Tar ett glas vin på taverna brillo atm. Nice ställe men hade hellre velat hänga i "vuxen" delen men helt smockfullt i den baren. Så har hittat ett litet bord perfekt vid eluttag medan jag väntar på Maja.

Imorgon ska jag testa Europas bästa (!!!) curry. Den ska vara helt fantastisk. Min syster Martina fyller år på måndag och därför ska vi syskon ut och äta, kommer antagligen bli en smakupplevelse från himmelen.

Aja ville egentligen bara ha en anledning för att stirra ner i mobilen och undvika människor medan jag väntar på Maja så tjadååå. Ska försöka undvika människor utan telefonen ett tag nu😘

Fan insåg att vinet börjar ta slut.

  • 9 readers

Likes

Comments

AhhÄlskar inredning och vill hela tiden förnya mitt hem, men det e lite svårt när man är studerande och inte kan lägga precis varenda krona på inredning. Men om jag fick drömma skulle jag gärna vilja ha dessa godbitar i mitt hem.

Ahhh det är såå sjukt snyggt, vill ha nu!!

Bjuder även på en del av mitt hem som jag tycker jag lyckats med.

Likes

Comments

Älskar inte ni också at bara ligga i sängen under hela en söndag, tror faktiskt söndag är min favvodag. Diggar hur avslappnade söndagar kan vara pyjamas till klockan 17.00 är en typ av nationell klädkod.

Gjorde bananpannkakor till mig och pojkisen i söndags, toppade med turkisk yoghurt, bär och kokoschips. Sen låg vi i sängen och glodde på O.C och tryckte pannkakor, mysigt.



Det här behöver du för två personer:

(är du singen och ensam kan du halvera receptet)

* 2 bananer

* 3 ägg (det här kan man ju inte halvera tänker du som är ensam, använd ett ägg till 1 banan)

*Kokosolja

* Turkisk yoghurt

* Bär frysta/färska

* Kokoschips (risenta)

* Honung

Såhär gör du:

* Mosa bananen i en bunke och kläck i äggen, försök blanda smeten så slätt som möjligt.

* Hetta upp en stekpanna och klicka i kokosolja.

* Stek dina pannkakor i önskad storlek, jag gillar dem lite mindre ungefär som plättar.

* Stapla upp pannkakorna, klicka på lite turisk yoghurt, toppa med bär och kokoschips. Ringa lite honung över pannkakorna som avslutning.

Titta vad fint jag gjorde :)))))))))))))

Likes

Comments

Hej!

Längesen jag var här och skrev men ska jag vara ärlig har jag inte riktigt känt för det. Vill man verkligen något så gör man sig tid för det, så att jag inte hittat tid skull vara en lögn, har bara känt mig oinspirerad och lite lat. Iallafall kul att vara tillbaka samtidigt som jag tänker FAAAN eftersom jag lagat så mycket gott, testat nytt och utvecklats mycket i min matlagning sen sist Aja det ska bli bättring på det och dokumentationen kan börja.

Nu behöver ni inte vara oroliga över att jag svultit ihjäl, puss på er.


Jag oinspirerad och lat

Här är jag nu, inspirerad, härlig och glad

Likes

Comments

Sitter på Arlanda nu och ska åka tillbaka till lilla Lund. Har haft en så bra helg som till mestadels har bestått av shopping och brunch, har varit söndag hela helgen ungefär, älskar söndagar.
Har lunchat på två ställen som jag rekommenderar starkt det ena är docktor sallad som ligger på sibyllegatan och det andra är hawaiian poké som ligger på mäster samuelsgatan.


Docktor sallads lyxlåda är enkel och fräsch med varmrökt lax, på en kålsallad med avokado toppas med en vinigrette. Det enda klagomålet jag har är att vinigretten hade kunnat vara roligare eller bytas mot en dressing.

Hawaiian poke gör de trendiga pokébowlsen som man sett cirkulera på sociala medier och Gud så gott. Förstår varför det blivit en trend och känns helrött till lunch. Jag tog deras klassiska, tänk dig sushi fast i salladsform.

  • 46 readers

Likes

Comments

Här är brunchen som vi åt idag. Dem har uppdaterat sitt dessertbord till det bättre, smulpajen var supergod och hade lite kardemumma i. Min favorit var deras steak tartar.
Efter brunchen hjälpte vi vår mamma fixa i hennes galleri och sedan gick vi till fotografiska. Anton corbjin ställer ut en massa fina fotografier med rockstjärnor som motiv, älskade utställningen och fick med mig tre affischer hem.

  • 51 readers

Likes

Comments

I bilen nu med pappa och är påväg mot brunch igen haha.. En av favoriterna med Stockholm är faktiskt att bruncha och äta på alla goda restauranger som finns, oändligt mycket gott!
Vi ska iallafall äta på Grand escalier som har blivit lite av en ny tradition för familjen. Brunchen har ett generöst buffébord, ska visa er sen.

Tjaaa..här är jag förresten!

  • 50 readers

Likes

Comments

Förlåt för jag varit seg på att dela med mig av chili receptet, är hemma i sthlm under helgen och har varit lite distraherad. Har som sagt testat på chili och den blev faktiskt magi, kanske inte samma magi som Suppers chili, men nära. Eftersom det var första gången gjorde en riktig chili gjorde jag ett bra jobb, supernöjd blev jag med resultatet.

Servera gärna med gräddfil, tortilla/sötpotatis chips, guac, salsa, korriander, lime och syrad lök.

Avnjutes självklart med en iskall cerveza.

Adiooooos mi amigos!


Ingridienser till Chilin:

1 kg högrev

2 vitlöksklyftor

5 chillis av olika slag eller samma

2 tsk spiskummin

2 tsk oregano

2 msk vetemjöl

1 msk brunt farinsocker

2 msk majsölja

50 cl öl

4 dl vatten

1 oxbuljongstärning/fond

1 kruka färsk korriander

Salt

Så här gör du:

* Hetta upp oljan i en rejäl gryta. Skala och finhacka vitlöken och skär upp högrevet i stora bitar, släng ner detta i grytan och bryn köttet.

* Krydda köttet med oregano och spiskummin, se till att röra ordentligt så smakerna kommer fram. Strö över vetemjöl och sockret. Rör om.

* Finhacka alla chilifrukter och släng ner dem i grytan, häll i bärsen, vattnet och ploppa i buljongtärningen. Låt puttra i minst 5 timmar under lock. Antingen på spisen eller på 150° i ugnen.

* Servera med salsa, guacamole, tortilla eller sötpotatis chips, syrad rödlök samt om du vill min fina sallad.

Syrad rödlök ingredienser:

1 rödlök

1/2 dl ättiksprit

2 msk vatten

2 msk socker

2 tsk salt


Så här syrar du löken:

* Skär upp rödlöken och lägg den i en skål. Häll över alla ingridenser och täck över med plastfolie. Låt detta stå minst en timma innan servering.

Mango sallad:

1 Mango

1/2 finhackad rödlök

3 tomater

1 grapefrukt

Gör såhär:

Slicea bara upp allting och släng runt i en salladsskål.

Sötpotatischips:

Sötpotatis

Neutral olja (Raps)

Flingsalt

Gör så här:

* Sätt ugnen på 175 ° .

* Skär sötpotatisen så tunt som möjligt. Lägg dem i blöt i ungefär 10 min.

*Torka av och lägg dem var för sig på en plåt. Ringla över rapsolja.

* Låt dem stå i ugnen i ungefär 20-30 minuter eller tills de är krispiga och fina. Avsluta med lite flingsalt.

Likes

Comments

Alltså kolla! Har så länge velat gå hit och nu har det hänt.. Greasy Spoon måste vara den trevligaste brunchen jag ätit på länge. Jag och Hannah tog eggs Benedict och så delade vi på deras pannkakor med bacon, det var inte äckligt. Det var kö ut på gatan för att få skriva upp sig (?) på listan. Det tog ungefär en halvtomma sen ytterligare en och en halvtimma för att få bord. Men det var värt väntan och personalen var supertrevlig!

  • 51 readers

Likes

Comments

Idag ska vi festa till det på en vanlig Tisdag för att pojkisen och vår fina vän Peder har skrivit tenta! Därför bjuds det på långkok, med syrad lök, färsk korriander, guacc och massa annat smarr. Just nu puttrar min gryta i ugnen, det har den gjort i snart fem(!) timmar, det ska bli en chili. En riktig jäkel kokad i bärs och annat gott, har smakat på den och den är stark men kanske lite för stark. Det ska ju inte bli sådär starkt att det blir jobbigt att äta. Jag har ju inte riktigt koll på chilis alla olika sorter så när jag köpte chili blev det bara ett sånt där mixpaket av tre röda, sedan en knubbig liten gul och en knubbig grön, körde ner allting. Funderar på att hälla i en skvätt grädde för att få den mildare och samtidigt lite krämigare, tror det är en fin lösning. Chili för mig är en favorit särskilt, framför allt Suppers chili som finns i Åre och i Stockholm, den är magi. De har ner lite mörk choklad i sin för att lyfta smakerna. Håller tummarna för att min blir magi utan mörkchoklad, har nämligen ingen hemma för tillfället.

Snart får ni höra hur det gick för chilin medan kan ni njuta av lite pics på mat från isommras. 

Likes

Comments