Header

Förra måndagen den 13 hade jag ett dressyrpass med Rechael som verkligen var pain in the ass kan man säga, enligt min mening. Hon var slö, mot arbetade mig hela tiden och satte verkligen ut mig på volterna. Vi tränade på galoppfattningar, sitsen och volterna. Min sits är betydligt bättre och jag jobbar verkligen med den hela tiden, nu är mina ben där dem ska vara 90% av tiden, så just nu jobbar jag med handställningen att jag ska vara rak i ryggen och titta var jag ska samtidigt som jag jobbar med hälen. I 3 och 2 punkt sitsen jobbar jag väldigt mycket med att inte bli för framåtlutad, men även med att armarna inte ska stå utåt utan ligga still bredvid. Måste jobba väldigt mycket med de tre sitsarna den här terminen, då vi har examination i det och jag siktar högt där.

Tisdagen den 14 hade jag hoppass på körhästen Remington och jag kan säga att det var verkligen inte lätt. Han var otroligt tung och sen när jag skulle korta upp tyglarna för att få mer kontroll så drog han bara ut dem igen. Men jag gjorde så gott jag kunde, med att driva fram han till bettet hela tiden samtidigt tog jag halvhalter och försökte aktivera honom något. Fick bra beröm av vår tränare också så jag gjorde ju något rätt i alla fall. När vi i alla fall kom till hoppdelen så fick jag lite panik, då det var studs och jag hatar studs och är otroligt rädd för det. Men jag drev honom fram hela tiden och försökte sitta still med överkroppen och inte bli för framåtlutad och det gick faktiskt väldigt bra. Lite nöjd i alla fall.

I lördags åkte jag och mamma till Lilja och Regina, då jag skulle rida och köra dem. Började med att ta in och göra i ordning Regina, selade henne efter att ja hade snurrat upp selen och sen spände jag för. Det blev inte en jätte lång runda då hästen inte är i gång i körningen och det var rätt kallt. Men det gick väl inte heller så bra, då hon inte var så känslig som jag vill, utan hennes attityd "jag bestämmer" var väldigt mycket framme. Men det blev en del trav och skritt. Ska försöka köra henne så ofta jag har möjlighet till nu, då jag gillar att köra henne och Regina gillar det även väldigt skarpt.

När vi kom tillbaka tog jag av utrustningen, mamma ryktade av henne och sen släppte jag ut Regina och tog in Lilja. . Jag har länge varit sugen på att rida ut, men då jag vet att hon är otroligt jobbig att rida ut på själv har jag mest velat rida med andra. Men i lördags bestämde jag mig för att testa rida ut henne ändå, hade mina sporrar för att markera lite mer med skänkeln, vill ju även göra mina ben så mjuka som möjligt. I alla fall så gick det över förväntan. Lilja gillade inte riktigt underlaget på åkrarna som jag måste korsa för att komma ut på rundan och sen gillade hon inte ena gården, som vi red förbi. Men annars så skrittade hon på bra framåt. Travade en del så hon fick göra av med lite mer energi och sen tog jag en liten lugn galopp i tre punks sits, innan jag skrittade av hemåt. Ett basic pass, men då jag ibland har problem med att hon inte alltid vill bjuda på helt framåt så är detta ett väldigt positivt pass. Mitt mål är att rida ut så mycket som möjligt med henne och sen ta med energin utifrån in i paddock/ridhus. I alla fall så kändes det väldigt bra då det inte var en enda gång hon verkligen protesterade och ville vända. Nöjd, äntligen kan det kanske bli kul igen!

Likes

Comments

Jag glömde att skriva om torsdagens körning i föregående inlägg, där jag körde Mon Petite en av mina favoriter. Han var väldigt pigg och framåt som alltid. Vi började med att värma upp innan vi skulle köra precision.s banan. När vi väl började köra banan ville han gärna gå på i sitt eget tempo, vilket i hans fall blir väldigt fort. Skulle bryta av han en gång men det ville inte han så blev lite sur på han. Var tvungen att bryta av han för att han skulle lugna ner sig och han skulle hänga med mentalt och fysiskt. Men sen när vi kom i mål fick han beröm. Så första rundan gick inte alls bra. Sen körde jag en gång till och det gick betydligt bättre och den rundan är jag faktiskt väldigt nöjd över, då vissa vägar var korta och konerna stod närmare varandra än innan. Dessutom är Moppe ingen bra precision häst tydligen vad jag hörde, i alla fall så var han svår att köra precision med. Men jag tyckte inte det var något fel på han, bara en utmaning som passar bättre för mig. Då jag annars inte tycker kör lektionerna ger mig något och då blir det automatiskt mycket tråkigare.


Likes

Comments

Den 29 januari tror jag det var red jag igenom Lilja som var pigg men otroligt fin ändå och sen avslutade jag passet med att rida ut en runda med ägaren och Regina. Jag tränade rätt mycket på att hon skulle följa mig, slappna av och vara mjuk. Fick inte igenom henne helt, men hon var framme för skänkeln hela tiden och förstod vad jag menade när jag bara släppte inner tygeln och höll på ytter och det jag menar med det är att hon ska följa ytter och lita, ta stöd och ställa sig lite lätt utåt.

Den 30 red jag en skimmel valack vid namn Ceydido, det var första gången jag red honom, men jag tyckte faktiskt att jag hittade honom väldigt bra. Speciellt i galoppen kunde jag sitta tillbaka honom och få honom rund och med mig. Vi tränade väldigt mycket på sitsen, få hästarna jämna mellan skänklarna och tyglarna och sen red vi på volterna där vi tränade på att sitta ner. En häst jag fastnade för ändå.

Den 31 körde jag och min kompis Saffran ett litet och nätt sto, men som var rätt pigg och glad. Gillade inte henne jätte mycket, men en helt okej häst att köra ut på i alla fall.

Där efter hade vi ridning med bommar och då red jag Helios, en 6 årig valack. Han var pigg, taggad och allmänt rolig att rida, dock så gillade han inte att stå still. Hittade inte han alls i skritten eller traven först, men efter att vi hade galopperat fram så gick det betydligt bättre och han lyssnade på mig. Första hästen jag fick till både 3 punkts och 2 punkts sitsen.

På torsdagen körde jag Remington i precisionen och det gick helt okej körde inte på något, utan hade mest problem med att han var lite vinglig och inte hade ett jämnt tempo.

I måndags så somnade jag på bussen och sen när jag vaknade så såg jag att det snöade och sen har det snöat till i onsdags innan det av stannade. Amigo råkade till och med gå ner i ett dike och hamna under all snö och sen hoppar han fram när han ska gå, så söt är han.

I alla fall så hoppade vi i måndags och jag hoppade Hickory, då jag hade sagt till vår tränare att jag var osäker på hoppningen. Vi hoppade i alla fall 5,5 som gick jättebra. Under uppvärmningen gick det inte jättebra då jag inte hittade sitsarna så bra. Men under själva hoppningen så gjorde jag bara ett misstag och det var att titta ner på den första bommen, men annars gick det bra och han hoppade helt perfekt.

I tisdags red jag Ruzzin och visst hon var väldigt pigg och på i början och jag klarade inte av henne så bra. Men när jag väl fick henne i det tempo jag ville ha så gick det jättebra. När vi började med galoppen provade jag att stå upp men det gick inte så bra, så i den andra galoppen satt jag ner och det gick det betydligt bättre. Sen red vi på volterna där vi tränade på att minska volten och öka den, vi tränade även på att flytta ut och in med den sidförande skänkeln. Vi galopperade även på volten och det var först då jag verkligen blev nöjd med henne. Det gjorde vi två gånger i båda varven och mellan första och andra gången red vi ett varv på fyrkanten. Som avslutning red vi upp på kvartslinjen och sen sidförande rörelse ut på fyrkant spåret i trav. Har aldrig gjort det innan så för att vara första gången gick det strålande. När vi travade av hästarna fick jag dessutom Ruzzin i en fin lugn avslappnad joggings trav, så nöjd över henne.

Annars har det väl inte heller hänt så mycket, har inte ridit Lilja sedan den 29 Januari och vill inte heller, känns som jag inte klarar av att rida eller utveckla henne och blir bara så deppig när jag har ridit henne för jag ser inte det som går bra längre. Utan bara att jag inte kan något och ja...

Annars har det inte hänt mer än att det har varit traktorvecka på Bollerup, vilket betyder att dem som vill och har egna traktorer har kört till Tomelilla i tisdags för att vissa upp dem och sen i torsdags så körde dem till Ystad.

Likes

Comments

Tjo, hoppas ni mår bra. Jag tänkte nu berätta om ridningen och körningen i veckan.

I måndags körde jag Lippek ett pass där vi bara joggade hästarna lite lätt och körde en serpentin och några volter, för att checka av inför våren. Det gick helt okej, har inte kört på väldigt länge vilket jag saknar. Har hela tiden tänkt att jag skulle köra Regina någon gång i vinter men, det har inte blivit av vilket jag tycker är synd för jag saknar verkligen att köra henne.

I alla fall så hade vi sen ridningen i tisdags. Red en taggad, glad och pigg Mac Clean. Jag tyckte inte att jag red bra, men jag red inte dåligt heller. Fick han dit jag ville och fick han lugn ibland. Men så glömde jag var mina ben var och hur min sits var och då tappade jag allt. Får han sen inte som han vill så slår han väldigt mycket med huvudet och det blir ännu svårare att fokusera på rätt sak tycker jag.

I torsdags morse så tömkörde vi och det gick faktiskt väldigt bra. Hade koll på nästintill allt och fick Mon Pettite , en av mina favo körhästar. Han var rätt spänd i början men allt eftersom slappande han av. Hade dock problem med att han ville komma längre och längre in mot mig men, när jag hade sagt till han så slappande han av igen och höll sig på ett jämnt spår men, fick ha honom på rätt spänd ytter töm. Inte för mycket då han är väldigt, väldigt känslig med ytter tömmen. Utan mer ta halvhalter på ytter och ha en löst jämnt stöd på ytter. Svårt att förklara om man inte har tömkört eller kört honom. Men ni som håller på med hästar hoppas jag ungefär att ni förstår vad jag menar.

Likes

Comments

Jag har länge tänkt att jag skulle gå in och skriva här, men varje gång jag har haft tid så har annat kommit i vägen eller så har jag somnat i soffan. I vilket fall som helst så gick praktikveckorna riktigt snabbt, han knappt med själv. Jag tycker att jag fick en bra inblick hur det är för polishästarna och även hur stall är olika på sina sätt.

Igår innan jag åkte tillbaka till min dröm miljö och drömskola så åkte jag till stallet, red lite i padocken. Men tyckte inte att något fungerade. Saknar verkligen att ha någon som jag kan ta hjälp av och träna för och som är positiv. Jag är ju själv rätt negativ mot mig själv och har alltid varit, vet inte hur många gånger jag har velat gömma mig för världen bara för att jag har varit så hårt negativ mot mig själv. Eller hur många personer jag ha börjat prata med bara för att få lite positivitet. Därför vill jag ha en positiv person som verkligen vill hänga med till paddocken och hjälpa mig, då jag tycker vi står still på ett och samma ställe och trampar nu.

Men i vilket fall som helst är jag tillbaka på Bollerup nu och i morse började jag med att sova till 8 halv nio, halv 10 innan jag hade körning och sen har vi haft naturbruk, engelska och spanska.


Har inte så mycket mer att skriva och berätta, men lovar att försöka kika in snart igen, ha de gött!

Likes

Comments

Hejsan, tänkte bara kika in och skriva lite om APL:en.

Natten till i måndags så sov jag ingenting, men kom ändå upp 5 som jag måste om jag ska hinna i tid till polisrytteriet. Igår var det bättre och idag var jag mest bara trött på morgonen.

Det vi gör är att släppa ut hästarna, strö, sopa, rykta och göra iordning djuren inför deras ridpass och så putsat vi. Vi gör ungefär det som behöver göras, vi hjälper även till på miljöträningen.

Idag gick jag gå hem tidigare, då det var snökaos och glad är jag för det, eftersom att jag tog den sista bussen till sandby, alla andra blev inställda...

Men i vilket fall som helst så trivs jag bra och jag har ändå kul.

Är hemma 1,5 veckor till innan jag flyttar ner till Bollerup igen.

Ha de bra

Likes

Comments

Måndag: APL i Malmö 07:00-15:00, köpa ny vinterskor och ev gå in om hööks

Tisdag: APL 07:00-15:00

Onsdag: APL 07:00-15:00

Torsdag: APL 07:00-15:00

Fredag: APL 07:00-15:00

Övrigt i veckan är väl att jag ska försöka få till en kväll där jag kan rida, sen ska jag väl träffa kompisar och hjälpa till hemma. Fortsätta försöka få ordning på mina sovrutiner, som för tillfället är att jag somnar mellan 02 och 04.

Helg: Förhoppningsvis ska jag rida en dag och vara med kompisar och sen vet jag inte mer.

Likes

Comments

Detta året har varit lite blandat våren bestod utav en lite för kaxig attityd, sömnlösa nätter och var dessutom extrem ofokuserad i skolan. Jag lämnade även tillbaka Jagaar, dock så stannade han på Vasaholm vilket var skönt, men ändå jobbigt då jag inte hade han som min egna längre. Jag slutade även att rida på Vasaholm.
Sommaren kommer jag inte ihåg mer än att det var vändpunkten för mig.

Hösten var helt fantastik, kom in på Bollerup, såg fram emot skolan på ca 5 år typ och utvecklades så otroligt mycket.

För övrigt så har jag näst intill fått en fungerande rygg efter att ett par personer har berättat och tjatat om att jag borde gå till kiropraktikern. Löpningen gick bra tills halva hösten typ, jag klarade också av att höja mina betyg in i det sista på Kille.

Lilja har också haft ett otroligt bra utvecklings år hon kan nu galopp skänkeln och vi har varit ute på en pay and jump och varit iväg i Haväng på Nh kurs, vilket jag tror vi även åker på till sommaren.

Sämsta med 2016:
Det sämsta måste ha varit min kaxiga attityd som jag hade i våras. Jag hade en person som var äldre än mig och som jag vände mig rätt ofta till. Men i min kaxighet så fick jag för mig att jag kunde skriva vad jag ville nästan, dölja saker som jag ångrade men som fortfarande står kvar. Jag fick även för mig att jag alltid hade rätt osv. Hon var en av de första som fick mig att inse att attityden hade gått för långt och kunde både skada andra och mig själv. Men självklart så kunde jag inte erkänna det. Jag fortsatte skriva men i början av hösten så slutade det att kännas okej att skriva till den. Så idag eller nu för tiden känns det inte helt rätt att vända sig till henne även om jag skulle behöva få tips ifrån just den personen. Varför jag då vill ha tips just ifrån den personen är ett för att hon kan mer än mig om hur man kan få en nöjd hälsa, två för att jag lyssnar på personen egentligen om jag inte har en attityd som inte passar mig. Tre hon är inte direkt rädd för att få mig att tagga ner och få ner mig på jorden igen. Jag vet nästintill att om personen fortfarande läser den här bloggen så kommer den att veta att det är just den personen. Så en sak som jag ångrar är min period med min j...... tuffa attityd fasad.

Bästa med 2016:

Det bästa måste ha varit Liljas utveckling hela året och sen även att jag kom in på en skola där jag kan utvecklas med det jag älskar, se framemot skolan igen och verkligen ha tre helt fantastiska år.

Det jag ser framemot mest med 2017:

Att utvecklas både i ridning, körning, praktiskt överlag och teoretiskt. Även för att se vad Lilja kan i slutet av året. Jag ser även framemot vad min nya hemma klubb har att erbjuda också. Slutade rida på Vasaholm i sommras och nu har jag även slutat vara medlem i Dalby rf. Då jag har bytt till Öveds JFK.

Nya nyårslöften:
Jag ska börja springa och gymma/ framför allt börja träna magg och ryggmusklerna så det blir lättare att vara rak
Ska även försöka fokusera bättre på skolarbetet och få bra sömnrutiner
Ska försöka dra ner på mitt mobilberoende
Lära mig att slappna av och inte vara stressad hela tiden

Lilja ska få komma ut på lite fler pay and jumps Vi ska ta tag i körningen så jag sen kan börja köra henne lite mer själv (en dröm att bara kunna sela på henne och dra ut)

Vi ska även kunna rida ut själva
Jag ska växla mer mellan tömkörning, longering, bom träningar och lite dressyrträningar för att stärka upp henne som då kommer leda till att det blir lättare att jobba henne i form

Likes

Comments

Igår kväll åkte jag in till Lund och filmstaden och mötte upp Matilda en mycket viktig vän för mig, då hon alltid har varit vid min sida i den mån hon kan och jag kan också säga att hon är extremt mycket saknad. Vi hade i alla fall bestämt oss för att se 101 åringen som smet från notan och försvann, jag hade frågat henne tidiagre i veckan och sen kontaktade hon mig i torsdags igen.

Det är en av dem få filmer som inte är skräckfilmer jag kan tänka mig se. Den innehåller extremt många roliga scener precis som 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann bara det att 101 hade ett litet sämre slut, men aja. Överlag tycker jag ändå att 2 är bättre förutom en lång tradig scen, men annars var den mycket bättre. Då den hade fler roliga scener enligt min mening. Jag tänker inte spoila men jag kan säga att det är värd att se om man vill ha en rolig film att se.

Jag fick dock lite svårt att sitta still i mitten, då jag inte kan sitta ner för länge utan att bli stressad typ. Men det var bara att fokusera lite mer på filmen och kolla hur mycket klockan var så blev det lite bättre igen. Ett av mina få mål 2017 blir att lära mig att koppla av lite mer och att sitta still lite längre stunder.


Likes

Comments

I onsdags åkte jag i stallet igen. Det som jag gjorde var endast att rida, då jag inte han göra stallsysslorna.

Jag hade "tvingat" med två kompisar då jag först tänkte köra, men vi fick inte ut vagnen så det blev att vi red ut istället. Jag tog Regina då hon var lite över taggad förra gången så ville mest se hur hon va i onsdags igen. Sara kastade jag upp på Lilja och Malin fick ta Jonte. Det gick faktiskt över förväntan, hästarna var lagom pigga, kanske lite åt det lite segare hållet men, det var ju hårt i marken också. Allt var kul och mysigt och bara helt enkelt härligt tills vi hade en fjärde del kvar hem. Då var det några ursäkta språket, men det var några riktigt dumma människor som skulle skjuta raketer. Både Regi och Lilja var väldigt spända och ville verkligen sticka, men snälla som dem var så lät dem mig och Sara hålla kvar dem. Vi alla tre bestämde oss för att hoppa av och gå med dem hem, då jag har mer kontroll på marken. Sara och Malin skrek på dem vilket jag också tänkte göra och jag skulle ha gjort det om dem inte skulle ha slutat. Men tro det eller ej men, jag tror att dem hörde oss för dem slutade skjuta och det gjorde att hästarna sänkte huvudena och gick lugnt och avslappnat bredvid oss igen. Men jag visste inte att det var okej att skjuta mitt på vanliga dagar, men det kanske det är :/

Jag var i alla fall nöjd över hästarna och nöjd och glad över att Malin och Sara också hängde med mig ut igen.

​Saknar sommaren

Likes

Comments