Header

Vilken vecka det har varit egentligen! Trots att Kristian har haft feber några dagar så har vi hunnit med massor känns det som..

I tisdags var vi iväg och hämtade våran nya bil. Det blev en Volvo v50, -08. Så nöjd!

Idag var jag och Emma iväg till kyrkan för sångstund med en massa andra barn i Emmas ålder.. Mycket nya intryck för vår lilla tjej, hon blev lite snuttig och sen somnade hon, så vi åkte hem lite tidigare.. Men hon tyckte det var kul, så vi tänker nog fortsätta gå.

Förhoppningsvis sover hon ett par timmar extra inatt efter en låång dag med så mycket nytt som hänt. Skulle behövas i alla fall.. Hon har varit lite strulig några nätter nu, vaknat flera gånger och velat äta.. Börjar bli lite smått jobbigt 😴 hoppas det är en fas som snart går över!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har så länge jag kan minnas verkligen hatat att gå till tandläkaren. Har alltid haft sån otur med otrevliga tandhygienister och skakiga tandläkare. Men efter att jag haft problem med en tand ett bra tag nu så kände jag att det är dags. Ringde först Eskilstuna för att boka tid, men väntetiden var lång.. December möjligtvis. Nej så jag ringde Kungsörs istället. Samma där, nästa år kunde jag få komma på undersökning. Däremot kunde jag få en akuttid redan idag för att kolla upp den onda tanden. Ja tack! Väl där fick jag träffa en jättetrevlig tandläkare som kollade lite och sa att det inte var något hål i alla fall, skönt! Hon kollade på klockan och eftersom att det gick så fort så frågade hon om jag ville att de skulle göra en undersökning redan idag, eehh ja tack!! Blev av med tandstenen också, såååå skönt!
Tänk vilken tur man kan ha ibland..

Likes

Comments

Efter några jobbiga dagar med en febrig Kristian och en lite krävande Emma sitter vi här i soffan och andas lite. Vi har precis kollat klart på the pacific (bra serie, men inte bättre än band of brothers) och börjar nu på the wire. Vi började på nya the mist, men kände redan efter första avsnittet att nej, den kommer inte att vara lika bra som filmen..

Imorgon ska vi kolla bil. Spännande!

Likes

Comments

Fredag. Oftast veckans bästa dag. Då brukar Kristian komma hem lite tidigare från jobbet och så börjar helgen.
Men nu har Kristian fått feber så han har varit hemma 2 dagar. Mysigt att ha honom hemma men så tråkigt att han mår dåligt. Bubben ❤

Emma har haft två lite halvjobbiga dagar. Hon är en envis tjej som tycker om att strunta i det här med sömn. Så vi har haft en övertrött tjej här hemma. Men söt är hon!

Likes

Comments

Det är så konstigt.. Emma hade en toppenbra natt. Sov från ca 19-00, åt lite och sedan från 00-07 utan att vakna. Men ändå är hon jääättetrött på dagen. Varit klängig, inte alls på topp. Nästan bara sovit och tuttat. Hur kommer det sig? Inte första gången det händer..

Likes

Comments

Okej. Det finns många saker jag önskat att jag fått veta innan bebis kom. Men jag ska bara skriva om en sak idag, resten tar vi så småningom.

Amningshormoner.
Det pratades mycket om amning under graviditetens sista tid. Min barnmorska var väldigt för det, visade filmer och vi fick hem häften att läsa. Jag hade bestämt mig innan - amningen ska funka, så jag läste all information jag fick tag på. Jag läste en hel del om hur krångligt det kan vara i början med tag, såriga bröstvårtor, för mycket/för lite mjölk osv.. Men ingenting om just amningshormoner..
Så nu, 4,5 månader senare, sitter jag här och har ganska nyligen fått svar på vad som är 'fel' med mig..
Tack vare en grupp på facebook kunde jag läsa att det finns fler som mår som jag. Ena sekunden är jag så lycklig att jag vill skutta omkring och gråta lite, andra sekunden ifrågasätter jag min existens här på jorden. Jag trodde aldrig att det skulle ha med amningen att göra. Dock är det inte så illa för min del, jag får ju i alla fall sova (nästan) varje natt. Vi har fått världens bästa bebis, verkligen.
Anyway.. har försökt googla runt lite men jag antar att anledningen till att jag aldrig hört talas om det här är pga brist på forskning. Jag tror också att det är väldigt få som vågar prata öppet om det. För finns det ingen direkt forskning som säger att det är normalt - så är det väl inte det? Eller?

Det känns skönt i alla fall att veta att jag inte är ensam. Det gör det hela lite lättare att prata om. Men vad gäller amningen så tänker jag inte sluta än, det är jag (& Emma) inte redo för. Känslorna är ju, än så länge, hanterbara.

L

Likes

Comments

Här sitter jag utanför vårt vackra hus och väntar på att dotter ska vakna. Hon har sovit i vagnen i en och en halv timme. Kan inte minnas sist det hände..
Men det är konstigt hur en fungerar egentligen. Jag längtar efter såna här stunder, när hon sover. Då kan jag liksom passa på att träna, städa, duscha.. lite egentid ni vet.. Men när hon väl sover, sitter jag mest och tittar på henne och väntar på att hon ska vakna.. Hur kommer det sig? Lathet?

Jaja. Lite kaffe ska jag dricka nu i alla fall.

Likes

Comments

Efter en hel dels funderande bestämde jag mig för att starta en blogg. Den gamla innehåller så mycket... gammalt... Mycket skit och en hel del (både bra och dåliga) minnen. Så det fick bli en helt ny.

Tanken är väl mest att skriva - för min egen del - om allt som hänt de senaste 4 månaderna och samtidigt vad som händer nu. Meningen är att kunna titta tillbaka sen, när det är dags för bebis nummer 2, och komma ihåg hur det var nu - första gången. Man glömmer lätt hur det kändes, och känns (på gott och ont).

Mer än så tänker jag inte skriva idag. Nu ska jag försöka att få lite sömn innan det är dags för lilla fröken att äta.
Godnatt!

L

Likes

Comments