View tracker

Har just nu praktik på cubus och jag trivs verkligen jättebra! Har under förra veckan hittat en del saker jag vill ha, mest är det lite myskläder men vem gillar inte det?

Till att börja med hittade jag två stickade tröjor, samma modell men olika färger.

Den svarta hittar ni här och den bruna hittar ni här

Sen hittade jag två långärmade tröjor som är jättesnygga och så himla mysiga inuti!

här hittar ni den röda och här hittar ni den blå.

Det kan inte bara vara jag som älskar mysiga strumpor? och speciellt nu på vintern när det börjar bli kallt! Har iallafall blivit helt kär i de här! de finns såklart i andra färger också men jag gillar dessa väldigt mycket!

röda finns här och blåa finns här

Till sist har jag hittat två svarta toppar som är sjukt snygga!

Den första toppen finns här och den andra finns här

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vi har under några veckor nu jobbat med vårt slutprov i hantverkskursen.

Uppgiften gick ut på att vi skulle skriva en historia, där en händelse skulle sluta med att man på något sätt hade fått sår och skador. Utöver att man behövde ha med sår och skador så var man tvungen att ha med en skönhetsmakeup och föråldring också. helst skulle man ha med kläder, antingen om de hade på sig det på bilden eller om man la in en bild vid sidan (som vi sen visade på redovisningen).

Jag tänkte iallafall ta och berätta vår historia samt visa resultatet.

Detta är då två systrar, Tove och Jennie. de ska snart på sin väns bröllop. Strax innan de ska gå tappar Tove ett glas på golvet och blir stressad då hon måste städa upp det innan de ska gå. strax efter så det hänt så stormar två män in i deras hus och slår till Tove för att försöka få henne medvetslös, under tiden börjar den andra mannen leta efter värdesaker i huset. Jennie hör allt som händer och förstår att allt inte står rätt till så hon försöker leta upp Tove.

Hon hittar Tove och ser att den ena mannen försöker strypa henne så hon springer fram för att hjälpa henne, dock hinner hon inte göra så mycket då hon hör den andra mannen bakom sig. hon vänder sig om och han står där och riktar en pistol mot henne och avlossar sedan ett skott, som hon får i pannan. Jennie dör med en gång och strax efter så blir Tove medvetslös.

Detta är då resultatet. Något vi skulle tänkt på var dock att ta bilder från olika vinklar så att man lättare skulle se hur såren, föråldringen och skönhetsmakeupen blev.

Likes

Comments

View tracker

Något som vi lär oss i skolan mer än smink är olika håruppsättningar varav svinrygg är en av dem.

Hade jätteproblem med denna uppsättning när jag först fick testa på den, men efter massa övning så tycker jag nu att den blir helt okej ändå! Så övning ger färdighet helt enkelt!

Det finns även olika typer av svinrygg, det jag gjort som ni ser över är en klassisk svinrygg.

Nedanför så ser ni lite bilder på olika typer av samma uppsättning.

Hittade en bild som visar ganska bra hur man gör en svinrygg.

Likes

Comments

Nu på hösten och vintern så är det lite extra mysigt att ta på sig en varm stickad tröja!

håller ni med mig eller är det bara jag som tycker det? haha

Har iallafall valt ut 4 stycken tröjor som jag sååå gärna vill ha!

1. här // 2. här // 3. här // 4. här

Likes

Comments

Så framhäver du blå ögon
När du ska framhäva dina blåa ögon så är det bra att använda sig utav kontrastfärger, Orange, rött, rosa och rostfärgat är de färger som gäller!
Man ska alltså inte använda sig utav en blå skugga för att försöka framhäva ögonen.
Jag skulle själv satsa på en orangebrun, koppar eller guld ögonskugga. Det är inte alltid som det blåa framhävs med en rosa skugga.

Om det är så att du har en kall hudton är det bra att tänka på att inte använda för varma färger.

Så fram häver du bruna ögon
För att framhäva dina bruna ögon är det först bra tänka på om det finns inslag av andra färger, det gör väldigt mycket i hur du ska framhäva ögonen.

Gulbruna ögon passar bra till en lila skugga, detta beror på att den lila färgen framhäver det gula som finns i den bruna färgen.

till Orangebruna ögon är det väldigt snyggt att använda sig utav en blå skugga. Ögonen upplevs oftast mer orangea och med en blåskugga blir det ännu tydligare.

Rödbruna ögon passar bra med en grönskugga, men den gröna skuggan passar även bra till de andra ögonfärgerna med.

Så framhäver du gröna ögon
Ett par gröna ögon framhävs bäst med en lila skugga och de lyser lite extra. Anledningen till att de framhävs lite extra är pågrund av att det oftast finns lite gult i färgen. Gröna ögon funkar även ihop med en röd skugga.

Bild tagen från google

Likes

Comments

satt och "lekte" lite med mitt smink för några dagar sen, tänkte lite på när vi gjorde vår fantasy-sminkning i skolan när jag gjorde den. dock hade jag velat göra lite mer glitter på den än bara paljetterna men jag kunde inte hitta mitt glitter tyvärr så det blev inte helt som jag tänkt mig.

Men tänkte att jag kunde dela med mig av hur det blev till en början iallafall!

Om det är något speciellt ni vill att jag skriver om eller så får ni jättegärna kommentera, så ska jag försöka fixa det isåfall! kram

Likes

Comments

Har kollat runt en del på madlady.se den senaste tiden, vill verkligen ha sååå mycket kläder därifrån men kan ju tyvärr inte köpa alltihop! Tänkte iallafall dela med mig lite av sakerna jag kollat på!

1. här // 2. här // 3. här

4. här // 5. här // 6. här

Likes

Comments

Det var ett tag sen jag gjorde en sminkning själv så tänkte att jag skulle göra en idag när jag ändå hade en del tid över.

Bas

Nyx angel veil primer
Rimmel lasting finish concealer corrector
Max factor miracle match foundation
Nyx hd finishing powder
nyx highlight and contour pro palette
isadora strobing highlight stick
pure mineral powder

Ögon

The balm nude dude eyeshadow palette
isadora fine liner eye stylo
maybelline the colossal go extreme mascara

Likes

Comments

Ser nästan överallt olika beauty hacks som folk gör, på tillexempel bloggar, youtube och instagram finns det massa olika tips. Jag har nu valt ut fyra olika beauty hacks, jag har testat 3 av dessa och de funkar verkligen jättebra!


Beaty Hack 1

Om du vill få bästa resultat med att täck mörka ringar under ögonen så ska du applicera concealer i form av en trekant under ögat.

På bilden ovan ser ni hur formen ska se ut.

Beauty Hack 2

För att det ska gå lättare att böja dina ögonfransar och för att det ska hålla längre kan du använda dig utav en hårtork för att värma upp din ögonfransböjare lite innan du ska använda den.

Beauty Hack 3

För att lättare få till en skarp vinge på din eyeliner så kan du använda dig utav tejp. Varje gång jag ska göra vinge så använder jag detta knep! det funkar även att använda en bit kartong eller liknande när man gör det.

Beauty Hack 4

För att du ska få din parfym att hålla extra bra under dagen så är dessa ställen de bästa att applicera din parfym på.

Likes

Comments

Det är viktigt med att dagligen rengöra sitt ansikte för att sin hy ska må bra! helst två gånger om dagen, morgon och kväll

Det jag använder varje gång är rengöring, ansiktsvatten och ansiktscreme. Men det är även bra att använda sig utav en ögoncreme, jag har tyvärr ingen i nuläget så det behöver jag införskaffa mig snart!

Just nu använder jag serien från yves rocher och då använder jag mig även utav en ansiktsscrub, men oftast bara på kvällarna.

Det finns även så man kan använda serum, har själv aldrig testat det dock. Men ett serum går djupare in i huden än vad en ansiktscreme gör.

Det du ska tänka på när du rengör ditt ansikte är att ha en serie som passar just din hudtyp. Alltså om det är för en oljig, torr, normal eller blandhy. Om du är osäker på vad just du ska ha kan du alltid fråga personalen där du ska köpa dina produkter så hjälper dem dig!

Jag har testat en del olika produkter för att se vad som funkar bäst för mig och hittills har dessa två serier funkat väldigt bra!
Och det är ju så att man måste testat sig fram för att kunna hitta produkter som passar en själv!

Dessa två olika serier är produkter som är för acne/problemhy!

Denna serie är från Yves Rocher och heter "puré system". Om ni klicka på länkarna till produkterna så kan ni även läsa vad varje produkt sak ha för effekt på din hy!

1. Ansiktscreme - här

2. Ansiktsvatten - här

3. Ansiktspeeling - här

4. Spot killing patch - här

Denna serie är från aco och finns att köpa på apotek hjärtat vet jag! serien heter "aco spotless". även här står det vad produkterna ska ha för effekt om ni klickar på länkarna!

1. Cover stick - här

2. Ansiktscreme - här

3. Ansiktsvatten - här

4. Rengöring - här

5. Blemish treating moisturiser - här

6. Overnight spot treatment - här

Likes

Comments