Vardag

Igår kom mina svärföräldrar över för att hälsa på, dels för att träffa sitt barnbarn men även för att lämna av våran nya soffa som vi beställt ifrån Mio. Åh, så nöjda vi är! Dom hade den inte i lager här i Falun. Men den fanns i Stockholm, så istället för att vänta 7 veckor på på leverans.. hämtade dom den åt oss i Stockholm och fraktade hit den åt oss. 

Nu ska vi bara fixa ett nytt vardagsrumsbord och en matta dit in, sen känner vi oss nöjda! Jag hoppas även att dom snart vill tapetsera om här. Våra tapeter har några år på nacken, just i vardagsrummet är dom även gula och inte direkt så fina och fräscha! 


Likes

Comments

Bebis , Graviditet, Vardag

Nu i dagarna hade jag tänkt att försöka skriva ihop min förlossningsberättelse. Jag älskar själv att läsa förlossningsberättelser och därför tänkte jag dela med mig utav min, för dom som är intresserade. Jag vet dock inte om jag ska dela upp den eller skriva allt i ett. Det kan komma till att bli ett långt inlägg i så fall och jag vill att ni ska orka läsa den.. hehe! Den borde iallafall dyka upp relativt snart - medan minnet är färskt!

Likes

Comments

Bebis , Graviditet, Vardag

Den 18 oktober, 05.32 valde min son Vincent att äntra världen utanför magen! En liten, men stor och helt perfekt kille på 3920 gram och hela 52 centimeter. Jag skulle kunna sitta och titta på honom i evigheter.. åh, min egna lilla människa! Jag är så tagen...

Som ni kanske förstår så håller vi på landa lite i våran nya verklighet. Allting har gått bra, vi fick komma hem samma dag senare på kvällen och vi alla mår jättebra.

Likes

Comments

Vardag

Nu hade jag tänkt att bryta sminkinläggen med någonting helt annat! Ett lite mer personligt inlägg..

Jag tänkte berätta lite om tiden innan jag träffade C och även snabbt gå in på hur vi lärde känna varandra. Det är enligt mig en lite komplicerad historia, eller ja.. den är väl egentligen inte så komplicerat, men just där och då kändes situationen jobbigt och väldigt komplicerat.


Innan C var jag involverad i ett i mångas mening ett destruktivt förhållande.. Mitt ex och jag blev tillsammans när jag var 11 och han 12 år. Anledningen till att vi i slutändan separerade var dels för att jag växte ifrån honom, totalt. Men också för att jag tillslut insåg att ett förhållande inte skulle fungera som vårat gjorde och hade gjort under en väldigt lång period!

I slutet var jag på en helt annat plan i mitt liv. Jag hade tagit studenten, skaffade mig ett jobb, nya vänner, en lägenhet och allt som hör där till. Han satt fast. Han hoppade av skolan och levde på/av mig. Intresset att slutföra studier, skaffa jobb eller några som helst mål, fanns inte för honom. Bråken och irritation växte mer och mer, hela tiden. Han var dessutom relativt svartsjuk och kontrollerande gentemot mig. Jag blev less, arg och irriterad med tiden. Det blev våran dödliga kombination.

Mot slutet av vårat förhållande i samband med att jag fick lägenheten, ett jobb och med det nya vänner och kollegor, blev kontrollbehovet han hade allt större.. några exempel:

Skulle jag umgås med kollegor ringde han flera gånger för att kolla vad jag gjorde, vilka jag var med och när jag skulle komma hem. Svarade jag inte, eller inte hann svara - då ringde han antingen tills jag svarade eller så fick jag kalla kinden när jag kom hem.

Jag fick absolut inte sova borta, då fanns det en risk att jag skulle va otrogen. Om alkohol var involverat, exempelvis en afterwork eller en fest hos en kollega, då var det inte ens diskuterbart! Då skulle jag komma hem, annars mötes jag av en sambo som gav mig kalla kinden när jag väl kom hem dagen därpå. Han kunde ignorera mig i timmar.

Han började gå igenom min mobil när jag "sov" och även mina sociala medier. Att byta lösenord var inte uppskattat.

Det uppskattades inte att jag skaffade nya vänner. Personer som bara ville vara MINA VÄNNER. Speciellt om det var killar. Tjejer inga problem! Men inte killar.

Det här beteendet pågick under en längre period och kollegorna som kom mig närmast märkte av det direkt. Dom frågade mig flera gånger om jag verkligen var lycklig, om jag verkligen mådde bra. Jag hade alltid uppe en fasad när det kom till mitt förhållande. Även för min familj, men jag antar att dom såg mer än vad jag egentligen var beredd att visa. Men jag svarade alltid "Självklart!". Men det märktes på mig - jag började gå ner i vikt.

I nästan två år såg mina dagar ut såhär: Vakna klockan 9 - Ta bussen till jobbet klockan 10 - jobba mellan 11.45-21 - Ta bussen hem klockan 22 - Bråka om oväsentliga saker - Sova.

När sommaren väl kom och det var dags för min första riktiga semester, då hade jag enbart ångest. Det skulle innebära att jag skulle behöva vara hemma.

Min undanflykt blev att jag startade en twitch-kanal och började streama dataspel. Jag försvann in i cybervärlden och där jag fick jag många nya vänner - Här kommer bland annat C in i mitt liv! När mitt ex inte nådde fram till mina nya vänner fick jag inte längre spela med dom. Jag skulle enbart spela med honom och hans vänner.

Jag fortsatte att spela med de personer som fick mig att må bra om dagarna (C var en utav dom). Vilket självklart resulterade i irritation och "raseriutbrott/diskussioner" på hemmaplan. Han kunde börja ha sönder saker, enbart för att visa hur arg han var. Tillslut exploderade jag... såpass att jag sa åt honom att packa sin väska och åka hem till sina föräldrar. Min bägare rann över och nu behövde jag tid för mig själv.

Min mamma skjutsade oss till tågstationen, vi vinkade av honom och när jag kom hem brast jag ut i gråt - av lättnad. En stor sten lättade ifrån min axlar. Där och då, när jag satt med mina två hundar i famnen kände jag att jag verkligen inte ville längre. Jag var så färdig, utmattad och less på allt!

Vi pratade några dagar senare över telefon och resten är historia! Ett avslutat kapitel helt enkelt.

Likes

Comments

Skönhet, Smink, Tips

Idag testade jag paletten ifrån Makeup Geek som gjordes i samarbete med MannyMUA. Nu när jag har hunnit pröva och testa skuggorna tänkte jag dela med mig av en liten review på paletten. Här kommer lite tankar:

✼ Pigmenteringen är jättebra!
Jag är inte förvånad. Det är trots att Makeup Geek.. som nog är mest känd för deras ögonskuggor. Däremot har jag hört att "samarbeten" ofta kan vara lite sämre i kvaliteten än singelskuggor. Det låter jag vara osagt.. då jag inte kan verifiera det - jag inte äger några singelskuggor i dagsläget. Den röda skuggan "Mars" är lite mer svårarbetad. Men det är mest troligt enbart för att det är en rödskugga. Som jag förstått det är röda skuggor svårare att riktigt pigmenterade och lätt arbetade. Men den är byggbar och av den anledningen är det ingenting jag ser som någonting negativt. Sedan vill jag även tillägga att "Artemis" fungerade som en UTMÄRKT highlighter! SER NI? 

✼ Förpackningen är jättefin!
Den är svart med MannyMUAs logga på. Själva paletten är svart med Makeup Geeks "typiska" mönster på. Den är stilren, med en stor spegel på insidan. Vad kan bli fel där? Jag trodde som jag nämnt tidigare att paletten skulle vara lite större än vad den var.

✼ Prisvärd och Färgval
Paletten kostar 599 kronor. Köper man singelskuggorna kostar dom 65 kronor styck på Madlady.. I paletten finns 9 skuggor. Prismässigt blir det alltså ingen större skillnad. Jag älskar dessutom färgvalet i paletten! Man kan göra så många olika sminkningar med den! Paletten innehåller tre utav MannyMUAs favoritskuggor hos Makeup Geek och 6 stycken skräddarsydda skuggor.

✼ Några minus?
Nej, förutom att jag trodde den skulle vara liiiiiite större, så finns det ingenting jag kan komma på nu! Jag tycker absolut att denna palett är värd pengarna. Jag älskar den, den är right up my alléy! Jag älskar färgerna. Jag älskar förpackningen. En 10 poängare, helt klart!

Likes

Comments

Skönhet, Smink, Tips

Bas
Lóreal Paris / LUMI MAGIQUE - Pure Light Primer
LUMEME / CC Cream
Maybelline / FIT ME - 15
Anastasia Beverly Hills / Contour Kit - Light to Medium
Makeup Geek x Manny MUA palette

Ögon
Makeup Geek x Manny MUA palette
LUMEME / True Mystic Volume Mascara
Make up Store / Eye Pencil / Darkest Shadow

Bryn
Make Up Store / Tri Brow

Läppar
Gerard Cosmetics / Liquid Lipstick / Ruby Slipper

Likes

Comments

Smink, Tips, Skönhet

Denna helt otroliga palett fick jag utav min sambo i födelsedagspresent! Jag visste dock att jag skulle få den! Han bad mig göra en lista och i slutändan fick jag själv välja vad jag ville ha på listan. haha! Den är köpt ifrån Madlady.se.

Paletten är ett samarbete mellan Makeupgeek och Manny MUA. Den är limited Edition, vilket innebär att när den är slut - då är den slut. Jag kände att jag inte kunde gå "miste" om denna palett. Det märks att Manny har lagt ner sin själ i paletten. Den är helt underbar att titta på och färgerna.... valet utav färgerna är fantastiska. Men jag trodde den skulle vara ..lite.. större än vad den var dock.

Här kommer swatches:

Från botten till toppen:
✼ Artemis - En dov champagne med skimmer. (Den syntes inte så bra när jag swatchade med pensel.)
✼ Beaches & Cream - En mjuk matt peach.
✼ Luna - En medium rosegold med foild finish.
✼ Cosmopolitan - En lite kallare guld-tonad rose med skimmer.
✼ Sora - En varm terracotta, som är demi-matt.
✼ Frappe En lönnaktig mellanbrun, som är demi-matt.
✼ Insomnia - En varm rödbrun med blåa "reflektorer", med en folied finish.
✼ Mars - En djup röd, med matt finish.
✼ Aphrodite - En djup plommon brun, med matt finish.

Jag kommer leka med denna så fort jag får tid till det. Just nu ligger fokusen på lite andra ställen. Men jag kommer självklart göra en sminkning med denna och berätta mer utförligt vad jag tycker om paletten och skuggorna. Jag verkligen längtar efter att få använda: Mars, Insomnia och Aphrodite.. jag tycker dom ser så spännande ut!

Likes

Comments

Smink, Tips, Skönhet

Jag har länge tänkt göra en rosa sminkning, men jag har aldrig kommit till skott. Min fantasi stoppade mig hela tiden, jag brukar inte göra rosa sminkningar på mig själv, utan faller oftast mer åt det svarta/bruna/röda/brons hållet. Men det är ju trots allt oktober - den rosa månaden! Någonting som ligger varmt om hjärtat och för mig är en självklarhet att stödja. Här hemma har vi pimpat våra jackor och pluttens vagn med en pin ifrån rosa bandet!

Här kommer produkterna jag använt:

Bas
Lóreal Paris / LUMI MAGIQUE - Pure Light Primer
LUMEME / CC Cream
Maybelline / FIT ME - 15
Anastasia Beverly Hills / Contour Kit - Light to Medium
LH Cosmetic / Infinity Palette

Ögon
LH Cosmetic / Infinity Palette
BH Duo Blush Palette
Makeup Revolution / Awesome Metals Eyeshadow / Pure Platinum
LUMEME / True Mystic Volume Mascara
Make up Store / Eye Pencil / Darkest Shadow

Bryn

Make Up Store / Tri Brow

Läppar
NYX / Matte Lipstick / Shocking Pink

Likes

Comments

Bebis , Graviditet, Vardag

Är det ens möjligt att ha så fruktansvärt tråkigt om dagarna? Denna "eviga" väntan! Graviditeten har gått väldigt fort i övrigt, fram tills nu.. nu har jag dessutom gått över tiden - varför ta  så lång tid nu? Jag får ofta höra att det är bra om jag vilar och sover så mycket jag kan nu inför förlossningen. Men kom igen! Till och med det är tråkigt nu. Haha.

Jag är så otroligt rastlös och mina dagar börjar bli fruktansvärt långa i all denna väntan. Det är nästan så illa att jag sitter vid köksbordet och trummar på bordskanten hela dagen och konstant försöker känna av om jag känner någonting - någon indikation på att förlossningen startat! Men nej, ingenting än. Denna väntan..

Likes

Comments

Smink, Tips, Skönhet

Bas
Primer / Lóreal Paris / LUMI MAGIQUE - Pure Light Primer
Foundation / LUMEME / CC Cream
Concealer / Maybelline / FIT ME - 15
Puder & Contour / LH Cosmetic / Infinity Palette
Highlighter / LH Cosmetic / Infinity Palette

Ögon
Ögonskugga / LH Cosmetic / Infinity Palette
Mascara / LUMEME / True Mystic Volume Mascara
Highlighter / LH Cosmetic / Infinity Palette

Bryn
Bryn / LH Cosmetic / Infinity Palette

Läppar
LH Cosmetic / Infinity Palette
Lip Balm / Classic Carmex

Här kommer lite tankar kring paletten efter att ha använt den mer och känt efter lite!

Paletten i sig är det ingenting fel på! Jag upplever att skuggorna "smular" en del. När man drar penseln i pannan, det lossnar mer produkt än vad som egentligen behövs och för att undvika "kladd" i paletten, slutar det med att jag blåser bort en del av produkten. Lite slöseri kanske, enligt min mening!

Pigmenteringen på skuggorna är som ni såg på mina swatches i ett tidigare inlägg - den är bra och byggbar, vilket är perfekt. *Jag lägger in ännu en bild i detta inlägg*

I denna sminkning försökte jag använda paletten till det mesta - vilket gick rätt så bra faktiskt. Multifunktionen utav paletten finns absolut där och för 399 kronor är det enligt mig en riktig bra palett! Jag ska absolut leka med den lite mer - men såhär efter första gången är jag nöjd! 

Mitt ända minus för tillfället är att dom smular och den produkt som går till spillo på grund av det! 

Likes

Comments

Bebis , Graviditet, Vardag

Idag är vi officiellt en dag övergångna. Plutten var beräknad igår och han har ännu inte tagit beslutet att komma ut och leva på utsidan av magen. Han är tjurig.. Idag har vi varit på besök hos barnmorskan - förhoppningsvis sista gången för denna graviditet. Annars har vi ett möte inbokat den 20 oktober och då kommer vi diskutera ett extra ultraljud och igångsättning. Men så tjurig hoppas vi inte bebis är. Vi vill såklart att han ska välja att titta ut innan dess!

Denna gång tog vi inga prover. Min barnmorska kollade mitt blodtryck och lyssnade på bebis hjärtljud, samt mätte magen. Mitt blodtryck var jättebra och bebis hjärtljud lät som det skulle. Han trivs där inne helt enkelt! Vi kollade även min viktuppgång - totalt 8 kg! 

På bilderna ovan har ni även mig och magen idag! Idag bär jag helsvart. Lite tråkigt kanske - men jag älskar svart! 

Likes

Comments

Smink, Tips, Skönhet

Idag damp detta paket ner i brevinkastet. Gissa om jag fick lite panik när jag hörde hur ett paket åkte ner i brevinkastet. Vi har ingen brevlåda, men vanligtvis brukar brevbäraren knacka på om paket ska lämnas. Min första tanke var - nu är hela paletten trasig! Men som tur var - klarade den sig utan skador.

Paketet innehöll såklart Infinity paletten från Linda Hallbergs nylanserade smink kollektion LH Cosmetics! Jag gjorde ett par snabba swatches på armen och än så länge är jag imponerad. Skuggorna är pigmenterade, men precis som hon säger, så är det en byggbar produkt. Tanken är inte en massa pigment direkt - vilket märks - men jag gillar det.


SWATCHES:

✼ Milkyway - En skimmrig silver
✼ Virgo - En skimmrig varm guld
✼ Pinwheel - En skimmrig kall rosa
✼ Andromeda - En skimmrig varm rosa
✼ Maffei - En matt varm beige
✼ Cigar - En matt kall brun/grå
✼ Zwiky - En matt varm brun med guldiga toner
✼ Fornax - En nästintill matt svart

Paletten är även:
✼ Cruelty Free
✼ Perfume Free
✼ Vegansk - borskett ifrån skuggorna: Andromeda och Pinwheel

Paletten i sin helhet är jättefin! Förpackningen - Svart - Snygg - Stilren - En stor spegel, vilket är ett plus i kanten! Skuggorna är som sagt byggbara och ger inte en super pigmenterad look direkt! Tanken bakom paletten är att man ska kunna använda skuggorna till allt - ögonskugga, bryn, puder, highlighter, blush, läppar - Ja, you name it!

Jag ska såklart göra en sminkning med denna palett senare och försöka använda den till allt! Jag vill se om paletten funkar i detta syfte för mig! Men mitt första intryck - Fantastisk!

Likes

Comments

Smink, Tips, Skönhet

Bas
Primer / Lóreal Paris / LUMI MAGIQUE - Pure Light Primer
​Foundation / LUMEME / CC Cream
​Concealer / Maybelline / FIT ME - 15
​Puder & Contour / Anastasia Beverly Hills / Contour Kit - Light to Medium
​Highlighter / Becca Cosmetics / Champange Pop

Ögon
Morphe Brushes / Glisten
Morphe Brushes / Bridesmaid
Morphe Brushes / Burlesque
Morphe Brushes / Mysterious
Morphe Brushes / Blackberry
Mascara / LUMEME / True Mystic Volume Mascara
Highlighter / Becca Cosmetics / Champange Pop

Bryn
Bryn / Make Up Store / Tri Brow 

Läppar
Liquid Lipstick / OFRA Cosmetics / Harlem
Liquid Lipstick / OFRA Cosmetics / Miami Fever - Kathleen Lights Collab.


Ni som tycker om att "inspireras" av olika sminkningar - vilket jag själv älskar - berätta gärna vad ni vill se, så kan jag försöka anpassa mina sminkningar efter era önskemål!

Likes

Comments

Vardag, Kläder, Skönhet

Jag insåg efter att jag tog bilderna att jag kanske borde ha kammat igenom håret. Det ser en aning "torrt" ut. Jag insåg även att det kanske är dags att jag gör någonting åt färgen. Haha! Så urtvättat och blekt efter sommaren. Här har ni iallafall mig idag - jag älskar denna klänning! Den är stretchig och rymlig - perfekt för gravidmagen! 

Jag har på mig en knälång klänning ifrån Nelly.se.
Märke: Glamorous.
Inköpt: över 1 år sedan.

Idag är även dagen kommen. 11 Oktober, dagen då min bebis är beräknad enligt ultraljuden vi varit på. Ingen bebis än dock. Jag har "molande" värk i svank och livmoder - från och till, men jag kan inte påstå att saker och ting har "startat". Men på ett sätt så känns det att det börjar närma sig!

Likes

Comments

Familj, Graviditet, Vardag

Faderskapspapperna valde vi att skriva väldigt tidigt i graviditeten. Vi kände att det var lika bra att ha den delen avklarad när plutten kommer, då slipper vi sedan konka dit med en nyfödd. Innan jag blev gravid, hade jag ingen koll på att man skulle behöva skriva faderskapspapper. Det var min mamma som sa "kom ihåg att..." och jag stod där med frågade blick.

Jag ringde dit i början av april - strax efter att vi hade flyttat till Falun och dom var beredda att ta emot oss nån vecka därpå. Men vi avvaktade en stund då C skulle genomföra ett namnbyte av efternamnet och för enkelhetens skull och så att allting skulle bli rätt direkt - bokade vi in mötet några veckor senare. Det är nämligen så att plutten ska ha C's efternamn.

Men jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att det själva underskriften av papperna skulle vara så pass.. "strikt". En ifrån familjerätten gick igenom papperna med oss. Givetvis skulle vi visa legitimation.. och sedan skulle vi skriva under på att den uppskattade "befruktningsperioden" stämmer överens med att vi då varit tillsammans. If you know what i mean. Vi skulle skriva under hur vi tänkt med vårdnad och jag skulle skriva under att C var pappan till barnet - samt att två vittnen skulle bevittna och själva skriva under när C skrev under papperna.

Nej, hörrni!... Är det någonting jag tycker är fruktansvärt gammaldags så är det just detta, gällande faderskapspapperna som måste skrivas när två personer inte är gifta. Personligen tycker inte jag att ett giftermål garanterar någonting. Sedan kan jag förstå VARFÖR man skriver ett faderskapsintyg. Men då tycker jag nästan att vare sig man är gifta eller ej - så ska detta behöva intygas.

Likes

Comments