Header

newbie

Jumpsuit - Cardigan - Mössa

English below

Just nu så kör Kappahl 3 för 2 på barnkläder vilket är ett erbjudande som uppskattas ofta tror jag. Jag gillar sånt iallafall :) Just nu så försöker jag hålla mig från att shoppa i "onödan, så jag tror inte det blir nåt just nu. Men titta går bra.

Dessa tre är favoriter från Newbie, både jumpsuit och cardigan är slut i Melody's stl online, vilket iofs är tur. Då slipper jag känna frestelse att klicka hem det :) Men jag hoppas det kommer finnas åtminstone hennes stl på jumpsuit i butik eller online sedan, för jag vill gärna ha just den till Melody. Puderrosa är ju en så fin färg också. Inte sant? :)

Har du handlat nåt det sista från Newbie?

...

Kappahl is running the offer 3 for 2 on children's clothing, which is a deal that is estimated often I think. I like offers like that anyway :) Right now, I try to keep me from going shopping in "vain", so I don't think I will shop right now. But looking is ok.

These three are favorites from Newbie collection, both jumpsuit and cardigan is out of stock in Melody's size online, which is lucky. Then I will not have to feel tempted to order it :) But I hope I can find that jumpsuit in a store or online in her size later, because I'd love to have it for Melody.

Powder pink is such a pretty color too, right? :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God morgon eller ja, det är väl nästan förmiddag. Så skönt är det då jag har en ledig dag framför mig nu, behöver samla energi inför 4 jobbdagar nu som jag har inför helgen.

Melody har precis fått i sig en portion gröt och jag dricker nu min andra mugg med latte. En sak jag satt och fundera på när Melody åt, var detta med att ge barn mjölk. När kan man börja erbjuda mjölk tro? Märkligt det där egentligen, jag är ju trebarnsmamma och bör ha koll vid det här laget :) Men just såna detaljer har jag hunnit och glömma och jag minns inte när Patrik och Isabelle började dricka mjölk.

Hon är ju nöjd med vatten, så det är inga problem att hon enbart får det. Men det var bara en tanke som ploppa upp förut, så jag tänkte jag kunde ställa frågan här i bloggen. När börja du erbjuda ditt barn mjölk? Vet det är enkelt att bara googla fram svaret, men intressant och hör hur ni andra mammor valde att göra :)

Igår hade jag en märklig eftermiddag och kväll. Jag känner mig inte helt hundra ännu, men det är bättre iallafall.

Vi hade personalmöte på eftermiddagen och vi hade suttit i ungefär 45 min och sen skulle vi ta en liten kaffe break, jag hade känt mig lite trött och började få lite smått huvudvärk men tänkte det berodde väl på att det blev så för att man satt ner efter att ha varit igång i arbetet innan. Men ja, när jag stod upp och skulle hälla upp mitt kaffe så började jag bli darrig och fick svimkänsla. Jag fick fick bara sätta mig ner på en stol och böja ner huvudet, för det bara snurra liksom.

Dem gav mig vatten och vi tänkte det kanske var nåt blodtrycksfall. Men jag ligger inte lågt i blodtrycket vanligtvis och jag hade ätit och druckit under dagen. Det gick inte helt över, men jag kunde sitta med och vara med när mötet fortsatte. Fast jag märkte kort där efter att jag kunde inte sitta helt upprätt för då kände jag av yrseln, så jag sjönk mer och mer ner i stolen, så jag fick halvligga lite i stolen.

När mötet var klart och vi slutade, så fick jag ställa mig försiktigt för det bara svaja och jag var osäker om jag kunde ta mig ner för trappan, stämpla ut och gå och byta om osv. Ringde Nico och sa att jag inte vågar ta bussen, utan jag väntar på jobbet tills han kan komma och hämta mig. Jag kunde byta om och det, men jag hade ont i huvudet och det kändes bara konstigt, det var som sjösjuka fast utan illamående. Jag blev väldigt trött i samband med det också.

Jag kollade blodtrycket hemma och det var inte lågt. Jag kände mig konstig hela kvällen sen och yrseln satt ju i, men jag kunde ändå gå här hemma utan att svimma. Men det var ett obehag hela tiden :-/ Vart jättetrött och jag somnade tidigare än vanligt igår. Jag sov många timmar inatt och jag känner mig ändå trött på nåt vis ännu.

Kollade hur blodtrycket såg ut imorse och det var normalt. Jag kunde följa Isabelle till skolan och jag kan gå utan att det svajar till, känner mig inte lika "sjösjuk" som igår men jag känner mig ändå inte helt 100.

Jättekonstigt tycker jag det är för detta har jag inte varit med om förut. Jag började läsa om detta med kristaller, om det kunde vara nåt med balansen och öronen. Men tycker ändå inte det stämmer in helt. Detta kom verkligen så plötsligt också. Blodtrycksfall går väl ändå över och sitter inte i så länge. Blodtrycket visar ju normalt. Detta kan jag hålla på och spekulera i länge :) Men men, få hoppas det ger sig helt snart.

Oj, detta blev ju väldigt långt, det var inte meningen att skriva ett så långt inlägg :) Idag kommer mina föräldrar på besök annars blir det en lugn dag.


Likes

Comments

Melody 10 februari 2016

Med 2 helblanka test före helgen och mensen som starta i lördags har alltså krossat min önskan om en 2017 bebis. Har försökt som vanligt att bita ihop och inte tänka så mycket eller låta mig bli för besviken, men lätt är det inte.

En arbetskollega berätta för oss igår att hon är gravid och man blir ju jätteglad för hennes skull, detta blir första barnet för henne. Samtidigt som jag blev så glad, så fick jag verkligen bita ihop och hålla igen då jag samtidigt blev påmind om hur jag själv kämpar just nu och vill bli gravid igen och längtar otroligt mycket till plusset på stickan :( Det kommer bli svårt at undvika graviditetsprat bland oss nu i vår arbetsgrupp och det är ju nåt jag bara måste hantera så gott jag kan.

Jag blir arg på mig själv för att ens låta mig bli avundsjuk på alla gravida, för vi har tre barn. Visst, nu blir det inget 2017 bebis för vår del, men det är ju inte kört ännu för Melody att få ett syskon som är mer jämn med henne åldersmässigt. Jag får försöka se det positivt, kanske vi har turen att kunna få ett vårbarn ♥

Har du varit med om detta eller känner igen dig? Har förståelse om du kanske inte vill berätta, men om någon vill så kan jag gärna behöva lite tips på hur jag bäst kan tampas med detta. Jag vill försöka undvika att avslöja för mycket just till dem och vill inte att mina "problem" ska skina igenom.

Det ska ju kunna pratas öppet om detta i vår arbetsgrupp utan att jag ska visa mig besvärad av det eller bli tex ledsen. Så jag måste kunna ignorera och lägga det åt sidan. Jag måste hitta ett sätt att göra det :)


Likes

Comments

balsammetoden

English below

Både jag och Isabelle har fint och tunt hår. En tid så har Isabelle's hår varit jättejobbigt att hantera, så nu ska vi ta och testa balsammetoden!

Hon har hår lite nedanför bröstet och det har varit så tovigt och torrt ett tag nu. Om hon inte har flätat hår om natten, så blir det så trassligt. Dock så jobbar ju jag kvällar också, så jag är inte hemma alltid och kan hjälpa henne med det. Nico tänker inte på det, så det är ofta hon inte får sova med fläta.

Dels vill hon heller inte ha håret uppsatt i skolan, för hårsnoddarna ska jämt åka ur och hon tycker det bara är jobbigt :) Så på eftermiddagen sen så har håret lyckats tova till sig och hon avskyr att borsta håret när det gör ont, det är ju förståligt men är tvunget.

Jag har läst på en del om balsammetoden (no-poo) och har bestämt att både hon och jag ska ta och testa detta.

Det innebär att man skippar schampo helt och hållet och man har en sort tvättbalsam som man tvättar och masserar i hårbotten och sen använder man ett vårdande schampo i längderna. När man kör med balsammetoden så är vitsen att undvika vissa ämnen, så alla balsam funkar inte utan man får hålla sig till dem som är godkända för den här metoden. På den HÄR hemsidan kan du läsa om allt kring balsammetoden och där finns också Produktkoll där man kan klistra in innehåll på olika balsam och se om dem är godkända.

Du hittar en rad med massa godkända produkter som är både dyrare eller billigare och många kan du hitta i dagligvaruhandeln.

Vi kommer starta nu i veckan och jag har köpt dessa två balsam till att starta med och dem är godkända. Skulle dock haft ett vårdande volymbalsam också, men fanns inget stort utbud här borta på ICA :) Den från Barnängen är den som ska användas i hårbotten.

Varför är balsammetoden bra?

  • Du får ett friskt välvårdat hår.
  • Du kan tvätta håret mer sällan.
  • Om du har lockigt hår, säg välkommen till de bästa lockarna nånsin.

Såhär beskrivs det på den hemsidan jag länka till längre upp i inlägget + att jag har läst hur bra det har funkat för många som har gjort detta eller som har följt den här metoden länge. Så det känns dumt att inte prova då :)

Jag köpte nyligen mig schampo och balsam som jag läst så bra recensioner om på nätet som ska hjälpa mot trött och risigt hår som jag fått nu efter vintern. Även om det har hjälpt något mot det frissiga, så kliar det emellanåt och jag tror min hårbotten är lite irriterad och torr med tanke på kliandet :-/ Så att sluta med uttorkande produkter kan vara en bra till friskare hår.

Skulle ni vara intresserade och få bli uppdaterade om hur det går sen om ett tag för mig och dottern med balsammetoden? Jag kan ju isåfall skriva uppföljning om det. Nu lär det bli tidigast om 1 månad framöver isåfall, för att kunna börja jämföra. Om intresset finns att höra mer om det så skriver jag gärna det :)

...

Me and my daughter Isabelle have thin and fine hair. For some time Isabelle's hair has been really hard to deal with, so now we will try the conditioner method.

She has hair a little below the chest and it has been so frizzy and dry for a while now. If she doens't sleep with a braid at night, it gets so tangled. However, as I work the evenings too, I'm not always home and can help her with that. Nico doesn't think about it, so it's often she doesn't sleep with a braid.

Secondly, she doesn't want to use braid or have her hair up at school, her hair bands always fall out so she is sick of it :)

I have read the part about the conditioner method (no-poo) and has determined that both she and I should try this.

Why is the method balm good?

  • You get a healthy well-groomed hair.
  • You can wash your hair more often.
  • If you have curly hair, say welcome to the best curls ever.


Likes

Comments

Nu har de flesta i familjen fått vårskor. Melody's skor är från H&M och dem har vi haft ståendes ett tag här hemma, för jag köpte dem före jul. Tanken var först att det skulle bli en julklapp, men då var skorna för stora och jag tänkte faktiskt först skicka tillbaka dem. Men glömde av det, så dem blev kvar men nu passar dem henne perfekt så hon fick inviga dem igår :)

English below

När jag fick hem dem så var jag först osäker på om jag tyckte om dem, kanske finns finare skor som kommer som jag kanske hellre vill köpa till henne. Det blir ju ändå första våren som hon nu kommer kunna gå med vanliga skor. Men när hon fick dem på fötterna igår så blev dem genast mycket finare, så då kände jag att det var tur ändå att dem blev kvar :) Dem är också väldigt enkla att trä på små barnfötter.

Sen har vi då mina nya sneakers som jag fick hem för några dagar sedan tillsammans med ett par blåa sneakers som Patrik fick. Jag beställde dem från Boohoo och dessa är billiga, jag betala inte mer än dryga 100 lappen för dem :)

Dem känns ändå goa att gå i och dem har ju detaljen med guld som är så trendigt nu. Ska bli intressant och se hur länge dem får vara vita *hihi*

...

Now, most of the family has got shoes for spring. Melody's shoes are from H&M and these I bought for a while ago, before Christmas. The idea was that these would be a Christmas present, but when the shoes were too big and I actually wanted to return them. But I forgot it and now they fit perfectly on her so she used them for the first time yesterday :)

Then we have my new sneakers that I got a few days ago along with a pair of blue sneakers for Patrik. I ordered them from Boohoo, and these are cheap, I pay no more than just over 100 SEK for them :)

They feel comfortable and have nice details of gold that are so trendy now. It going to be interesting to see how long they will keep being white *lol*

Likes

Comments

Godmorgon hälsar jag och Melody som har en morgon hemma för oss själva då dem övriga är på skola och jobb.

Måndag är det och en ny vecka har vi framför oss, hoppas ni haft en lika skön helg som vi haft?! :) Så tråkigt bara att helgerna ska gå så fort.

Kl 11 ska Melody till förskolan och själv beger jag mig till jobbet för ett kvällsskift från kl 14. Jobbar nu fram t.o.m onsdag och sen har jag en ledig dag på torsdag. Veckan är inte så inplanerad med andra roliga saker, så den blir nog inte så händelserik. Fy vad tråkigt det låter, men jag är verkligen bara ledig 1 dag i veckan då nästa helg är min jobbhelg så inget annat är planerat.

Har du nåt kul planerat för veckan?

English below

I lördags när Nico var på kurs, så tog jag med mig två av tre barn till lekplatsen. Såg så härligt ut ute då solen sken, men efter en stund så blev det kallt i vinden. Man vill så gärna ha vår, men kylan är inte helt borta ännu.

Melody somna såklart på vägen dit, så hon sov hela tiden vi var ute. Men men, hon får vara med och gunga nästa gång :)

...

Good morning from me and Melody who have a morning at home for ourselves when they others are at school and work.

Monday it is and a new week we have in front of us, hope you had a nice weekend like we did?! :) So sad that weekends ends so fast.

At 11, I'm leaving Melody at the kinder garden and myself I'm heading to work as I'm doing the evening shift starting at 14 pm. The week is not planned with other fun things, so it is probably not so eventful. Ugh, how boring it sounds, but I have only one day off, on Thursday and then next weekend is my job weekend so nothing else is planned.

Do you have something fun planned for the week?

Photos from Saturday when I took 2 of 3 kids to the playground.But Melody slept ythe whole time :)

Likes

Comments

När man inte har med sig en vagn, så är ju kundkorg ett bra alternativ :)

Vi har nu kommit hem efter att ha varit på Biltema, Jula och City Gross. Lite söndagshandling fick det bli. Sitter med en kopp latte och tänkte kika på ev klänningar. I maj ska vi på bröllop och jag har inte ens tänkt ännu på vad jag ska ha på mig, tycker det är så svårt. Ska jag köpa en klänning som jag ev aldrig kommer bära igen eller är kjol ett bättre alternativ kanske då jag tror jag känner mig mer bekväm med det. Ja nä, det är nog bra att jag börjar kolla runt lite så jag inte står där i sista minuten och inte vet vad jag ska ha på mig :-/


Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller adlinks

Ett lördagstips från mig är att nu har Kicks sänkt Essie nagellack med 20%. Behöver du fylla på ditt nagellackslager så är detta tillfället att köpa lack från Essie :)

Finns så många fina färger att välja bland. Själv tycker jag färgen Fiji är väldigt fin.

Har du något favoritfärg från Essie?

...

A Saturday tip from me is that now Kicks has lowered Essie nail polish with 20%. Need to refill your nail polish stock then this is the time to buy nail polish from Essie :)

There are so many beautiful colors to choose from. Personally, I think the color Fiji is very nice.

Do you have any favorite color from Essie?

Likes

Comments

Att få sovmorgon till kl 8.30, känna mig utvilad, solen skiner och glada barn är en bra början på vår lördag♥

Nico är på kurs idag, det starta 9.30 och håller på till 15.30 så han är iväg under dagen. Planerna för idag är inte så många, dammsuga är nåt jag tänkt få gjort idag. Men då vi har så fint väder också, så har jag föreslagit att jag, Isabelle och Melody ska gå till lekplatsen sen. Tvivlar dock att Patrik är intresserad av att följa med, det är inte det lättaste att få med en 14 åring på såna saker :)

Ut behöver vi komma när det är fint och solen skiner, värsta vårvädret idag ju!

Med tanke på alla förkylningar vi fått stå ut med sista månaden och vabbande, så känns det väldigt skönt att vi är pigga och fått energi tillbaka. Nico är också mycket bättre, så nu hoppas jag innerligt att det håller sig undan vår familj.

Vad ska du göra idag?

...

I woke up 8.30 am, feel rested, the sun is shining and happy children is a great start to our Saturday♥

Nico is taking a course today, it started 9:30 and it's end at 15:30 so he is away during the day. The plans for today are not so many, vacuuming is something I am supposed to get done today. But when we have such good weather too, so I proposed that I, Isabelle and Melody will go to the playground later. Doubts, however, that Patrik is interested to come along, it's not easy to get a 14 years old to do things like that :)

We need to get out when it's nice and the sun is shining, It's spring weather today after all!

Given all the sickness we had this last month, it feels very good that we are alert and have the energy back. Nico is also much better, so now I sincerely hope that my family can be free from cold from now on.

What will you do today?

Likes

Comments

twistshake

Inlägget är i samarbete med Twistshake

Måste visa den ursnygga Twistshake flaskan som Melody fick här om dagen i färgen Gul Starlight. Nu har hon en vårig liten samling på flaskor. Uppiggande färger må jag säga :)

Jag är så glad att kunna få erbjuda mina följare rabatt på Twistshakke produkter och nu i år kommer det in en hel del nytt och det vill man ju inte missa. Ange koden: beautybyjia20 vid ditt nästa köpa och få 20% rabatt♥


En nyhet som jag absolut vill tipsa er om och som jag själv är så nyfiken på och tokgillar är deras nya idé Sippy Cup. Nu kan ditt lilla barn få härliga bär och frukter tillsatt i sitt vatten tex. Bara att skaka och vattnet blir smaksatt. Finns heller ingen risk att de små får stora bitar i munnen då det är en sil som håller kvar bitarna i flaskan. Så smart :)

Just nu får du 30% rabatt med koden: SPLASH30

Vad tycks om den här nyheten hos Twistshake?

Likes

Comments