​Du ser min lĂ€ngtan

att fÄ lÀgga ner mitt liv inför Dig
fri och förlÄten
jag stÀcker mig framÄt
mot allt det som du har för mig
och jag vet du Àr med mig
varje morgon nÀr jag vaknar upp
och du stÄr vid min sida
och jag tÀnker aldrig nÄnsin ge upp

SÄ lÀnge jag lever
SÄ lÀnge jag finns kvar pÄ denna jord
SÄ lÀnge mitt hjÀrta slÄr
Vill jag leva, leva för dig

Stormarna kommer, regnet det faller
och jag stÄr hÀr i din hÀrlighet
StÄr pÄ en klippa, stÄr pÄ ditt ord
Jag stÄr pÄ alla löften du gett
Och jag vet du Àr med mig
NĂ€r jag faller reser du mig upp
Och du stÄr vid min sida
Och jag tÀnker aldrig nÄnsin ge upp

SÄ lÀnge jag lever
SÄ lÀnge jag finns kvar pÄ denna jord
SÄ lÀnge mitt hjÀrta slÄr
vill jag leva, leva för dig, leva med dig 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

ASTMA

jag har lidit av astma sen jag va runt tvÄ Ärsgammal, och lever men den en idag, astman har varit ett stort hinder för mig hela mitt liv, mina stora drömmar gÄr inte att slÄ in tack vare att jag bli stoppad av det, Jag Àr en stor djur vÀn och vill kunna gÄ och rida ha katt och olika hund raser men jag blir stoppad av att jag tappar min anda och svullnar upp i hela mitt ansikte, Änga tror jag överdriver fast jag inte gör det, jag önskar att jag kunde va som vilken mÀnniska som helst som inte har samma problem som mig, kunna göra olika aktiviteter och slippa kÀnna att jag blir stoppad, pÄ sommaren har jag svÄrt att gÄ ut och kunna lÀgga mig och sola, Àr det nyklippt grÀs sÄ Àr det kört, jag vet att allergitabletter finns, men tyvÀrr hjÀlper dom inte alla gÄnger, som man önskar, Jag tar min astma medicin dagligen men den hjÀlper tyvÀrr inte heller varje gÄng, jag har ett pipande ljud ofta under kvÀllarna i frÄn lungorna iallafall och tar min medicin sÄ som jag ska göra och inte bara i behov, Min medicin Àr mitt liv som mÄnga andra har det med sina " sjukdomar" utan dessa mediciner klarar man sig inte lÄngt pÄ ofta, Astman Àr tyvÀrr ett döds sjukdom, och jag har alltid hoppas pÄ att jag en dag ska vÀxa ifrÄn den, men jag har tyvÀrr inte inte lyckats jag blir 23 i nov och det betyder att jag har nÀstan haft det i 22 Är, och den blir inte bÀttre, jag hoppas dagligen pÄ att jag ska bli av med den, mina förÀldrar har alltid sagt skulle vi kunna byta sÄ hade vi gjort det,Àven min flickvÀnn, jag undrar ofta varför? varför just jag? Àven om jag önskar att ingen annan fick igenom gÄ det jag gör varje dag!


Vad Àr astma?

Astma har ökat stadigt de senaste 50 Ären och sjukdomen Àr framförallt vanlig i den industrialiserade vÀrlden. I Sverige Àr runt 10 procent av alla barn och vuxna drabbade, bland barn nÄgot fler pojkar Àn flickor. Men vad Àr egentligen astma?

Astma Àr en kronisk inflammation i luftvÀgarnas slemhinnor som gör att musklerna runt luftrören lÀttare drar ihop sig och slemhinnan i luftrören svullnar. Det innebÀr att luftflödet till lungorna begrÀnsas, vilket kan leda till hosta och andnöd. Slembildning, pipande ljud i bröstet och besvÀr i nÀsan och bihÄlorna Àr ocksÄ vanliga symtom pÄ ett astmaanfall.

Det stĂ„r inte helt klart vad som orsakar astma men mycket tyder pĂ„ att luftföroreningar, allergier, dĂ„lig inomhusmiljö och kemikalieanvĂ€ndning har bidragit till ökningen i antalet astmafall. Ärftlighet spelar ocksĂ„ en stor roll, dĂ„ risken att fĂ„ astma ökar betydligt om en eller bĂ„da förĂ€ldrarna bĂ€r pĂ„ anlagen. Sjukdomen bryter oftast ut i barndomen men kan starta i vilken Ă„lder som helst.

Olika typer av astma

Astma brukar delas in i tvÄ undergrupper: Allergisk astma, som Àr den vanligaste astmaformen hos barn och ungdomar, och icke-allergisk astma, som dominerar bland vuxna. Allergisk astma utlöses om man kommer i kontakt med sÄdant som man Àr överkÀnslig mot, vanligtvis pollen, pÀlsdjur eller kvalster. Kroppens antikroppar sÀtter dÄ igÄng en allergisk reaktion i form av astma.

Icke-allergisk astma kan utlösas av luftvÀgsinfektioner (oftast virus), kall luft, vissa lÀkemedel, irriterande Àmnen som parfym, tobaksrök, avgaser och fysisk anstrÀngning.

Att leva med kronisk astma

Astma pÄverkar alla pÄ olika sÀtt och till olika grad. De flesta astmatiker har en lindrig form av sjukdomen och kan leva helt normala liv utan att uppleva nÄgra anfall. Men en del drabbas av svÄr eller kronisk astma, dÄ luftrörsproblemen Àr stÀndigt kÀnnbara, och för dem kan astman leda till allvarliga eller rent av livshotande besvÀr. Typiskt för astmatiker Àr att lungfunktionen varierar i perioder - frÄn svÄr andnöd och slem i luftrören den ena dagen till inga besvÀr alls nÀsta dag. Astma kan inte botas och betraktas dÀrför som en kronisk sjukdom, men om astman debuterar i barndomen Àr chansen relativt god att symtomen blir mildare med Ären. SÄ kallad förkylningsastma hos barn under tvÄ Är kan i vissa fall vÀxa bort. Hos vuxna kan sjukdomen med stor framgÄng behandlas med luftrörsvidgande medicin och inhalationskortison. Obehandlad astma kan dÀremot begrÀnsa förmÄgan att leva ett aktivt liv och dessutom leda till onödiga sjukhusvistelser.

Hur vet jag om jag har astma?

Om du upplever symtom som tung andning, pipande och vÀsande ljud nÀr du andas, lÄngvarig hosta eller andnöd i samband med förkylning eller nÀr du anstrÀnger dig fysiskt, kontakta din lokala vÄrdcentral. DÀr kan du fÄ mer information om astma och boka tid för en lÀkarundersökning. LÀkaren kartlÀgger först sjukdomshistoria och symtom, och gör sedan ett eller flera lungfunktionstest för att avgöra om astma ligger bakom besvÀren. I regel görs Àven ett blodprov eller ett sÄ kallat pricktest för att testa för allergier.Likes

Comments

har varit en svÀng och lyssnat pÄ bra music och trÀffat en massa hÀrligt folk! och nu blir det vÀl lite alkohol och mys med mina bÀsta, och hoppas att Àven ni har haft en bra dag!

KRAM

Lite bilder kommer hÀr!


Likes

Comments

Denna sjukdom Àr sÄ hemskt!

sitter just nu och kollar och lyssnar igenom en Live sĂ€ndning som sĂ€nds pĂ„ en grupp pĂ„ Facebook en lite pojke pĂ„ 11 Ă„r som lider tyvĂ€rr av cancer, 11 ÅR? livet har inte ens börjat, sĂ„ hemskt den sjukdomen Ă€r! han fick veta 2 dagar innan jul att han inte kommer överleva denna cancer och det Ă€r hemskt, samtidigt som jag skriver detta inlĂ€gg med ljudet frĂ„n live sĂ„ rinner mina tĂ„rar, hans största ovh sista dröm Ă€r att hinna Ă„ka till Italien och det finns en sĂ„ fin mĂ€nniska som hĂ„ller Ă€ven pĂ„ att spela in en önska lĂ„t till honom, min största önska i vĂ€rlden Ă€r att denna sjukdom ska utrotas och att den aldrig kan uppstĂ„ igen, att det finns botemedel mot det som om man bara satt ett plĂ„ster pĂ„ ett litet sĂ„r, det gör sĂ„ ont i hjĂ€rtat nĂ€r folk drabbas av denna sjukdom, jag kĂ€nner Ă€ven en person som tyvĂ€rr somnade in för snart tvĂ„ Ă„r sedan, och min Ă€lskade morfar fick cancer i lungorna men min lycka Ă€r att morfars cancer försvann och han Ă€r "frisk förklarad" man blir aldrig riktigt frisk förklarade för cancern har varit borta i 5Ă„r, och jag lider sĂ„ fruktansvĂ€rt mycket med dom som har drabbats av denna hemska cancern gör sĂ„ fruktansvĂ€rt ont i hjĂ€rtat! alla mina tankar gĂ„r till dom som har förlorat nĂ„gon eller lider av cancern en dag hoppas jag att det finns ett botemedel som fĂ„r bort denna hemska Ă€ckliga cancern!


jag tycker mÄnga av er och alla andra mÀnniskor ska tÀnka tanken istÀllet kanske för att köpa den dÀr kaffe eller bullen ta den lilla slanten och skicka till barncancerfonden eller cancerfonden sÄ utvecklingen kommer framÄt!

Likes

Comments

ADIDAS 

Likes

Comments

VĂ€dret denna vecka? AlltsĂ„ vad hĂ€nder? Idag samtidigt som det snö sĂ„ var det strĂ„lande sol ovh 7+ grader, jag vill ha sommar och sol, trött pĂ„ vintern! Man ser hur allt blommar ut pĂ„ trĂ€den och marken men hur fan gĂ„r det till nĂ€r det Ă€r minus grader under under natten? Trött pĂ„ snön! Även om jag ofta lĂ€ngtar efter den sĂ„ vill jag inte ha den nu? Vill ha vĂ€rmen kunna gĂ„ i klĂ€nning short och LinnĂ© och allt dĂ€r i mellan och bara ha en tunn kofta över axlarna pĂ„ kvĂ€llen, men nej dĂ„, man fryser rumpen av sig utan halsduk och vantar till och frĂ„n! Suck! Men Aja,
PÄ tal om annat sÄ igÄr (tisdag 9) sÄ var jag och prov jobbade pÄ ett annat stÀlle och det var bÄde roligt och ovant, jag va pÄ hemtjÀnst, och jag fick tjÀnsten, men jag kÀnner och mÀrker sjÀlv att jag trivs bÀttre som personlig assistent eller pÄ ett boende istÀllet för att ta mig frÄn ett stÀlle till ett annat, men jag ska inte klaga!:) jag rör mig sÄ enormt mycket bara att jobba sÄ det Àr underbart! Och nÀsta vecka sÄ börjar jag lite mera ordentligt, och sjÀlvklart Àr jag kvar hos min brukare som jag brukar vara hos, och lÀngtar dit tills nÀsta jobbpass!
Menmen, nu Ă€r kl 00:47 sĂ„ jag ska vĂ€l hoppa i sĂ€ng fast detta inlĂ€gg inte kommer ut först i morgon förmiddag!đŸ˜đŸ‘ŒđŸœ men godnatt för min del och godmorgon för en del av er sĂ„ hörs vi senare under dagen!

KRAMAR 💋

Likes

Comments

Min trĂ€ning gĂ„r framĂ„t och jag blir bara lycklig av resultaten! 😍 26 cm pĂ„ mĂ„tt bandet mindre nu, jag fortsĂ€tter min trĂ€ning dagligen med gym och massa promenader, och trĂ€ningsvĂ€rken just nu Ă€r enormt grov! đŸ‘ŠđŸŒ men en "smĂ€rta" som Ă€r vĂ€rld allt just nu, bevis för en sjĂ€lv att man klarar allt bara om man vill! 😍
Och tĂ€nkte bara slĂ€nga in en bild pĂ„ maten jag fick till idag! Lite makrill och bön pasta med mixad bebis spenat och grĂ€slök! 😍 mums kan jag bara sĂ€ga! 😍

Likes

Comments

Efter en dag med att suttit med en tatuerings maskin i ett par timmar ifrĂ„n en naken arm till massa blĂ€ck!đŸ‘ŒđŸœ

Nu blire en massa mys med min Ă€lskade Johanna och Ă€ven vĂ„ran granne Mimmi med kvarg med lite vitlök i och morötter, gröna Ă€pplen och Ă€ven melon!😍 medans dom slĂ€cker törsten med lĂ€sk sĂ„ hĂ„ller jag mig till min is kalla vatten flaska!😍i morgon blire och tagga till gymmet med min kĂ€ra sĂ„ blire att köra slut pĂ„ varandra' đŸ‘ŒđŸœmen nu ska jag mysa ner mig i soffan i mellan dessa tjejer! 😍 men GODNATT och SOVGOTT ❀
KRAM

Likes

Comments

sÄ otroligt lycklig jag Àr, för en vecka bestÀmde jag mig att det var dax att tÀnka pÄ mig sjÀlv och vad jag Ät och hur jag ser ut, pÄ en veckas tid med att Àta rÀtt slutat med allt socker och gÄtt lÄnga promenader varje dag och Àven kört hÄrda pass pÄ gymmet sÄ har det gjort bra resultat pÄ sÄ kort tid, bÄde jag och Johanna och mina nÀrmaste vÀnner tappade hakan nÀr vi sÄg resultatet pÄ mÄtt bandet... nÀstan 20 cm runt midjan Àr borta! men jag har fortfarande en bit kvar pÄ min vÀg innan jag Àr nöjd! Men har en stor morotsbit pÄvÀgen iallafall! och jag Àr nöjd en sÄ lÀnge, och jag Àr sÄ tacksam att jag har en sÄn underbar fÀstmö som Àr en sÄn underbar och positiv person! vill man sÄ klarar man allt! gör Àven mycket trÀningar hemma varje kvÀll spelar ingen roll om jag har varit pÄ gymmet eller inte, sitter atomatiskt i huvudet att man ska fortsÀtta trÀna! och jag kommer uppdatera ofta om min vikt nergÄng, skulle vara kul om ni kunde kommentera om ni vill att jag ska göra uppdateringa hur det gÄr och lite mera pÄ hur jag gör! :)


Man ska aldrig ge upp hoppet, Àven om det Àr jobbigt eller tufft sÄ bit ÀndÄ i det sura Àpplet! för skammen som ger sig och man kommer bli sÄ otroligt stolt och lycklig över sitt resultat nÀr man vÀl har klarat det! sÄ lycka till med ditt mÄl!

VILL MAN SÅ KAN MAN!

KRAM PÅ ER!

Likes

Comments