Smink, Mitt liv

Hejsan allihopa!
Idag tänkte jag berätta om hur jag blev intresserad av smink.
Jag började i ganska tidig ålder att sminka mig, men då var det bara mascara, ögonskugga och ibland läppglans. Mina syskon som är 3 och 4 år äldre än mig hade ju redan börjat med smink och det var ju så jag fick upp ögonen för det men det var inte förrän jag började på gymnasiet som jag fick smink som hobby, detta berodde på två saker.
Den första saken var att jag alltid har gillat att rita och måla, detta gör så jag är väldigt stabil i händerna när jag koncentrerar mig på min målning och därför insåg jag min talang för smink.
Den andra saken är att när jag började på mitt gymnasie fanns det en stylinglinje(vilket jag inte gick) och där upptäckte jag hur mycket man kan förändra sitt ansikte med smink, blev därför bra vän med lärararna som gav mig tips och lärde mig väldigt mycket samt så gick jag dit många gånger för att låna deras smink och göra roliga sminkningar.
Men som sagt, övning ger färdighet och smink är en sak man aldrig kan bli "klar" med och även fast det har gått så många år så har jag så mycket kvar att lära mig.

Just nu har jag blivit otroligt intresserad av att måla med smink, det ger så snygga skuggor och kontraster, så om ni gillar att måla så testa detta för det är riktigt roligt! Tänkte lägga in två bilder på de senaste målningarna jag gjort i smink, den ena är en face chart (dock blev jag inte nöjd med den) och den andra målningen på de tre standard pokemon!
Gillar ni att måla face chart? Jag älskar det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt liv

Jag vet att detta inte har något med skönhet att göra men ibland vill jag bara skriva av mig så ni får stå ut med det också!

Jag älskar inte bara dig för sättet du kysser på,
för hur du kollar på mig som jag är den enda i världen,
jag älskar inte bara dig för dina berörningar,
för din smarthet.
Jag älskar inte bara dig för att du gör mig stark,
för att dina omfamningar får mig att glömma allt annat.
Jag älskar dig för så mycket mer,
Jag älskar dig för att du har stått ut med mig i snart tre år,
Jag älskar dig för att du håller om mig när jag gråter,
Jag älskar dig för att du stannar kvar varje gång jag trampar snett,
Jag älskar dig för att du tar mina andetag när jag inte orkar.
Jag älskar dig för att du får mig att känna, för att du får mig att bli hel.
Jag älskar dig för att du är just du, och du är den jag vill ha,
Den jag vill leva med och den jag beundrar.
Allt vi har skapat tillsammans, alla våra minnen, alla våra skratt, alla våra gråt,
Alla våra pratstunder, alla våra kyssar, alla våra stunder, allt älskar jag med dig!
Du har tagit mitt hjärta och det är hos dig jag vill att det stannar, för evigt ❤

"I tried to run before but I'm not running anymore.... 'Cuz you love how you love"

Likes

Comments

Smink, Tutorial

Hej allihopa!
Idag tänkte jag visa er hur jag gör min contour och highlight, jag gjorde det lite mer "extremt" med både creamcontour och puder vilket jag inte brukar göra, men för att visa er hur man kan göra för att framhäva sitt ansikte tänkte jag att det vore bäst att använda både två alternativen vilket även fungerar bra för speciellare tillfällen som t.ex. vid fest.
Det ni behöver tänka på är att alla har olika ansiktsformer och alla vill framhäva olika saker vilket gör att hur jag gör min contour och highlight kanske inte alls passar till just dig.

Produkterna jag använder mig utav är:
Borstarna jag använde mig utav kommer i en bild!
Glam of sweden
Liquid foundation Light
Maybelline New York
Fit me concealer Nummer 15
By nanda Mering Loose Powder Translucent
Makeup Revolution
VIVID Baked highlighter Golden Lights
E.L.F Flawless finish foundation Porcelain
Makeup Revolution The Matte effect foundation Cool Ivory
Anastasia Beverly Hills contourkit Light to medium

Cream contourkit
från fyndiq

Det första jag gör är att lägga min contour, detta gör jag med en mörk och kall skugga på alla ställen där jag vill att mitt ansikte ska "gå inåt" som till exempel vid kindbenen, näsan, under ansiktet, pannan osv.
När du lägger din contour behöver du tänka på att använda en kall färg!
Kindbenen: För att få ditt ansikte att gå inåt vid kindbenen lägger du din contour precis där kindbenet slutar vilket brukar vara från mitten av örat och nedåt. För killar lägger man ett rakt streck och för tjejer går du ner mot munnen med din contour och ungefär halvvägs till munnen går du uppåt med countoringen så den närmar sig näsan.
Näsan: När du lägger contour på näsan är det viktigt att dina streck blir ungefär raka, annars kommer det se ut som du blivit slagen haha. Jag lägger min contour hela vägen upp till brynen medan andra lägger längst ut på näsan eller bara vid brynen och lite nedåt. För att göra näsan smalare krävs det att man lägger över hela näsan, du kan även välja att lägga ett streck en centimeter från "nästoppen" för att göra att din näsa putar uppåt lite.
Pannan: Jag har en liten pannan vilket gör att jag bara lägger skuggor på sidorna av pannan. Om du istället ha en stor panna ska du lägga både skuggor på sidorna och följa din hårlinje med skuggor, MEN LÄMNA MITTENPARTIET FRITT FRÅN SKUGGOR :*
Munnen: För att få lite mer "Putande läppar" kan du lägga en skugga precis i mitten av din underläpp, dör den slutar.
Under ansiktet: För att få en smalare ansiktsform, slippa dubbelhakan och få mer mellanrum mellan ansiktet och halsen kan du lägga en skugga längst med hela ansiktet, men tänk på att den ska vara under "själva ansiktet" för annars kommer det se konstigt ut :)

När man har lagt contour är det dags för highlight, detta gör du överallt där du har gjort din contour. Highligt "trycker" istället ut dina drag. Detta gör man t.ex. på mitten av näsan, under ögonen, hakan, munnen, pannan osv.
Här använder jag mig av glam ogf swedens foundation då den är ljus!
Under ögonen: När du lägger din highlight här ska man göra det som en trekant. Under ögonen, ner mot slutet av näsan och upp till slutet av ögonbrynen.
Näsan: Här lägger du din highlight i en rakt linje i mitten av din näsa och upp mot pannan.
Hakan: För att framhäva din haka lite kan du lägga som en fyrkant av highlight på hakan.
Över läppen: Jag lägger highlight precis över överläppen för att få lite större läppar, runt amorbågen.
Under dina kindben: Här lägger du ett streck av highlight precis under din contour och när du kommer till munnen går du ner med highlighten mot hakan.
Pannan: Om du har en liten panna är highlighter din bästa vän, då lägger du highlight på hela ditt mittenparti av pannan medan om du har en stor panna ska du istället bara lägga lite highlight på pannan, ungefär en centimeter över mittenpartiet av dina ögonbryn.

Efter jag har lagt på hightlighten och contour blendar jag ut det med en foundationborste och foundation, jag lägger foundationen som vanligt. Sedan tar jag min beautyblender för att blenda ut det ännu mer.

För att framhäva ditt ansikte ännu mer kan du göra detsamma som du gjorde tidigare men denna gången använder du dig av pudercontour, för att sedan lägga highlighter använder jag mig nu av fit me concealern som jag blendar ut med beauyblendern. Sedan pudrar du med en translucentpuder och lägger på en puderhighlighter.
(Glömde dock ta bild på när jag hade lagt på min puderhighlighter och när hela min sminkning var klar)

​Hoppas ni gillade inlägget och glöm inte följa bloggen! ❤

Likes

Comments

Mitt liv

Hejsan allihopa!
Just nu har jag tentaveckor framöver vilket resulterar att jag sitter och pluggar de mesta timmarna som jag är vaken.
Varför jag berättar detta för er är för att jag förmodligen inte kommer hinna att lägga ut inlägg varje dag, jag ska absolut försöka göra det i alla fall varannan dag men måste tyvärr prioritera min tenta före allt annat!
Två inlägg är kirrade och redo att läggas upp på bloggen så håll utkik!

Och ha det så himla bra så länge, puss på er alla! 😘

Likes

Comments

Smink

Hejsan allihopa!
Skriver inlägg från mobilen denna gång haha.

 Visste du att glam of Sweden säljer lösögonfransar? Hade faktiskt ingen aning om det tills jag gick in i en butik här i Göteborg som tydligen sålde glam of Sweden produkter, och jag som är ett stor fan av lösögonfransar var ju bara tvungen att testa dem, de kostar bara 13 kr!
De var förvånansvärt bra för att vara så billiga, har använt dem i ungefär 3 veckor nu och de håller fortfarande lika bra. Limmet sätter sig smidigt på dem och jag som haft stora problem med att få mina lösögonfransar att hålla i flera timmar blev väldigt överraskad över hur bra dessa höll, jag använder ändå duos lösögonfranslim! Så jag kommer absolut köpa fler av dessa, finns i flera olika sorter och de är sjukt fina och se väldigt bra och naturligt ut när man ha dem på sig!

Hittade även en hemsida som har glam of Sweden produkter så funderar på att köpa hem lite saker och testa det i några veckor för att sedan skriva en recension om produkterna på bloggen, vad tycker ni om det? Jag älskar budgetprodukter som fungerar lika bra/på samma sätt som de dyra produkterna så jag tycker det hade varit roligt att göra! :)

Hoppas ni gillade inlägget och glöm inte att följa bloggen!

Likes

Comments

Smink

Hejsan allihopa!
Någonting jag har märkt är att många tycker det är pinsamt att prata om att de gillar budget smink, detta på grund av kommentarer som "du kan ju inte ha smink som hobby/ditt största intresse om du använder budget smink"
Men jag har ett stort intresse för smink, jag lägger ner flera timmar per dag på mitt smink och för att kunna förbättra mig och jag älskar verkligen att få sminka men ändå så använder jag mycket budgetprodukter, detta för att jag anser att "Varför köpa en produkt som kostar 500kr när du kan få en minst lika bra produkt för 100kr?" men även för att jag har inte råd att lägga ner tusentals pengar på smink varje månad. Jag är en student som lever på mitt studielån vilket gör det oerhört svårt för mig att kunna köpa dyra produkter varje månad.
Jag tycker absolut inte det är fel att människor använder budgetprodukter och jag blir så glad över många skönhetsprofiler där ute som börjar mer och mer påpeka det där med budgetprodukter och hur bra det faktiskt är, creed för er!

Lägger även ut bilder på mitt ostädade sminkbord för att ni ska se hur mycket budgetprodukter jag har haha, och detta är bara hälften av alla produkter jag har hemma.

Hoppas ni gillade inlägget och glöm inte följa bloggen!


Likes

Comments

Smink, Mitt liv

Hej allihopa!

Jag ber så mycket om ursäkt över att jag inte bloggade igår, jag hann tyvärr inte. Hade en fullproppad dag med skola, plugg och föräldrasamtal på jobbet. Men idag är jag back och tänkte ger er ett par tips/hacks som funkar super för mig! Jag hoppas ni gillar inlägget och glöm inte följa bloggen!

Såg för övrigt ut såhär idag, tyvärr har jag bara mobilkameran än så länge så bilderna är inte av bästa kvalitet. Men jag älskar att ha en lila sotning med röda/lila läppar till, så snyggt!

Men tillbaka till beautyhacks/tips! Ni har väl alla hört talas om att använda after shave balm som primer? Testade det för ett par veckor sedan eftersom min primer tog slut och jag blev positivt överraskad, det håller sminket på plats så bra och fungerar lika bra som en primer. Sedan jag testade detta tipset har jag inte gått en dag utan detta som primer. Många tror att man kommer lukta man hela dagen men sminket dämpar doften så det är absolut ingen fara :)

Det andra tipset jag kommer ta upp är babypowder som transparent löspuder! Fick detta tipset via facebook och var tvungen att testa, håller dock inte hela dagen så du behöver bättre på några gånger men det fungerar absolut och vad gör det att det inte håller hela dagen när det bara kostar 24kr och är i en stor flaska ;)

Det sista tipset jag kommer ta upp är hur man kan fixa torkad eyeliner eller mascara. Kanske inte jättebra att använda detta varje dag eftersom det inkluderar handsprit men det funkar perfekt och det är så lite handsprit man behöver så det borde inte ta någon skada, har iaf inte gjort på mig. Det enda du behöver är: En sprayflaska med handsprit i och en torkad mascara/eyeliner.
Spraya 1-2 spray i din mascara/eyeliner och rör runt. TADA!

Likes

Comments

Smink

Hej allihopa!
Idag har jag haft en stressad dag med jobb och annat och nu ikväll ska jag bara plugga, därför har jag egentligen inte mycket att skriva om på bloggen men eftersom jag ska försöka lägga upp ett inlägg varje dag så tänkte jag ge er lite äcklig/rolig/intressant fakta om smink/skönhet. Dessa påstående är tagna från google och kan därmed vara fel, så om ni vet något som är felaktigt får ni gärna kommentera.
Hoppas ni gillar inlägget och glöm inte att följa mig! 😄

VISSTE NI ATT....

  • ​Den röda färgen i smink, t.ex. läppstift kommer ofta från krossade skalbaggar. I innehållsförteckningen kallas detta "Carmine" 
  • Snigelslem är vanligt i de flesta hudkrämer och finns för eliminera döda hudceller 
  • Vissa sminkprodukter med bruna och röda pigment är framtagna av rost
  • Skimret i många sminkprodukter kommer från fiskfjäll 
  • Ett av världens dyraste smink är en mascara som såldes för ca 87 miljoner kronor 
  • Smink var en stor del redan på forntiden då man sminkade sig med lera för att kamouflera sig under jakten
Likes

Comments

Mitt liv, Mode

I slutet av Maj sträcker min storasyster ut sin hand till sin blivande man och säger "ja" till att leva med honom tills döden skiljer dem åt.
Så nu tänkte jag tänkte att detta inlägg skulle handla om vad jag funderar på att ha på mig när dem gifter sig,
Hoppas ni gillar inlägget och glöm inte att följa bloggen! 😃

Klänning från Nelly.com. Så stilren, så snygg och jag älskar färgen. Just nu kostar den bara 174 kr, vilket kap!
Hittas här: Klänning - Nelly

Dessa skorna från Lightinthebox. Jag är förälskad i dessa och dem hade passat så bra till klänningen! 😍 Just nu kostar dem bara 187 kr.
Hittas här: Skor - Lightinthebox

Jag såg denna väskan och bara "wow denna måste jag ha!". Sjukt stilren och jag älskar detaljerna på väskan. Just nu kostar den bara 98 kr!
Hittas här: Väska - Lightinthebox

​Och när kylan börja närma sig är ju denna trenchcoaten helt perfekt. Matchar mina kläder jag ska ha på mig och hur snygg är den inte? Just nu kostar den bara 140 kr! 
Hittas här: Trenchcoat - Lightinthebox

Likes

Comments

Smink

Anastasia Beverly Hills Contour Kit Light
Som många andra som håller på med smink är detta mitt favorit cotourkit, det håller hela dagen, du får perfekta linjer och färgerna är helt amazing.
Detta kitet kan du köpa lite överallt men såg att Lyko hade det på extrapris just nu, så passa på att köp! Klicka på direktlänken här -> Lyko

E.L.F Läppstift / Cheerful Cherry
Ett läppstift med den perfekta röda färgen för de som gillar lite mörkare röda läppar. Minus för mig är att det inte är matt, men vad gör det när man kan göra det matt själv. Håller sig på plats och ge en mjuka och sköna läppar.
Klicka på direktlänken här -> Amazon

E.L.F flawless finish foundation SPF 15 / Porcelain
En täckande foundation med en perfekt finish. Perfekt färg för min hudton vilket är svårt att hitta då jag är väldigt ljus. Lägger sig inte i kanter, är lätt att blenda och ser naturlig ut på hyn.
Klicka på direktlänken här -> Elfcosmetic

Maybelline FIT Me concealer / 15 fair
Denna lägger jag under ögonen för att dölja mina mörka ringar vilket den funkar perfekt till. Ett minus är att den lägger sig lite i rynkorna och den är inte heltäckande men den är lätt att blenda ut och ger en bra finish som håller i flera timmar.
Klicka på direktlänken här -> LYKO

MEMEME Lip Glide / Playful peach
Jag älskar "Nude" läppar och detta läppstiftet är den perfekta nudefärgen för mig. Den har en perfekt matthet och en intensiv färg plus att det är ett läppstift och läppenna i ett. Ett minus är att färgen försvinner efter någon timme så det är bra att ha den i fickan när man ska ut.
Klicka på direktlänken här -> LYKO

Oriflame Wonderlash mascara

Denna mascaran har varit min favorit i många år och även fast jag testat många andra mascaror har jag alltid gått tillbaka till denna. Den ger inga klumpar, den gör fransarna längre och en perfekt volym. Mascaraborsten är böjd vilket jag älskar och separerar fransarna perfekt.
Dock har dem gjort en ny version av denna vilket jag länkar nedan, kanske dags att köpa den? ;)
Klicka på direktlänken här -> Oriflame

Elizabeth Mott - Queen of the fill Tinted brow gel / Light to medium
Ett ögonbrynsgel som har en perfekt färg, håller länge och är mjuk att lägga på. Borsten är liten och gör det enkelt att applicera gelet på brynen.
Klicka på direktlänken här -> Elizabeth Mott

Emite Makeup Diamond heart base primer -Illuminating.
En primer som lägger sig perfekt på hyn, är mjuk och skön och håller sminket på plats hela dagen. Dock tycker jag inte den ger ett glow särskilt mycket så den funkar perfekt som en vanlig primer också.
Klicka på direklänken här -> Emitemakeup

Likes

Comments