Hej på er!

Det blir ofta att man gör något första gången, blir missnöjd, och sedan inte gör om det. Men för att kunna bli bra på något så måste man öva! Ifall man gör något för första gången så är det okej att det blir dåligt, men man måste fortsätta öva tills man blir bra.

Här tänkte jag visa bilder på två brudupsättningar. På de först bilderna så är det den första bruduppsättningen som jag någonsin gjort. På de andra bilderna så var det andra gången jag gjorde uppsättningen. Skillnaden är väldigt stor och genom att göra den några gånger till så är den snart felfri.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

I tvåan så arbetade vi mycket mer årtals-sminkningar. Här är två utav dom som jag tänkte visa. Den första är 70tal och den andra är 80tal.

Likes

Comments

Hej!

Vi fick en utmaning i skolan där vi skulle göra en hyllningsvisning till Alexander McQueen, och den gick ut på att man skulle göra en sminkning på enbart sex produkter. Det var roligt att göra denna utmaning och man fick verkligen tänka till när det kom till vilka produkter man skulle välja.

Jag sminkade Jenny och detta är före och efter bilder:

Produkterna jag använde var:

Studio foundation
Kajalpenna
Dual foundation
Brynskugga
Smog ögonskugga
Highteck lighter

När det komme till håret så gjorde jag två flätor fram i luggen och jag satte upp det i två bullar där bak. På McQueens visningar så brukar det inte vara så ''rent'' utan det är oftast stylingar som ser slarviga ut.

Likes

Comments

Hej!

Vi arbetar nu i trean med olika typer utav föråldring. Man gör på olika sett beroende på hur många år man vill föråldra. Här kommer en bild på när jag gjorde teaterföråldring på mig själv. Man använder sig utav mörka och ljusa feta färger för att få fram denna effekt. Men eftersom det är teaterförålring och och man alltså använder detta när man sminkar för teater så måste man tänka på att det finns publik som sitter och tittar på föreställningen. Då är publiken ofta längre ifrån och ifall man blandar ut rynkorna för mycket så syns de inte ifrån långt håll, så egentligen borde de har varit lite skarpare.

Likes

Comments

Hej!
Förra veckan så gjorde vi skärsår för första gången. Det blev inget superbra resultat men jag tänker att jag visar ungefär hur det kan se ut när man gör något lite svårare för första gången.

Det du behöver är:
Vax
Svart färg
Röd färg
Smink svamp
Spatel

Själva processen och utförandet är inte svårt utan det är väldigt pilligt vilket gör det svårare. Men såhär ska du göra:

1. Värm upp vaxet i dina händer tills den blir tillräckligt mjuk för att kunna arbeta med. När du har värmt upp det så placera det på utvald plats och forma den formen du vill ha.
2. Dra ett snitt med en spatel där du vill att såret ska vara
3. Lägg svart färg i snittet, det får snittet att se djupt ut.
4.Lägg därefter röd färg, som ska symbolisera blodet, i och runtom såret. För detta är det bra att använda en sminksvamp för att få ett ojämnt och realistiskt sår.Likes

Comments

Tjena folket! ❤

Här om dagen så försökte jag för första gången att göra en inbakad fiskebensfläta, och för att vara första gången så blev jag nöjd med resultatet. Det som jag ska tänka på nästa gång är att göra det lite tightare i början så att det inte blir så löst.

​Vad tycker ni om resultatet? 💁

Likes

Comments

Hej alla läsare! Hoppas ni har haft en fin vecka!

Den här veckan har vi arbetat med dekorativ makeup. Det var väldigt roligt och man fick vara väldigt kreativ, det finns inga gränser när det kommer till dekorativa sminkningar. Men jag valde att göra min makeup hyfsat clean, just eftersom det var min första gång att göra en sådan här sminkning och jag ville inte gå alltför mycket crazy eftersom jag som sagt först ville prova på hur det känns.

Jag sminkade min fina modell Josefin.


​Jag började med att lägga en bas, alltså concealer och foundation, Jag skippade contour eftersom det händer så mycket på ansiktet med allt smink så jag kände att även ifall jag lägger contour, så kommer den inte att framhävas.

Sedan la jag grå ögonskugga på hela ögonlocket som jag sedan blendade upp till globlingen, och ovanför den gråa skuggan så la jag rosa skimmer för att få ett snyggt kontrast. 

När det kommer till läpparna så började jag med att fylla i med en grå läppenna för att få fram konturerna, jag valde gråttt för att matcha med ögonskuggan. Men för att få till ett kontrast även på läpparna så valde jag att lägga silver-glitter på de nedre läpparna.

Jah valde att lägga ett mönster på pannan och på vardera sida utav kinderna, och för att hålla de sammankopplade så la jag små stjärnor som ''kopplade ihop'' de olika mönstrerna. 

Likes

Comments

Hej på er!

Det känns som att den här veckan bara har sprungit iväg, imorgon är det ny vecka och nya tag som gäller!

De senaste två veckorna så har vi i skolan arbetat med ett projekt om designers. Jag valde Alexander McQueen och hans kollektioner är rätt så galna och det är mycket som är på gång samtidigt. Han valde tyvärr att ta sitt liv år 2010 så han lever inte idag, men han har lämnat ett stort avtryck inom modevärlden.

Jag tog min inspiration ifrån två par skor som han har designat. Dessa ser ni nedan:

Som sagt så använde jag de till inspiration och såhär blev min färdiga styling:

Jag arbetade med jordnära färger men pigment var inte riktigt så bra som jag hade hoppats på.

Cirklarna som man ser på sminkningen använde jag till att göra shading vid kindbenen och på pannan. Stenarna använde jag mig utav till att markera ögonbrynen på ett dramatiskt sätt. Fokus skulle vara på övre halvan utav ansiktet därav är läpparna i naturlig färg. Ögonen sminkade jag med en lätt skuggning med rosa glitter på ögonlocket och en varm brun färg i globlinjen. 

Vilken är er favorit designer?

Likes

Comments

Hej!

Ett av de första projekten jag jobbade med i ettan var årstid-sminkning. Det gick ut på att vi i grupper skulle göra fyra olika sminkningar baserat på de fyra olika årstiderna vi har i Sverige. Jag tänkte dela med mig utav detta då det är ganska roligt att se tillbaka på, samt så ska jag berätta vad som hade kunnat göras bättre.


Här är den första sminkningen och detta var sommar-sminkningen. Här använde vi väldigt ljusa färger, som alla skiftade i rosa. Både i ögonskuggan, läppstiftet och rougen, vi valde till och med en rosa tröja. Till det så lockade vi med håret och tanken var att ha naturliga lockar med flätor över huvudet som ett diadem. När jag kollar tillbaka så tycker jag att vi borde ha gjort lockarna på ett annat sätt, för att få de att falla mer naturligt. Samt att vi hade använt lite starkare färger så att de framhävs tydligare på bilden.

Det här var våran vinter-sminkning. Vi tänkte på filmen frost när vi gjorde denna sminkning. Den blåa färgen ska påminna om vinterns kalla dagar och de blå-lila läpparna ska påminna om torra, frusna läppar. Till detta så gjorde vi två inbakade flätor. Just mu blir det väldigt mycket blått över hela sminkningen och för att bryta av lite så hade vi kunnat ha en eyeliner eller ett par tydliga lösfransar.

Den här sminkningen var inspirerad utav våren. Efter vintern så börjar det komma fram glada färger och vi har lagt fokus på ögonen. Vi la gul ögonskugga i ögonvrån, lila ögonskugga i mitten och grön ögonskugga längst ut. Till detta så hade vi rosa läppar med väldigt tydlig läppmarkering. Vi kompletterade sminkningen med en halv uppsättning med tre flätor på ena sidan och enkla lockar på andra. Det som hade kunnat förbättras är att blanda ut ögonskuggorna mycket mer så att de smälter in i varandra och sudda ut den skarpa läppmarkeringen.

Och detta är så såklart höstsminkningen. Här använde vi oss utav väldigt jordnära färger i sminkningen och kombinerade det med en uppsättning. Ögonskuggan och uppsättningen blev bra, vi hade trots allt övat några gånger innan. Men vi hade kunnat framhäva läpparna lite mer än vad vi gjorde.


Vad tycker ni om de olika sminkningarna? Dela gärna med er av era åsikter så hörs vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

Hejsan, vad roligt att ni har hittat hit!
Jag heter Jasmina Hrustic och är en 17årig tjej. På denna blogg kommer jag att driva mitt gymnasiearbete. Jag kommer att lägga upp inlägg som bland annat riktar sig på smink och hår, men även lite annat gott och blandat som riktar in sig på stylist. Allt som jag lägger upp kommer att reflektera sig på min gymnasietid och allt jag har lärt mig under dessa tre år.

Hoppas att ni kommer följa mitt år utav bloggande och att ni kommer gilla mina inlägg!Likes

Comments