Glad (säger man så ens?) andra advent på er. Är julstämningen på topp? Den tionde luckan i kalendern öppnad?
Här hemma är det en typisk decembersöndag. Brasan sprakar, alla ljusen är tända, täcket har flyttat från sängen till soffan där också Bosse (hunden) och Ozzy (katten) tar sig friheten att mysa.

Idag blir det nog inte speciellt mycket till utomhusaktivitet. Regnet är iskallt och blåsten tycks aldrig få nog. Istället har jag kikat runt på makeup och hudvård som jag är nyfiken på och fastnade länge hos Lumene. Natural Glow, Glow Refresh, Midnight Beauty. Hur bra låter inte det? Har någon av er testat någon produkt som ni kan rekommendera? En riktigt glow'ig hy är ju drömmen - en dröm som nu kanske blir verklighet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen blev det ett efterlängtat besök på Villa Strandvägen - och vilket besök sen!
I den varmt välkomnande miljön är det Danne's snygga kök (med den enorma superspisen) det första som möter oss. Här jobbar de i ett öppet kök vilket jag tycker förstärker hela den lyxiga hemma-hos-känslan i matsalen.

Vi får jordärtskockskräm m sidfläsk som en liten aptitretare. Ni vet när man inte vill att det ska ta slut - SÅ himla gott!
Till varmrätt blev det en fantastisk skånsk majsanka med apelsin, endiv, potatispuré.
Efterrätten på bl.a hjortron, vanilj och lakrits satt som en smäck till kaffet.

Har du möjlighet att göra ett besök på Villan så rekommenderar jag det verkligen. Du kommer inte bli besviken.

Likes

Comments

".. står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent.
När andra ljuset brinner är snart Lucia här. Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär."

Snart är det är andra advent och via KBT har jag försökt lära mig att vara här & nu - men jag kan inte förstå hur fort tiden bara rusar fram. Tänk att december är här igen.
Granen ska kläs. Julklappar handlas. God mat ska ätas. Ja, inte mig emot. Jag älskar julen och ledigheten som hör där till.

Kan ni förresten inte tipsa mig om era favoritrecept till gottebordet?

Likes

Comments

Visst känns det verkligen så? Att blommor ger oss kraft & styrka. Grönt är skönt brukar det heta och jag tror att vi är många som håller med om det. Det behöver verkligen inte vara stort och mycket utan just enkelheten är kanske det som är allra vackrast. Några eucalyptuskvistar i en glasvas sprider ju dessutom en härlig doft i hemmet.

Blev så himla inspirerad av att få upp lite grönt på väggarna. Några vackra blad och kanske någon stickling. Visst är det fint?

Likes

Comments

Kan vi ta några minuter och prata om stolen med stort y? Y-stolen.
Y som i Yes! "Yes, jag vill helst ha den i svart".
Klassikern som inte bara är världens snyggaste stol. Den är också ett konstverk av fantastiskt hantverk som är precis lika snygg för sig själv som i ett sällskap kring matbordet.

Vilken är din favoritstol?

Likes

Comments

Regn på tvären och kalla vindar. En helt vanlig onsdag i december här i södra Skåne.
Hur skönt är det då inte att drömma sig bort?
Just nu drömmer jag gärna lite extra om hotell. Ni vet, riktigt snygga hotell med den där magiska känslan. Vacker interiör. Lugnt och avslappnat. Krispiga lakan. Snygga badrum.

Ett hotell som har allt det där (och lite till!) är Manon Les Suites Guldsmeden Hotels i Köpenhamn. Deras ljuvliga poolområde och fantastiska frukost är några, utav många, anledningar till att detta hotell just nu har en ohotad första plats på min topplista.

Njut.


Likes

Comments