Tänk snart är det dags, snart får vi fira att vi haft dig i våra liv i 2 år! Redan 2! Kan inte förstå! Och storebror! ❤️
Älskade älskade unge ❤️


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som jag saknar dig!

När hjärtat säger en sak men huvudet säger låt bli..
Jag saknar min bästa vän!
Jag skulle göra allt för att få dricka kaffe med dig och bara tjata!
Men livet går väl vidare, oavsett så saknar jag dig! ❤️
Alla dagar är 🌧 utan dig!

Likes

Comments

En helt otrolig upplevelse!
Ni måste fortsätta läsa!

Som ni alla sett så har jag varit otroligt dålig i uppdateringen! Men jag ska försöka att få med det mesta. I vecka 32 åkte vi in till förlossningen pga av förtidigt värk arbete. När vi kom in och jag fick bli undersökt hade som tur var inte livmodertappen förändrats något, men ont hade jag! Eftersom det är så förtidigt att föda i v 32 så fick jag kortison och Brikanyl för att avstanna arbetet, fick bli kvar på antenatala avd för observation. På morgonen klockan 06.30 började mina värkar dra igång igen och då hade jag redan fått en andra dos brikanyl under natten. Under en halvtimme hade jag så täta värkar, att min livmodertapp förändrades 1 cm och det va ca 2 cm kvar. Värkarna kom så tätt att de satte i brikanyl genom min nål i handen, och efter detta värk stoppande dropp som skulle sitta 48h. Kort och gått så lyckades allt avstanna.
2 veckor senare var vi tillbaka på näl för TUL och där visade det sig att jag äntligen kunde slappna av och fick veta att det blev planerat snitt 16/10. Det enda som gick i huvudet var att de skulle stanna till dess.

Lycka! 16/10

Dagen var äntligen här! Efter timmar utan mat och vatten, månader av väntan och veckor av smärta!
08.59 och 09.00 kom två perfekta killar till världen! Idag kallas de Arvid & Vidar!
De fick leva tufft första dagen, de låg i andningsmaskin men senare på kvällen plockades detta bort och efter 1 dygn med sond plockades även denna bort 👏🏻

Och då funderar ni ju såklart hur jag mådde efter att ha blivit sövd och snittad.
Jag vaknade och hade mega ont, visade sig att morfinet inte hjälpte så jag fick ett annat slags morfin som hjälpte jätte bra 👏🏻👍🏻. Det va lite ömt och med noll ork i magmuskler.
Då jag låg på uppvaket kom min kära pojkvän ner och hälsade på då killarna låg på neo.
Det blev säng besök på neo fram till tisdag morgon när jag testade rullstolen. Den kan jag tala om att jag släppte ganska fort. På onsdagen var jag nästan helt fri från smärtlindring, och katetern plockades bort. Jag levde på någon alvedon och Ipren. Jag gick till frukosten och jag gick till neo trots att barnen fått permiss och sova hos oss redan på tisdag kvällen och resten av veckan blev de hos oss. Men alla som säger usch och fy till snitt. Jag mådde så jävla bra. Visst hade jag ont. Men hellre ont efter än att kanske ligga med smärta av värkar och arbete i mer än 12h eller ännu mer. 👍🏻🙈.
På torsdagen var det äntligen utskrivning från neo och jag utskriven från bb. Hemgång! Så underbart!

Mötet med storebror gick som förväntat, jätte bra och som jag och Andreas diskuterat var det inte våra bebisar utan det var bara Leos!
Och han är såhär snart 4v efter världens stoltaste storebror och världens bästa storebror redan! ❤️

Kort om allt från senast!

NU BILD BOMB!


Likes

Comments

Som om livet nyss startat. 

Men till lite bättre saker, jag har fått massor gjort, jag har börjat tvätta upp bebiskläder och packa BB väskan.

Vi har investerat i en ny säng, gjort oss av med gammalt skräp och fixat heela lägenheten. Nu fattas lite mattor och tavlor. Men det kommer det med, jag ska även plocka ner tvillingvagnen snart och tvätta upp allt som ska vara i vagnen. Även snart dags att fixa spjälsängen och "möblera" sovrummet rätt. Allt tar sin tid, men vi har även bytt bil, från Opel till Volvo. Och herre vilken känsla att bilen är större. xD Och nu känns det lite ibland som att livet nyss startat. xDJag är trött. Men jag Ber er om Ursäkt! 

Utmattad till 100%

Jag känner verkligen ingen ork längre, jag är så trött över att behöva vara den som ska höra av mig jämt.
Varför kan inte ni som ska kallar er mina "vänner" höra av er?
Ändå sedan vi gick ut med att vi väntade barn igen så är det precis som med Leo, fast nu är det nästan snäppet värre.
Vill ni ses ja men skriv då inte bara det, och sedan i sista minut ändrar och hittar på en lam ursäkt... blää..
"vuxna människor"... Verkligen saknar mina gamla vänner, hade jag vetat hur framtiden sett ut så hade jag aldrig betett mig som jag gjort och heller inte fortsatt vara envis och inte förlåta er... Så IDAG BER JAG ER OM URSÄKT!
och jag hoppas ni förlåter mig även om ni inte ens kommer läsa eller se detta så har jag fått det ur systemet.
Men jag vet att flera av dem läser.
Tog mig tid att baka!

Äntligen tagit mig lite tid till att baka, det fick bli en kladdkaka toppad med mjölkchoklad och daim. MÄKTIG men otroligt god (Y). Bilder kommer självklart. :)
Tråkigast är nog att inte ha någon att bjuda hit på en kopp kaffe och bjuda på den xD.

Värsta Mys

Trots alla jobbiga motgångar, alla krångliga bil sträckor till Näl och alla ensamma dagar ihop med Leo.
Så biter man ihop, för jag har verkligen en sambo som gör allt och lite till, han tar verkligen hand om sin Feta kossa till flickvän ;) Nu har även det smittat av sig till vår son. xD
Och tänk vilken farbror Leo har, han verkligen är helt kanon, även om de sover endel. xD

Men nu ska jag slänga av mig mina kläder och lägga mig i soffan hos min älskade pojke medan Leo fortfarande är hos sin Farmor och Farfar.

Ha det perfekt!


// EvelinaBeatriceLaaksonen <3

Likes

Comments

Vi ska ha 4 bebisar beräknade samma dag!

Idag känner jag för att dela med mig lite om en ganska så läskig grej.
Iaf jag tycker det är lite skrämmande.
Som ni vet så är min Mamma omgift, och jag älskar honom som om han vore min egen Pappa.
Men nog om det, han har ju två barn, en dotter på 26 år och en son på 21 år.
Och nu till det lite extrema och jätte läskiga. Ungefär hela min graviditet så har Thomas min Svärfar och Janne min "pappa" sagt att jag inte behöver oroa mig om kön, (Vill bara ha pojkar). för de är två så jag får säkert en av varje. Anledningen till att de fått för sig att de har varit två hela tiden vet jag inte men antagligen har jag varit "Större".
Det gick ett par veckor och jag har inte tänkt så mkt, mer eller mindre tills vi fick veta att Therese, Jannes dotter fick veta att hon skulle ha barn, sen fick vi veta att de ska ha tvillingar!
Grattis tänkte en annan, skönt att få två på en gång första graviditeten.
Vad kan det ha varit ca 1 dag kvar till RUL, och Anna som är tillsammans med Daniel visar en bild på Therese mage och jag utbrister direkt, men herre gud jag är ju större än henne.. Anna skrattar och påpekar att ja vi får väl se om det är två. ;) Skämt och sido, jag har ändå varit gravid tidigare.

Den stora Dagen är äntligen här och väl på näl, måste jag på toa, jag står där inne och kollar mig i spegeln och ber om att det bara är en som ligger där inne. Men ni som följer med och läser i min blogg vet ju att vi väntar tvillingar. Så i November blir våran familj med 4 st bebisar. Visst är det lite läskigt, och just att vi ska ha samtidigt + - 1 dag eller så.
Dock kommer våra bebisar tidigare då man inte får gå fullt ut med tvillingar tydligen.

Nu är v30 kommen och jag börjar faktiskt bli jäkligt nervös.
På Onsdag ska vi till BMM och även till Rehab.
På Fredag bär vi iväg till Näl för att mäta färdigt bebisarna, (hon som mätte innan kunde inte).

Så lugn bara lugn vi kommer med mycket mer uppdateringar :)


// EvelinaBeatriceLaaksonen <3

Fösta testet är 22/2-17 och jag kunde inte se detta strecket som min vän såg. fören vi la en svart&vit ton över.
De andra testen är bara 4 och 5 dagar efter, men ett billigare test men mycket effektivare ;)
Det tredje kortet är ju ganska självklart två bebisar på RUL kortet ;) <3

Likes

Comments

Det gör ont!

Fredag, och det tar emot att skriva, hela dagen har sett ut som ett fullspäckat schema.. Idag har min kropp sagt att jag måste gå ner i varv, och det känns, magen växer och det gör FETT ont! Tvilling2 ligger och trycker mot ena sidan av naveln och Tvilling1 ligger och trycker på andra sidan samtidigt som det blir allt mer ont om plats så ska det bråkas och stökas. 😖
Trots svedan och värme vallningar till dess like har vi hälsat på mormor och morfar, träffat lilla kusin Ines och morbror Oscar. Och till sist iväg på en efterlängtad fika hos morbror David och moster bea! Så glad Leo blir när han får träffa dem.
Alltid så härligt att komma dit, man kan liksom prata om allt och framför allt bara sitta där och glo och ändå va sociala liksom! 😏😌
Nu när vi kom hem nattades Leo och själv ligger jag ihop kurrad i sängen.. magen skulle kunna ha ihjäl mig idag.
Men nu är väl tanken att vi ska kramas en liten stund, och sova ska jag göra sedan. Tråkig jag vet men jag beordrar alltid Andreas att spela ändå på kvällen just för att jag ska få sova 😂🙈. Bästa flickvännen liksom 🙊🙈 men nu tänkte jag faktiskt bara lägga lite bilder på magen v29 är de tagna och perfekta snart v30 😏😏

Ha en bäst helg!

// EvelinaBeatriceLaaksonen <3

Och självklart underbaraste Lill prinsen ❤️

Likes

Comments

2017-08-11
Kl. 07.44
Idag är dagen vi ska få se våra små killar igen. Men innan vi åker ska vi lämna Leo hos mormor och morfar och sedan ska jag en sväng ner till BMM! Än så länge verkar allt bra, killarna rör sig konstant och typ hela nätterna, precis samma mönster som Leo. Så ska bli kul och höra om något ändrat sig, tv1 låg med huvudet ner senast, och idag hoppas jag att tv2 ligger lika neråt. Men det tåls att se. Väntar även spänt på och se om min 4cm tapp har ändrats något, vilket jag hoppas den inte gjort 👍🏻🙈.

Kl. 11.08
Klar hos BM, mina prover går sakta men säkert neråt, så nu börjar jag med järn 2 gånger dagen, samt c-vitamin och magnesium. Visar det sig inte att mina värden går uppåt blir det utredning på vilka vitaminer jag har ont om.
Mest troligt en B12 brist.. Men att jag har dåligt järnvärde var hon inte så förvånad över då jag ändå bär på 2 st.
Nu gäller det att äta mindre och oftare, för jag älskar ju mat? NOT.
Visade sig också att jag har spår av äggvita i urinen, vilket betyder att mina njurar börjar bli påverkade.
Men inte säkert att värdena går upp eller finns kvar vid nästa besök. Så bara att hoppas hoppas.. Hon påminde mig också om att jag måste vara noga med att tala om angående k-snittet. det ska upprepas och pratas om.
Vi tog oss an lite av att lyssna på hjärtljuden, och som det verkade låg båda bebisarna kvar som innan.
TV1 neråt och TV2 uppåt. lite besviken vart jag men ändå lite skönt. Väl klar på BMM bar det av till Näl för TUL.

Kl. 13.58
Jag har nog aldrig varit så besviken i hela mitt liv. Jag har nog aldrig känt att jag inte gillar folk från ikke skidåkande nationer. Men Idag ville jag bara tala om för denna kärrning med sin lilla slöja på sig att dra tillbaka till sitt.. ( Var så arg )
Och jag är verkligen inte den som avskyr sådana människor annars.. Alla har vi ju ändå vår egen uppfattning om hur livet ska levas. Men som läkare tycker jag att du måste ha förståelse för att vi alla vill och känner olika. Men ist för att förstå och anteckna så skrattade hon åt mitt beslut i snitt och valde att varken anteckna eller hjälpa mig. Hon skrattade och sa hån samt att vi kan ta det nästa gång. MEN en nästa gång med dig blir inte av och det sa sig ju självt.
Men till hur TUL gick - Våra killar verkar må fantastiskt bra, vi fick inte så mycket information av denna människa vilket vi båda kände var lite tråkigt då vi annars får veta uppskattad vikt osv. Men vi fick iaf se TV2 vända sig med huvudet ner på Ultraljud. så nu ligger båda med huvudena neråt. och tack vara detta fick vi en ny tid om 2 veckor.
Tul visade tydligen två friska och pigga bebisar sa hon, men först låg tv2 med huvudet uppåt men sedan när han plötsligt vände sig blev våran "läkare" handikappad och kunde tydligen inte mäta alls, ( Oerfaren delux ). Så ny tid väntas om ca 2 veckor, för att göra om allt och mäta igen. MEN hon klar gjorde iaf att bebisarna mår bra. och min tapp var totalt oförändrad. vilket var otroligt skönt att få se. :)

Jag vill helst bara glömma denna hemska undersökning. Jag ville bara skrika och klappa till något. Och tyvärr kände jag mig ensam i detta.. Kände bara att NU hade varit ett sådant möte min Mamma skulle varit med. OAVSETT vad mycket hon avskyr tanken på att jag ska ha snitt hade hon tacklat kärringen åt mig!

Men nu! Lite helg innan min gubbe börjar jobba igen! Ikväll blir det montering av den nya sängen och grillkväll på åsgatan! :)

Ha en kanon helg nu allihopa <3


// EvelinaBeatriceLaaksonen <3


V28

Likes

Comments

2017-07-25

Vi har välkomnat V.26 och vi har jämt varit iväg på ett TUL som visade att TV1 ligger med huvudet neråt och TV2 ligger med huvudet uppe vid TV1's fötter. Uppskattad vikt på båda är ca 700g st, alltså bär jag redan på ca 1400g.
De är alltså bara lite mindre än en normal ensling. Men helt normala som hon sa. Hon tyckte också att Andreas skulle ta och utbilda sig inom ultraljud osv, då han verkligen kunde se saker jag knappt såg.. xD

Men till Veckan som varit innan TUL.
För ungefär 1 vecka sedan hade jag så ont i magen, undrade vad som kunde vara fel. kunde varken vända mig eller ligga på rygg, på morgonen vaknade jag och var livrädd att smärtan skulle sitta kvar över hela magen. Men lyckligt vis var allt som bort blåst. Men det tog inte lång tid innan jag blev ännu mer rädd, jag kände så mycket mindre av sparkarna där de brukade vara. och i den stunden bestämde jag mig för att TV1 säkert hade vänt sig ifrån att ligga på tvären.. och mycket riktigt när vi kom till TUL så ligger han neråt med huvudet och Tur var väl att allt såg bra ut. Så nu kan jag gå 3 veckor till utan att behöva oroa mig värst mycket.
Vad har vi gjort mer då.
Vi har åkt båt, badad, grillat och haft en allmänt mysig och trevlig vecka.
Åkte båt med Leos mormor och morfar i helgen, och det var så mysigt att äntligen komma ut på sjön även om det blåste lite. Leo badade i sjön för första gången och han varken grinade, skrek eller protesterade. Han blev faktiskt mer sur när vi inte skulle bada mer. xD
Efter detta så kom min syster och hennes familj, och då har min man som älskar att laga mat varit kock och grillat och fixat typ hela veckan. vi har spelat kort och sällskap spel.
Jag lyckades även blåsa upp barnpoolen och fylla den med iskallt vatten. xD
Torsdagen åkte jag och min andra hälft till Säffle för att luncha på Carros. ( där min storebror David jobbar ). Leo verkligen avgudar sin morbror. Sen tog vi med oss fika och två av mina äldsta syskonbarn, och åkte båt ut till Sandön för att bada och ha trevligt. och vi fick mer än trevligt! :) ( bilder kommer )
Efter denna veckan kom äntligen fredag och resa till NÄL. När vi kommer hem från detta så grejas det lite hemma och sen kom nästa lilla familj på besök, och även här blev jag smått överraskad när det sen kommer en mörk volvo uppkörandes på uppfarten. David och Bea.. :)
Gissa om det blev grillat och mer sällskaps spel. ;)
På lördagen var det äntligen dags för lite hamnkalas, och Sean Banan som Andreas och Leo längtat.
Men först blev vi bjudna på jätte god mat på Kupén av David&Bea. Sen var det dags för SB, och gissa om det var mycket folk, och varmt var det! Glass och dricka i stora lass fick det bli efteråt.
Nu är snart denna trevliga vecka över men vi hann allt med ett dop i det blå en gång till iaf vissa av oss, xD
Men Vänerna var Mycket varmare än Kalven.. xD Men jag doppade mig iaf! ;)

Nu har jag nog fått med det mesta, och denna veckan blir lagom lugn då vi laddar inför resan ner mot Båstad!
Och idag tar vi ett möte hos BM! :P

Ha nu en underbar vecka och bada och njut av vårat svenska sommarväder! :D

EvelinaBeatriceLaaksonen <3
Likes

Comments

2017-07-13

Torsdag!
En helt vanlig torsdag, men mycket känslor i kroppen.. jag vaknade både arg och ledsen.
Sovit kanske 3h och haft en hemsk natt..
Jag har två grabbar som lever rövaren inne i mig känner jag. När mina grabbar på utsidan sov och snarkade kände jag mig bara ahhhhhh vakna och håll mig sällskap.
Mycket känslor gjorde dagen innan väldigt bra så jag trodde faktiskt jag skulle sova lugnt. Men då hälsade tyvärr illamående och halsbränna på.. samt ungar som verkar köra boxning på natten 😪👊🏻

Det va väldigt längesedan jag vaknade så ledsen. Kände bara för att väcka Andreas och skrika på han typ 1000 gånger..
Känt mig övergiven och väldigt "vi skiter väl i vad du tycker och säger". Vissa människor kan konsten att sätta sig över människor.. och så känner man sig ledsen och ingen som finns där och står bakom mig..

Jag tänkte jag ska försöka få in ett inlägg i veckan och tala om lite hur livet fortsätter! 👌🏻🌸

Vet till ett exempel att folk undrar över hur jag reagerade på RUL när vi fick veta att vi väntade två ist för en. 👍🏻👌🏻🌺

Hur förbereder man sig, lära sig andas och tänka positivt! Samt att jag ska försöka få in så mycket som möjligt av vad som sägs på undersökningar osv. Många av de som läser är väldigt lååång bort och man träffas inte jämt och pratar ☺️👍🏻🙈🌸

Här kommer iaf bild på bebis kulan ifrån v23. Den första bilden i inlägget! 

Tvilling pojkar. Tvåäggs! 👍🏻💋

Sista bilden från v20 ellr v21 typ 😂

Likes

Comments

Fakta alla redan känner till! 

Idag ska jag dela med mig av något som alla känner till om.
Jag avskyr barn, det har jag gjort sedan jag va barn själv.
Jag har aldrig velat ha barn, dem är äckliga, fula och skriker!
Den uppfattningen har jag tyvärr än idag, och jag lever med det, mina vänner lever med det!
Kan folk inte ta att jag tycker nyfödda bebisar är fula, ja det får stå för er!
Jag menar liksom inget illa med att tycka detta, ser inga likheter och kan heller inte känna denna mysiga glädjen av en bebis.

Och nu en erfarenhet rikare av att ha gått igenom och haft hemska känslor om barn, så har jag ett själv, Jag kunde ärligt talat inte förstå varför alla tyckte det va så jävla gulligt och mysigt.
Jag känner määängder av människor som känner precis lika dant med kanske har mer än 1 barn.
Bara för att en bebis SER ful ut betyder det inte att det består.
Jag må avsky barn, men när de har växt till sig och är efter 2-3 månader kan jag också se det där gulliga i dem.
Men jag tackar att jag bara får ett för det var faktiskt svårt nog.
Vi ska ju inte ljuga för omvärlden och säga att det är lätt att uppfostra ett barn.

Det tog faktiskt lång tid innan jag riktigt hittade den där känslan i mitt eget barn.
som jag idag tycker är världens gulligaste såklart.
Men människa är man oavsett hur man känner eller tycker.

Jag vet att alla inte håller med mig. MEN jag förstår inte hur ni tycker nyfödda barn är så gulligt!
Lika mycket som att ni tycker jag är knäpp som inte kan tycka det!


Jag har många syskon barn och jag kan säga att jag har älskat dem lika mycket från födseln, men enligt MIG blir barn finare ju äldre de blir!


THAT'S IT!


Love <3


// EvelinabeatriceLaaksonen


Likes

Comments