Jag har idag gjort en sminkning med mycket glitter!

Använde mig utav rosa skuggor, rosa och silver glitter samt paljetter.

Visste inte riktigt hur det skulle bli utan testa mig fram lite bara och detta blev resultatet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag så tar jag tillbaka 80-talet!

Vi jobbade mycket i tvåan med olika årtal och gick från 90-talet ända bak till 20-talet! Tycker nog att detta var något av det roligaste som vi fått göra!

Jag valde att göra sminkningen från 80-talet då jag av någon anledning blir så himla glad av det årtiondet! Det måste nog ha att göra med alla färger och grym musik, eller vad tror ni?


Jag använde mig utav 3 färger på ögonskuggan, gul, rosa och lila blev det denna gången! Matchade det med ett rosa läppstift och såklart mycket rouge!!

Jag fick dock inte till håret på mig själv så det är endast sminket som är 80-tals inspirerat!

Men det som gällde när det kommer till håret var Hög lugg, våfflat hår och gärna en hög sne tofs på det!

Likes

Comments

Under första året av gymnasiet så lärde vi oss olika typer av flätor. Flätor är snygga att använda till vardags, både snyggt gjorde och de som ser lite slarvigare ut. Det är även bra att kunna då man kan använda sig utav dem i olika uppsättningar.

Jag gjorde idag 5 olika typer av flätor.

Jag började med en vanlig fläta.

Jag valde att göra den lite "lösare" längre ut på flätan innan jag satte fast den med en hårnål.

Den andra flätan jag gjorde var en inbakad fläta.

När man gör en inbakad fläta så börjar man som en vanlig fläta men tar sedan upp en slinga från varje sida och lägger till i de yttre passeérna

Sen blev det en utbakadfläta, ser ungefär ut som en inbakad fast flätan ligger utanpå istället.

Man flätar underifrån när man gör denna typ av fläta.

Detta är en så kallad vattenfalls fläta.

Det man gör är att man släpper ner en slinga av flätan och tar sen upp en ny del som ska in i flätan.

För att "låsa" den nya delen så kan man ta med en liten del av den gamla slingan.


Råkade göra en slinga lite för stor så flätan ser lite sne ut på bilden på grund av detta

Till slut så har jag en fiskbens fläta.

Här delar man upp håret i två delar, Sen tar man en tunn slinga i ytterkanten av ena delen och drar över till innerkanten av den andra delen.

Hoppas ni hade lite nytta av det här inlägget och kanske fick lite hjälp?

Ha det bäst nu! kram

Likes

Comments

har nu använt mig utav en av paletterna som jag skrev om i mitt förra inlägg. Det blev down to earth paletten från the body shop som jag använde denna gången!

Jämfört med på bilderna så är färgerna på ögonskuggan lite mörkare i verkligheten.

Likes

Comments

God Jul och Gott nytt år på er! Har ni haft det bra nu under jul? Jag har haft det jättebra!

Nu under Julen så har jag köpt en ögonskuggspalett och även fått en i julklapp! De är verkligen sååå fina så kände att jag var tvungen att visa dem i ett inlägg här!

Funderar även på att göra en sminkning med någon av dem, eller båda? vi får se!

Den jag köpte var från Make Up Store och är en Microshadow Trio i färgen Diamond! Den som jag fick var från The Body Shop och heter Down To earth!

Likes

Comments

Något som är väldigt viktigt att tänka på när man börjar använda smink och/eller sminkar andra är att alltid tvätta sina sminkborstar!

Jag tvättar alltid mina borstar efter att jag använt de och sminkat någon i skolan då det inte alls är särskilt hygieniskt att använda smutsiga borstar på en annan person efteråt. Om det är så att man inte hinner tvätta sina borstar kan man sprita dem istället!

Jag är lite sämre på att tvätta mina egna borstar så ofta, dels för att jag använder de i princip varje dag och har inte alltid tid att tvätta dem. Men blir bättre och bättre på det iallafall och försöker att tvätta de 1 gång varje vecka.

Varför ska man tvätta sina borstar då? Jo det är för att det bildas mycket bakterier på borstarna när man sminkar sig med dem och om man inte tvättar dem så kan man tillexempel få mycket finnar.

Man kan säga att det är lika viktigt att tvätta sina sminkborstar som det är att tvätta ansiktet!


När det kommer till hur man ska torka sina borstar så ska man inte bara lägga dem ner utan man ska ställa de upp och ner så att allt vatten rinner ut från dem. Detta gör då att limmet inte släpper och borstarna håller längre!

Likes

Comments

Har just nu praktik på cubus och jag trivs verkligen jättebra! Har under förra veckan hittat en del saker jag vill ha, mest är det lite myskläder men vem gillar inte det?

Till att börja med hittade jag två stickade tröjor, samma modell men olika färger.

Den svarta hittar ni här och den bruna hittar ni här

Sen hittade jag två långärmade tröjor som är jättesnygga och så himla mysiga inuti!

här hittar ni den röda och här hittar ni den blå.

Det kan inte bara vara jag som älskar mysiga strumpor? och speciellt nu på vintern när det börjar bli kallt! Har iallafall blivit helt kär i de här! de finns såklart i andra färger också men jag gillar dessa väldigt mycket!

röda finns här och blåa finns här

Till sist har jag hittat två svarta toppar som är sjukt snygga!

Den första toppen finns här och den andra finns här

Likes

Comments

Vi har under några veckor nu jobbat med vårt slutprov i hantverkskursen.

Uppgiften gick ut på att vi skulle skriva en historia, där en händelse skulle sluta med att man på något sätt hade fått sår och skador. Utöver att man behövde ha med sår och skador så var man tvungen att ha med en skönhetsmakeup och föråldring också. helst skulle man ha med kläder, antingen om de hade på sig det på bilden eller om man la in en bild vid sidan (som vi sen visade på redovisningen).

Jag tänkte iallafall ta och berätta vår historia samt visa resultatet.

Detta är då två systrar, Tove och Jennie. de ska snart på sin väns bröllop. Strax innan de ska gå tappar Tove ett glas på golvet och blir stressad då hon måste städa upp det innan de ska gå. strax efter så det hänt så stormar två män in i deras hus och slår till Tove för att försöka få henne medvetslös, under tiden börjar den andra mannen leta efter värdesaker i huset. Jennie hör allt som händer och förstår att allt inte står rätt till så hon försöker leta upp Tove.

Hon hittar Tove och ser att den ena mannen försöker strypa henne så hon springer fram för att hjälpa henne, dock hinner hon inte göra så mycket då hon hör den andra mannen bakom sig. hon vänder sig om och han står där och riktar en pistol mot henne och avlossar sedan ett skott, som hon får i pannan. Jennie dör med en gång och strax efter så blir Tove medvetslös.

Detta är då resultatet. Något vi skulle tänkt på var dock att ta bilder från olika vinklar så att man lättare skulle se hur såren, föråldringen och skönhetsmakeupen blev.

Likes

Comments

Något som vi lär oss i skolan mer än smink är olika håruppsättningar varav svinrygg är en av dem.

Hade jätteproblem med denna uppsättning när jag först fick testa på den, men efter massa övning så tycker jag nu att den blir helt okej ändå! Så övning ger färdighet helt enkelt!

Det finns även olika typer av svinrygg, det jag gjort som ni ser över är en klassisk svinrygg.

Nedanför så ser ni lite bilder på olika typer av samma uppsättning.

Hittade en bild som visar ganska bra hur man gör en svinrygg.

Likes

Comments