Livet

DETTA har jag diskuterat på x3m idag! Artikel + intervju länkas här nedaför, men vill gärna veta vad NI tycker och tänker om saken?

Gå gärna in och lyssna/läs, intervjun börjar från ca. 32min ->

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet

Godmorgon! Måndag morgon och pigg som få!

Idag har jag varit en sväng till yle och spelat in en intervju som NI kan höra 12:30 på radio x3m!

Grejen är den att My från Myteriet ringde mig i fredags och frågade lite saker om ett nytt lagförslag där det istället för offret skulle vara mobbaren som byter skola. Detta har jag väldigt delade åsikter om och eftersom jag tidigare pratat i x3m om min mobbning så kontaktade de mig för att höra mina, som varit offer, tankar om saken.

12:30 IDAG, kom ihåg det!

Här ser ni Nicke Aldéns bild från Maj 2014 då jag senast besökte x3m

Likes

Comments

Livet

Jag gör: mycket och lite till. Nästan så mycket så det känns att tiden i dygnet inte räcker till! Nu just skriver jag detta inlägg och läser på tent.

Jag kan: spela imse vimse och vem kan segla på piano nu! Kanske kan jag något annat också..

Jag köper: mat. Mat mat mat, hela tiden. Och en massa annat också.

Jag borde: spara pengar, göra alla skoluppgifter färdiga, fokusera på mig själv osvosv, listan är lång.

Jag måste: läsa på artkännedomstenten, helst NU.

Jag vet: att jag är omringad av en massa fina människor!

Jag tycker: om livet. Motgångar hit och dit men det är fint att leva livet.

Jag tänker: alldeles för mycket. T.ex. på vad jag ska äta idag.

Jag förbrukar: konstigt mycket pengar på mat. Eh

Jag lyssnar: på musik nu just. Egentligen cirkagurka 75% av tiden jag är vaken.

Jag drömmer: om att resa till något varmt land och om att en dag bli färdig från skolan.

Jag längtar: till den dagen då jag är riktigt nöjd med mig själv.

Jag fasar: för att mista någon väldigt kär till mig.

Jag använder: ungefär aldrig klackar. Nej, det går liksom inte. Jag är en sneakers tjej.

Jag njuter: av att kunna stå på mina egna ben och göra som jag själv vill. Dock kan det här med räkningar etc komma emot emellanåt....

Jag blir: glad när jag får umgås med människor jag kan vara mig själv med.

Jag äter: egentligen allt men batat. Alltså batat. Älskarrrr! Sen kanske lite choko ibland också...

Jag dricker: för mycket celsius. Så mycket att Frans namngett det till Bibsans Blask haha!

Jag struntar: i vad folk tycker och tänker om mig och det jag håller på med. Huvudsaken är att jag mår bra och har skoj.

Jag ska: ta tag i tentläsandet genast efter det här. Lovar! Sen ska jag också äta. Surprise surprise...

Jag sparar: allt jag lägger upp på min my story på snapchat. Fast hur dålig bild det skulle vara så sparar jag den för minnenas skull. Haha lol.

Jag brukar: vara pratsam. Pratsam och skämta lite väl mycket. Hoppsan hejsan

Jag tittar: på bl.a. White collar nu! Så bra serie, rekommenderar för alla men speciellt den som just avslutat en serie och inte vet vad den ska göra med sitt liv nu.

Jag läser: aldrig böcker. Aldrig gjort det heller. Jag blir trött genast jag läser något. Sad but true. Borde antagligen läsa mera eftersom jag (hoppeligen) blir lärare och mina modersmålslärare sagt att jag måste läsa för att stärka mitt ordförråd. Jaja.

Jag vill: vara 100% nöjd med mig själv och ha bra självförtroende. Det kommer med tiden men jag måste slita och jobba lite för det före den dagen är kommen. En sak jag gillar med mig själv är min personlighet och hur jag alltid orkar ta mig upp trots motgångar i livet!

Likes

Comments

Igår deltog jag i Brobyggarnas mysiga evenemang "Kvart före 8 hos Brobyggarna", inspirerat av programmet "Halv åtta hos mig" från Sverige, vilket alltså går ut på att det är en kock som kockar en trerätters middag åt tre gäster och gästerna betygsätter hela kvällen sedan.

Jag fick sitta hemma hos Ellen och äta SUPERgod mat! Alltså faktiskt. Nästan bättre än på restaurang måste jag säga. Till förrätt fick vi tomatsoppa med rostad paprika och Koskenlaskija ost i, huvudrätt potatisar och lax med italienskt(?)täcke på och till efterrätt en gudomlig marängrulle med kvarg och bär inuti! Ännu till på det fick vi en välkomstdrink mixad av kocken själv och servicen var huippubra!

Kvällen avslutades tillsammans med alla gäster,kockar och självklart Brobyggarna på D.O.M där även vinnaren utsågs. Gissa vem som vann..? *trumvirvel* ELLEN! Jippijeee! Hon var värd vinsten tycker jag!

Sen hem och sova för idag är jag på arbete igen!

Förrätt

Huvudrätt

Efterrätt

Och en glad bibsan efter en toppen kväll!

  • 199 readers

Likes

Comments

Livet

Oroa er inte, drunknar i skolarbeten och annat nu just bara. Vissa tog höstlov den här veckan, det gjorde inte jag. Men vet ni det är helt okej ändå!

Igår var jag på Hippie-sitz som pedactus ordnade och fick klä ut mig till hippie! Lånade från mammas maskeradgarderob en hippiedräkt och hade en riktigt skojjig kväll!

Idag har jag varit i skolan, haft möte, powernappat lite längre än planerat och spelat futsal. Ni kan ju gissa hur trött jag är nu när jag sovit 2h tidigare idag redan..... jånä.

Alla borden var alltså familjer och vårt släktnamn var då förstås Mari-Peace. Mitt namn blev till slut Murmeli Mari-Peace, haha!

Likes

Comments

Livet

Idag samlades vi med laget vid Seglis för lite avslutningsmiddag. Supergod mat och superbra sällskap! 10 poäng, lätt. Nu är jag hemma och ska ladda batterierna för en ny dag, är heeeelt slut efter den här skolveckan..

Likes

Comments

Livet

Hej på er!

Igår firade vi Julia, som fyllt 21år i veckan. Hon hade fixat allt helt super hos sig! Dukningen, maten och allt var helt super! Vi fick hemlagad pizza och till efterrätt en riktigt chokladig kladdkaka med vaniljglass, muums! Kvällen fortsatte förstås till olivers sedan.

Nu ska jag ta tag i en kemi inlämningsuppgift så den blir gjord. Söndagar brukar vara till för skoluppgifter, känner jag.. Hoppas ni haft en bra helg!

Likes

Comments

Idag efter lektionen hade vi planerat att åka ut till jungsund och gå på den "nya" vandringleden och det gjorde vi! Lite på 3h och 12km senare var vi äntligen klara och ack så skönt det var! En superbra idé och så skönt att vara ute i naturen i fint väder. Detta behövde jag. Här får ni en liten bildbomb på det man hann ta bilder på!

  • 440 readers

Likes

Comments

Livet

Idag tänkte jag testa göra friterade batatfranskisar och guuuud så goda dom blev! En riktig lyxmiddag (nästan) innan det nalkas lite futsal ikväll.

Givetvis ska jag berätta hur jag gjorde:

1. Skala bataten och tvätta av den

2. Skär i såna bitar som du vill att dina franskisar ska vara. Det blev x-antal för mig pga min stora batat haha..

3. Lägg så mycket kokosolja i en kastrull så att dina franskisar täcks av oljan. Fritera i 2-3min eller tills dom börjar få den färg du vill ha på dem.

4. Ta upp dem med en hålig slev och lägg dem på "tork" på hushållspapper. Salta dem om du vill och voilá!

Min sallad blev däremot bara en gurkhög idag för hade inget annat.. haha! Men servera gärna dessa med t.ex. Aioli eller nåt annat, suuuper gott!!

Likes

Comments

Livet

Japp, min dag har påstått av att jag blandat på friidrott och orientering hela morgonen haha! Men vi hade alltså orientering. En riktigt kul en också! Den gick ut på att vi med hjälp av våra telefoner skulle vid varje punkt skanna in en QR-kod där vi då fick nästa ledtråd om nästa punkt osv. Punkterna kunde vara matteuppgifter, en bild på en del av kartan och massa annat skoj! Kul att testa på nytt! Sista punkten var speciellt rolig, vi skulle hinna tillbaka till målet innan Zara Larsson hade sjungit färdigt i ett youtube-klipp, haha!

Senare fick jag träffa Lotta, Verro och Camo över lite kaffe och kaka. Så kul att se dem också! Börjar vara ett tag sen senast när en lever loppan i Uppsala och en annan bott i Åbo sen man senast umgåtts. En tummen upp på den!

Nu sitter jag och kämpar med en filmanalys och kan säga att det går så där, börjar få lite halvlejdon på detta.

Sist men inte minst! Ett videoklipp med mina friidrott/orientering mokan idag, haha! #vainbibijutut

Likes

Comments