Hej!

Förra veckan så arbetade vi för första gången med Drag Queen. Snälla Anton ställde upp som min modell och resultatet får ni se här nedan.

Det som är viktigt att tänka på är:

1,Först så ska man täcka ögonbrynen med vax. Detta eftersom killar oftast har mörkare och tjockare bryn, så man täcker de för att sedan rita fram ett par mer feminina bryn.
2, Nu är det dags för att lägga basen. Till detta så använde vi oss utav mörka och ljusa färger utav fetsmink. Det som är viktigt är att man tar fram kvinnliga drag med hjälp utav sminket, såsom smal näsa, kindben och det runda äpplet bland annat. Fixera det med puder.
3, Efter det så är det dags att börja med ögonskuggan. Där får man göra lite som man själv vill och känner för.
4, Rita ögonbrynen på det sätt du vill ha de
5, Fyll i läpparna, tänk på att göra de större och i en kvinnligare form

Jag blev överlag nöjd men när jag ser tillbaka på det så hade jag använt en annan färg på ögonskuggorna eftersom jag inte tycker att dessa passar bra ihop samt så hade jag gjort ögonbrynen på ett annat sätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Vi arbetar nu i trean med olika typer utav föråldring. Man gör på olika sett beroende på hur många år man vill föråldra. Här kommer en bild på när jag gjorde teaterföråldring på mig själv. Man använder sig utav mörka och ljusa feta färger för att få fram denna effekt. Men eftersom det är teaterförålring och och man alltså använder detta när man sminkar för teater så måste man tänka på att det finns publik som sitter och tittar på föreställningen. Då är publiken ofta längre ifrån och ifall man blandar ut rynkorna för mycket så syns de inte ifrån långt håll, så egentligen borde de har varit lite skarpare.

Likes

Comments

Hej på er!

Vi har nu i trean börjat arbeta med naglar. Det första vi gjorde var gelcolor och såhär blev resultatet första lektionen som vi gjorde det.


Likes

Comments

Hej!
Förra veckan så gjorde vi skärsår för första gången. Det blev inget superbra resultat men jag tänker att jag visar ungefär hur det kan se ut när man gör något lite svårare för första gången.

Det du behöver är:
Vax
Svart färg
Röd färg
Smink svamp
Spatel

Själva processen och utförandet är inte svårt utan det är väldigt pilligt vilket gör det svårare. Men såhär ska du göra:

1. Värm upp vaxet i dina händer tills den blir tillräckligt mjuk för att kunna arbeta med. När du har värmt upp det så placera det på utvald plats och forma den formen du vill ha.
2. Dra ett snitt med en spatel där du vill att såret ska vara
3. Lägg svart färg i snittet, det får snittet att se djupt ut.
4.Lägg därefter röd färg, som ska symbolisera blodet, i och runtom såret. För detta är det bra att använda en sminksvamp för att få ett ojämnt och realistiskt sår.Likes

Comments

Hej!

Någon gång händer det att man tappar sitt smink i golvet och att det går sönder. Det händer alla och det är extra jobbigt när det är mycket kvar utav produkten. Men istället för att slänga sminket eller att försöka använda smulorna så har jag ett tips på hur du kan laga det!

Det enda du behöver är sminket som är sönder. en sked, en bit plastfolie och en sked.

Såhär ska du göra steg för steg:

1, Lägg en bit plastfolie över sminket och använd skeden för att få till bitarna som är sönder i ungefär samma storlek.

2, Ta bort plastfolien och lägg i några droppar handsprit, inte för mycket då det inte ska vara rinnigt utan bara för att få det att fästa.

3, Använd skeden för att få det jämnt och fint på ytan.

4, Torka av resterna som har hamnat runtomkring.

5, Färdigt!! Så enkelt är det att fixa trasigt smink!

Likes

Comments

Hej!

Här kommer det lite bilder på en kvällsmakeup som jag använde mig utav i lördags.


Bas
-
Kat Von D Lock-It Hydrating primer

- Kat Von D Lock-It Foundation

- Kat Von D Lock-It Concealer

- Mac prep + prime transparent finishing powder

- Make Up Store Microshadow Smog

- Mac Mineralize Blush

Ögon(bryn)

- Sleek palett Au Naturel I-Divine

- Anastasia Dip Brow Pomade

- Sephora Long Lasting Kohl Pencil

- Luminizing Satin Eye Color

- Too faced Better Than Sex

​Läppar

​- Inglot nr:411

- NYX Soft Matte Lip Cream färg:IstanbulLikes

Comments

Hej!
Under förra veckan så arbetade vi med extrem fantasy sminkning. Man skulle välja en valfri Disney-figur och med inspiration ifrån den figuren så skulle man göra en sminkning. Jag valde Hitta Doris som min figur och detta blev min färdiga sminkning.

​Vi hörs i nästa inlägg! 

Likes

Comments

Tjena folket! ❤

Här om dagen så försökte jag för första gången att göra en inbakad fiskebensfläta, och för att vara första gången så blev jag nöjd med resultatet. Det som jag ska tänka på nästa gång är att göra det lite tightare i början så att det inte blir så löst.

​Vad tycker ni om resultatet? 💁

Likes

Comments

Hej alla läsare! Hoppas ni har haft en fin vecka!

Den här veckan har vi arbetat med dekorativ makeup. Det var väldigt roligt och man fick vara väldigt kreativ, det finns inga gränser när det kommer till dekorativa sminkningar. Men jag valde att göra min makeup hyfsat clean, just eftersom det var min första gång att göra en sådan här sminkning och jag ville inte gå alltför mycket crazy eftersom jag som sagt först ville prova på hur det känns.

Jag sminkade min fina modell Josefin.


​Jag började med att lägga en bas, alltså concealer och foundation, Jag skippade contour eftersom det händer så mycket på ansiktet med allt smink så jag kände att även ifall jag lägger contour, så kommer den inte att framhävas.

Sedan la jag grå ögonskugga på hela ögonlocket som jag sedan blendade upp till globlingen, och ovanför den gråa skuggan så la jag rosa skimmer för att få ett snyggt kontrast. 

När det kommer till läpparna så började jag med att fylla i med en grå läppenna för att få fram konturerna, jag valde gråttt för att matcha med ögonskuggan. Men för att få till ett kontrast även på läpparna så valde jag att lägga silver-glitter på de nedre läpparna.

Jah valde att lägga ett mönster på pannan och på vardera sida utav kinderna, och för att hålla de sammankopplade så la jag små stjärnor som ''kopplade ihop'' de olika mönstrerna. 

Likes

Comments

Hej på er!

Det känns som att den här veckan bara har sprungit iväg, imorgon är det ny vecka och nya tag som gäller!

De senaste två veckorna så har vi i skolan arbetat med ett projekt om designers. Jag valde Alexander McQueen och hans kollektioner är rätt så galna och det är mycket som är på gång samtidigt. Han valde tyvärr att ta sitt liv år 2010 så han lever inte idag, men han har lämnat ett stort avtryck inom modevärlden.

Jag tog min inspiration ifrån två par skor som han har designat. Dessa ser ni nedan:

Som sagt så använde jag de till inspiration och såhär blev min färdiga styling:

Jag arbetade med jordnära färger men pigment var inte riktigt så bra som jag hade hoppats på.

Cirklarna som man ser på sminkningen använde jag till att göra shading vid kindbenen och på pannan. Stenarna använde jag mig utav till att markera ögonbrynen på ett dramatiskt sätt. Fokus skulle vara på övre halvan utav ansiktet därav är läpparna i naturlig färg. Ögonen sminkade jag med en lätt skuggning med rosa glitter på ögonlocket och en varm brun färg i globlinjen. 

Vilken är er favorit designer?

Likes

Comments