Helgen har varit bra och jag har nu börjat att titta ikapp alla serier jag inte hunnit med att kolla på under sommaren. Bäst att passa på nu innan den lediga tiden läggs på skolarbeten.
En tallrik gröt, kaffe och sen tar jag bilen och hälsar på hos mormor och morfar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Att sommarlovet börjar lida mot sitt slut ger mig både positiva och negativa känslor. Skönt att komma in i rutiner igen men självklart tycker jag att vi kunde fått ett par lediga veckor till.

Jag har hur som helst haft 10 otroligt bra veckors ledighet där jag har hittat på roliga saker tillsammans med folk som jag gillar. 4-5 veckor bestod av sommarjobb vilket har varit både kul och lärande och helt klart en riktig kämpeboost för mig själv eftersom att jag orkade att jobba så mycket mer än vad jag ens vågade tänka och planera.

Förra veckan invigdes med Ellen och Denise då vi hade planerat utgång i Lidköping. Två riktigt bra dagar med mycket gott och skratt. Spenderade sen en kväll med Ida, nästa med Kristian och kvällen därpå med Perla. På onsdagen hade jag även en inplanerad ögontid och jag fick ett nytt 8 veckors schema där jag ska försöka få ner kortisondosen nästan till noll. Därför ville min ögonläkare bättra på laserbehandlingen lite för säkerhetens skull, vilket hon gjorde och antagligen behövs det ännu lite mer nästa gång jag ska dit.

Fredagen började med en mysig picknick-frukost med Lisa A på Sandviken innan jag gick hem och bakade en stor sats med kärleksmumms.. I lördags blev det utgång här i stan med delar av tjejgänget i klassen, kvällen gick snabbt och sedan fick jag sällskap hem. Dagen därpå hade jag lovat mormor att hjälpa henne att lägga in gurka så jag och mamma åkte dit en sväng på dagen.

Den här veckan har jag haft första passet med sjukgymnasten efter ett litet uppehåll, varit på vårdcentralen här i stan och tagit prover, träffat några kompisar i klassen, varit i Lidköping och träffat Alice och näst intill framförallt haft tid att ta det lugnt här hemma, vilket har varit så skönt efter några för många fullplanerade veckor i rad.

Likes

Comments

Förra veckan passade jag, pappa och Agnes på att ta en minisemester nere i Skåne. Vi åkte tidigt måndag morgon och kom hem sent tisdag kväll efter en natt i Malmö.


Första stoppet blev Vänstra hamnen i Malmö.

På måndagskvällen åt vi mat från Malmös saluhall och gick sen vidare till Lilla Torg.

Lunchstoppet på tisdagen blev i Höganäs där vi åt och sedan tog en glass.

Likes

Comments

Håkan bjöd på en helt oförglömlig spelning i Örebro för några fredagar sedan. Jag hade väldigt trevligt sällskap och det var ett perfekt väder för utomhuskonsert.

Likes

Comments

Efter en vecka full med jobb var det skönt med en dag ledigt. Eftersom vädret var halvkasst hela förmiddagen fick jag för mig att baka bullar vilket jag har gjort nu i eftermiddag. Halva satsen blev med kanel och halva med rabarber och vit choklad.

Likes

Comments

För exakt en vecka sedan fick jag för första gången äntligen sätta mig i bilen och köra helt själv! Är en fantastisk känsla att jag fixade både uppskrivningen och uppkörningen och att jag nu kan låna bilen och åka nästan vart jag vill.

Jag har nu börjat jobbar Skövde i butiken på Grönsakshuset, så då har det varit smidigt att kunna ta sig dig själv, när jag har haft tillgång till en bil.

I söndags åkte jag, Agnes och mamma till Göteborg för att ta en shoppingdag och natt på hotell innan jag hade inbokade sjukhusbesök på både Mölndal sjukhus och Sahlgrenska dagen efter på måndagen. Vi hade det jättemysigt på söndagen och sjukhusbesöken gick också bra. Jag träffade två ögonläkare på sjukhuset i Mölndal och sen en vanlig månadskontroll med provtagning, tappning och vaccinspruta på Sahlgrenska.

Likes

Comments

Som ni har märkt minskar inläggen och det är på grund av flera olika anledningar. Jag har nu det senaste halvåret börjat känna att jag har kommit tillbaka och återhämtat mig så pass att det vanliga vardagslivet inte är ett så stort hinder längre, vilket är en otroligt skön och lättande känsla. Visst, jag har inte gått hela dagar i skolan men det som har varit planerat och bestämt har jag de flesta gånger klarat av utan att jag blivit helt slut och mött på allt för stora hinder.

Jag är heller inte på sjukhuset lika mycket längre, vilket i början av bytet mellan barndagvården och vuxenmottagningen gjorde mig otrygg och osäker då glappet på kontroller där emellan var väldigt stort. Från kontroll nästan 2 gånger i veckan i Skövde till nu 1 gång i månaden i Göteborg. Jag har nu efter 5-6 kontroller lärt känna några sköterskor och läkare där så nu har oron släppt, även fast jag fortfarande har svårt att se positivt på den dagen i månaden det är dags för kontroll i Göteborg.

Ögonen förstår vi oss inte riktigt på då läkaren ser nya förändringar varje gång jag är där. Därför har vi inte vågat sänka kortisonet på 2-3 månader, så min ögonläkare i Skövde meddelade att antagligen trillar det ner en tid för kontroll till ögonspecialisten jag brukar träffa i Göteborg inom loppet av en månad.

Skolavslutningen i torsdags var inget speciellt men jag är stolt över mig själv som fixade två terminer och går ut med betyg jag känner mig nöjd med. Studenten var sen i fredags och vi hade det hur kul som helst tillsammans.

Här i Mariestad cyklar tvåorna runt som utkastare på lövade cyklar, med frack, hatt och visselpipor för att sjunga och fira de som har tar studenten. Vi var ett stort tjejgäng som började tidigt på morgonen med champagnefrukost. Efter lunch mötte vi upp studenterna på holmen vid deras plakat och efter det cyklade vi huller om buller med studentflaken några varv runt stan innan det var dags att börja cykla till alla studentmottagningar. Kvällen avslutades sen på studentfesten.

Så nu har vi äntligen sommarlov! Jag har körkortet i fokus nu ett tag till men sen är det meningen att jag ska börja jobba lite men framförallt passa på att njuta efter en efterlängtad ledighet.

Det är ungefär så det ligger till just nu! Jag kommer inte sluta att skriva inlägg men räkna heller inte med inlägg varje dag nu under sommaren.

Även fast inläggen har glesats ut nu det senaste är det fortfarande många som är inne och läser, det gör mig verkligen så glad, tack! ♡

Likes

Comments