Header

Idag fick naomi ett trimmpass i ridhuset, som jag längtat efter att få rida henne ordentligt! Lägger in mycket övergångar samt tempoväxlingar med henne så hon inte blir så liggande på sina bogar utan jobbar lite mer aktivt med bakbenen, har hittat ett ridupplägg som fungerar väldigt bra på henne, återkommer med en förklaring imorgon. Nella min lilla inridningshäst gör så himla bra ifrån sig, hon är ambitiös, nyfiken och lugn (inga bocksprång här inte). Verkligen en dröm inridningshäst. Filmen är från idag och hon har varit ungefär en månad i stallet :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vill så gärna att Naomi ska bli mamma till en liten fölis som ska bli min tänkta stjärna. Hade vi fått beskedet om Naomis skada några veckor tidigare (fick svar sista augusti) hade jag antagligen valt att ta ett föl på henne så hon skulle få läka med tiden, gå och vara tjock och mysig i en stor gräshage. Ibland tror jag vissa hästar mår bra av att vila ordentligt någon gång ibland, om det hade blivit så hade det ju blivit en väldigt lång vila, men ack så mysigt det hade varit med en bebis! Nu fick vi dock beskedet för sent för att ta föl och istället väntar en noggrann och lugn rehabilitering. Så jag får istället se fram emot ett spännande, nytt tävlingsår.
Om jag hade fått välja vilken hingst som helst utan att tänka på pris, hur sperman är (fryst, färsk, osv) exteriör och hela köret hade detta varit min topp 3 lista!
1: Cornado

2: Cornet Obolensky

3:Casall Ask

Ps: Måste säga att det är lite komiskt att alla börjar på C hehe ...

Likes

Comments

Petite var helt outstanding igår på träningen, även om hon bara är 4 år löste hon allt lekande lätt och letade hela tiden nya hinder! Det är skönt att hon sparar på krafterna och inte längre håller på och överhoppar sig. Anna är en fantastisk tränare och har enligt mig alltid bra tränings övningar. Nu ska jag åka upp till stallet, ge alla hästar mat och släppa ut dem. Sen ska jag och mamma skritta ut med pärlorna! En kort film, lite fler snuttar kommer :)

Likes

Comments

Detta är enligt mig världens bästa ryttare, det spelar ingen roll om han ligger på 1 plats eller på 111 plats på världsrankingen , i mina ögon är han bara bäst. Han har sån finkänsla, jobbar hästarna otroligt fint och metodiskt på marken, till hinder och så vidare. Att hans stjärnhästar får vara vanliga hästar ute i hagen gör att han i mina ögon är en riktig stjärna och vettig hästmänniska. Dessutom är han otroligt trevlig och ödmjuk, inte alls någon översittare. Jag pratar om Marcus Ehning, som är min stora idol och förebild. Att titta på videos på hur han rider är så otroligt lärorikt och jag skulle bli så nöjd över mig själv om jag lyckas ta över lite av hans ridning. En del av min praktik jag hade under gymnasiet valde jag att göra hos Marcus Ehning, tiden där var väldigt rolig och lärorik! 
Likes

Comments

Hej på er!
Kom precis hem från stallet, en super mysig skritt tur blev det med Naomi, kan inte riktigt avgöra om hon eller jag var gladast. Hann med att mocka stallet, fylla på med fluffigt spån och allt där till innan jag ska iväg på en arbetsintervju. Jag sitter fortfarande i ridkläder när jag skriver så jag måste avrunda och lägga på ett kål! Ikväll vankas träning för Anna Emanuelsson med petite.


Likes

Comments

Idag var jag och naomi på återbesök hos veterinären och äntligen fick jag henne friskförklarad efter ett x antal månader med endas skritt promenader. Nu väntar en lång rehabilitering i många veckor och sedan väntar ett återbesök för att ultraljuda så allt läker ordentligt trots igångsättning och belastning. Men nu känns livet lite bättre och ljuset för tävlings terminen 2015 :)

Likes

Comments

Petité är ett 4 årigt sto som jag har för tillridning och försäljning. Ett jätte trevligt sto som alltid vill göra sitt bästa och är villig att lära. Med sin fina stam e:Cartier ue:Irco Marco har hon bra tryck i sina bakben och en härlig hinderinställning. Planen med henne är att kvala in till 5-års i Falsterbo 2015 om hon inte blir såld innan, men jag och hennes ägare förväntar att hon ska starta 120 nästa tävlingstermin om allt går väl. Det är otroligt roligt att få äran att utveckla en sån här häst, en riktig tjej-häst med ett stort hjärta, lite humör och sån himla go inställning även om hon ibland kan vara en liten bitch, en perfekt häst! 
Likes

Comments

Jag valde, när jag var 16 år att flytta 25 mil hemifrån, till Kungsbacka närmare bestämt för att tillbringa mina gymnasieår vid Sveriges Ridgymnasium. Nu i efterhand kan jag med handen på hjärtat säga, det var mitt bästa val någonsin även om det betydde att jag lämnade både familj, pojkvän och vänner hemma i Töreboda. Att få bo ihop med 20 andra tjejer i olika åldrar var både helt underbart och helt kaotiskt vissa stunder, men fyyy vad roligt vi hade det tillsammans! Att finna vänner för livet och även få ha hästarna som mittpunkt i allt detta är enligt mig, allt man kan önska! Skolan i sig hade som alla skolor en del brister men att gå på ett sånt litet gymnasium (ca 70 elever) gjorde att man fick otrolig bra kontakt med sina lärare.

När jag kom hem i somras tre år senare var jag en helt annan person, mer skinn på näsan, fötterna stadigt på jorden, vuxnare attityd och med ett hjärta fyllt med kärlek från världens finaste vänner. Jag hade komiskt nog kunna tänka mig 3 år till på skolan, inte för studiernas skull utan för allt runt omkring. Detta är någonting jag vill föra vidare, pusha unga till att göra, våga ta steget ut, sök en skola långt bort om ditt intresse endast finns där. Det löser sig näst intill alltid, skulle det sorgligt nog vara helt bortom kontroll kan man alltid flytta hem! Detta kommer jag pusha mitt barn till, för man växer, får livserfarenheter och jag fick i mitt fall så otroligt mycket hästkunskap med mig i ryggen, någonting jag är väldigt tacksam över!
Till er highland tjejer-jag älskar er, för alltid!


Likes

Comments

Tänkte presentera min egna häst Naomi för er, hon är ett sto och är född 2005, e:Cuper ue:Irco Marco. Hon kom till mig våren 2012 för träning och försäljning men tiden gick jag i somras beslutade jag mig för att köpa loss henne, vilket känns helt rätt i hjärtat. Hon stod som unghäst i Holland och startade som 5åring 120 där nere, när hon kom hem hamnade hon lite mer som skogshäst, så musklerna blev till en tjock mysmage istället. När hon kom till mig var det god tid för att banta, konditionsträna och lägga mycket arbete på marken. En stor häst som blivit riden av en manlig ryttare är ibland en utmaning för en liten tjej som mig. Men efter 2 år har vi kommit framåt, dock är hon en svår häst och handen på hjärtat så har jag fortfarande inte hittat alla knappar. Lite tråkiga skador  har under åren hindrat oss att kunna följa planen fullt ut, att debutera 140. Vi har placeringar i nationella 135 klasser så vi är inte långt bort, men dessvärre står hon som konvalescent häst i skrivandes stund på grund av en blödning i ett ligament. Men imorgon skall vi tillbaka på vårat andra återbesök så jag håller alla tummar och tår jag äger! 
Likes

Comments

Vad roligt att du hittat hit, här kommer du få följa mig och min vardag. Jag har precis startat en egen verksamhet, den kan du läsa om på hemsidan bkshowjumping. Att vara nystartad och egen är verkligen inte lätt, så här kommer ni få läsa om med och motgångar, om tävlingar, träningar och allt därtill. 

Jag tog våren 2014 studenten från Sveriges Ridgymnasium och med den utbildningen blev jag diplomerad hästskötare. Valde att direkt ansöka till unghästutbildningen vid BYS och kom in där hösten 2014. Dock valde jag att avsluta mina studier då jag kände en större motivation till att satsa på min egna verksamhet, studierna kanske jag tar upp igen om några år. Jag har spenderat tid i båda Holland och Tysklan som praktikant hos Stal Heijligers (Holland) samt hos Sportpferde Ehning (Tyskland) Min tid i dessa stall har får mitt egna driv att bli enormt och motivationen är hög tack vare tiden hos dessa hästföretag. Att tävla är otroligt givande och jag har haft turen att få rida en otroligt fin tävlingshäst med lite eget humör, men vi har ridit till oss placering i nationell 135 klass.
Jag hoppas ni kommer följa med mig på mitt egna lilla äventyr! 

Likes

Comments