Hej på er. Tänkte bara skriva ett inlägg och förklara varför bloggen finns kvar och varför jag inte uppdaterar den längre. Anledningen till att den är kvar är för att den ska fortfarande ha syftet att kunna hjälpa andra oavsett, bara att klicka in och så kanske någon kan få lite hjälp i alla fall med sitt mående. Varför jag inte uppdaterar den är för att jag personligen anser att det inte riktigt är min första prioritering i livet just nu. Lämna gärna en kommentar på vad ni skulle vilja läsa om så kanske jag blir aktiv igen.


Kram på er.

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni?
Tänkte slänga in lite bilder på vad jag gjort i appen ColorTherapy! :) rekommenderar den starkt för er som en lite bekvämare mindfulness övning.
Jag använder ofta få färger men jag gillar det ändå. Finns fler teman också att färglägga.

Likes

Comments

Behöver jag säga så mycket? Den här hemsidan är så sjukt fantastisk och jag önskar att jag kunde spika upp alla tavlor av de posters Desenio har! ❤️❤️❤️
Inte sponsrad även om jag önskar att jag vore det..... :)

Desenio.se

Likes

Comments

Emma. En tjej som andra inte märker av, som är blyg och ensam men hon vet inte hur hon ska ta sig ur den bubblan. Hon är inte mobbad utan hon syns inte och så har det mer eller mindre alltid varit. Däremot har hon kompisar på nätet som hon pratar mycket med. Hon ljuger om vad hon gör på helgerna så att hon ska kunna vara just ensam med stil.

Den dagen då hon börjar på gymnasiet, så öppnas en helt ny värld. Det är oftast människor från olika hörn och kanter och det är som att man får börja om och det är väldigt underlättande för dem som inte har mått så bra under låg, mellan och högstadiet. Oftast är det så att flera skolor blandas ihop i de olika gymnasieskolorna om man bor i samma stad, men att det ändå blir en omskakning som gör att man får en ny chans att få vara den man är. Det är inte fel att inte ha ett populärt liv, det är inte fel att ha sina hobbys bara för att tror att man är ensam om dom. Det är snarare en styrka som hon kommer att utveckla betydligt mer under livets gång. Att elever fryser ut är precis lika elakt som att mobba någon, att hela klassen är ett team förutom en. Som sitter hemma och undrar vad det är för fel på sig själv.

Våga tro att det kommer bli bättre, våga tro på att du är bättre än vad dina klass"kamrater" får dig att känna dig som. Återigen, du kommer att utveckla en styrka och en självständighet som andra kommer att beundra senare.


Idag är det 29 december 2015, om två dagar så är det ett nytt år med nya möjligheter och nya livserfarenheter. Det här inlägget är det sista jag gör om SVT's serie 15 det är mitt liv. Vi får se vad jag hittar på i januari.

Hoppas ni haft lite användning för dom 17 inläggen jag har skrivit.

Likes

Comments

Billy är en kille som mobbar. Han försöker att vara snäll men ibland kan han inte kontrollera sig och mobbar istället en kille i klassen. Han skickas till rektorn men kommer alltid undan. Vad beror det på?

Det undrar jag faktiskt. Vad är det som gör att någon mobbar? I filmen så är det inget grupptryck eller flera som mobbar samma kille utan det är Billy själv. Det framkommer inte hur Billys familjeliv ser ut, om han har krävande föräldrar eller någonting som man kan spekulera i. Jag skrev tidigare i december om vredesutbrott, att man har lättare för att bli arg och irriterad på saker och ting bara att det existerar, det kan bero på antingen genetik, omgivning eller något man föds med. En kortare stubin, och det är väl något man får visualisera själv eftersom det inte framkommer. 

Man kan sammanfatta det här klippet som att han vill sluta, men vet inte hur eller varför han gör det. Det är rätt svårt att ge feedback till den här historien faktiskt, men däremot så är det så att det alltid finns en orsak till varför folk mobbar andra, och att det finns en historia hos både mobbaren och den som blir mobbad. Frågan är vem som sitter med mest skuldkänslor efteråt.  Men som citatet i filmen Sökarna: Ingen föds ond. 

Jag bollar över feedbacken till er istället, vad tror ni att det beror på? Varför mobbar Billy sin klasskompis?


Likes

Comments

Hematite - Energi & Vitalisering

Hematite är en grundande och beskyddande sten som ger energi och vitalisering till den fysiska kroppen. Den ger optimism, beslutsamhet, mod, självförtroende och viljestyrka, hjälper dig att magnetisera vad du egentligen vill ha och sträva efter förbättring. Hematite ger harmoni till sinnet, kroppen och själen, hjälper att lösa upp negativitet.

Helande: Hjälper cirkulationsproblem, ökar järn i blodet och syre flödet i kroppen, stimulerar körtlar, aktiverar mjälten, levern och gallblåsan, ökar motstånd mot stress, hjälper benkramper.

Chakra: Bas

Red Jasper - Grundande & Stimulerande

Red Jasper representerar jorden och är en grundsten som förbättrar stabilitet och balans i livet. Den värmer och piggar upp viljan och ökar modet och dynamisk energi som upprätthåller och stödjer livet under stress. Red Jasper ger lugn och helhet till ditt liv, mjukt stimulerar din energi, hjälper dig att konfrontera dina problem, ta bort din oro och lugnar dina känslor.

Helande: Stimulerar blodflödet, cirkulation och matsmältningssystemet likväl som de sexuella organen.

Chakra: Bas

Polychronic Jasper - Balans & Stabilitet

Polychronic Jasper är också känd som Desert Jasper, den representerar jorden och är en grundsten som skapar stabilitet och balans i livet. Den balanserar vibrationer och emotionella energier i kroppen, och är väldigt näringsrik. Den hjälper att skapa balans mellan bestämdhet och känslighet, ger lugn och helhet i ditt liv, stödjer och upprätthåller livet under stress.

Helande: Stödjer cirkulationen och matsmältningssystemet och de sexuella organen

Chakra: Bas, Sacral och Solar Plexus

Leumarian Seeded Crystal - Visdom

Leumarian Seeded Crystal stenen sägs ha varit använd under forntida kulturen Leumaria, den har forntida kunskap och visdom från förr som också ger uppvaknande av själen i nutid. Leumarian har en välsignelse av villkorslös kärlek som jorden träder in i en ny vibration, den visar oss hur vi rör oss runt hinder och lär oss själva från det förflutna, på nytt väcker själen och ger oss tro så att vi kan nå full potential. Stenen är fantastiskt helande och används för balansering och klarhet inom Chakra.

Helande: Hjälper till att ta bort sjukdom och lidande, öppnar nya energi kanaler i den vakna och fysiska kroppen.

Chakra: Alla chakras

(Bild lånad från texashealers.com)

Labradorite - Spirituell kontakt

Labradorite är en väldigt mystisk och beskyddande sten, den funkar på alla sätt i sinnet och kropp att öka energin och klargöra tankeprocesser. Den är känd för att vara ljusbringaren och är perfekt för meditation, guidar energin med mer intensiv metod för att tillåta dig ta kontakt med ditt inre och söka din spirituella mening. Den hjälper att klarna och skydda din aura. Labratorite stimulerar intuition, ökar medvetandet och kontaktar den universiella energin. Det är en transformerande, reflekterande sten som visar sanna avsikter.

Helande: Balanserar hormoner, sänker blodtrycket och hjälper till med ögon och hjärnsjukdomar. Hjälper också förkylningar.

Chakra: Hjärtat, Tredje ögat & Kronan

Bilder & text lånade från crystalhealthspirit.com. Innehållet i inlägget är översatt och jag har valt att lägga upp det då jag anser att det är valfritt att tro på detta, jag har ingen försäkran på att stenarna ska ha funktionen som står, tron på stenarna är upp till dig.

Likes

Comments

​Therese, en tjej som blev kär i en person på nätet, som hon kunde vara sig själv med. Allt verkar jättebra tills han började be om mer lättklädda bilder på henne, vilket hon till en början gör, men som kom att bli hennes största mardröm. Jag tror inte så många föräldrar förstår hur enkelt det är idag att hänga ut folk, och att det man faktiskt lägger ut finns där för alltid. 

Först och främst vill jag säga att varenda kvinna och varenda tjej, har all rätt i världen att få känna sig mer attraktiva, att få testa på och få reda på mer om sig själv och sin kropp. Dock kan man diskutera vilken ålder man får börja sånt i, men man kan inte ta ifrån puberteten ifrån ungdomen, tro mig. Det jag vill komma fram till är att det spelar ingen roll hur lätt man verkar, eller hur mycket man ger till en person, man har aldrig rätten att kränka eller hota någon för det. Det är ren ondska och borde ha striktare och mer allvarliga lagar kring det. Man kan spåra IP adresser och man kan stänga ned och radera, men det krävs en hacker för det. Varför inte då anställa hackers hos polisen som kan ta hand som sådana här ärenden, som skrämmer bort idioter som gör såhär? 

Varningar som kan tolkas som paranoida tankegångar, men är ändå värda att ta upp: Om du är kopplad till Youtube är du automatiskt kopplad till Google, då sparas allting du söker på och det du delar med dig utav sparas i Googles databas, tills du vill "rensa historiken" det tar längre tid än du tror. Jag är inte säker på antalet år, men att historiken raderas är ungefär samma trovärdighet som att jorden är platt. Var försiktiga med vad ni söker på och vad ni lägger upp, tänk extra gånger! Det finns också en app som man kan gå live på, antingen privat eller offentligt och vem som helst kan då se dig. Vad jag har märkt av är att unga tjejer berättar väldigt lätt vilken skola dem går på, vilket område dem bor i och så vidare. Det är också en stor riskfaktor som kan leda till pedofiler och till andra kriminella personer. 

Det är en hemsk värld vi lever i, snälla var försiktiga!! 

Likes

Comments

Desert Rose - Allt är möjligt

Desert Rose stenen symboliserar allt som är möjligt, det sägs att stenen har blivit skuren av indiandernas andas. De höjer kärlek och samarbete, de säger till dig att följa dina drömmar utan hinder och upplöser påtvingade begränsningar som håller dig tillbaka, Desert Rose stenen kan användas för att stärka bekräftelsen och meningen i ditt liv.

Helande: Rätar upp ryggraden och utvecklar flexibilitet, hjälper tänder och ben, dämpar nerverna och hjälper till under tillståndet epilepsi.

Chakra: Krona

Epidote - Tillfrisknande & Pånyttfödelse

Epidote är en sten som kan uppmuntra till tillfrisknande och pånyttfödelse efter en allvarlig sjukdom. Epidote hjälper att framhäva känslor och också hjälpa mot ledsamhet, sorg och självömkan.

Fire Agate - Mod & Skydd

Fire Agate är stenen som symboliserar mod, skydd och styrka, höjer ljuset och positivt tänkande. Den har en djup kontakt med jorden och ger trygghet och säkerhet med sin lugnande energi. Fire Agate ger initiativ, förbindelse och förståelse. Den lättar på rädslor och speglar bort ondska. Den hjälper att förhindra begär, beroende och destruktiv åtrå.

Helande: Hjälper att sluta med beroenden, hjälper magproblem och tarmar likväl som kronisk inflammation, cirkulation och nervsjukdomar, hjälper med nattsyn.

Chakra: Sacral & Solar Plexus

(Bild lånad från cristale.gstones.net)

Flourite - Fokus och Beskydd

Flourite stenen ger fokus, intuition och förståelse. Den hjälper att ordna upp kaos, ge stabilitet, fritänkande och klarnar opartiskt tänkande. Flourite stenen är fantastisk för förbättring av sinnet, hjälper under meditation och kommunikation. Det är en högt beskyddande sten, speciellt på en psykisk nivå och till utvändiga influenser. Flourite drar iväg negativ energi, stress, rensar och renar kroppen.

Helande: Stärker tänder och ben, hjälper ryggraden och ledgång tillstånd, skyddar mot vanliga sjukdomar som förkylning och influensa, hjälper infektionerade sjukdomar och mot emotionellt trauma.

Chakra: Tredje ögat

Green Aventurine - Känslomässigt lugn

Aventurine ger positiv, lätthanterad attityd gentemot livet, balanserar manlig och kvinnlig energi, ger glädje, lycka och känslomässigt lugn. Den rätar till sitt inre, renar det fysiska, mentala och känslomässiga kroppen, stödjer hälsa och välmående. Aventurine stödjer medkänsla och empati, att lugna vår ilska. Den stimulerar våra sinnen, kreativitet, motivation och självständighet. Den skyddar oss mot elektromagnetisk energi och miljöföroreningar. Det är också en sten av framgång.

Helande: Stimulerar helandet av muskler och ben, underlättar huvudvärk och migrän, hjälper blodtrycket och kolesterolet, hjälper mot rädsla och stress, hjälper mot sömnproblem, skyddar hjärtats kondition och inflammation.

Chakra: Hjärtat

Green Jade - Emotionell Balans

Jade är en stark, emotionell balanserad sten, ger näring, frid och renlighet i ditt liv, tar bort negativa tankar och energi. utstrålar gudomlighet, ger villkorslös kärlek, lugn, klarhet i sinnet, mod och vishet. Jade är en sten som tros bringa tur, framgång och vänskap. Den kan stärka dina drömmar, tillåta dig en vaken gömd kunskap och bli den du egentligen är. Det är en sten som skyddar dig mot ondska.

Helande: Stärker hjärtat, njurarna och immunförsvaret, den renar och filtrerar gifter från organen och blodet, läker sår, hjälper fertilitet och födsel, hjälper mot menstruation och klimakteriet symptom, förlänger livslängden.

Chakra: Hjärtat

Bilder & text lånade från crystalhealthspirit.com. Innehållet i inlägget är översatt och jag har valt att lägga upp det då jag anser att det är valfritt att tro på detta, jag har ingen försäkran på att stenarna ska ha funktionen som står, tron på stenarna är upp till dig.

Likes

Comments