Header

Hej!

I måndags hade vi körning som första lektion och jag körde Remington. Vi skulle lägga upp ett eget körpass, alltså vi körde på egen hand, med vår tränare som hade ögonen på oss under tiden. Jag körde tillsammans med Emilia, vilket jag tyckte var väldigt bra då vi hade samma tänk. Jag fokuserade mer på tempoväxlingar och volter osv. Och jag tyckte det blev stor förändring,då han var väldigt seg och tittade utåt i början. Så jag är nöjd.

I tisdag hade vi en dressyrlektion och då red jag Daniella ett fantastiskt fint och trevligt sto, och vi hade sits träning. Så vi började med att värma upp hästarna och det första jag tänker på är hur fantastiskt fin trav hon hade, första hästen som jag gillar traven mer än galoppen. Hon tog ett lagom stort steg för att jag skulle hinna med och inte känna obehag i ryggen. Sen red jag inte så jättebra, men det är mitt eget fel

I torsdags hade vi hoppning och då hoppade jag Belfast, en rätt seg häst då han inte riktigt ville bjuda framåt. Vi hoppade bana men värmde upp på 5,5 och sen hoppade vi studsen någon gång tror jag, innan vi hoppade bana och det var först då 5,5, snett igenom och sen hoppade vi studsen. Första rundan var han inte alls framme, men den andra och sista rundan var han så mycket bättre. Nöjd.

Igår var jag och red Lilja, jag har ju sagt att jag ska rida ut hela mars månad också och sen börja varva in paddock/ridhus med uteritter. Det var andra gången jag slapp hoppa av henne bara för att hon vägrade gå framåt, visst hon blev spänd på vissa ställen, men med lite övertalning gick hon framåt. Så stolt över henne. Egentligen ville jag galoppera lite mer, men då underlaget inte var det bästa och hon var grymt spänd ibland, så valde jag att lägga fokus på skritt och trav. Känns verkligen som att det går bättre för oss nu!

När jag kom tillbaka så fixade jag hennes box och sen körde vi till momme och moffe,

Idag har jag inte gjort alls mycket, då jag blev förkyld i onsdags lite grann, men sen över natten har den utvecklats. Jag hade ingen feber i morse dock, men ikväll hade jag lite lätt feber. Men jag ska i alla fall till Bollerup och sen kommer jag vara på rumet, då jag kommer vara sjukanmäld. Men då mamma inte kan köra ner mig i morgon eller på tisdags så vill jag vara på plats och plugga inför onsdagens två prov.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I måndags hade vi vår enda ridlektion den här veckan och vi hade hoppning. Jag red Montana ett mörkbrunt sto som är rätt pigg. Vi tränade på att hoppa kombination och jag är väl inte jättenöjd över hur jag red. Hoppningen gick bra och så förutom att jag började stressa henne ibland. Skritten och galoppen fick jag ordning på någerlunda, men traven är min sämsta gångart och jag är inte alls nöjd med den. Så slutsats av det passet är väl att jag inte är nöjd, men jag är inte heller besviken.

Idag har jag varit i stallet och jag började med att ta in Lilja och Regina. Jag och mamma började ryktade hästarna och sen selade jag dem. Jag tog med mig hästägaren då det var första gången jag skulle köra Lilja och det gick hur bra som helst, otroligt enkel, okomplicerad och cool häst är Lilja. dock så ville hon springa fortare och fortare på ett ställe och på ett annat ställe började hon bocka i vagnen... Men sen hoppade hästägaren över till Regina då hon har en tendens att bara öka på hemvägen och det enda jag känner att Lilja behöver träna på mer är att gå i mitten och inte i diket. Så stolt över älskade hästen! När vi kom tillbaka så hjälpte jag till att fixa i ordning stallet och sen åkte vi hem.

Likes

Comments

I torsdags hade vi körning på morgonen och då körde jag ut Remington 5 km och det gick helt okej. han var väldigt pigg och på i början och sen i slutet av rundan så bara tröttnade han eller så blev han trött och blev slö. Har inte så mycket mer om det passet att säga.


I dag åkte jag till stallet och eftersom det började regna och snöa ordentligt så började jag med att fixa i ordning Liljas och Reginas boxar. Tog sen in Lilja och gjorde i ordning henne. Tog ut henne och satt upp sen skrittade vi iväg. När vi kom ner till dammen blev hon rädd för ankorna och sen skrittade vi vidare lugnt igen. I traven ville hon gärna trava fram och tillbaka över vägen och sen tog vi en liten kort skritt inför galoppen. I galoppen lät jag henne galoppera på samtidigt som jag stod i trepunkts sits. Vi skrittade sen tills vi kom över vägen där vi travade och sen travade vi hem, innan jag valde att skritta av henne.

Tog sen ut Lilja och in med Regina. Gjorde i ordning henne och sen satt jag upp och red iväg. Hon låtsades bli rädd för ankorna och sen gick hon gärna i under tempo. Men när vi kom till galoppen gasade hon iväg och sen låtasades hon bli rädd för en hund så hon hoppade till sidan. Tog ett break i skritt och sen travade vi i ett rätt frisk tempo, red sen halva rundan en gång till och sen travade och skrittade jag av henne.

Slutsats av nordisarna så är jag väldigt nöjd, det blåste en hel del och det är andra gången jag rider ut Lilja själv på 1 år och hon gör ingenting som att dumma sig och så. Nöjd! Regina rider jag inte så ofta men då hon blev körd igår tänkte jag att jag kunde rida henne lite krav löst och sen nästa gång kan jag köra henne i ställt., eftersom det är roligare med henne.


Likes

Comments

Igår var jag och red Lilja och Regina. Hade sällskap av en annan i stallet också. I alla fall så började vi med att rida ut Lilja och 98:an i regnet och det gick faktiskt över förväntan. Hon gick fram överallt nästan och var väldigt positiv och glad. Jag kunde till och med fatta galopp på stället, sen gjorde hon några bockningar innan hon for iväg efter 98:an. Så fantastiskt underbar känsla.

När vi kom tillbaka så släppte vi ut hästarna och tog in Regin och Tanten. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle ha sadeln eller ej, men beslutade mig för att ta utan. Vi tog ut hästarna och hoppade upp och jag måste säga att min balans var betydligt bättre än förväntat. Galoppen gick också väldigt bra. När vi hade kommit runt rundan en gång var det uppehåll så vi bestämde oss för att ta ett varv till. I den galoppen känner jag bara hur Regina tar ner huvudet och tar bettet och sticker iväg när jag fattar galopp och där sitter jag med halvlånga tyglar och har noll kontroll. Det är bara så kul när hon blir så taggad då hon är rätt gammal. Man ser även att hon tycker det är kul och att hon har mer energi kvar. I alla fall så i slutet av galoppsträckan så känns det som att hon börjar tävla mot Tanten, men aja det gick bra och vi kom hem nöjda eller i alla fall jag.


Idag då, jo jag är tillbaka i paradiset Bollerup och hade ridning som första lektion. Jag fick Ruzzin då och den här gången tyckte jag att jag fick mer kontroll ifrån början. Visst hon gick gärna på lite för mycket i början, men fick rätt snabbt ihop skritten och då blev hon fin. Vi gick sedan vidare till traven där hon var grymt pigg och ville verkligen springa ifrån min skänkel idag och jag hade mest problem med traven. I galoppen fick jag det väldigt enkelt då hästen är lätt att fatta galopp på och hon går på framåt så jag kan fokusera mer på mig själv vilket resulterade till att hon gick väldigt bra. 

Därefter skulle vi rida på egen hand och då började jag om från grunden och såg till så jag fick ordning på skritten i båda varven, när skritten var bra gick jag vidare till traven och sen galoppen. Märkte att hon inte gick direkt på ett spår så jobbade lite med det och sen avslutade jag med att jobba med traven som blev väldigt fin stundtals. Använde mig av olika ridvägar, men även så mycket jag bara kunde av sitsen.


Likes

Comments

Förra måndagen den 13 hade jag ett dressyrpass med Rechael som verkligen var pain in the ass kan man säga, enligt min mening. Hon var slö, mot arbetade mig hela tiden och satte verkligen ut mig på volterna. Vi tränade på galoppfattningar, sitsen och volterna. Min sits är betydligt bättre och jag jobbar verkligen med den hela tiden, nu är mina ben där dem ska vara 90% av tiden, så just nu jobbar jag med handställningen att jag ska vara rak i ryggen och titta var jag ska samtidigt som jag jobbar med hälen. I 3 och 2 punkt sitsen jobbar jag väldigt mycket med att inte bli för framåtlutad, men även med att armarna inte ska stå utåt utan ligga still bredvid. Måste jobba väldigt mycket med de tre sitsarna den här terminen, då vi har examination i det och jag siktar högt där.

Tisdagen den 14 hade jag hoppass på körhästen Remington och jag kan säga att det var verkligen inte lätt. Han var otroligt tung och sen när jag skulle korta upp tyglarna för att få mer kontroll så drog han bara ut dem igen. Men jag gjorde så gott jag kunde, med att driva fram han till bettet hela tiden samtidigt tog jag halvhalter och försökte aktivera honom något. Fick bra beröm av vår tränare också så jag gjorde ju något rätt i alla fall. När vi i alla fall kom till hoppdelen så fick jag lite panik, då det var studs och jag hatar studs och är otroligt rädd för det. Men jag drev honom fram hela tiden och försökte sitta still med överkroppen och inte bli för framåtlutad och det gick faktiskt väldigt bra. Lite nöjd i alla fall.

I lördags åkte jag och mamma till Lilja och Regina, då jag skulle rida och köra dem. Började med att ta in och göra i ordning Regina, selade henne efter att ja hade snurrat upp selen och sen spände jag för. Det blev inte en jätte lång runda då hästen inte är i gång i körningen och det var rätt kallt. Men det gick väl inte heller så bra, då hon inte var så känslig som jag vill, utan hennes attityd "jag bestämmer" var väldigt mycket framme. Men det blev en del trav och skritt. Ska försöka köra henne så ofta jag har möjlighet till nu, då jag gillar att köra henne och Regina gillar det även väldigt skarpt.

När vi kom tillbaka tog jag av utrustningen, mamma ryktade av henne och sen släppte jag ut Regina och tog in Lilja. . Jag har länge varit sugen på att rida ut, men då jag vet att hon är otroligt jobbig att rida ut på själv har jag mest velat rida med andra. Men i lördags bestämde jag mig för att testa rida ut henne ändå, hade mina sporrar för att markera lite mer med skänkeln, vill ju även göra mina ben så mjuka som möjligt. I alla fall så gick det över förväntan. Lilja gillade inte riktigt underlaget på åkrarna som jag måste korsa för att komma ut på rundan och sen gillade hon inte ena gården, som vi red förbi. Men annars så skrittade hon på bra framåt. Travade en del så hon fick göra av med lite mer energi och sen tog jag en liten lugn galopp i tre punks sits, innan jag skrittade av hemåt. Ett basic pass, men då jag ibland har problem med att hon inte alltid vill bjuda på helt framåt så är detta ett väldigt positivt pass. Mitt mål är att rida ut så mycket som möjligt med henne och sen ta med energin utifrån in i paddock/ridhus. I alla fall så kändes det väldigt bra då det inte var en enda gång hon verkligen protesterade och ville vända. Nöjd, äntligen kan det kanske bli kul igen!

Likes

Comments

Jag glömde att skriva om torsdagens körning i föregående inlägg, där jag körde Mon Petite en av mina favoriter. Han var väldigt pigg och framåt som alltid. Vi började med att värma upp innan vi skulle köra precision.s banan. När vi väl började köra banan ville han gärna gå på i sitt eget tempo, vilket i hans fall blir väldigt fort. Skulle bryta av han en gång men det ville inte han så blev lite sur på han. Var tvungen att bryta av han för att han skulle lugna ner sig och han skulle hänga med mentalt och fysiskt. Men sen när vi kom i mål fick han beröm. Så första rundan gick inte alls bra. Sen körde jag en gång till och det gick betydligt bättre och den rundan är jag faktiskt väldigt nöjd över, då vissa vägar var korta och konerna stod närmare varandra än innan. Dessutom är Moppe ingen bra precision häst tydligen vad jag hörde, i alla fall så var han svår att köra precision med. Men jag tyckte inte det var något fel på han, bara en utmaning som passar bättre för mig. Då jag annars inte tycker kör lektionerna ger mig något och då blir det automatiskt mycket tråkigare.


Likes

Comments

Den 29 januari tror jag det var red jag igenom Lilja som var pigg men otroligt fin ändå och sen avslutade jag passet med att rida ut en runda med ägaren och Regina. Jag tränade rätt mycket på att hon skulle följa mig, slappna av och vara mjuk. Fick inte igenom henne helt, men hon var framme för skänkeln hela tiden och förstod vad jag menade när jag bara släppte inner tygeln och höll på ytter och det jag menar med det är att hon ska följa ytter och lita, ta stöd och ställa sig lite lätt utåt.

Den 30 red jag en skimmel valack vid namn Ceydido, det var första gången jag red honom, men jag tyckte faktiskt att jag hittade honom väldigt bra. Speciellt i galoppen kunde jag sitta tillbaka honom och få honom rund och med mig. Vi tränade väldigt mycket på sitsen, få hästarna jämna mellan skänklarna och tyglarna och sen red vi på volterna där vi tränade på att sitta ner. En häst jag fastnade för ändå.

Den 31 körde jag och min kompis Saffran ett litet och nätt sto, men som var rätt pigg och glad. Gillade inte henne jätte mycket, men en helt okej häst att köra ut på i alla fall.

Där efter hade vi ridning med bommar och då red jag Helios, en 6 årig valack. Han var pigg, taggad och allmänt rolig att rida, dock så gillade han inte att stå still. Hittade inte han alls i skritten eller traven först, men efter att vi hade galopperat fram så gick det betydligt bättre och han lyssnade på mig. Första hästen jag fick till både 3 punkts och 2 punkts sitsen.

På torsdagen körde jag Remington i precisionen och det gick helt okej körde inte på något, utan hade mest problem med att han var lite vinglig och inte hade ett jämnt tempo.

I måndags så somnade jag på bussen och sen när jag vaknade så såg jag att det snöade och sen har det snöat till i onsdags innan det av stannade. Amigo råkade till och med gå ner i ett dike och hamna under all snö och sen hoppar han fram när han ska gå, så söt är han.

I alla fall så hoppade vi i måndags och jag hoppade Hickory, då jag hade sagt till vår tränare att jag var osäker på hoppningen. Vi hoppade i alla fall 5,5 som gick jättebra. Under uppvärmningen gick det inte jättebra då jag inte hittade sitsarna så bra. Men under själva hoppningen så gjorde jag bara ett misstag och det var att titta ner på den första bommen, men annars gick det bra och han hoppade helt perfekt.

I tisdags red jag Ruzzin och visst hon var väldigt pigg och på i början och jag klarade inte av henne så bra. Men när jag väl fick henne i det tempo jag ville ha så gick det jättebra. När vi började med galoppen provade jag att stå upp men det gick inte så bra, så i den andra galoppen satt jag ner och det gick det betydligt bättre. Sen red vi på volterna där vi tränade på att minska volten och öka den, vi tränade även på att flytta ut och in med den sidförande skänkeln. Vi galopperade även på volten och det var först då jag verkligen blev nöjd med henne. Det gjorde vi två gånger i båda varven och mellan första och andra gången red vi ett varv på fyrkanten. Som avslutning red vi upp på kvartslinjen och sen sidförande rörelse ut på fyrkant spåret i trav. Har aldrig gjort det innan så för att vara första gången gick det strålande. När vi travade av hästarna fick jag dessutom Ruzzin i en fin lugn avslappnad joggings trav, så nöjd över henne.

Annars har det väl inte heller hänt så mycket, har inte ridit Lilja sedan den 29 Januari och vill inte heller, känns som jag inte klarar av att rida eller utveckla henne och blir bara så deppig när jag har ridit henne för jag ser inte det som går bra längre. Utan bara att jag inte kan något och ja...

Annars har det inte hänt mer än att det har varit traktorvecka på Bollerup, vilket betyder att dem som vill och har egna traktorer har kört till Tomelilla i tisdags för att vissa upp dem och sen i torsdags så körde dem till Ystad.

Likes

Comments

Tjo, hoppas ni mår bra. Jag tänkte nu berätta om ridningen och körningen i veckan.

I måndags körde jag Lippek ett pass där vi bara joggade hästarna lite lätt och körde en serpentin och några volter, för att checka av inför våren. Det gick helt okej, har inte kört på väldigt länge vilket jag saknar. Har hela tiden tänkt att jag skulle köra Regina någon gång i vinter men, det har inte blivit av vilket jag tycker är synd för jag saknar verkligen att köra henne.

I alla fall så hade vi sen ridningen i tisdags. Red en taggad, glad och pigg Mac Clean. Jag tyckte inte att jag red bra, men jag red inte dåligt heller. Fick han dit jag ville och fick han lugn ibland. Men så glömde jag var mina ben var och hur min sits var och då tappade jag allt. Får han sen inte som han vill så slår han väldigt mycket med huvudet och det blir ännu svårare att fokusera på rätt sak tycker jag.

I torsdags morse så tömkörde vi och det gick faktiskt väldigt bra. Hade koll på nästintill allt och fick Mon Pettite , en av mina favo körhästar. Han var rätt spänd i början men allt eftersom slappande han av. Hade dock problem med att han ville komma längre och längre in mot mig men, när jag hade sagt till han så slappande han av igen och höll sig på ett jämnt spår men, fick ha honom på rätt spänd ytter töm. Inte för mycket då han är väldigt, väldigt känslig med ytter tömmen. Utan mer ta halvhalter på ytter och ha en löst jämnt stöd på ytter. Svårt att förklara om man inte har tömkört eller kört honom. Men ni som håller på med hästar hoppas jag ungefär att ni förstår vad jag menar.

Likes

Comments

Jag har länge tänkt att jag skulle gå in och skriva här, men varje gång jag har haft tid så har annat kommit i vägen eller så har jag somnat i soffan. I vilket fall som helst så gick praktikveckorna riktigt snabbt, han knappt med själv. Jag tycker att jag fick en bra inblick hur det är för polishästarna och även hur stall är olika på sina sätt.

Igår innan jag åkte tillbaka till min dröm miljö och drömskola så åkte jag till stallet, red lite i padocken. Men tyckte inte att något fungerade. Saknar verkligen att ha någon som jag kan ta hjälp av och träna för och som är positiv. Jag är ju själv rätt negativ mot mig själv och har alltid varit, vet inte hur många gånger jag har velat gömma mig för världen bara för att jag har varit så hårt negativ mot mig själv. Eller hur många personer jag ha börjat prata med bara för att få lite positivitet. Därför vill jag ha en positiv person som verkligen vill hänga med till paddocken och hjälpa mig, då jag tycker vi står still på ett och samma ställe och trampar nu.

Men i vilket fall som helst är jag tillbaka på Bollerup nu och i morse började jag med att sova till 8 halv nio, halv 10 innan jag hade körning och sen har vi haft naturbruk, engelska och spanska.


Har inte så mycket mer att skriva och berätta, men lovar att försöka kika in snart igen, ha de gött!

Likes

Comments

Hejsan, tänkte bara kika in och skriva lite om APL:en.

Natten till i måndags så sov jag ingenting, men kom ändå upp 5 som jag måste om jag ska hinna i tid till polisrytteriet. Igår var det bättre och idag var jag mest bara trött på morgonen.

Det vi gör är att släppa ut hästarna, strö, sopa, rykta och göra iordning djuren inför deras ridpass och så putsat vi. Vi gör ungefär det som behöver göras, vi hjälper även till på miljöträningen.

Idag gick jag gå hem tidigare, då det var snökaos och glad är jag för det, eftersom att jag tog den sista bussen till sandby, alla andra blev inställda...

Men i vilket fall som helst så trivs jag bra och jag har ändå kul.

Är hemma 1,5 veckor till innan jag flyttar ner till Bollerup igen.

Ha de bra

Likes

Comments