Jag har spenderat kvällen med att gå igenom prylar och kläder som vi inte behöver, använder eller har använt på bra länge nu och som vi kan tänka oss att sälja iväg. Oj vad härligt det kändes att sortera ut saker, som annars bara stått och att få rensa bort kläder som man inte använt på hur länge som helst, allt sånt har åkt ner i kartonger! Det är så skönt med en liten rensning ibland. Någonting man gör allt för sällan. Man mår gått i själen efteråt! Imorgon åker vi iväg några timmar under dagen för att stå på en bakluckeloppis i Hågelby parken!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er,

Jag hade tänkt att börja göra veckouppdateringar gällande den nya graviditeten redan nu. Jag har inte börjat ta några magbilder då det ännu, men kommer börja med det så snart jag känner mig redo för det. Men tänkte iallafall prata lite om kropp, bebisens utveckling, hur jag mår, lite tankar och så vidare..

*      *      *

Bebis: Fostret är mellan 7-13 millimeter från hjässa till stjärt och växer ungefär 1 millimeter per dygn. Den har en liten svans där bak, som senare kommer att försvinna. Ögonen ser ut som två fördjupningar på var sin sida av huvudet och på sidorna sitter även små knoppar som kommer smälta ihop och bilda ytterörat. Hjärtat har även börjat dela sig i två halvor och slår cirka 110-160 slag per minut. Fostret kan reflexmässigt röra på armar och ben, samt fingrar och tår börjar växa fram och ser ut som små paddlar.


Kroppen: När vecka 7 är nådd, börjar man ofta känna av att man är gravid. Illamående, kräkningar och trötthet är några utav de vanligaste symptomen. Men alla känner inte av det, allting beror på vilken nivå av gravidhormonet kroppen har och hur dess kroppen väljer att hantera det. Brösten kan bli större och kanske ömma lite. Vissa kanske känner sig lite förstoppad. Ämnesomsättningen har ökat med ungefär 25%.


Nuvarande vikt: 66,3 kg, stod det på vågen i morse.
Några cravings?: Någonting jag känner mig riktigt sugen på just nu är frukt och bär, men sen om det beror på att det är sommar eller om det är på grund av graviditeten det låter jag vara osagt. Men melon och jordgubbar är uppskattat iallafall.


Tankar: Det har gått en vecka sedan jag och C plussade igen! Bortsett från lyckan och glädjen, känner jag mig inte speciellt gravid än. Jag har inte upplevt något illamående eller liknande. Jag har kanske varit en aning trött om dagarna, men jag har passat på att vila när Vincent sover, så jag ska absolut inte klaga. Jag är inte så trött att jag skulle kunna somna ståendes. Jag tror att eftersom jag inte känner mig gravid än, har jag inte riktigt tagit till mig graviditeten ännu. Antingen så kommer det på inskrivningen om 4 veckor, alternativt när några symptom börjar dyka upp.
När jag väntade Vincent sov jag konstant de första veckorna, från då befruktningen skedde till vecka 5-6 ungefär, då kom illamåendet som en käftsmäll istället och höll i sig, tills det blev "snällare" runt vecka 13-15. Men för tillfället är allt frid och fröjd.

Likes

Comments

Vincent i magen

Vad fick mig att misstänka en graviditet?
1. Svullen i nedre magen. Jag trodde först att det var en en vanlig "mens mage", tänkte inte så mycket på det, tills jag gick två dagar över tiden. Då började jag ana! Idag har jag nästan känt mig lika "stor" som jag var med Vincent i magen vecka 20!
2. Utebliven mens. Nu är jag 6 dagar sen och enligt min ägglossning och menscykeln är jag i vecka 6. (5+2).
3. Tre stycken positiva graviditetstest. När jag gått över tiden tre dagar tog jag ett graviditetstest som jag hade kvar sen innan och det visade en mycket svagt plus. Ett så kallat "spökplus". Jag skickade en bild till C som tyckte att vi skulle köpa hem några fler och testa igen dagen efter. Vilket vi såklart gjorde, dagen efter testade vi den digitala stickan som inte visar "plus-strecket" utan istället har texten "gravid" eller "inte gravid". Den visade "gravid" och då tog jag ett till vanligt som också visade ett starkt plus.

Jag minns hur jag mådde i början utav graviditeten med Vincent. Vid ägglossningen och fram till plusset kom sov jag konstant. Jag var så fruktansvärt trött och kunde utan tvivel sova hela dagen. När plusset vart bekräftat på stickan kom även illamåendet som en käftsmäll och jag kräktes flera gånger om dagen, varje dag i typ 14-15 veckor då det började avta sakta.

Inget sånt denna gång. ÄN. Jag håller verkligen tummarna att jag slipper det!

Var det planerat?
Ja, det kan man väl säga. Vi har alltid sagt att vi gärna har dom tätt. Då slipper vi att börja om med småbarns perioden och vi får den "undanstökad". Det tog mig 4 månader efter V's födelse att få tillbaka min mens. Vi började inte försöka direkt, men hade inte heller skyddat sex. När Vincent var 7 månader började vi försöka hålla koll på dagar och ägglossning igen. Första försöket i maj tog inte, men andra försöket nu i juni tog!

Pojke eller Flicka?
Även denna graviditet spelar det absolut ingen roll. Vi blir lika glada oavsett! En flicka däremot skulle inte sitta helt fel. Vi har sagt som så att vi vill max ha tre barn. Skulle vi få en flicka nu, då känner vi oss relativt klara. Skulle vi få en pojke, så kanske vi väljer att försöka en sista gång för att se om vi då får en flicka. Om inte, nöjer vi oss med tre pojkar!

Hur reagerade familjen?
Alla blev överlyckliga och längtar redan! När jag ringde min mamma och min mormor, sa min mormor direkt att hon visste! Hon hade på känn att "någonting" var på gång. C's pappa har frågat oss flera gånger när och om det kommer fler barnbarn. Han utbrast med glädje att han skulle blir farfar igen, först sa han "En flicka nu då, så jag får bli morfar också!" Sen kom han på sig själv! Jag fick även veta utav en utav mina närmsta vänner att hon också väntade barn, så vi ska vara hormonella tillsammans.

Varför berätta nu och inte vänta tills ni passerat 12 veckor?
Jag har aldrig varit någon som kunnat hålla in stora nyheter speciellt länge. Att vänta, när man bara bubblar av lycka på insidan har jag väldigt svårt för. När jag plussade med Vincent visste hela min familj om det inom loppet av 24 timmar och även mina absolut närmsta vänner. När sedan alla de närmsta visste, såg jag ingen anledning att hålla det hemligt för resterande, då kunde vi lika gärna göra det officiellt för alla, då var jag i vecka 7 (6+0).

Plusset med bebis no.2

Likes

Comments

Ålder: 8 månader
Längd: 70 centimeter
Vikt: 9860 gram
Nästa besök: 10 månader, Augusti.

Vi besökte BVC i onsdags med Vincent. Han hade sin åtta månaderskontroll och allting såg bra ut. Han hade totalt gått upp 630 gram, om jag inte missminner mig, sedan vårat senaste besök vid sex månaders kontrollen. BVC-sköterskan tyckte att det var en bra viktuppgång med tanke på hur aktiv han är. Jag tycker att han äter bra och har fått in en bra rutin. I dagsläget ammar vi endast för att underlätta nattningen. Såhär kan en typisk dag se ut för Vincent.

09-09.30: Vakna & äta frukost
12.00: Lunch
12.30-14.30: Vilar cirka 1-2 timmar
14.30: Mellis
16-17: Middag
18-19: Vilar cirka 30-40 minuter
19.00: Mellis
22.00: Amning och sover för natten.


Jag har sen han blev gammal nog att smaka på gröt försökt få honom att tycka om det, för att han sen ska kunna äta det till frukost, men han total vägrar! Han smakar på första skeden och sen vill han inte öppna munnen för nästa sked. Han är inte förtjust i gröt för fem öre. Han äter oftast lite macka och yoghurt tillsammans med mig. Dock ska jag börja försöka ge honom lite välling på morgonen för att se om han vill ha det istället. Sedan äter han en halv storburk för 8 månaders till lunch och samma till middag. Dock brukar jag alltid ge honom en annan rätt till middag.. för variationens skull. Till det dricker han vatten och får oftast lite frukt eller grönsakspuré till efterrätt. Till förmiddags mellanmålet kan han få i sig en klämmis och till eftermiddags mellanmålet kan jag försöka få i honom välling, han dricker lite grann, men han föredrar att smaka på macka och när han börjar bli trött där runt 22, ammar vi tills han somnat och han sover hela natten och han vaknar där runt 9.00-9.30.

Jag har aldrig direkt oroat mig över om han äter för mycket eller för lite. Jag är medveten om att barn är olika och såklart är olika matglada, men jag gjorde misstaget att försöka googla mig till hur mycket en 8 månaders "ska äta", istället för att lyssna och utgå efter vad han visar och uttrycker och eventuellt prata med BVC-sköterskan. Inte att rekommendera! Först vart jag lite orolig över att han kanske inte äter tillräckligt. Men! Han går upp i vikt, är aktiv, glad, frisk och utvecklas varje dag! och det är det, som är viktigt! Vi har än så länge bara fått beröm över honom, så jag vet inte ens vad som fick mig att söka på det från början!

Likes

Comments

Jag har någonting att dela med mig utav! Vi är gravida igen och väntar vårat andra barn! Går allting som planerat blir vi tvåbarnsföräldrar och Vincent blir storebror i slutet av februari alternativt början på mars 2018! Vi är så exalterade och glada!

Likes

Comments

Hej på er,

Någonting jag har väntat med att köpa till mig själv, är ett par somriga skor nu inför sommaren. Jag har varit väldigt bestämd med vad jag ville ha. Det var just dessa skor och i grått, som jag ville ha och ville inte nöja mig med någonting annat, som jag skulle vara halvnöjd med. Halvvägs in fick jag äntligen klicka hem de skor jag ville ha!

Antingen fanns de inte i min storlek, eller så fanns dom i min storlek med i fel färg.. och av en slump gick jag in och kikade på hemsidan här om dagen och såg då, att dom fyllt på och alla storlekar fanns i lager igen. Fort gjort - klickade jag hem dom och väntar nu ivrigt och hoppas innerligt att dom är lika fina som dom ser ut att vara. Dom är köpta från JFR.se (där är även bilderna från) om någon undrar.

Likes

Comments

1. Spanien, Gran Canaria - Puerto Rico

1. Spanien, Gran Canaria - Puerto Rico

Vi hade planerat att åka till Spanien i sommar, men halva sällskapet fick förhinder, därför beslöt vi oss för att skjuta lite på resan till senare i år, alternativt nästa år. Vi har satt en pin i den resan helt enkelt. Den kommer bli av, men exakt när är obestämt. Istället kommer jag och C åka upp till min mamma och hälsa på henne i någon vecka. Det är såklart trevligt det med!

Bilder tagna från Google.se

2. Grönalund

2. Grönalund

I september ska hela familjen åka till Grönalund tillsammans. Vi ska åka dit och fira fosterhemmens dag. C har en fosterbror och vi ska såklart åka dit hela familjen och ha en trevlig dag tillsammans, entrébiljetter och åkband får man gratis och jag som aldrig har varit där, ser fram emot detta väldigt mycket!

Bilder tagna från Google.se

3. Glass i Siljansnäs

3. Glassarna i Siljansnös

Kulglassarna i Siljansnäs är de största glassarna jag någonsin beskådat. Jag och C upptäckte att den lilla kiosken mitt i Siljansnäs sålde kulglass för två somrar sedan och har sedan dess åkt dit varje gång vi blir sugna på glass. Vilket såklart är ett måste även denna sommar.

4. Vincents 1 årsdag

4. Vincents 1 årsdag

Jag längtar så tills då min lilla prins blir 1 år. Ibland kan jag nästan känna mig lite löjlig när jag står och "räknar ner", varje gång vi passerar en ny månad.. Jag längtar nog mer tills hans fyller år, än min egna födelsedag! Det känns så stort att han inom 4 månader blir 1 år.

Likes

Comments

Jag hade en sån underbar dag med en utav mina närmsta vänner - Elin i helgen, som bor i Dalarna. Vi har inte samma möjligheter att träffas längre nu när jag bor i Stockholm, men vi såg till att boka in en dag för att träffas nu när vi ändå var där. Hon kom först över och fikade, vi spelade lite kubb och pratade skit i några timmar innan vi åkte vidare in mot Borlänge för att äta middag på Pinchos.

Jag har aldrig ätit där tidigare, men hört väldigt gott om restaurangen. Den är en tapas restaurang och mums vad mycket gott det fanns. Vi beställde totalt tolv små rätter, tre alkoholfria drinkar var och tre efterrätter som vi delade på och splittade notan. Dit ska jag ta C någon gång! Shit, vad mysigt ställe!

Likes

Comments

Hej på er,

Vi är hemkomna efter fyra härliga dagar i Dalarna. Vi firade midsommar i Leksand tillsammans med C's familj och Richard och Giovanni som också kom dit för att fira med oss. På vägen dit möttes vi utav både ösregn, moln, solsken, regnbågar och blixtrar, allt inom loppet av 5 minuter och på det har hela helgen bjudit på moln/regnskurar och solsken. Lite blandat med andra ord.

Vi åkte alla in till Leksand för att gå till gropen där dom reser Sveriges högsta midsommarstång. Det är alltid så otroligt mycket folk där och alltid lika trevligt att titta på. Jag måste erkänna att det var lite svårt att komma igenom folkmassorna med vagnen, det tog sin lilla tid. Men vi hann komma fram till gropen innan de började resningen iallafall. När stången är rest dansar alla runt den. Det är så mysigt att titta på. Vi stannade en liten stund innan vi åkte hem igen och åt efterrätt, spelade kubb och myste tills det var dags att sova.

Likes

Comments

Gó kväll,
Imorgon bitti när vi vaknat kommer vi åka mot Dalarna för midsommarfirande och semester mys. Vi ska försöka komma iväg så tidigt som möjligt utan att stressa. Vi kommer inte ställa klockan, men V är väckarklocka nog. När han vaknar startar vi dagen och börjar packa samt göra oss klara för att packa in i bilen och åka.

När vi kommit fram är planen att C ska hjälpa till att öppna poolen som varit stängd under höst/vinter och vår säsongen. När det är klart, kanske vi tar oss en sväng in till den lokala kiosken för att köpa strutglass. Jag svär till gudarna - dom säljer de största kulglassarna jag någonsin sett. Annars har vi absolut inga fler planer för dagen.

Likes

Comments

Igår blev Vincent 8 månader gammal. Vart tog tiden vägen? Han lär sig nya saker varje dag och det är så intressant att se. Han har snart varit utanför min mage, lika länge som jag bar på honom i magen. Jag som tyckte att graviditeten tog sån tid. Man väntade och längtade till nästa ultraljud och barnmorskebesök, tiden gick så sakta. Medan nu har nästan lika lång tid gått, men vart har den tiden tagit vägen? 

Nu har jag i för sig full sjå att hinna med dagen, alla måltider, nattningar, blöjbyten, lek stunder, gå på toa själv och hinna med dom vanliga sysslorna i en vardag, Men det är ingenting man tänker på för stunden, utan istället när han väl somnat för natten, då hinner man reflektera över hur fort dagarna faktiskt går. Om 4 månader blir det 1 års kalas och det ser jag fram emot väldigt mycket!

Likes

Comments

Släpp vad ni håller på med, här kommer en riktig - MUST HAVE - i allas sminkväskor. Ingen mindre än N.Y.X nya Epic Ink Liner.

Jag är helt såld. Jäklar vilken eyeliner. Helt klart den bästa jag någonsin testat. Pigmentationen är otrolig. Den en kolsvart, torkar matt och håller sig verkligen SVART hela dagen. Den blir alltså inte sådär "grå" och tråkig efter ett tag som vissa har en tendens att bli. Den är även vattenfast, hur bra är inte det?

Den är också otroligt lätt att applicera. Det kommer från en som vanligtvis tycker att eyeliner är supersvårt att få snyggt. Just det momentet kan få mig att bli tokig. Jag kan sitta waaaaaay tooo loooong med att försöka få min eyeliner att se någorlunda likadan ut på båda sidorna. Men med denna gick det faktiskt väldigt lätt och smidigt. Den påstås även vara en dupe för Kat Von D's tattoo liner i Trooper.

N.Y.X Cosmetics - “Epic Ink Liner”
Betyg: 5/5
Pris: 119kr/styck.
Tillgänglig på: Åhlens, Lyko, Kicks, Eleven, Bangerhead och vissa fysiska butiker.

Likes

Comments

Hej på er,
Idag vaknade lilleman först 07.30 och jag trodde jag skulle avlida. Tro det eller ej, men han brukar alltid vakna mellan klockan 08.30-09.00, vilket resulterade i en ofantlig trötthet, då jag var inställd på att sova liiiiite längre. Jag har vanligtvis en liten sjusovare här hemma. Jag har nog aldrig, vad jag kan minnas.. behövt kliva upp tidigare 08.30 sen han föddes.

I vilket fall, under tiden jag började byta blöja började han gnugga sig i ögonen. Jag misstänkte och jublade lite inombords över att han inte var klar med att sova ännu, vi lade oss igen och han började amma.. sekunden senare låg han och sov igen, jag minns inte ens att jag somnade om, men det gjorde jag och nästa gång han vaknade var klockan.. 11. Upp och hoppa!

Dagen har vi spenderat med goda vänner. Jag skar upp melon, samt ananas och direkt V's gudfar fick nys om det kom han springandes. Någon timma senare började vi prata om lunch, C, R och G (R's bror och en av C's bästa vänner) åkte iväg och köpte pizza/hamburgare som vi sedan satt ute i solen och åt, medan V sov i vagnen.

Kort därefter dök två till kompisar upp. Vid det laget hade dock solen börjat gå ner och myggen började komma, så vi gick in satte och i soffan och fortsatte prata strunt i någon timma till. Det var väldigt mysigt. När alla åkt hemåt, började vi med middagen.

I skrivande stund sover liten, såklart - och jag ska också ta och hoppa i säng. I veckan ska vi upp till Dalarna för att fira midsommar. C har tagit en veckas semester, så vi kan åka upp dit och bara njuta och ta det lugnt i några dagar. Sen blir det arbete för hans del tills det är dags att åka till Spanien i augusti!

Likes

Comments

Vi fick den sötaste ljusblåa lilla ryggsäcken i present till V förra veckan utav C's faster och familj. Kombinationen av att den var såå liten, ljusblå och att det stod Vincents namn på den, gjorde att den blev så otroligt gullig. Jag dog lite på insidan när vi fick den. Den blir perfekt nu till hösten, då V förhoppningsvis börjar på dagis.

Likes

Comments

Här om dagen passade jag även att gå in på Guldfynd, när jag och C's syster var inne i köpcentrumet i Farsta. Jag utnyttjade ett presentkort, som legat ett bra tag nu. Även här inne hade dom en rea, såklart - 20% på allting i hela butiken. Jag missade dock detta och när jag stod i kassan, för att betala (i tron om att jag utnyttjat nästan hela presentkortet) hade jag nästan 170 kronor kvar på presentkortet.

Jag tycker inte om att ha presentkort som är "halvt använda", dom blir oftast liggandes och ibland bortglömda. Men jag tänkte försöka använda upp det nu ganska snart, eventuellt kika in på deras hemsida och titta om jag hittar någonting där istället.

Här har ni lite bilder på mina fynd. Jag hittade tre örhängen och två halsband. Bland annat en jättesöt enkel kedja med ett V längst ner. Hur söt? V:et står såklart för Vincent. Kollade även på armband, men är inte så mycket för armband. Så det blev inget, armband det om något är ett smycke som jag sällan använder. Någonting jag däremot skulle vilja ha är en klocka/armbandsur. Det är någonting jag tycker är super snyggt! Jag är väldigt nöjd med mina fynd.

Likes

Comments