Header
View tracker

Länge sedan!!

För två veckor sedan blev jag sjuk på tisdagen igen och åkte hem, vilket gjorde att jag förra veckan hade en lite stressigare vecka då jag skulle komma i kapp med allt och det gjorde jag också. Provet som vi hade förra måndagen fick jag tillbaka idag och det stod ett A på det, idrotten som vi hade i torsdags fick jag i fredags och där stod ett C nästan ett A och sen biologi provet får jag inte reda på fören vår lärare är tillbaka och han är sjukskriven för tillfället.

Traktor lektionerna flyter på, håller på att lära mig kontrollera släpet. Dem andra lektionerna flyter också på bra.

I ridningen har vi hunnit träna på böjt spår, galoppfattningar, halter och repetition då vi har praktiskt och teoretiskt prov på fredag. Jag har ridit tre nya hästar: Reachel, Quassimodo och Montana. Min lista på favorit hästar ser ut så här för tillfället.

Montana, Reachel, E-.Type och Quassy.

Idag har jag gått 3 km i minus två grader, ringt APL plats och även pluggat lite lätt. Apl platsen blir polisrytteriet i Malmö.

I helgen red jag ut Lilja och visst hon var spänd, tittig och ville egentligen ingenting, men vi kom till skogen och där vände vi. Duktig häst!


Nu hinner jag inte blogga mer, då jag vill sova, men vi hörs en dag!

Reachel


Quassimodo

Montana

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tiden går riktigt snabbt nu för tiden, har länge tänkt att jag ska skriva ett inlägg men har inte hunnit.

I alla fall så kom jag iväg på den här Hubertusjakten och det gick väl varken bra eller dåligt. Lilja taktade sig igenom, drog i handen och var allmänt stökig då det var hon som tog hand om kontrollen. Men hon orkade hela och jag satt kvar, jag valde att inte hoppa något ute då, jag vill ha full kontroll om vi hoppar. Det viktigaste var trots allt att vi hade det trevligt och kul och det hade vi :)

Sen på kvällen var vi hos min gudfar och på söndagen hade jag blivit sjuk igen. Så jag åkte inte till Bollerup fören i onsdags och skrev prov på torsdagen.

I helgen har vi varit hos grannen och jag har även pluggat lite.

Jag red även en ny häst idag Qita heter hon, en brun rätt trevlig sak, men fruktansvärt jobbig och obehaglig trav.. Galoppen var magisk och skritten lika så. Idag tränade vi på galoppfattningar och första gången gick riktigt dåligt då jag har lärt mig helt fel så måste lära om nu. Jag säger inte att det är fel egentligen, bara det att det inte är tillåtet att göra så här. Men redan andra gången gick det bättre och det gjorde det hela tiden. Så i slutet fick jag ordentligt koll på galoppen och fick även hjälp med traven då och då föll allt på plats. Gillar att träna för vår ridlärare då hon först ger oss en övning och sen får vi lösa den individuellt för att sen få "kommandon" för att komma vidare, fortfarande rida individuellt i övningen och sen på slutet ger hon oss allt för att vi ska lyckas fullt ut med övningen och vara nöjda över vår insats. Passar mig rätt bra, då jag gillar att rida individuellt, vill prova själv, men ändå få hjälp när något går fel. Så tränaren vi har passar mig extremt bra.

Är just nu inne i en extremt stressad period där jag bara vill ge upp, då vi har 2 prov den här veckan, 2 st nästa vecka och utöver det så har vi inlämningar och läxor till båda veckorna. och sen vecka 48 har vi bara 1 prov än så länge men, det är fortfarande en bit kvar så dem kan ju slänga in ett par saker där... Men det jag tröstar mig själv med som jag fick lära mig på Kille var att njuta av dem lugnare veckorna och inte klaga för att vi har mycket. För snart har vi vår första praktik och jag har redan sökt till tre olika stall, så det ska bli kul och spännande :)

Så vi får se när jag kikar in nästa gång, men detta är väl allt som har hänt hittills.

Likes

Comments

View tracker

Jag hade som sagt feber i onsdags, men igår var den borta och har den inte idag heller. Vilket betyder att jag börjar höra lite bättre , men jag blir även piggare och piggare. Så det jag ska göra idag är att jag ska hjälpa till hemma och fixa inför imorgon. Har precis läst ut svenskboken inför nästa vecka och ska snart sätta mig och läsa in mig på naturkunskapen.


Likes

Comments

Förra måndagen red jag E-Type en fantastiskt, trevlig, mörkbrun, kille som passade min rygg mycket bättre, än dem jag har ridit innan. Det vi gjorde under lektionen var Kyra Kyrkelunds fyrkant, vet inte riktigt vad det är för något eller hur man gör men jag klarade det några gånger. Vi är inne i del 2 just nu där vi rider ridbanans vägar och sådant som hör till just ridbanans vägar. Under del 1 var det endast sits träning och det har verkligen hjälpt mig. Då jag har rätt läge för hälen och i det stora hela även skänkeln.

I tisdags på verktygs lektionen gjorde vi klart fågelholkarna och sen gjorde vi grimskaft.

I torsdags på traktorlektionen fick jag inte köra med släp, utan istället körde jag i terrängen. Vilket var både kul och läskigt. Då vi först skulle köra upp för en backe och sen köra ner för den, då det var en kulle. Och sen lite länge fram var det gupp, vartannat. Så först var höger hjul på en liten kulle och vänster i grop och sen tvärtom och det kändes verkligen som att jag skulle välta med traktorn. Fick sen på raksträckan köra på hare i växel 3 och kan bara säga att det är mycket roligare och lättare att köra med riktig traktor än med simulator.

I fredags på körningen så körde vi bara en liten runda ute då himmeln öppnade sig och set regnade rätt rejält, så det var inte jättekul.

Sen var det tre teoretiska ämnen som var inställda: Engelskan på måndagen samhälle på tisdagen och naturkunskapen på torsdagen. Sen hade vi teater i fredags morse så vår ridlektion blev inställd tyvärr. Det som även hände förra veckan var att jag slutade höra på vänsterörat i onsdags kväll.

I lördags åkte jag hem till en kompis, i söndags gjorde jag inget mer än att vila för att få örat att sluta pipa.

I måndags gick jag först ner till vårdcentralen med öret, på eftermiddagen åkte jag till Malmö och min kiropraktiker.

I går åkte jag först och handlade och sen åkte jag och red ut Lilja med en kompis och 98 och sen även Liljas ägare.

Idag var planen att jag först skulle åka och hälsa på Jagaar och rida han med två andra kompisar och sen åka till mormor. Men då jag hade feber igår kväll, så blev det bara att åka och hälsade på Jagaar idag. Hjälpte först till att fixa lilla stallet och sen gjorde vi i ordning hästarna. Tog ut och började rida lite lösgörande övningar och oj vad konstigt det kändes, han var ju jätteliten.. Så glad att jag har börjat få ordning på min sits nere på Bollerup och vet hur jag ska agera i olika situationer med sitsen nu, så jag ändå hade kontroll hela tiden.

När jag kom hem har jag bara vilat för sen ikväll när jag tog febern så hade den stiigit ännu mer... Tänker i alla fall vara frisk på lördag igen.

Likes

Comments

Förra måndagen så red jag Hickory en väldigt fin häst egentligen, men tyckte det var för kort och stumt/träigt steg han hade vilket inte passade min rygg alls. Sen i tisdags så gjorde vi fågelholkar vilket jag gjorde otroligt många missar på. I torsdags körde vi dem riktiga traktorerna för första gången och det gick så mycket bättre än i simulatorerna. Jag hade koll på frikopplingen hela tiden och tog det väldigt lugnt och även om jag gjorde småfel så fortsatte jag att ta det lugnt. I fredags hade vi först samtal med vår ridlärare och sen på körningen så körde jag Lippek och då fick jag köra med pisk. Han blev så mycket bättre och finare när jag tog den och petade på han när han inte lyssnade. Fick känna på en riktigt ärlig framåtbjudning. Sen hade vi bara teoretiskt förra veckan.

I lördags gjorde jag först lite läxor, hjälpte sen mamma med maten innan jag gick ut med hundarna. På kvällen hade vi gäster över och för en gångs skull så var jag social även då fast jag var döds trött.

Igår red jag förjakt och fy vad hon tacktade och drog. Hon tacktade i stort sett hela rundan och i både trav och galopp så drog hon och hon stack även någon gång, men i det hela så var hon otroligt fin och duktig. Vi hoppade även en stock och en stubbe. Lastningen ville hon dock inte alls i men, hon kom på ändå.

Sen när jag kom hem igår så somnade jag i soffan och sen gjorde jag klart läxorna och andra småsaker.

Likes

Comments

Vad har hänt sedan sist, jo dem terotiska lektionerna flyter på har haft biologi prov, matte prov och examination i profil. (häst) På körlektionerna har vi varit ute och kört 5 km med Mon Pepitte, min absoluta favorit kör häst hittills. Då han är så pigg, lyhörd och snäll. Sen har jag även varit ute och kört Abbe. Ridningen går även den framåt har ridit Lippek en stor skimmel och en liten fux Anton, sen kommer jag inte ihåg om jag har ridit någon annan häst dem här två veckorna. Traktor lektionerna går framåt, får rätt ofta motorstopp, men i alla fall så på torsdag så ska vi ut och köra dem riktiga trakterna. 

I alla fall så förra helgen så red jag ut en runda med Lilja på lördagen och i början var hon riktigt seg, men piggnade på rätt rejält på slutet. På söndagen var jag och red förjakt med henne och det jättebra. Hängde med bra och hoppade till och med några små stockar. Den här helgen har jag varit på kräftskiva igår, vilket var väldigt trevligt och sen idag har mormor och morfar varit och lunchat hos oss. Jag longerade även Lilja igår vilket gick jättebra, hon fattade inte jättemycket i början, men när jag sen blev tydligare så gjorde hon som jag ville så jag är nöjd.

Sen tänkte jag även prata lite kort om hur jag trivs på Bollerup. Bollerup är den första skolan som jag verkligen trivs på och älskar att återvända till, alla som kan borde ta chansen att börja på Internat. Dels blir man starkare som person och dels får man vänner som man blir trygg med istället för vänner som man inte vet om man litar på eller ej. Jag var rätt otrygg som person när jag började på Bollerup, men redan efter halva terminen känner jag att jag kommer utvecklas grymt mycket. Sen saknar jag ju alla kompisar från Kille som nu kanske går i Lund, jag saknar kompisarna från stallet och jag saknar Jagaar, men kompisarna från stallet och Jagaar kan jag säkert åka ut till. Även om det kommer att kännas konstigt. Så det jag ville säga är att jag trivs extremt bra på Bollerup, fast jag saknar alla vänner och att kan man så ska/borde man ta chansen och börja på Internat, då man lär känna sig själv väldigt mycket bättre.

Likes

Comments

Idag vaknade jag runt 05 imorse och kunde verkligen inte somna om. Skulle egentligen ha ridit jakt, men mam ville inte köra i regnet. Dock så lovade hon att jag ska få vara med nästa helg. Vi åkte istället till stallet vid 14 tiden och idag tog jag med Malin och Sara.
Vi började med att ta in Regina och gjorde iordning henne, selade henne och sen fixade vi till vagnen drog ut den. Tog sedan ut Regina och spände för henne framför vagnen. Vi var otroligt skickliga då ingen av dem vuxna hörde när vi körde iväg. Vi skrittade rätt mycket och tog lite trav, samtidigt som jag, Malin och Sara satt och pratade. När vi kom tillbaka med Regina så gjorde jag iordning henne. Medan kompisarna hämtade in Jonte en C ponny och Lilja.

Vi gjorde iordning Jonte och Lilja och sen fick Malin och Sara skritta dem till Paddocken. Efter ca halva tiden så hoppade jag upp på Lilja och oj vad konstigt det kändes. Det var typ inget som stämde helt och jag hade ingen kontroll på vilket sätt jag red på eller Lilja så det slutade med att jag och Malin red ut en liten, liten uteritt med Lilja och Jonte istället. Vi både skrittade, travade och galopperade och det gick faktiskt helt okej.

Ca 20 över 7 var vi hemma ikväll och nu har jag ätit och packat för en ny vecka.

Ha det gött!!

Likes

Comments

I onsdag var det första riktiga höstdagen, det regnade och blåste som in i ute och jag vaknade halv 5 av att fönster var öppet, kunde inte stänga det heller. Jag somnade i alla fall om och sen på morgonen så fel anmälde jag det. Onsdagarna är våra helt teoretiska dagar, så kan inte säga så mycket om dem.

I torsdags i alla fall så började vår traktor kurs, vi började med att gå igenom dem och sen hade vi rast för att avsluta dubbelpasset med att sitta i simulatorerna. Det var riktigt kul att köra i alla fall. Sen var det lunch och där fick vi efterrätt också :)
På idrotten så gymmade jag och verkligen plågade armar och ben. Sen hände det inte så mycket mer den dagen.

I går/ fredag däremot så började vi 8 med världens underbaraste lektion; beteskoll. Det går ut på att vi åker runt till dem olika betena, myser med hästarna och ser så att allt är ok. Vi började hos 1 och 2 åriga hingstarna där den grå blev min favorit. Sen åkte vi till ungstona, dem ihop plockade hästarna (vissa var dräktiga, vissa hade inte gått att rida in och vissa var hästar påväg in i aveln) och sen avslutade vi med att kolla stona och fölen och mysa med fölen :)
Vi hade sen körning, lunch, enteprenörskap och sen gick bussen hem.

Likes

Comments

Hej alla vänner!

Idag vaknade jag tio minuter innan klockan ringde, men var så trött så ställde om klockan så den ringde kvart över 7 istället för 7. Gick upp och gjorde mig iordning och sen började vi med svenska redovisningar. När det var slut gick jag tillbaka till rummet, gick ut med Amigo en lite längre runda. Innan jag gick och hade matte, hade sen samhällskunskap, lunch och ridning. Sen firade vi Peders silvermedalj med tårta och Peder hade Clinic.

Ikväll var jag så trött försökte göra mig pigg, med nudlar men det funkade inte så gjorde bara naturkunskapen. Sen gick jag och en kompis Sophie ner och tittade på hela Sverige bakar men kakor och pop Corn. Sen vid 22 tiden gick vi ut med hundarna och nu sitter vi i hennes rum. Pratar och chillar.

Ha det gött, så hörs vi :)

Likes

Comments

Idag vaknade jag vid 8, låg kvar i sängen till halv 9 innan jag gick upp och gjorde mig i ordning och tog ut hunden.

Skoldagen började med ridning där jag red ett sto som heter Emilia (2:andra bilden) Jag har aldrig ridit Emilia innan och hon var väl inte heller riktigt min typ utav häst då hon tog ett sånt kort steg, men i alla fall så började vi med att skritta och trava fram dem, vi tog även vår första galopp. Innan vi satte på halsförlängaren och red sits övningar. Är inte helt nöjd över min insats idag, det gick bra i början men blev sämre allt eftersom... 

Vi hade därefter lunch där det var någon soppa/gryta som inte var jättegod men, det var inget fel på den heller. Det bästa av allt var att vi fick efterrätt (första bilden) Brylépudding och som jag har gått och varit sugen på det i helgen. Så blev jag bara så glad av den. Dock så hade jag bara en halvtimme på mig att äta, bytta om och ut med hunden, eftersom vi fick sluta jättesent på ridningen.

Efter lunchen hade vi naturbruk med min mentor, sen mentorstid där vi gick till borgen och Simon Blixt och fick reda på lite mer om Bollerup. Efter det avslutade vi med att se film på Engelskan och sen åt vi kvällsmat som var pasta med typ kycklingsås eller något.

Gick en liten längre runda med Amigo och sen gick jag till spanskan. Efter spanskan så har jag pluggat och gått igenom allt utom Etologin.

Så en slutsats av dagen är att jag har hunnit med allt som jag skulle göra och imorgon lägger jag energi på matte, etologi och naturkunskapen.

Ha det gött :)


Likes

Comments