Header

Hejsan!

Var ett bra tag sedan jag skrev sist. Det har varit väldigt mycket att fokusera på, nytt jobb och bostad bland annat. Men nu ska jag väl försöka få ordning på detta igen!

Fick för någon vecka för mig att testa fota min häst lite seriöst, just för att jag inte inriktat mig så mycket på det tidigare. Sagt och gjort, syster och jag drog till stallet och fixade och letade upp en bra plats. Denna bilden är den jag tycker blev bäst. Har inte haft tid att fixa så många fler :)

Den är iallafall fotad med mitt 50mm f/1.4


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Har varit lite segt på bloggfronten på sistone, men nu ska jag försöka ta tag i detta. Jag har nämligen lite spännande grejer på G framöver! ;)

För någon vecka sedan hade jag en photoshoot med min fina vän Rebecca. Det blev väldigt höstinspirerat då det var såå himla fina färger ute!

Här är två av bilderna. Ääälskar verkligen den höstiga, varma känslan!

Bilderna är fotade med Canon EF 50mm 1.4 och redigerade i Photoshop CC


Likes

Comments

Den här bilden får mig att längta tillbaka till sommaren. Den är tagen i Värmland under förra årets semester.


Objektivet jag fotade med var ett Tamron 70-300mm Tele- Macro.

Jag gillar verkligen den här bilden, just för att vattnet är så blått och man verkligen ser skräddarna och hur dom står på vattnet.

Jag hade ganska låg ISO då det var dagsljus och sol, och snabb slutartid för att få med detaljerna, men också för att bilderna inte skulle bli för ljusa.

Bilden är redigerad i Photoshop CS6.

Likes

Comments

Har suttit framför datorn och fixat med bilder nästan hela dagen, så nu ska jag ta en kopp kaffe och vila huvudet lite.

Tänkte prata lite om Macro
. Jag älskar verkligen att fota macrobilder, det kan bli så himla häftigt! Att se detaljerna på en liten insekt eller blomma är faktiskt riktigt coolt enligt mig.

När jag fotar macrobilder så använder jag mig av mitt Canon 18-55 objektiv med close- up linser.

Tänkte visa några av mina favoriter i macrosamlingen!

Bilderna är redigerade i Photoshop CS6.

Likes

Comments

God morgon alla glada!

När jag vaknade imorse snöade det massor.. Aprilväder när det är som bäst!

Så jag tänkte starta dagen med lite vinterbilder som jag tog för något år sedan.

Älskar verkligen vintern på det sättet att det går att få riktigt fina bilder. Speciellt framåt kvällen när himlen är rosa/ orange, det blir så himla fint ljus.

Dessa bilder är tagna med mitt Canon 75-300mm. Dom exakta inställningarna minns jag inte, men jag hade ganska hög ISO och ganska lång slutartid för att fånga upp det ljus som fanns.

Likes

Comments

Hej!

Idag kom sambons mamma ut och hade med sig hunden Zacke, så passade på att ta lite bilder på honom när han lekte på gräsmattan.

Det var tyvärr inte det bästa ljuset ute.. Fick ha ganska hög ISO. Ville ha relativt snabb slutartid då jag ville fånga hans rörelser, men ville inte höja ISO:n till max heller då det blir så himla grynigt då. Så jag gjorde det bästa av situationen helt enkelt. Alla blev dock inte helt skarpa & lite grynigt blev det ändå, men det blev trots det ganska charmiga bilder då jag gillar känslan i dom.

Jag fotade med mitt Canon 75-300mm.
Inställningarna jag hade var:
slutartid 1/1000
ISO 1600
bländare 4.5

Fick fixa till ljuset lite grann och lägga till värme i bilderna då det var väldigt kallt ljus. Dessa redigerade jag i photoshop CS6.

Likes

Comments

 Hejsan!

Nu är alltså min blogg startad! ​Jag börjar med att visa några bilder som jag tog en vacker, sagolik morgon i höstas. Det var tjock dimma ute, och solen lyste igenom och spred ett fantastiskt ljus. Så jag var såklart tvungen att ta med mig kameran!


Likes

Comments