Sov inte ens tre timmar inatt. Runt tre tyckte jag så synd om mina rumskamrater så jag gick ut till soffrummet istället och la mig på soffan istället. Lär säkert få göra samma sak idag.
Hostar nämligen konstans och får svårt att andas.
Åkte till skolan lite tidigare för att plugga mer på dagens sex nya drinkar eftersom jag knappt orkade plugga igår.
Gjorde provet och började sätta upp inför nästa lektion. Då kommer min lärare och säger att han tycker jag ska åka hem för att jag är för sjuk för att vara på skolan. Gick till Broadway shopping center som är ganska nära och köpte en t-shirt dress och mat, åkte hem och sov, pluggade, åkte till stranden och sov, åkte hem och pluggade lite och nu ligger jag och hoppas på att få sluta hosta och få mig lite sömn. Är så jobbigt att vi har stort teoriprov imorgon + dagens drinkar och jag har haft så ont i kroppen att jag knappt kan göra något annat än att bara ligga och ta det lugnt. Dessutom åker vi iväg på surf camp imorgon. 2.5 timmar norrut.
Känns jättekul alltihop just nu.
Annars har jag börjat vänja mig med att bo på hostel, gillar det inte för fem öre, vilket många gör och säger att man bor som med en stor familj och det är så mysigt. Nej det är det inte.
Skolan är jag väldigt nöjd med. EBS har väldigt professionella instruktörer som lär ut bra. Även fast fyra veckor är en kort tid så tycker jag att saker jag provade dag 1 redan vecka två är enkelt. Det är väldigt mycket repetion och varje dag ser ganska lika ut vilket är bra, det är så det är i arbetslivet också.
Området newtown är också ganska så mysigt. Skulle kunna jämföra det lite med Stockholms söder. Lite mer estetiskt och "hipsteraktigt" område med mycket internationella restauranger, barer, caféer och mycket folk av olika slag. Det är inte så modernt i utseendet och det är grafitti målat på i stort sett varenda vägg här men det är charmigt och unikt på något sätt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I tisdags hade vi master class på skolan om likörer. Helt okej intressant och det finns så mycket mer olika sorter som jag aldrig ens tänkt på som likör. Efter det hade vi tasting av likörer och det var väldigt, väldigt mycket olika att testa. Mycket var gott, mycket var mindre gott. Men det är väldigt bra att vi får chansen att testa så mycket för att kunna avgöra själv sen om vi vill skapa, förstärka eller rådgiva om cocktails.
Efter skolan så åkte vi några elever till ett destilleri här i Sydney. Det var ganska nytt och litet men det var bra att få se det i verkligheten eftersom vi har mycket teoretiskt om hur vi framkallar, smaksätter och förvara alkohol.
Vi avslutade även med att testa deras gin, whiskey och vodka. Avslutade även med att testa några drinkar i baren.
Efter det var det bara att åka raka vägen hem till sängen och plugga och sova.
Är väldigt sjuk, hostar konstant och får väldigt svårt att andas ibland på grund av stopp i lungorna.
I dag onsdag hade vi master class om whisky och öl. Det jag kommer ihåg mest är att det faktiskt inte stavas whiskey all the time utan det är när det gäller amerikanarna, irländska osv, Scotch whisky och japansk whisky stavas inte med ett "e" mot slutet"
Sen hade vi tasting på whisky och öl. Whiskyn var inte så hemsk som jag trodde. Det gick att lukta sig till olika dofter och och smaker. Kunde även ta en klunk, vaska runt i munnen och sen svälja utan att spy. Det är jag stolt över.
Efter skolan så var vi tvugna att åka till vårat hostel för klockan 16.30 städar vi på vårt hostel. Direkt efteråt åkte vi till Coogee beach, badade i de höga vågorna men vi flairade mest på stranden så är nu blå över halva handen.
Eftersom jag är så sjuk har jag fått springa runt i olika affärer och köpt medicin så nu har jag fått i mig ett antal olika saker och hoppas på att kunna sova snart.
Skickar med några bilder.

Likes

Comments

När jag vaknade imorse var jag helt utslagen. Kändes som att jag varit vaken i flera veckor. Tig mig tillslut upp, åt frukost, fixade mig och satte mig i soffan för att plugga lite extra inför drinktestet, somnade direkt på soffan med pennan i handen. Hände ungefär en 3 gånger, antar att ni kan räkna ut hyr extremt trött jag var igår och idag. Ska snart ta mina förkylningediciner och lägga mig och sova, men först ska jag plugga ännu lite mer.
Idag fick jag mitt första fel drinktestet. Som jag nämnt tidigare startar vi alltid dagen med test på 6 nya drinkar, varje dag. Var ett extremt klumpigt slarvfel, repeterade måttet från ovanstående och skrev 2cl istället för 3cl. (Se bild nedan)
Fick dock tillbaka teoriprovet vi hade i fredags som jag inte kunde plugga så mycket till förut dagen innan (matförgiftningen) och det var väldigt goda resultat. 100% på hela provet.
Något som vi tränade mycket på idag var vår free Pour med båda händer och med olika mått. Så med ena handen skulle vi gå mellan två shakers och mäta upp 2cl samtidigt som vi med andra handen skulle gå mellan två shakers och mäta upp till 4cl. Gick helt okej och det är kul träning så jag var nöjd.
Efter skolan pluggade vi i en byggnad tillhörande UTS, samma byggnad som vi brukar plugga i på Broadway. Sen gick vi till köpcentret åt och jag köpte en spray gel mot solbränna så jag håller tummarna för att imorgon har jag inte lika mycket ont.
Här får ni något att skratta åt. Ni kan ju föreställa er hur kul det är att gå runt såhär, ser inte klokt ut.

Kan ni gissa vilken drink jag håller på med?

Likes

Comments

Ja, helgen. Kan väl börja med att säga att det var ganska skönt med helg, break från pluggandet och skolan, blir inte direkt mycket sömn för det.
Efter vår pub crawl blev det ganska sent vi kom hem och dagen efter skulle jag upp tidigt. Lyckades kanske få mig en 2-3 timmars sömn iallafall innan jag blev hämtad här på mitt hostel av halva familjen Millward. Åkte runt och kollade på ett lite mindre shopping center som ska vara i närheten, vet inte vart det låg men kul att se något nytt. Efter det åkte vi hem till dom och jag fick lite tid att vara ensam och plugga. Använde dock den mesta tiden till att sova vilket var väldigt välbehövligt. När jag blev avsläppt på mitt hostel igen så gjorde jag mig iordning och gick ut och åt med Mari och Hanna innan ett gäng av oss tog tåget till Darling Harbour för en night out.
Extremt ovanliga rutiner för att komma in på en nattklubb än vad dom har på de flesta ställena. Vi stod i ledet och visade första vakterna våra ID handlingar, redan där blev två av oss utplockade ur ledet på grund av "för fulla" ( i Sverige hade dom ansetts som nyktra). Går vidare till nästa två vakter som kollar väskan och även har visiteringssaker som de har på flygplats. ("Detektorer or something" )
Går vidare till nästa stopp innan vi får komma in, fram med ID korten igen och där blir vi även fotograferade eller filmade, vet inte. De hade iallafall skärmar med en typ av webcamera. Seeeen var det good to go.
Kom in och där hade de en sjukt bra dj som spelade på ett större dansgolv. Sen hade de även tre mindre dansgolv, utsikt över hamnen och flera barer. Väldigt bra club. Vi från EBS var självklart kvar till stängning och tog oss sen till Hungry Jack's (känt som burger king) och sen kom vi med en buss hem, slitna efter en hel natt med konstant dancing.
Söndag vad jag uppe i relativ god tid och tog bussen ut till en strand som heter coogee beach. Var en himla dum idé men skönt att komma bort från mitt hostel.
Varför det var en dum idé var för att det blåste extremt mycket. Flera gånger ropade de ut i högtalarna att de rekommenderade bara att bada inom en viss del vid stranden och att det är väldigt farligt eftersom vågorna bara blev större och starkare. Gick knappt att ligga och sola heller eftersom sanden piskade på en och hamnade överallt. Trots det blev jag bränd som tusan, överallt förutom på de få ställena jag hade solkräm. (Smalbenen, armarna och ansiktet.) Har nu alltså efter snart 21 är förstått att solkräm hjälper faktiskt så att man inte ska bränna sig, det ni. Var även själv i vattnet och tänkte bara stå och känna på vattnet som många äldre vuxna gör. Ser sofistikerat ut tänkte jag, vuxet och så kan jag inte göra bort mig något eftersom jag var själv. Ville även inte doppa håret eller bikinin. Ser en stor våg komma emot mig, istället för att kanske backa eller möta vågen står jag kvar och kollar på den (kan inte förklara varför?) och blir såklart totalt översköljd. Slås ned i sanden och följer med vågen. Sand överallt då jag dras ned och med i sanden. Kommer äntligen upp på fötter igen och ser flera personer skrattar åt mig. Kunde ju inte göra något annat än att skratta själv och gå där ifrån.
När jag kom tillbaka så pluggade jag lite och så åt vi innan filmkvällen startade här på mitt hostel. Hade även tänkt att blogga och plugga innan jag somnade igår men har åkt på världens förkylning så när jag var hos familjen Millward fick jag tabletter mot förkylning, dagstabletter och nattabletter så jag tog en nattablett(skulle man få en god natts sömn utan förkylningssymptom). Oja, jag sov jag. Kunde inte hålla ögonen öppna för att skriva ett blogginlägg. Nickade till, försökte pressa upp ögonen och fortsätta skriva men nickade till igen. Somnade med telefonen i ena handen och pennan i andra handen. ( Var nog inte bara tabletterna utan utmattning också såklart) men jag vilka bra tabletter. Ingen hosta, halsont eller täppthet alls under natten.

Likes

Comments

Igår mådde jag mycket bättre: satte alla drinkar 100% och skoldagen klarade jag av ganska bra trots magont och sliten.
Efter skolan satt jag Hanna och Mari och pluggade inför ett stort prov om tequila, Rom. Gin och vodka. Historia, hur det görs, olika typer, märken, sorter. Allt möjligt man kan tänka sig. Vi satt och pluggade i en byggnad som tillhör Sydney university fram till klockan 22.00.
Idag, fredag gjorde vi provet plus sex nya drinkar. Jag tror att det gick rött hyfsat men minsta lilla fel och man är körd kan jag säga.
Efter skolan nu har vi kollat lite i Broadway shopping center och nu förbereder vi oss för en pub crawl. Take care

Fokuserad

Likes

Comments

Så här ligger det till nu. Igår tyckte jag att jag hade en skitdag. Idag blev det ju ännu värre.
Dagen startade bra (fick mig äntligen flera timmar av sömn) så jag tog en löptur direkt på morgonen. Sprang runt och letade efter en park som jag även skulle kunna göra funktionella övningar i men hittade ingen så sprang tillbaka. Fixade mig, åkte till skolan, skrev test. Sen hade vi idag master class om distillation och Vodka och Gin. Var väl hyfsat intressant. Eller ja, det som var intressant var väl att ABSOLUT vodka från början hette ABSOLUT Rent brännvin. Efter cirka 2-3 timmar var teorin slut och vi skulle prova runt 20 olika sorters gin och vodka. Vissa vodkasorter kunde man känna stor skillnad på. Gin provade jag inte så många eftersom det gör mig illamående, men visst där känner man självklart också skillnad på smaker och sorter.
Efter det, lunch. Ångrar mitt lunchval väldigt, väldigt mycket. Återkommer.
Back to school med flair, free pouring och barträning. Under barträningen så gör vi "dagens 6 drinkar" som vi har haft på testet på morgonen. Jag tycker ändå att jag har bra koll på vad jag gör, vilka ingredienser jag använder och hur jag ska göra. Det som är svarat är free pour. Att få exakt rätt mått när man häller med båda händerna samtidigt men det är olika mått. Till exempel 4cl vodka och 2cl fresh lime juice. Då ska jag alltså sluta hälla lime på 2 men fortsätta med vodkan till 4 cl.
Efter skolan satt jag Mari och Hanna och läste öite i en byggnad på Broadway som tillhör Sydney University. Men vi tänkte att vi också är studenter så vi smet in där. 4.30pm var det städdags. Kommer vara samma varje vecka (tror jag.) La mig sedan på sängen och tänkte plugga innan jag skulle fixa mig inför ett event. "Strike bar" där dom skulle gå och köra bowling, Kareoke och laser tag tror jag. Kunde ju alltså inte bli med på grund av mitt dåliga lunchval (tror jag även där, omöjligt att veta)
Skulle ta luft eftersom jag fick världens magknip. Gick ut och satt på en trottoarkant där folk passerade relativt ofta. Spyr som en katt som byggt upp en hårboll alldeles för länge. Samtidigt går klasskamraterna till bussen för klockan 6pm var det dags att åka till strike bar. Lite skillnad på kvällsnöjet.
Några spyor i toan och duschen senare fick jag iallafall ett eget rum för natten och än så länge mår jag bättre. Hoppas på att kunna sova iallafall. Mitt i allt detta har jag 6 nya drinkar till imorgon jag ska kunna och även teoritest på fredag om tillverkning av sprit och vodka / gin. Då är det både historia, process, skillnader och märken.
Något som ändå var positivt är att måndagens teoritest fick jag 95% på. Och 100% på de två tidigare receptproven.

1. Bild på hur våra recepttest ser ut varje dag. Minsta lilla fel eller miss och hela drinken är fel.
2. Probably en giftig skapelse..
3. Från vår smakprovning.
4. Våra fina duschar där jag som spenderade stor del av kvällen.

Likes

Comments

Idag har varit en väldigt tuff dag. Inte kunnat sova alls mycket. Där med extrem huvudvärk plus förkylning på det. Inte vant mig än att leva med så många ungdomar och att inte kunna få vara ifred. Finns ingen frisk luft alls på vårat hostel och jag sover i överslafen, vilket resulterar med att den enda fläkten vi har står på golvet och fläktar alltså inte mig ett dugg.
Testerna vi hade imorse tror jag gick hyfsat. Får tillbaka dom imorgon. Sex nya drinkar till test imorgon, kan dom just nu iallafall. (Plus 30 sidor att läsa om hur vodka och gin tillverkas)
Provat att flaira idag. Var inte lätt alls, som förväntat. Flair innebär att man underhåller kunder med en liten show genom att till exempel kasta runt flaskan och fångar den igen såklart (utan spill). Kan även vara med frukter, servetter m.m.
Free pouring och barlektion as well. Så kommer upplägget se ut. Att vi går runt på olika stationer och även har större teorilektioner.
Efter skolan var slut har jag bara velat vara själv så jag gick till ett shoppingcenter som ligger bredvid skolan i central park. Pluggade lite och kollade lite. Satt ute i central park, läste och tog vara på den lilla solen som visade sig en stund idag.
Sen gick jag till Broadway shopping center. Samma sak kollade och pluggade och åt.
Nu ikväll har jag umgåtts med en grupp här på vårat hostel och gissa vad jag mer har gjort. Jo, pluggat.
Drog in kyla och oväder på kvällen så set har varit kallare ute, spöregn och blixtrar och dunder. Tråkigt väder verkligen, men efter regn kommer väl solsken. Hoppas jag!

Schema på event, prov och aktiviteter under kommande månad.

Likes

Comments

Första natten, första kursdagen, första hemläxan och första ovädret. Mycket första idag. Sov dåligt. Varmt, obehagligt litet och obekvämt men what ever. Vi åkte till kurslokalen och hade genomgång om upplägget, eventen som kommer hållas och hade en 2 teoretiska lektioner och en praktisk.
Det teoretiska handlade mycket om det som är mest basic. Hur man ska vara som bartender, tekniker, redskap o.s.v. Hade sen praktisk lektion med så kallad free pouring. Vilket menas med att man ska kunna hälla upp en drink direkt i glaset eller en shaker utan att behöva använda en jigger eller annat mått. För att få rätt måste man räkna rätt. Jag räknade "one two three bounce". Bounce menas med att man skakar till flaskan lite så att det slutar rinna för några millisekunder, annars rinner det medan du tar ned flaskan vilket då gör att det blir för mycket.
Detta var ju inte det lättaste som ni kanske kan tänka er. Gick ändå väldigt bra, försökte komma på mina knep och knåp för att få till rätt mått.
Efteråt gick de flesta och åt på en resturang nära skolan för att sedan delas in i grupper och göra en challengeaktivitet i Sydney. Vi var en grupp om 5 och bockade av några utav utmaningarna.

Var extremt varmt idag så vi tänkte ta tåget till stranden men hörde att det tog cirka 30 min med tåget och det blev för lång resväg då klockan var runt 4-5pm. Tog mig en tur med en norsk tjej till Broadway shopping center och kollade runt och tog en kaffe till plugga det lyckades få 50 sidor i läxa (test till imorgon) och sex drinkrecept som vi ska kunna till imorgon. Så är upplägget att varje dag ska vi kunna 6 nya drinkar.

När vi kom hem så gjorde vi en sallad och jag behövde ensamtid efter bara två daga på detta hostel. Så jag var ute och gick och satte mig och pluggade tills jag antog att de flesta lagt sig, runt 12 på natten. Var väldigt välbehövligt för att komma undan och inte behöva prata med någon utan bara få vara. Inte bara kul detta utan det är slitsamt också. Men det är väl så ser ska vara.


Lite blandade bilder från dagen. Bild utanför mitt hostel och min kurslokal. Bild inuti en utan salarna. Lite vart jag varit idag osv.

Likes

Comments

Nu ni. Nu ligger jag i överslafen i ett överhettat rum med en Schweizing, en hollending och en tjej som säger att hon bor i Thailand.
Well, Let's take it from the beginning.
Började morgonen med att jag och Fiona (mamman i familjen jag bodde hos) tog oss en tur och kollade på olika stränder. Det var dock full överallt, inga parkeringar på långt håll. Berodde bland annat på att dagen var superfin, den varmaste dagen i år och att många hade sin sista semesterdag idag. Vi kom iallafall ner till en strand där många surfade eftersom det var stora vågar där. Otroligt skönt. Men varmt. Blev 43 grader under dagen. Efter vår strand-road-trip åkte vi tillbaka hem så jag kunde packa mina saker och komma iordning. Det var även så varmt ute så man kunde knappt vara ute utan att det skulle vara farligt. Uv index på minst 11.
Istället åkte vi och såg på bio, pitch perfect 3. Rolig film och mysig salong. Den var ganska liten men mycket bekvämare och större säten än vad SF har hemma. Något jag ska lansera till Sverige är också deras försäljning av alkohol under filmen. Man kunde köpa med vinflaskor och öl upp till filmen. ( otroligt onödigt men bra försäljning I Guess)
Efter det var jag väldigt stressad och grät inombords eftersom jag skulle checka in vid 5pm och incheckningen öppnade 1pm. Trodde jag skulle få sämsta rummet och sitta själv utan kompisar medan alla redan var ute och hade kul.
Var ju lite överdramatisk kanske och hade inte behövt väcka mammsen och vara grinig, men det gjorde jag.
Gick ju faktiskt lite bra ändå. Fick ett rum med fyra sängar. (Vissa har sex eller mer.) Dock är det extremt varmt och särskilt för mig som ligger överst och inte har tillgång till golvfläkten. Byggnaden hade varit så varm idag så att brandlarmet hade gått, antar att nu kan tänka er hur varmt det är då. 
Gick ut och åt och handlade med en norsk tjej som jag klickade bra med och sen har vi varit ute med en tjej från Holland och en kille från Schweiz så det har börjat väldigt bra.
Imorgon ska vi mötas klockan 8 utanför vårat hostel så ska vår hostelmanager guida oss till skolan där vi kommer ha information men även en challenge i grupper där vi ska samla poäng och utforska Sydney. Hoppas det blir så kul som det låter. Vi har fått ett schema för månaden som jag tänkte ta kort på och ladda upp här a.s.a.p.
Riktigt stor utmaning för mig att sova på ett hostel och dela utrymme med ungefär 35 människor. Lär vara extremt trött på människor när kursen slutar, eller inte vi får la se.

Huset jag bodde i hos världens gulligaste och trevligaste familj.

Likes

Comments

Oj vilken dag. Lång men ändå förvånansvärt snabb. Hunnit med en hel del idag. Började med att gå ut i närområdet där det finns en stor park med stora grönområden, stor ckricketfield, tennisplaner, basketplaner, utegym, lekpark u name it. Det bästa var nog att det även fanns ett stort odlingsområde där de odlade olika grönsaker, växter och kryddor o.s.v. Där hade de ett café/resturang där dom använde sig av odlingen utanför.
Jag har även åkt förbi och sett vart mitt hostel ligger och vart min kurs hålls. De ligger inte jättenära varandra men både kursen och mitt hostel ligger i bra områden. Centralt.
När vi körde förbi kurslokalen hamnade vi på en bakgata med galler i fönsterna och grafitti på väggarna. Kändes liksom lite oroande meeen, det är insidan som räknas, right?
Har även fått träffat på flera familjer som är vänner till den familjen jag bor i nu. Strosat runt och sett hamnen, parker och shoppingcenter.
Fixat ett Australienskt sim-kort till telefonen så nås endast där (förutom sociala medier såklart)
Nu på kvällen har vi suttit och druckit lite vin och pratat om lite allt möjligt, även planerat att imorgonförmiddag ska vi på en liten tur till stranden, innan det blir för varmt och smockat med folk. Det ska nämligen bli 39 grader sol imorgon. Känner mig ganska oförberedd för det faktiskt.
Sen kommer ju den efterlängtade stunden då jag ska flytta in på EBS Hostel. Får se hur det blir, spännande är det ju iallafall.

Gullig "liten" possum (pungråtta) som tagit sig in på bakgården och äter kaninens mat nu på natten.

Likes

Comments