View tracker

Hej på er alla fina!

Här försökte jag mig på två flätor i en. Jag började med att göra en vanlig inbakad fläta i själva hårbotten, och när jag sedan kom ner till att bara göra flätan så gjorde jag en fiskebensfläta istället för en vanlig fläta.
Resultatet tyckte jag blev bra, det gav en snygg kontrast.

Det jag ska tänka på till nästa gång är att dölja småhåret.


Tryck på bilden för att få den i större format.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Vi har under några veckor arbetat med ett projekt. I detta projekt skulle skönhetsmakeup, föråldring och sår och skador ingå. Man skulle komma på en historia och ut efter det utföra ett arbete. Jag arbetade tillsammans med Lousie och våran historia gick ut på att två tjejer blev mördade utav en seriemördare.

Det jag började med var att göra en skönhetsmakeup,efter det gjorde jag föråldring och sedan la jag på såren. Efter det så kletade jag ut sminket och ruffsade till håret för att scenen ska verka mer verklig. Detta blev slutresultatet.


Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

I tvåan så arbetade vi mycket mer årtals-sminkningar. Här är två utav dom som jag tänkte visa. Den första är 70tal och den andra är 80tal.

Likes

Comments

Hej på er!

Nu när det börjar bli kallare ute så blir man ofta väldigt torr om huden och även läpparna. Jag tycker att det är jättejobbigt att ha torra läppar och därför tänkte jag berätta hur jag håller de så återfuktade som möjligt.

Jag har alltid med mig någon form av läppbalsam i fickan. Den jag i nuläget använder är köpt i Bosnien och heter Melem. Det är ett himmelrike för läpparna! Den återfuktar samtidigt som den inte alls känns kletig eller fet på läpparna.

Men när jag känner att mina läppar är extra torra och behöver en behandling så använder jag mig utav två produkter. Den ena är en läppskrubb och den andra produkten är en fet kräm. Min läppscrubb är köpt på lush och krämen är ifrån apoteket, men man kan använda precis vilken som helst, som man själv tycker känns bra.

Jag börjar med att skrubba läpparna tills jag fått bort att de döda hudcellerna. När de är borta så smörjer jag in med den feta krämen, och sen låter jag den sjunka in. Så simpelt är det!

Ifall man inte har en läppskrubb så kan man enkelt göra en egen. Då brukar jag använda mig utav kokosolja. honung och socker. Blanda ihop det till en smet och sen brukar jag använda mig utav en tandborste för att på effektivast sätt skrubba läpparna.

Det man ska undvika är att använda produkter som torkar ut läpparna, som tex matta läppstift. De gör läpparna ännu torrare än vad de redan är. Istället är det att föredra att använda läpprodukter som har fukt i sig, och samtidigt skyddar läpparna såsom läppbalsam vilket även finns i olika färger ifall man vill ha färg på läpparna.

Likes

Comments

Hej!

Vi fick en utmaning i skolan där vi skulle göra en hyllningsvisning till Alexander McQueen, och den gick ut på att man skulle göra en sminkning på enbart sex produkter. Det var roligt att göra denna utmaning och man fick verkligen tänka till när det kom till vilka produkter man skulle välja.

Jag sminkade Jenny och detta är före och efter bilder:

Produkterna jag använde var:

Studio foundation
Kajalpenna
Dual foundation
Brynskugga
Smog ögonskugga
Highteck lighter

När det komme till håret så gjorde jag två flätor fram i luggen och jag satte upp det i två bullar där bak. På McQueens visningar så brukar det inte vara så ''rent'' utan det är oftast stylingar som ser slarviga ut.

Likes

Comments

Hej!

Förra veckan så arbetade vi för första gången med Drag Queen. Snälla Anton ställde upp som min modell och resultatet får ni se här nedan.

Det som är viktigt att tänka på är:

1,Först så ska man täcka ögonbrynen med vax. Detta eftersom killar oftast har mörkare och tjockare bryn, så man täcker de för att sedan rita fram ett par mer feminina bryn.
2, Nu är det dags för att lägga basen. Till detta så använde vi oss utav mörka och ljusa färger utav fetsmink. Det som är viktigt är att man tar fram kvinnliga drag med hjälp utav sminket, såsom smal näsa, kindben och det runda äpplet bland annat. Fixera det med puder.
3, Efter det så är det dags att börja med ögonskuggan. Där får man göra lite som man själv vill och känner för.
4, Rita ögonbrynen på det sätt du vill ha de
5, Fyll i läpparna, tänk på att göra de större och i en kvinnligare form

Jag blev överlag nöjd men när jag ser tillbaka på det så hade jag använt en annan färg på ögonskuggorna eftersom jag inte tycker att dessa passar bra ihop samt så hade jag gjort ögonbrynen på ett annat sätt.

Likes

Comments

Hej!

Vi arbetar nu i trean med olika typer utav föråldring. Man gör på olika sett beroende på hur många år man vill föråldra. Här kommer en bild på när jag gjorde teaterföråldring på mig själv. Man använder sig utav mörka och ljusa feta färger för att få fram denna effekt. Men eftersom det är teaterförålring och och man alltså använder detta när man sminkar för teater så måste man tänka på att det finns publik som sitter och tittar på föreställningen. Då är publiken ofta längre ifrån och ifall man blandar ut rynkorna för mycket så syns de inte ifrån långt håll, så egentligen borde de har varit lite skarpare.

Likes

Comments

Hej på er!

Vi har nu i trean börjat arbeta med naglar. Det första vi gjorde var gelcolor och såhär blev resultatet första lektionen som vi gjorde det.


Likes

Comments

Hej!
Förra veckan så gjorde vi skärsår för första gången. Det blev inget superbra resultat men jag tänker att jag visar ungefär hur det kan se ut när man gör något lite svårare för första gången.

Det du behöver är:
Vax
Svart färg
Röd färg
Smink svamp
Spatel

Själva processen och utförandet är inte svårt utan det är väldigt pilligt vilket gör det svårare. Men såhär ska du göra:

1. Värm upp vaxet i dina händer tills den blir tillräckligt mjuk för att kunna arbeta med. När du har värmt upp det så placera det på utvald plats och forma den formen du vill ha.
2. Dra ett snitt med en spatel där du vill att såret ska vara
3. Lägg svart färg i snittet, det får snittet att se djupt ut.
4.Lägg därefter röd färg, som ska symbolisera blodet, i och runtom såret. För detta är det bra att använda en sminksvamp för att få ett ojämnt och realistiskt sår.Likes

Comments

Hej!

Någon gång händer det att man tappar sitt smink i golvet och att det går sönder. Det händer alla och det är extra jobbigt när det är mycket kvar utav produkten. Men istället för att slänga sminket eller att försöka använda smulorna så har jag ett tips på hur du kan laga det!

Det enda du behöver är sminket som är sönder. en sked, en bit plastfolie och en sked.

Såhär ska du göra steg för steg:

1, Lägg en bit plastfolie över sminket och använd skeden för att få till bitarna som är sönder i ungefär samma storlek.

2, Ta bort plastfolien och lägg i några droppar handsprit, inte för mycket då det inte ska vara rinnigt utan bara för att få det att fästa.

3, Använd skeden för att få det jämnt och fint på ytan.

4, Torka av resterna som har hamnat runtomkring.

5, Färdigt!! Så enkelt är det att fixa trasigt smink!

Likes

Comments