Header

JANUARI

Månaden började med en massvis med snö och eftersom att varken Viktor eller jag är bra på planera så slutade det med nyårsfirande hemma hos honom med hans familj. Jag var hemma över jul, efter ett halvår med konst på Wiks så hade jag vinterlov innan vårterminen skulle starta och Viktor var hemma från allt pluggande i Västerås. Som alla andra nyår hade jag lovat mig själv att försöka nå mitt kroppsmål och försöka tänka mer på mig själv. Vilket jag faktiskt tog på allvar, Viktoria började faktiskt att promenera. Jag vet inte vart tiden tog vägen för ena sekunden så var man hemma med familjen, träffade massa vänner, åkte skoter och sen var man tillbaka på Wik igen. Veckorna gick förbi och plötsligt var denna månad slut.

FEBRUARI

Dagarna på Wik var ganska väldigt lugn men det fanns ett otroligt tempo ändå. Planering av två utställningar (en i mars, en i maj), arbetsprov och vad som skulle hända efter Wik började nypa i bakhuvudet. Dagarna flöt på och konsten flödade. Sedan på en fredagslektion var det som om ödet slog till. Under en krokilekton med Stina Wollter så hade krokimodellen med sig sin hund och just den helgen visste jag inte om jag skulle hem till Skutskär eller Västerås men efter att ha träffat den hunden så fick jag en kuslig känsla att jag måste hem till min hund, Ludde. På väg hem så ringer jag mamma och hon berättar att Ludde inte har mått så bra de senaste dagarna. Samma kväll avlivades han på en djurklinik i Sandviken. Mamma, jag och Viktor vid hans sida. Att förlora Ludde var en av de jobbigaste jag varit med om och för att vara ärlig, nästan ett år senare så har jag fortfarande inte kommit över det. Jag är dock glad att jag hade ett par underbara klasskompisar och kära pojkvän som fick mig på andra tankar. Jag fick även vara med på InkBoxs officiella instagram-sida för att jag hade målat en sleeve, fri hand, som fick mig på bättre humör.

MARS

Mars var faktiskt en väldigt tråkig månad, i alla fall i början. Vi skapade konst inför en konstutställning i Enköping. Eftersom att jag är otroligt snabb skapare så gjorde jag mina konstverk en-två veckor innan själva utställningen som var i slutet av månaden, påskhelgen. Jag och Therese var ute och gick väldigt mycket (därför ser ni väldigt mycket naturbilder i detta kollage). Snön började smälta och regnet kom istället. När det inte regna så smög solen fram långsamt. Månaden måste ha gått otroligt snabbt för jag kommer verkligen inte ihåg så mycket.

APRIL

Året på Wik började lida mot sitt slut, vilket börja kännas av i luften. Alla började tänka på sitt slut projekt till Wikdagen (slututställningen). Jag fyllde 21 år och firade hemma hos Viktor i Västerås. Jag fick sushi, ögonskugga av Viktor och av mig/föräldrarna fick jag två par glasögon! Jag och Sofie började en podcast som heter ”Broke Ass Bitches”, tyvärr har vi bara spelat in två avsnitt (var ett är ute)… Vi borde börja med det igen, SÅ OM DU SER DET HÄR SOFIE SÅ PLS LETS BLI SERIÖSA MED DEETTA.

MAJ

ÅRET PÅ WIK LED MOT SITT SLUT. Wikdagen kom med en smäll och dagarna innan tillbringade jag i ett gammalt bränneri, stressad och utmattad. Vi sprang runt i alla lokaler för att förbereda allt och i samma veva så var flyttstädningen på gång också. Men vi lyckades och veckan innan avslutningen var det bara att njuta. Året på Wik var både härlig men stressigt. Jag lärde känna otroligt mysiga människor och jag har så mycket nya tekniker i bagaget. Året på Wik var en ganska unik upplevelse, då inte bara kursen var bra utan även allt annat. Jag har tankar om att skriva ett separat inlägg om året på Wik pga att det är så mycket som jag vill säga. Efter att jag slutat på Wik så åkte jag hem till Viktor och bodde där tills han slutade, vilket var i slutet av maj/början på juni.

JUNI

Ny inflyttad i mitt gamla uthus, på gården av mitt barndomshem var både tråkigt men roligt. Jag hade fått anställning som vårdbiträde hos hemtjänsten och jag skulle ta hand om dementa. Det var ett av de roligaste jobb jag varit med om. Visst alla dagar var inte solsken och dans men det gjorde inget för mig. Dagarna jag inte jobbade så umgicks jag med vänner och såklart Viktor. Många cykelturer runt Älvkarleby, myspys vid stugan, utflykter till olika stränder, byfest i Björke och såklart midsommarfirande med kära vänner.

JULI

Pokemon GO kom till appstore och alla var som galna. Både jag och Viktor var väldigt anti tills den dagen jag började spela, sen började även vi jaga pokemon. Under en helg åkte jag, Viktor, Viktors pappa och ett par vänner till Viktors pappa ner till Västerås för att gå på Powermeet. För de som inte vet vad det är så är det en jävlans stor bilträff/marknad/carshow samt crusing. Allt hålls på ett stort fält där flera människor kommer, från alla dessa håll och kanter. Tyvärr fick jag världens migrän/huvudvärk på kvällen så kunde inte följa med ut på kvällen, typiskt. Det var dock en fantastisk upplevelse pga de var så fina bilar och SÅ MYCKET MÄNNISKOR.

Juli gick ganska fort, jag jobbade väldigt mycket men jag hade även tid med lite partykvällar. När jag varken jobbade eller partajade så umgicks jag med Viktor, som fyllde 21 denna månad! Även under juli så fick jag och min familj vara hundvakt till min kusins hund, Spira.

AUGUSTI

Augusti kom som en smäll. Månaden var ganska stilla sående, dagarna kröp fram. Denna månad påminde mycket om föregående månad men dock i denna månad skulle jag få gå på ett bröllop samt att jag och Viktor skulle bli sambos! Bröllopet var så vackert, förutom att jag råkade tappa kameralinsskyddet så det rullade och väsnades under ceremonin…. Men jag tror inte att dom total hatar mig för det.

Veckan innan flytten så stod jag med flertal flyttlådor och soppåsar, de sista jobbdagarna var planerad och helt plötsligt så stod jag och Viktor inne på Ikea i Västerås för att handla lådor. Samma kväll firade vi med plankstek och vin.

SEPTEMBER

September var ett sagoland och enkelhet. Nyinflyttad och jätterädd men ändå nyfiken på den nya staden. Jag hade tagit med mig min cykel för att kunna ta mig till stan som låg 7 minuter ifrån där jag bor. Den enda gången jag var ute var jag antingen på jobbsökande eller spenderade mina timmar på gym. Jag försökte komma in på komvux men jag fick bara vänta. Det var ganska lätt att åka hem för att träffa familj och vänner eftersom jag var arbetslös. Men just att inte ha något att göra funkar i en månad sen blir man desperat.

OKTOBER

Oktober var alla årstiderna. Det var varmt, det var kallt, det var regn, det var sol och det var snö. Jag fortsatte att söka jobb, en hel del med jobb och jag försökte lösa studierna också. Jag var på ett antal möten hos arbetsförmedlingen och jag levde in princip på Platsbanken. Jag började träna 4-5 gånger i veckan och försökte döda tid på gymmet. På ett tråkigt sätt så hände det ingenting med min konst, jag skapade någon gång ibland men inte så mycket som jag ville. Efter året på Wik tog det liksom stopp. Med pressen att antingen skaffa jobb, gå i skola och alla andra framtidsfrågor dog kreativiteten ut. Det enda positiva från oktober var att jag och Viktor firade att vi blivit tillsammans för ett år sen, vi träffades i juni men blev inte tillsammans förens 3de oktober!

NOVEMBER

Vad hände i november ens? Jag startade en YouTube kanal men jag har inte kommit så långt med det än. Perfektionisten inom mig vill inte lägga ut vad som helst men jag ska börja med det igen. Jag ska..! Dock lyckades jag redigera ihop en Vietnam film från när jag var i Vietnam för två år sedan. Jag ska redigera ihop när jag åkte 2012 också, nån dag..

Jag beställde även hem ett par linser från ttd_eye och lyckades bli med på deras instagram. Jag tog även del av black friday och lyckades kamma hem ett par fina skor. Men än så kommer jag inte ihåg av november.

DECEMBER

HEJ MITT VINTERLAND. December var fullspäckad.. typ… Fast ändå inte. I början av månaden hände det i princip ingenting. Jag kom äntligen in på en skola och jag började planera framtiden igen.. Viktor och jag åkte hem till Gävle OCH BAM, så mycket saker hände. Julfirande, julfest, träffa vänner, träffa släkt och fira nyår med mitt hjärta.

_____________________________

Detta år var kanske inte super händelserikt men för mig var det roligt att gå igenom och skriva av mig. För mig så var det ett bra år, för mig så går det åt rätt håll. Jag mår bättre idag och jag är tryggare i mig själv än vad jag var för ett år sedan. Jag tyckte om detta år. Men 2017 kommer bli bättre och jag ska bara kämpa hårdare för mina mål.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna smoothie var goals.

1 dl frysta rödbetor (tärnad)
1 dl fryst kött från en delicata squash
1 dl frysta bär
1 eller 2 bananer (beroende på krämig)
Vatten

Tillsätt allt i en smoothie blender/ matberedare och mix away. Smaka av med LITE socker eller med något annat sötningsmedel om rödbetssmaken tar över. Häll upp i ett glas.

Likes

Comments

Beställde hem ett mini akryl kit för att göra mina egna akrylnaglar. Första gången jag gör detta och tack youtube kan jag säga. Men försökte mig på french ombre, lite småfel här och där och har en lång väg kvar men annars är jag hyfsad nöjd.

Likes

Comments

Älskade V kom och överraskade mig igår, han bor i Västerås och jag i Uppsala. Så gissa vem som blev glad? Trodde verkligen inte att han skulle komma!

Likes

Comments

Likes

Comments

SUSHI

16-20

RIS
1 cup/2.40 dl sushi ris
+
SUSHI ZU
2 msk sushi vinäger
2 msk socker
1 tsk salt
(Koka upp allt i en kastrull och låt svalna)

Tvätta riset i en skål och skölj tills vattnet är klart. Häll över i en kastrull, koka upp vattnet och sedan koka på svag värme tills det inte finns något vatten kvar. Överför riset till en skål och häll över sushi zu vätskan över riset men blanda inte runt det. Låt svalna.

MAKI
nori papper (gjort på sjögräs)
sushi ris
lax
gurka
avokado
wasabi

Lägg nori pappret på en bambu matta, lägg på ris med motta och fyll på med tillbehören, valfritt. Jag valde lax, gurka, wasabi och avokado i min maki.
Rulla sedan försiktigt ihop och sedan skär till valfri storlek.

NIGIRI
lax
wasabi
sushi ris

Forma riset till en liten boll, klicka på en liten bit wasabi och lägg på en passade bit lax.Likes

Comments

Jag tycker att Sveriges landskap är så himla underskattat och man glömmer oftast bort att titta sig omkring. Nu på bilresan hem till Uppsala så tog jag lite snabba kort i farten men det blev väldigt fina bilder ändå!

Likes

Comments