Header

Jag tänkte nu berätta lite kort om förra veckan. I tisdags var vår klass i Flyinge och kollade på breeders, fyra och fem åringarnas fälttävlans dressyr. En häst som verkligen drog blickarna till sig var den 5 åring som Frida Andersén red, Box Cayenne. Bilden på den grå hästen.

I torsdags hade vi dressyr och då fick jag en ny häst för mig, nämligen Prefix en ganska ung valack. Så otroligt härlig och känslig. I framridningen fick jag honom i en helt okej form i skritt och trav, men i galoppen så ville han gärna rusa iväg. Sen huvudövningen var att vi skulle rida en sorts sluta. Han var väldigt ålig i vänster varv, men i höger så fick jag honom nästan helt perfekt. När vi travade av hästarna, så var han helt fantastisk. La sig i den lite längre formen, utan att öka tempot eller takten. En helt magisk häst som jag tyckte passade mig väldigt bra.

I lördags var jag och shoppade, shoppade hästgodis, torrschampo, ridvantar och en förbygel så inte Lilla jas sadeln ska glida omkring. Sen på kvällen så var vi hos ett par vänner och då klippte jag även mig, tog dock bara bort det slitna. Dem hade även en jättesöt kattunge!!!

I söndags var jag och Lilja iväg på förjakt nr 2 och det gick mycket bättre än den första. Hon var lugn, avslappnad men pigg. Jag passade även på att hoppa några stockar. Dem första 2 gick jättebra hon hoppade, men överhoppade inte sig. Sen red vi en liten bit på stranden för att sen rida tillbaka. Då kom vi till dem två stockarna igen och då hoppade hon den första sen bockar hon lite för att sen hoppa den andra stocken lite halvt. Hon ville svänga förbi men fick henne att hoppa längst ut åt sidan i alla fall. Sen kom vi till tre andra stockar och då hoppar hon den högsta och sen tar hon bettet och sticker iväg efter dem andra...

Imorgon börjar jag halv 8 på morgonen med hoppning och sen på lördag ska jag rida Prefix på infodagen. Sen åker jag hem lördag kväll för att umgås med kompisarna hemma och sen på söndag taggar jag och Lilja igång igen på förjakt nr 3.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag var jag och Lilla ja iväg på Öveds första förjakt. På vägen dit så var hon relativt enkel att lasta, gick in flera gånger men ville inte riktigt stanna där inne. Under själva jakten så var hon rätt stressad och pigg i början, så redan efter halva ritten så var hon väldigt svettig. Men det är inte så konstigt när hon går och taktar istället för att skritta, men men. I traven däremot så var hon väldigt på i början, men mot slutet så kunde jag jobba henne lång och låg. Vilket är det jag tränar väldigt mycket på just nu, vill liksom att hon ska våga ta stöd i bettet och följa med bettet hela tiden om ni förstår vad jag menar. Men i alla fall när vi kom tillbaka från själva ritten och skulle lasta henne, så gick hon först över mig x antal gånger och sen tog det säkert minst 30 minuter att lasta henne innan hon gav med sig. Men hem kom vi i alla fall. När vi sen lastade ut så provade jag att först ta loss henne och sen själv gå bak och öppna så hon kunde gå ut själv, då hon gärna drar bakåt så är det bättre att hon själv drar, än att någon annan ska behöva hänga som en vante på väggen ut. Får se om det blir bättre om jag försöker fixa allt själv, ifall hon litar mer på mig då och kan vilja gå in i transporten också om hon vet att det är jag som öppnar till henne och stänger in henne. Det är min plan i alla fall. Jag är riktigt nöjd över henne ändå, lastningen får vi jobba vidare med helt enkelt. Men hon gör framsteg hela tiden, antingen via lastningen eller när jag rider henne. Nu ser vi framemot nästa söndag istället och hoppas att lastningen går ännu bättre då.

Likes

Comments

I fredags åkte jag hem tidigt från skolan för att rida Lilla ja, red igenom henne i paddocken. När vi kom dit så började jag med volterna att hon skulle följa yttertygeln, men för att inte dra utåt så fick hon även lyssna på skänklarna. Gjorde det ett par gånger i varje varv och redan där var hon väldigt fin i vänster. Gjorde det i både skritt och trav och hon var lika fin i båda gångarterna. Jobbade sen henne lång och låg då hon verkligen behöver träna på att våga länga halsen ännu mer. Tog ihop henne igen och jobbade med traven i serpentiner och att hon skulle gå framåt. När jag tyckte hon var hyfsat okej lösgjord så bröt jag av henne till skritt och jobbade med att få upp henne i den höga formen. Vilket gick jättebra i skritten, i traven funkar det men, då hon inte riktigt har styrkan eller kondisen så orkade hon inte trava på i den höga formen, men dem steg hon tog i traven var jättebra. Som tredje sista sak så tränade vi på galoppfattningar och att hon skulle lyssna på rösten och har ingenting att säga där. Vilken fantastisk häst jag får lov att trimma. Som näst sista sak gjorde vi några övergångar mellan skritt och trav i båda varven och sen travade jag av henne som sista sak innan vi skrittade av och tillbaka. Jag var på mig själv väldigt mycket angående sitsen också, men även att jag korrigerade Lilla ja varje gång hon ville smitta iväg från jobbet.

Innan jag släppte ut henne i hagen så stretchade jag ut hennes nacke och bara där ser och känner jag att i vänster går det nästan inte att få henne mer mjuk. Tar tillbaka huvudet väldigt långt och verkligen hjälper till. Men i höger så väljer hon att backa istället. Så jag kommer fortsätta stretcha ut hennes sidor efter varje pass. Efter det här ridpasset var jag nästintill mållös, vet inte vad vi ska ha för långsiktigt mål, då hon redan nu sätter sig bra mot målen jag har. Får hon bara styrka och kondis så kan hon bli en riktigt fin dressyrhäst,då hon trampa under sig bra och vill jobba om man ger henne rätt och tydliga hjälper som hon förstår. Riktigt stor guldstjärna till henne!

I lördags åkte jag hemifrån ca 20 i 8 på morgonen för att åka och grooma hos en annan person (hos dem som jag har groomat åt innan) Det gick väl helt okej både i lördags och i söndags, det var ändå hårdare motstånd den här tävlingen än den uppe i Tjolöholm och den i Flyinge. Kom hem igen i söndags eftermiddag och då var det bara att packa om väskan och fixa klart det jag skulle göra i helgen och sen sova.

Igår på ridningen var vi och hoppade på terrängbanan. Började med att varma upp hästarna på egen hand i trav och sen tog vi lite galopp. Cemillio som jag hade var lite åt det segare hållet, men otroligt lugn, fin och avslappnad. Vi började sen med att travhoppa banken två gånger på varje håll, hoppade en en stock tre gånger och avslutade med att hoppa muren två gånger. I slutet blev jag lite väl trött och fick inte ihop Cemillio lika mYcket utan han blev lång oCh hamnade i korsgalopp istället, men rättade till det och då gick det betydligt bättre. Sen travade vi av dem och skrittade tillbaka. Från att inte trivas på honom så gillar jag verkligen den hästen nu.

Likes

Comments

Den här veckan har vi haft dressyr både igår och idag och jag tänkte berätta lite kort om dem nu.

Igår red jag Incensio en 6 årig valack som jag har ridit en gång tidigare. I början var han lite svår styrd och ville inte riktigt svänga över banan osv, men allt som tiden gick så blev han riktigt fin. Kom till en helt okej form i skritten efter att jag hade galopperat igång honom. I galoppen däremot så kom han i en form direkt. Vi jobbade med traven på serpentiner, att dem skulle korta upp sig vilket han inte riktigt ville igår, sen på medellinjen skulle vi göra en övergång till skritt och sen trav igen. Sista gången vi gjorde det blev han riktigt fin och kom även då i en okej form. När vi sen travade av hästarna så la han sig precis där jag vill ha hästarna när jag travar av, långa och låga men ändå att dem väntar på nästa signal. Kort sagt så jobbade vi med våra grundpositioner, övergångar och nedsittningen i traven. Slutsatsen är att jag är riktigt, riktigt nöjd över passet då han kom i formen, han jobbade på bra, jag red bra och avtravningen var helt magisk.

Idag red jag E-type som också är en valack och honom red jag någon gång i början och sen tror jag inte att jag har ridit honom någon mer gång. I början gick han emot mig hela tiden, ville inte bjuda och ville typ ingenting. Sen när jag fick ett spö så gick det bättre, då jag kunde be honom att visa lite respekt mot mig som satt på ryggen på ett annat sätt. I vanliga fall brukar han bli stressad när man använder spö, men idag uppförde han sig med det. Vilket även vår tränare berömde mig för. Sen gick han lite med högt huvud enligt mig i alla fall, men allt eftersom han blev lösgjorde så gick han mer och mer i form. Kunde styra honom med endast ytterhjälperna och kunde verkligen få honom att galoppera under sig på volten. Sen när vi gjorde huvuduppgiften som var att jobba sidförande med hästarna så ville han smita, men jag fick tag i honom och fick honom att göra fler steg i båda skritt och traven. Sen när vi travade av hästarna,så ville han först springa iväg, men allt eftersom så hittade han den formen där jag nöjer mig och jag kan sitta och verkligen slappna av på honom. Så huvuduppgiften var att kontrollera våra grundpositioner och sitsar, jobba sidförande och sitta ner i traven. Slutsatsen är att jag inte är nöjd över varken hur jag red eller hur han gick, medans vår tränare tyckte att det gick bra. Då hon sa att han brukade vara stressad med spö, men idag var det bara en positiv förstärkning och sen att han är extremt svår att få i form och göra krävande saker då han gärna vill smita. Så ryttarna som rider honom brukar inte kunna få honom i form och det var väl där jag blev lite nöjd i alla fall.

Likes

Comments

I lördags åkte jag till stallet kl 7 på morgonen, så att jag var framme typ 20 i 8. Började med att göra i ordning Lilla ja, putsade sen hennes sadel och träns. Sen hjälpte jag mamma att koppla på släpet., så hon kunde lasta in saker som jag ville ha med i bilen och släpet. Vid 9 tiden åkte jag och hästägaren iväg med Lilla ja och 98:an till Hallaröd för att rida jaktritt. Lilja ville först inte lastas, men hon gick på till slut. När vi kom fram så la jag bara på sadeln och gjorde mig i ordning, innan jag hoppade upp och vi skrittade iväg till uppsamlingsplatsen. När hästägaren och 98:an red iväg, så blev sötis hästen sur och backade i 110 km/h, små sparkades och halvstegrade. Sen när vi red iväg så taktade hon runt och gnäggade. Hon var pigg fram till pausen och sen blev hon lite trött, men när jag hade ridit igenom det, så var hon pigg igen. Men inte alls lika stressad. Så i slutet vågade jag mig till och med på att hoppa en liten stock som hon hoppade helt fantastiskt på. Tänkte att jag skulle hoppa en stock till, men jag blev osäker och ville inte känna att vi kom fel, så jag väntar med hoppningen tills vi kommer till Öveds jaktritter. Sen innan vi skrittade tillbaka till transporterna så red vi igenom vattenhindret några gånger, då lilla ja ändå måste vänja sig vid vattnet.


I går (tisdag) hade jag ridning på schemat och en av Bollerups lärare skulle fota hästarna. Så vi ryktade och snyggade till dem och sen så skrittade vi till Terrängbanan. Jag trodde det skulle gå riktigt dåligt, då det riktigt extremt dåligt sist jag red Cemillio. Men jag fick honom väldigt snabbt mellan hand och skänkel så jag kunde påverka honom och samla ihop honom. Han var riktigt fin hela rundan, då han inte hade någon chans att gå iväg. Sen är han rätt svår att få i form, i alla fall för mig. Men i slutet så fick jag honom lång och låg. Fast att vi red på terrängbanan, där hästarna kan bli lite mer taggade. Vi red dressyr, vilket var väldigt skönt att ha för en gångs skull. Vi red dessutom bara basic dressyr så som att hålla ihop dem, ha en bra arbetsgångart och få dem mjuka och fina. Jag har en del saker kvar som jag måste jobba med på min sits, tex att jag ska sträcka på mig, hälen ska ner och att jag måste bli mer säker och hålla ihop min egna kropp också. Så med sitsen är jag inte nöjd med, men med hästen är jag riktigt, riktigt nöjd.


På översta vänstra bilden hade Amigo precis fått godis och ville inte hoppa ner från stolen. Den högra bilden är när jag rider genom vattenhindret med Lilla ja.

Cemillio på den vänstra bilden där nere och sen är det jag och Cemillio i mitten på den högra bilden.


Likes

Comments

Hej, jag tänkte nu berätta om ridlektionerna och helgen. Då skolan flyter på med det teoretiska och det är inte så kul att berätta eller höra om.

I alla fall, i tisdags förra veckan hade vi vår första ridning den här terminen och vi hade hoppning. Jag hoppade Remington, det jag kommer ihåg från den gången är att jag inte var nöjd. Då han hängde i handen hela tiden, så hade extremt ont i ryggen efteråt. Men han var även väldigt fin ibland och den sista gången vi travhoppade så kom han ihop väldigt fint i kroppen också. Vår hopptränare var nöjd, men inte jag.

I torsdags förra veckan hade vi vårt första dressyr pass den här terminen och då red jag Belfast. Han hängde också väldigt mycket i handen, så fick också rätt ont utav honom. I alla fall så kändes varken skritten, traven eller galoppfattningarna bra. Men själva galoppen kändes jättebra och jag fick verkligen koll på galoppen. Jag fick i alla fall beröm över hur stilla hand jag har och det är alltid något, då jag fokuserar mycket på det. Min motto är ändå i ridningen att det är sitsen som ska jobba och inte handen.

I lördags var jag först på Burlöv Center och köpte en ny resväska och ett par skor och sen på kvällen åkte jag hem till min gudfar.

I söndags var jag äntligen hos Lilla ja , älskade ponny hästen. Jag red ut tillsammans med hennes ägare så jag fick checka av henne inför jakten på lördag. Många säger att hon är slö och inte har kondis. Visst hon är ju inte pigg, i alla fall inte i skritten och traven. I den näst sista galoppen trodde jag att hon skulle vara trött, men i stället drog hon iväg och gjorde några bockningar. Hon är så söt när hon gör sina bockningar, s jag skrattar bara åt henne. Så kondis har hon, om man bara rider igenom den slöa sidan först. Hon var inte heller jätte, jätte trött när vi kom tillbaka, hon har lixom varit ännu tröttare. Så nöjd över henne, så nu taggar vi jaktritt i Hallaröd på lördag.

Den här veckan har också flutit på väldigt bra med dem teoretiska ämnena, sprang 3 km på idrotten idag och sen hela kvällen har jag haft stress och ångest. Förhoppningsvis så släpper det imorgon när jag har fått sova en stund också.

I alla fall så började vi halv 8 i morse med hoppning och då hoppade jag underbara Daniella. Hon var så fin hela tiden, fast hon är osäker och vinglig. Tvärtemot Remington och Belfast, det kändes verkligen som att jag inte hade någon häst i handen, utan jag kunde fokusera direkt på själva sitsen och ha så stilla hand som möjligt. Hon var lagom på i skritten, lite slö i traven, men sen i galoppen så blev hon lite stressad när vi skulle galoppera alla tillsammans. Sen började vi att trava över bommar i båda varven, innan vi höjde det ena till hinder, så vi travade över bommar först och sen kom vi på travhindret. Därefter höjde vi upp så det var två travhinder och sista övningen var att vi skulle ta travhindrena och fatta galopp och hoppa ett annat hinder som stod på diagonalen. Men då Daniella inte är så mycket hoppad jämfört med dem andra hästarna så tog jag även det sista hindret i trav. Så nöjd över henne och mig idag om jag ska vara helt ärligt.

Likes

Comments

Hej alla vänner!

Nu är praktiken avklarad och det har varit samma sak som jag skrev förra veckan, alltså dagarna har sett likadana ut. I torsdags däremot så red jag ut Hellen för sista gången, skrittade ut D-lady och joggade De lux "Ludde". Allt var väldigt trevligt och mysigt. I fredags så vaccinerades hästarna så då passade jag på att fixa i ordning 8 boxar och fylla vatten och även köra lite fyrhjuling. Sen precis innan vi skulle gå hem så tog vi in stona, annars så brukar ägaren göra det själv men hon hade åkt upp till Göteborg. Men vi var klara med allt kl 15 och eftersom inte mamma var hemma då, så var jag utelåst i ca 1 timme... Men i alla fall jag har haft 3 helt fantastiska veckor och dem jag har jobbat med har även berömt mig väldigt mycket sista dagen och ville verkligen att jag skulle komma tillbaka. Så när jag har tråkigt en dag, har lov eller ja bara har tid helt enkelt så väntar dem och Hellen på mig. Även hästägaren säger att jag får rida henne och det gör jag då i utbyte mot att jag hjälper dem i stallet. Så nu har jag ytterligare en häst, en häst som jag dessutom kan cykla till vilket är mer bekvämt. Men jag kommer inte sluta rida Lilla ja för det, för henne kan jag bara rida när mamma vill köra. Så vill inte hon köra en dag så kan jag cykla till Hellen istället och sen när jag har bil kan jag först ta den ena och sen den andra. Så jag är väldigt glad över att jag har fått den här chansen, att få rida samtidigt som två otroligt duktiga dressyr ryttare också rider.

I lördags var vi på hundutställning hela dagen och vår hund gick vidare till final bland veteranerna och där blev hon trea med en mycket fin kritik.

I går låg jag först i sängen hela dagen till typ 1 och sen fixade jag i ordning mig, och packade. Så jag kunde åka tillbaka till mitt Paradis Bollerup, så igår kväll runt 20 tiden anlände jag.

Idag började vi med engelska, sen hade vi mentorsträff, lunch, info och så avslutade vi dagen med att svara på APL frågor och kolla ridunderlag.

Nu ska jag ut och träna lite lydnad med Amigo, så ha det bra så lovar jag att återkomma inom dem närmaste dagarna.

Likes

Comments

Mina praktikveckor ser oftast likadana ut, börjar i det lilla stallet med att gå ut och lägga frukost hö i Callistos och Diamond ladys hage och sen gå ut och ge stona och fölen hö och vatten. Sen mockar jag och fixar till Callisto och D-lady medan de andra fixar till stona. Därefter så åker vi upp till det stora stallet och antingen så hjälper jag till att fixa klart det stora stallet, gör i ordning hästar eller så rider jag Hellen. Hjälper jag till att fixa det stora stallet så gör jag antingen i ordning hästar eller rider sen eller tvärtom fram till lunch. Efter lunch gör jag i ordning hästar och sen om jag inte har något jag ska göra runt halv 3 så hjälper jag till att ta in hästar och sen mockar vi dem små hagarna, putsar träns och soppar. Har jag tid över så gör jag extra uppgifter så som att fylla vatten till hästarna i hagarna, kratta gången mellan hagarna eller rensar lite ogräs.

I alla fall så red jag Hellen basics pass förra veckan, måndag i ridhuset, tisdag i paddocken, onsdag i ridhus och i torsdag red vi ut. Sen har hon vilat då hon har fått sår vid sadelgjorden. Men hon har varit så fantastisk fin hela veckan. Jag red även D-lady en dag och bara joggade henne lite lätt. Men det är så här en typisk praktikvecka ser ut på Stall Tygelsjögården.

Jag tänkte även berätta lite kortfattat om helgen. I fredags hade jag små runda prickar på ryggen och jag trodde det var knott bett då jag har så enkelt för att bli biten. Men sen under natten hade det spridit sig så hela ryggen var röd och benen hade utslag, egentligen hade hela jag utom mitt huvud och fötter utslag. Så vi åkte in till vårdcentral Getinge i Lund och var där 1,5 timme. Dem sa att det var nässelfeber och dem trodde att jag hade ätit något som jag var allergisk mot, men sen sa läkaren även att en gång är ingen gång. Har fortfarande kvar utslagen, men dem har blivit mindre, men jag har aldrig ätit så pass många olika mediciner eller så pass många under en och samma dag och helg. Jag har heller aldrig varit så pass trött som jag är nu, kan somna när som och av vad som helst. I alla fall så var jag i stallet i söndags men då jag inte orkade rida ett ordentligt pass så fick jag Malin och Sara att rida nordisarna vilket gick hur bra som helst och jag vara bara tvungen att hoppa upp på nordisarna och rida något litet varv men red max en 15 min tillsammans och sen var jag extremt trött efteråt, så jag är väldigt glad att Malin och Sara ville ställa upp och rida dem varsitt pass. Tack mina älskade vänner!!

Men det är så här veckan har sett ut och nu är jag inne på min sista praktik vecka. Sen startar jag mitt andra år på Bollerup. För ett år sedan exakt började jag på Bollerup, Då det vara denna dag, förra året jag åkte ner till Bollerup.

Likes

Comments

I måndags var det första dagen på praktiken och den tillbringades genom att jag knappt sov natten till i måndags och sen fram till lunch tömde vi boxar och på eftermiddagen gjorde jag i ordning hästar till beridarna.

I tisdags och i onsdags så tvättade vi stall och sen på kvällen tog jag med en efterlängtad vän till stallet och fick upp henne på Lilla ja och så red jag Regina. Vi red ut satsarp rundan vilket gick jättebra.

I torsdags så red jag fina Helen som har haft tappsko så hon var lite piggelin och otroligt spänd i vänster. Sen gjorde jag bara i ordning hästar under dagen och fixade lite andra stallsysslor.

I fredags så red jag Helen igen och hon var så avslappnad och fin, jobbade henne lite i mer i vänster varvet. Sen när hon kändes fin så testade jag galoppen också vilket också, vilket gick jättebra. Så nöjd, även om jag inte red så jättebra.

Igår åkte jag och mamma och shoppade lite, köpte kaninmat, ny vattenflaska och godis till honom. Sen köpte jag två ridtröjor, två par nya ridvantar, nya ridskor och torrschampo till Sötis hästens ben, som jag har längtat efter det torrschampot.

Idag har jag bara kollat serie hela dagen och så har jag varit i stallet. Vilket inte alls gick bra, hon kändes inte alls så fräsch som hon brukar. Hon var otroligt spänd, protesterade hela tiden både under longering och under ryttare och även utan sadeln. Jag vet att hon är slö och att hon protesterar så fort hon tycker det är jobbigt, men idag var det extremt. Jag kände inte alls igen henne idag och när jag satt upp och hade skrittat något varv sa jag redan då till mamma att det är något som inte stämmer. Jag fortsatte dock att rida henne lite, men det blev bara värre, så hoppade av och longerade henne utan sadeln och även då protesterade hon extremt mycket. Är så orolig över henne då jag vill att hon ska ridas igång ännu mer och få upp kondis så vi kan vara med på jakterna. Hoppas bara att det var dagsformen, så hon är piggare och fräschare nästa gång.

Fina älskade sötis hästen, oj vad jag tycker om dig så extremt mycket. <3 <3 <3

Likes

Comments

Idag åkte jag till stallet och red Lilla ja ett pass för mamma. Jag började med att longera henne för att verkligen se så hon lyssnade på mig, vilket hon självklart inte gjorde. Så blev lite tragglande i longeringslinan, sen satte jag på halsförlängaren, fortsatte longera henne med dem för att se om hon skulle protestera eller inte. När hon såg lugn och avslappnad ut, så hoppade jag upp och red ett varv på en stor volt i trav och sen på fyrkantsspåret ett varv i galopp och sen volt i trav igen. Det gjorde i båda varven ett par gånger, hade fortfarande halsförlängaren på så jag mer kunde fokusera bakifrån, utan att känna att hon skulle hitta på något. Det var helt otroligt hur hon visade upp sig och kom faktiskt lite närmare den form jag vill att hon ska vara i. Tack vare att jag jobbade med att få fart bakifrån under hela passet. För första gången kände jag dessutom skillnad på när hon var i arbete och jobbade i form och när jag travade av henne på långa tyglar, Där hon sökte sig neråt samtidigt som hon sträckte ut halsen ordentligt. Ett sådant här pass har jag länge drömt om att få, där både jag och hästen var trötta när vi skrittade hem. Bara synd att jag inte har så många som kan följa med och tjata på mig ett pass ibland, då mamma tycker jag låter hästen bestämma lite för mycket själv. Jag är så otroligt nöjd och glad över att jag får lov att rida henne och verkligen träna upp min egen sits på en helt annan sorts häst än Bollerup hästarna och även jobba med henne så mycket jag vill.

Imorgon tar mitt sommarlov slut och det är dags att komma tillbaka till verkligheten, vilket är rätt tragiskt eftersom jag inte vet när jag kan rida Lilla ja igen. Samtidigt ser jag framemot mina tre veckor på praktik i ett dressyrstall, där jag både utvecklas och har kul. Verkligen ett jobb som inte känns som ett jobb! Började som hoppryttare, men har mer och mer övergått till dressyr känner jag. Kommer inte ihåg senast jag tog ett hopp pass, men så länge jag inte har rätt muskulatur i ryggen inte har någon pålitlig häst i hoppning eller något självförtroende i hoppningen så klarar jag mig med att trimma lösgörande, dressyr och markarbete. Dock så saknar jag hoppningen väldigt mycket emellanåt.

Aja vi får se hur trött jag är i morgon efter praktiken eller om jag orkar logga in och skriva om dagen och nu lovar jag att jag ska ta nya bilder också, ha det gött! :)

Likes

Comments