Ikväll har vi haft besök här hemma hos mamma och vi har ätit såå mycket god mat! Musselsoppa, pajer, småplock & diverse annat, sen avslutningsvis chokladmousse som jag hade fixat ihop. Gjorde en variant i tre lager med nedersta mörk, mellersta vit och översta mjölkchoklad. Mycket god om ni frågar mig.
Godnatt på er.

Likes

Comments

Idag hade jag en lektion på morgonen klockan 8 och sen nästa lektion vid 14, så gick hem till mamma timmarna där emellan. Åkte taxi hem till pappa efter skolan och här har jag bakat semlor och pluggat. De blev riktigt goda och fluffiga faktiskt, näst intill en 10-poängare! Mandelmassefyllning till de flesta i familjen medan jag gjorde egen vaniljkräm till min. Så ja, jag fortsätter väl att lägga upp bilder på ätbara saker eftersom det är det säkert 80% av bilderna jag tar är på.

Likes

Comments

Har varit två fullspäckade dagar med sjukhusbesök i fokus. I göteborg blev jag välkommen till en ny avdelning där jag träffade in nya läkare och några av sköterskorna som jag kommer att ha framöver. Hör nu till BMT-mottagningen (benmärgstransplantationsmottagningen) som är en del av hematologen på Sahlgrenska. Så händer det något eller om jag undrar något är det dit jag ska ringa framöver, vilket känns så långt bort och lite smått osäkert nu i början. De nya rutinerna är nog det som gör mig mest osäker. I alla fall nu innan jag vet hur de fungerar där, hur det kommer att bli och det kommer antagligen ta ett tag innan jag vänjer mig. Så istället för att åka till Skövde en gång i veckan ska jag till Göteborg en gång i månaden.

Vi gick igenom mediciner och saker runt omkring och kommer antagligen att få lite nya remisser till flera ställen. Sjukgymnasten ska skickas över till Mariestad och antagligen blir det kontakt med någon dietist från Göteborg. Ögon ska jag fortsätta med att gå till i Skövde och i Göteborg på ögonmottagningen i Mölndal som tidigare.

De ändrade lite smått på några mediciner med en gång och vi pratade också om vad vi ska försöka nå för mål och hur vi ska göra. De tog prover och vi bokade sedan in ett nytt besök en månad framåt. Efter ett par timmar där med mycket information var jag hur trött som helst och då väntade en låång resa hem eftersom taxichauffören körde så himla långsamt... -.-

Idag stod lungfunktionstest i Skövde på schemat. Jag har gjort det flera gånger tidigare och det går ut på att man kollar lungornas kapacitet och olika funktioner. Man får under testerna blåsa och andas i olika maskiner och allt tar ungefär sammanlagt 90 minuter. Så nu ska lungläkaren kolla och jämföra med de tidigare svaren och se om det förändrats eller blivit något bättre.

Hade tänkt att det skulle bli tid över till skolarbete men jag har verkligen inte orkat, nu blir det godnatt och tack för mig. Tanken är att jag ska till skolan en stund imorgon.

Likes

Comments

Åkte igår till mamma för att vara här några dagar. De har målat klart och nu väntar vi bara på min säng som vi har beställt innan vi kan få ordning och klart i mitt rum.
Idag gick jag iväg en stund till skolan vilket kändes okej men ska jag vara ärlig är det inget som lockar för tillfället. Men det är väl så det är ibland. Ida kom hit efter skolan och jag mötte sen upp Ellen, som för övrigt typ är min granne nu (!!!) för en promenad och hon tog sig en titt på lägenheten.
Valde att beställa färdtjänst till Göteborg, så taxin hämtar upp mig och mamma en stund efter frukost imorgon. Intressant, nervöst och spännande vad som väntar där.

Likes

Comments

Sov riktigt dåligt i natt och vaknade av tablett-alarmet klockan 8.30. Jag satte igårkväll en deg för att idag på morgonen baka tekakor vilket vi gjorde. Vi lyxade till och med till frukosten med croissanter.

Gick en sväng med pappa till Mio och följde även med och handlade så vi kunde göra vietnamesiska vårrullar. Mycket matprat här nu känner jag, men måltiderna är väl ändå höjdpunkterna på dagen, eller?
För att fortsätta på samma spår kan jag berätta att jag och pappa ska inviga köttkvarnen till min köksassistent och göra hamburgare senare ikväll!
Bra mat, bra dag, dock otroligt trött efter en natt med lite sömn, så nu ska jag faktiskt lägga mig och vila.

Likes

Comments

View tracker

Hade en lugn förmiddag eftersom jag var hemma från skolan även idag. Mötte upp några kompisar på stan och gick lite i de affärerna våran stad har att erbjuda, väldigt behövligt och trevligt att komma ut och träffa lite folk tycker jag som gått rastlös här hemma nu i några dagar. Pratade med läkaren tidigare idag och vi bestämde att jag skulle ha kvar båda antibiotikakurerna i minst 10 dagar, så iallafall till på måndag. Skönt att det börjar gå åt rätt håll!
Har nu ikväll gjort dadelbollar igen och idag blev de bättre än alla gånger tidigare. Jag tycker själv inte man ska jämföra med vanliga chokladbollar, för så smakar de inte, men dessa är toppen att stoppa i sig då kalorierna kommer från "bättre" ingredienser, i detta fall nötter och frukt, istället för smör och socker som i chokladbollar. Perfekt för mig, goda och fulla med nödvändiga kalorier.

Likes

Comments

Gick fint på sjukhuset igår och proverna visade okej. Träffade läkaren plus kontroller, gjorde några lugnare träningsövningar med sjukgymnasten trots snuvig näsa, träffade psykologen en kort stund samt bokade in ett nytt möte senare i februari. Har redan nu på tisdag fått tid till avdelningen och träffa läkarna som jag framöver ska ha kontakt med i Göteborg på Sahlgrenska. Så nästa vecka blir det Göteborg på tisdag och sen har jag ett inbokat lungfunktionstest i Skövde på onsdag.

Sitter för tillfället rastlös här hemma och inser att klockan bara är ett och att jag har en helt oplanerad dag framför mig imorgon med. Puh. Har gjort lite skolarbete och varit ute och gått så får se vad jag ska hitta på nu. Känner mig annars piggare idag förutom att jag är väldans snuvig.

Likes

Comments

Förkylningen och orken har varit väldigt till och från så det ska bli intressant och se vad värdena ligger på imorgon när jag ska in och ta prover.

Träffade Lisa Å en stund på kvällen igår och idag har jag faktiskt fått lite skolarbete gjort. Ingen press och ska nu verkligen inte försöka sätta för mycket press på mig själv, vilket är enklare sagt än gjort. Visst ska pressen finnas där för att få saker gjorda och jag måste ju ha något att kämpa mot och för, men det får inte ta över och finnas där på ett negativt sätt så att det blir jobbigt. Får försöka se det så att det jag kan vara med på är bra och resten löser sig.

För det gör det alltid på ett eller annat sätt, vad som än händer.

Augusti 2015👇

Likes

Comments