Hej!

Nu tänkte jag göra min första inlägg i min Back to School serie. 

Jag ska visa hur man gör enkla frukostar som är väldigt nyttiga också! Det kommer komma en del två med andra frukostar.


Den här första är en nyttig jordgubbsmuffin som innehåller färska jordgubbar! Den  är bra att ta med sig och är väldigt mättande och innehåller bara bra saker som kroppen gillar att få i sig. Receptet ger 12-14 muffins. 

Ingredienser:

6 dl Havregryn

2 ½ dl Grekisk yoghurt

2 ägg

1 dl socker

1 ½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

1-2 tsk kokosolja (behöver inte ha)

                                                                     9 dl jordgubbar (man kan ha så liter eller mycket man vill ha)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregrynet i en mixer tills det ser ut som mjöl. Blanda sedan alla ingredienser i en skål tills allt är ihop blandat. Lägg i muffinsformar och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Dom här står sig inte så länge för att det är färska jordgubbar i dom så håll ett öga så att dom inte är mögliga. 


Nästa frukost jag tipsar om är den här jätte goda smoothien som man får mycket energi av och innehåller mycket vitaminer! Den är perfekt om man inte har så mycket tid på morgonen så bara slänger man i allt i mixer och sen är man bara klar för att dricka! Jag rekommenderar verkligen att ha grekiskt yoghurt i! Det är mycket nyttigare och det blir en bra konsistens men det viktigaste, det smakar jätte gott! Jag tycker verkligen att man ska frysta in frukten och bären man ska ha i smoothien på sommaren för då behöver man inte slänga ner massor med is och förstöra mixern så rekommenderar det verkligen.

Ingredienser:

                               1 dl grekisk yoghurt (går också bra med vanlig yoghurt) 

1 halv banan

½ dl fryst mango

1 dl frysta jordgubbar

½ dl fryst vattenmelon

 Sen är det bara att mixa allting tillsammans och dricka. Den är väldigt bra att ta med sig om man har bråttom. 


Min sista för den här gången är en tallrik med nektarin och en dip som jag tycker är så god att dippa frukter i och mandelsmör som är likadant som jordnötssmör bara det är mandel. Jag valde nektarin för att det är en god och söt frukt, vilken frukt som helst går bra för dipperna fungerar till allt.  Jag har i chia frön för att det är jätte bra för kroppen. Det innehåller mycket protein. Dem ger ingen smak bara lite att tugga på.

Ingredienser till dippen:

1 msk grekisk yoghurt

1 tsk chia frön 

1 tsk honung 

Bara blanda i hop allting i en liten skål eller direkt på tallriken och bara dippa i frukten. Det är så enkelt att göra och blir väldigt gott också! 


Hoppas verkligen provar något av dom här frukostarna. 

Vi ses, BYE BYE!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

För några dagar sen så var jag först på golfbanan. Mest för att kolla på min bror när han slog på ranchen, men jag slog också några bollar. Och sen så åt vi en glass. Jag tog inte så många bilder men några, dock visar jag bara en. 

På kvällen så var det hockey match. Min bror spelade mot Kanada. Alltså landet Kanada! Det kändes så konstigt att sätta på sig dunjacka och långbyxor igen. Man fick som en chock när man gick in i ishallen för att det var så kallt. Men det var roligt ändå. Brorsans lag vann med 5-2. 


Golfbanan. 


Ishallen. 

Vi ses, BYE BYE! 

Likes

Comments

Hej!

För några dagar sen så gjorde jag den gröna och nyttiga smoothien. Jag älskar att ha min smoothie eller dricka i en sån här mason jar som dom kallas. Just den här modellen köpte jag på lagerhaus. Men jag skulle gärna vilja ha en mason jar med handtag också. Men i Sverige så är det ganska svårt att få tag på det. Jag såg att Leila som bakar har fått in några modeller av olika mason jars http://www.leilasgeneralstore.com/sv/search?q=maso... .  

Det ni behöver i smoothien (för två glas):

3 kiwi

1 hand full med baby spenat

                                                   2 dl ananas (nyttigaste delen på en ananas är den hårda delen i mitten)

1 dl mjölk eller yoghurt

1 dl äppeljucie

1 ½ dl is

Det är bara att blanda alla ingredienser i en mixer tills man inte ser några klumpar. Häll upp i ditt favoritglas och bara drick de, det är FANTASTISKT!  

Hoppas verkligen att ni provar det här för det är jättegott och nyttigt och innehåller mycket vitaminer. 

Vi ses, BYE BYE! 💚


Likes

Comments

Hej, det här är mitt första inlägg på den här bloggen. Jag har haft en blogg tidigare när jag var lite yngre men det var ganska längesen och jag har precis köpt en systemkamera så jag tänkte att jag skulle göra en blogg och lägga ut bilder. Mina bilder kommer att vara på mat, olika platser jag besöker, vardag, skol grejer, sport och träning, oufits, diy, shopping, skönhet och massa annat. Ibland kan det också dyka upp videos. Jag vill att man ska bli inspirerad när man kollar på min blogg.  

Lite fakta om mig:

Jag heter Beata men kallas Bibbi.

Jag ska fylla 13 år i december.

Mina intressen är att spela badminton, vara med kompisar, ta bilder, kolla på serier (jag är en serienörd), baka, laga mat, jag älskar verkligen att göra smoothies och andra olika frukostar, shoppa, resa.

Det var lite grejer om mig. Jag kommer försöka att göra ett inlägg varje dag. 

Jag funderar på att göra en BACK TO SCHOOL serie där jag visar till exempel pluggtips, vad jag har i min väska, olika mellanmål/frukostar, diy supplies och andra saker. 

Vi ses BYE BYE! 


Likes

Comments