View tracker

Sitter på Arlanda nu och ska åka tillbaka till lilla Lund. Har haft en så bra helg som till mestadels har bestått av shopping och brunch, har varit söndag hela helgen ungefär, älskar söndagar.
Har lunchat på två ställen som jag rekommenderar starkt det ena är docktor sallad som ligger på sibyllegatan och det andra är hawaiian poké som ligger på mäster samuelsgatan.


Docktor sallads lyxlåda är enkel och fräsch med varmrökt lax, på en kålsallad med avokado toppas med en vinigrette. Det enda klagomålet jag har är att vinigretten hade kunnat vara roligare eller bytas mot en dressing.

Hawaiian poke gör de trendiga pokébowlsen som man sett cirkulera på sociala medier och Gud så gott. Förstår varför det blivit en trend och känns helrött till lunch. Jag tog deras klassiska, tänk dig sushi fast i salladsform.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 29 readers

Likes

Comments

View tracker

Här är brunchen som vi åt idag. Dem har uppdaterat sitt dessertbord till det bättre, smulpajen var supergod och hade lite kardemumma i. Min favorit var deras steak tartar.
Efter brunchen hjälpte vi vår mamma fixa i hennes galleri och sedan gick vi till fotografiska. Anton corbjin ställer ut en massa fina fotografier med rockstjärnor som motiv, älskade utställningen och fick med mig tre affischer hem.

  • 34 readers

Likes

Comments

View tracker

I bilen nu med pappa och är påväg mot brunch igen haha.. En av favoriterna med Stockholm är faktiskt att bruncha och äta på alla goda restauranger som finns, oändligt mycket gott!
Vi ska iallafall äta på Grand escalier som har blivit lite av en ny tradition för familjen. Brunchen har ett generöst buffébord, ska visa er sen.

Tjaaa..här är jag förresten!

  • 33 readers

Likes

Comments

Förlåt för jag varit seg på att dela med mig av chili receptet, är hemma i sthlm under helgen och har varit lite distraherad. Har som sagt testat på chili och den blev faktiskt magi, kanske inte samma magi som Suppers chili, men nära. Eftersom det var första gången gjorde en riktig chili gjorde jag ett bra jobb, supernöjd blev jag med resultatet.

Servera gärna med gräddfil, tortilla/sötpotatis chips, guac, salsa, korriander, lime och syrad lök.

Avnjutes självklart med en iskall cerveza.

Adiooooos mi amigos!


Ingridienser till Chilin:

1 kg högrev

2 vitlöksklyftor

5 chillis av olika slag eller samma

2 tsk spiskummin

2 tsk oregano

2 msk vetemjöl

1 msk brunt farinsocker

2 msk majsölja

50 cl öl

4 dl vatten

1 oxbuljongstärning/fond

1 kruka färsk korriander

Salt

Så här gör du:

* Hetta upp oljan i en rejäl gryta. Skala och finhacka vitlöken och skär upp högrevet i stora bitar, släng ner detta i grytan och bryn köttet.

* Krydda köttet med oregano och spiskummin, se till att röra ordentligt så smakerna kommer fram. Strö över vetemjöl och sockret. Rör om.

* Finhacka alla chilifrukter och släng ner dem i grytan, häll i bärsen, vattnet och ploppa i buljongtärningen. Låt puttra i minst 5 timmar under lock. Antingen på spisen eller på 150° i ugnen.

* Servera med salsa, guacamole, tortilla eller sötpotatis chips, syrad rödlök samt om du vill min fina sallad.

Syrad rödlök ingredienser:

1 rödlök

1/2 dl ättiksprit

2 msk vatten

2 msk socker

2 tsk salt


Så här syrar du löken:

* Skär upp rödlöken och lägg den i en skål. Häll över alla ingridenser och täck över med plastfolie. Låt detta stå minst en timma innan servering.

Mango sallad:

1 Mango

1/2 finhackad rödlök

3 tomater

1 grapefrukt

Gör såhär:

Slicea bara upp allting och släng runt i en salladsskål.

Sötpotatischips:

Sötpotatis

Neutral olja (Raps)

Flingsalt

Gör så här:

* Sätt ugnen på 175 ° .

* Skär sötpotatisen så tunt som möjligt. Lägg dem i blöt i ungefär 10 min.

*Torka av och lägg dem var för sig på en plåt. Ringla över rapsolja.

* Låt dem stå i ugnen i ungefär 20-30 minuter eller tills de är krispiga och fina. Avsluta med lite flingsalt.

Likes

Comments

Alltså kolla! Har så länge velat gå hit och nu har det hänt.. Greasy Spoon måste vara den trevligaste brunchen jag ätit på länge. Jag och Hannah tog eggs Benedict och så delade vi på deras pannkakor med bacon, det var inte äckligt. Det var kö ut på gatan för att få skriva upp sig (?) på listan. Det tog ungefär en halvtomma sen ytterligare en och en halvtimma för att få bord. Men det var värt väntan och personalen var supertrevlig!

  • 34 readers

Likes

Comments

Idag ska vi festa till det på en vanlig Tisdag för att pojkisen och vår fina vän Peder har skrivit tenta! Därför bjuds det på långkok, med syrad lök, färsk korriander, guacc och massa annat smarr. Just nu puttrar min gryta i ugnen, det har den gjort i snart fem(!) timmar, det ska bli en chili. En riktig jäkel kokad i bärs och annat gott, har smakat på den och den är stark men kanske lite för stark. Det ska ju inte bli sådär starkt att det blir jobbigt att äta. Jag har ju inte riktigt koll på chilis alla olika sorter så när jag köpte chili blev det bara ett sånt där mixpaket av tre röda, sedan en knubbig liten gul och en knubbig grön, körde ner allting. Funderar på att hälla i en skvätt grädde för att få den mildare och samtidigt lite krämigare, tror det är en fin lösning. Chili för mig är en favorit särskilt, framför allt Suppers chili som finns i Åre och i Stockholm, den är magi. De har ner lite mörk choklad i sin för att lyfta smakerna. Håller tummarna för att min blir magi utan mörkchoklad, har nämligen ingen hemma för tillfället.

Snart får ni höra hur det gick för chilin medan kan ni njuta av lite pics på mat från isommras. 

Likes

Comments

Här om veckan gjorde jag långkok och det blev Paulo Robertos Ragu Napoletano, den smakar ungefär som himmelriket. Vatnnas i munnen när jag tänker tillbaka på den. Fick mängder med rester över som man kunde göra olika saker på, det blev köttsopppor och adderar man mer vin när man kokar upp den igen blir det ungefär som en boeuf bourguignon. Så smaskens en länk till receptet hittar ni HÄR.

Likes

Comments

Älskar att skämma bort min pojkvän så jag väckte honom med en stoor fukost, är fortfarande mätt haha. Bakade scones, pocherade ägg, mumma vad gott det är. Jag har i lite kanel och socker när jag bakar scones, det tycker jag är supergott. Hur fina är inte muggarna med Elsa Beskows motiv förresten? Pojkisen fick va farbror blå och jag tant gräddelin, hon är snäll.


​Jag trodde att pochera ägg var supersvårt men icke. Lättare än vad man tror och gulan blir nästan alltid perfekt rinnig. 

Scones:

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

50 g smör

1 tsk kanel

2 tsk strösocker

2 krm salt

2 dl mjölk

Så här gör du:

* Sätt ugnen på 200 C°

* Blanda alla torra ingredienser i en bunke, finfördela smöret och häll ner mjölken, blanda till en kladdig smet.

*klicka ut 4 bullar på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

*Grädda i ugnen under 10 minuter.

Pocherade ägg:

* ägg

* ättiksprit

* salt

Så här gör du:

* Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull, häll ner lite ättika.

Vattnet ska inte stormkoka men definitivt koka lite.

* Kläck första ägget i en kopp och häll ner ägget i vattnet. Detta görs lättast genom att hålla koppen så nära vattenytan som möjligt.

*Låt ägget koka i två minuter eller liknande och ta upp det med en pasta slev, lägg det på en kökshanduk och torka av det lätt.

* Lägg på en skiva rostat bröd eller dylikt.

Likes

Comments

Åt middag hos bea och Josse i torsdag och dem gör den sjukaste tillbehöret, en kräm gjord på gräddfil, fetaost och basilika. Till det åt vi laxburgare och sötpotatismos, svingottit var det! Testa den!!

  • 54 readers

Likes

Comments

Hallå i stugan! Hur mår alla idag? Jag mår fint för jag gick INTE ut haha, känner mig så skadeglad för alla som mår dåligt idag från kvällens bravader. Brukar vara jag som åker dit på baksmällan, särskilt på lördagar, men inte denna gång inte.
Igår efter föreläsningen åkte jag hem till jullan för hudvårdskalas, en kvinna från Mary kay var där och visade deras produkter, vi drack bubbel, fick känna och klämma på deras produkter och surrade som riktiga tjejer. Supermysigt var det verkligen 😋
Efter det satte sig jag jullan och issa på Stortorget och åt middag, tog deras cheeseburgare (som är helt fantastisk) och en öl(också helt fantastisk). Så med andra ord tog jag min cheatday igår, brukar normalt ha den på söndagar men tycker det är så tråkigt att inte kunna beställa det man verkligen vill ha när man väl går på resturang.

Snodde en bild från Jullanssnapstory för hennes bild blev bättre än mina. Så dumt att jag inte tog några bilder från hudvårdskalaset men kan ta kort på vad jag fick med mig hem iallafall.

Blev en cc-Cream som jag velat ha så länge och en eye-make-Up remover.

  • 52 readers

Likes

Comments