Som ni har märkt minskar inläggen och det är på grund av flera olika anledningar. Jag har nu det senaste halvåret börjat känna att jag har kommit tillbaka och återhämtat mig så pass att det vanliga vardagslivet inte är ett så stort hinder längre, vilket är en otroligt skön och lättande känsla. Visst, jag har inte gått hela dagar i skolan men det som har varit planerat och bestämt har jag de flesta gånger klarat av utan att jag blivit helt slut och mött på allt för stora hinder.

Jag är heller inte på sjukhuset lika mycket längre, vilket i början av bytet mellan barndagvården och vuxenmottagningen gjorde mig otrygg och osäker då glappet på kontroller där emellan var väldigt stort. Från kontroll nästan 2 gånger i veckan i Skövde till nu 1 gång i månaden i Göteborg. Jag har nu efter 5-6 kontroller lärt känna några sköterskor och läkare där så nu har oron släppt, även fast jag fortfarande har svårt att se positivt på den dagen i månaden det är dags för kontroll i Göteborg.

Ögonen förstår vi oss inte riktigt på då läkaren ser nya förändringar varje gång jag är där. Därför har vi inte vågat sänka kortisonet på 2-3 månader, så min ögonläkare i Skövde meddelade att antagligen trillar det ner en tid för kontroll till ögonspecialisten jag brukar träffa i Göteborg inom loppet av en månad.

Skolavslutningen i torsdags var inget speciellt men jag är stolt över mig själv som fixade två terminer och går ut med betyg jag känner mig nöjd med. Studenten var sen i fredags och vi hade det hur kul som helst tillsammans.

Här i Mariestad cyklar tvåorna runt som utkastare på lövade cyklar, med frack, hatt och visselpipor för att sjunga och fira de som har tar studenten. Vi var ett stort tjejgäng som började tidigt på morgonen med champagnefrukost. Efter lunch mötte vi upp studenterna på holmen vid deras plakat och efter det cyklade vi huller om buller med studentflaken några varv runt stan innan det var dags att börja cykla till alla studentmottagningar. Kvällen avslutades sen på studentfesten.

Så nu har vi äntligen sommarlov! Jag har körkortet i fokus nu ett tag till men sen är det meningen att jag ska börja jobba lite men framförallt passa på att njuta efter en efterlängtad ledighet.

Det är ungefär så det ligger till just nu! Jag kommer inte sluta att skriva inlägg men räkna heller inte med inlägg varje dag nu under sommaren.

Även fast inläggen har glesats ut nu det senaste är det fortfarande många som är inne och läser, det gör mig verkligen så glad, tack! ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har inte förren denna vecka börjat inse att det närmar sig sommarlov, och nu är det otroligt nära. Alla uppgifter är klara och inlämnade och vi har endast morgondagens avslutning och utkastningen på fredag kvar.

Förra veckan var jag i Göteborg på kontroll på måndagen, en kontroll hos ögonläkaren på onsdagen, fick Risk 2an till körkortet gjord på torsdag förmiddag och åkte sen direkt vidare till Lidköping med några tjejkompisar för att fira min fina vän som tog studenten. I fredags bakade jag tårtor till kusinens studentfest här i stan som var nu i lördags.

Igår och idag hade vi slutspurten i skolan då vi suttit i regionens hus och haft FN-rollspel, och ikväll väntas klassfest.

Likes

Comments

Långledigheten var mycket väl behövlig tycker jag men är dock fortfarande snuvig och det verkar som att den verkligen aldrig vill ge sig. Huvudsaken är att det inte blir värre och att det inte blir feber, vilket jag har sluppit än så länge.

I lördags träffade jag hela tjejgänget från klassen på ekudden där vi satt länge ute på bryggan i det fina vädret. Söndagen spenderades största delen hos mormor och morfar då det var mors dag. Igår träffade jag en kompis efter skolan och gick sedan ut och gick med en annan på kvällen. Vi gick en sväng och det slutade sen med att vi satte oss på balkongen och åt B&J.

Idag hade jag Risk 1:an hela morgonen/förmiddagen och sen efter lunch träffade jag ännu en kompis. Nu har jag suttit med lite plugg och imorgon eftermiddag väntas studentfirande för min kusin i Göteborg.

Likes

Comments

I veckan har det inte varit så många lektioner för mig i skolan, men det är flera uppgifter som jag måste jobba klart med innan betygsättningen.

I tisdags hade jag inga lektioner alls men hade bokat in både en körlektion på morgonen och en tid hos psykologen på eftermiddagen. På kvällen var jag och mamma tillsammans med några vi känner ute och åt på kingfisher på kvällen och vi gick sen vidare till sill och dynamit för efterrätt, och såklart var allt väldigt gott. Men blev också väldigt mätt.

Har flera gånger i rad fått avboka träningen men i går kände jag att jag var tillräckligt pigg för att det inte skulle vara någon fara. Och så hoppas vi att det nu framöver fortsätter.

Idag ska jag njuta av solen och försöka få ordning på en inlämningsuppgift.

Likes

Comments

Frukosten blev på balkongen och satt kvar där en bra stund innan jag gjorde mig iordning och gick ner till stan. Mötte senare upp Lisa A för en glass i hamnen och har nu placerat mig på balkongen igen. Nästan på gransen till för varmt där just nu faktiskt. Men nu ska vi inte klaga på det fantastiska vädret! Snuvan är kvar men mår idag mycket bättre på så sätt att jag är piggare.

Likes

Comments

Har varit förkyld och hängig fram och tillbaka nu i ett par veckor och i onsdags fick jag även ont i halsen. Proverna som vi tog i Göteborg visade inget konstigt utan de var ungefär som gången innan, så det var ju ändå bra. Jag tog mig till skolan mellan 9.30-14.30 igår för att göra de nationella proven i matte och sen var jag smått slut i både kroppen och huvudet. Förkylningen är ännu lite värre så jag stannar därför hemma från skolan idag.

Göteborgskontrollen i onsdags gick annars bra, proverna visade okej som jag nyss nämnde och jag blev som på tidigare besök tappad på ett par hundra milliliter blod.

Likes

Comments

Hjälp vad dagarna går snabbt, går runt och är småstressad mest hela tiden känns det som just nu.

Tårtorna till morfars kalas i lördags blev bra och vad jag fick höra verkade både morfar och gästerna nöjda! Senare på kvällen gick jag och några vänner en stund till en 18-års fest som vi var bjudna till och sen vidare ut till Sand. Söndagen var lugn och jag passade på att plugga både matte och körkortsteori, plus att jag var ute och körde med Malin senare på eftermiddagen.

Igår hade lillasyster dansföreställningar och för första gången fick jag ta plats i salongen och kolla på. Jag har själv varit med och dansat tidigare innan jag blev sjuk men nu det senaste 7 terminerna har jag avstått. Men i år bestämde jag att det var fritt fram att sitta i publiken.

Tisdagar är för mig ledig dag från skolan och passade därför på att boka in en övningskörningstur med farfar plus att jag har och ska fortsätta att plugga. Imorgon är jag också ledig då jag ska till sjukhuset i Göteborg för kontroll igen.

Hann även med att baka en liten sats med bullar igår, den här gången med vanilj.

Likes

Comments

Har blivit smått förkyld igen men hoppas verkligen inte att det blir något mer av det. Har inte fått någon feber men kännde mig väldigt hängig igårkväll och även imorse när jag vaknade.

Nu är iallafall alla nationella prov i engelska avklarade och jag har endast matten kvar som är på torsdag om en vecka. Plus alla andra prov och inlämningar utöver de nationella då såklart...

Förut var jag ute och körde med farfar och nu har jag precis bakat chokladbollar, man får ju faktiskt passa på när det finns speciella tillfällen så som idag på chokladbollens dag!
Imorgon ska jag förhoppningsvis köra med Malin en sväng plus att jag ska börja med tårtorna som jag ska göra till morfars kalas på lördag.

Likes

Comments