Header

De var ett tag sedan jag bloggade, så jag tänkte berätta lite om dem senaste ridpassen.

I lördags red jag ut med Lilja vi hade några små problem då hon var spänd, ville vända osv. Men vi kom runt och jag kunde rida henne i alla gångarter. Traven var den gångart som kändes sämst och galoppen kändes bäst, men tror det berodde på att det är hårt i markerna. I vilket fall som helst så är jag nöjd över stjärnponnyn.

I måndags hade vi hoppning och jag hoppade Ruzzin, red henne senast tidigt i våras tror jag, men jag gillar i vilket fall som helst den hästen väldigt skarpt. Visst hon är nafsig och kan bitas, men i ridningen är hon grym. Vi hoppade på serpentinbågarna så vi började med att rida över bommar, sen var det ett hinder på sista bågen och studs på den korta diagonalen och sen mellan varje runda så sattes det upp hinder på bågarna, så sista rundan så var det ett hinder på vare båge och sen en studs. Jag är riktigt nöjd över både Ruzzin och mig alla gånger utom den sista, då det blev en stressad runda. Kan dock inte begära för mycket, då det var första gången jag hoppade henne.

I tisdags hade vi först dressyr och jag hade en annan av mina favoriter nämligen Tobago. Han var riktigt fin även om vi hade våra mindre bra stunder. I uppvärmningen var han väldigt uppmärksam på min sits och jag kunde bromsa in han så han gick i ett jogging tempo och inte i hans taggade tempo. I galoppen kom han även i form. Huvudövningen var att vi skulle rida skänkelvikning på den långa diagonalen i både skritt och trav. Fick han inte riktigt rakställd alla gånger, men i slutet var han riktigt fin. Den sista övningen vi gjorde var att galoppera på volterna och då skulle vi galoppera 6-8 steg bryta av till en lugn skritt och sen en galoppfattning igen. Likadant sista hållet blev Tobago lite för på och ville gå iväg men de är bara att ta det lugnt och fortsätta precis som ingenting och det gick jättebra. Av travningen blev han lång och låg, men jag behövde ge han nya uppgifter hela tiden för att han inte skulle ta egna initiativ, precis som jag brukar för att hålla honom avslappnad. Han är ingen häst som man kan sitta och dagdrömma på precis, älskade Tobbe Tobago. Slutsatsen är att jag är riktigt nöjd över mitt dressyrpass, första gången på länge som jag är det faktiskt.

Vi höll även på med 1,5 års hingstarna, tog in dem, ryckatde, satte på träns, lyfte hovar och höll på med ett schabrak över hästarna och sen som avslutning släppte vi dem i ridhuset så dem fick springa av sig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I lördags var jag hemma hos Malin och Sara och Assii kom också dit så kul, skönt och välbehövligt. Dem är otroligt saknade.

I söndags red jag Lilja barbacka och bettlöst, trodde aldrig jag skulle sitta kvar på henne. Men kände igenom henne lite lätt i alla gångarter och det gick helt okej. Hade inga krav på varken henne eller mig, då hon behöver lära sig att vara trygg i grimman också. Innan jag börjar begära något utav henne.

I måndags hade vi hoppningen på skolan och då hoppade jag Elliot, det gick helt okej bortsett från att han var så lat i början, men när jag fick ett spö att markera med så blev han otroligt pigg och betydligt lättare att rida.

I tisdags så klippte vi först skolhästar och sen hade vi vår första lektion i unghäst 1b som är den kurs vi kommer att rider in hästarna i när vi går i 3.an. Men vi började med dem äldre så jag och två kompisar hade Prefix. Det gick bra för att vara första gången.

Sen igår var vi med och sprang med hästar som var med i en veterinär studie och det var också väldigt intressant.

Vad händer i helgen då, jo imorgon är det tydligen julmarknad i Sandby, där vi ska vara med. Så mamma har fått för sig att jag ska upp tidigt (håller inte med om det) Så det får vi se hur det går, på söndag åker jag med och groomar på hjulkul inom körningen.

Vad händer idag då. Jo idag är det äntligen fest ikväll som jag har sett framemot ett tag nu. Så nu hoppas jag bara att det blir bra. Vilket betyder att det kommer bli sent och därför ska det bli väldigt intressant om hur morgondagen ska gå, haha. Men vill man hitta på saker så får man stå ut helt enkelt.

Hoppas ni har det :)


Likes

Comments

Förra tisdagen hade vi vår första löshoppning på schemat, dels för att vi skulle få en genomgång inför morgondagens rådgivning, men även för att vi ska lära oss det. Vi löshoppade ungefär 5 yngre hästar. Den här rådgivningen vi ska ha imorgon då. Det är att det kommer hingstar till Bollerup som vår klass ska vara med och hjälpa till, då dem ska bedömas för att eventuellt gå till bruks prov. Det vi ska göra är att höja hinder och bygga hinder och sänka typ.

Förra onsdagen hade vi dressyr och jag hade älskade Tobbe Tobago. Världens mest dampigaste storhäst som jag har ridit. Uppvärmningen gick jättebra hade honom där jag ville osv. Första övningen vi hade var att vi skulle rida innanför spåret och även det gick jättebra. Sen så skulle vi börja med en övning som var att vi skulle galoppera och när vi bröt av så skulle vi trava typ max 4 steg och sen bryta av till skritt. Första gången gick det bra, men sen var han lite för taggad och älskade livet så nästa gång vi skulle börja trava så bara exploderade han och började halsvstegra och bocka och ja, gick inte så bra att bryta av honom heller. Men de gick bra tillslut. Sen som sista övning så skulle vi rida skänkelvikning och han var riktigt taggad, men det gick bra. Det som är så skönt med honom är att han är som en tickande bomb, men har man han bara hos sig så lyssnar han jättebra fast han tickar. När vi skulle trava av så fokuserade jag bara på att få han lugn och avslappnad.

I helgen så var jag och mamma hos ett par kompisar som bor granne med Lilja och bakade pepparkakor. Så jag passade på att rida både lördag och söndag. I lördags testade jag att rida i grimma i alla gångarter och det gick helt okej för att vara första gången jag red i grimma. Lite bockning men det gick typ att styra och hålla i henne. I söndags red jag även då med bara grimma, men hon var riktigt konstig. Först var hon jätteslö, men på vägen hem så bockade hon föst jättehögt så jag höll på att flyga av och sen en stund senare så gjorde hon några fler mindre bockningar. För att vara första gångerna jag red i grimma så gick det betydligt bättre än vad jag först trodde det skulle göra. Men det jag behöver träna vidare på är styrningen, kontrollen och att Lilja fortfarande ska kunna jobba.

Igår hade vi unghäst lektion och då började vi med hingstarna. Vi började med att rykta dem, lyfte hovar, la på schabrak och tränsade dem. Det gick väldigt bra för att vara bland dem första gångerna. Den första hingsten vi hade var en liten gangster, men den andra Beliver som är under Carma och Efter Bengt nabab, var helt fantastisk.

Igår hade vi även hoppning på schemat och jag fick Diezel. Vi började med en framridning i alla gångarter, jag fick dock inte till galoppen och det var det som vår hopptränare även sa att hon är inte jätteförvånad över, då han har väldigt svår galopp. Sen så skulle vi börja hoppa studsen och då bara fick han för sig att det var kul och rusade igenom alla hinder. Förutom sista gången, då var han helt fantastisk. Kan tillägga att det var första gången han hoppade studs. Vi hoppade bara studsen fyra gånger, då han är ung och aldrig hade hoppat det. Vår hopptränare tyckte jag skulle få ha honom, för att jag skulle få en kul utmaning och det är jag glad över.

Så vad händer resten av veckan då, jo imorgon är det som sagt rådgivning och sen har vi inte fler hästlektioner den här veckan. Vet inte om jag vill rida lilla ja i helgen eller inte, beror lite på hur det hänger ihop i psykiska mående.

Likes

Comments

I tisdags hade vi vår andra unghästlektion. Jag hade Tira som var jättefin. Longeringen gick jättebra och även när vi la på schabraket och tömkörningsgjorden. Så stolt och nöjd över henne.

I torsdags hade vi dressyr och jag fick Fransessca. Red henne en gång i ettan också. Värmde upp som vanligt och sen huvudövningen var att vi skulle skritta en skänkelviknig och sen framdelsvändnig och sen en framdelsvändnig igen. Det gick jättebra i skritten och sen när vi gjorde det i trav, så gick det jättebra i ena varvet och i det andra varvet gick det inte alls bra. Vi skulle sen galoppera lite men Fransessca var lite för på, men det gick ändå jättebra. Sen i slutet fick vi välja mellan att ta några fler galopper eller göra en längre travavslutnimg. Jag valde att fokusera på traven.

Idag har jag varit och ridit Lilja, började med att mocka igenom hennes och Reginas boxar och fyllde vatten till alla hästar. Tog sen in Lilja, ryktade över henne lite snabbt, då hon absolut inte ville stå still. Tog på henne utrustningen och red sen ut Karlsrundan med mycket trav och galopp. När vi kom tillbaka så stod hon helt blickstilla vilket var så skönt. Hon behövde verkligen komma ut och röra sig och bli av med all den energi hon hade lagrat. Så nöjd över henne idag, då det verkligen gick att rida ut själva fast att det blåste och inte vädret var på vår sida. Ville ha en häst med power och det fick jag verkligen idag, dock så var hon power spänd. Så fort det var något som hon tyckte var läskigt, så tog hon ett par galoppsprång på stället.

Likes

Comments

Hej, tänkte berätta om resterande av veckan som har gått nu.

I torsdags åkte jag till mammas jobb för att därefter åka till rehab centret, fick mina övningar och dem ska jag göra 3 gånger i 10 uppsättningar var vecka. Vilket förhoppningsvis kommer ge resultat på ryggen, men det kommer även vara väldigt jobbigt för ryggen i början i alla fall. På kvällen hjälpte jag till här hemma.

I fredags var jag på möte vid halv 3 för att därefter åka till stallet. Började med att mocka tre boxar tog sen in Lilla ja, gjorde i ordning henne och red sen ut en kort uteritt, la in mycket trav och lite skritt och galopp. Första gången vi red ut själva i mörkret och det gick över förväntan, tror att jag ska rida den biten ett par gånger själv, så jag får upp självförtroendet. att det går att rida ut själva. Kom sen tillbaka med henne och när hon hade kommit in i boxen så putsade jag över hennes utrustning, innan vi åkte hem. När vi kom hem så åt vi och sen därefter gjorde jag mitt träningspass.

I går åkte vi till stallet så vi var framme cirka 8. Borstade igenom Lilja, flätade in det röda bandet, satte på lite hovfett, tränsade och satte på huvan. Lastade sen och det behövdes bara lite övertalning innan hon gick på. Under jakten så uppförde hon sig exemplariskt hoppade ca 6 små stockar som jag tycker är lagom höga. Vill egentligen hopa även dem lite högre stockarna, men min hopprädsla kommer och tar över och då svänger jag förbi, även fast Lilja hade kunnat hoppa. Hon blev trött ungefär i mitten men efter lite skritt så var hon lika pigg igen och ställde upp exakt på allt. Tog en bra och härlig galopp i Vombsjön som gjorde att jag var lika vått som hästen och hade grus överallt. Sen skrittade hon på lagom bra upp till eket där vi jagade gosedjurs räv. Hon taktade sen hela vägen tillbaka. Hon gick lika bra på släpet efter lite övertalning dock. Älskar den hästen så otroligt mycket, bara jag hade kunnat rida henne lite bättre och och kunnat möta upp när hon slänger sig åt sidan, så hade allt varit perfekt.

Idag har jag varit på Burlövs center köpte ett par nya byxor och ett nytt halsband och sen åkte vi hem. När vi kom hem så gjorde jag mat, gjorde även en tårta och hjälpte till lite här hemma.

Likes

Comments

Förra måndagen så hade vi vår första riktiga unghäst lektion och jag och Luana fick Thira ett litet, smäckert, svart sto efter Total Hope. Vi byggde upp tre inhägnader i ridhuset, samtidigt so vi tog in hästarna. Sen ryktade vi dem, satte på deras träns och sen kapsonen ovan på. Sen gick vi till ridhuset och började med longeringen. Vårt sto hade lite unghäst damp och rusade runt samtidigt som hon drog ut, stannade och rusade sen iväg igen och sen passade hon på att stegra lite också och fly in till hästen bredvid. Men hon blev finare och finare och i slutet var hon riktigt duktig och svettig. Älskar unghäst, då man aldrig vet var man har dem och dem lär sig otroligt snabbt.


På tisdagen hade vi hoppning och då hoppade jag Cemillio. Vi började med att värma upp dem och sen red vi över bommar och gjorde en volt och sen över bommar igen. Vi hoppade även först hinder, sen en volt och sen ett hinder igen. Som avslutning så hoppade vi på en diagonal, vid medelinjen styrde vi om och hoppade ett annat hinder på den andra diagonalen för att sen hoppa ett hinder på den andra långsidan. Cemillio som brukar vara rätt pigg fick jag träna på att driva fram ytterligare lite till och då blev känslan så mycket bättre också.

På onsdagen var min mentorsgrupp först och åt på pizza hut för att sen åka till Emporia där jag köpte en bling bling klänning, ett bling bling linne, lite saker inne på tiger och lite saker inne på the body shop och sen självklart lite godis på hemmakväll.

På torsdagen hade vi dressyr och då red jag en ny häst för mig nämligen Tobago, en helt fantastisk lite valack, liten., pigg, små dampig men otroligt rolig att rida. Vi värmde upp i alla gångarter innan vi började på huvudövningen som var framdelsvändning och sluta. Slutorna gick så bra, medans framdelsvändningen inte gick så bra. Jag trodde inte från början att jag skulle klara av honom då han är lite små dampig, men det hände bara att han dampade lite i en galoppfattning och när han tyckte vi var klara med en övning, annars var han så fin i galoppen. När vi travade av kunde jag bara rida och njuta av honom samtidigt som han sökte sig neråt och framåt. Så jag är riktigt nöjd. Jag kan även konstatera att mycket har hänt sedan jag började på Bollerup, för när jag började på Bollerup så ville jag inte och det kändes inte heller som att jag hade kontroll på läget, när jag red dem lite piggare hästarna.

Vi hade även en föllektion där vi satte på grimma, band fast fölen ryktad dem, gick med dem och gick igenom ett draperi för att vänja dem då dem ska gå där sen i den lösdriften.

På kvällen åkte jag hem, då vi bara hade en lektion på fredagen och den kunde jag göra hemma.

I lördags var vi på gåsmiddag, i söndags var jag och red jakt som gick över förväntan. Lilla ja taktade typ hela rundan, hängde med i galoppen och hoppade dem hinder jag styrde på så jag är riktigt nöjd över henne. I måndags var jag på möte. I går var jag först i lund och lunchade med Malin och Sara, sen åkte jag till mammas jobb. För att sen åka till ett rehab gym som jag även ska till imorgon och därefter åkte jag till stallet. Red igenom Lilla ja och hon var riktigt fin förutom i galoppen, då hon inte ville fatta galopp överhuvudtaget.

Idag har jag varit hos min kiropraktiker, imorgon ska jag till rehab gymmet och på fredag ska jag först på möte och sen lutar det åt att jag åker till stallet en kort runda för att sen på lördag rida den stora jakten. På söndag ska jag ta tag i plugget och plugga hela dagen igen.

Likes

Comments

Hoppasset vi hade under vecka 42 så hade jag Daniella och vi fokuserade på serie. Hon var väldigt långt bakom skänkeln och gick inte alls fram, så under uppvärmningen var det bara att försöka vecka henne. Sen skulle vi börja hoppa och då började vi med att travhoppa första hindret, studs hoppa det andra och fortsätta galoppera till tredje hindret som först var ett räcke och sen en oxer. Första gången var hon väldigt seg, men andra gången vi gjorde övningen så hade jag ett spö men då slängde hon ut högerbogen och det gjorde hon varje gång så det fick vi jobba på hela passet igenom. När vi skrittade av hästarna så var jag hyfsat nöjd, då det blev bättre under passets gång men det blev inte helt bra.

Förra lördagen den 14 var jag som sagt med på infodagen tillsammans med Prefix. Så vi var i stallet kl 10 för att ta in dem, rykta, spola av benen och börja knoppa dem. Det tog cirka 1 och 45 min, sen gick jag och åt lunch för att vara i stallet igen kl 13. Då knoppade jag om dem knoppar som hade gått upp, ryktade honom igen, lindade benen och gjorde oss färdiga så ca kvart över tre så hoppade vi upp och red fram hästarna noga men lugnt. När vi kom in ridhuset vi skulle vara så var han först lite spänd men kopplade av väldigt snabbt och bra. Han var dock lite bakom skänkeln, men vi jobbade på och i slutet så tog han sista galoppen precis som han brukade. Då han tog galoppskänkeln snabbt och ökade upp galoppen på ett sätt som bara han kan och sen kom han i bra form. Innan vi skrittade ut från ridhuset så började publiken applådera och då hoppade han åt sidan, likadant innan vi red in i det ridhuset vi skulle in i. Innan vi kom till det ridhuset vi skulle vara i, så han blev rädd för ett par vagnar. Älskade skolhästen.

Förra söndagen så var det jaktritt och Lilla ja var helt fantastisk hela jakten, hoppade dem hinder jag styrde på och var fortfarande pigg när vi kom tillbaka så stolt över henne. Tjafsade lite när vi skulle lasta henne på gården, men när vi skulle åka hem så gick hon rakt på, duktiga lite stjärnhästen.

Hoppasset som vi hade i veckan så hoppade jag Ceydido, vilket var en intressant upplevelse. Vi värmde upp dem precis som vi brukar, sen så hoppade vi fram på ett rött räcke som senare blev en oxer. Ceydido tog lite för mycket av eget initiativ och ville inte riktigt lyssna. Men vi hoppade banan som var snett igenom på först ett kryss, sen snett igenom på ett grönt hinder, snett igenom på en grön oxer för att avsluta med att hoppa en röd oxer. Så glad över han för trots att han ville göra att själv så lät han mig bestämma vägen och vilken gångart vi skulle ha, men att byta galopp eller bryta av eller korta ihop honom ville han göra själv.

Idag var jag även på jaktritt och då ville såklart inte Lilla ja lastas så det tog en tid, sen var hon extremt pigg och väldigt på i början, kunde galoppera på väldigt bra och hade säkert orkat hela rundan. Men Regina var trött så vi valde att låta dem få gå i sitt eget tempo och sin egen runda. Fast att Lilja spände sig, stirrade på allt och låtsades bli rädd... Men inte ville hon lastas för det när vi åkte hem, stod säker i minst 40 min, innan hon kunde tänka sig gå in och då hade hon redan gått över mig x antal gånger. Men vi laddar om till nästa söndag så hoppas jag att någon vill rida henne i veckan, så går det säkert bättre då, för idag var hon extremt sur eller irriterad över någonting som jag inte vet vad.

Likes

Comments

Jag tänkte nu berätta lite kort om förra veckan. I tisdags var vår klass i Flyinge och kollade på breeders, fyra och fem åringarnas fälttävlans dressyr. En häst som verkligen drog blickarna till sig var den 5 åring som Frida Andersén red, Box Cayenne. Bilden på den grå hästen.

I torsdags hade vi dressyr och då fick jag en ny häst för mig, nämligen Prefix en ganska ung valack. Så otroligt härlig och känslig. I framridningen fick jag honom i en helt okej form i skritt och trav, men i galoppen så ville han gärna rusa iväg. Sen huvudövningen var att vi skulle rida en sorts sluta. Han var väldigt ålig i vänster varv, men i höger så fick jag honom nästan helt perfekt. När vi travade av hästarna, så var han helt fantastisk. La sig i den lite längre formen, utan att öka tempot eller takten. En helt magisk häst som jag tyckte passade mig väldigt bra.

I lördags var jag och shoppade, shoppade hästgodis, torrschampo, ridvantar och en förbygel så inte Lilla jas sadeln ska glida omkring. Sen på kvällen så var vi hos ett par vänner och då klippte jag även mig, tog dock bara bort det slitna. Dem hade även en jättesöt kattunge!!!

I söndags var jag och Lilja iväg på förjakt nr 2 och det gick mycket bättre än den första. Hon var lugn, avslappnad men pigg. Jag passade även på att hoppa några stockar. Dem första 2 gick jättebra hon hoppade, men överhoppade inte sig. Sen red vi en liten bit på stranden för att sen rida tillbaka. Då kom vi till dem två stockarna igen och då hoppade hon den första sen bockar hon lite för att sen hoppa den andra stocken lite halvt. Hon ville svänga förbi men fick henne att hoppa längst ut åt sidan i alla fall. Sen kom vi till tre andra stockar och då hoppar hon den högsta och sen tar hon bettet och sticker iväg efter dem andra...

Imorgon börjar jag halv 8 på morgonen med hoppning och sen på lördag ska jag rida Prefix på infodagen. Sen åker jag hem lördag kväll för att umgås med kompisarna hemma och sen på söndag taggar jag och Lilja igång igen på förjakt nr 3.

Likes

Comments

Idag var jag och Lilla ja iväg på Öveds första förjakt. På vägen dit så var hon relativt enkel att lasta, gick in flera gånger men ville inte riktigt stanna där inne. Under själva jakten så var hon rätt stressad och pigg i början, så redan efter halva ritten så var hon väldigt svettig. Men det är inte så konstigt när hon går och taktar istället för att skritta, men men. I traven däremot så var hon väldigt på i början, men mot slutet så kunde jag jobba henne lång och låg. Vilket är det jag tränar väldigt mycket på just nu, vill liksom att hon ska våga ta stöd i bettet och följa med bettet hela tiden om ni förstår vad jag menar. Men i alla fall när vi kom tillbaka från själva ritten och skulle lasta henne, så gick hon först över mig x antal gånger och sen tog det säkert minst 30 minuter att lasta henne innan hon gav med sig. Men hem kom vi i alla fall. När vi sen lastade ut så provade jag att först ta loss henne och sen själv gå bak och öppna så hon kunde gå ut själv, då hon gärna drar bakåt så är det bättre att hon själv drar, än att någon annan ska behöva hänga som en vante på väggen ut. Får se om det blir bättre om jag försöker fixa allt själv, ifall hon litar mer på mig då och kan vilja gå in i transporten också om hon vet att det är jag som öppnar till henne och stänger in henne. Det är min plan i alla fall. Jag är riktigt nöjd över henne ändå, lastningen får vi jobba vidare med helt enkelt. Men hon gör framsteg hela tiden, antingen via lastningen eller när jag rider henne. Nu ser vi framemot nästa söndag istället och hoppas att lastningen går ännu bättre då.

Likes

Comments

I fredags åkte jag hem tidigt från skolan för att rida Lilla ja, red igenom henne i paddocken. När vi kom dit så började jag med volterna att hon skulle följa yttertygeln, men för att inte dra utåt så fick hon även lyssna på skänklarna. Gjorde det ett par gånger i varje varv och redan där var hon väldigt fin i vänster. Gjorde det i både skritt och trav och hon var lika fin i båda gångarterna. Jobbade sen henne lång och låg då hon verkligen behöver träna på att våga länga halsen ännu mer. Tog ihop henne igen och jobbade med traven i serpentiner och att hon skulle gå framåt. När jag tyckte hon var hyfsat okej lösgjord så bröt jag av henne till skritt och jobbade med att få upp henne i den höga formen. Vilket gick jättebra i skritten, i traven funkar det men, då hon inte riktigt har styrkan eller kondisen så orkade hon inte trava på i den höga formen, men dem steg hon tog i traven var jättebra. Som tredje sista sak så tränade vi på galoppfattningar och att hon skulle lyssna på rösten och har ingenting att säga där. Vilken fantastisk häst jag får lov att trimma. Som näst sista sak gjorde vi några övergångar mellan skritt och trav i båda varven och sen travade jag av henne som sista sak innan vi skrittade av och tillbaka. Jag var på mig själv väldigt mycket angående sitsen också, men även att jag korrigerade Lilla ja varje gång hon ville smitta iväg från jobbet.

Innan jag släppte ut henne i hagen så stretchade jag ut hennes nacke och bara där ser och känner jag att i vänster går det nästan inte att få henne mer mjuk. Tar tillbaka huvudet väldigt långt och verkligen hjälper till. Men i höger så väljer hon att backa istället. Så jag kommer fortsätta stretcha ut hennes sidor efter varje pass. Efter det här ridpasset var jag nästintill mållös, vet inte vad vi ska ha för långsiktigt mål, då hon redan nu sätter sig bra mot målen jag har. Får hon bara styrka och kondis så kan hon bli en riktigt fin dressyrhäst,då hon trampa under sig bra och vill jobba om man ger henne rätt och tydliga hjälper som hon förstår. Riktigt stor guldstjärna till henne!

I lördags åkte jag hemifrån ca 20 i 8 på morgonen för att åka och grooma hos en annan person (hos dem som jag har groomat åt innan) Det gick väl helt okej både i lördags och i söndags, det var ändå hårdare motstånd den här tävlingen än den uppe i Tjolöholm och den i Flyinge. Kom hem igen i söndags eftermiddag och då var det bara att packa om väskan och fixa klart det jag skulle göra i helgen och sen sova.

Igår på ridningen var vi och hoppade på terrängbanan. Började med att varma upp hästarna på egen hand i trav och sen tog vi lite galopp. Cemillio som jag hade var lite åt det segare hållet, men otroligt lugn, fin och avslappnad. Vi började sen med att travhoppa banken två gånger på varje håll, hoppade en en stock tre gånger och avslutade med att hoppa muren två gånger. I slutet blev jag lite väl trött och fick inte ihop Cemillio lika mYcket utan han blev lång oCh hamnade i korsgalopp istället, men rättade till det och då gick det betydligt bättre. Sen travade vi av dem och skrittade tillbaka. Från att inte trivas på honom så gillar jag verkligen den hästen nu.

Likes

Comments