Header

Vad har hänt sedan sist, jo dem terotiska lektionerna flyter på har haft biologi prov, matte prov och examination i profil. (häst) På körlektionerna har vi varit ute och kört 5 km med Mon Pepitte, min absoluta favorit kör häst hittills. Då han är så pigg, lyhörd och snäll. Sen har jag även varit ute och kört Abbe. Ridningen går även den framåt har ridit Lippek en stor skimmel och en liten fux Anton, sen kommer jag inte ihåg om jag har ridit någon annan häst dem här två veckorna. Traktor lektionerna går framåt, får rätt ofta motorstopp, men i alla fall så på torsdag så ska vi ut och köra dem riktiga trakterna. 

I alla fall så förra helgen så red jag ut en runda med Lilja på lördagen och i början var hon riktigt seg, men piggnade på rätt rejält på slutet. På söndagen var jag och red förjakt med henne och det jättebra. Hängde med bra och hoppade till och med några små stockar. Den här helgen har jag varit på kräftskiva igår, vilket var väldigt trevligt och sen idag har mormor och morfar varit och lunchat hos oss. Jag longerade även Lilja igår vilket gick jättebra, hon fattade inte jättemycket i början, men när jag sen blev tydligare så gjorde hon som jag ville så jag är nöjd.

Sen tänkte jag även prata lite kort om hur jag trivs på Bollerup. Bollerup är den första skolan som jag verkligen trivs på och älskar att återvända till, alla som kan borde ta chansen att börja på Internat. Dels blir man starkare som person och dels får man vänner som man blir trygg med istället för vänner som man inte vet om man litar på eller ej. Jag var rätt otrygg som person när jag började på Bollerup, men redan efter halva terminen känner jag att jag kommer utvecklas grymt mycket. Sen saknar jag ju alla kompisar från Kille som nu kanske går i Lund, jag saknar kompisarna från stallet och jag saknar Jagaar, men kompisarna från stallet och Jagaar kan jag säkert åka ut till. Även om det kommer att kännas konstigt. Så det jag ville säga är att jag trivs extremt bra på Bollerup, fast jag saknar alla vänner och att kan man så ska/borde man ta chansen och börja på Internat, då man lär känna sig själv väldigt mycket bättre.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag vaknade jag runt 05 imorse och kunde verkligen inte somna om. Skulle egentligen ha ridit jakt, men mam ville inte köra i regnet. Dock så lovade hon att jag ska få vara med nästa helg. Vi åkte istället till stallet vid 14 tiden och idag tog jag med Malin och Sara.
Vi började med att ta in Regina och gjorde iordning henne, selade henne och sen fixade vi till vagnen drog ut den. Tog sedan ut Regina och spände för henne framför vagnen. Vi var otroligt skickliga då ingen av dem vuxna hörde när vi körde iväg. Vi skrittade rätt mycket och tog lite trav, samtidigt som jag, Malin och Sara satt och pratade. När vi kom tillbaka med Regina så gjorde jag iordning henne. Medan kompisarna hämtade in Jonte en C ponny och Lilja.

Vi gjorde iordning Jonte och Lilja och sen fick Malin och Sara skritta dem till Paddocken. Efter ca halva tiden så hoppade jag upp på Lilja och oj vad konstigt det kändes. Det var typ inget som stämde helt och jag hade ingen kontroll på vilket sätt jag red på eller Lilja så det slutade med att jag och Malin red ut en liten, liten uteritt med Lilja och Jonte istället. Vi både skrittade, travade och galopperade och det gick faktiskt helt okej.

Ca 20 över 7 var vi hemma ikväll och nu har jag ätit och packat för en ny vecka.

Ha det gött!!

Likes

Comments

I onsdag var det första riktiga höstdagen, det regnade och blåste som in i ute och jag vaknade halv 5 av att fönster var öppet, kunde inte stänga det heller. Jag somnade i alla fall om och sen på morgonen så fel anmälde jag det. Onsdagarna är våra helt teoretiska dagar, så kan inte säga så mycket om dem.

I torsdags i alla fall så började vår traktor kurs, vi började med att gå igenom dem och sen hade vi rast för att avsluta dubbelpasset med att sitta i simulatorerna. Det var riktigt kul att köra i alla fall. Sen var det lunch och där fick vi efterrätt också :)
På idrotten så gymmade jag och verkligen plågade armar och ben. Sen hände det inte så mycket mer den dagen.

I går/ fredag däremot så började vi 8 med världens underbaraste lektion; beteskoll. Det går ut på att vi åker runt till dem olika betena, myser med hästarna och ser så att allt är ok. Vi började hos 1 och 2 åriga hingstarna där den grå blev min favorit. Sen åkte vi till ungstona, dem ihop plockade hästarna (vissa var dräktiga, vissa hade inte gått att rida in och vissa var hästar påväg in i aveln) och sen avslutade vi med att kolla stona och fölen och mysa med fölen :)
Vi hade sen körning, lunch, enteprenörskap och sen gick bussen hem.

Likes

Comments

Hej alla vänner!

Idag vaknade jag tio minuter innan klockan ringde, men var så trött så ställde om klockan så den ringde kvart över 7 istället för 7. Gick upp och gjorde mig iordning och sen började vi med svenska redovisningar. När det var slut gick jag tillbaka till rummet, gick ut med Amigo en lite längre runda. Innan jag gick och hade matte, hade sen samhällskunskap, lunch och ridning. Sen firade vi Peders silvermedalj med tårta och Peder hade Clinic.

Ikväll var jag så trött försökte göra mig pigg, med nudlar men det funkade inte så gjorde bara naturkunskapen. Sen gick jag och en kompis Sophie ner och tittade på hela Sverige bakar men kakor och pop Corn. Sen vid 22 tiden gick vi ut med hundarna och nu sitter vi i hennes rum. Pratar och chillar.

Ha det gött, så hörs vi :)

Likes

Comments

Idag vaknade jag vid 8, låg kvar i sängen till halv 9 innan jag gick upp och gjorde mig i ordning och tog ut hunden.

Skoldagen började med ridning där jag red ett sto som heter Emilia (2:andra bilden) Jag har aldrig ridit Emilia innan och hon var väl inte heller riktigt min typ utav häst då hon tog ett sånt kort steg, men i alla fall så började vi med att skritta och trava fram dem, vi tog även vår första galopp. Innan vi satte på halsförlängaren och red sits övningar. Är inte helt nöjd över min insats idag, det gick bra i början men blev sämre allt eftersom... 

Vi hade därefter lunch där det var någon soppa/gryta som inte var jättegod men, det var inget fel på den heller. Det bästa av allt var att vi fick efterrätt (första bilden) Brylépudding och som jag har gått och varit sugen på det i helgen. Så blev jag bara så glad av den. Dock så hade jag bara en halvtimme på mig att äta, bytta om och ut med hunden, eftersom vi fick sluta jättesent på ridningen.

Efter lunchen hade vi naturbruk med min mentor, sen mentorstid där vi gick till borgen och Simon Blixt och fick reda på lite mer om Bollerup. Efter det avslutade vi med att se film på Engelskan och sen åt vi kvällsmat som var pasta med typ kycklingsås eller något.

Gick en liten längre runda med Amigo och sen gick jag till spanskan. Efter spanskan så har jag pluggat och gått igenom allt utom Etologin.

Så en slutsats av dagen är att jag har hunnit med allt som jag skulle göra och imorgon lägger jag energi på matte, etologi och naturkunskapen.

Ha det gött :)


Likes

Comments

Tänkte skriva lite om hur den här veckan ser ut och även om att man bör ta vara på saker och leva i nuet. Men jag börjar skriva om hur veckan ser ut:

Måndag: Skola 10:30-16:30, har dock spanska 18:15-19:15, annars kommer kvällen att bestå utav plugg, förhoppningsvis så hinner jag även med en lång promenad med Amigo.

Tisdag: Skola: 08:00-16:30, Peder och Lisen eller i alla fall någon från Grevlunda kommer att komma sista lektionen, kvällen kommer vara plugg och städning.

Onsdag: Skola: 08:00-16:00, kvällen kommer vara plugg och lång promenad med Amigo

Torsdag: Skola: 08:00-16:15, spanska 17:15-18:15, kvällen kommer att vara; bli av med så mycket plugg som möjligt, så lite som möjligt med hem.

Fredag: Skola: 08:00-14:30, buss hem och slappa+ tvätta på kvällen

Vi kommer gå in i en period som är rätt mycket plugg jämfört med innan, men ändå inte över mycket. Jag har dock tendensen att alltid skjuta på allt, så därför har jag skrivit plugg typ alla dagar.

Till helgen vet jag inte riktigt vad som händer, har inte riktigt bestämt mig om jag ska vara med på förjakten på söndag eller ej. Beror lite på hur mycket Lilja går i veckan, om mamma vill köra och om jag kan låna en transport. Kommer i alla fall bli medlem i öveds jakt och fältritt klubb den här veckan så ser vi vad som händer.


Men det som jag vill be er alla om idag är att ta tillvara på allt och lev i nuet. Får ni chansen att gå på internat så ta den, jag vet inte hur många gånger jag har jublat över att vara här, jag vet inte hur många gånger jag har fått hemlängtan. Men i slutet är jag världens lyckligaste människa som får gå här på Bollerup och leva internatlivet!

Jag stormtrivs här, jag växer som individ, blir tryggare i mig själv och får lära mig att ta ansvar. Vilket jag är så glad för!

Hemlängtan får jag när jag har döda timmar, dock mindre hemlängtan nu när hunden är här, än innan när jag var själv.

Kompisar får man oavsett och man växer samman och lär känna varandra riktigt bra, har lärt känna alla lite grann, dock så är det en bra bit kvar. Men trots allt så har vi 5,5 terminer kvar med varandra :)

Ska bli bättre på att blogga när jag får en stund över, men det var väl allt så ha det så bra så hörs vi :)


​Mon Petite som jag och två av mina kompisar körde i torsdags, en pigg, men otroligt fin och lyhörd häst som var blind på det ena ögat :) :(

Likes

Comments

Hej hopp alla vänner!
Tänkte bara kika in och skriva lite vad som hänt sedan sist.

Veckorna nere på Bollerup flyter på, vissa dagar är mer stressiga än andra men, jag trivs som handen i handsken! Så inget intressant där.

Förra helgen var jag och Lilja med på en hubertusjakt vilket var riktigt riktigt kul och sånt jag gärna gör om. Lilja gick fram över allt och vi hoppade till och med en liten stock stillastående.. Där jag tappade den ena stigbygglen och sen den andra. Men vi överlevde. I första galoppen tog hon dock bettet och stack, det gjorde hon även i slutet när hon var tröttare. På slutet fick vi som ville även gå ner i vattengraven och det ville först inte Lilja men, på andra försöket fick jag ner henne. Då var hon nöjd, stolt och glad :)

Vad har jag gjort den här helgen då, jo i fredags var jag och mamma själv hemma och tog det lite lugnt, fick även reda på en sak som jag aldrig kommer att nämna här.

I lördags var vi även då själva så vi beslöt oss att åka och rida Lilja.
Det var längesedan vi hoppade så det tyckte jag vi kunde göra. Men eftersom det blåste var hon pigg och spänd, men hon gick fram hela vägen till paddocken utom några få tillfällen. Där hon antingen stod still, backade eller taktade. Väl på banan red jag fram med övergångar, halter och bara försökte få henne att slappna av. Därefter tog vi någon galopp innan vi började hoppa kryss i trav ett par gånger. Satte även ut svart vita upphöjda bommar på en diagonal och tränade på att hon verkligen skulle samla ihop och korta upp sig, då hon gärna sprang på och struntade i mig. Vi tog sen även och hoppade ett räcke och när jag var nöjd så avslutade vi själva hoppningen med ännu mer upphöjda bommar.
Sen red jag utan stigbygglar i både trav och galopp, men eftersom hon inte lyssnade så gick det inte alls bra. Men tog stigbygglar tränade lite på lugna galoppfattningar så hon inte bara springer in i dem och sen travade jag av henne, innan vi skrittade hem.

Igår då, jo jag var iväg och groomade i sportkörning åt en vän. Det var första gången och verkligen inte den sista, för det var riktig riktigt skoj. Inne på banan så tänkte jag mest bara på att hålla fast mig och försöka hänga med så mycket det gick och eftersom det ekipaget jag groomade åt körde snabbast så var jag rätt nöjd över att jag överlevde också :)

Nu sitter jag med älsklingshunden på bussen som går till Bollerup för ytterligare en vecka, så det vara allt för idag :) Hade gött!

Mörkbruna hästen är Abbe som jag har kört hittills.
Gris bilden är sedan i torsdags när vi var i grisstallet och fick hålla en kulting.

Likes

Comments

I dag började vi kl 8 med svenska där vi hade en läsförståelse och när den var färdig jobbade vi med personporträtten.

Kl 10 åkte vi till stenshuvud där vi svarade på frågor, tävlade och grillade. Vi var där fram till ca 14:30 någonting. Det var ett par år sedan jag var där så det var rätt kul ändå.

Men till det som var mest amazing denna dag var att vi åkte hem till Lisen Bratt och Peder Fredricsson på Grevlunda! Vi började med att gå upp på stallplanen där stallchefen (Jenny) tog emot oss, därefter gick vi en rundvandring tittade runt inne i stallet, sen tittade vi på ridhuset och sen paddocken. Vår stalltjänst lärare lurade oss och sa att Lisen och Peder inte var hemma men, när vi stod och tittade på Paddocken så kommer dem ner gåendes nerför uppförs backen till deras stallplan och det var så coolt och helt, helt fantstiskt. Kan fortfarande inte fatta att vi har varit där så otroligt underbart, som en dröm typ!!!
Vi pratade lite med dem och sen fikade vi samtidigt som vi såg på när Stephanie Holmén tränade med hästen Scilla tror jag. Såg det ekipagen när jag var på Falsterbo i sommar btw :)

När vi hade fikat klart så åkte vi hem och där efter har jag suttit med spanskan, fixat mina naglar, varit med kompisar och även gått långgrunda med Amigo som för övrigt hade uppfört sig väldigt bra när en i tvåan tog ut honom. Stolt över min älskade älskling!

Likes

Comments

Tänkte berätta lite kort om helgen nu när jag ändå inte har något bättre för mig. I fredags började vi som sagt halv 8 och jag var otroligt trött hela dagen. Men i alla fall så åkte jag hem vid 15 tiden. Fick till det riktigt bra med alla bussar så var hemma tidigare än tänkt!

I lördags var mormor och morfar hos oss och ja det var väl sådär och sen gjorde jag inget på hela kvällen.

I går red jag ut med Lilja tillsammans med Ida och 98:an, bortsett från att Lilja var riktigt trött och jobbig i stallet så gick det helt okej. På lördag är det "huburtus jakt" vilket ska bli kul att få följa med och testa på.

Natten till idag hade jag problem med att somna, inte svårt att somna utan jag somnade men sen vaknade jag igen. Då kunde jag inte somna om fören ett par timmar senare och ja. En jobbig natt, men i vilket fall som helst så ringde klockan halv 6 och jag låg kvar och drog mig till kvart i. Då gjorde jag mig i ordning och packade det sista innan mamma körde in mig till Lund så jag kunde ta Express bussen till Tomelilla. Idag har det inte hänt så jättemycket, red Mac clean första lektioen och det gick väl sådär. Han var pigg och frammåt, men jag har typ tappat all ridning så ja..

Men det var väl allt, så hade gött!

Likes

Comments

I morse började jag som sagt halv 8 med genomgång av selning vi använder en sele som kallas bröstsele här påå skolan... Rätt tråkigt då det var rätt lätt att lista ut hur det skulle va, visst det är inte samma sele som en loksele men har men en gång satt på en sele så är det rätt lätt att lista ut hur andra selar också ska sitta. I alla fall för mig! Men i alla fall så skulle vi sluta halv 10 men, vi slutade 9 istället så gick hem till en kompis. Vid 10 skulle vi rida så vi började med att plocka in hästarna jag fick rida en mörkbrun häst utan täcken som heter Elliot, han påminde rätt mycket i både steg och färg om 98:an men inte i pigghet eller ras. I alla fall så gick det bra, tränade på uppsittningar och så red vi runt så vår tränare kunde se hur vi red. Vi red dock bara i skritt och trav, men tillräckligt jobbigt då det är mycket jobbigare att rida i dressyrsadel än i hoppsadel... En av anledningarna till att inte jag är dressyr ryttare.

Vi hade därefter Lunch på 10 minuter, för att sen ha idrott direkt. Vi skulle spela badminton men jag orkade inte så jag valde att se om jag inte kunde gymma lite lätt istället och det gick helt okej, mådde inte helt bra på slutet men höll ihop och sen gick jag och la mig i sängen efteråt. Då vi ändå hade 1 timme och 8 minuters rast så det är rätt chill att bo på skolan. Jag höll sen på att somna på Biologin och naturkunskapen, men jag överlevde och sen nu ikväll har vi haft spanska som jag inte vet om jag ska sluta på eller ej.. Sen har jag även gjort läxor och provat Bollerup kläder :)

Dem läxor vi har fått är matte, matte, samhälle, naturkunskap och spanska. Men både matte och samhälle är klart så det är bara två kvar över helgen.

vad händer nu då, just nu sitter jag och skriver när klockan blir 10 så ska jag och Amigo gå ut en liten sväng och sen därefter så ska jag försöka sova då jag börjar halv 8 imorgon också. Imorgon ska jag duscha på lunchen och sen även lägga fram allt så jag bara kan packa ner allt på max en kvar för att därefter gå till bussen och åka hem. Är så rädd att jag inte kommer att komma med bussen eller rätt buss för den delen, så det blir en kul dag..

Aja, ha det så gött så hörs vi!

Likes

Comments