Header

Förra helgen var jag med en bekant på en körtävling, i början undrade jag vad jag hade gett mig in på. Vi kom dit på fredagskvällen installerade ponnyn och åkte sen till stugan. Jag pratade även med Malin en stund på kvällen innan jag skulle försöka sova lite. På lördagen var det upp tidigt vilket jag inte är så positiv mot oavsett, men jag kom upp och vi kom iväg lite över 7 . Fixade lite runt omkring, cyklade maratonbanan. Vi åkte sen och åt lite lunch innan vi åkte tillbaka och gjorde i ordning inför dressyr och precisions starten. Runt halv tre tror jag startade vi dressyren och sen där efter startade vi precisionen. Tror ägaren till ponnyn var nöjd. Vi körde tillbaka fixade lite i ordning efteråt och sen gick vi maraton hindren och lyssnade lite på när dem pratade om maratonbanan och sen på kvällen åkte vi till några andra personer och åt. När vi kom tillbaka till stugan så pratade jag ännu mer med Malin och sen somnade jag. På söndagen var det ännu tidigare upp och det kändes inte som det var morgon ens, men jag lyckades komma upp, på något konstigt sätt och jag tycker verkligen synd om alla andra som var i stugan. Söndagen gick bra och maratonet närmade sig och jag frågade mig hela tiden, vad jag hade gett mig in på och erkände inte hur kul det var. När vi var klara med allt var jag rätt nöjd över mig själv. Dels för jag hade överlevt, men jag hade även försökt göra så gott jag kunde. Vi fixade i ordning allt efter och så började vi packa ihop. Sen var det prisutdelning och därefter packade vi in ponnyn och började resan hemåt, vi stannande dock på ett ställe för att äta. Jag kan även meddela att det inte tog jättelång tid innan jag somnade så innan vi åt hade jag redan hunnit sova på en sträcka och sen efter vi hade ätit sov jag också typ hela vägen hem. Var hemma igen runt halv 10. Det var en väldigt kul helg, även om jag inte erkände det i början och känner bara hur jag blir mer och mer körintresserad istället för hopp intresserad.

På måndagen den 12 Juni började jag min praktik på Stall Tygelsjögården. Första dagen valde jag bara att komma in i rutinerna, så jag gjorde bara i ordning massa hästar till beridarna och sen skrittade jag av Ludde. Jag gjorde även lite annat små fix runtomkring i stallet. På tisdagen red jag Diamond Lady som jag först var lite väl försiktig på när jag red, så jag fick en liten mini träning utav en av beridarna där jag verkligen fick känna skillnad i alla gångarter och fy vilken fin häst det gömde sig under all lathet. Jag red även Hellen som jag blev störtförälskad i. Hon hade problem med att gå i form pga att hon hade en extremt kort hals, men hon kunde så mycket mer och gav verkligen en helt amazing ridkänsla. Så sjukt nöjd över första passet redan. På onsdagen gjorde jag i ordning hästar, skrittade av Astrid på kandar och så skrittade jag av och fram hästar åt beridarna. Jag hängde även med beridarna ut på en ridtur. Jag red även då Hellen och det gick faktiskt väldigt bra. På torsdagen fortsatte jag att göra i ordning hästar åt beridarna samtidigt som jag hjälpte till med andra stall skötsel uppgifter, precis som alla andra dagar. På fredagen var det full fart medvetslös. Började med att longera QD som först var jätteseg, men på slutet fick han lite fnatt och galopperade runt ett tag. Sen longerade jag Astrid som var så mycket piggare och ville verkligen springa av sig. Där efter red jag Ludde som var så mycket mer häst att rida än alla dem andra hästarna jag hann rida under veckan. Jag red både övergångar och lite andra mjukgörande saker. Efter lunch så red jag ett sista pass på Hellen som även då var sjukt fin, jag kunde ha begärt mer utav henne, men jag valde ett ta ett halv jobbigt pass. Avslutade hela praktiken med att fodra hästar och putsa träns. Jag kan även meddela att Ludde är född på Bollerup för 17 år sedan och att en vanlig dag såg ut så att vi började 7 med att fodra hästarna i det lilla stallet och i sto stallet,sen släppte vi ut de hästarna som bodde där och sen mockade och fixade vi alla stallet. Sen började jag göra i ordning hästar och när jag hade tid gjorde jag andra sysslor som ska göras i stall. Det var ett jättefint stall, men extremt trevliga människor som verkligen bjöd in en i deras team, rekommenderar stallet till andra som antingen söker praktik, sommarjobb eller vill köpa häst. Jag längtar redan till den 7 augusti då jag börjar mina tre veckor långa praktik där igen! Eftersom jag även red minst en häst om dagen, så gjorde det att jag fick en syn på hur olika hästar kan vara och att jag verkligen fick känna på hur en känsla ska vara när allt är rätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tjosan!

Förra måndagen hade vi våt sista kör pass och då körde jag ut med en kompis och hästen Saffran, var typ 2 eller 3 gången jag körde henne och för att ha kört henne så pass få tillfällen så gick det helt okej.

I tisdags på dem praktiska ämnena hade vi först beteskoll, så då åkte vi ut till alla hästar och kollade till dem och sen avslutade vi dagen med att fixa hästar och utrustningen inför inspelningen dem har på Bollerup, programmet kommer att komma ut till höst och heter Det stora hoppet.

Onsdags hände inget och i torsdags hade vi först stalltjänst och sen kompletterade jag ett prov. I fredags var vi först på semin och sen snackade vi betyg, för att sen sluta runt kvart över 10.

I helgen har jag inte gjort jättemycket, i lördags var jag och shoppade, i söndags var vi på Eriksgården, i går var jag och red ut ett riktigt dåligt pass på Lilja så det tänker jag tyvärr inte prata om och sen idag hängde jag med på en kör uppvisning i östra Göinge tror jag det heter.

Jag ska försöka blogga på söndag kväll, tror dessutom det är nästa tillfälle jag har tid att blogga på.

Imorgon ska jag börja att småstäda och packa ner i rummet, på torsdag ska jag se till så all städning är klar och på morgonen åker jag och min grupp i klassen till Jägersro för att köra trav. Sen på fredag är det skolavslutning och sen ska jag åka iväg på körtävling tillsammans med dem som jag hjälpte till hos idag. Tävlingen är sen hela helgen, så det ska bli kul :)

Likes

Comments

I måndags hade jag examination i ridning vilket gick riktigt dåligt, kände mig som en flygande vante och som bara åkte häst typ. Jag fick i alla fall Ceydido som jag vet att jag måste underhålla mer, då han vill gärna ta för stora steg. Men jag vet inte vad som hände, för jag gjorde inget som jag skulle. Jag skulle ha haft kortare tyglar, hållit om honom mer med ytter, gett honom en ram att jobba innanför och verkligen suttit tillbaka honom. Men, men får se vad det blir för betyg på den lektionen och så får vi se hur jag går vidare. Sen var det en rätt chill dag.

I tisdags hade jag först sovmorgon och sen matte och film. På eftermiddagen pratade vi först om underlag och sen städade vi i sto stallet.

I onsdags var det en lugn dag och sen på eftermiddagen blev jag hämtad, av ett par kompisar och så åkte vi hem till dem på landet. Det kändes riktigt bra att bara få andas och ta det lugnt.

I torsdags gjorde jag inget speciellt och sen kom Malin och Sara mina närmaste vänner på kvällen, så vi kunde prata ett tag. Jag gjorde även klart en inlämning.

I fredags var jag i stallet och red ut Liljja, det gick inte bra men det gick inte dåligt heller. Bara att jobba vidare med att rida ut själva. På kvällen hade vi en kompis som kom över. Jag gjorde även lite svenska.

I går åkte jag till Tvedöra med Amigo och badade. Sen på kvällen hade mamma och pappa kompisar som kom och så kom Malin och Sara och så sov vi över. Jag gjorde även klart svenskan.

I dag har jag inte gjort någonting mer än chillat och pratat med mina vänner. Förhoppningsvis kan jag jobba lite med biologin nu också, så jag kan få den överstökad någon gång.


Likes

Comments

I veckan har jag inte gjort så jätte mycket, i måndags var jag hemma med en extrem huvudvärk men åkte till Bollerup på kvällen. Köpte en ny mobil på söndagen och vi fick hjälp att starta upp på måndagen på Burlöv center, då den inte ville funka.

I tisdags så lämnade jag in samhällskunskapen och på eftermiddagen hade vi ridning innan vi hade stalltjänst.

I alla fall så på ridningen så red jag Incencio en rätt hög 6 årig, seg valack. Jag frågade två kompisar om honom och dem tyckte han var känslig och fin, medans jag inte alls tyckte om honom. Vi red i alla fall lite individuellt för vår lärare skulle samtidigt prata med oss om proven. Så har inte så mycket att säga om honom.

I onsdags hade jag sista NP i svenska den muntliga delen, så nu är det bara engelskan kvar och den ska jag ha på onsdag.

I torsdags var vi i kostallet hela förmiddagen och sen på eftermiddagen hade vi bara biologi och naturkunskap. Då idrotten var frivillig och spanskan struntade jag lite i, eller jag frågade om jag behövde gå och min lärare bara nej.

I fredags hade vi körning och eftersom jag inte orkade köra, så körde min kompis hela rundan och jag åkte med. Vi hade Saffran och körde 5 km.

I går hade vi gäster och idag tog jag med mig Malin och Sara till stallet och red Regina och Lilja.

Började med att ta in Regina och gjorde i ordning henne, red dock henne barbacka. När vi kom till paddocken började jag med att skritta fram henne på långa tyglar, gjorde halter och volter i båda varven. Innan jag började jobba lite mer lösgörande. Sen gick jag upp i trav och jobbade med min egen nedsittning och struntade faktiskt lite lätt i hur hästen gjorde. När jag kände mig säker så började jag rida serpentinbågar och sen gick jag upp i galopp. Dock så skulle hon ha huvudet nere i marken så hade några diskussioner med henne där, men när hon väl förstod att jag bestämde så gick det jättebra. När hon hade huvudet i en jämn nivå, så gjorde jag serpentiner och lite enkla byten och visst hon ville själv bestämma lite, men när jag hade blivit sur på henne igen gick hon strålande. Så då galopperade och travade jag av henne och sen skrittade vi hem.

När vi kom tillbaka så svampade vi av Regina och sen släppte vi ut henne och tog in Lilla ja min stjärna. Vi gjorde i ordning henne och sen gick vi till paddocken. Hon orkade inte så mycket idag, så red henne rätt intensivt först i skritt, trav och galopp. Och sen lite mer trav innan jag tog en sista galopp. Red även lite volter och ryggningar och någon bakdelsvändning. Sen bestämde jag mig rätt snabbt för att vi skulle skritta ut henne en liten runda istället eftersom hon var rätt slö och motvillig, så vi kom igen stans i passet. När vi kom tillbaka så svampade vi även av henne och sen fick hon på sitt eksem täcke igen och så släppte vi ut henne igen. Idag putsade jag och Malin även både Reginas och Liljas träns.


Den översta bilden är Incencio. Den mellersta försöker jag få stopp på Regina som tyckte hon kunde bestämma tempo och allting själv och därför ser inte min skänkel så bra ut och den sista bilden är en ögonblicksbild som jag inte själv vet vad jag gör- Om jag ska försöka hålla emot henne eller svänga runt henne. Men tror det är en bild som är tagen när inte Regina vill stå still med och jag pratar med vänerna om något.. Eftersom den andra tygeln ät hrlt löshängande.

Likes

Comments

Hej, det var ett tag sedan jag skrev men har haft så mycket att göra om dagarna så när jag väl har haft tid att skriva har jag varit jättetrött.

I alla fall den 27 april var jag för sista gången i fårstallet och klippte får. Jag fick A i fårklippningen vilket jag är rätt nöjd över.

På fredagen hade jag näst sista nationella i svenska nämligen skrivdelen vilket jag inte är helt nöjd med, men men.

På helgen var jag i stallet och hoppade igenom Lilja med hjälp av pappa och jag tror hon hoppar bättre nu, med en väldigt fin teknik. Visst det hände att vi rev men det var oftast för att jag släppte henne 2 meter innan hindret och inte höll om henne hela vägen, för när jag väl gjorde som jag ska så hoppade hon jätte fint. Hon gör så otroligt stora framsteg för tillfället, då hon själv vill jobba och dra mot hindrena. .

Den 2 maj var vi först i sto stallet och höll på med stona och fölen, innan vi hade ridning på eftermiddagen och då red vi på utebanan och jag hade Bristic. Gick inte jättebra i början då han var väldigt spänd, men allt eftersom jag jobbade med han så gick det bra och i slutet la sig precis där jag ville ha han. Så otroligt nöjd när jag får rida honom, då det känns som jag verkligen kan rida och påverka hästen korrekt.

På onsdagen hade vi engelska NP vilket jag inte är speciellt nöjd över.

På torsdagen hade vi först stalltjänst vilket gick helt okej, slutade dock 10 min sent så vi får jobba lite snabbare i fortsättningen. Sen hade vi ridning och mins jag inte fel så fick vi välja häst och jag tror jag valde Bristic och sen red vi individuellt och fick hjälp med våra egna problem. Så alla red , men vi red utan instruktioner. Sen på eftermiddagen åkte jag iväg med en vän och hade det allmänt chill då jag inte orkade göra något. På fredagen hade vi först en dryg foderlektion och sen hade vi prov.

På helgen red jag Lilja som vanligt och jag tänkte ta ett dressyrpass. Först var hon jättespänd, men allt eftersom blev hon lugnare. Dock så började vi med en liten sken tur. Vi jobbade mycket halter, lösgörande, tempoväxlingar och övergångar och sen delade vi in passet i tre delar där vi jobbade med varje gångart. Galoppen gick dock bäst då hon både kunde galoppera snett igenom och hålla igång galoppen. Sen började jag även introducera dem enkla byten för henne. Vilket hon gjorde väldigt bra, behöver dock lära henne att fatta galopp från skritt och bryta av till skritt direkt utan att bli allt för stark.

I måndags gick vi först runt och kollade alla staketen på skolan och sen på eftermiddagen hade vi läs och hörförståelse i engelskan NP.

I tisdags var vi på stenshuvud, vilket var rätt trevligt då det var fint väder, blev dock lite för kallt på eftermiddagen. På eftermiddagen hade vi ridning och då red jag Ruzzin. Vilket inte alls gick bra, vi hade lite för många delade meningar. Så till vår rid examination i Onsdags valde jag att byta häst till Bristic, då jag känner att jag kan komma till ridning betydligt lättare på han. Vilket också visades då jag kunde vissa upp sitsarna lättare och få högre betyg på dem.

I torsdags var jag i grisstallet vilket inte var jättekul och sen i fredags hade vi körning. Vi skrittade ut 5 km och jag körde Remington.

I helgen har det varit Sandbydagen och då ställde vi upp med Regina och Lilja som fick köra en liten runda med barn och personer för 20 kr. Riktigt duktiga var dem och sen att Regina är 24 och fortfarande inte kan stå still eller uppföra sig till 100 det får man helt enkelt räckan bort. Nöjd över dem i alla fall!


Likes

Comments

Torsdagen på påsklovet var jag först på umo och fick starkare medicin utskrivet till mig, sen var jag och shoppade med Malin, Sara och Assii och då köpte jag ett halsband, en leksaks anka till hundarna och pälsglans till Liljas svans. Sen på fredagen kom mormor och morfar och firade mig och på lördagen var jag och red Lilja. Tänkte först rida ut henne, men då hon var mer på två ben än på marken, så blev det ridhuset och då gick hon först jättebra, men sen blev hon överpigg och bara taktade runt. Så det blev väl egentligen inte så mycket gjort, mer än att försöka hålla henne lite lugn och försöka rida lite lösgörande. På kvällen åkte jag till mormor och sen på söndagen åkte jag hem för att åka vidare och träffa ett par andra vänner och på måndagen åkte jag tillbaka till Bollerup. Så mitt påsklov var väl rätt intensivt med många bra saker kort sagt.

På tisdagen hade vi ridning på eftermiddagen och då fick jag Bristic igen och jag har faktiskt längtat efter att få rida han igen. Jag tror inte att jag har haft samma känsla som jag hade för Jagaar för någon annan än Bristic och Ruzzin här på Bollerup. Bristic är pigg, hög och lite av en "lite överallt häst". Men han är så underbar och charmig på hans sätt. Jag visste nu att han var pigg, så när jag hoppade upp så försökte jag bara vara stabil och lugn och det gick faktiskt bra redan från början i både skritt och trav. Det var vissa gånger som han var lite för hektisk men samlade jag ihop mig själv då, tog tillbaka bål styrkan och tänkte igenom vad jag gjorde när han var lugn så blev han lika lugn igen. Han sökte sig neråt och framåt och jag kunde ha honom där 90 % av passet i alla fall, vilket var mitt mål. I galoppen bröt han av hela tiden så den lämnar jag bakom mig, men jag är riktigt nöjd över hur jag red honom. I 3:an tror jag att vi får blockhästar alltså en häst vi rider typ hela tiden och då vill jag ha Bristic helst, annars typ Ruzzin.

I torsdags fyllde jag år och det var faktiskt en riktigt bra dag, härligt väder i alla fall. På morgonen hade vi fårklippning och det ska vi även göra imorgon, men imorgon blir vi bedömda på det. I fredags hade vi två prov efter varandra så jag var rätt trött på eftermiddagen. På kvällen firade mina tre absolut närmste vänner mig och det var så härligt att träffa dem igen. I lördags hade vi vänner som kom och firade mig och i söndags kom moster ner, första gången på 15-16 år och firade mig.

I måndags hade vi körning och då körde jag Moppe, han var rätt spänd och pigg och lite stel. Men gjorde det bästa med situationen. Han har problem att vara rätt ställd åt ena hållet, då han är blind där. Men jag fick beröm över hur bra jag körde han då jag höll honom lugn även där han brukar stressa upp sig. Nöjd.

Annars händer det inte mer än att jag har haft håltimme både i måndags, igår, idag och ska även ha det på fredag.

Idag har vi även haft nationella prov i svenska läsförståelse och jag svarade på allt men, var lite osäker på några, men men.

Ha det bra så hörs vi

Hälsar en trött Bea!


Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag bloggade, jag tänkte först blogga i fredags då jag hade rätt mycket att göra förra veckan. Men då terrordådet hände så tappade jag suget fullständigt och sen har jag inte hunnit skriva, helt enkelt.

Förra måndagen hade vi körning på schemat och vi tömkörde på volt, självklart hade jag fina Moppe som faktiskt var helt annorlunda. Han vilade i steget och höll en jämn, långsam, stadig, balanserad takt vilket gjorde att han kunde slappna av på ett helt annat sätt och komma ordentligt till arbetet. Riktigt nöjd över han.

Efter körningen på måndagen hade vi ridning och då red jag Qita ett sto som jag egentligen inte gillar, det gick inte alls bra kan jag börja med att säga. Vi hade dressyr och det första jag tänker på är hur framtung hon är, hon går på bogarna och var helt ofokuserad. Vi skulle rida en övning på medellinjen men det gick inte alls, då hon var lång, hon var över allt och hon var inte alls med mig. Men jag gjorde det jag kunde och galoppen, skritten och lite av traven blev fin men det var inte förrän i slutet och sen skrittade vi ut en pytteliten runda.

I torsdags hade vi först stalltjänst och sen hade vi en lektion i stostallet, där vi först kollade på dem dräktiga stona och sen gick vi och kollade på fölen som också står i stostallet.

I fredags så körde vi ut 5 km:s rundan och då körde jag Moppe, det gick inte helt okej, då jag hade tankarna på annat och var rätt trött. Men jag försökte vara så mjuk i handen som möjligt, då jag vet att det är det Moppe kräver och han gick ändå helt okej.

I lördags var jag hos ett par kompisar och klippte av 1-2 dm av håret och så åkte vi till skogen vilket var kul och lite mysigt.

I söndags tänkte jag först åka ut till Dalby rf/ Vasaholm, men då jag knappt kunde röra mig så ont jag hade i ryggen så blev det inget.

I går åkte jag buss in till mammas jobb och sen åkte vi till Länsförsäkringar, åkte vidare till Burlöv center och köpte en ny laddarsladd till mobilen. Där efter åkte vi till kiropraktikern så hon fick gå igenom min rygg och nacke och som jag trodde så var jag rätt ojämn igen. Det jag hatar är att vi inte sökte upp kiropraktiker tidigare fast alla tipsade och sa att vi skulle göra det. Men men, Sami min kiropraktiker sa även att om jag har ont och jag vet att det är en fredag jag behöver hjälp så ska vi bara ringa så kunde hon vänta in oss, vilket är riktigt schysst då hon sluta tidigt på fredagar. Så glad för att vi går dit vi går och att jag får den hjälp jag behöver.

Idag har jag varit i stallet, började med att fixa i ordning Liljas box, tog in henne och gjorde en grundlig genomborstning. Sen skrittade vi till ridhuset där jag tränade på volter, snett igenom, vänd igenom banan, och så hade 2 bom övningar. En övning jag hade var att jag skulle rida upp på meddelinjen göra en volt ut till väggen, rida fram lite och göra en volt till vägen åt andra håller och innan jag red ut på fyrkanten, så gjorde jag gjorde jag även där en volt åt det hållet som första volten var åt. Sen red jag ut på fyrkanten och det gjorde jag för att hon skulle bli mjuk och följsam då hon gärna sköt in bogen. Sen en bom övning var bara helt enkelt att jag skulle galoppera över bommarna och sen den sista bom övningen var att jag skulle komma i trav göra halt innan första bommen, skritta över bommen göra en volt till medellinjen komma fram i trav och trava ut över andra bommen och sen på andra långsidan så satt jag ner i traven. Så det var volter som höll ihop hela passet och var alltså den röda tråden då det var volter med i varje övning. Men det blev även en så stor skillnad från början till slutet, nöjd.

Likes

Comments

Förra veckan har jag inte så mycket att berätta om, då jag var sjuk i så gott som hela veckan och jag åkte aldrig till stallet på helgen heller. Då jag valde att plugga och vila i stället.

I måndags red jag Bristic och jag kan ju säga att jag var rätt osäker i början i både hanteringen och under ridningen. Men han bjöd samtidigt på en extremt bra känsla i slutet. Jag red med lite färre instruktioner då de var första ridpasset för mig och det kändes ändå rät bra eftersom jag försökte fokusera mer på min sits själv då. Vi red lite på volter, gjorde lite halter och red extremt små serpentinbågar.

I tisdags hade vi körning och jag körde Lippek, vi körde lite dressyr, först vände vi upp på medellinjen, körde ett varv och gjorde en travväxling och tog vi det andra varvet så skulle vi göra en båge i skritt. Det var rätt jobbigt pass, då Lippek var övertaggad och när man kulle försöka hålla in honom så kröker han bara på nacken vilket är rätt jobbigt. Men i slutet la han sig i ett tempo där jag kände mig tryggare och bekvämare i och kunde då ta pisken för att hjälpa han lite.

I torsdags red jag Hickory, skulle egentligen först ha haft Montana, men bytade till Hickory. Vi hade hoppning så vi började med att varma upp hästarna, trava över bommar och travhoppa lite, innan vi hoppade en lite bana och sen avslutade vi med att hoppa en annan bana. För att inte ha hoppat på 2 veckor, fortfarande inte vara helt frisk och jag var dessutom rätt trött så gick det helt okej.

Idag har jag varit i stallet och jag valde att rida ut Lilja, hon var rätt dryg då hon inte ville gå fram över allt. Men när hon väl lyssnade och gick fram så kunde vi både skritta, trava och galoppera på i ett bra grundtempo. Så bortsett från dem delar som hon var extremt dryg på, så uppförde hon sig exemplariskt och gav en bra känsla. Red för första gången utan nosgrimman och det gick bättre än vad jag först skulle tro. Ska föröka ta med mig mitt bettlösa träns och se hur hon reagerar på det.

Jag har dessutom både skrivit samhällsprov och naturbruksprov den här vecka och fått tillbaka några prov som jag har gjort vilket har varit helt okej resultat på. Den här veckan har jag även varit extremt trött och hålt på att försova mig två dagar då jag har varit borta hos en kompis till rätt sent in på kvällen.


Likes

Comments

Hej!

I måndags hade vi körning som första lektion och jag körde Remington. Vi skulle lägga upp ett eget körpass, alltså vi körde på egen hand, med vår tränare som hade ögonen på oss under tiden. Jag körde tillsammans med Emilia, vilket jag tyckte var väldigt bra då vi hade samma tänk. Jag fokuserade mer på tempoväxlingar och volter osv. Och jag tyckte det blev stor förändring,då han var väldigt seg och tittade utåt i början. Så jag är nöjd.

I tisdag hade vi en dressyrlektion och då red jag Daniella ett fantastiskt fint och trevligt sto, och vi hade sits träning. Så vi började med att värma upp hästarna och det första jag tänker på är hur fantastiskt fin trav hon hade, första hästen som jag gillar traven mer än galoppen. Hon tog ett lagom stort steg för att jag skulle hinna med och inte känna obehag i ryggen. Sen red jag inte så jättebra, men det är mitt eget fel

I torsdags hade vi hoppning och då hoppade jag Belfast, en rätt seg häst då han inte riktigt ville bjuda framåt. Vi hoppade bana men värmde upp på 5,5 och sen hoppade vi studsen någon gång tror jag, innan vi hoppade bana och det var först då 5,5, snett igenom och sen hoppade vi studsen. Första rundan var han inte alls framme, men den andra och sista rundan var han så mycket bättre. Nöjd.

Igår var jag och red Lilja, jag har ju sagt att jag ska rida ut hela mars månad också och sen börja varva in paddock/ridhus med uteritter. Det var andra gången jag slapp hoppa av henne bara för att hon vägrade gå framåt, visst hon blev spänd på vissa ställen, men med lite övertalning gick hon framåt. Så stolt över henne. Egentligen ville jag galoppera lite mer, men då underlaget inte var det bästa och hon var grymt spänd ibland, så valde jag att lägga fokus på skritt och trav. Känns verkligen som att det går bättre för oss nu!

När jag kom tillbaka så fixade jag hennes box och sen körde vi till momme och moffe,

Idag har jag inte gjort alls mycket, då jag blev förkyld i onsdags lite grann, men sen över natten har den utvecklats. Jag hade ingen feber i morse dock, men ikväll hade jag lite lätt feber. Men jag ska i alla fall till Bollerup och sen kommer jag vara på rumet, då jag kommer vara sjukanmäld. Men då mamma inte kan köra ner mig i morgon eller på tisdags så vill jag vara på plats och plugga inför onsdagens två prov.


Likes

Comments

I måndags hade vi vår enda ridlektion den här veckan och vi hade hoppning. Jag red Montana ett mörkbrunt sto som är rätt pigg. Vi tränade på att hoppa kombination och jag är väl inte jättenöjd över hur jag red. Hoppningen gick bra och så förutom att jag började stressa henne ibland. Skritten och galoppen fick jag ordning på någerlunda, men traven är min sämsta gångart och jag är inte alls nöjd med den. Så slutsats av det passet är väl att jag inte är nöjd, men jag är inte heller besviken.

Idag har jag varit i stallet och jag började med att ta in Lilja och Regina. Jag och mamma började ryktade hästarna och sen selade jag dem. Jag tog med mig hästägaren då det var första gången jag skulle köra Lilja och det gick hur bra som helst, otroligt enkel, okomplicerad och cool häst är Lilja. dock så ville hon springa fortare och fortare på ett ställe och på ett annat ställe började hon bocka i vagnen... Men sen hoppade hästägaren över till Regina då hon har en tendens att bara öka på hemvägen och det enda jag känner att Lilja behöver träna på mer är att gå i mitten och inte i diket. Så stolt över älskade hästen! När vi kom tillbaka så hjälpte jag till att fixa i ordning stallet och sen åkte vi hem.

Likes

Comments