Postad i: Hudvård, Träning, Mat

Jag är en riktig periodare när det kommer till träning. Eller, egentligen är jag väldigt mycket en "allt-eller-inget-person" i stort. Fram till juli i år hade jag ett riktigt bra flow i min träning. Sen hade jag och min PT Matilda semestrar som krockade vilket innebar att vi gick om varandra i typ sex veckor. En förkylning på det och massa plugg, sen var min svacka ett faktum. Och den har liksom pågått sedan dess.

När jag hamnar i såna svackor så drar jag mig för att komma tillbaka till gymmet, det känns som att all min kunskap är som bortblåst och att jag ska spy av att lyfta minsta lilla vikt. Det är som att det pågår en inre övertalningskampanj inom mig där latmasken i mig alltid vinner. Blir så frustrerad över detta eftersom jag ju egentligen älskar att träna.

Men så idag var det i alla fall dags att vända på detta och träffa Matilda igen. Har längtat så mycket efter henne! Vi körde ett enklare cirkelpass med fokus på att känna in kroppen efter mitt uppehåll. Mitt flås var obefintligt men styrkemässigt kändes det okej. Vi tog inte ut mig till max eftersom det känns viktigt att det är lustfyllt ett par veckor nu tills jag hittar tillbaka till formen och drivet. Då kan vi kötta på som vanligt igen. Vi brukar köra varannan vecka men vi ska köra varje vecka nu ett tag framöver.

När jag kom hem var det dags för lunch. Gjorde en sallad med babyspenat, salmalax (marinerad i lime, ingefära och chili), avokado och sesamfrön. Och så ett stort glas vatten till såklart.


Min hy mår verkligen så mycket bättre när jag med jämna mellanrum låter den svettas ordentligt. Den blir inte alls lika tilltäppt och känns mycket renare. Det gäller dock bara när jag tränar utan smink! Jag vet inte alls om det är så, men det känns som att sminket liksom kryper in i porerna när de öppnar upp sig av värmen. Efteråt känns det inte som att jag får bort allt gammalt smink utan det liksom har flyttat sig in en nivå i hudlagret. Ingen härlig känsla i alla fall.

Så om jag av nån anledning har hunnit sminka mig innan träningen så är det superviktigt att alltid tvätta rent innan jag börjar. Jag har alltid rengöringsservetter, rengöring och fuktkräm (brukar använda prover som jag har fått) i min träningsväska så att jag snabbt kan få en ren hy. Sen är det bara att svettas på!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Hudvård

Sedan tidiga tonår har jag haft otroliga problem med min hy. Detta är även någonting som frekvent har påpekats för mig vilket har lett till att jag har och har haft extrema komplex för min hy. Den har varit torr och fet om vartannat och jag har alltid känt mig äcklig. Jag har testat billiga produkter, dyra märken, olika behandlingar och husmorsknep. Ingenting har hjälpt. Under många år var jag otroligt uppgiven och levde i tron att jag var dömd att alltid ha dålig hy.

Bilden är tagen 2016-09-07. Detta var mitt vanliga hudtillstånd.


Hösten 2016 hörde jag talas om Food Pharmacy och om goda och onda bakterier. Jag sög i mig all kunskap jag kunde komma över gällande antiinflammatorisk mat och tarmfloran. Det var så intressant och jag började följa många av de råd som de rekommenderade. Jag märkte stor skillnad i mitt fysiska välmående och min mage jublade.

Våren 2017 lyssnade jag på en podd (Hälsosnack med Lotta och Victoria). Det är inte en podd jag lyssnar på slaviskt, men avsnittets titel lockade mig. Avsnitt 35, Lotta och Victorias 5 bästa tips för fräsch hud. Så jag lyssnade. I podden pratar de om en ny probiotisk hudvård från Esse probiotic skincare som ska främja goda bakterier på huden. Jag som hade märkt effekt av probiotisk mat blev självklart nyfiken på detta. Eftersom jag är en riktig informationsnörd så började jag googla frenetiskt.

Jag hittade en hudterapeut i närheten av mig som jobbar med Esse som jag bokade en tid hos i mars 2017. Helene erbjuder behandlingar med samtliga tre serier från Esse. Hennes bedömning var att jag skulle ha Sensitive-serien. Behandlingen i sig var riktigt härlig och jag passade på att ställa en massa frågor. Jag fick med mig en rengöring, serum och fuktkräm därifrån.

Bild från hudoteket.se


Jag har alltså använt Esse i sju månader och jag är ofattbart nöjd med resultatet. Idag känner jag mig betydligt mer trygg i min hy och jag skäms inte för att visa mig osminkad (även om jag fortfarande älskar att sminka mig). Inte nog med att det visuella resultatet är uppenbart mycket bättre, huden känns dessutom betydligt mer återfuktad, frisk och följsam.

Bild tagen 2017-10-13


Jag kan verkligen rekommendera Esse. Resultatet är utan tvekan det bästa jag har uppnått, dessutom är Esse helt ekologiskt, veganmärkta, rättvisemärkta och utför inga djurtester.

Idag använder jag rengöring, serum och fuktkräm från Esse. Pre-cleanse, toner och essencewater kommer från andra märken. Esse har dock släppt en toner i sensitive-serien som jag ser fram emot att testa framöver. Jag har gått till Helene ytterligare en gång och det börjar bli dags att gå igen. En ansiktsbehandling var tredje månad är ungefär vad jag behöver.


Bilderna på mitt ansikte är helt oretuscherade och tagna i dagsljus.

Likes

Comments

Postad i: Hårvård

Den här hösten har jag gett mig på en riktig utmaning. Jag har nämligen börjat rida! Det är så kul, men så svårt. Detta sker varje tisdagskväll. När man kommer hem ifrån det så luktar man häst. Gott, kan vissa tycka. Personligen tycker jag att häst luktar gott i stallet, men inte utanför. Så därför tog jag en dusch och tvättade håret när jag kom hem. Eftersom klockan hade passerat 22:00 så hade jag dock inte ork att torka håret efter tvätt. Så det fick bli en kompromiss. Jag sköljde igenom håret ordentligt och smetade i ordentligt med Olaplex. Sen gick jag helt sonika och la mig.


Så här såg håret ut när jag vaknade imorse.


Sen ställde jag mig i duschen igen och tvättade håret som vanligt med schampoo (två gånger, men det kan vi prata om en annan gång) och balsam. Innan jag hade haft i mitt balsam så kände jag mig faktiskt lite orolig, håret kändes strävt och stripigt. Men efter att jag haft i balsam så blev det extra mjukt och fint.

Efter det lät jag håret lufttorka medan jag sminkade mig. När jag därefter fönar med paddelborste krävs det inte lika mycket värme för att få håret helt torrt.


Sen stylade jag håret som vanligt med Magic Style Brush från Björn Axén.

Likes

Comments

Postad i: Hudvård

Jag är helt besatt av produkter. Det är i ärlighetens namn det bästa jag vet. Det pirrar till i hela kroppen när ett leveranssms plingar till. Åker och hämtar det omgående!

Ovan till vänster är mitt stash av hudvårdsprodukter (samt några hår). Det är både beprövade favoriter och nya som ska testas när tid finnes. Några tycker att detta är mycket. Då brukar jag inte visa dem mitt lager av ansiktsmasker, hårprodukter och makeup.

Till höger är tre rengöringsprodukter i budgetklassen som ska jag ska testa, de ankom igår: micellärt vatten från Bioderma, eye makeup remover från Avené och gel-to-oil rengöring från Apoliva.

Likes

Comments

När en är en beautynörd som jag själv uppstår ett behov av att dokumentera. Vad har testats och när? Vilka resultat upplevde jag? Vilka produkter skär sig mot andra? Det tänkte jag skriva om i min blogg. Syftet är att skapa en informationsbank för mig själv. Om den kan hjälpa någon annan så skulle jag bli överlycklig.

Så du, min kära imaginära läsare - hjärtligt välkommen att ta del av mitt nörderi. Mycket nöje!

Likes

Comments