utbildning och bokning via länkarna nedan för varje utbildning.
Alla utbildningar kan delbetalas Räntefritt
Alla elever får medlemskap i skönhetsförbund

Fransförlängning

GRUNDUTBILDNING
På BC Academy får du en Professionell utbildning med bred kunskap både teoretiskt och praktisk för att starta din karriär som Fransstylist. Det ingår ett exklusivt startkit som innehåller allt du behöver för att komma igång som fransstylist. Du kan köra igång med dina egna kunder redan samma dag.

KLICKA HÄR för all information

10 September

21 September

10 Oktober

21 November

VIDAREUTBILDNING - VOLYMFRANSAR

15 Augusti

28 September

22 Oktober

3 December

Kosmetisk Tatuering

MICROBLADING - HANDMETODEN

Läs om utbildningen genom att klicka på länken HÄR

3 September

17 Oktober

26 November

17 December

7 Januri 2017

4 Februari 2017

KOSMETISK TATUERING - MASKINMETODEN

2 September

19 Oktober

11 November

16 December

6 Januari 2017

3 Februari 2017Trådning & Färgning av Bryn och Fransar


Här får du som elev lära dig hur man på bästa sett göra en hårbotttagning med tråd. Metoden har använts i tusentals år i Persien på både män och kvinnor. Man kan tråda: - bryn, överläpp, haka, kinder, käken, i stort sätt hela ansiktet. Trådning stimulerar den även blodcirkulationen i ansiktet vilket har en föryngrande effekt. Huden känns len och mjuk efteråt.

Läs om utbildningen här

18 Augusti

17 SeptemberBrynförlängning


Vi lär dig att omdefinierar tunna ögonbryn till tjocka, fylliga och vackra ögonbryn. Du får lära dig att skapar volym och fylla i tomrum genom att fästa enskilda ögonbryns förlängningar på området på ett liknande sätt som individuella fransförlängningar.

Läs om utbildningen här

18 September

23 OktoberSpraytan
WWW.BC-ACADEMY.SE

Vi hoppas att du hittar utbildningen du drömt om och att vi får möjligheten att hjälpa dig att få den bästa starten som verksam inom skönhetsbranschen, eller hjälpa dig som vill utveckla din nuvarande behandlingsprofil och bli en ännu starkare helhet som behandlare!

Hoppas att vi hörs och ses snart / BC-Academy

Likes

Comments

Vi vill hjälpa dig att se fantastisk ut på din speciella dag!


Vi vet att det är mängder av saker man vill göra och fixa inför sin bal och student och pengarna räcker inte till allt man vill och önskar, därför kom vi överens om att vi vill sätta ihop en tävling där man kan vinna både en vacker fransförlängning och en naturligt varm och härlig spraytan behandling inför din bal eller student :)

Värdet på din vinst uppgår till 2.000:-


Varför Fransar & Spraytan?


Vi valde just fransförlängning och spraytan av en anledning såklart :)

Dessa behandlingar är dom som vi ser är mest effektiva för att ge ett helhetslyft åt ditt utseende.
Fransarna öppnar upp ditt öga och ger en klar och tydlig förhöjning av ditt ansikte och din naturligt varma färg i huden som spraytan behandlingen ger får dig att se piggare och fräschare ut i hyn som även ger en lyster till hela din look :)


Så här gör du för att vinna din behandling!
  1. Gilla vår facebooksida - Beauty Corner
  2. Gilla vårt instagramkonto - @Salongbeautycorner
  3. Tagga 3 vänner i Göteborg på detta inlägget på vår facebooksida som skulle uppskatta våra behandlingar
  4. Dela det här inlägget på din facebook


Vinnaren dras den 21.e Maj!

Likes

Comments

BC Academy håller Workshop i absoluta världsklass!
Petr Lhotsky – Ägare av Diamond Lashes gästar Sverige!

BC-Academy ger Sveriges fransstylister en fantastisk möjlighet genom att arrangera en 2-dagars volymutbildning med en av världens främsta fransstylister, Petr Lhotsky – Ägare av Diamond Lashes!

Diamond Lashes startade han som ett av Europas första fransförlängninsföretag

Petr har 1000tals timmar bakom sig i sitt arbete som Fransstylistoch det har tagit honom runt hela världen där han bland annat coachat över 600 stylister individuellt 1 on 1, varit huvuddomare på stora internationella tävlingar, utbildat förstklassiga elever världen över och gett ut flertalet högt ansedda böcker.

Elever som har fått ta del av Petr’s tekniker och arbetssätt placerar sig kontinuerligt i toppen på tävlingar runt om i världen och nu får du möjligheten att ta del av hans massiva erfarenhet och kunskap under 2 helgdagar i slutet på Maj i Göteborg, den 28.e &29.e

Säkra din plats till Workshopen idag!

För att vara säker på att du får möjlighet att delta på det här unika tillfället så kontaktar du oss på följande sätt

Telefon: 0722 584 951

E-mail: info@bc-academy.se

För anmälan behövs följande information inskickad till oss:

NAMN

PERSONNUMMER

TELEFON

EPOST

ORT

ADRESS

POSTNUMMER


Likes

Comments

BC-Academy fokuserar på din framgång!


På BC Academy kan du läsa till certifierad fransstylist. Du får även kompetens att arbeta med härdplast, något som krävs enligt lag.

Skolan arbetar endast med de säkraste och mest naturliga metoderna och under vår utbildning kommer du som elev att lära dig allt du behöver för att kunna examineras och bli en framgångsrik fransstylist. Utbildning är ansluten till SEYF och följer alla regler för att vara en godkänd skola.

Kursen kan anpassas till olika nivåer beroende på dina behov och önskemål. Från 2-4 dagar.Kursstart: Varje vecka

Visste du att det finns en ny lag som säger att du måste ha en speciell utbildning för att få arbete med lim av härdplast? Vi har rätt utbildning som gör att du får rätt kunskap för detta. Det finns många skolor & fransstylister där ute & det gäller att man väljer en som är godkänd. I vår utbildningsplan ingår det en utbildning med härdplast så att du får arbeta professionellt och som säkerställer oss som den seriösa utbildaren .

Utbildningsplan & ämnen uppdelad i olika nivåer
-Härdplast
-Produktkännedom
-Hälsa & Säkerhet
-Hygien
-Ergonomi
-Ögonformer
- 3D, 2D, 6D
-Ögonsjukdomar
-Vägledande teknik
-Fransens växtcykel
-Branschen
-Kundbemötande
-Riskmoment
-Återbesök
-Borttagning
-Eftervård
-Prissättning
-Marknadsföring
-Sociala medier
-Praktik
-Full support och vägledning efter avslutad kurs, så länge du arbetar med Perfect silkes lashes
SEYF Certifierad Yrkesutbildning Fransförlängare (Singels )

Kurslängd: 3 dagar + 1 dag härdplast (inkl. liten Start Kit )
Pris: 14 500 kr


För dig som vill arbeta professionell eller starta eget.
I utbildning ingår: Certifierad utbildning i Fransförlängning med singel metod. Certifiering efter klarat teoretisk och praktisk prov.

I kursen ingår teori och praktik. Du övar själv och redovisar ditt arbete. Du har 3 mån för att förbereda dig för slutprov. Diplom delas ut efter ett godkänt teoretiskt och praktiskt prov. Möjlighet till rådgivning, support och försäljninguppdrag finns.
Om du avbryter kursen har du inte rätt att behålla start kit.

SEYF Certifierad Yrkesutbildning Fransstylist - (inkl. Start Kit )
Kurslängd: enligt överenskommelse
Pris: 26 995 kr


För dig som vill arbeta professionell eller starta eget.
I utbildning ingår: Fransförlängning med singel metod , underfransförlängning och Russian Volym metod, Permanent fransböjning, frans/bryn färgning och ögonbryn design med förlängning, och trådning. Certifiering efter klarat teoretisk och praktisk prov.


Vi blir dina lärare
Läs mer om oss på våra profiler nedan


Roea Jorat: "Jag älskar skönhetsvärlden, den har alltid varit en del utav mig, samt att göra människor vackra, höja deras självkänlsa, hjälpa människor.

När jag ser en kund skina upp som en sol när dom bara kommer in till mig gör så otroligt mycket, och den energin som JAG får av kunderna vill jag ge mitt allt för att kunna ge tillbaka till dom i form av en så bra behandling och upplevelse som möjligt"


Martina Dahlberg: "Tanken från början va ju att få börja jobba på en salong och göra det jag gör bäst. Och den chansen fick jag. Mitt mål var även att få kunna lära ut på BC-Academy och inspirera andra människor så som jag själv blivit inspirerad, och föra vidare allt det jag fått lära mig och erfarit"
Vidareutbildning - Volym Certifikat

"Russian Volume" eller Volym metod Fransförlängning (2D-6D)
(För dig som redan gått grundutbildning och arbetat i 3 mån)
Pris : 6.000 KR EXKL. MOMS
(7.500 KR INKL. MOMS)

Lär dig 5 olika plocktekniker.

Russian Volume metoden är den senaste tekniken inom fransförlängning! Nu kan du erbjuda dina kunder 200-700 fransar per öga! Metoden är även kallad 2D, 3D, 4D, 5D, 6D. I kursen ingår även utbildning i förlängning av underfransarna både med volym och singelfransar.

Kursen ger bredare möjligheter för problemlösning av svåra situationer, mer proffsigt arbete och vara mer konkurrenskraftig.

Kurslängd: 1 dag

Kursupplägg

Teori

Plockteknikt - 5 olika

Övning på modell


Startkit Volym

Fransar ask 0,07 C mix
Fransar ask 0,07 D mix
Pincetter
Lim
Remover
Tejp
Rengöring
Rengöringsborste
Mascaraborste


Du kan få rådgivning, support och försäljning så länge du arbetar med Perfect Silk Lashes.


Avancerad Volym utbildning
(För dig som redan gått volymutbildning och arbetat i 3 mån)
Priset för avancerad volym är 3900 kr exkl. moms.


Denna kurs riktar sig till erfarna Volym fransstylister som vill lära sig volym fransar på dupare nivå, den bygger på att du får lära dig att arbeta effektivare och få fylligare fluff vilket markerar fransarna ännu mer.


Utbildningen kräver fokus på mer träning av en helt ny tekniken varför allt annat som ergonomi, anatomi, hygien och produktkunskap redan måste sitta i ryggraden.

Dagen börjar med teori och plockteknik innan lunch för att under eftermiddagen få en demonstration innan den praktiska övningen på egen modell påbörjas.

KURSUPPLÄGG

Teori
Plockteknik & övning på docka
Demonstration
Praktisk övning på egen modell

Priserna gäller t.o.m 1 Juni 2016


För att boka din plats till någon av våra utbildningar behöver vi bara följande uppgifter från dig skickat till

daniel@bc-academy.se :

NAMN

PERSONNUMMER

E-MAIL

TELEFONNUMMER

ORT

ADRESS

POSTNUMMER

VALD UTBILDNING

Därefter bokas du in och erhåller inbetalnings uppgifter :)


​FÖRBEREDER DIG FÖR ATT STARTA EGET SOM FRANSSTYLIST


På BC Academy får du en Professionell utbildning med bred kunskap både teoretiskt och praktisk. Det ingår ett exklusivt startkit som innehåller allt du behöver för att komma igång som fransstylist. Du kan köra igång med dina egna kunder redan samma dag!

Hoppas att vi ses på en utbildning under året!

Likes

Comments

Många vill unna sig något för sig själva men prioriterar annat!


Så många fördelar med Gåvorkort

Det finns en hel del fördelar med att ge bort ett Gåvokort men endast, som jag ser det, en nackdel. Nackdelen är att det är relativt tråkigt att få ett värdebevis, du får ju egentligen ingenting? Inte för stunden i alla fall, så där får du vara kreativ med din inslagning och dekor av den samt hur du bygger upp den här fina Gåvan :)

Nu när den negativa aspekten är avklarad ska vi fokusera på det positiva, för visst gillar vi att tänka positivt? Du kanske säger “varför inte bara ge bort pengar istället?” och svaret på den frågan blir att det är så mycket lättare att slösa bort pengar på något helt annat än du tänkt att han/hon som Gåvan ges till ska få. Risken finns att pengarna går till diverse struntsaker i vardagslivet istället och det vill du inte. Du vill ge en riktig Gåva som blir något verkligt speciellt för den som får ta emot den. Det är inte heller alla som vill “unna” sig att köpa det dom vill ha och skulle inte lägga pengar på det själv. Det hela blir så mycket lättare med ett Gåvokort då det måste utnyttjas just där det gäller, för ett visst sortiment som du vet att inom det finns det du vill ge till den här personen.Mottagaren väljer själv

En riktigt stor fördel är att personen får välja den behandlingen som han/hon vill ha. En present du köper kan i värsta fall bli helt fel och inte uppskattas alls. Och oftast får du inte ens veta det. Vem vill vara otacksam för en gåva? Det kan vara svårt att säga vad man egentligen tycker om en present då det kan såra den som köpt produkten. Med ett Gåvokort försvinner det problemet helt.


Effektivt och smidigt

Enkelhet, smidighet, snabbhet. Ja du förstår vart jag vill komma. Du får det på plats i salongen eller så kan du även få det hemskickat med vanlig post om du föredrar det. Alla upplevelser och behandlingar är ju i grund och botten presentkort, och kan du inte välja är det bara att köpa ett värdebevis så väljer helt enkelt han/hon sen det som passar själv och det som personen själv anser är behövligt.Ge bort något som höjer hela människan

Vi kan inte förlita oss på att andra ska få oss att må bra, och göra oss glada, vi behöver istället finna det som gör oss glada på riktigt från insidan :)

Vad får dig att glädjas och tänka, tala och bli positivare?
Är det något som du kan påverka?

För låt oss vara ärliga, hösten & vintern påverkar oss.
Den tilltagande kylan, vinden och allt mer begränsade andelen solljus ger för många en lägre sinnesstämning och det drar oss lätt ner i en spiral där vi tänker att "det är inte så noga" "jag behöver inte fixa mig idag, jag ska ändå packa in mig i mössa, halsduk, kappa och vantar", känner du igen det :) haha

Men det jag vill komma fram till är att det är inte för andra som vi fixar oss, det är för oss själva!
Vi gör det för att vi vill känna oss bekväma, säkra och stolta i hur vi ser ut, vilket leder till att vi mår bättre, känner oss mer självsäkra, är gladare, tar mer plats och så mycket mer :)


Dessa KÄNSLORNA kan du alltså ge bort i julklapp i år!

Ge möjligheten till din speciella person i ditt liv att ta hand om sig själv och göra det som ni vet och känner att just han/hon behöver för att uppnå dom här härliga känslorna trots det lite mindre härliga vi har runt omkring oss vädermässigt just nu :)

Ring oss på 031 181 181
Eller maila på info@bcorner.se

Då får du all information för att kunna skräddarsy just din julklapp till din speciella person i år!

Massor av värme och kärlek till er alla / Team Beauty Corner

Likes

Comments

Detta har förhoppningsvis inte undgått någon, utbildning för dig som arbetar med härdplaster och allergiframkallande ämnen är nu ett KRAV!


Enligt Arbetsmiljöverkets senaste föreskrifter så måste du som arbetar med dessa härdplaster och allergiframmkallande ämnena gå en utbildning och dessutom ha ett intyg på att man genomgått utbildningen, detta för att du ska ha lov att få arbeta på andra människor med dessa ämnen.

Fransstylisten ska ha kunskap regelverket om vad som gäller när man jobbar med ämnen av de här karaktären, sedan är det såklart otroligt viktigt att fransstylisten känner till vad hälsoriskerna kan vara för dom som behandlingarna utförs på.

I utbildningen går vi igenom härdplaster och hur vi arbetar med dom i vår bransch, ämnenas egenskaper, säkerhetsinformation samt skyddsåtgärder som behöver vidtas för att arbetet ska kunna utföras på ett säkert sätt.


Vi på Beauty Corner har sett till att vi kan erbjuda dig denna utbildningen genom oss, här nedan får du en beskrivning om hur utbildningen ser ut och dess innehåll samt mål med dagen, för ja det är en 1-dagars utbildning som vi sätter upp.


Målet med dagen och utbildningen:
Att få kunskap om de lagar och regler som gäller vid arbete med allergiframkallande kemiska produkter/härdplaster, samt de hälsorisk erexponering för dessa produkter kan innebära. Att få kunskap om olika produktgrupper, deras egenskaper, säkerhetsinformation samt vilka skyddsåtgärder som behöver vidtas för att arbetet ska kunna utföras på ettsäkert sätt. Utbildningen uppfyller kraven på teoretisk utbildning i enlighet med AFS 2014:43, Kemiska arbetsmiljörisker, § 37a-g.

Målgruppen:
Personer som leder eller aktivt sysselsätts i arbete med allergiframkallande kemiska produkter inom främst skönhetsbranschen.

Ur innehållet:
- Arbetsmiljölagen och relaterad lagstiftning behandlas
- Genomgång av afs 2014:43 , 37 § a-g och dess innebörd
- Riskbedömning vid arbete med kemiska produkter
- Toxikologi och kemiska hälsorisker
- Härdplaster och allergiframkallande substanser
- Klassificering och märkning
- Skyddsåtgärder


Utbildningsupplägg:
Föreläsning varvat med dialog utifrån deltagarnas frågor. Vid företagsanpassadutbildning används med fördel företagets egna produkter och säkerhetsdatablad som grund för övningsuppgifter.

Anmälan:
Du skickar din anmälan till info@bcorner.se där du fyller i namn, e-post, telefonnummer, roll, eventuellt företag och fakturaadress. Vidanmälan skickas en bekräftelse till dig och en faktura, en kallelse skickas även innankursstart.


Pris:
1 300 kr. Priset är exklusive. moms och avser pris per deltagare på våra utbildningar. 

Första Datum:
6.e December


Villkor:
Utbildningen kan om- eller avbokas kostnadsfritt fram till 4 veckor förekursstart. Därefter debiteras 100% av kurskostnaden.
Fakturering sker i samband med din bokning.
Minimum 5 personer per utbildningstillfälle
Max 20 personer per utbildningstillfälle


Företagsanpassning:
Vi kan även erbjuda företagsanpassade lösningar där vi anpassar oss till ert företags specifika förutsättningar och önskemål. Utbildningen kan då genomföras såväl hos er som i våra lokaler. Kontakta oss per e-mail info@bcorner.se för mer information och offert.


Likes

Comments

Allt du behöver veta innan din utbildning till "Permanent Makeup Artist" med Microblading metoden


Detta har jag satt ihop för att underlätta för er, men också för mig haha :)
Jag får nämligen mycket frågor kring våra utbildningar nu inom Kosmetisk Tatuering och dom metoder vi använder, så jag har sammanställt ett informativt " Frågor & Svar" inlägg till dig som vill utbilda dig <3 :)


Vem är läraren för era utbildningar och vilken bakgrund har utbildaren?
Det är jag, Roea Jorat, jag är aktivt verksam med över 15000 arbetade timmar som heltäckande skönhetsstylist ochutbildare med främsta fokus på ”Ansiktet”, du kan läsa mer om mig i min intervju här

Hur många elever tar ni in per kurstillfälle?
Jag vill ha eleven i centrum och kunna leverera en personlig utbildning där varje individ får gott om tid och utrymme, därför tar jag bara in Max 3 personer per kurstillfälle.
Kvalitet måste alltid gå före kvantitet för mig

Vilka utbildningsdatum har ni?
Jag har kursstarter som rullar månadsvis :)

Var hålls utbildningen?
I Göteborg

Hur lång är utbildningen?
3 dagar till 2 veckor beroende på val av utbildningspaket

Behöver jag några förkunskaper innan kursstarten?
Nej, det behöver du inte, allt du ska lära dig finns i vårt kursmaterial som viarbetar igenom under utbildningen

Hur legitimerar jag mig som Kosmetisk Tatuerare?
Du erhåller ett diplom och certifikat som tryggar din titel och som ger dig möjlighetatt verka internationellt dessutom, detta certifikat är väl ansett inombranschen

Kan man dela upp utbildningsavgiften?
Ja det kan man, Räntefritt i upp till 12 månader via vår partner Human Finans
Priser från 24.500:-

Hur gör jag för att boka och säkra min plats på utbildningen?
Du skickar in följande information till info@bc-academy.se
Din anmälan är bindande
NAMN
PERSONNUMMER
ADRESS
POSTNUMMER
STAD
EMAIL
MOBILNUMMER

VALD UTBILDNING
VALT DATUM
Då kommer du att få ett mail tillbaka med betalningsinformation

Hur långa är utbildningsdagarna?
Utbildningsdagarna hålls mellan 9.00 – 17.00 varje dag 100% lärarledd

Hur är utbildningen upplagd?
Den är fördelad med både teoretiska och praktiska moment med övervägande på dom praktiska delarna.

Vilka produkter kommer vi jobba med?
Nya högklassiga pigment från märket Golden Eye

Vad behöver jag för att kunna börja arbeta med detta?
Ett start-kit ingår i alla våra utbildningar.
Där får du allt det du behöver för att sätta igång med dina behandlingar

Finns det några hygienkrav för att jobba med detta?
Ja absolut, det ingår en hygiens och säkerhets del i utbildningen som går igenom allt du behöver veta för att kunna arbeta på rätt sätt och ha en säker miljö för dig och kunden.

Kan man utföra behandlingarna på vem som helst?
Vi tar under utbildningen upp vilka som är lämpliga för att ta emot behandlingen och vilka som är olämpliga och varför dom är det ena eller det andra.

Varierar längden på resultatet av behandlingarna?
Du kommer såklart att få information under utbildningen om livslängd på behandlingarna vid olika typer av utföranden och med olika typer av förutsättningar

Hur ser arbetsmarknaden ut?
Väldigt god, dessa tekniker är väldigt efterfrågade och har ännu inte ett stort antal behandlare så din upptagningsförmåga för kunder kan vara väldigt stor med rätt framåtanda och marknadsföring

Hoppas jag får möjligheten att hjälpa dig in i den här branschen på alla bästa sätt tillsammans med www.bc-academy.se

För bokning gäller som sagt följande:
NAMN
PERSONNUMMER
ADRESS
POSTNUMMER
STAD
EMAIL
MOBILNUMMER

VALD UTBILDNING
VALT DATUM

Skickas till info@bc-academy.se

Då kommer du att få ett mail tillbaka med betalningsinformation

Likes

Comments

Allt du funderar över kring Kosmetisk Tatuering

Vi har samlat våra vanligaste frågor kring den kosmetiska tatueringen här på ett och samma ställe för att förenkla för dig som kund när du står i valet och kvalet.

Vi vill att du ska ha en så bra föraning som möjligt om vad du kan förvänta dig innan vi träffas på vår konsultation :)


Gör det ont undrar i stort sätt alla?
Microblading metoden är faktiskt den mildaste metoden när det kommer till dessa typer av behandlingar.
Känslan sägs ofta likna brynplockningen. Men om du är känslig kommer din behandlare såklart att hjälpa dig genom att använda bedövningssalva på ögonbrynen.


Blir det verkligen snyggt?
Ja haha det blir det verkligen, med Microblading metoden blir det som att du har en naturlig makeup, 24/7. Eftersom denna process görs för hand, är det lätt att undvika hårda, mörka och onaturliga resultat som vissa andra metoder kan ge upphov till


Kan jag som kund påverka hur jag vill att det ser ut?
Självklart. Jag skulle inte drömma om att ge dig en design som du inte vill ha. Detta är en process där vi båda arbetar tillsammans för att hitta vad som fungerar allra bäst för dig, det är ju för just dig behandlingen görs.


Hur länge varar den?
Detta beror på vilken färg och stil du har valt. Om du väljer en subtil, ljus färg och lätt behandling, räknar man med att behöva mer touch-ups än om du väljer en mörk färg och tyngre behandling. Det är viktigt att förstå att även om mycket mörka färger och tunga applikationer kräver liten eller ingen touch up, så ser det inte naturligt ut på alla och kan därför inte rekommenderas som något som alla får i sin behandling, det ska alltid vara anpassat efter dig och dina drag.


Hur ofta göra jag dessa touch-ups?
Inom en vecka efter första behandlingen har färgen lagt sig och är inte lika intensiv som tätt efterbehandlingen.
Och under de kommande fyra veckorna kommer det att fortsätta att blekna en aning. Detta dock positivt eftersom det ger dig tid att reflektera över din form och färg. Efter denna period genomförs ett återbesök. Vid det här laget görs eventuella ändringar som du önskar, eller som vi kommer fram till är passande för just dig.
Efter detta besöket kan du förvänta dig att färgen lägger sig lite igen, men i mycket mindre grad.
Fyra veckor senare igen kan du om du vill att vi ska gå över ögonbrynen igen, göra detta för mer definition.

Ljus färg och lätta behandlingar behöver touch ups oftare för att se naturliga ut hela tiden.
Medium behandlingar färgmässigt och mängd, behöver färre touch ups, men du kommer fortfarande att behöva dem.
Om du har en mycket mörk färg som behandlas djupt i huden, kan det vara så att du helt slipper touch-ups. Jag rekommenderar dock en ljusare färg och fler touch ups för en mer naturlig look.
Men det är som sagt upp till dina nuvarande drag.
När jag har hittat rätt för mig, hur ofta behöver jag då upprepa behandlingen?

För att hålla ditt Microblading resultat fräscht, snyggt och naturligt så rekommenderar vi en touch upp varje år för att sätta dom på plats igen och kunna njuta fullt ut av effekterna.


Varför behöver jag en touch upp om det är semi-permanent?
Eftersom färgen arbetas in i ansiktet, där mer vätskecirkulation sker än andra delar av kroppen.
Ditt ansikte är troligtvis kroppens mest utsatta del, tänk dig all solexponering, mat, ansiktsprodukter, med mera.
Alla dessa saker orsakar en nötning av färgen på sikt, det är därför du behöver en touch-up.


Hur lång tid tar behandlingen?
Detta kommer att variera med vilken typ av behandling du har gjort, alltså hur mycket färg, hur stor yta som ska bearbetas och din känslighet.
Generellt sett tar en första behandling där man sätter upp alltinglite drygt 90 minuter.
Extremt svåra fall så som ärrvävnad, hudåkommor med mera, kommer troligen att ta längre tid och delas upp i flera möten


Finns det någon anledning till att jag inte ska göra detta?
Det finns ett fåtal fall (medicinska tillstånd, medicinering, diabetes, allergi) där Microblading metoden inte är rätt eller möjligt för dig.
Jag kommer att diskutera detta i din konsultation


Kan jag återgå till normal aktivitet, träna osv?
De flesta normala aktiviteter kan återupptas direkt.
Tung träning bör undvikas under minst en vecka för bästa resultat, när svett bildas på dina ögonbryn kan det bleka din färg och försämra läkningen.
Simning bör du inte hålla på med under minst en vecka men var säker och håll dig borta från det i tvår veckor i alla fall, klor i vattnet försämrar din läkning också men främst bleker det din färg.
Utomhusaktiviteter såsom trädgårdsarbete eller typ golf kan återupptas så länge som ditt behandlingsområde förblir rent och tort, och i skydd från solen.
För bästa resultat ska du inte utsätta dig något onödigt som du vet kan ge slitage.


Är det någon risk för skorpbildning?
Det kan bli viss skorpbildning om din hud är känslig.
Eyeliner behandlingar tenderar att skorpa sig mer än ögonbrynen.
Du skall INTE plocka bort dessa sårskorpor, det kan leda till mycket sämre resultat på grund av förlust av färg.


Vill du utbilda dig i denna behandligsformen?
Klicka då på bilden nedan!

Varför ser jag att färgen flagnar efter en vecka?

Detta kan hända på grund av ett antal orsaker, men det brukar har att göra med hudtyp.
Äldre hud, mer utsatt hud och torrare hud kan flaga färg under läkningsprocessen.
Det bör finnas färg under, men om inte, kommer såklart få en touch-up på din färg vid uppföljningen.


Kommer det att bli mycket svullnad?
Du kommer inte att svullna upp nämnvärt, du kanske blir lite röd runt ögonbrynen, men det skulle vara max i någon timma efter behandlingen.


Jag vill inte ha dom här skarpa hårda kantiga brynen, jag vill ha fylliga naturligt vackra bryn, kan jag få det?
Microblading metoden är världskänd för sina naturliga resultat.
Visa eller berätta vad dina mål är och hur du vill att ditt slutresultat ska bli så kommer vi överens om hur vi ska göra för just dig, och jag kommer alltid att göra mitt yttersta för att hjälpa dig att uppnå din önskade look.


Jag har redan permanent makeup och vill ändra formen. Kan du hjälpa mig?
Ja, ändringar i din gamla design kan jag absolut göra.


Jag har redan permanent make up och vill ändra färg. Kan du hjälpa mig med det också?
Ja, färgförändringar är vanliga. Detta kan diskuteras vid din konsultation så tittar vi på färgalternativ.


Kan det tas bort?
Små korrigeringar kan vara möjligt, men om du vill ha ett fullständigt avlägsnande bör du uppsöka en tatueringsborttagare.


Jag är gravid. Kan jag få semi permanent make up?
Du bör inte genomgå behandlingen om du:
-Är gravid.
-Är ammande.
-Är allergisk mot något ämne som används i behandlingen.
-Är under behandling av grön starr.
-Har diabetes. Kan behandlas efter diskussion med läkare.
-Äter blodförtunnande mediciner såsom Waran, Pradaxa, Xarelto, Fragmin, Trombyl m.m. Har psoriasis och eksem (på det område som skall tatueras).
- Undvik tabletter som innehåller ibuprofen och acetylsalicylsyra (t e x Albyl, Magnecyl, Aspirin, Ipren, Ibumetin, Voltaren, Felden, Treo) 7 dagar innan behandlingen och 2 dagar efter. Om du tar dessa på läkares inrådan så diskutera detta med din läkare innan
du avbryter någon medicinering.


Kan jag komma in med mina ögonbryn målade så som jag gillar dem?
Ja, om de är exakt och perfekta och målade precis som du vill ha dem, då kan skapa konturerna utefter målningen, grundligt rengöra huden och köra igång.
Detta kan faktiskt spara en del tid, särskilt om du ritar i brynen med färgen vi valt vid din konsultation.


Varför ser mina ögonbryn så mörka ut under läkningsprocessen?
Detta är ett resultat av den naturliga oxidationen som sker i huden när pigmentet har arbetats in i huden. Färgen reagerar långsamt med syre i luften och gör den mörkare. Detta är en helt naturlig och normal företeelse för våra pigment.


Jag hoppas att detta var informativt och användbart för dig


Vill du boka en konsultation med mig på Salongen i Göteborg på Södra Vägen 34 så är du mer än välkommen att skicka ett e-mail till mig på info@bcorner.se

Kosmetisk Tatuering med Microblading tekniken är väldigt stark efterfrågan på så var gärna ute i god tid <3


För inspiration besök #microblading på Instagram

Likes

Comments

Lördagen den 7.e November mellan 12.00 - 16.00 är du och dina vänner varmt välkomna till Salong Beauty Corner i Göteborg!


Jag har satt ihop en liten specialdag hos oss på Salongen den här speciella Lördagen :)
Vi kommer att jobba med behandlingar hela dagen

Vi startar 12.00 och har öppet till 16.00
Vi kommer att ha möjlighet att ta emot enbart 40 personer under dagen och du anmäler dig till info@bcorner.se info@bcorner.se

Du kommer bland annat kunna utföra behandlingar på plats med 30% rabatt som gäller dig + 1 vän där vi utför följande behandlingar:
* Trådning
* Tandblekning
* Brynpaketen
* Hårstyling
* Fillers
* Fuktmätning

* KonsultationerDu kommer även att få prova på nya produkter och självklart mingla och ha en trevlig och rolig stund tillsammans med oss ihop med något gott att tugga på och något trevligt att dricka :)Och även om du inte har någon behandling i åtanke så kika gärna in hos oss på Södra Vägen 34, det skulle göra mig väldigt glad :)
Hoppas vi ses och får en härlig dag tillsammans ♥ / Roea

Likes

Comments