View tracker

Hej på er!! Hoppas ni har haft en bra vecka!

Idag tänkte jag visa hur jag brukar sminka mig till vardags, och den här gången hade jag även lockat mitt hår. Det är dock inte något som jag gör varje dag.

En vardagssminkning är precis som det låter, en sminkning som man använder om vardagarna. Till vardagssminkning så sminkar man sig mer naturligt än vad man gör vid till exempel festsminkning. Man har oftast naturliga färger till det, men ifall man vill ha lite färg till sminkningen så är det oftast ett part av ansiktet som hamnar i fokus.
Exempel: Rouge, Ögonskugga eller läppstift

Bas: Fit me Foundation
Fit me Concealer
Smog microshadow (contour)

Ögon: Naked eyes palette 3
Färgen Limit i globlinjen

Läppar: Inglot matte lipstick 411

Locktång: Remington

Likes

Comments

Hej!

Idag gjorde jag en festsminkning på mig själv. I och med att jag hade en svart glitterklänning så matchade jag med en varm sminkning. På ögonlocket hade jag en ljus glittrig skugga som jag blandade ut med en mörk vinröd skugga som jag la på globlinjen. Till detta valde jag ett par snygga fransar att ha till och matchade med ett par mörka läppar.


Jag använde mig utav:

Studio ultra foundation (Make Up Store)

Dual Foundation (Make Up Store)

Smog ögonskugga, till contour (Make Up Store)

Rouge (Make Up Store)

Ögonskugga (Moyana Corigan)

Läppstift (Rituals)


Likes

Comments

Hej! När vi arbetade under team brud så gjorde vi två olika brudsminkningar. Ena med temat svensk brud och andra under temat etnisk brud. Dessa sminkningar skildes väldigt mycket åt då ''svensk brud'' utgår på en väldigt naturlig sminkning, medan en ''etnisk brud'' har väldigt mycket smink och det ska vara väldigt mycket utav allt.

Här är bilder på min etniska brud (enbart smink, inte hår)

Det jag använde mig utav var:

En heltäckande bas (Make up Store)

Skuggor med starka färger och bra pigment (Make up Store)

Eyeliner (Make up Store)

Contour i puder form (Make up Store)

Rouge (Make up Store)

Läppenna och läppglans (Make up Store)

Brynskugga (Make up Store)


Jag blev överlag nöjd med resultatet. Det jag hade kunnat gjort bättre är att ha skarpare linjer på läpparna och blandat ur skuggan lite mer.

Likes

Comments

Hej!

Här kommer lite bilder på ett arbete som vi hade. Det var tema catwalk och då ska det vara väldigt mycket för att det ska synas ifrån långt håll. Jag valde att hålla fokus på ögonen. Till sminkningen så valde jag att våffla håret med en våffeltång.

Likes

Comments

Hej på er!

Det blir ofta att man gör något första gången, blir missnöjd, och sedan inte gör om det. Men för att kunna bli bra på något så måste man öva! Ifall man gör något för första gången så är det okej att det blir dåligt, men man måste fortsätta öva tills man blir bra.

Här tänkte jag visa bilder på två brudupsättningar. På de först bilderna så är det den första bruduppsättningen som jag någonsin gjort. På de andra bilderna så var det andra gången jag gjorde uppsättningen. Skillnaden är väldigt stor och genom att göra den några gånger till så är den snart felfri.

Likes

Comments

Under sommaren så är det skönt att få bort håret från ansiktet, men ändå få det att se snyggt ut. Här är en snabb, enkel och lite slarvig uppsättning.
Ha överseende med att dockan har väldigt slitet hår och därav blir det väldigt mycket småhår.

Jag började med att dela upp håret i två passeer. Först gjorde jag flätan i luggen, sedan lockade jag resterande hår. Det håret som jag lockade satte jag upp i olika slinger med hjälp utav hårnålar. Sedan avslutade jag med att spraya och försökte borsta bort allt småhår.

Likes

Comments

Hej på er!

En sak som är väldigt viktigt men som många glömmer att göra är att rengöra sina sminkborstar. Det ska man göra ungefär en gång i veckan, helst. Sen beror det lite på hur ofta man använder sminkborstarna och vem man använder de på. Ifall man använder sminkborstarna på olika personer så är det viktigt att tvätta borstarna emellan varje person.

Såhär gör jag när jag sminkar mina borstar:

Jag använder mig utav en tvätthandske då det underlättar när man tvättar många borstar på en gång. Om sminkborstarna är gjorda utav syntet så tvättar jag de med diskmedel och ifall det är riktigt hår så ska man använda schampo.

Jag börjar med att samla alla borstar på ett ställe och förbered en handduk för borstarna att torka på sen.

Jag rengör mina borstar genom cirkulerande rörelser på borsten. När jag har rengjort alla borstar så låter jag de torka under natten.

Likes

Comments

Hej!

När det kommer till julklappar så är det ibland svårt och man vet inte riktigt vad man ska köpa till vissa personer. Här tänkte jag komma med lite tips på saker som man ofta glömmer att köpa till sig själv och därav är väldigt uppskattat att få. Dessa saker passar för både tjejer ochb  är uppskattade att få skulle jag säga.

Likes

Comments

Hej på er alla fina!

Här försökte jag mig på två flätor i en. Jag började med att göra en vanlig inbakad fläta i själva hårbotten, och när jag sedan kom ner till att bara göra flätan så gjorde jag en fiskebensfläta istället för en vanlig fläta.
Resultatet tyckte jag blev bra, det gav en snygg kontrast.

Det jag ska tänka på till nästa gång är att dölja småhåret.


Tryck på bilden för att få den i större format.

Likes

Comments