Header
View tracker

Jag har länge tänkt att jag skulle gå in och skriva här, men varje gång jag har haft tid så har annat kommit i vägen eller så har jag somnat i soffan. I vilket fall som helst så gick praktikveckorna riktigt snabbt, han knappt med själv. Jag tycker att jag fick en bra inblick hur det är för polishästarna och även hur stall är olika på sina sätt.

Igår innan jag åkte tillbaka till min dröm miljö och drömskola så åkte jag till stallet, red lite i padocken. Men tyckte inte att något fungerade. Saknar verkligen att ha någon som jag kan ta hjälp av och träna för och som är positiv. Jag är ju själv rätt negativ mot mig själv och har alltid varit, vet inte hur många gånger jag har velat gömma mig för världen bara för att jag har varit så hårt negativ mot mig själv. Eller hur många personer jag ha börjat prata med bara för att få lite positivitet. Därför vill jag ha en positiv person som verkligen vill hänga med till paddocken och hjälpa mig, då jag tycker vi står still på ett och samma ställe och trampar nu.

Men i vilket fall som helst är jag tillbaka på Bollerup nu och i morse började jag med att sova till 8 halv nio, halv 10 innan jag hade körning och sen har vi haft naturbruk, engelska och spanska.


Har inte så mycket mer att skriva och berätta, men lovar att försöka kika in snart igen, ha de gött!

Likes

Comments

Hejsan, tänkte bara kika in och skriva lite om APL:en.

Natten till i måndags så sov jag ingenting, men kom ändå upp 5 som jag måste om jag ska hinna i tid till polisrytteriet. Igår var det bättre och idag var jag mest bara trött på morgonen.

Det vi gör är att släppa ut hästarna, strö, sopa, rykta och göra iordning djuren inför deras ridpass och så putsat vi. Vi gör ungefär det som behöver göras, vi hjälper även till på miljöträningen.

Idag gick jag gå hem tidigare, då det var snökaos och glad är jag för det, eftersom att jag tog den sista bussen till sandby, alla andra blev inställda...

Men i vilket fall som helst så trivs jag bra och jag har ändå kul.

Är hemma 1,5 veckor till innan jag flyttar ner till Bollerup igen.

Ha de bra

Likes

Comments

Måndag: APL i Malmö 07:00-15:00, köpa ny vinterskor och ev gå in om hööks

Tisdag: APL 07:00-15:00

Onsdag: APL 07:00-15:00

Torsdag: APL 07:00-15:00

Fredag: APL 07:00-15:00

Övrigt i veckan är väl att jag ska försöka få till en kväll där jag kan rida, sen ska jag väl träffa kompisar och hjälpa till hemma. Fortsätta försöka få ordning på mina sovrutiner, som för tillfället är att jag somnar mellan 02 och 04.

Helg: Förhoppningsvis ska jag rida en dag och vara med kompisar och sen vet jag inte mer.

Likes

Comments

Detta året har varit lite blandat våren bestod utav en lite för kaxig attityd, sömnlösa nätter och var dessutom extrem ofokuserad i skolan. Jag lämnade även tillbaka Jagaar, dock så stannade han på Vasaholm vilket var skönt, men ändå jobbigt då jag inte hade han som min egna längre. Jag slutade även att rida på Vasaholm.
Sommaren kommer jag inte ihåg mer än att det var vändpunkten för mig.

Hösten var helt fantastik, kom in på Bollerup, såg fram emot skolan på ca 5 år typ och utvecklades så otroligt mycket.

För övrigt så har jag näst intill fått en fungerande rygg efter att ett par personer har berättat och tjatat om att jag borde gå till kiropraktikern. Löpningen gick bra tills halva hösten typ, jag klarade också av att höja mina betyg in i det sista på Kille.

Lilja har också haft ett otroligt bra utvecklings år hon kan nu galopp skänkeln och vi har varit ute på en pay and jump och varit iväg i Haväng på Nh kurs, vilket jag tror vi även åker på till sommaren.

Sämsta med 2016:
Det sämsta måste ha varit min kaxiga attityd som jag hade i våras. Jag hade en person som var äldre än mig och som jag vände mig rätt ofta till. Men i min kaxighet så fick jag för mig att jag kunde skriva vad jag ville nästan, dölja saker som jag ångrade men som fortfarande står kvar. Jag fick även för mig att jag alltid hade rätt osv. Hon var en av de första som fick mig att inse att attityden hade gått för långt och kunde både skada andra och mig själv. Men självklart så kunde jag inte erkänna det. Jag fortsatte skriva men i början av hösten så slutade det att kännas okej att skriva till den. Så idag eller nu för tiden känns det inte helt rätt att vända sig till henne även om jag skulle behöva få tips ifrån just den personen. Varför jag då vill ha tips just ifrån den personen är ett för att hon kan mer än mig om hur man kan få en nöjd hälsa, två för att jag lyssnar på personen egentligen om jag inte har en attityd som inte passar mig. Tre hon är inte direkt rädd för att få mig att tagga ner och få ner mig på jorden igen. Jag vet nästintill att om personen fortfarande läser den här bloggen så kommer den att veta att det är just den personen. Så en sak som jag ångrar är min period med min j...... tuffa attityd fasad.

Bästa med 2016:

Det bästa måste ha varit Liljas utveckling hela året och sen även att jag kom in på en skola där jag kan utvecklas med det jag älskar, se framemot skolan igen och verkligen ha tre helt fantastiska år.

Det jag ser framemot mest med 2017:

Att utvecklas både i ridning, körning, praktiskt överlag och teoretiskt. Även för att se vad Lilja kan i slutet av året. Jag ser även framemot vad min nya hemma klubb har att erbjuda också. Slutade rida på Vasaholm i sommras och nu har jag även slutat vara medlem i Dalby rf. Då jag har bytt till Öveds JFK.

Nya nyårslöften:
Jag ska börja springa och gymma/ framför allt börja träna magg och ryggmusklerna så det blir lättare att vara rak
Ska även försöka fokusera bättre på skolarbetet och få bra sömnrutiner
Ska försöka dra ner på mitt mobilberoende
Lära mig att slappna av och inte vara stressad hela tiden

Lilja ska få komma ut på lite fler pay and jumps Vi ska ta tag i körningen så jag sen kan börja köra henne lite mer själv (en dröm att bara kunna sela på henne och dra ut)

Vi ska även kunna rida ut själva
Jag ska växla mer mellan tömkörning, longering, bom träningar och lite dressyrträningar för att stärka upp henne som då kommer leda till att det blir lättare att jobba henne i form

Likes

Comments

Igår kväll åkte jag in till Lund och filmstaden och mötte upp Matilda en mycket viktig vän för mig, då hon alltid har varit vid min sida i den mån hon kan och jag kan också säga att hon är extremt mycket saknad. Vi hade i alla fall bestämt oss för att se 101 åringen som smet från notan och försvann, jag hade frågat henne tidiagre i veckan och sen kontaktade hon mig i torsdags igen.

Det är en av dem få filmer som inte är skräckfilmer jag kan tänka mig se. Den innehåller extremt många roliga scener precis som 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann bara det att 101 hade ett litet sämre slut, men aja. Överlag tycker jag ändå att 2 är bättre förutom en lång tradig scen, men annars var den mycket bättre. Då den hade fler roliga scener enligt min mening. Jag tänker inte spoila men jag kan säga att det är värd att se om man vill ha en rolig film att se.

Jag fick dock lite svårt att sitta still i mitten, då jag inte kan sitta ner för länge utan att bli stressad typ. Men det var bara att fokusera lite mer på filmen och kolla hur mycket klockan var så blev det lite bättre igen. Ett av mina få mål 2017 blir att lära mig att koppla av lite mer och att sitta still lite längre stunder.


Likes

Comments

View tracker

I onsdags åkte jag i stallet igen. Det som jag gjorde var endast att rida, då jag inte han göra stallsysslorna.

Jag hade "tvingat" med två kompisar då jag först tänkte köra, men vi fick inte ut vagnen så det blev att vi red ut istället. Jag tog Regina då hon var lite över taggad förra gången så ville mest se hur hon va i onsdags igen. Sara kastade jag upp på Lilja och Malin fick ta Jonte. Det gick faktiskt över förväntan, hästarna var lagom pigga, kanske lite åt det lite segare hållet men, det var ju hårt i marken också. Allt var kul och mysigt och bara helt enkelt härligt tills vi hade en fjärde del kvar hem. Då var det några ursäkta språket, men det var några riktigt dumma människor som skulle skjuta raketer. Både Regi och Lilja var väldigt spända och ville verkligen sticka, men snälla som dem var så lät dem mig och Sara hålla kvar dem. Vi alla tre bestämde oss för att hoppa av och gå med dem hem, då jag har mer kontroll på marken. Sara och Malin skrek på dem vilket jag också tänkte göra och jag skulle ha gjort det om dem inte skulle ha slutat. Men tro det eller ej men, jag tror att dem hörde oss för dem slutade skjuta och det gjorde att hästarna sänkte huvudena och gick lugnt och avslappnat bredvid oss igen. Men jag visste inte att det var okej att skjuta mitt på vanliga dagar, men det kanske det är :/

Jag var i alla fall nöjd över hästarna och nöjd och glad över att Malin och Sara också hängde med mig ut igen.

​Saknar sommaren

Likes

Comments

Dem senaste rid gångerna på Bollerup har vi ridit med dressyrsadel en gång och hoppsadlarna 2 gånger. Första gången vi hade hoppsadlarna red vi bara över bommar och då hade jag Mackan som egentligen heter McClean (något sådant i alla fall) och sen när vi hoppade så hoppade vi 5,5 och det gick väldigt bra. Är fortfarande osäker i hoppningen, men jag vet att när jag går ut 1:an kommer jag att vara trygg med den också. I alla fall så red jag Hickory då. Sedan i måndags dagen innan vi hoppade så red jag Belle, ett barbackapass och det gick faktiskt också väldigt bra, vi red olika ridvägar, kadrilj och så red vi på volterna.

Körningen har också gått bra har kört Moppe en av mina främsta favoriter i körningen då han är så pigg och känslig. Gick väldigt bra. Dock hade han lite för mycket energi så han var ju lite åt det hetare och spändare hållet, men det löste sig när han hade fått springa av sig lite i kontrollerad form. Sen i tisdags så tömkörde jag Remington på volt och litet fyrkant spår och det gick också bra.

Men det jag tänkte att detta inlägg egentligen skulle handla om är min första termin på Bollerup.

Jag bor som sagt i Affären med Amigo och i början var det inte så mycket liv, i mitten blev det lite jobbigt men jag var inte inblandad i det "bråket" så jag brydde mig inte så mycket och sen nu i slutet har det varit dött. Nästan jobbigt att gå in i huset, för man visste inte om någon annan var där och jag gillar inte att vara där helt själv.

Dem praktiska lektionerna har gått bra och varit roliga och jag har utvecklats väldigt mycket den här terminen. Till exempel skulle jag aldrig ha klarat av Regina när hon blev överpigg och jobbig om jag inte skulle ha fått gå på Bollerup. Nu kunde jag och Malin bytta häst sist vi red ut och jag redde ut situationen, fast jag tyckte att den var jobbig.

Dem teoretiska lektionerna har gått både upp och ner och har inte så mycket att säga om dem.

Men det jag främst tänkte skriva om är hur jag har utvecklats i mig själv. Jag kom dit blyg, tillbaka dragen och med en rätt lugn attityd. Med tiden växte blygheten bort från dem i huset och jag kunde prata med alla. Jag blev även mognare då jag i början hade rätt mycket hemlängtan "hem till det trygga", men efter höstlovet när jag var sjuk ville jag inget annat än tillbaka till Bollerup. Jag fick en kommentar på fb på inlägget som jag publicerade dagen innan jag skulle börja på Bollerup. "Det kommer gå bra å bli tre skojiga år" och det håller jag verkligen med om, den här terminen har gått alldeles för fort, vet inte vart tiden tagit vägen. Min attityd har även blivit lite själv säkrare och lite kaxigare på ett positivt sätt. Så en skola jag rekommenderar är självklart Bollerup, men inte bara för att jag går där. Utan för att det är ett ställe att växa på, det är ett ställe där man har kul och lär sig på ett bra sätt även om vissa dagar är segare än andra. Och det är ett helt fantastiskt ställe med en fantastisk miljö och fantastiska lärare. Vill man inte börja på Bollerup så skulle jag i alla fall rekommendera starkt att bo å internat. Man umgås med vänner hela tiden, människor i sin egna ålder några lite äldre och några lite yngre, i alla fall om man bor på internat som tillhör en skola. Och framför allt så mognar man snabbare och bildar ett eget vuxnare liv som gör att man blir mer redo att flytta hemifrån efter gymnasiet och när man har fått ett jobb. Visst vi har vuxna omkring oss, men annars skulle antagligen inte internatet funnits kvar, men det är inte så att dem vuxna är i varje hus utan dem är där dem behövs.

Jag ser i vilket fall som helt framemot en ny termin, där jag kommer utvecklas ännu mer och förhoppningsvis få ännu fler vänner. Men först väntar 2 veckor på polisrytteriet i Malmö, som jag ser framemot extremt mycket.


Nedan kommer ett par bilder från Bollerup.


Likes

Comments

Bloggningen går lite sådär, då jag inte har så mycket att skriva om angående Bollerup. På tisdag är traktor kursen över. Jag hade spanska prov i torsdags, så slipper spanskan i morgon och sen har vi naturkunskaps prov på torsdag.

Hade examination i ridning förra fredagen och innan det hade vi teoretiskt prov i ridning och körning. I måndags hade vi praktiskt kör examination och då körde jag Lippek. I fredags morse hade vi precisions körning, jag körde långsamma Remington och fick upp han i ett riktigt bra tempo. Råkade bara köra på en kon men annars gick det super.

Förra helgen var jag på julmarknad i Tyskland, åkte lördag morgon och kom hem i söndags kväll.

Denna helgen fixade jag i ordning nästan allt i fredags, igår kom Malin och Sara över. Vi gjorde både muffins och så spelade vi Wii. I dag var jag hos ett par vänner och så bakade vi klener och mandelmusslor.

Jag red även Lilja igår och det gick varken bra eller dåligt. Började med att mocka hennes box, tyckte sedan att jag kunde rida i paddocken. Vägen dit gick bra då hon var pigg och framåt, men när vi kom till paddocken var hon rädd för allt och bockade för allt bara för att det blåste. Så bad mamma komma och ta med longerings linan och jävlar vad hon sparkade och bockade när hon fick komma ut på linan. Jag tycker det är kul när hästarna är pigga och glada, men det ska vara under kontroll och det var det verkligen inte igår. Dessutom var det både bra och kul att se hur hon rörde sig från marken utan ryttare, var även glad att jag inte satt på hennes rygg när hon körde sitt race. När hon hade lugnat ner sig i galoppen så körde vi lite övergångar mellan galopp och trav i båda varven. Innan vi gick hem och hon fick frusta av och skritta av samtidigt. Hon var väldigt svettig efter så, lite jobb fick hon ändå göra. Så stolt över henne, hon har utvecklats så otroligt mycket under detta året.

Likes

Comments

Länge sedan!!

För två veckor sedan blev jag sjuk på tisdagen igen och åkte hem, vilket gjorde att jag förra veckan hade en lite stressigare vecka då jag skulle komma i kapp med allt och det gjorde jag också. Provet som vi hade förra måndagen fick jag tillbaka idag och det stod ett A på det, idrotten som vi hade i torsdags fick jag i fredags och där stod ett C nästan ett A och sen biologi provet får jag inte reda på fören vår lärare är tillbaka och han är sjukskriven för tillfället.

Traktor lektionerna flyter på, håller på att lära mig kontrollera släpet. Dem andra lektionerna flyter också på bra.

I ridningen har vi hunnit träna på böjt spår, galoppfattningar, halter och repetition då vi har praktiskt och teoretiskt prov på fredag. Jag har ridit tre nya hästar: Reachel, Quassimodo och Montana. Min lista på favorit hästar ser ut så här för tillfället.

Montana, Reachel, E-.Type och Quassy.

Idag har jag gått 3 km i minus två grader, ringt APL plats och även pluggat lite lätt. Apl platsen blir polisrytteriet i Malmö.

I helgen red jag ut Lilja och visst hon var spänd, tittig och ville egentligen ingenting, men vi kom till skogen och där vände vi. Duktig häst!


Nu hinner jag inte blogga mer, då jag vill sova, men vi hörs en dag!

Reachel


Quassimodo

Montana

Likes

Comments